Ειδήσεις για ΣΗΜΕΡΑ - Spoiler και νέαΔείτε με τι αεροπλάνο ήρθε ο Edi Rama σήμερα στην Αθήνα! Το μήνυμα αναγνώστη μας

Newsteam 0 Comments

Το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης

Καλησπέρα, δείτε με τι αεροπλάνο ήρθε ο Edi Rama σήμερα στην Αθήνα!

Ξέρει κανείς άλλη περίπτωση που ένα State κάνει State Aircraft wet lease σε άλλο State?

Μ.Φ.Χ.

Διάβασε το »

Προς παράταση για μια εβδομάδα το lockdown ή μερική άρση; Σήμερα οι αποφάσεις

Newsteam 0 Comments

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κρίνει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβεί στις ανάλογες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση

Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση ή την παράταση του αυστηρού lockdown μετά τις 11 Ιανουαρίου. Την τελική απόφαση θα εισηγηθεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παράταση αναμένεται να πάρει για μια ακόμη εβδομάδα το αυστηρό lockdown καθώς οι ειδικοί εκφράζουν πολύ έντονα τις ανησυχίες τους για την αύξηση του ιικού φορτίου την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ταυτόχρονα, έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων αναμένεται να υπάρξει και από το άνοιγμα των εκκλησιών την ημέρα των Θεοφανίων, όπου εικόνες πιστών να σχηματίζουν ουρές έξω από τις εκκλησίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στην απογευματινή ενημέρωση στις 18.00.

«Ούτε Πάσχα θα κάνουμε ελεύθερα»

«Και Πάσχα δεν θα κάνουμε ελεύθερα, αλλά με μέτρα» για τον κορονοϊό ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αττικής-Πειραιά που μίλησε στον Real Fm Θεσσαλονίκης 107,1 αυτές τις μέρες θα έχουμε εικόνα για το αποτύπωμα της κινητικότητας που σημειώθηκε τα Χριστούγεννα και της Πρωτoχρονιάς.

Αναφερόμενη στα σχολεία η κυρία Παγώνη είπε πως είναι δύσκολη η απόφαση για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ενώ υπογράμμισε πως αν αυξηθούν τα κρούσματα μπορεί να αλλάξει η απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Διάβασε το »

Με τηλεκπαίδευση ξεκίνησαν σήμερα γυμνάσια και λύκεια

Newsteam 0 Comments

Εξ αποστάσεως άρχισαν σήμερα το πρωί τα μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει και να αποφανθεί για το εάν και πότε τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα συνεχιστούν δια ζώσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής δια ζώσης, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, έπειτα από σχετική εισήγηση των ειδικών. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία ανέλαβαν υπηρεσία από σήμερα.

Διάβασε το »

Βεβαιώσεις κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους – Τι αλλάζει απο σήμερα

Newsteam 0 Comments

Νέες βεβαιώσεις θα πρέπει να έχουν από σήμερα οι εργαζόμενοι για να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα. Όπως αναφέρεται οι βεβαιώσεις ανανεώνονται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση.

 • Ωστόσο, όλοι οι εργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να μπουν στο σύστημα για να εκτυπώσουν εκ νέου την βεβαίωση μετακίνησης, η οποία άλλαξε ημερομηνία ισχύος και ισχύει πλέον από τις 8 Ιανουαρίου και μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

 

Όπως αναφέρεται, βεβαιώσεις μετακίνησης που είχαν εκδοθεί μέσω Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, η ημερομηνία ισχύος τροποποιήθηκε και πάλι αυτόματα. Σημειώνεται ότι με βεβαίωση εργοδότη από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μετακινούνται οι εργαζόμενοι από και προς την εργασία τους.

 

Για τον ιδιωτικό τομέα τα έντυπα είναι τα εξής :

-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (Για Εργαζόμενους Επιχειρήσεων) για Κοινές επιχειρήσεις – Εργοδότες απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ

– ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία) (Για προσωπικές βεβαιώσεις επιτηδευματιών) για Εργοδότες – Ατομικές Επιχειρήσεις απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ για αυτοαπασχολούμενους ελ. Επαγγελματίες και επιτηδευματίες μη απογεγραμμένους ως εργοδότες στον ΕΦΚΑ με στοιχεία TAXISNET

– ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Μέλους Οργάνου Διοίκησης (Οι βεβαιώσεις για τα μέλη οργάνου διοίκησης οι υποβολές γίνονται από τις επιχειρήσεις) για Εργοδότες – Επιχειρήσεις απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ για επιχειρήσεις μη απογεγραμμένες ως εργοδότες στον ΕΦΚΑ με στοιχεία TAXISNET.

 

 

1. Βεβαίωση Αδείας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από Επιχείρηση/Εργοδότη στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ: στο eservices.yeka.gr

Για τη λήψη της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ εργαζομένων που πρέπει να μεταβούν ή να αποχωρούν από την εργασία τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η Είσοδος της επιχείρησης/εργοδότη πραγματοποιείται για Κοινές επιχειρήσεις – εργοδότες με χρήση των προσωπικών κωδικών (κωδικός χρήστη και συνθηματική λέξη- Username, PIN) που έχουν αποδοθεί από τον e-Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), δηλ. έχουν απογραφεί στον e-ΕΦΚΑ στα αντίστοιχα μητρώα εργοδοτών και χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος και κωδικό χρήστη που έχουν στο ΠΣ e-ΕΦΚΑ, συμπληρώνοντας το κατάλληλο έντυπο [ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ], το οποίο και αποστέλλουν στον εργαζόμενο, ο οποίος μπορεί να το επιδείξει στα ελεγκτικά όργανα ένγχαρτα ή ηλεκτρονικά. Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού.

Το έντυπο συμπληρώνεται πριν την μετακίνηση του εργαζόμενου, καλύπτει το διάστημα που ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του και ο εργοδότης οφείλει να το παράσχει και ο εργαζόμενος να το επιδείξει στα όργανα ελέγχου.

 

Σε κάθε περίπτωση, αν ο εργοδότης δεν το παράσχει και ο εργαζόμενος δεν το επιδείξει ή δεν υπάρξει ταυτοποίηση στοιχείων κατά τον έλεγχο, επισύρονται διοικητικές κυρώσεις. Η ταυτοπροσωπία του ανωτέρω εργαζόμενου/ης γίνεται με την επίδειξη της ταυτότητάς ή διαβατηρίου του/της.

Η διασταύρωση των στοιχείων του εργαζόμενου πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον εργαζόμενο/η και σε περίπτωση δήλωσης ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον εργοδότη.

2. Βεβαίωση Αδείας Κυκλοφορίας για μέλη Οργάνου Διοίκησης από Επιχείρηση/Εργοδότη στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ: στο eservices.yeka.gr

 

 

Για τη λήψη της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

α. για Εργοδότες –Επιχειρήσεις που είναι απογεγραμμένοι στον e-ΕΦΚΑ για τη λήψη της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, η Είσοδος πραγματοποιείται με χρήση των προσωπικών κωδικών (κωδικός χρήστη και συνθηματική λέξη- Username, PIN) που έχουν αποδοθεί από τον e-Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), δηλ. έχουν απογραφεί στον e-ΕΦΚΑ στα αντίστοιχα μητρώα εργοδοτών και χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος και κωδικό χρήστη που έχουν στο ΠΣ e-ΕΦΚΑ, επιλέγοντας το κατάλληλο έντυπο

[ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ].

β. για επιχειρήσεις μη απογεγραμμένες ως εργοδότες στον e-ΕΦΚΑ, η Είσοδος πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet . όπου εισέρχονται στις υπηρεσίες WEB της Ανεξάρτητηw Αρχήw Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) – πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS. Επιβεβαιώνουν με την επιλογή «Εξουσιοδότηση» τη συγκατάθεσή τους ώστε η εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και στη συνέχεια επιλέγουν το κατάλληλο έντυπο [ΥΠΕΥΘΥΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ -ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ]. Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού.

Το έντυπο συμπληρώνεται πριν την μετακίνηση, καλύπτει το διάστημα που το μέλος Οργάνου Διοίκησης απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, και οφείλει να το επιδείξει στα αρμόδια όργανα ελέγχου. Η ταυτοπροσωπία του δηλούντος /σας γίνεται με την επίδειξη της ταυτότητάς ή διαβατηρίου του/της.

Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

3. Βεβαίωση Αδείας Κυκλοφορίας για τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες στο eservices.yeka.gr

 

 

Για τη λήψη της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

α. για Εργοδότες – Ατομικές Επιχειρήσεις που είναι απογεγραμμένοι στον e-ΕΦΚΑ για τη λήψη της ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, η Είσοδος πραγματοποιείται με χρήση των προσωπικών κωδικών (κωδικός χρήστη και συνθηματική λέξη- Username, PIN) που έχουν αποδοθεί από τον e-Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), δηλ. έχουν απογραφεί στον e-ΕΦΚΑ στα αντίστοιχα μητρώα εργοδοτών και χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος και κωδικό χρήστη που έχουν στο ΠΣ e-ΕΦΚΑ, συμπληρώνοντας το κατάλληλο έντυπο [ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ].

β. για Αυτοαπασχολούμενους, Ελευθέρους Επαγγελματίες, Επιτηδευματίες μη απογεγραμμένους ως εργοδότες στον e-ΕΦΚΑ, η Είσοδος πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet . όπου εισέρχονται στις υπηρεσίες WEB της Ανεξάρτητηw Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) – πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS. Επιβεβαιώνουν με την επιλογή «Εξουσιοδότηση» τη συγκατάθεσή τους ώστε η εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και στη συνέχεια συμπληρώνουν το κατάλληλο έντυπο [ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ & ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ]. Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού.

Το έντυπο συμπληρώνεται πριν την μετακίνηση, καλύπτει το διάστημα που ο Aυτοαπασχολούμενος, Ελεύθερος Επαγγελματίας και Επιτηδευματίας απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, και οφείλει να το επιδείξει στα αρμόδια όργανα ελέγχου. Η ταυτοπροσωπία του δηλούντος /σας γίνεται με την επίδειξη της ταυτότητάς ή διαβατηρίου του/της. Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Διάβασε το »

Ο καιρός για σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου

Newsteam 0 Comments

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα, παροδικά αυξημένες, με βροχές στην Ήπειρο, την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη, και από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι ενισχύονται και θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, παροδικά αυξημένες, με βροχές στην Ήπειρο και στα παραθαλάσσια τμήματα τοπικά καταιγίδες, και παροδικές βροχές σε Αν. Μακεδονία και Θράκη. Από το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα τοπικά στην Πελ/νησο να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς), 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 9 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, και στο Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως 7 μποφόρ. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένεται επίσης πολύ υψηλός κυματισμός.

Διάβασε το »

Δείτε τα σπουδαιότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου

Newsteam 0 Comments

1297: Ο Φραγκίσκος Γκριμάλντι, μεταμφιεσμένος ως μοναχός, οδηγεί τους άντρες του στην κατάληψη του φρουρίου που προστατεύει τον βράχο του Μονακό, εγκαθιστώντας την οικογένειά του ως κυβερνήτες της περιοχής.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας αποβιβάζεται στο Ναύπλιο για να διοριστεί πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος.

1895: Συλλαλητήριο διοργανώνεται στο Πεδίο του Άρεως κατά της βαριάς φορολογίας των ακινήτων, που επέβαλε η κυβέρνηση Χαρίλαου Τρικούπη.

1912: Ιδρύεται στη Νότιο Αφρική το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, που θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο στην ανατροπή του Απαρτχάιντ.

1935: Ο μαέστρος Δημήτρης Μητρόπουλος αποθεώνεται στη Φλωρεντία, όπου διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών.

1935: Γεννιέται ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο «βασιλιάς» του rock n’ roll.

1942: Μεγάλη απεργία αναπήρων στην κατεχόμενη Αθήνα.

1948: Η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη απαντά στο σχηματισμό της Κυβέρνησης των Βουνών, θέτοντας το ΚΚΕ και το ΕΑΜ εκτός νόμου. Παράλληλα, ψηφίζει το νόμο 509 (περί μέτρων ασφαλείας του κράτους).

1951: Συγχωνεύονται οι πολιτικές ομάδες Στεφανόπουλου και Κανελλόπουλου σ ένα ενιαίο Λαϊκό Ενωτικό Κόμμα.

1958: Ο Φιντέλ Κάστρο και οι σύντροφοί του μπαίνουν νικητές στην Αβάνα.

1958: Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο θέατρο «Ολύμπια», επί της οδού Ακαδημίας, έδρα της Λυρικής Σκηνής μέχρι το 2017. Πρώτη παράσταση είναι η «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι.

1961: Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο 1.500 θέσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωστό και ως «Τάφος του Ινδού».

1961: Στη Γαλλία, δημοψήφισμα στηρίζει την πολιτική του Σαρλ ντε Γκολ στην Αλγερία.

1962: Σκοτώνονται 93 άτομα σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ολλανδία.

1962: Τα αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα, εκτίθεται για πρώτη φορά στην Αμερική, στην Ουάσιγκτον. Υπολογίζεται ότι, πάνω από 500.000 Αμερικανοί πήγαν σε τρεις μόνο μέρες να δουν τον πίνακα. Ο πίνακας μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου πάνω από 1.000.000 άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν.

1973: Αρχίζει η δίκη για το σκάνδαλο Watergate. Επτά κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο για τη διάρρηξη στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στο κτίριο με το όνομα Watergate.

1991: Νεκρός πέφτει ο εκπαιδευτικός, Νίκος Τεμπονέρας, σε συμπλοκές σχολικών και εξωσχολικών σε Λύκειο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων. Για τη δολοφονία δικάστηκε ο Γιάννης Καλαμπόκας που αποφυλακίστηκε επτά χρόνια μετά.

1992: Ο Νίκος Γκάλης αναδεικνύεται ως ο 6ος καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών σε δημοψήφισμα του περιοδικού «FIBA Basketball Magazine» με 251 ψήφους.

1994: Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Βαλέρι Πολυάκοφ, από το Soyuz TM-18 μεταβαίνει στον διαστημικό σταθμό Mir. Θα μείνει στον διαστημικό σταθμό μέχρι τις 22 Μαρτίου 1995, κάνοντας ρεκόρ με 437 ημέρες στο διάστημα.

1996: Πεθαίνει ο Φρανσουά Μιτεράν, που διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας την περίοδο 1981-1995.

2010: Στην Ανγκόλα ομάδα ανταρτών επιτίθεται στο πούλμαν της αποστολής της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδα του Τόνγκο που πηγαίνει να συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα. Τρία άτομα σκοτώνονται.

2011: Κατά την προσπάθεια δολοφονίας της γερουσιαστού της Αριζόνα, Γκάμπριελ Γκίφορντς, σκοτώνονται έξι άτομα. Η Γκίφορντς τελικά επιζεί αλλά αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υγείας.

2015: Παραδίδεται εθελοντικά στην Αστυνομία στο Σαρλβίλ-Μεζιέρ ο 18χρονος Χαμίντ Μουράντ, ύποπτος για την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

Γεννήσεις

626 – Χουσεΐν ιμπν Αλί, ιμάμης των Σιιτών

1529 – Ιωάννης Φρειδερίκος Β’, δούκας της Σαξονίας

1638 – Ελιζαμπέτα Σιρανί, Ιταλίδα ζωγράφος

1788 – Ροδόλφος, αρχιδούκας της Αυστρίας

1823 – Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας, Ουαλός φυσιοδίφης και βιολόγος

