Ειδήσεις για SMS - Spoiler και νέα

Short Message Service γνωστό και ως SMS, είναι υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας, με την οποία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ή να παραλάβει σύντομο γραπτό μήνυμα από άλλους χρήστες, στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου.

 

Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα – Τι ισχύει για τα sms

Newsteam 0 Comments

Αλλάζει από σήμερα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα αλλά και η χρήση των κωδικών μετακίνησης  Αλλαγές θα υπάρχουν από σήμερα στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών αλλά και στο πως θα χρησιμοποιούν τους κωδικούς μετακίνησης. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο αυστηρών μέτρων σύμφωνα με το οποίο τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση μετακίνησης θα ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα και όχι από τις 18:00, έως τις 5:00 το πρωί της επόμενης μέρας. Η χρήση των sms μετακίνησης Η κυβέρνηση αλλάζει και την χρήση των κωδικών μετακίνησης στο 13033, με σκοπό να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και κατά συνέπεια να βελτιώσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Ειδικότερα, όπως είχε δηλώσει και ο κ. Χαρδαλιάς μπαίνει «τέλος» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού μετακίνησης νούμερο 6 δηλαδή σωματική άσκηση. Οι πολίτες θα πρέπει να κινούνται μόνο σε ακτίνα 2χλμ από την κατοικία τους και χωρίς  μηχανοκίνητο μέσο ή τα ΜΜΜ. Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό μετακίνησης νούμερο 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS. Υπενθυμίζεται πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο Σαββατοκύριακο, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κινητικότητα.

Διάβασε το »

SMS για μετακίνηση: Διευκρινήσεις για τους κωδικούς 2, 4 και 6

Newsteam 0 Comments

Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στα SMS για τη μετακίνηση των πολιτών εν μέσω lockdown, δίνει στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος Αναφερόμενος για την κίνηση στο παραλιακό μέτωπο όπου τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού σημείωσε: «Οι πρώτες αναφορές που έχουμε χωρίς να είναι κάτι το οριστικό, είναι εκτιμήσεις, για τη χθεσινή πάντα ημέρα είναι μία πτώση της τάξης του 10%». Προχωρώντας σε διευκρινίσεις για τον κωδικό 4 στα SMS στο 13033 (παροχή βοήθειας) σημείωσε: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων από την άποψη ότι θα πρέπει να μειώσουμε, γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι το τέσσερα γίνεται κατά κάποιο τρόπο μία κατάχρηση. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο ένας αστυνομικός να ακολουθήσει ένα συμπολίτη μας για να διαπιστώσει αν όντως παρέχει κάποια βοήθεια. Επομένως εμείς θα δούμε ότι αν είναι 2-3 άτομα δεν μπορεί να λένε ότι πάνε για βοήθεια. Θα πρέπει να το εξετάσουμε πολύ περισσότερο. Δηλαδή ένα άτομο πηγαίνει να βοηθήσει ένα άτομο που έχει ανάγκη. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε αυτού του είδους τα άτομα που όντως χρειάζεται βοήθεια. Αν υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό υγείας, κάποιο χαρτί γιατρού το οποίο να αποδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πρόσωπο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια θα ήταν πάρα πολύ καλό. Δεν είναι όμως δεσμευτικό και υποχρεωτικό. Να το τονίσω για άλλη μία φορά. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιου να βοηθήσει όμως μπείτε και λίγο στη θέση των συναδέλφων. Υπάρχει κατάχρηση στο νούμερο τέσσερα και αυτό που διακυβεύεται η παράταση των μέτρων αν κυκλοφορούμε έξω. Εμείς προσπαθούμε να μειώσουμε την κινητικότητα που ευνοεί τον ιό. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον αλλά θα είμαστε αντίθετοι και απεναντι σε αυτούς που καταχρώνται». Περιπτώσεις με σύστημα Εργάνη «On line έλεγχος γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις…

Διάβασε το »

