Πατήστε ESC για κλείσιμο

tous - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΆγνωστοι Έλληνες Ήρωες: Ο Ισκεντέρ της Αλβανίας που απέκλεισε τους Τούρκους από την Ευρώπη

Newsteam 0 Comments

Ο Ελληνισμός, όπως έχουμε επισημάνει σε μία μεγάλη σειρά άρθρων μας, δεν γνωρίζει σύνορα και δεν μπαίνει σε καλούπια.

Ανέκαθεν οι Έλληνες ταξίδευαν σε όλον τον κόσμο και διατηρώντας την «Ελληνική φλόγα» άσβηστη στην καρδιά τους, «σημάδευαν» με την συμβολή τους την ιστορία κάθε τόπου.Μέχρι σήμερα χτυπούν Ελληνικές καρδιές σε μέρη που το μυαλό του, με συμβατικό τρόπο, ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί. Ενδέχεται να μιλούν διαφορετική γλώσσα, να έχουν διαφορετική πίστη αλλά υπάρχει ένα στοιχείο από το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν»! Το Ελληνικό DNA… Αυτό που τους «στιγματίζει» με αυτήν την «τρελληνική» συμπεριφορά, την οποία δεν διαθέτει κανείς άλλος στον πλανήτη! Την συμπεριφορά αυτή που τους κάνει να βγαίνουν μπροστά, να τολμούν, να ρισκάρουν και να διαπρέπουν!

Ένας τέτοιος «τρέλληνας» είναι και ο άνθρωπος, με τον οποίο θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο.

Ο λόγος για τον Gjergj Kastrioti Skënderbeu, ή Γεώργιο Καστριώτη, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, τον Ισκεντέρ (Αλέξανδρο) της Αλβανίας! Τον αήττητο πολεμιστή που αν και έζησε στην Αλβανία και υπήρξε γενίτσαρος, στράφηκε εναντίον των Τούρκων και διέλυσε στην κυριολεξία τα σχέδιά τους!

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία του από την αρχή…

Ο Γεώργιος Καστριώτης σε ηλικία 18 ετών κατετάγη βιαίως στην στρατιωτική σχολή του Σουλτάνου στην Αδριανούπολη, όπου οι Τούρκοι λόγω της εντυπωσιακής επιβλητικής εμφάνισής του, του έδωσαν το παρατσούκλι «Ισκεντέρ», κατά μίμηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως τον αποκαλούν στην Ανατολή.

Συμμετείχε σε αμέτρητες μάχες, στις οποίες ξεχώρισε για το θάρρος και τις ιδιαίτερες στρατιωτικές του ικανότητες. Μάλιστα, τον είχαν θέσει και επικεφαλής διοικητή στην Αλβανία.

Μετά από 20 χρόνια περίπου κατάφερε με την βοήθεια κάποιων Τούρκων στρατιωτών που έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του να διαφύγει από τον τουρκικό στρατό και βρήκε καταφύγιο στην Κρούγια Αλβανίας, όπου ύψωσε την ερυθρά βυζαντινή σημαία με τον δικέφαλο αετό, σύμβολο το οποίο ενστερνίστηκε έπειτα η σημερινή Αλβανία.

Παρότι είχαν περάσει πολλά χρόνια, παρότι είχε πολεμήσει στο πλευρό των Τούρκων αμέτρητες φορές τίποτα δεν κατάφερε να σβήσει από μέσα του την αγάπη του για την Ελλάδα. Κάτι δεν του πήγαινε καλά… Γι αυτό και μόλις βρήκε την ευκαιρία, έφυγε…

Ο Καστριώτης εν συνεχεία συγκέντρωσε στρατό 18000 περίπου -Ελλήνων και Αλβανών- και κατατρόπωσε τους Τούρκους, και συγκεκριμένα τον Μωάμεθ Β’ και τον Μουράτ Β’, αμέτρητες φορές!

Από το 1444 έως το 1467 δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να μάχεται. Δεν ηττήθηκε ούτε μία φορά!

Το 1450, μάλιστα, αντιμετώπισε 100.000 Τούρκους! Έφυγαν όμως άπραγοι και ντροπιασμένοι…

Το 1466 ο Σουλτάνος, οργισμένος από τον εξευτελισμό που βίωνε από έναν Έλληνα, εξαπέλυσε στράτευμα 150.000 Τούρκων εναντίον του Καστριώτη και των «ομοϊδεατών» του.

Ο Καστριώτης ούτε τότε λύγισε αλλά αντιθέτως κατέφυγε στον ανταρτοπόλεμο και αιφνιδίασε τον Σουλτάνο με την σθεναρή και ατσάλινη αντίσταση που προέβαλλε, προκειμένου να υπερασπίσει την Κρούγια.

Ο Σουλτάνος αναγκάστηκε σε υποχώρηση και εκ νέου προσπάθεια το 1467 με 200.000 Τούρκους αυτήν την φορά, το αποτέλεσμα όμως το ίδιο…

Δυστυχώς, έναν χρόνο μετά, τον Γεώργιο Καστριώτη τον κατέβαλε η ελονοσία στις 17 Ιανουαρίου του 1468.

Τότε μόνο οι Τούρκοι κατάφεραν να καταλάβουν Ήπειρο και Αλβανία, για την οποία μέχρι σήμερα ο Καστριώτης αποτελεί τον μεγαλύτερο εθνικό ήρωα της Αλβανίας!

Φυσικά δεν αναφέρουν ότι πρόκειται για Έλληνα που πολέμησε την Τουρκία και το Ισλάμ…

Ο Μωάμεθ Β’ μετά τον θάνατό του δήλωσε: «Αν δεν είχε γεννηθεί ο Σκεντέρμπεης (Ισκεντέρ “Αλέξανδρος” + μπέης) θα είχα φορέσει τουρκικό σαρίκι στο κεφάλι του Πάπα και θα είχα υψώσει την ημισέληνο στην κορυφή του τρούλου του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη».

Ο Γεώργιος Καστριώτης διέθετε αυτό το εκρηκτικό μείγμα που φοβάται ακόμη και ο σκληρότερος εχθρός… Ήταν Έλληνας με βαθιά πίστη στην Ορθοδοξία. Αυτό το μείγμα τον βοήθησε ώστε, παρά το ότι μεγάλωσε στην Αλβανία (ωστόσο έλαβε Ελληνική παιδεία) και παρά το ότι αναγκάστηκε να πολεμήσει στο πλευρό των Τούρκων τελικά τον κέρδισε το δίκαιο και πολέμησε γι αυτό μέχρι εσχάτων.

Όταν μιλάμε, επομένως, για αγνώστους Έλληνες ήρωες, δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο σε αυτούς που ζουν εντός συνόρων αλλά σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο που προσφέρουν τεράστιο έργο σιωπηλά και αθόρυβα…

Διάβασε το »

Αγριος τσαμπουκας στο δελτιο του aρt για τους αριστερους και τους γκεϊ που διαμαρτυρηθηκαν για την παναγια και τα τανκς που προβληθηκαν στη βουλη: εγω στο χωριο μου τους ελεγα πο@στηδες και τους κυνηγαγαμε με τις πετρες

Newsteam 0 Comments
  • 25|11|2020 21:14
  • /Patriot
  • /3 ΣΧΟΛΙΑ
  • /185 views

  Κοινοποίηση:

  Οι σημερινές αποκαλύψεις στο εκρηκτικό δελτίο στο κανάλι ΑΡΤ με την Σοφία Παραδείση και τον Σπύρο Σταθάκη

  Σε ελάχιστα λεπτά το βίντεο στις οθόνες σας…..

  Παρακολουθήστε εδώ ζωντανά

  Διάβασε το »

  Άρης Τσάπης: Η σπάνια φωτογραφία του Θανασάκη από το Ευτυχισμένοι Μαζί μαζί με την σύζυγο και τον γιο τους

  Newsteam 0 Comments

  Ο Άρης Τσάπης γνωστός ως ο μεσαίος γιος του Γιάννη Μπέζου στη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί», ο Θανάσης, βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ζωής του, αφού έγινε πατέρας πριν λίγες μέρες.

  Άρης Τσάπης: Ο ευτυχισμένος μπαμπάς μοιράστηκε στο διαδίκτυο μία φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο του

  Πιο συγκεκριμένα, παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πιο ευτυχισμένα για τον Άρη και τη σύζυγό του Ειρήνη. Μάλιστα, ο ευτυχισμένος μπαμπάς μοιράστηκε με τους φίλους του στο διαδίκτυο μια τρυφερή φωτογραφία με τους τρεις τους μπροστά από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.


  Διάβασε το »

  Δολοφονία στις Σπέτσες: Καινούριες αποκαλύψεις για το έγκλημα – Ο θείος τους νεκρού σπάει τη σιωπή του

  Newsteam 0 Comments

  Τέσσερα εικοσιτετράωρα μετα την άγρια δολοφονία του 26χρονου Γρήγορη στις Σπέτσες το μυστήριο για το ποιος είναι ο δολοφόνος του μεγαλώνει.

   

  Ο 22χρονος, γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα χέρια της αστυνομίας αρνείται τα πάντα και δηλώνει αθώος. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Δεν έχω κάτι τίποτα απολύτως. Είμαι αθώος.»

   

   

  Το οικογενειακό περιβάλλον του 22χρονου κατηγορουμένου αναφέρει πως τα άτομα που εμφανίστηκαν στο τμήμα ώρες μετα το αιματηρό περιστατικό λένε ψέματα με σκοπό να συνδέσουν τον νεαρό με το φονικό. Μάλιστα ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστηρίζει ότι ο 22χρονος δεν ήταν καν στο σημείο του φονικού.

   

   

  «Πρώτον απ ό,τι γνωρίζω ο ίδιος ο Β.Μ. αρνείται ότι έχει τελέσει την πράξη. Δεύτερον στον τόπο όπου έγινε το συμβάν φαίνεται ότι υπήρχε ένα μηχανάκι. Δηλαδή ο θανών επέβαινε σε μηχανάκι. Πώς γίνεται να συναντήθηκαν με τον κατηγορούμενο; Δηλαδή ο κατηγορούμενος πήγε με άλλο μηχανάκι ή με αυτοκίνητο;

   

   

  Πώς συνέβη ο ένας να είναι εποχούμενος και ο άλλος χωρίς όχημα; Επίσης, εκείνοι οι οποίοι ήταν μάρτυρες (επί τόπου ήταν δύο άτομα) τα οποία απ’ ότι πληροφορήθηκα τον κατηγόρησαν πώς το λένε με τέτοια βεβαιότητα; Ο ίδιος ο 22χρονος δεν προκύπτει ότι ήταν εκεί.»

   

   

  Ο ρόλος της γιατρού
  Ο 26χρονος Γρηγόρης έχοντας τις αισθήσεις του διακομίστηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο πολυδύναμο ιατρείο του νησιού εκεί όπου όλοι οι ισχυρισμοί για δήθεν τροχαίο ανατράπηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα της γιατρού.

  «Με μια πρώτη άποψη όταν βλέπεις κάποιον στο δρόμο πεσμένο με την μηχανή δίπλα λογικό είναι να υποψιαστείς τροχαίο. Λογικό είναι.