1836 – Λώρενς Άλμα-Τάντεμα, Ολλανδός καλλιτέχνης

1841 – Αλεξάντερ Στιούαρτ Μάρεϊ, Σκωτσέζος αρχαιολόγος

1849 – Ιερώνυμος Βαρλαάμ, Κύπριος λόγιος

1867 – Χρυσόστομος, μητροπολίτης Σμύρνης

1870 – Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα, Ισπανός δικτάτορας

1883 – Πάβελ Φιλόνοφ, Ρώσος ζωγράφος

1891 – Βάλτερ Μπότε, Γερμανός φυσικός

1902 – Γκεόργκι Μαλενκόφ, Ρώσος πολιτικός

1904 – Καρλ Μπραντ, Γερμανός εγκληματίας πολέμου

1908 – Γουίλιαμ Χάρτνελ, Άγγλος ηθοποιός

1909 – Νικόλαος Πλάτων, Έλληνας αρχαιολόγος

1912 – Χοσέ Φερέρ, Πορτορικανός ηθοποιός

1920 – Κάρολος Λαμπρίνο, Ρουμάνος πρίγκιπας

1922 – Χοσέ Μπεναζέραφ, Γάλλος σκηνοθέτης και παραγωγός

1926 – Κέρουιν Μάθιους, Αμερικανός ηθοποιός

1926 – Γιάννης Χρήστου, Έλληνας συνθέτης

1929 – Δημήτρης Σαραντάκος, Έλληνας συγγραφέας

1935 – Έλβις Πρίσλεϊ, Αμερικανός τραγουδιστής

1937 – Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Ουαλή τραγουδίστρια

1942 – Στίβεν Χόκινγκ, Άγγλος φυσικός και συγγραφέας

1946 – Ρόμπι Κρίγκερ, Αμερικανός μουσικός

1947 – Ντέιβιντ Μπάουι, Άγγλος τραγουδιστής, παραγωγός και ηθοποιός

1951 – Κένι Άντονι, πολιτικός από την Αγία Λουκία

1955 – Σπύρος Λιβαθηνός, Έλληνας ποδοσφαιριστής

1979 – Στίπε Πλετίκοσα, Κροάτης ποδοσφαιριστής

1981 – Γιάννης Κοκκώδης, Έλληνας κολυμβητής

1983 – Φελίπε Κολόμπο, Μεξικανός ηθοποιός και τραγουδιστής

1983 – Κρις Μάστερς, Αμερικανός παλαιστής

1984 – Κιμ Γιονγκ Ουν, Βορειοκορεάτης ηγέτης

1986 – Νταβίδ Σίλβα, Ισπανός ποδοσφαιριστής

1988 – Αδριάν Λόπεθ, Ισπανός ποδοσφαιριστής

1992 – Απόστολος Βέλλιος, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1079 – Αδέλα της Γαλλίας, κόμισσα της Φλάνδρας

1107 – Έντγκαρ, βασιλιάς της Σκωτίας

1198 – Πάπας Κελεστίνος Γ’

1324 – Μάρκο Πόλο, Ιταλός εξερευνητής

1337 – Τζότο ντι Μποντόνε, Ιταλός καλλιτέχνης

1642 – Γαλιλαίος Γαλιλέι, Ιταλός αστρονόμος και επιστήμονας

1713 – Αρκάντζελο Κορέλι, Ιταλός συνθέτης

1877 – Δημήτριος Χρηστίδης, Έλληνας πολιτικός

1896 – Πολ Βερλέν, Γάλλος ποιητής

1902 – Γεώργιος Αλ. Μαυροκορδάτος, Έλληνας ιστοριοδίφης

1916 – Θέμος Άννινος, Έλληνας γελοιογράφος

1925 – Φερνάντ Σανζ, Γάλλος ποδηλάτης

1941 – Ρόμπερτ Μπέιντεν-Πάουελ, Άγγλος στρατιωτικός, συγγραφέας και ιδρυτής του προσκοπισμού

1942 – Ιωσήφ Ρόδερφορντ, Αμερικανός θρησκευτικός εκδότης

1944 – Ναπολέων Λαπαθιώτης, Έλληνας ποιητής

1948 – Κουρτ Σβίτερς, Γερμανός καλλιτέχνης

1948 – Ρίχαρντ Τάουμπερ, Αυστριακός τενόρος

1950 – Γιόζεφ Σουμπέτερ, Αυστριακός οικονομολόγος

1962 – Θεόκλητος Β’, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

1970 – Γιάννης Χρήστου, Έλληνας συνθέτης

1989 – Ανδρέας Φιλιππίδης, Έλληνας ηθοποιός

1991 – Νίκος Τεμπονέρας, Έλληνας μαθηματικός

1996 – Φρανσουά Μιτεράν, Γάλλος πολιτικός

1996 – Θεοφάνης Τόμπρας, Έλληνας στρατιωτικός

2002 – Αλεξάντρ Πρόχοροφ, Ρώσος φυσικός

2006 – Γεώργιος Γουλιέλμος, πρίγκιπας του Αννοβέρου

2006 – Γιάννης Γκοβόστης, Έλληνας εκδότης

2006 – Έλσον Εβέλιο Μπεσέρρα, Κολομβιανός ποδοσφαιριστής

2006 – Ραατμπέκ Σανατμπάγιεφ, Κιργίζιος παλαιστής

2007 – Ιβόν ντε Κάρλο, Καναδή ηθοποιός

2014 – Γιώργος Κόρος, Έλληνας βιολιστής και συνθέτης

2017 – Τζέιμς Μάντσαμ, πρόεδρος των Σεϋχελλών

2019 – Ήβη Μελεάγρου, Ελληνίδα συγγραφέας

2019 – Φάνης Κακριδής, Έλληνας φιλόλογος

Διάβασε το »

Κορονοϊός επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα 07-01-2021 στην Ελλάδα μας μας

Newsteam 0 Comments

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα 07-01-2021 στην Ελλάδα

Κορονοϊός τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και οι περιοχές κατανομής

Εμβόλιο. Πόσοι εμβολιασμοί  έχουν πραγματοποιηθεί 

ΕΟΔΥ Ενημέρωση 07 Ιανουαρίου 2021

«Σήμερα ανακοινώνουμε  510  νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  16  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

PCR τεστ συνολικά = 2.859.041   (PCR τεστ ημέρας = 4.882) (Δείκτης θετικότητας (%) επί των κλινικών τεστ PCR = 10,44%)

Rapid τεστ συνολικά = 644.649 (Rapid τεστ ημέρας = 3.815)

(Σύνολο ημέρας PCR και Rapid τεστ = 8.697) (Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 5,86%)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Εμβόλιο. Πόσοι εμβολιασμοί  έχουν πραγματοποιηθεί  (Πηγή: emvolio.gov.gr)

Την 7.1.2021 πραγματοποιήθηκαν 5.538  εμβολιασμοί

Σύνολο εμβολιασμών = 26.006

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

 •  16 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Αττική 189

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 26

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 4

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 24

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 29

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 60

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 18


ΠΕΙΡΑΙΩΣ 26


ΝΗΣΩΝ 2

– Θεσσαλονίκη 65

 • 1 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Σχετικά:

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης και ποιοι επιτρέπονται το βράδυ

Μετακίνηση από νομό σε νομό. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και πότε επιτρέπεται

Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Πεδία: Ημερομηνία (Ημερομ), κρούσματα ημέρας (ΚρΗμ), σύνολο κρουσμάτων (ΚρΣυν), κλινικά τεστ ημέρας (ΤεΗ), κλινικά τεστ σύνολο (ΤεΣ), δείκτης θετικότητας (%) επί των κλινικών τεστ (ΔεΘετ), διασωληνωμένοι ΜΕΘ (ΔΜ), θάνατοι ημέρας (ΘαΗ), θάνατοι σύνολο (ΘαΣ)