Με sms στο 13032 θα γίνονται τα ψώνια στα καταστήματα λιανικής

Newsteam 0 Comments

Με sms στο 13032 θα πραγματοποιούν οι πολίτες τα ψώνια τους στα καταστήματα λιανικής Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νέος αριθμός θα χρησιμοποιείται για τα ψώνια των πολιτών στα καταστήματα λιανικής, ο οποίος θα είναι διάρκειας 3 ωρών. Ειδικότερα, εν αναμονής ανοίγματος του λιανεμπορίου από τη Δεύτερα 1η Μαρτίου, οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 για να πηγαίνουν στα μαγαζιά και να κάνουν τις αγορές τους είτε με click away είτε με click inside. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κωδικός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά τη μέρα. Την ίδια στιγμή, ο κωδικός μετακίνησης νούμερο 2 στο 13033 για αγορές στο σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία κτλ θα συνεχίσει να ισχύει όπως και πριν ενώ δεν θα υπάρχει «κόφτης» στα sms στο 13033 για τους πολίτες.

Διάβασε το »

Περιοριστικά νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι έξι κωδικοί μετακίνησης

Newsteam 0 Comments

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται με SMS ή με ειδικό έντυπο μετακίνησης Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS για τους έξι λόγους που επιτρέπουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο ξεκινά στις 18:00 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5:00 το πρωί. Πώς γίνονται οι μετακινήσεις Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. 1. Αποστολή SMS Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18.00/21:00 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18.00/21:00 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18.00/21:00 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18.00/21:00 * Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18.00/21:00 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση…

Διάβασε το »

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα sms για τις μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε πως υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα sms για τις μετακινήσεις των πολιτών και μάλιστα στους κωδικούς 2 και 6. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε πως είναι αντίθετος με αυτό το μέτρο και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο, όμως ίσως κριθεί αναγκαίο καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα δημιούργησε μεγάλη συμφόρηση στα σούπερ μάρκετ. Λειτουργία take away και απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα Αναφορικά με την λειτουργία του take away και την σύντομη ανάκληση της απόφασης να αναστέλλεται η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε, «όμως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα». Ερωτηθείς για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Διάβασε το »

Πως θα πάω κομμωτήριο στις κόκκινες περιοχές; Τι sms στέλνω;

Newsteam 0 Comments

Τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης νυχιών θα παραμείνουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές και θα λειτουργούν με πολύ συγκεκριμένους κανόνες. Μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού σε όλη την επικράτεια θα λειτουργούν κομμωτήρια – κουρεία, υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών.       Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση.           Οι κανόνες λειτουργίας:   Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες. Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. Κυριακή 31 Ιανουαρίου, κλειστά.     Πόσα άτομα επιτρέπονται   Τετραγωνικά μέτρα εμβαδού κυρίως χώρου (πλην βοηθητικών πχ γραφεία, αποθήκη) Έως 100 τ.μ. 4 άτομα Άνω των 100 τ.μ. + 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματοςτύπου plexiglass. Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Διάβασε το »

Lockdown: Με ποιο SMS στο 13033 θα μετακινούνται οι γονείς των μαθητών όταν ανοίξουν τα εκπαιδευτήρια

Newsteam 0 Comments

Επιβεβαιωμένο είναι πλέον από το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις ανησυχίες που παρατηρούνται από ορισμένους ειδικούς, ότι το άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου.     Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη καραντίνα, οι γονείς και κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να αποστέλλουν σχετικό sms στο 13033. Ο κωδικός 4 αντιστοιχεί στη μεταφορά των μαθητών, καθώς αφορά σε «κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».     Συγκεκριμένα, πρέπει να αναγράφονται τα εξής: 4 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας Επίσης, απαιτείται συμπληρωμένη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα δηλώνονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας.     Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας Το Υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην λειτουργία των σχολικών μονάδων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της πανδημίας. Εξετάζεται το μέτρο της διαφοροποιημένης ώρας προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου των κτηρίων, όπου υπάρχουν.     Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν τεστ για τον κορoνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Το εν λόγω μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς.     Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά όλα τα ήδη υπάρχοντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι…