   

   

  Δεν είπε τίποτα πως τραυματίστηκε;

  Όχι δεν μπορούσε να μιλήσει. Δεν ήταν πολύ καλά. Η αλήθεια είναι αυτή ότι δεν έφερε εκδορές το παιδί δεν φαινόταν να έχει πέσει από μηχανή. Ότι είχε ένα τραύμα στην μοιραία από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Δεν φαινόταν για τροχαίο. Φαινόταν για κάτι άλλο. Ισχύει αυτό.»

  Πάρα το γεγονός ότι ο 26χρονος έφτασε ζωντανός στο Ιατρείο δεν μπόρεσε να πει τίποτα για το άτομο που κρύβεται πίσω από το στυγερό έγκλημα.

   

   

  -Όταν μεταφέρθηκε και έφτασε σε εσάς είχε τις αισθήσεις του;
  -Ναι είχε τις αισθήσεις του.
  -Σας είπε κάτι; Τι έγινε;
  -Όχι, όχι. Δεν μίλησε το παιδί. Δεν ήταν καλά. Ήταν ήδη με χαμηλή πίεση. Είχε χάσει πολύ αίμα. Αλλά όχι δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί. Αλλά ζούσε.

  Ζητούν να αποδοθεί η δικαιοσύνη
  Κάτοικοι του νησιού από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως ο φερόμενος ως δράστης οπλοφορούσε στις Σπετσες κάνοντας λογο ακόμη και για πιστολιά.

  Το ζητούμενο πάντως είναι να αποδειχθεί ποιος είναι ο δράστης και να τιμωρηθεί.

  «Κλειδί» το στιλέτο του εγκλήματος
  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πειραιά περιμένουν τα αποτελέσματα από τα ευρήματα στη βίλα του βασικού κατηγορούμενου.

  Μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν όπλα ρεπλίκες ενώ το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει σε ένα στιλέτο με τις αρχές να περιμένουν την απάντηση των εργαστηρίων για το εάν πρόκειται η όχι για το όπλο του αγρίου φονικού.

  Το MEGA και ο Κώστας Στάμου βρέθηκαν στις Σπέτσες, όπου, όσο περνούν οι μέρες τα στόματα ανοίγουν και συλλέγονται πληροφορίες προς την εξιχνίαση του εγκλήματος στο νησί.

  Αυτό που περιγράφουν οι κάτοικοι είναι ότι υπάρχει μια συνάντηση στο σπίτι του 22χρονου φερόμενου ως δράστη, όπου πήγε ο 26χρονος μαζί με ακόμα 3 άτομα.

  Υπήρχε ένας διαπληκτισμός, ο 26 χρονος παίρνει το μηχανάκι του και φεύγει. Ο 22χρονος τον καταδιώκει και τον μαχαιρώνει όπως λένε οι μαρτυρίες.

   

   

  Ο θείος του 26χρονου θύματος, κ. Σπύρος Φαρδέλος μιλά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα.

  Έκανε λόγο για ένα πολύ τραγικό γεγονός που έχει παγώσει το νησί. «Κάτω από τις συνθήκες στις οποίες εξελίχθηκε υπάρχουν μαρτυρίες ότι έγινε η πράξη από τον φερόμενο ως δολοφόνο. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ο φερόμενος ως δράστης θα παρουσιαστεί στον ανακριτή την Παρασκευή. Περιμένουμε να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία για να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Λέγονται διάφορα για το αντικείμενο του καυγά. Μπορεί να ήταν και δια ασήμαντο αφορμή. Για το μηχανάκι, ακούγονται τέτοιες κουβέντες στο νησί, τα πραγματικά αίτια δεν τα γνωρίζουμε. Κατηγορούμενος και θύμα έκαναν παρέα», ανέφερε.

   

     Πληροφορίες από nassosblog

  Διάβασε το »

  Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει και τι υποχθόνιο πραγματικά τους ετοιμάζουν – Να είμαστε έτοιμοι για όλα!

  Newsteam 0 Comments

  25/11/2020 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | makeleio.xios@gmail.com | efimerida@makeleio.gr

  HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει και τι υποχθόνιο πραγματικά τους ετοιμάζουν – Να είμαστε έτοιμοι για όλα!(ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • 25|11|2020 18:30
  • /Redbull
  • /0 ΣΧΟΛΙΑ
  • /98 views

  Κοινοποίηση:

  *μετάφραση στα Ελληνικά από ρυθμίσεις του youtube κάτω δεξιά.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  Σχετικά Άρθρα

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • 25|11|2020 19:27
  • /0 ΣΧΟΛΙΑ

  Κορωνοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των σημερινών 2.152 νέων κρουσμάτων

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • 25|11|2020 19:21
  • /0 ΣΧΟΛΙΑ

  Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα έζησε όλα! Μπάλα, δόξα και καταχρήσεις – Αυτή ήταν...

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • 25|11|2020 19:11
  • /0 ΣΧΟΛΙΑ

  Ντιέγκο Μαραντόνα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου – Πώς «έσβησε» ο θρύλος...

  Leave a Response

  Διάβασε το »

  Τα καλά φάρμακα των VIP: Οι επιτυχημένες θεραπείες δεν προορίζονται για τους πολίτες

  Newsteam 0 Comments

  Όλο το κυβερνητικό αφήγημα για την πανδημία, βασίζεται στο επιχείρημα «να μην γίνουμε Μπέργκαμο», να μην αναγκαστούν δηλαδή τα νοσοκομεία μας να κάνουν «επιλογή ασθενών», το λεγόμενο triage.

  Το ίδιο δεν γίνεται όμως με τα «καλά φάρμακα», τα οποία μαθαίνουμε ότι λαμβάνουν οι VIP που προσβάλλονται από κορωνοϊό; Όπως παραδείγματος χάριν η θεραπεία με τα αντισώματα που δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο; Μήπως την έχει λάβει και ο πρωθυπουργός και γι’ αυτό ήταν τόσο «άνετος» μετά την συναντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο;

  Δεν είναι ένα είδος «επιλογής» το να δίνονται οι -προφανώς επιτυχημένες – θεραπείες με κριτήρια τα οποία έχουν να κάνουν με το πόσο «σημαντικός» ή «αναγνωρίσιμος» είσαι; Δεν είναι αυτό triage; Δεν είναι μια προσβολή προς όλους τους Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι είναι αυτοί που τελικά πληρώνουν από την τσέπη τους το Σύστημα Υγείας;

  Διάβασε το »

  Δείτε τους ΚΑΔ για τους οποίους θα ισχύσει η μείωση ενοικίου για τον μήνα Νοέμβριο

  Newsteam 0 Comments

  Με απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος καθορίζονται οι ΚΑΔ για τους οποίους ισχύει η μείωση κατά 40% των μισθωμάτων.

  Όπως αναφέρεται στην απόφαση:

  Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια και για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορoνοϊού COVID-19, ήτοι επιχείρησης η οποία έχει ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20 Μαρτίου 2020 έναν από τους αναγραφόμενους στο Παράρτημα, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή της οποίας τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά τις 20 Μαρτίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο Παράρτημα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στο κύριο ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Νοέμβριο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του δεύτερου άρθρου της από 20-03-2020 Π.Ν.Π. (Α’ 68), όπως ισχύει.

  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I

  Πίνακες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Νοέμβριο 2020. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων.

  Σε περίπτωση πενταψήφιων συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων.

  Σε περίπτωση εξαψήφιων συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

  ΚΑΔ                  ΚΛΑΔΟΣ

  01.19.2               Καλλιέργεια ανθέων και μπουμπουκιών ανθέων σπόρων ανθέων

  01.29                 Άλλες πολυετείς καλλιέργειες

  01.30                 Πολλαπλασιασμός των φυτών

  01.49.19.02      Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)

  01.49.3              Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων

  01.63.10.12       Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού (εκ των υστέρων πώληση για ίδιο λογαριασμό)

  01.63.10.13       Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού (εκ των υστέρων πώληση για λογαριασμό τρίτων)

  02.10     Δασοκομία και άλλες δασοκομικές δραστηριότητες

  02.20     Υλοτομία

  02.30     Συλλογή προϊόντων αυτοφυών φυτών μη ξυλώδους μορφής

  02.40     Υποστηρικτικές προς τη δασοκομία υπηρεσίες

  03.11     Θαλάσσια αλιεία

  03.12     Αλιεία γλυκών υδάτων

  03.21     Θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια

  03.22     Υδατοκαλλιέργεια γλυκών υδάτων

  05.10     Εξόρυξη λιθάνθρακα

  05.20     Εξόρυξη λιγνίτη

  07.10     Εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος

  07.29     Εξόρυξη λοιπών μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων

  08.11     Εξόρυξη διακοσμητικών και οικοδομικών λίθων, ασβεστόλιθου, γύψου, κιμωλίας και σχιστόλιθου

  08.12     Λειτουργία φρεάτων παραγωγής αμμοχάλικου και άμμου- εξόρυξη αργίλου και καολίνης

  08.91     Εξόρυξη ορυκτών για τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία λιπασμάτων

  08.92     Εξόρυξη τύρφης

  08.93     Εξόρυξη αλατιού

  08.99     Άλλες εξορυκτικές και λατομικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

  09.10     Υποστηρικτικές δραστηριότητες για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου

  09.90     Υποστηρικτικές δραστηριότητες για άλλες εξορυκτικές και λατομικές δραστηριότητες

  10.11     Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος

  10.12     Επεξεργασία και συντήρηση κρέατος πουλερικών

  10.13     Παραγωγή προϊόντων κρέατος και κρέατος πουλερικών

  10.20     Επεξεργασία και συντήρηση ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων

  10.31     Επεξεργασία και συντήρηση πατατών

  10.32     Παραγωγή χυμών φρούτων και λαχανικών

  10.39     Άλλη επεξεργασία και συντήρηση φρούτων και λαχανικών

  10.41     Παραγωγή ελαίων και λιπών

  10.42     Παραγωγή μαργαρίνης και παρόμοιων βρώσιμων λιπών

  10.51     λειτουργία γαλακτοκομείων και τυροκομία

  10.52     Παραγωγή παγωτών

  10.61     Παραγωγή προϊόντων αλευρόμυλων

  10.62     Παραγωγή αμύλων και προϊόντων αμύλου

  10.71     Αρτοποιία παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής

  10.72     Παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων- παραγωγή διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής

  10.73     Παραγωγή μακαρονιών, λαζανιών, κουσκούς και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων

  10.81     Παραγωγή ζάχαρης

  10.82     Παραγωγή κακάου, σοκολάτας και ζαχαρωτών

  10.83     Επεξεργασία τσαγιού και καφέ

  10.84     Παραγωγή αρτυμάτων και καρυκευμάτων

  10.85     Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών

  10.86     Παραγωγή ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών

  10.89     Παραγωγή άλλων ειδών διατροφής π.δ.κ.α.