ΗμερομΚρΗμΚρΣυνΤεΗΤεΣΔεΘετΔΜΘαΗΘαΣ
07-01-20215101427774882285904110,44%391475146
06-01-20218161422671388128541595,87%399485099
05-01-20219281414531181728402787,85%405405051
04-01-20214271405263.234282846113,20%407545011
03-01-2021390140099436628252278,93%421364957
02-01-2021262139709315628208618,30%431404921
01-01-20215971394471467928177054,06%429434881
31-12-20209321388501357228030266,86%438504838
30-12-20209421379181443327894546,52%443584788
29-12-202010471369761549127750216,75%458584730
28-12-20204761359313309275953014,38%467664672
27-12-2020342135456346727562219,86%469534606
26-12-2020262135114321727527548,14%473464553
25-12-20206171348521554927495373,96%470504507
24-12-20208731342351411627339886,18%476554457
23-12-20209371333651529827198726,12%495624402
22-12-20208531324301676227045745,08%491834340
21-12-20205261315974966268781210,59%505854257
20-12-2020588131072863926828466,81%515704172
19-12-20209011304851720026742075,24%534584102
18-12-20209161295841684926570075,44%527964044
17-12-202011551287101585326401587,28%542783948
16-12-202011901275571729026243056,88%552853870
15-12-202012401263721757726070157,05%550983785
14-12-2020639125173717825894388,90%558623687
13-12-2020693124534943225822607,35%552853625
12-12-202011941238421568325728287,61%577683540
11-12-202013951226481710125571458,16%5831023472
10-12-202015341212531732625400448,85%571813370
09-12-202016771197201801425227189,31%578953289
08-12-202013821180451943825047047,11%5791023194
07-12-202012511167216105248526620,49%600893092
06-12-2020904115471921424791619,81%6001013003
05-12-202013831145681909224699477,24%594982902
04-12-202016671131851824124508559,14%612982804
03-12-202018821115371890424326149,95%6221002706
02-12-2020218610965519112241371011,43%613892606
01-12-2020219910747021032239459810,45%5961112517
30-11-202010441052717203237356614,49%600852406
29-11-202011931042271232023663639,68%603982321
28-11-202017471030342111223540438,27%6061212223
27-11-202020131012872106123329319,55%6071012102
26-11-20202018993062121123118709,51%608992001
25-11-202021529728821361229065910,07%597871902
24-11-20202135951372216622692989,63%5621011815
23-11-20201388 9300711209224713212,38%549841714
22-11-202014989161912698223592311,79%5401031630
21-11-202023119012122798222322510,13%5221081527
20-11-202025818781223148220042711,14%519721419
19-11-202032278526123325217727913,83%499591347
18-11-202032098203425765215395412,45%480601288
17-11-2020242278825239542128189 10,11%443631228
16-11-202021987640311911210423518,45%400591165
15-11-202016987420514262209232411,90% 392711106
14-11-202028357251024896207806211,38%366381035
13-11-202030386967524970205316612,16%33638997
12-11-202033166663724922202819613,30%31050959
11-11-2020275263321257142003274 297 909
10-11-2020238460570252171977560 263 866
09-11-2020149058187106871952343 239 825
08-11-2020191456698151121941656 228 784
07-11-2020255654809240861926544 207 749
06-11-2020244852254259871902458 196 715
05-11-20202917 49807 23176 1876471  187  702 
04-11-20202646 46892 24204 1853295  179  673 
03-11-20202166 44246 25075 1829091  169  655 
02-11-2020115242080 11986 1804016  153  642 
01-11-2020167840929147081792030 140 635
31-10-2020205639251234801777322 135 626
30-10-20201690 37196 23323 1753842  128  620 
29-10-20201211 35510 12069 1730519  114  615 
28-10-20201547 34299 20123 1718450  108  603 
27-10-20201259 32752 20198 1698327  102  593 
26-10-2020715 31496 11978 1678129  95 581 
25-10-2020790 30782 16590 1666151  84  574 
24-10-2020 93529992 20072 1649561  91   564
23-10-2020 84129057 20449 1629489  89  559
22-10-2020 88228216 20327 1609040  90  549 
21-10-202086527334199151588713 86 534
20-10-202066726469 194061568798  87 528
19-10-20204382580272361549392 85 520
18-10-202043825370148981542156 84 509
17-10-202048224932187981527258  83 500
16-10-202050824450192471508460 81 490
15-10-202045323947198561489213 82 482
14-10-202043623495201261469357 86 469
13-10-2020 40823060 195611449231   89 462 
12-10-20202952265266701429670 91 456 
11-10-20202802235891621423000 93 449
10-10-20203062207812981 1413838 100 436
09-10-2020391  2177210587 1400857  98  431
08-10-2020436  21381 112341390270  91  430
07-10-2020 40720947  118051379036  88  424 
06-10-2020399  2054112105 1367231   87 420 
05-10-2020303  20142 60031355126  83  417 
04-10-202022919842 94591349123 82 409
03-10-2020267 19613  11622 1339664  79  405
02-10-2020460 19346  9706 1328042 85  398 
01-10-2020411 18886 10787 1318336  89  393 
30-09-2020354  18475 1307549  78  391 
29-09-2020416 18123  1296795  79  388 
28-09-2020 269 17707 1284694   73  383
27-09-2020218  17444 1278587   68  379
26-09-2020315 17228  1269055  68  376 
25-09-2020286 16913  1256436   63  369
24-09-2020342 16627  1246363  68 366 
23-09-2020358 16286  1233229   73 357 
22-09-2020346 15928  1221017   77 352 
21-09-2020453 15595  1210118   79 344 
20-09-202017015142 1202213 78 338
19-09-2020240 14978  1194013  65  331
18-09-2020 33914738  1181712  71 327 
17-09-2020359 14400  1170292  69 325 
16-09-2020312 14041  1157897  67  316 
15-09-2020 31013730  1144549  67  313 
14-09-202018013420 1133027 59 310
13-09-202020713240 1125882 54 305
12-09-202030213036 1112992 53 302
11-09-202028712734 1094354 52 300
10-09-202037212452 1082401 49 297
09-09-202024812080 1066305 46 293
08-09-202016911832 1050259 42 290
07-09-202015611163 1037836 42 289
06-09-202014411524 1027618 41 284
05-09-202018711386 1015064 40 280
04-09-202020211200 1003142 38 279
03-09-202024110998 992566 39 278
02-09-202023310757 980500 38 273
01-09-202020710524 966346 38 271
31-08-202018310317 949367 36 266
30-08-202015710134 940882 35 262
29-08-20201779977 931002 36 260
28-08-20202709800 917265 35 259
27-08-20202599531 903432 35 254
26-08-20202939280 887991 33 248
25-08-20201688987 872550 31 243
24-08-20201708819 858138 31 242
23-08-20202848664 848380 31 242
22-08-20202648381 838015 31 240
21-08-20202098138 826804 28 238
20-08-20202697934 816450 30 235
19-08-20202177684 804282 28 235
18-08-20202697472 740871 25 232
17-08-20201507222 726961 23 230
16-08-20202177075 719311 24 228
15-08-20202306858 715503 23 226
14-08-20202546632 704921 22 223
13-08-20202046381 687338 22 221
12-08-20202626177 679785 24 216
11-08-20201965942 668739 26 214
09-08-20202035623 650998 22 212
08-08-20201525421 640297 17 211
06-08-20201535123 619393 14 210
04-08-20201214855 599709 13 209
03-08-2020774737 564856 13 209
01-08-20201104587 539493 10 206
30-07-2020654401 519887 7203
28-07-2020524279 457540 8203
27-07-2020354227 451317 9202
23-07-2020334110 430864 8201
22-07-2020324077 424675 10200
21-07-2020364048  10197
20-07-2020114012  12195
19-07-2020244007  13194
14-07-2020583883  13193
08-07-2020333622  9193
22-06-2020213287  –   8190
08-06-2020973049  10182
01-05-2020212612   36140

Διάβασε το »

Θρήνος για τον Γιάννη Καραμπά – Αντί για γιορτή σήμερα… έχουν κηδεία

Newsteam 0 Comments

Μεγάλη θλίψη και βαρύ πένθος στο Ρίβιο για προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 43χρονου Γιάννη Καραμπά.

 

 

 

 • Απογευματινές ώρες Τετάρτης, λίγες ώρες πριν την ονομαστική του εορτή, ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Ωστόσο, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του…

 

 

 

 

 

Η κηδεία του άτυχου άνδρα θα τελεστεί σήμερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στο Ρίβιο, στις 15:30 το μεσημέρι.

Διάβασε το »

Έτσι είναι σήμερα το κορμί 43χρονης Playmate και μητέρας τριών παιδιών

Newsteam 0 Comments

Η Κορίνα Στεργιάδου έγινε γνωστή πριν από 22 χρόνια όταν στέφθηκε Playmate 1998. Το μοντέλο, μετά τον τίτλο, έκανε κάποιες δουλειές ενώ ασχολήθηκε και λίγο με το τραγούδι. Όλα αυτά βέβαια για δύο χρόνια αφού όταν γνώρισε τον άντρα της ζωής της, Αντώνη Βλοντάκη, αφοσιώθηκε στην οικογένεια.

 

 

 

 • Με τον πολίστα έχει αποκτήσει τρία κορίτσια και παρά το γεγονός ότι έχει γεννήσει τρεις φορές συνεχίζει να διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της σόουμπιζ.

 

Η 43χρονη σήμερα ποζάρει στην παραλία με το κάτω μέρος από το μαγιό και ένα αθλητικό αμάνικο μπλουζάκι και μας αφήνει άφωνους με το ποσό αψεγάδιαστο είναι το σώμα της. Μπράβο της.

 

 

 

Διάβασε το »

Θυμάστε τη Λυδία από τη σειρά Λατρεμένοι μου γείτονες; – Δείτε σε ποιο σίριαλ πρωταγωνιστεί σήμερα

Newsteam 0 Comments

Το μικρό χαριτωμένο κοριτσάκι που υποδυόταν τη μικρή Λυδία, μεγάλωσε και 12 χρόνια μετά πρωταγωνιστεί σε ελληνική σειρά

Το όνομα της όμορφης ηθοποιού στην πραγματικότητα είναι Μαρίτα Γαγάνη και έπαιζε στον δεύτερο κύκλο της σειράς (2008-2009) και έκανε την κόρη του διεθνούς φήμης διδάκτωρ Σεξολογίας, Ηλία Γαληνού (Χρήστος Σιμαρδάνης) και της φωτογράφου σύζυγού του Ολίβιας (Ράνια Σχίζα).