Διάβασε το »

– Η πρόταση του Καναράκη στην Κυβέρνηση για νέο sms

Newsteam 0 Comments

Γνωστός για το χιούμορ του ο Παντελής, πρότεινε στην Κυβέρνηση, ένα νέο μέτρο, με την χρήση sms, για την περίοδο του lockdown.     Ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ζητά να δημιουργηθεί ένα νέο μήνυμα στο 13033, το οποίο να μας επιτρέπει μέχρι τρεις φορές την ημέρα να πηγαίνουμε μέχρι το ψυγείο, για να φάμε κάτι, ώστε μετά το τέλος της καραντίνας να μην έχουμε πάρει παραπάνω κιλά, από το πολύ φαγητό.   Βλέποντας την ανάρτηση του οι διαδικτυακοί του, δεν σταμάτησαν, φυσικά να του κάνουν likes και σχόλια. Ανάμεσα τους, και η Μελίνα Ασλανίδου έγραψε: «Αχχαχαχχαχα αυτό πρέπει να το στείλουμε στην κυβέρνηση γιατί αλλιώς δεν θ’ αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον όταν βγούμε στον κόσμο ποσό μπροστά είσαι», αλλά και ο Γιάννης Κρητικός, ο οποίος σχολίασε: Ρε Παντελή μου εγώ που αγαπάω μόνο εσένα μπορούμε να το κάνουμε μέχρι έξι φορές το μετρό, του να πηγαίνουμε μέχρι το ψυγείο;;;»   Μιλάμε τρελό γέλιο! Να σαι καλά βρε Παντελή!!         https://www.instagram.com/p/CJqz7XWlxj_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading” data-instgrm-version=”13″> <a href="https://www.instagram.com/p/CJqz7XWlxj_

Διάβασε το »

Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις τα Θεοφάνεια – Απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS στο 13033

Newsteam 0 Comments

Η μετακίνηση των πολιτών προς σπίτια φίλων και συγγενών ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γινόταν με τη χρήση του κωδικού 6.     Ωστόσο, για την ημέρα των Θεοφανείων την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, δεδομένων των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν προκειμένου να είναι εφικτό το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, δεν θα ισχύσει το ίδιο. Έτσι για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ισχύουν οι μετακινήσεις για συγκεκριμένους λόγους, όπως και τις προηγούμενες ημέρες.     Συγκεκριμένα: Η μορφή του SMS X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.   Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν…

Διάβασε το »

Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό και το SMS στο 13034

Newsteam 0 Comments

Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός ενώ στις 15 θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβερνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε όμως, ότι οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν, έως τότε, στην άυλη συνταγογράφηση. Όπως εξήγησε, από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, υπάρχει το προνόμιο να τους έρθει αυτομάτως ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό από το 13034, ενημερώνοντας τους πολίτες σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο. Το σύστημα μάλιστα, γνωρίζει και τη διεύθυνση των πολιτών και έτσι θα μπορεί να ενημερώνει για τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο έχει την κατάσταση του προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται. «Το υπουργείο Υγείας εποπτεύει τη διαδικασία, εμείς ερχόμαστε μετά τις 15 του μήνα», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Oποιος θέλει να μάθει αν είναι η σειρά του να εμβολιαστεί θα μπορεί να στέλνει sms στο 13034 με τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του και θα λαμβάνει αυτόματα απάντηση», αποκαλύπτει σε εφημερίδα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου εμβολιασμούς κατά COVID-19 σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σε δομές φροντίδας χρόνιων πασχόντων καθώς και σε κέντρα αποκατάστασης. Σήμερα θα εμβολιαστούν και όσοι εργάζονται στους οίκους ευγηρίας. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου. Και μέχρι τότε εκτιμάται πως θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 Οι πολίτες περίπου από τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν από την πλατφόρμα http://emvolio.gov.gr και πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ τους να διαπιστώσουν εάν…

Διάβασε το »