  10.91     Παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών για ζώα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα

  10.92     Παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς

  11.01     Απόσταξη, ανακαθορισμός και ανάμιξη αλκοολούχων ποτών

  11.02     Παραγωγή οίνου από σταφύλια

  11.03     Παραγωγή μηλίτη και κρασιών από άλλα φρούτα

  11.04     Παραγωγή άλλων μη αποσταγμένων ποτών που υφίστανται ζύμωση

  11.05     Ζυθοποιία

  11.06     Παραγωγή βύνης

  11.07     Παραγωγή αναψυκτικών- παραγωγή μεταλλικού νερού και άλλων εμφιαλωμένων νερών

  13.10     Προπαρασκευή και νηματοποίηση υφαντικών ινών

  13.20     Ύφανση κλωστοϋφαντουργικών υλών

  13.30     Τελειοποίηση (φινίρισμα) υφαντουργικών προϊόντων

  13.91     Κατασκευή πλεκτών υφασμάτων και υφασμάτων πλέξης κροσέ

  13.92     Κατασκευή έτοιμων κλωστοϋφαντουργικών ειδών, εκτός από ενδύματα

  13.93     Κατασκευή χαλιών και κιλιμιών

  13.94     Κατασκευή χοντρών και λεπτών σχοινιών, σπόγγων και διχτυών

  13.95     Κατασκευή μη υφασμένων ειδών και προϊόντων από μη υφασμένα είδη, εκτός από τα ενδύματα

  13.96     Κατασκευή άλλων τεχνικών και βιομηχανικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών

  13.99     Κατασκευή άλλων υφαντουργικών προϊόντων π.δ.κ.α.

  14.11     Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων

  14.12     Κατασκευή ενδυμάτων εργασίας

  14.13     Κατασκευή άλλων εξωτερικών ενδυμάτων

  14.14     Κατασκευή εσωρούχων

  14.19     Κατασκευή άλλων ενδυμάτων και εξαρτημάτων ένδυσης

  14.20     Κατασκευή γούνινων ειδών

  14.31     Κατασκευή ειδών καλτσοποιίας απλής πλέξης και πλέξης κροσέ

  14.39     Κατασκευή άλλων πλεκτών ειδών και ειδών πλέξης κροσέ

  15.11     Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών

  15.12     Κατασκευή ειδών ταξιδιού (αποσκευών), τσαντών και παρόμοιων ειδών, ειδών σελοποιίας και σαγματοποιίας

  15.20     Κατασκευή υποδημάτων

  16.10     Πριόνισμα, πλάνισμα και εμποτισμός ξύλου

  16.21     Κατασκευή αντικολλητών (κόντρα-πλακέ) και άλλων πλακών με βάση το ξύλο

  16.22     Κατασκευή συναρμολογούμενων δαπέδων παρκέ

  16.23     Κατασκευή άλλων ξυλουργικών προϊόντων οικοδομικής

  16.24     Κατασκευή ξύλινων εμπορευματοκιβώτιων

  16.29     Κατασκευή άλλων προϊόντων από ξύλο κατασκευή ειδών από φελλό και ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής

  17.11     Παραγωγή χαρτοπολτού

  17.12     Κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού

  17.21     Κατασκευή κυματοειδούς χαρτιού και χαρτονιού και εμπορευματοκιβώτιων από χαρτί και χαρτόνι

  17.22     Κατασκευή χάρτινων ειδών οικιακής χρήσης, ειδών υγιεινής και ειδών τουαλέτας

  17.23     Κατασκευή ειδών χαρτοπωλείου (χαρτικών)

  17.24     Κατασκευή χαρτιού για επενδύσεις τοίχων (ταπετσαρίας)

  17.29     Κατασκευή άλλων ειδών από χαρτί και χαρτόνι

  18.11     Εκτύπωση εφημερίδων

  18.12     Άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες

  18.13     Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων

  18.14     Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες

  18.20     Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων

  19.10     Παραγωγή προϊόντων οπτανθρακοποίησης (κοκοποίησης)

  20.11     Παραγωγή βιομηχανικών αερίων

  20.12     Παραγωγή χρωστικών υλών

  20.13     Παραγωγή άλλων ανόργανων βασικών χημικών ουσιών

  20.14     Παραγωγή άλλων οργανικών βασικών χημικών ουσιών

  20.15     Παραγωγή λιπασμάτων και αζωτούχων ενώσεων

  20.16     Παραγωγή πλαστικών σε πρωτογενείς μορφές

  20.17     Παραγωγή συνθετικού ελαστικού (συνθετικού καουτσούκ) σε πρωτογενείς μορφές

  20.20     Παραγωγή παρασιτοκτόνων και άλλων αγροχημικών προϊόντων

  20.30     Παραγωγή χρωμάτων, βερνικιών και παρόμοιων επιχρισμάτων, μελανιών τυπογραφίας και μαστιχών

  20.41     Παραγωγή σαπουνιών και απορρυπαντικών, προϊόντων καθαρισμού και στιλβωσης

  20.42     Παραγωγή αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού

  20.51     Παραγωγή εκρηκτικών

  20.52     Παραγωγή διαφόρων τύπων κόλλας

  20.53     Παραγωγή αιθέριων ελαίων

  20.59     Παραγωγή άλλων χημικών προϊόντων π.δ.κ.α.

  20.60     Παραγωγή μη φυσικών ινών

  22.11     Κατασκευή επισώτρων (ελαστικών οχημάτων) και σωλήνων από καουτσούκ- αναγόμωση και ανα-κατασκευή επισώτρων (ελαστικών οχημάτων) από καουτσούκ

  22.19     Κατασκευή άλλων προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ)

  22.21     Κατασκευή πλαστικών πλακών, φύλλων, σωλήνων και καθορισμένων μορφών

  22.22     Κατασκευή πλαστικών ειδών συσκευασίας

  22.23     Κατασκευή πλαστικών οικοδομικών υλικών

  22.29     Κατασκευή άλλων πλαστικών προϊόντων

  23.11     Κατασκευή επίπεδου γυαλιού

  23.12     Μορφοποίηση και κατεργασία επίπεδου γυαλιού

  23.13     Κατασκευή κοίλου γυαλιού

  23.14     Κατασκευή ινών γυαλιού

  23.19     Κατασκευή και κατεργασία άλλων ειδών γυαλιού, περιλαμβανομένου του γυαλιού για τεχνικές

  ΧΡήσεις

  23.20     Παραγωγή πυρίμαχων προϊόντων

  23.31     Κατασκευή κεραμικών πλακιδίων και πλακών

  23.32     Κατασκευή τούβλων, πλακιδίων και λοιπών δομικών προϊόντων από οπτή γη

  23.41     Κατασκευή κεραμικών ειδών οικιακής χρήσης και κεραμικών διακοσμητικών ειδών

  23.42     Κατασκευή κεραμικών ειδών υγιεινής

  23.43     Κατασκευή κεραμικών μονωτών και κεραμικών μονωτικών εξαρτημάτων

  23.44     Κατασκευή άλλων κεραμικών προϊόντων για τεχνικές χρήσεις

  23.49     Παραγωγή άλλων προϊόντων κεραμικής

  23.51     Παραγωγή τσιμέντου

  23.52     Παραγωγή ασβέστη και γύψου

  23.61     Κατασκευή δομικών προϊόντων από σκυρόδεμα

  23.62     Κατασκευή δομικών προϊόντων από γύψο

  23.63     Κατασκευή έτοιμου σκυροδέματος

  23.64     Κατασκευή κονιαμάτων

  23.65     Κατασκευή ινοτσιμέντου

  23.69     Κατασκευή άλλων προϊόντων από σκυρόδεμα, γύψο και τσιμέντο

  23.70     Κοπή, μορφοποίηση και τελική επεξεργασία λίθων

  23.91     Παραγωγή λειαντικών προϊόντων

  23.99     Παραγωγή άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων π.δ.κ.α.

  24.10     Παραγωγή βασικού σιδήρου, χάλυβα και σιδηροκραμάτων

  24.20     Κατασκευή χαλύβδινων σωλήνων, αγωγών, κοίλων ειδών με καθορισμένη μορφή και συναφών εξαρτημάτων

  24.31     Ψυχρή επεκτατική ολκή ράβδων χάλυβα

  24.32     Ψυχρή έλαση στενών φύλλων χάλυβα

  24.33     Ψυχρή μορφοποίηση ή δίπλωση μορφοράβδων χάλυβα

  24.34     Ψυχρή επεκτατική ολκή συρμάτων

  24.41     Παραγωγή πολύτιμων μετάλλων

  24.42     Παραγωγή αλουμίνιου (αργίλιου)

  24.43     Παραγωγή μολύβδου, ψευδάργυρου και κασσίτερου

  24.44     Παραγωγή χαλκού

  24.45     Παραγωγή άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων

  24.46     Επεξεργασία πυρηνικών καυσίμων

  24.51     Χύτευση σιδήρου

  24.52     Χύτευση χάλυβα

  24.53     Χύτευση ελαφρών μετάλλων

  24.54     Χύτευση άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων

  25.11     Κατασκευή μεταλλικών σκελετών και μερών μεταλλικών σκελετών

  25.12     Κατασκευή μεταλλικών πορτών και παράθυρων

  25.21     Κατασκευή σωμάτων και λεβήτων κεντρικής θέρμανσης

  25.29     Κατασκευή άλλων μεταλλικών ντεπόζιτων, δεξαμενών και δοχείων

  25.30     Κατασκευή ατμογεννητριών, με εξαίρεση τους λέβητες ζεστού νερού για την κεντρική θέρμανση

  25.50     Σφυρηλάτηση, κοίλανση, ανισόπαχη τύπωση και μορφοποίηση μετάλλων με έλαση- κονιομεταλλουργία

  25.61     Κατεργασία και επικάλυψη μετάλλων

  25.62     Μεταλλοτεχνία

  25.71     Κατασκευή μαχαιροπίρουνων

  25.72     Κατασκευή κλειδαριών και μεντεσέδων

  25.73     Κατασκευή εργαλείων

  25.91     Κατασκευή χαλύβδινων βαρελιών και παρόμοιων δοχείων

  25.92     Κατασκευή ελαφρών μεταλλικών ειδών συσκευασίας

  25.93     Κατασκευή ειδών από σύρμα, αλυσίδων και ελατηρίων

  25.94     Κατασκευή συνδετήρων και προϊόντων κοχλιομηχανών

  25.99     Κατασκευή άλλων μεταλλικών προϊόντων πδκα

  26.11     Κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

  26.12     Κατασκευή έμφορτων ηλεκτρονικών πλακετών

  26.20     Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού

  26.30     Κατασκευή εξοπλισμού επικοινωνίας

  26.40     Κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

  26.51     Κατασκευή οργάνων και συσκευών μέτρησης, δοκιμών και πλοήγησης

  26.52     Κατασκευή ρολογιών

  26.60     Κατασκευή ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης

  26.70     Κατασκευή οπτικών οργάνων και φωτογραφικού εξοπλισμού

  26.80     Κατασκευή μαγνητικών και οπτικών μέσων

  27.11     Κατασκευή ηλεκτροκινητήρων, ηλεκτρογεννητριών και ηλεκτρικών μετασχηματιστών

  27.12     Κατασκευή συσκευών διανομής και ελέγχου ηλεκτρικού ρεύματος

  27.20     Κατασκευή ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών

  27.31     Κατασκευή καλωδίων οπτικών ινών

  27.32     Κατασκευή άλλων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συρμάτων και καλωδίων

  27.33     Κατασκευή εξαρτημάτων καλωδίωσης

  27.40     Κατασκευή ηλεκτρολογικού φωτιστικού εξοπλισμού

  27.51     Κατασκευή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

  27.52     Κατασκευή μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

  27.90     Κατασκευή άλλου ηλεκτρικού εξοπλισμού

  28.11     Κατασκευή κινητήρων και στροβίλων, με εξαίρεση τους κινητήρες αεροσκαφών, οχημάτων και δι-κύκλων

  28.12     Κατασκευή εξοπλισμού υδραυλικής ενέργειας

  28.13     Κατασκευή άλλων αντλιών και συμπιεστών

  28.14     Κατασκευή άλλων ειδών κρουνοποιίας και βαλβίδων

  28.15     Κατασκευή τριβέων, οδοντωτών μηχανισμών μετάδοσης κίνησης, στοιχείων οδοντωτών τροχών και μετάδοσης κίνησης

  28.21     Κατασκευή φούρνων, κλιβάνων και καυστήρων

  28.22     Κατασκευή εξοπλισμού ανύψωσης και διακίνησης φορτίων

  28.23     Κατασκευή μηχανών και εξοπλισμού γραφείου (εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού)

  28.24     Κατασκευή ηλεκτροκίνητων εργαλείων χειρός

  28.25     Κατασκευή ψυκτικού και κλιματιστικού εξοπλισμού μη οικιακής χρήσης

  28.29     Κατασκευή άλλων μηχανημάτων γενικής χρήσης π.δ.κ.α.