Πως είναι σήμερα η «μικρή Λυδία»

Σήμερα, περίπου 12 χρόνια μετά, τη συναντάμε ξανά στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 με τίτλο “Φαμίλια”. Στη “Φαμίλια” η Μαρίτα Γαγάνη υποδύεται την Έλλη Αρμαούση, μία από τις 16χρονες δίδυμες κόρης της οικογένειας και ο ρόλος της έχει ως εξής:

Μαθήτρια Λυκείου, που ζει για το «φαίνεσθαι», τη μόδα και τα social media. Την ενδιαφέρει να τσατάρει με τις φίλες της, να ποστάρει το τέλειο story και να βγαίνει βόλτες. Για τα μαθήματα του σχολείου αδιαφορεί. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να είναι δημοφιλής και cool. Είναι σνομπ, ψώνιο και βασικά στην κοσμάρα της. Επίσης, είναι όμορφη. Και το ξέρει. Και το εκμεταλλεύεται πολύ με τα αγόρια. Συχνά, κοροϊδεύει την αδελφή της ότι είναι «φυτό», όπως και τον μικρό αδελφό της ότι είναι εκκολαπτόμενο σπασικλάκι.

 

Διάβασε το »

Survivor – Spoiler: Ποιος παίκτης αποχωρεί στο επεισόδιο που θα μεταδοθεί εκτάκτως σήμερα;

Newsteam 0 Comments

 • 7 Ιανουαρίου, 2021


Ανατροπή η αποχώρηση

Το Survivor διακόπηκε απότομα χθες βράδυ λόγω των γεγονότων στο Καπιτώλιο και όπως ενημέρωσε η παραγωγή το επεισόδιο θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ έκτακτα.

To «Πρωινό» έδωσε το όνομα του παίκτη που αποχωρεί και αυτή είναι η Αγγελική Λάμπρη από τους «Διάσημους».

Μάλιστα όπως θα ακούσετε, υπήρξε αναστάτωση στην παίκτρια, έδειξε δυσαρέσκεια και μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα για το αποτέλεσμα.

Επιπλέον, η επικράτηση του Κώστα Παπαδόπουλου φέρνει ανακατατάξεις στους «Μαχητές» που πλέον διαφοροποιούνται θετικά απέναντί του και δεν θέλουν να τον ξαναψηφίσουν.


ZnewsTeam

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλή όρεξη για δουλειά, κοινή αισθητική, τεκμηριωμένη άποψη και αγάπη για την καλή ζωή

Tags
 • Survivor
 • Survivor αποχώρηση
Δειτε επισης
Διάβασε το »

Ο καιρός σήμερα – Βροχές χιόνια και καταιγίδες. Μεγάλη προσοχή

Newsteam 0 Comments

Τοπικές βροχές επιφυλάσσει για σήμερα ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

 

 

Αναλυτικά ο καιρός:

ΑΤΤΙΚΗ

 • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
 • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 • Καιρός: Nεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως από το απόγευμα.
 • Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

 • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
 • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
 • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

 • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
 • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

 • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
 • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί, στα Δωδεκάνησα 3 με 5, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 6 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
 • Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διάβασε το »

Ρούφηξε καλά και σήμερα ο Κούλης και η συμμορία το αίμα του ελληνικού λαού – Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο ευρώ τα πρόστιμα σε ένα 24ωρο

Newsteam 0 Comments

Πρόστιμα ύψους 529.100 ευρώ επιβλήθηκαν, χθες Τρίτη 5 Ιανουαρίου, σε 1.666 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού – Αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε 15 ημερών σε μία 1 επιχείρησηΣυνολικά 89.407 ελέγχους διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 και κατέγραψαν 1.666 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 529.100 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας, η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (80.695).

Οι κυριότερες παραβάσεις που σημειώθηκαν ήταν:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

3. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

4. Ιδιωτικές συναθροίσεις σε επιχειρήσεις

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι οκτώ (28) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για διοργάνωση ή/και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε επιχειρήσεις.

2) Επίσης προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καφετέριας και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

3) Επιπλέον προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος λιανικού εμπορίου και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση, ενώ συνελήφθησαν και δύο (2) πελάτες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καταστήματος λιανικού εμπορίου και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν, 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και σε δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε επτά (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

5) Επίσης προχώρησε στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ατόμου για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού, στη Θεσσαλονίκη.

6) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν οι επτά (7) συμμετέχοντες για παράνομο τυχερό παίγνιο και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

7) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι οκτώ (8) συμμετέχοντες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

8) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε επιχείρηση, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πέντε (5) συμμετέχοντες και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ στον καθένα για: α) παραβίαση περιορισμού κίνησης και β) μη χρήση μάσκας.

9) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 7.700 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

10) Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας (2×300 ευρώ), στον δήμο Ηλιούπολης.

Διάβασε το »

Η Μόνικα Μπελούτσι είναι το Material Girl του σήμερα

Newsteam 0 Comments

Αν όχι η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο, σίγουρα η ομορφότερη Ιταλίδα, η Μόνικα Μπελούτσι, κλέβει τα ανδρικά βλέμματα και κερδίζει το γυναικείο χειροκρότημα ποζάροντας στο εξώφυλλο του περιοδικού Sorbet ως το νέο

Material Girl.

«Κάνοντας τη μετάβαση από τις πασαρέλες στο σινεμά, 30 χρόνια πριν, η star του εξωφύλλου μας αποτελεί είδωλο του ιταλικού κινηματογράφου και του Χόλιγουντ, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 60 ταινίες.

Η ερμηνεία της ως Bond Girl το 2015 στο “Spectre” ήταν μαγνητική και φέτος ενσάρκωσε τη σοπράνο του 20ού αιώνα Μαρία Κάλας, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Γι’ αυτό το επετειακό τεύχος εμπνέεται από μια άλλη σούπερ σταρ, τη Μαντόνα, και αναβιώνει το iconic βίντεο “Material Girl”.

Όπως λένε και στην ιδιαίτερη πατρίδα της Μόνικα “Mamma Mia!”» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό στις αναρτήσεις του.

Διάβασε το »

Κορονοϊός επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα 06-01-2021 στην Ελλάδα μας

Newsteam 0 Comments

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα 06-01-2021 στην Ελλάδα

Κορονοϊός τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και οι περιοχές κατανομής

Εμβόλιο. Πόσοι εμβολιασμοί  έχουν πραγματοποιηθεί 

ΕΟΔΥ Ενημέρωση 06 Ιανουαρίου 2021

«Σήμερα ανακοινώνουμε 816  νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  24  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

PCR τεστ συνολικά = 2.854.159   (PCR τεστ ημέρας = 13.881) (Δείκτης θετικότητας (%) επί των κλινικών τεστ PCR = 5,87%)

Rapid τεστ συνολικά = 640.834 (Rapid τεστ ημέρας = 16.405)

(Σύνολο ημέρας PCR και Rapid τεστ = 30.286) (Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 2,69%)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142267, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5547 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42716 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

399 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (67.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.912 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 48 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5099 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3023 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εμβόλιο. Πόσοι εμβολιασμοί  έχουν πραγματοποιηθεί  (Πηγή: emvolio.gov.gr)

Την 6.1.2021 πραγματοποιήθηκαν 4.233 εμβολιασμοί

Σύνολο εμβολιασμών = 20.466

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

 •  24 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Αττική 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 50

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 39

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 78

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 35

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 87

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 28


ΠΕΙΡΑΙΩΣ 46


ΝΗΣΩΝ 6

– Θεσσαλονίκη 95

 • 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Σχετικά:

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης και ποιοι επιτρέπονται το βράδυ

Μετακίνηση από νομό σε νομό. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και πότε επιτρέπεται

Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Πεδία: Ημερομηνία (Ημερομ), κρούσματα ημέρας (ΚρΗμ), σύνολο κρουσμάτων (ΚρΣυν), κλινικά τεστ ημέρας (ΤεΗ), κλινικά τεστ σύνολο (ΤεΣ), δείκτης θετικότητας (%) επί των κλινικών τεστ (ΔεΘετ), διασωληνωμένοι ΜΕΘ (ΔΜ), θάνατοι ημέρας (ΘαΗ), θάνατοι σύνολο (ΘαΣ)