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Newsteam 0 Comments

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης και ποιοι επιτρέπονται το βράδυ Με την αυστηρότερη παράταση του lockdown τα SMS στο 13033 για μετακίνηση, και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ παρατείνονται έως την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Αλλάζει μόνο η ώρα της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 9 το βράδυ μέχρι 5 το πρωί SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης για σούπερ μάρκετ, συνεργεία, τράπεζες, ΕΛΤΑ Ταχυδρομεία, κινητή τηλεφωνία, περπάτημα, άθληση Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β) Αποστολή SMS Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες: (ΚΩΔΙΚΟΣ 1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. (ΚΩΔΙΚΟΣ 2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, συνεργείο, ΚΤΕΟ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους (ΚΩΔΙΚΟΣ 3) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (ΚΩΔΙΚΟΣ 4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. (ΚΩΔΙΚΟΣ 5) Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (ΚΩΔΙΚΟΣ 6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα…

Διάβασε το »

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει από αύριο το ωράριο -Τι θα ισχύει με τα SMS

Newsteam 0 Comments

Νέα δεδομένα ισχύουν από αύριο, Κυριακή, 3 Ιανουαρίου στο σύνολο της χώρας μετά τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για την επιβολή ολικού lockdown λόγω κορωνοϊού με την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 21:00. Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε έκτακτη ενημέρωση τονίζοντας πως παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, τα μέτρα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου κρίθηκαν απαραίτητα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από αύριο επανέρχεται επίσης η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί από αύριο, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Τι θα ισχύει με τα SMS μεταξύ 21:00-05:00 Οσον αφορά τις μετακινήσεις από τις 21:00 ως τις 05:00, θα πραγματοποιείται όπως και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή με μήνυμα στο 13033 και έντυπα μετακίνησης για: Εργασία (μέσω βεβαίωσης) Λόγους υγείας (κωδικός 3) Ατομική άθληση και έξοδο με κατοικίδιο (κωδικός 6) Τι θα ισχύσει με τα SMS τις υπόλοιπες ώρες από αύριο Ετσι, από αύριο, τα SMS που θα ισχύουν είναι με τους κωδικούς: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως…

Διάβασε το »

Πρώτη ημέρα του 2021 – Πώς θα μετακινηθούμε; Τα sms και οι παγίδες

Newsteam 0 Comments

Με μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού βρίσκει τη χώρα μας το 2021, και σήμερα δηλαδή ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί που ίσχυαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ειδικότερα, και σήμερα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα, ενώ όσοι επιθυμούν να συγκεντρωθούν σε σπίτια θα πρέπει να το κάνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι έως 9 άτομα και από δύο οικογένειες.   Οι επιστήμονες άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα τόνιζαν πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθούν οι ίδιες επαφές τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά ως μέτρο προστασίας ενάντια στον ιό φονιά           Παράλληλα, και σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται με αποστολή στο 13033 sms και όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του για να βρεθεί σε κάποιο φιλικό θα πρέπει να το κάνει χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή η οποία δεν θα πρέπει να είναι μετά τις 22:00.       Πρωτοχρονιά: Τι ισχύει με τα όρια επιβατών σε ταξί και ΙΧ   Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα ισχύουν αλλαγές στις μετακινήσεις με ΙΧ οχήματα και ταξί όταν αυτές αφορούν την μεταφορά οικογενειών. Ειδικότερα, παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς. Σύμφωνα με την απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μέτρο αφορά αυστηρά τις μετακινήσεις πριν από τις 22:00 και μετά τις 05:00, καθώς τις υπόλοιπες ώρες ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του lockdown.   Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού Για τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μετάβαση σε άλλο…

Διάβασε το »