  28.30     Κατασκευή γεωργικών και δασοκομικών μηχανημάτων

  28.41     Κατασκευή μηχανημάτων μορφοποίησης μετάλλου

  28.49     Κατασκευή άλλων εργαλειομηχανών

  28.91     Κατασκευή μηχανημάτων για τη μεταλλουργία

  28.92     Κατασκευή μηχανημάτων για τα ορυχεία, τα λατομεία και τις δομικές κατασκευές

  28.93     Κατασκευή μηχανημάτων επεξεργασίας τροφίμων, ποτών και καπνού

  28.94     Κατασκευή μηχανημάτων για τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων ή δερμάτινων ειδών

  28.95     Κατασκευή μηχανημάτων για την παραγωγή χαρτιού και χαρτονιού

  28.96     Κατασκευή μηχανημάτων παραγωγής πλαστικών και ελαστικών ειδών

  28.99     Κατασκευή άλλων μηχανημάτων ειδικής χρήσης π.δ.κ.α.

  29.10     Κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

  29.20     Κατασκευή αμαξωμάτων για μηχανοκίνητα οχήματα- κατασκευή ρυμουλκουμενων και ημιρυμουλ-κουμενων οχημάτων

  29.31     Κατασκευή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για μηχανοκίνητα οχήματα

  29.32     Κατασκευή άλλων μερών και εξαρτημάτων για μηχανοκίνητα οχήματα

  30.11     Ναυπήγηση πλοίων και πλωτών κατασκευών

  30.12     Ναυπήγηση σκαφών αναψυχής και αθλητισμού

  30.20     Κατασκευή σιδηροδρομικών αμαξών και τροχαίου υλικού

  30.30     Κατασκευή αεροσκαφών και διαστημόπλοιων και συναφών μηχανημάτων

  30.91     Κατασκευή μοτοσικλετών

  30.92     Κατασκευή ποδηλάτων και αναπηρικών αμαξιδίων

  30.99     Κατασκευή λοιπού εξοπλισμού μεταφορών π.δ.κ.α.

  31.01     Κατασκευή επίπλων για γραφεία και καταστήματα

  31.02     Κατασκευή επίπλων κουζίνας

  31.03     Κατασκευή στρωμάτων

  31.09     Κατασκευή άλλων επίπλων

  32.11     Κοπή νομισμάτων

  32.12     Κατασκευή κοσμημάτων και συναφών ειδών

  32.13     Κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης και συναφών ειδών

  32.20     Κατασκευή μουσικών οργάνων

  32.30     Κατασκευή αθλητικών ειδών

  32.40     Κατασκευή παιχνιδιών κάθε είδους

  32.50     Κατασκευή ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων και προμηθειών

  32.91     Κατασκευή σκουπών και βουρτσών

  32.99     Άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες πδκα

  33.11     Επισκευή μεταλλικών προϊόντων

  33.12     Επισκευή μηχανημάτων

  33.13     Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού

  33.14     Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού

  33.15     Επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών

  33.16     Επισκευή και συντήρηση αεροσκαφών και διαστημόπλοιων

  33.17     Επισκευή και συντήρηση άλλου εξοπλισμού μεταφορών

  33.19     Επισκευή άλλου εξοπλισμού

  33.20     Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού

  35.13     Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος

  35.14     Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος

  35.22     Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

  35.23     Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

  35.30     Παροχή ατμού και κλιματισμού

  37.00     Επεξεργασία λυμάτων

  38.11     Συλλογή μη επικίνδυνων απορριμμάτων

  38.12     Συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων

  38.21     Επεξεργασία και διάθεση μη επικίνδυνων απορριμμάτων

  38.22     Επεξεργασία και διάθεση επικίνδυνων απορριμμάτων

  38.31     Αποσυναρμολόγηση παλαιών ειδών

  38.32     Ανάκτηση διαλεγμένου υλικού

  39.00     Δραστηριότητες εξυγίανσης και άλλες υπηρεσίες για τη διαχείριση αποβλήτων

  41.10     Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων

  41.20     Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη

  42.11     Κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων

  42.12     Κατασκευή σιδηροδρομικών γραμμών και υπόγειων σιδηροδρόμων

  42.13     Κατασκευή γεφυρών και σηράγγων

  42.21     Κατασκευή κοινωφελών έργων σχετικών με μεταφορά υγρών

  42.22     Κατασκευή κοινωφελών έργων ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών

  42.91     Κατασκευή υδραυλικών και λιμενικών έργων

  42.99     Κατασκευή άλλων έργων πολιτικού μηχανικού π.δ.κ.α.

  43.11     Κατεδαφίσεις

  43.12     Προετοιμασία εργοτάξιου

  43.13     Δοκιμαστικές γεωτρήσεις

  43.21     Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

  43.22     Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης

  43.29     Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις

  43.31     Επιχρίσεις κονιαμάτων

  43.32     Ξυλουργικές εργασίες

  43.33     Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων

  43.34     Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων

  43.39     Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος

  43.91     Δραστηριότητες κατασκευής στεγών

  43.99     Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

  45.11     Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

  45.19     Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων

  45.20     Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

  45.31     Χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων

  45.32     Αιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  45.40     Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους

  46.11     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση γεωργικών πρώτων υλών, ζώντων ζώων, κλωστοϋφαντουργικών πρώτων υλών και ημιτελών προϊόντων

  46.12     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση καυσίμων, μεταλλευμάτων, μετάλλων και βιομηχανικών χημικών προϊόντων

  46.13     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ξυλείας και οικοδομικών υλικών

  46.14     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση μηχανημάτων, βιομηχανικού εξοπλισμού, πλοίων και αεροσκαφών

  46.15     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, σιδηρι-κών και ειδών κιγκαλερίας

  46.16     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων, γουναρικών, υποδημάτων και δερμάτινων προϊόντων

  46.17     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τροφίμων, ποτών και καπνού

  46.18     Εμπορικοί αντιπρόσωποι ειδικευμένοι στην πώληση άλλων συγκεκριμένων προϊόντων, εκτός από

  Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση βασικών φαρμακευτικών προϊόντων (46.18.11.03), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση εργαστηριακών ειδών, ιατροφαρμακευτικών ειδών υγιεινής ή φαρμακευτικών ειδών (46.18.11.04), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών αναλώσιμων υλικών (46.18.11.05), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση σαπουνιών και απορρυπαντικών, προϊόντων καθαρισμού και στιλβωτικών (46.18.11.07), Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων (46.18.11.08)

  46.18.11.01        Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης

  46.18.11.02        Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση αρωμάτων και παρασκευασμάτων καλλωπισμού

  46.18.11.06        Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων, μηχανημάτων και εργαλείων

  46.19     Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση διαφόρων ειδών

  46.21     Χονδρικό εμπόριο σιτηρών, ακατέργαστου καπνού, σπόρων και ζωοτροφών

  46.22     Χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών

  46.23     Χονδρικό εμπόριο ζώντων ζώων

  46.24     Χονδρικό εμπόριο δερμάτων, προβιών και κατεργασμένου δέρματος

  46.31     Χονδρικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών

  46.32     Χονδρικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος

  46.33     Χονδρικό εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, αβγών και βρώσιμων ελαίων και λιπών

  46.34     Χονδρικό εμπόριο ποτών

  46.36     Χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, σοκολάτας και ειδών ζαχαροπλαστικής

  46.37     Χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάου και μπαχαρικών

  46.38     Χονδρικό εμπόριο άλλων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων

  46.39     Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού

  46.41     Χονδρικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

  46.42     Χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων

  46.43     Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

  46.44     Χονδρικό εμπόριο ειδών πορσελάνης και γυαλικών και υλικών καθαρισμού

  46.45     Χονδρικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών

  46.46.12              Χονδρικό εμπόριο χειρουργικών, ιατρικών και ορθοπεδικών οργάνων και συσκευών

  46.47     Χονδρικό εμπόριο επίπλων, χαλιών και φωτιστικών

  46.48     Χονδρικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων

  46.49     Χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης

  46.51     Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακού εξοπλισμού υπολογιστών και λογισμικού

  46.52     Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων

  46.61     Χονδρικό εμπόριο γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και προμηθειών

  46.62     Χονδρικό εμπόριο εργαλειομηχανών

  46.63     Χονδρικό εμπόριο εξορυκτικών μηχανημάτων, καθώς και μηχανημάτων για κατασκευαστικά έργα και έργα πολιτικού μηχανικού

  46.64     Χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, και χονδρικό εμπόριο ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών

  46.65     Χονδρικό εμπόριο επίπλων γραφείου

  46.66     Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου

  46.69     Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού

  46.72     Χονδρικό εμπόριο μετάλλων και μεταλλευμάτων

  46.73     Χονδρικό εμπόριο ξυλείας, οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής

  46.74     Χονδρικό εμπόριο σιδηρικών, υδραυλικών ειδών και εξοπλισμού και προμηθειών για εγκαταστά –

  σεις θέρμανσης

  46.75     Χονδρικό εμπόριο χημικών προϊόντων

  46.76     Χονδρικό εμπόριο άλλων ενδιάμεσων προϊόντων

  46.77     Χονδρικό εμπόριο απορριμμάτων και υπολειμμάτων

  46.90     Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο

  47.19     Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Εκμετάλλευση καταστήματος ψιλικών ειδών γενικά (47.19.10.01)

  47.23     Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.24     Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.25     Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.29     Λιανικό εμπόριο άλλων τροψίμων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.30     Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.41     Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιψερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.42     Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.43     Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.51     Λιανικό εμπόριο κλωστοϋψαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.52     Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.53     Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.54     Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.59     Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.61     Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.62     Λιανικό εμπόριο εψημερίδων και γραψικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.63     Λιανικό εμπόριο εγγραψών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.64     Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.65     Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.71     Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.72     Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.74     Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.75     Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.76     Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, ψυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροψιάς και σχετικών ζωοτ-ροψών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.77     Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.78     Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

  47.79     Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα

  47.81     Λιανικό εμπόριο τροψίμων, ποτών και καπνού, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

  47.82     Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

  47.89     Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

  47.91.71              Λιανικό εμπόριο ειδών ιματισμού, με αλληλογραψία ή μέσω διαδικτύου

  47.91.72              Λιανικό εμπόριο υποδημάτων, με αλληλογραψία ή μέσω διαδικτύου

  47.91.73              Λιανικό εμπόριο δερμάτινων ειδών και ειδών ταξιδιού, με αλληλογραψία ή μέσω διαδικτύου

  47.99     Άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών

  49.10     Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταψορές επιβατών

  49.20     Σιδηροδρομικές μεταψορές εμπορευμάτων

  49.31     Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών

  49.32     Εκμετάλλευση ταξί

  49.39     Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.