ΗμερομΚρΗμΚρΣυνΤεΗΤεΣΔεΘετΔΜΘαΗΘαΣ
06-01-20218161422671388128541595,87%399485099
05-01-20219281414531181728402787,85%405405051
04-01-20214271405263.234282846113,20%407545011
03-01-2021390140099436628252278,93%421364957
02-01-2021262139709315628208618,30%431404921
01-01-20215971394471467928177054,06%429434881
31-12-20209321388501357228030266,86%438504838
30-12-20209421379181443327894546,52%443584788
29-12-202010471369761549127750216,75%458584730
28-12-20204761359313309275953014,38%467664672
27-12-2020342135456346727562219,86%469534606
26-12-2020262135114321727527548,14%473464553
25-12-20206171348521554927495373,96%470504507
24-12-20208731342351411627339886,18%476554457
23-12-20209371333651529827198726,12%495624402
22-12-20208531324301676227045745,08%491834340
21-12-20205261315974966268781210,59%505854257
20-12-2020588131072863926828466,81%515704172
19-12-20209011304851720026742075,24%534584102
18-12-20209161295841684926570075,44%527964044
17-12-202011551287101585326401587,28%542783948
16-12-202011901275571729026243056,88%552853870
15-12-202012401263721757726070157,05%550983785
14-12-2020639125173717825894388,90%558623687
13-12-2020693124534943225822607,35%552853625
12-12-202011941238421568325728287,61%577683540
11-12-202013951226481710125571458,16%5831023472
10-12-202015341212531732625400448,85%571813370
09-12-202016771197201801425227189,31%578953289
08-12-202013821180451943825047047,11%5791023194
07-12-202012511167216105248526620,49%600893092
06-12-2020904115471921424791619,81%6001013003
05-12-202013831145681909224699477,24%594982902
04-12-202016671131851824124508559,14%612982804
03-12-202018821115371890424326149,95%6221002706
02-12-2020218610965519112241371011,43%613892606
01-12-2020219910747021032239459810,45%5961112517
30-11-202010441052717203237356614,49%600852406
29-11-202011931042271232023663639,68%603982321
28-11-202017471030342111223540438,27%6061212223
27-11-202020131012872106123329319,55%6071012102
26-11-20202018993062121123118709,51%608992001
25-11-202021529728821361229065910,07%597871902
24-11-20202135951372216622692989,63%5621011815
23-11-20201388 9300711209224713212,38%549841714
22-11-202014989161912698223592311,79%5401031630
21-11-202023119012122798222322510,13%5221081527
20-11-202025818781223148220042711,14%519721419
19-11-202032278526123325217727913,83%499591347
18-11-202032098203425765215395412,45%480601288
17-11-2020242278825239542128189 10,11%443631228
16-11-202021987640311911210423518,45%400591165
15-11-202016987420514262209232411,90% 392711106
14-11-202028357251024896207806211,38%366381035
13-11-202030386967524970205316612,16%33638997
12-11-202033166663724922202819613,30%31050959
11-11-2020275263321257142003274 297 909
10-11-2020238460570252171977560 263 866
09-11-2020149058187106871952343 239 825
08-11-2020191456698151121941656 228 784
07-11-2020255654809240861926544 207 749
06-11-2020244852254259871902458 196 715
05-11-20202917 49807 23176 1876471  187  702 
04-11-20202646 46892 24204 1853295  179  673 
03-11-20202166 44246 25075 1829091  169  655 
02-11-2020115242080 11986 1804016  153  642 
01-11-2020167840929147081792030 140 635
31-10-2020205639251234801777322 135 626
30-10-20201690 37196 23323 1753842  128  620 
29-10-20201211 35510 12069 1730519  114  615 
28-10-20201547 34299 20123 1718450  108  603 
27-10-20201259 32752 20198 1698327  102  593 
26-10-2020715 31496 11978 1678129  95 581 
25-10-2020790 30782 16590 1666151  84  574 
24-10-2020 93529992 20072 1649561  91   564
23-10-2020 84129057 20449 1629489  89  559
22-10-2020 88228216 20327 1609040  90  549 
21-10-202086527334199151588713 86 534
20-10-202066726469 194061568798  87 528
19-10-20204382580272361549392 85 520
18-10-202043825370148981542156 84 509
17-10-202048224932187981527258  83 500
16-10-202050824450192471508460 81 490
15-10-202045323947198561489213 82 482
14-10-202043623495201261469357 86 469
13-10-2020 40823060 195611449231   89 462 
12-10-20202952265266701429670 91 456 
11-10-20202802235891621423000 93 449
10-10-20203062207812981 1413838 100 436
09-10-2020391  2177210587 1400857  98  431
08-10-2020436  21381 112341390270  91  430
07-10-2020 40720947  118051379036  88  424 
06-10-2020399  2054112105 1367231   87 420 
05-10-2020303  20142 60031355126  83  417 
04-10-202022919842 94591349123 82 409
03-10-2020267 19613  11622 1339664  79  405
02-10-2020460 19346  9706 1328042 85  398 
01-10-2020411 18886 10787 1318336  89  393 
30-09-2020354  18475 1307549  78  391 
29-09-2020416 18123  1296795  79  388 
28-09-2020 269 17707 1284694   73  383
27-09-2020218  17444 1278587   68  379
26-09-2020315 17228  1269055  68  376 
25-09-2020286 16913  1256436   63  369
24-09-2020342 16627  1246363  68 366 
23-09-2020358 16286  1233229   73 357 
22-09-2020346 15928  1221017   77 352 
21-09-2020453 15595  1210118   79 344 
20-09-202017015142 1202213 78 338
19-09-2020240 14978  1194013  65  331
18-09-2020 33914738  1181712  71 327 
17-09-2020359 14400  1170292  69 325 
16-09-2020312 14041  1157897  67  316 
15-09-2020 31013730  1144549  67  313 
14-09-202018013420 1133027 59 310
13-09-202020713240 1125882 54 305
12-09-202030213036 1112992 53 302
11-09-202028712734 1094354 52 300
10-09-202037212452 1082401 49 297
09-09-202024812080 1066305 46 293
08-09-202016911832 1050259 42 290
07-09-202015611163 1037836 42 289
06-09-202014411524 1027618 41 284
05-09-202018711386 1015064 40 280
04-09-202020211200 1003142 38 279
03-09-202024110998 992566 39 278
02-09-202023310757 980500 38 273
01-09-202020710524 966346 38 271
31-08-202018310317 949367 36 266
30-08-202015710134 940882 35 262
29-08-20201779977 931002 36 260
28-08-20202709800 917265 35 259
27-08-20202599531 903432 35 254
26-08-20202939280 887991 33 248
25-08-20201688987 872550 31 243
24-08-20201708819 858138 31 242
23-08-20202848664 848380 31 242
22-08-20202648381 838015 31 240
21-08-20202098138 826804 28 238
20-08-20202697934 816450 30 235
19-08-20202177684 804282 28 235
18-08-20202697472 740871 25 232
17-08-20201507222 726961 23 230
16-08-20202177075 719311 24 228
15-08-20202306858 715503 23 226
14-08-20202546632 704921 22 223
13-08-20202046381 687338 22 221
12-08-20202626177 679785 24 216
11-08-20201965942 668739 26 214
09-08-20202035623 650998 22 212
08-08-20201525421 640297 17 211
06-08-20201535123 619393 14 210
04-08-20201214855 599709 13 209
03-08-2020774737 564856 13 209
01-08-20201104587 539493 10 206
30-07-2020654401 519887 7203
28-07-2020524279 457540 8203
27-07-2020354227 451317 9202
23-07-2020334110 430864 8201
22-07-2020324077 424675 10200
21-07-2020364048  10197
20-07-2020114012  12195
19-07-2020244007  13194
14-07-2020583883  13193
08-07-2020333622  9193
22-06-2020213287  –   8190
08-06-2020973049  10182
01-05-2020212612   36140

Διάβασε το »

Η μητέρα όλων των μαχών σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – Ο μεγάλος αγώνας του Ντόναλντ Τραμπ κατά της ΕΛΙΤ και του συστήματος!

Newsteam 0 Comments

Σήμερα είναι η μητέρα των μαχών στην Ουάσινγκτον για την προεδρία και το μέλλον των ΗΠΑ καθώς ο Ντόνλαντ Τραμπ, μία χούφτα πιστών Γερουσιαστών και βουλευτών αλλά και εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποτρέψουν την επιβεβαίωση της νοθευμένης εκλογής Μπάιντεν, με πολλούς να φοβούνται πως θα βάλει τις ΗΠΑ αλλά και τη Δύση σε περιπέτειες.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το επιτελείο του έχει ετοιμάσει «αναχώματα» στην επιβεβαίωση της εκλογής Μπάιντεν σε δύο μέτωπα: α) στους δρόμους και β) στο Κογκρέσο.