Τι αλλάζει αύριο και την Πρωτοχρονιά στους κωδικούς μετακίνησης με SMS στο 13033

Newsteam 0 Comments

Τα κλασικά ισχύουν σήμερα Τετάρτη με τους κωδικούς μετακίνησης με SMS στο 13033, ενώ έρχονται αλλαγές για αύριο και για την Πρωτοχρονιά για μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι. Με τους γνωστούς κωδικούς SMS στο 13033 γίνεται η μετακίνηση σήμερα, ενώ αλλαγές ισχύουν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, που είναι η Πρωτοχρονιά. Ειδικότερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, αλλά και την 1η του έτους οι μετακινήσεις γίνονται με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Επιτρέπονται επισκέψεις σε σπίτια και τραπέζια 9 ατόμως με τον κωδικό μετακίνησης 6. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ ισχύει κανονικά. Για σήμερα οι κωδικοί μετακίνησης είναι: Αποστολή SMS Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη…

Διάβασε το »

Εχετε μήνυμα; Άρχισε η αποστολή των SMS για ραντεβού για εμβόλιο

Newsteam 0 Comments

Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων SMS σε πολίτες που ανήκουν στις ομάδες οι οποίες θα εμβολιαστούν πρώτες και συγκεκριμένα στους γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς οι παραληφθείσες δόσεις είναι 9.750 και αρκούν για μόνον 4.870 άτομα (από δύο δόσεις έκαστος). Οι υγειονομικοί είναι 123.500 σε όλη την Ελλάδα. Καθώς περίπου το 50% έχει ήδη συγκατατεθεί, σημαίνει ότι μόνον για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και υπαλλήλους που είπαν “ναι” στον εμβολιασμό, απαιτούνται 120.000 δόσεις, που προς το παρόν δεν υπάρχουν. Οι 123.500 εργαζόμενοι στο σύστημα δημόσιας υγείας (δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία) και οι 20.500 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένωντης χώρας θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer/BioNTEch. Τα πρώτα μηνύματα αποστέλλονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας σε πολίτες που πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για την ώρα όσο και το εμβολιαστικό κέντρο το οποίο πρέπει να επισκεφτούν προκειμένου να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν, στον εμβολιασμό. Αποθηκεύτηκαν και κάποιες δόσεις διανεμήθηκαν Η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης στο Κρυονέρι παρουσία των συναρμοδίων υφυπουργών. Καθώς αρχίζουν αύριο οι εμβολιασμοί και τα εμβόλια μπορούν να μείνουν εκτός βαθιάς κατάψυξης μόνον για λίγες μέρες, μικρός αριθμός διανεμήθηκε στα νοσοκομεία όπου θα γίνουν εμβολιασμοί. Τα εμβόλια στο Κρυονέρι αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους οι οποίοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και είναι εφοδιασμένοι με ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, καθώς απαιτούνται συνθήκες φύλαξης από -70 έως -80°C. Τον όλο συντονισμό της αποθήκευσης, της διανομής και του ελέγχου, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα συμμετάσχει και το ίδιο στις μεταφορές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας…

Διάβασε το »

Διαβάστε τα νέα μέτρα που ισχύουν για τα Χριστούγεννα – Τι sms στέλνουμε για να μετακινηθούμε

Newsteam 0 Comments

Σε ισχύ είναι από τις 10:00 το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων μέχρι τις 5:00 το πρωί ανήμερα τα Χριστούγεννα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Με τα αυστηρά μέτρα εξαιτίας του κορωνοϊού, ο κόσμος κάνει ρεβεγιόν με ελάχιστα άτομα. Για την ημέρα των Χριστουγέννων επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε σπίτια συγγενών, με όλους τους κανόνες που προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ, δηλαδή δύο άτομα συγγενείς πρώτου βαθμού με μάσκες στο αυτοκίνητο και ανήλικα τέκνα αν υπάρχουν. Για τη σύσταση των εννέα ατόμων στο γιορτινό τραπέζι ο κωδικός για μετακίνηση ανήμερα των Χριστουγέννων για το ρεβεγιόν είναι ο αριθμός 6 ενώ θα ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Οσοι μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν sms και ξεκινώντας, αλλά και επιστρέφοντας. Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση θα επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα των 300 ευρώ. Οι λειτουργίες θα γίνουν κανονικά αύριο, Χριστούγεννα, αλλά με περιορισμούς. Συγκεκριμένα, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα ισχύουν τα εξής μέτρα: Ενα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό. 25 άτομα για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας. Τα εμπορικά καταστήματα με click away και τα σούπερ μάρκετ θα είναι απόψε ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται για τα Χριστούγεννα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όπως και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, συνδράμοντας με κάθε πρόσφορο μέσο στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για την…