  49.41     Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων

  49.42     Υπηρεσίες μετακόμισης

  50.10     Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών

  50.20     Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές εμπορευμάτων

  50.30     Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών

  50.40     Εσωτερικές πλωτές μεταφορές εμπορευμάτων

  51.10     Αεροπορικές μεταφορές επιβατών

  51.21     Αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων

  52.10     Αποθήκευση

  52.21     Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές

  52.22     Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές

  52.23     Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές

  52.24     Διακίνηση φορτίων

  52.29     Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες

  53.20     Άλλες ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες, εκτός από Υπηρεσίες κατ οίκον παράδοσης τροφίμων (delivery) (53.20.12)

  55.10     Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

  55.20     Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

  55.30     Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα

  55.90     Άλλα καταλύματα

  56.10     Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

  56.21     Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις

  56.29     Άλλες υπηρεσίες εστίασης, εκτός από Υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες (56.29.20.01)

  56.30     Δραστηριότητες παροχής ποτών

  58.11     Έκδοση βιβλίων

  58.12     Έκδοση τηλεφωνικών και κάθε είδους καταλόγων

  58.13     Έκδοση εφημερίδων

  58.14     Έκδοση έντυπων περιοδικών κάθε είδους

  58.19     Άλλες εκδοτικές δραστηριότητες

  58.21     Έκδοση παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές

  58.29     Έκδοση άλλου λογισμικού

  59.11     Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

  59.12     Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

  59.13     Δραστηριότητες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων

  59.14     Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών

  59.20     Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις

  60.10     Ραδιοφωνικές εκπομπές

  60.20     Υπηρεσίες τηλεοπτικού προγραμματισμού και τηλεοπτικών εκπομπών

  61.90     Άλλες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες

  62.01     Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων

  62.02     Δραστηριότητες παροχής συμβουλών σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

  62.03     Υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων

  62.09     Άλλες δραστηριότητες της τεχνολογίας της πληροφορίας και δραστηριότητες υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών

  63.11     Επεξεργασία δεδομένων, καταχώρηση και συναφείς δραστηριότητες

  63.12     Δικτυακές πύλες (web portals)

  63.91     Δραστηριότητες πρακτορείων ειδήσεων

  63.99     Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας πδκα

  64.20     Δραστηριότητες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding)

  64.30     Δραστηριότητες σχετικές με καταπιστεύματα (trusts), κεφάλαια (funds) και παρεμφερή χρηματοπιστωτικά μέσα

  64.91     Χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)

  65.11     Ασφάλειες ζωής

  65.12     Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής

  65.20     Αντασφάλιση

  66.12     Δραστηριότητες σχετικές με συναλλαγές συμβάσεων χρεογράφων και αγαθών

  66.19     Άλλες δραστηριότητες συναφείς προς τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με εξαίρεση τις ασφαλιστικές δραστηριότητες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία

  66.21     Αξιολόγηση κινδύνων και ζημιών

  66.22     Δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών

  66.29     Άλλες δραστηριότητες συναφείς προς τις ασφαλίσεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία

  66.30     Δραστηριότητες διαχείρισης κεφαλαίων

  68.10     Αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων

  68.20     Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων

  68.31     Μεσιτικά γραφεία ακινήτων

  Διάβασε το »

  Γελάνε και οι πέτρες! Κυριάκος: Η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει

  Newsteam 0 Comments

  Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας παρενέβη σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πτυχές του νομοσχεδίου αλλά στέλνοντας και μήνυμα συμπαράστασης της κυβέρνησης σε όσους πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

  Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως διπλασιάζεται για τον Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στους δικαιούχους εντάσσονται για πρώτη φορά άστεγοι και γυναίκες θύματα βίας που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας.

  Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών».

  «Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που έγινε πριν λίγη ώρα,

  «Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε την πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΕ. Όπως έχω δεσμευτεί, λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» συμπλήρωσε.

  Ως κομβικό στοιχείο στο νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα είναι νόμος του κράτους ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τη νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών.

  Γνωρίζουμε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από όλες τις διεθνείς έρευνες, «ότι το μη μισθολογικό κόστος στην πατρίδα μας παραμένει δυσανάλογα μεγάλο, ενθαρρύνει την παραοικονομία, αποθαρρύνει τις επενδύσεις, ενθαρρύνει εισφοροδιαφυγή» για να συμπληρώσει «Κάθε μείωση του μη μισθολογικού κόστους ενισχύει τα ταμεία των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των μισθωτών».

  «Ωφελεί σχεδόν 2 εκ εργαζόμενους» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Σημαίνει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1000 ευρώ. Και 456 ευρώ για κάποιον με μισθό 2000 ευρώ. Ανάλογη είναι η κλιμάκωση και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τη μισθωτή εργασία η οποία χτυπήθηκε ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας» είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

  Περιλαμβάνει και «ευνοϊκές προβλέψεις για τον κόσμο της εργασίας και παραγωγής σε καιρό πανδημίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Να σταθώ σε κάποιες σημαντικές. Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από παρατάσεις τελευταίων μηνών».

  «Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Συμβολικό για την ημέρα το νομοσχέδιο οποίο ψηφίζεται σήμερα».

  «Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πια συνταγματικά κατοχυρωμένο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε «Είναι ένας μηχανισμός στήριξης των πιο αδυνάτων συμπολιτών μας. Θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενισχύθηκε στη συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατοχυρώθηκε συνταγματικά με πρωτοβουλία της ΝΔ και τώρα στη δύσκολη στιγμή έρχεται η κυβέρνηση και διπλασιάζει το επίδομα που θα λάβουν το Δεκέμβριο» τόνισε.

  Αναφέροντας στη συνέχεια ότι «αναθεωρείται το πλαίσιο για την περιστασιακή εργασία ανέργων και μακροχρόνια ανέργων που δικαιούνται τακτική επιδότηση» είπε πως την «κοινωνική στόχευση του σχεδίου συμπληρώνουν μια σειρά από επιμέρους διατάξεις. Αφορούν προβλήματα που δεν πρωταγωνιστούν στα δελτία ειδήσεων. Τα επικαλούμαι για να πάψουν κάποτε να είναι αόρατα. Αυτή την κυβέρνηση την απασχολεί κάθε όψη της κοινωνικής πραγματικότητας. Πχ. διπλασιάζονται οι συντάξεις των τέκνων που έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους. Διευρύνεται το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για την αυτόνομη διαβίωση. Παρατείνονται οι προθεσμίες των αιτήσεων για το επίδομα γέννησης και το πρόγραμμα ενισχύεται για το 2021 με ακόμα 37 εκ. Η παρέμβασή μου σήμερα έχει έναν κεντρικό στόχο, να βεβαιώσει ότι μπροστά στην κρίση του κορονοϊού η Πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Όπως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την υγεία όλων, το ίδιο μεθοδικά εργάζεται για την ευημερία όλων» .

  Πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο που συμπληρώνει την οικονομική θωράκιση της χώρας. Από την άνοιξη το κράτος αποζημιώνει όποιον πλήττεται» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «100.000 νέες θέσεις εργασίας επιδοτούνται ακόμα και μέσα στην κρίση. Σήμερα εργοδότες και εργαζόμενοι ανακουφίζονται με ακόμα μία σοβαρή μείωση των εισφορών. Η απασχόληση και η υγεία της οικονομίας συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Συνολικά το πρόγραμμά μας κατά της πανδημίας φτάνει τα 24 δισ. το 2020 και σε αυτά έχουν προϋπολογιστεί να προστεθούν ακόμα 7,5 δισ. το 2021 αν χρειαστούν. Τα ποσά αυτά είναι περίπου όσα η χώρα θα εισπράξει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης».

  Διάβασε το »

  ΠΟΕΔΗΝ: Δεν είναι επίταξη, αλλά μία επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες

  Newsteam 0 Comments

  «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την «απόφαση μετακίνησης προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές» και «επικερδή τη συμφωνία με τους ιδιώτες». Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τη μετακίνηση υπαλλήλων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ενός διοικητικού υπαλλήλου από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Γεννηματά και Άγιο Δημήτριο προς ιδιωτικές κλινικές.

  «Μετά την αποθέωση του εθελοντικού κινήματος εκ των έσω, περάσαμε στην υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμη υγειονομική ζώνη και κάθε μέρα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας δεκάδες υπάλληλοι που νοσούν από κορονοϊό«, σημειώνει η Ομοσπονδία.

  Όπως προσθέτει, συνεχώς οι απαιτήσεις σε προσωπικό αυξάνουν λόγω της ανάπτυξης κλινικών και κλινών ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και «αντί να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής τα αποδυναμώνουν υπέρ του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος θα αμειφθεί αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτό δεν είναι επίταξη, αλλά μία επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες».

  Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζεται νοσήλιο για τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύουν με βάση το ημερήσιο νοσήλιο των ιδιωτικών κλινικών, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 με εξαιρούμενα όπως προβλέπεται στον ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και εξαιρούμενη την ειδική φαρμακευτική αγωγή των ασθενών για την αντιμετώπιση του covid-19».

  Διάβασε το »

  Νεκρός άλλος ένας κληρονόμος της μεγάλης Δυναστείας των Getty – Ξανακτύπησε η κατάρα τους;

  Newsteam 0 Comments

  O John Gilbert Getty, o χρυσός κληρονόμος του πετρελαιά παππού του J. Paul Getty και της αμύθητης οικογενειακής περιουσίας των 5 δισ. δολαρίων, εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

  Πριν από 5 χρόνια είχε χάσει τη ζωή του και ο αδερφός του, Andrew, επιβεβαιώνοντας την κατάρα που ίπταται πάνω από τη δυναστεία.

  Ο John έχει δύο ακόμα αδέρφια εν ζωή, τους Peter και Billy, και άφησε πίσω του και μια κόρη, την 25χρονη Ivy.

  Ο 52χρονος ήταν πλέον ο διάδοχος της αυτοκρατορίας, καθώς οι τραγωδίες που έχουν χτυπήσει κατά καιρούς την οικογένεια έχουν βγάλει από το κάδρο πολλούς.

  Τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, καθώς επίκειται η νεκροψία, η αστυνομία δήλωσε πάντως πως δεν έχει λόγο να πιστεύει πως κάτι ύποπτο συνέβη.

  Το 2015 έφυγε από τη ζωή ο 47χρονος αδερφός του John, Andrew, με τα αίτια θανάτου να μιλούν για ναρκωτικά και ακατάσχετη αιμορραγία.

  Λίγους μήνες νωρίτερα, τα 2 αδέρφια είχαν χάσει και τη μητέρα τους, Ann. Ο πατέρας του Andrew, Gordon Getty, ζει ακόμα και ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατο του παιδιού του.

  Ο John ήταν επίσης ξάδερφος του άλλου τραγικού κληρονόμου της δυναστείας, J. Paul Getty III, ο οποίος είχε απαχθεί ως έφηβος το 1973. Κατόπιν το έριξε στα ναρκωτικά και τις γυναίκες και έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια, σε ηλικία 54 ετών. Από εγκεφαλικό.