Όσον αφορά τους δρόμους ήδη εκατομμύρια Αμερικανοί συρρέουν στην Ουάσιγκτον με κάθε μέσο όπου θα πραγματοποιηθούν δύο ιστορικές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη θα είναι μπροστά στον Λευκό Οίκο θα έχει την ονομασία «η έκλειψη» και θα ξεκινήσει στις 4μμ ώρα Ελλάδας και θα κορυφωθεί στις 6μμ όταν θα εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να βγάλει ίσως μία από τις ιστορικότερες ομιλίες του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες.

Στη συνέχεια στις 7 μμ ώρα Ελλάδος το πλήθος θα μετακινηθεί μπροστά από το Καπιτόλιο όπου θα ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Ήδη πάντως εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί βρίσκονται ήδη στην Ουάσινγκτον και άλλοι τόσοι είναι καθοδόν με κάθε μέσο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως όποια τροπή και να πάρουν τα πράγματα οι στιγμές είναι ιστορικές.

Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της διαφαινόμενης ήττας των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών στην Τζόρτζια, για άλλη μία φορά με νοθεία και «νυχτερινές» ψήφους, κάτι που σημαίνει πως οι Δημοκρατικοί θα έχουν τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο των ΗΠΑ για τα επόμενα 2 χρόνια (Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων και Λευκό Οίκο).

Όσον αφορά το μέτωπο του Κογκρέσου σήμερα στις 8μμ ώρα Ελλάδος θα συνεδριάσουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου μαζί (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων) για να επιβεβαιώσουν τις εκλεκτορικές ψήφους και την εκλογή Μπάιντεν.

Όμως αν ένας Γερουσιαστής και ένας Αντιπρόσωπος κάνουν ένσταση για τους εκλέκτορες μίας πολιτείας, τότε τα δύο σώματα πρέπει να συνεδριάσουν για κάποιες ώρες και να την εξετάσουν. Για να ισχύσει η ένσταση πρέπει να ψηφιστεί τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία. Αν δεν ψηφιστεί σε ένα από τα δύο σώματα η ένσταση εκπέφτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες 13 Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές (μπορεί να προστεθούν κι άλλοι στη συνέχεια, καθώς 13 ακόμα δεν είναι ξεκάθαροι)  με «αιχμή του δόρατος» τον Τεξανό Τεντ Κρουζ και περίπου 140 Ρεπουμοπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ασκήσουν ένσταση για 3 έως 6 πολιτείες, με επικρατέστερες αυτές της Πενσυλβάνια, Τζόρτζια και Αριζόνα όπου έχουν ισχυρότερα επιχειρήματα αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθούν οι ενστάσεις σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Νεβάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές καθώς οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ, οι σύμμαχοί του και ο λαός έχουν αποφασίσει να δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος.

Άλλωστε οι ηρωικότερες μάχες δίνονται όταν δεν υπάρχει ελπίδα νίκης…

Διάβασε το »

Δείτε τα σπουδαιότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 6 Ιανουαρίου

Newsteam 0 Comments

754: Ο πάπας Στέφανος Β’, αφού περνά τις Άλπεις, συναντιέται στην Πάβια με το βασιλιά των Φράγκων Πεπίνο και τον στέφει εκ νέου βασιλιά. Σε αντάλλαγμα, ο βασιλιάς αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας και στρέφεται εναντίον των Λομβαρδών.

870: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Βασίλειος Α’, ανακηρύσσει συμβασιλέα το γιο του, Λέοντα ΣΤ’ (από το γάμο του με την Ευδοκία Ιγγερίνα).

1017: Ο Κνούτος στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1066: O Χάρολντ Γκόντουινσον στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1205: Ο Φίλιππος της Σουαβίας (Philip of Swabia) στέφεται βασιλιάς των Ρωμαίων.

1322: Ο Στέφανος Ούρος Γ’ στέφεται βασιλιάς της Σερβίας.

1355: Ο Κάρολος Δ’ στέφεται βασιλιάς της Ιταλίας στο Μιλάνο.

1449: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφεται στον Μυστρά αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1454: O Γεννάδιος Σχολάριος ορίζεται πρώτος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

1492: Οι Φερδινάνδος και Ισαβέλλα μπαίνουν στη Γρανάδα, ολοκληρώνοντας τη χριστιανική ανακατάκτηση της Ιβηρικής Χερσονήσου.

1535: Ο Ισπανός κατακτητής, Φρανθίσκο Πιθάρο, ιδρύει σε μια ακατοίκητη ακτή της Λατινικής Αμερικής, μια πόλη που την ονομάζει Λος Ρέγιες ντε Λίμα (Los Reyes de Lima). Είναι η πρωτεύουσα του Περού, γνωστή απλώς ως Λίμα.

1681: Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας μποξ διεξάγεται στην Αγγλία, μεταξύ του ιπποκόμου και του χασάπη του Δούκα του Όλμπερμαρλ, με νικητή τον δεύτερο.

1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποβιβάζεται στην Καρδαμύλη της Μάνης για να προετοιμάσει την εξέγερση των υπόδουλων Ελλήνων.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στο Ναύπλιο για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Οι Έλληνες τον υποδέχονται στην πρώτη πρωτεύουσα του κράτους με πολλές τιμές και μεγάλο ενθουσιασμό.

1838: Ο Σάμιουελ Μορς κάνει την πρώτη δημόσια επίδειξη του τηλεγράφου στις ΗΠΑ.

1839: Η πιο καταστροφική καταιγίδα των τελευταίων 300 ετών σαρώνει όλη την Ιρλανδία, προκαλώντας καταστροφές σε περισσότερα από το 20% των σπιτιών στο Δουβλίνο.

1851: Ο Λεόν Φουκό αποδεικνύει πειραματικά την περιστροφή της Γης (εκκρεμές του Φουκό).

1853: Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Φράνκλιν Πιρς, και η οικογένειά του εμπλέκονται σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Μασαχουσέτη, στο οποίο σκοτώνεται ο 11χρονος γιος του προέδρου, Μπέντζαμιν.

1870: Εγκαινιάζεται το περίφημο Musikverein, το Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης.

1900: Ηλεκτροφωτίζεται ο Πειραιάς από εργοστάσιο, που βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Πελοποννήσου.

1907: Η παιδαγωγός Μαρία Μοντεσσόρι ανοίγει το πρώτο σχολείο της στη Ρώμη για να εφαρμόσει τις παιδαγωγικές ιδέες της.

1912: Το Νέο Μεξικό γίνεται η 47η πολιτεία των ΗΠΑ.

1919: Πανηγυρική γιορτή στα «Διονύσια» για την επίσημη εμφάνιση του Εργατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ελλάδος, αργότερα ΚΚΕ, στην πολιτική σκηνή της χώρας.

1922: Ολοκληρώνεται χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα η Διάσκεψη στις Κάννες, με κεντρικό θέμα τη ρύθμιση του τρόπου καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων από την πλευρά της Γερμανίας, η οποία έχει περιέλθει σε δραματικό οικονομικό αδιέξοδο.

1929: Στη Γιουγκοσλαβία, ο βασιλιάς Αλέξανδρος διαλύει το Κοινοβούλιο και επιβάλλει δικτατορία, ονομάζοντας τον εαυτό του ύπατο κυβερνήτη της διχασμένης χώρας του.

1929: Ο Αδόλφος Χίτλερ διορίζει τον Χάινριχ Χίμλερ αρχηγό της παραστρατιωτικής οργάνωσης SS.

1942: Η Pan Αmerican γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που προγραμματίζει την πρώτη πτήση που θα κάνει το γύρο του κόσμου.

1948: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, υιοθετεί μία απόρρητη έκθεση με τίτλο «Η θέση των ΗΠΑ σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα», στην οποία διαπιστώνει ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποτύχει στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν τις κομμουνιστικές δυνάμεις, επιδεικνύοντας «έλλειψη επιθετικού πνεύματος και κακή καθοδήγηση». Συμβουλεύουν, δε, τον πρόεδρο Χάρι Τρούμαν να αποστείλει στρατεύματα στη χώρα και να αυξήσει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση.

1973: Ανακαλύπτεται στα Τρίκαλα νεολιθικός οικισμός πολύ μεγάλης αξίας.

1973: Βγαίνει σε δημοπρασία το προσωπικό αυτοκίνητο του Αδόλφου Χίτλερ και πωλείται προς 153.000.000 δολάρια. Αγοραστής της «Μερσεντές» είναι ο Ερλ Κλαρκ από την Αριζόνα.