Διάβασε το »

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το SMS στο 13033 – Τα έγγραφα που πρέπει να έχουμε μαζί μας

Newsteam 0 Comments

Μετακίνηση: ΧΤο SMS στο 13033 είναι πλέον καθημερινότητά μας, ωστόσο μαζί με αυτό υπάρχουν και τα πρόστιμα αν στείλουμε λάθος κωδικό! Διαβάστε το μεγάλο λάθος που κάνουν όλοι αλλά και πώς θα την… γλυτώσετε! Ποιο είναι αυτό; Φυσικά η έλλειψη και των απαραίτητων εγγράφων εκτός από το SMS, τα οποία είναι η ταυτότητα ή το διαβατήριό. Σε περίπτωση που κάποιος έχει στείλει το SMS αλλά δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα τότε υπάρχει πρόστιμο 300 ευρώ! Ενώ σε περίπτωση που μεταβαίνει στην εργασία του, θα πρέπει να έχει μαζί του και το αντίστοιχο έντυπο που να το αποδεικνύει. Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), οι επιλογές είναι τρεις: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr To lockdown συνεχίζεται με τη λήξη του να παραμένει… άγνωστη και το 13033 έχει μείνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, αρκετοί συμπολίτες μας έχουν ακόμη πρόβλημα με τους κωδικούς που πρέπει να στείλουν για απλές δουλειές. Τι κωδικούς όμως πρέπει να στείλετε; Για ΕΛΤΑ, κούριερ, αλλά και για τα υποκαταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ο κωδικός είναι το 2, αν δεν μπορείτε να κάνετε τη συναλλαγή σας ηλεκτρονικά. Ο ίδιος κωδικός ισχύει για σούπερ μάρκετ. Για το συνεργείο ο κωδικός είναι επίσης το 2, όπως και για το ΚΤΕΟ και για τη ΔΕΗ, εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία που θέλετε. Για δικηγόρο ο κωδικός είναι το 3. Μπορεί κυβερνητικοί κύκλοι να διαψεύδουν με κάθε τρόπο πως διατηρείται αρχείο μηνυμάτων που εστάλησαν στο 13033, ωστόσο φαίνεται πως η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Την αρχή έκανε ο…

Διάβασε το »

Κορονοϊός – Lockdown: SMS στο 13033 – Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα για τους κωδικούς μετακίνησης

Newsteam 0 Comments

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλαγές ισχύουν για τα sms στο 13033 που πρέπει να στείλει κάποιος για να βγει από το σπίτι, λόγω του lockdown για τον περιορισμό των κρουσμάτων από κορονοϊό στη χώρα.     Στη Δυτική Αττική από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, μετά την ανακοίνωση για νέα μέτρα και αυστηρό lockdown, οι κωδικοί μετακίνησης ισχύουν έως τις 6 το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ισχύουν έως τις 10 το βράδυ.     Συγκεκριμένα για τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας ισχύουν τα ακόλουθα: Eπέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 ( 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί) εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς   Κορονοϊός: Σε ισχύ από σήμερα το αυστηρό lockdown στη Δυτική Αττική – Τα 11 μέτρα   Οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται με την αποστολή SMS στο 13033, όπου αναγράφεται ο κωδικός που αιτιολογεί τον σκοπό της μετακίνησης ενώ εκτός από τα ηλεκτρονικά μηνύματα, οι μετακινήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με τη χρήση του ειδικού εντύπου που περιέχει τους αντίστοιχους κωδικούς είτε με χειρόγραφη βεβαίωση, στην οποία ο…

Διάβασε το »

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά. Παραγγελίες ακόμα και με sms!!!