  Οι Getty αριθμούν αρκετά μέλη που είναι εν ζωή. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε, ας πούμε, ο August Getty, γιος της Ariadne Getty, που ήταν με τη σειρά της εγγονή του «πατριάρχη» της οικογένειας.

  Οι κληρονόμοι κατάφεραν να διατηρήσουν ένα καλό ποσοστό της αμύθητης περιουσίας του παππού, που έφτασε κάποια στιγμή να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

  Οι Getty δεν ξέφυγαν ωστόσο από την κατάρα. Ναρκωτικά, πρόωροι θάνατοι, πολύκροτα σκάνδαλα, ακόμα και βίαιες επιθέσεις μετρούν στα οικογενειακά χρονικά τους.

  Ο Gordon Getty έχασε τον έναν του αδερφό από καρκίνο στον εγκέφαλο και τον δεύτερο από αίτια που δεν ανακοινώθηκαν. Για αυτοκτονία είχαν κάνει τότε λόγο οι εφημερίδες. Η κουνιάδα του, Talitha Pol, πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

  Όσο για τον παππού που τα ξεκίνησε όλα, ήταν εξαιρετικά σφιχτοχέρης. Όταν απήγαγαν τον εγγονό του ιταλοί μαφιόζοι, ο Ζαν Πολ αρνήθηκε να πληρώσει λίτρα: «Έχω 14 εγγόνια και αν πληρώσω έστω και ένα σεντς σε λύτρα, τότε θα έχω 14 απαχθέντα εγγόνια».

  Πλήρωσε τελικά 3 εκατ. δολάρια όταν οι απαγωγείς του ταχυδρόμησαν το αυτί του εγγονού του.

  Ο «πατριάρχης» παντρεύτηκε 5 φορές και απέκτησε 5 γιους από τις 4 συζύγους του. Ο γιος του, Gordon, που το Forbes μας λέει πως έχει προσωπική περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων, αποκαλύφθηκε το 1999 πως είχε και δεύτερη οικογένεια.

  Οι τρεις κόρες του από την παράνομη σχέση απέκτησαν τελικά, μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, το περίφημο επώνυμο.

  Διάβασε το »

  Big Brother: Η νέα ποινή που θα εξοντώσει τους παίκτες (videos)

  Newsteam 0 Comments

  Big Brother: Τι θα συμβεί απόψε στο σπίτι

  Εδώ και δύο ημέρες έχουμε δει πως το σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού» έχει μετατραπεί σε «στρατόπεδο».

  Οι παίκτες φορούν τα χακί, κάνουν σκοπιές και ο Big Brother μοιράζει αρμοδιότητες. «Στρατηγός»-αρχηγός είναι η Σοφία Δανέζη η οποίο στο επεισόδιο της Τρίτης (24/11) ανακοίνωσε σε 4 παίκτες την ποινή που τους επιβλήθηκε.

  Ο λόγος για τη Ραμόνα, τον Θέμη, τον Πυργίδη και τον Γρηγόρη, οι οποίοι συνεχώς κοιμόντουσαν παραπάνω από ότι όρισε ο Big Brother τα ωράρια ύπνου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους επιβληθεί ποινή. Αυτή ήταν τρεις από αυτούς να κόψουν 25 κιλά πατάτες, με τον Θέμη να αντιδρά και να αρνείται να το κάνει και στη συνέχεια να τσακώνεται με τους Κεχαγιά και Σοφία.

  Σήμερα μάθαμε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» πως ο Big Brother θα αλλάξει αρχηγό και στη θέση της Σοφίας θα μπει ο Πυργίδης, ενώ ακολουθεί και ποινή που θα εξοντώσει τους παίκτες. Δείτε το παρακάτω βίντεο…

  Διάβασε το »

  GNTM: Τους έσωσε ο Καράβας-Η δύσκολη δοκιμασία και η ανατροπή

  Newsteam 0 Comments

  Οι κριτές του GNTM θέλησαν να δώσουν ένα μάθημα στους παίκτες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς τον Γιώργο Καράβα 

  Ο Γιώργος Καράβας λίγο πριν ξεκινήσει η δοκιμασία στην παραλία, θέλησε να κάνει μερικές συστάσεις στους παίκτες που σχολίασαν αρνητικά την επιλογή του να δώσει την καλύτερη φωτογραφία στον Αιμιλιάνο.

  Οι κριτές αποφάσισαν να τους δυσκολέψουν ώστε να καταλάβουν ότι δεν έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να κρίνουν αν η φωτογραφία τους είναι καλή ή όχι.

  Έτσι οι κριτές αποφάσισαν να τους αφήσουν στη μοίρα τους να διαλέξουν μόνοι τους τη φωτογραφία τους. Αυτό ήταν κάτι που τους δυσκόλεψε αρκετά, αφού οι περισσότεροι μετάνιωσαν την επιλογή που έκαναν.

  Διαβάστε περισσότερα στο womensnews.gr

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • GNTM: «Σπουδάστε και βρείτε και μια άλλη δουλειά» – Ποιος το είπε και γιατί; (vid)
  • GNTM: Δείτε τον κούκλο αδελφό του τυροκόμου (pics)
  • Καγιά: «Εμείς ζητήσαμε από την Ίριδα να έρθει στο GNTM»

  Διάβασε το »

  Αποκαλύφθηκε από τους αστρονόμους ο απολιθωμένος Ηρακλής, μέσα στον γαλαξία μας

  Newsteam 0 Comments

  Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το «απολίθωμα» ενός άγνωστου έως τώρα γαλαξία, κρυμμένου στα βάθη του δικού μας γαλαξία. Ο εν λόγω γαλαξίας, που ονομάστηκε «Ηρακλής», πιθανότατα είχε συγκρουστεί πολύ παλιά, πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια, με τον δικό μας γαλαξία, από τον οποίο τελικά απορροφήθηκε.

  Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρικάρντο Σκίαβον του Πανεπιστημίου Τζον Μουρς του Λίβερπουλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας, έκαναν την ανακάλυψη μελετώντας τα δεδομένα από την έρευνα του ουρανού «Sloan Digital Sky Survey (SDSS)» και του παρατηρητηρίου APOGEE (Apache Point Observatory Galactic Evolution).

  Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση της κατανόησης σχετικά με το πώς ο γαλαξίας μας έφθασε στη σημερινή μορφή του. Όταν έγινε η σύγκρουση με τον «Ηρακλή», ο δικός μας γαλαξίας ήταν ακόμη σε «νηπιακή» φάση. Σήμερα, τα απομεινάρια του «Ηρακλή» -άστρα και αέρια- εκτιμάται ότι αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το ένα τρίτο, της σφαιρικής άλω του δικού μας γαλαξία.

  Η δημιουργία μεγαλύτερων γαλαξιών από τη σύγκρουση και απορρόφηση μικρότερων γαλαξιών είναι συχνό φαινόμενο στο σύμπαν. Τα απομεινάρια των παλαιότερων γαλαξιών συνήθως γίνονται αντιληπτά στην εξωτερική άλω, ένα τεράστιο, αλλά πολύ αραιό, νέφος άστρων που περιβάλλουν το κυρίως τμήμα του γαλαξία. Επειδή ο γαλαξίας μας «χτίστηκε» σταδιακά από έξω προς τα μέσα, η ανακάλυψη «απολιθωμάτων» πανάρχαιων γαλαξιών που έχουν απορροφηθεί απαιτεί να ψάξει κανείς στα κεντρικά μέρη του γαλαξία μας.

  Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, δεν είχε γίνει έως τώρα αντιληπτή η σημαντική συμβολή του «Ηρακλή» στη διαμόρφωση του γαλαξία μας, επειδή η θέση του στα βάθη του γαλαξία μας τον κρύβει από τη Γη, καθώς παρεμβάλλονται νέφη διαστρικής σκόνης. Όμως, το APOGEE μπορεί να «δει» μέσα από αυτά τα νέφη στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, αντί για το ορατό που «τυφλώνεται» από τη σκόνη.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διάβασε το »

  Big Brother: Θέμης, Πυργίδης, Γρηγόρης και Ραμόνα τινάζουν την αποστολή στον αέρα και το Twitter τους θέλει προτεινόμενους

  Newsteam 0 Comments

  • 25 Νοεμβρίου, 2020


  Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τσαλίκης

  Ένα επεισόδιο-focus στον Θέμη επιφύλαξε στο κοινό ο Μεγάλος Αδελφός «δείχνοντάς» τον ουσιαστικά ως πιθανό υποψήφιο για αποχώρηση. Αλλά όχι μόνο του.

  Η στρατιωτική αποστολή που ανατέθηκε στο σπίτι εξαρχής τον βρήκε αντίθετο και τον έφερε σε αντιπαράθεση με τη Σοφία.

  Η αρχηγός του σπιτιού έκανε μια απόπειρα να τα ξαναβρεί μαζί του μετά το λεκτικό τους επεισόδιο που τον έστειλε κλαμένο στο μπάνιο όμως ενώ δέχτηκε τη συγγνώμη της μπήκε στο δωμάτιο επικοινωνίας και δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν την πιστεύει.

  Μάλιστα, θεωρεί τον εαυτό του δυνατό παίκτη επειδή είναι γκέι και ότι η Σοφία φοβήθηκε ότι θα αποχωρήσει -παρόλο που έχει ασυλία- αν δεν τα έχει καλά μαζί του.

  Σκοπιές και αρμοδιότητες μοιράστηκαν καταλλήλως όμως 4 παίκτες παραβίαζαν συνεχώς τα ωράρια ύπνου του Μεγάλου Αδελφού. Ραμόνα, Θέμης, Πυργίδης και Γρηγόρης αρνήθηκαν το εγερτήριο.

  Με το που ξύπνησε, ο Θέμης άρχισε τη γκρίνια και τις μπηχτές με κορυφαία στιγμή όταν ο Ζακ του έδειξε πώς να γυαλίζει τις αρβύλες του.

  «Εγώ γενικά τα γυαλίζω τα άρβυλα από την αρχή της ζωής μου, δεν περίμενα τον Ζακ, απλώς τώρα το κάνω και κυριολεκτικά» ήταν η ατάκα του.

  Το αποκορύφωμα της διαφωνίας ήρθε όταν ο Μεγάλος  Αδελφός ανακοίνωσε στη Σοφία ότι πρέπει να επιβάλει σε τρεις παίκτες ποινές γιατί δεν τηρούν το ωράριο ύπνου.

  Θα έπρεπε να καθαρίσουν 25 κιλά πατάτες. Η Σοφία έκρινε δίκαιο ότι οι παίκτες είναι 4 βάζοντας και τον Θέμη μαζί γιατί και εκείνος παραβίασε τους κανόνες.

  Ο Θέμης σηκώθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η ποινή αρνούμενος να την εκτελέσει.

  Ο Μεγάλος Αδελφος ζήτησε ξανά από τη Σοφία να επιβάλει την ποινή.

  Και τότε ανέλαβε δράση ο Κεχαγιάς εξηγώντας τι είναι δίκαιο και τι όχι αλλά σηκώθηκε να φύγει χωρίς να ακούσει τον αντίλογο του Θέμη, κάτι που τον έκανε επιτόπου εχθρό του όπως μας έδειξε στο δωμάτιο επικοινωνίας.

  Ο Θέμης επικαλέστηκε θέμα υγείας για το ότι κοιμάται και αρνήθηκε να παραβιάσει το πρόγραμμα του ύπνου του και ξανατσακώθηκε με τη Σοφία που του εξηγούσε ότι δεν λειτουργεί ομαδικά.

  Το Twitter, πέραν της σταθερής προτίμησης που δείχνει στην Άννα Μαρία και της έχθρας στη Ραμόνα, αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο και τον Θέμη και μάλιστα αξιώνει ποινές για την «τεμπέλικη» τετράδα και τον Θέμη στους προτεινόμενους για αποχώρηση μαζί μετη Ραμόνα.

  Ενδιαφέρον είχαν τα tweets του Γιώργου Τσαλίκη που φαίνεται ότι παρακολουθεί φανατικά το ριάλιτι και συντάχθηκε με τους τουιτεράδες!

  Μετά έφταιγε η ΑΜ που σας έλεγε τεμπελόσκυλα …#BigBrotherGR

  Ο Θεμης δε θα χαλάσει το προγραμμα ύπνου του λέει, και λέει μπούρδες ..

  Η Ραμόνα ο μπρο το ξύνει , ο Πυργιδης έπαθε «αντιδήμαρχο» και ο Γρηγόρης όπως βολεύεται ..

  Ποινες τώρα γιατί έτσι πρέπει ..

  — Tsalikis Giorgos (@Tsalikisgiorgos) November 24, 2020

  Μου θυμίζει τις στιγμές που προσπαθώ να εξηγήσω στα ανήλικα παιδιά μου ότι στο σπίτι υπάρχουν κανόνες .. κι εκείνα καμμία φορά αντιδρούν .. τα ανήλικα όμως ..ακούτε ρε κακομαθημένα ;;;;;#BigBrotherGR

  — Tsalikis Giorgos (@Tsalikisgiorgos) November 24, 2020

  #BigBrotherGR ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pic.twitter.com/6gSlRAQPt6

  — 🇳️💔Xrysa🌹🇹️ (@NXrysa) November 24, 2020

  Ποινή κ στους 4 προτεινόμενοι χωρίς δικαίωμα βέτο. Με συνοπτικές διαδικασίες όπως είπες κ στην Άννα Μαρία τις προάλλες #bbxeftiles

  — 🅱️.Y.📧. (@fenikopoulou) November 25, 2020

  #bbxeftiles #BigBrotherGR όταν η ΑΜ δεν έπαιξε πήρε 2-3 ποινές ο Θέμης θα πάρει ή απλά θα μας το παίζει θυμωμένος?

  — JoAnna P.👍🌹💖 (@joanpirp) November 24, 2020

  #BigBrotherGR https://t.co/NUQuAm5zzz

  — o.katapeltis (@KatapeltisO) November 25, 2020

  Αρνούμαι να δω έστω κ ένα απο τα κοπρόσκυλα που έφεραν αντίρρηση στην δοκιμασία να βρίσκεται στη τελική 5αδα!

  Τεμπέληδες που έχουν μαθει στο εύκολο χρημα,δεν ίδρωσαν ποτέ,ατομα που νομίζουν οτι δουλεια ειναι το ινστα/γιουτιουμπ και μπήκαν να πάρουν ξάπλα τα 100χιλ

  #BigBrotherGR

  — Πράσσειν Αλογα (@greenhorse123) November 25, 2020

  Θεμη η κακια,τρελη,θεατρινα Αννα Μαρια δεχτηκε να κανει τη βαρδια σου για να ξεκουραστεις. Μην ξεχασεις να την ξαναψηφισεις ε? #bbxeftiles #BigBrotherGR

  — Θηλυκος Αρτεμης Ματσας (@x9L7Uq4cFrmWL1P) November 25, 2020

  #BigBrotherGR Η Δανεζη 1000% δίκιο απόψε! Τι είναι αυτοί ρε??? Σιγά μην σκίσουν κανένα καλσόν! Κουράστηκαν τα παιδιά που δεν κοιμηθηκαν 15 ώρες το 24ωρο!!! Ξεφτίλα μεγάλη!!!! 🤮🤮🤮

  — katerina katsougkri (@katerinakatsoug) November 24, 2020

  Απορώ πως η Δανέζη συγκρατεί τον γνωστό σε όλους μας πράο και μειλίχιο χαρακτήρα της και δεν έχει πιάσει το Θέμη στις κλωτσιές και στα μπινελίκια.#BigBrotherGR

  — ET go home (@janesirris) November 24, 2020

  #BigBrotherGR

  Τόση φασαρία για λίγες πατάτες…ήμαρτον. pic.twitter.com/8SArxD2Gjk

  — objectios (@objectios) November 25, 2020

  Όσο σοκαριστικο κι αν είναι, νομίζω ότι έχει δίκιο ο Κεχαγιάς.

  Συμφωνώ σε αυτό που λέει τώρα. Κι αυτός έκανε τον Flash και δεν κοιμόταν τότε με το μπαλάκι. Τώρα ο Θέμης γιατί δεν συμμορφώνεται? Ας του βάλει μια ποινή ο Big να ηρεμήσει.#BigBrotherGR #BBxeftiles

  — Δημήτρης Πλ… (@tzimispla) November 24, 2020

  Σήμερα κοιμήθηκα μόνο 13.5 ώρες..Φοβάμαι πως θα χάσω τον εαυτό μου…. 😂😂#BigBrotherGR

  — Prodromos (@prodromosmaz) November 25, 2020

  Κι εγώ δεν θα έβρισκα σαν κάτι τραγικό

  την έλλειψη ύπνου για λίγες μέρες. Αν και δύσκολο.

  Και με ξάφνιασε λίγο που ο Θέμης έχει μεγάλο πρόβλημα με το πρόγραμμα του ύπνου. Δεν περίμενα να είναι τόσο σημαντικο για την ψυχική του υγεία. #BigBrotherGR

  — Meryzer (@meryzer) November 25, 2020

  Έκανε 4-6 σκοπιά

  Τους μαγειρεύει μεσημέρι βράδυ

  Γιατί δεν χαλάνε το πρόγραμμα του ύπνου τους

  …………………….#BigBrotherGR #bbxeftiles pic.twitter.com/IyJL0eqIeK

  — FrixoS (@Amedeo_10) November 25, 2020

  Ο Θεμης χρησιμοποιει την ιδιαιτερότητα του (που δεν ειναι ΚΑΝ ιδιαιτερότητα) για να καμουφλάρει την κακια, το κομπλεξ και τη χολή που βγαζει. ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΙΑ. #BigBrotherGR #bbxeftiles

  — Νικηφορ Κασιμάτ (@tvmaniac10) November 24, 2020

  Ξ-Ε-Φ-Τ-Ι-Λ-Α#BigBrotherGR #bbxeftiles pic.twitter.com/7nBO08COd5

  — chryssa kal (@chryssa_kal) November 24, 2020


  ZnewsTeam

  Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλή όρεξη για δουλειά, κοινή αισθητική, τεκμηριωμένη άποψη και αγάπη για την καλή ζωή

  Tags
  • Big Brother
  • Γιώργος Τσαλίκης
  • Θέμης
  • Σοφία
  Δειτε επισης

  GNTM: Το μάθημα που δεν έγινε πάθημα, ο καλός Σαμαρείτης Καράβας και… η οργή του Twitter

  Ανατράπηκαν όλα τα spoilers!

  • 25 Νοεμβρίου, 2020

  Big Brother: Η Σοφία «έπαθε» Κατερίνα Λένη από το MasterChef – «Είναι όλοι ηλίθιοι!»

  Ο καυγάς με τον Γρηγόρη και οι σκοπιές

  • 25 Νοεμβρίου, 2020

  GNTM: Ευνοείται ή όχι ο Αιμιλιάνο έναντι του Έντουαρντ; Το Twitter «δίκασε» τα… «στημένα»

  Αυτός είναι ο αγαπημένος παίκτης των χρηστών

  • 24 Νοεμβρίου, 2020

  GNTM: Η προσβολή στον Καράβα, η «ποινή» και η «συγγνώμη» στον coach

  Ας πρόσεχαν…

  • 24 Νοεμβρίου, 2020

  GNTM: Το challenge που… μιμήθηκαν τον Ross Geller από τα «Φιλαράκια»! – «Γλέντι» στο Twitter!

  Οι φαν της αμερικανικής σειράς διέκριναν αμέσως το inspiration

  • 24 Νοεμβρίου, 2020

  Συγκλονίζει η Ρούλα Δημητριάδου από το My Style Rocks: «Έσκασε στο πρόσωπό μου ένα μπουκάλι οινόπνευμα και έπαθα εγκαύματα»

  Η αποκάλυψη για την περιπέτεια υγείας που πέρασε

  • 24 Νοεμβρίου, 2020

  Big Brother – Spoiler: Έρχονται επικοί καυγάδες με πρωταγωνίστρια την αρχηγό Σοφία

  Ποιος δεν ξύπνησε να πάει για σκοπιά;

  • 24 Νοεμβρίου, 2020

  Big Brother: Νέες δηλώσεις από τη Ραΐσα μετά το πάρτι εν μέσω καραντίνας – «Αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη»

  Τι είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε»

  • 24 Νοεμβρίου, 2020
  Διάβασε το »

  Άσχημα τα νέα για όλους τους κατόχους παλιών αυτοκινήτων

  Newsteam 0 Comments

  Διαφοροποίηση του τέλους κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όρια εκπομπών ρύπων  Άσχημα είναι τα νέα για τους κατόχους των παλιών αυτοκινήτων, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ροδόλφο Λάσι.

  Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μίλησε, βέβαια, με θετικά λόγια για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ενεργειακή μετάβαση και την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου για την απολιγνιτοποίηση, αλλά προχώρησε και σε μια σοβαρή προειδοποίηση για τον γηρασμένο στόλο των οχημάτων.

  Συν τοις άλλοις, ο Οργανισμός προτείνει την εξίσωση της φορολογίας μεταξύ καινούριων και παλαιών οχημάτων όπως επίσης και στην φορολογία μεταξύ diesel και βενζίνης, ενώ προαναγγέλλει τη σύνδεση του ύψους των διοδίων ανάλογα με τις εκπομπές CO2 των οχημάτων.

  Πιο συγκεκριμένα, για τον γηρασμένο στόλο των οχημάτων ο Ροδόλφο Λάσι ανέφερε ότι: «Ο στόλος οχημάτων στην Ελλάδα είναι από τους γηραιότερους στην Ευρώπη. Η οικονομική κρίση και τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για παλαιότερα οχήματα αποτέλεσαν αντικίνητρα για την ανανέωσή του».

  Στην έκθεση, όπως αναφέρει το newsauto.gr, τονίζεται ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν να καταγράφονται ατμοσφαιρικοί ρύποι στις αστικές περιοχές που υπερβαίνουν τα όρια που τίθενται από την νομοθεσία της ΕΕ, με σοβαρές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία. Επίσης επισημαίνεται ότι η Ελλάδα υστερεί στην ανάπτυξη ενός εθνικού προγράμματος ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

  Ακόμα, επισημαίνεται ότι το diesel φορολογείται λιγότερο από τη βενζίνη, παρόλο που είναι πιο ρυπογόνο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τη θέσπιση κριτηρίων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα Τέλη Κυκλοφορίας, ενθάρρυνε τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

  Αξίζει να σημειωθεί πως ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών οχημάτων στην Ελλάδα είναι 15 χρόνια και των φορτηγών αυτοκινήτων 20 χρόνια.