Newsteam 0 Comments

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε κύκλωμα το οποίο διακινούσε κοκαΐνη σε περιοχές των βορείων προαστίων, κάνοντας μαλιστα παραγγελίες με τη χρήση sms. Η κοκαΐνη διακινούνταν σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, με την παράδοση να γίνεται κατ’ οίκον, μετά από παραγγελία που γινόταν ακόμα και με sms! Μάλιστα, οι “υπηρεσίες” παρέχονταν όλο το 24ώρο γι’ αυτό και οι διακινητές χαρακτηρίζονταν ως «τα παιδιά του 24ωρου». Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους. Αναλυτικότερα, χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι: η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες, η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών, η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από (200) συναλλαγές. Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling). Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα: Ο 33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων…

Διάβασε το »

Με ποιο sms θα γίνονται οι μετακινήσεις ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;

Newsteam 0 Comments

Θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως και 9 ατόμων  Διαφορετικά θα είναι τα Χριστούγεννα φέτος καθώς η πανδημία αλλάζει τον τρόπο που τα γιορτάζαμε κάθε χρόνο. Μετά την μερική απελευθέρωση της αγοράς μέσω του click away θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι και 9 ατόμων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033. Το sms για τις μετακινήσεις ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια με ανώτατο όριο συναθροίσεων τα 9 άτομα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, 31η Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου του νέου έτους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 1330 με τον κωδικό μετακίνησης νούμερο 6. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα επιτρέπεται μόνο από τις 5:00 έως τις 22:00 λόγω της καθολικής απαγόρευσης.

Διάβασε το »

Ποιοι θα λάβουν SMS για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Newsteam 0 Comments

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί όπως των αεροπορικών εταιρειών, που μας προκαθορίζουν μία θέση αλλά έχουμε τη δυνατότητα να την αλλάξουμε. Θα βλέπει εκεί ο πολίτης δηλαδή ποιες επιλογές έχει, όσον αφορά στην ημερομηνία και τον τόπο. Ποιοι θα λάβουν SMS για εμβολιασμό κατά της COVID 19. Στον εμβολιασμό στην Ελλάδα για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ποιοι θα λάβουν SMS. Όπως σημείωσε πρόκειται για μια σύνθετη άσκηση γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού αλλά και με την παραλαβή, την αποθήκευση και την τροφοδοσία των Κέντρων Εμβολιασμού, καθώς δεν έχει ξαναγίνει ομαδικός εμβολιασμός. Ο κ. Ζαριφόπουλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού του προγραμματισμού του εμβολιασμού του πληθυσμού με προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών. «Η βασική κατεύθυνση είναι να προκαθορίσουμε τα ραντεβού και σύμφωνα με την προτεραιότητα που θα δώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας να ενημερώνουμε τους πολίτες για τα προκαθορισμένα αυτά ραντεβού με ψηφιακά μέσα και μή ψηφιακά», ανέφερε ο υπουργός και κάλεσε τους πολίτες να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση, μέσω της πλατφόρμας gov.gr και με τους κωδικούς του TaxisNet και τον ΑΜΚΑ τους. Όπως διευκρίνισε στο gov.gr, δίνονται οι οδηγίες βήμα-βήμα ώστε ο κάθε πολίτης να μπορέσει να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγογράφηση». «Ο πολίτης που έχει άυλη συνταγογράφηση θα δεχθεί ένα μήνυμα στο κινητό του με το προκαθορισμένο ραντεβού του με ημέρα, ώρα και Κέντρο Εμβολιασμού. Θα το αποδεχθεί εάν τον εξυπηρετεί και θέλει να εμβολιαστεί ή αν δεν τον εξυπηρετεί τότε μπορεί να μπει στο gov.gr στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να ζητήσει νέο ραντεβού. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί όπως των αεροπορικών εταιρειών, που μας προκαθορίζουν μία θέση αλλά έχουμε τη…

Διάβασε το »

Έτσι θα λειτουργήσουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών – Τα ραντεβού και τα SMS

Newsteam 0 Comments

Αύριο Τρίτη (15/12) ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών και το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε γνωστό τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι πελάτες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να στέλνουν SMS προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Το ωράριο στα κέντρα περιποίησης νυχιών είναι το ίδιο με εκείνο των κομμωτηρίων, δηλαδή μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ απαιτείται και το γραπτό μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2. Οι ειδικοί όροι λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ/ ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής: Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα. Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass. Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες. Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας. Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο. Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ. Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων. Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033 Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Συγκεκριμένα ο…

Διάβασε το »

Ποια το sms για click away αγορές και τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Newsteam 0 Comments

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ωστόσο, αλλάζει το ωράριο. Έως τώρα ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 05.00 π.μ. Από απόψε το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 10.00 μ.μ. Μετά τις 10.00 μ.μ. η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και για βόλτα κατοικιδίου κοντά στο σπίτι. Σημειώνεται ότι για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις κρίνεται απαραίτητη η αποστολή SMS στο 13033. Για τις μετακινήσεις για παραλαβή εμπορευμάτων μέσω του click away αλλά και για μετάβαση σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία που ανοίγουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποστέλλεται με SMS σοτ 13033 ο αριθμός 2. Η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Επίσης η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν προς την Ελλάδα από το εξωτερικό, από τις 18 Δεκεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου θα έχει διάρκεια 3 ημέρες, μετά την αναθεώρηση και επικαιροποίηση της αρχικής οδηγίας των 10 ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Καβάλα: Με ψεύτικο SMS από τράπεζα άρπαξαν 40χιλιάδες ευρώ

Newsteam 0 Comments

Άθελά της, «χάρισε» ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε απατεώνες μια επιχειρηματίας από περιοχή της Καβάλας, η οποία δεν αντιλήφθηκε ότι το SMS με το λογότυπο τράπεζας που δέχθηκε στο κινητό της και την καλούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του λογαριασμού της ήταν… «μαϊμού»! Η γυναίκα καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς που χρησιμοποιούσε για το e–banking στο link που ανέφερε το μήνυμα, πιστεύοντας ότι η ιστοσελίδα στην οποία οδηγούσε ήταν της τράπεζας. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποίησε με τρόμο ότι είχε εκχωρήσει τα απόρρητα στοιχεία σε άγνωστους απατεώνες, οι οποίοι απέκτησαν έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και υφάρπαξαν συνολικά 40.000 ευρώ! Το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Νέστου, που διενεργεί προανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Click away: Δωρεάν τα sms από τους καταστηματάρχες που δεν έχουν e-shop – Πώς θα γίνονται οι παραγγελίες

Newsteam 0 Comments

Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του στο Open, εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away. Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις παραγγελίες μέσω click away. Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μετεξέλιξη της ειδικής πλατφόρμας e-katanalotis που θα είναι σε ισχύ από Δευτέρα, στην οποία επίσης από Δευτέρα, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν εκτός από τις τιμές προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων.Σε ό,τι αφορά στα sms για τους εμπόρους χωρίς ηλεκτρονικό κατάστημα, η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου. Θα στέλνει ο καταναλωτής ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας, θα στέλνει και ο έμπορος αντίστοιχα. Θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει. Οπότε, το sms που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη θα είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis. Όσον αφορά στις μετακινήσεις τόνισε ότι για να παραλάβουμε την παραγγελία μας θα μπορούμε να κινούμαστε εντός της ίδιας περιφέρειας. Για το άνοιγμα των επιχειρήσεων μανικιούρ-πεντικιούρ ανέφερε: «Τα εξετάζουμε όλα. Θα δούμε πώς θα κινηθεί η εβδομάδα και αν θα μας επιτραπεί να πάρουμε αποφάσεις», ενώ για τα βιβλιοπωλεία υπογράμμισε ότι «ανοίγουν μόνο βιβλιοπωλεία, όχι χαρτοπωλεία. Θα πωλούνται από κοντά μόνο βιβλία, αν θέλουμε κάτι άλλο…

Διάβασε το »