  Το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Το 2017, οι επενδύσεις στο οδικό δίκτυο αντιστοιχούσαν στο 2,3% του ΑΕΠ, το υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Η έλλειψη σχεδίων για βιώσιμες αστικές μετακινήσεις και η ελλιπής ανάπτυξη ήπιων μέσων μεταφοράς έχουν συμβάλει στη συνεχιζόμενη εξάρτηση από τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα.

  Στις συστάσεις του οργανισμού περιλαμβάνονται η αποτελεσματικότερη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων για υποδομές που σχετίζονται με το περιβάλλον. Ο ΟΟΣΑ προτείνει μεταξύ άλλων την αναθεώρηση της φορολογικής διαφοροποίησης των καυσίμων και των χρήσεών τους, ώστε οι τιμές των εκπομπών άνθρακα να δίνουν ένα συνεπές μήνυμα.

  Σταδιακό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των φόρων πετρελαίου και βενζίνης. Εντοπισμός των περιβαλλοντικά επιζήμιων επιδοτήσεων και επιλογή κατά προτεραιότητα όσων πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά. Εναρμόνιση της φορολογίας των νέων και των παλαιών οχημάτων. Διαφοροποίηση του τέλους κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όρια εκπομπών ρύπων πέραν του διοξειδίου του άνθρακα έως ότου το κόστος των διοδίων συνδεθεί με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων των οχημάτων.

  Διάβασε το »

  Αυτά που μας απέκρυψαν τα ΜΜΕ! Η κακομεταχείριση και τα βασανιστήρια των ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ από τους Αζέρους

  Newsteam 0 Comments

  Τα ελληνικά μέσα για κάποιο λόγο αποσιωπούν την κακομεταχείριση των αρμένιων αιχμάλωτων στα χέρια των Αζέρων.

  Το youtube είναι γεμάτο βίντεο, που αυτοί φαίνονται χτυπημένοι και εξαναγκάζονται να πουν ότι το Καραμπάχ είναι Αζέρικο.

  Φανταστείτε τι θα κάναν σε ενδεχόμενους Έλληνες αιχμαλώτους. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος..

  Διάβασε το »

  Που ήταν αυτοί πριν την πανδημία; Που είναι όταν τους χρειάζεται ο λαός ή είναι μόνο να τον γεμίζουν με πρόστιμα;

  Newsteam 0 Comments

  Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

  Όπως ανακοινώθηκε, κατά το τελευταίο 4μηνο, δηλαδή από τις 29 Ιουλίου έως και τις 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, 224.952 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.557 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων.

  Επιπλέον, το διάστημα από τις 24/10 έως και το προηγούμενο 24ωρο επιβλήθηκαν 1.521 πρόστιμα για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ άλλες 24 παραβάσεις βεβαιώθηκαν ύστερα από ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με την τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους (απαγόρευση λειτουργίας, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, υπεράριθμοι θαμώνες κ.ά.).

  Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω έλεγχοι που σκοπό έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

  Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα που ο νομός τέθηκε σε «καραντίνα» κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγιναν 105.821 έλεγχοι κατά τους οποίους συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.857 παραβάσεις (εξ αυτών 2.656 αφορούσαν το μέτρο του περιορισμού κίνησης, 1.190 μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και 11 πρόστιμα συνδέονταν με άλλες παραβάσεις).

  Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

  Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε τα ακόλουθα: «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι και να προκύψει. Η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι περισσότερο από απαραίτητη. Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες καιρό στο σύστημα Υγείας. Εμείς έξω, εσείς στο σπίτι. Στο σπίτι πολύ προσεκτικά».

  «Από γιορτές» προσέθεσε, «η Κατερίνα κι ο Αντρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, πρέπει, όλοι μαζί, να κόψουμε τον δρόμο στον ιό».

  Διάβασε το »

  Επιτέλους τις έφτιαξαν. Προσωπικό όμως έχουν; Ή θα φωνάζουν απ’ έξω γύφτους να κάνουν τους νοσοκόμους;

  Newsteam 0 Comments

  Στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που τόσο πολύ δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, βρίσκονται πλέον 14 νέες κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

  Πρόκειται για δωρεά που έκαναν από κοινού οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Αγγελική Φράγκου αλλά και η εταιρεία ΙΟΝ.

  Οι κλίνες είναι διαθέσιμες στο Γενικό – Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και θα βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται πιέσεις.

  Την Δευτέρα, επισκέφτηκε το νοσοκομείο και τη νέα ΜΕΘ ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος επιθεώρησε τις 14 κλίνες, συνομίλησε με τους 10 μόνιμους ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και με πολλούς από τους τριάντα έξι επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα, η οποία αναμένει εντός των αμέσως προσεχών ημερών να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς της.

  Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Νίκαιας έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στη χωροταξία και διάφορες ανακατασκευές προκειμένου να ενταχθεί η νέα μονάδα ΜΕΘ με τις 14 κλίνες.

  Σπουδαία δωρεά

  Η δωρεά, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω της πανδημίας, ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 14 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στα πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

  Οταν ανακοινώθηκε η σπουδαία αυτή προσφορά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ευχαριστήσει τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, την κυρία Αγγελική Φράγκου και την ΙΟΝ Α.Ε., «για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

  Διάβασε το »

  Μας θέλουν Πειραματόζωα, αλλά ΔΕΝ θα τους ΠΕΡΑΣΕΙ – Η χώρα μας ποτέ δεν πεθαίνει!!!

  Newsteam 0 Comments

  Μας ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, ΕΜΑΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ να μας ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ,αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

  Οι ΡΙΖΕΣ της ΠΙΣΤΗΣ και της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ !!!

  Βίντεο Ορθοδοξίας

  Διάβασε το »

  Τους έγραψε όλους ο πρόεδρος της Αλβανίας και έστησε τρικούβερτο γλέντι

  Newsteam 0 Comments

  Πρόστιμο 80 ευρώ, επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, επειδή παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην οποία ήταν συγκεντρωμένα περισσότερα από δέκα άτομα, παρά την απαγόρευση λόγω μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα,

  Ο Αλβανός πρόεδρος με τη σύζυγό του Μόνικα Κριεμάδι, ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης, παραβρέθηκαν σε πάρτι γενεθλίων του διάσημου ηθοποιού Μπες Καλάκου (35) που διοργανώθηκε σ’ εστιατόριο στο χωριό Λάκνα του δήμου Κολόνια, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

  Συνολικά 30 άτομα ήταν παρόντες στο πάρτι του 35χρονου ηθοποιού, αναμεσά τους και ο τοπικός δήμαρχος Έριον Ισάϊ, που από την αστυνομία τους επιβλήθηκε πρόστιμο 80 ευρώ έκαστος. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου καλείται να πληρώσει πρόστιμο 8.100 ευρώ.

  Τα γενέθλια του ηθοποιού, είχαν ως αποτέλεσμα επίσης έξι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού να τεθούν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν μπήκαν στο επίμαχο εστιατόριο για έλεγχο. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από δημοσιοποίηση βίντεο που εμφάνιζε την πρώτη κυρία της Αλβανίας σε… τσακίρ κέφι.

  Από την πλευρά του ο Αλβανός πρόεδρος, δήλωσε πως τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις, ενώ έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια από την κυβέρνηση Ράμα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της άνοιξης.

  Πάντως για την πρώτη κυρία της Αλβανίας, δεν είναι πρώτη φορά που επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω μέτρων κατά της πανδημίας. Το προηγούμενο διάστημα δύο φορές πλήρωσε 25 και 40 ευρώ αντίστοιχα πρόστιμο, επειδή δεν φορούσε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

  Διάβασε το »

  ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ Ο 27χρονος τζιχαντιστής! Καταγγέλει βασανιστήρια από τους αστυνομικούς

  Newsteam 0 Comments

  Ο 27χρονος Σύριος που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS, βρέθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, μετά την προθεσμία που έλαβε χθες ώστε να βρει δικηγόρο. Προανακριτικά είχε παραδεχθεί ότι ανήκε στον ΙSIS , και μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά σήμερα μπροστά στην ανακρίτρια σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι η ομολογία του ήταν προϊόν βασανισμού του από τα αστυνομικά όργανα. Κανείς δεν τον πίστεψε και έτσι, προφυλακίστηκε.

  Ο 27χρονος απολογήθηκε για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φερεται να παραδεχτηκε τη συμμετοχή του σε δολοφονικές ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία παρά μόνο ότι συνέβησαν το 2014.

  Διάβασε το »

  GNTM: Το τσιγγανάκι τους ξεφτίλισε – Ποιους αποκάλεσε ψεύτες η Παρασκευή

  Newsteam 0 Comments

  Τους ξεφτίλισε, η άβγαλτη Παρασκευή στο χθεσινό επεισόδιο του GNTM. Το τσιγγανάκι υποστήριξε πως κάποιοι από τους συμπαίκτες της έχουν άλλη συμπεριφορά μπροστά στις κάμερες και άλλη πίσω από αυτές.

   

   

  «Πολλά παιδιά από εδώ μέσα είναι αλλιώς μπροστά στις κάμερες και αλλιώς πίσω… Η Μαριαγάπη που στην αρχή κάναμε πολύ παρέα, την είχα εμπιστευτεί ξαφνικά άλλαξε απέναντί μου. Είναι άλλη μπροστά στις κάμερες και άλλη πίσω», είπε. Στη συνέχεια έριξε τα «βέλη» της στον Ηρακλή αλλά και στον Αιμιλιάνο: «Ο Ηρακλής για μένα είναι ο καλύτερος ψεύτης, το λέει και ο ίδιος. Τι να πω για τον Αιμιλιάνο; Που και αυτός είναι το ίδιο; Μπροστά στις κάμερες είναι το campaign και πίσω είναι ο καθένας για τον εαυτό του. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει», δήλωσε.

  Πληροφορίες από nassosblog

  Διάβασε το »

  Έγκλημα στα Καμίνια: Συνελήφθησαν άλλοι τρεις Πακιστανοί για τον θάνατο του 27χρονου ομοεθνή τους

  Newsteam 0 Comments

  Ακόμη τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία 29χρονου ομοεθνή τους και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου, επίσης Πακιστανού, που διαπράχθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, στα Καμίνια. Παράλληλα, συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

  Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

  Διάβασε το »

  Φελίσια Λαπάτη – Μιχάλης Αντιώτης . Η καραντίνα τους χώρισε περισσότερο

  Newsteam 0 Comments

  Αν και έκαναν πολύτιμες προσπάθειες για να τα ξαναβρούν, τελικά συνεχίζουν να ζουν χωριστά.

   

  • Ο λόγος για την Φελίσια Λαπάτη και τον Μιχάλη Αντιώτη που χώρισαν λίγο μετά τη γέννηση του γιου της. 

   

  Η τηλεπερσόνα που είδαμε και στις «Σφήκες» που κόπηκαν (ήταν μια από τις τρεις) συνεχίζει να σκανδαλίζει το Instagram με τις πόζες της ενώ δεν σταματά να δείχνει πόσο της άλλαξε τη ζωή ο γιος της.

   

   

  Ωστόσο ακόμα και η καραντίνα δεν έφερε κοντά το ζευγάρι ίσα ίσα το απομάκρυνε ακόμα περισσότερο.

  Πληροφορίες από nassosblog

  Διάβασε το »