1974: Λόγω της πετρελαϊκής κρίσης του 1973, η θερινή ώρα αρχίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σχεδόν τέσσερις μήνες νωρίτερα.

1992: Η Βουλή των Σκοπίων εγκρίνει τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, μία εκ των οποίων αναφέρει ότι η Δημοκρατία αυτή δεν έχει καμία εδαφική διεκδίκηση απέναντι στις γειτονικές χώρες.

1992: Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Ζβιάντ Γκαμσαχούρντια, διαφεύγει από τη χώρα λόγω στρατιωτικού πραξικοπήματος.

2004: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καλεί στην οικία του στην οδό Αναγνωστοπούλου τον υπουργό Εξωτερικών. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται την πρότασή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

2010: Τα Θεοφάνια γιορτάζονται για πρώτη φορά από την καταστροφή του 1922, μετά από 84 χρόνια, στο λιμάνι της Σμύρνης. Προηγείται η θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.

Γεννήσεις

1156 – Ματθίλδη της Αγγλίας, δούκισσα της Σαξωνίας

1367 – Ριχάρδος Β’, βασιλιάς της Αγγλίας

1412 – Ιωάννα της Λωραίνης, Γαλλίδα ηρωίδα και αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

1486 – Μάρτιν Αγκρίκολα, Γερμανός συνθέτης

1596 – Μπογκντάν Χμελνίτσκι, Ουκρανός αταμάνος

1621 – Μαυρίκιος του Παλατινάτου, Γερμανός στρατιωτικός

1655 – Γιακόμπ Μπερνούλι, Ελβετός μαθηματικός

1655 – Νικόλαος Παπαδόπουλος ο Κομνηνός, Έλληνας θεολόγος

1745 – Ζακ-Ετιέν Μονγκολφιέ, Γάλλος εφευρέτης

1785 – Ανδρέας Μουστοξύδης, Έλληνας λόγιος

1792 – Απόστολος Αρσάκης, Έλληνας ευεργέτης και πολιτικός

1822 – Ερρίκος Σλίμαν, Γερμανός αρχαιολόγος

1848 – Χρίστο Μπότεβ, Βούλγαρος επαναστάτης

1870 – Γκούσταφ Μπάουερ, Γερμανός πολιτικός

1872 – Αλεξάντρ Σκριάμπιν, Ρώσος συνθέτης

1878 – Καρλ Σάντμπεργκ, Αμερικανός ποιητής και ιστορικός

1882 – Φαν Νόλι, Αλβανός πολιτικός

1883 – Χαλίλ Γκιμπράν, Λιβανέζος συγγραφέας

1903 – Μορίς Αμπραβανέλ, Έλληνας διευθυντής ορχήστρας

1913 – Λορέτα Γιανγκ, Αμερικανίδα ηθοποιός

1919 – Ανδρέας Φιλιππίδης, Έλληνας ηθοποιός

1924 – Κιμ Ντε-τζουνγκ, Νοτιοκορεάτης πολιτικός

1926 – Μίκι Χάργκιτεϊ, Ούγγρος ηθοποιός

1929 – Μπαμπράκ Καρμάλ, Αφγανός πολιτικός

1937 – Λούντβικ Ντάνεκ, Τσέχος δισκοβόλος

1938 – Αντριάνο Τσελεντάνο, Ιταλός τραγουδιστής και ηθοποιός

1938 – Σίλο (κατά κόσμον Μάριο Λουίς Ροντρίγκες Κόμπος), Αργεντινός συγγραφέας και φιλόσοφος

1939 – Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Έλληνας γλωσσολόγος

1939 – Μάρεϊ Ρόουζ, Αυστραλός κολυμβητής

1944 – Γιάννης Ν. Δημαράς, Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός

1946 – Χρήστος Λεττονός, Έλληνας συνθέτης και τραγουδιστής

1946 – Σιντ Μπάρετ, Άγγλος τραγουδοποιός

1953 – Μάλκολμ Γιανγκ, Αυστραλός μουσικός

1954 – Άντονι Μινγκέλα, Βρετανός σκηνοθέτης

1955 – Ρόουαν Άτκινσον, Άγγλος ηθοποιός και κωμικός

1958 – Θέμος Αναστασιάδης, Έλληνας δημοσιογράφος

1969 – Ίλιε Ντουμιτρέσκου, Ρουμάνος ποδοσφαιριστής και προπονητής

1970 – Φερνάντο Καρίγιο, Βενεζουελανός ηθοποιός

1972 – Nek (κατά κόσμον Φιλίπο Νεβιάνι), Ιταλός τραγουδιστής

1980 – Αποστολία Ζώη, Ελληνίδα τραγουδίστρια

1982 – Έντι Ρέντμεϊν, Άγγλος ηθοποιός

1986 – Ιρίνα Σέικ, Ρωσίδα μοντέλο

1987 – Μπογκανί Κουμαλό, Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής

1989 – Νίκι Ρομέρο (κατά κόσμον Νικ Ρότεφελ), Ολλανδός DJ

1997 – Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

Θάνατοι

1448 – Χριστόφορος Γ’, βασιλιάς της Δανίας

1477 – Ιωάννης Η’, κόμης του Βαντόμ

1693 – Μωάμεθ Δ’, Οθωμανός σουλτάνος

1694 – Φραντσέσκο Μοροζίνι, δόγης της Βενετίας

1852 – Λουί Μπράιγ, Γάλλος καθηγητής, εφευρέτης του κώδικα Μπράιγ

1884 – Γκρέγκορ Μέντελ, Αυστριακός γενετιστής

1918 – Γκέοργκ Κάντορ, Γερμανός μαθηματικός

1919 – Θεόδωρος Ρούζβελτ, 26ος πρόεδρος των ΗΠΑ

1928 – Άλβιν Κρενζλάιν, Αμερικανός αθλητής

1949 – Βίκτορ Φλέμινγκ, Αμερικανός σκηνοθέτης

1952 – Σοφοκλής Δούσμανης, Έλληνας ναύαρχος

1971 – Δημήτριος Καρακουλουξής, Έλληνας πολιτικός

1981 – Άρτσιμπαλντ Τζόζεφ Κρόνιν, Σκωτσέζος συγγραφέας

1990 – Πάβελ Τσερενκόφ, Ρώσος φυσικός

1993 – Ντίζι Γκιλέσπι, Αμερικανός μουσικός

1993 – Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Ρώσος χορευτής

1994 – Χρήστος Σιανίδης, Έλληνας πολιτικός

1999 – Ντσου Μοχέλε, πρωθυπουργός του Λεσότο

2007 – Πιτ Κλάιναου, Αμερικανός μουσικός και δημιουργός ειδικών εφέ

2008 – Αλέκος Μιχαηλίδης, Κύπριος πολιτικός

2016 – Ιωάννης Πετρίδης, Έλληνας πολιτικός

2017 – Βαγιαζίτ Οσμάν, Τούρκος ευγενής

Διάβασε το »

Μαρίνα Τσιντικίδου: Δείτε πώς είναι σήμερα – Η ζωή της και οι δύσκολες στιγμές

Newsteam 0 Comments

Η Μαρίνα Τσιντικίδου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την καριέρα και τη ζωή της σήμερα.

 

 

«Είμαι πιο χαμογελαστή από ποτέ. Είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου σε αυτή τη φάση. Έκατσα ξανά στα θρανία μετά τα 40 μου και ανακάλυψα την αγάπη μου για το σχέδιο. Δεν απαρνιέμαι την εποχή που ασχολιόμουν με το μόντελινγκ, αλλά είναι μία παλιά υπόθεση. Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά γι’ αυτό.

 

Είχα πάθει πανικό με τα καλλιστεία μέσα μου και έξω μου γι’ αυτό δεν έχω και κάποιο ωραίο πλάνο. Τα χρήματα όταν έρχονται εύκολα, τα σπαταλάς και εύκολα. Τις μεγαλύτερες σπατάλες μου τις κάνω στα φαρμακεία, σε πράγματα που δεν ξέρω τι είναι» σημείωσε η ίδια.

 

στα 1:26:10 λεπτά

 

Διάβασε το »

Κορωνοϊοσ: ανακοινωσαν διπλασια κρουσματα σημερα – αγανακτησε ο κοσμος – που το πανε; πως κατανεμονται τα σημερινα νεα 928 κρουσματα

Newsteam 0 Comments

405 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά έχουν καταγραφεί 5051 θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας. Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, 928 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από το σύνολο των928 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 38 είναι εισαγόμενα και 31εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 890 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Αιτωλοακαρνανίας 8

Αργολίδας 4

Αρκαδίας 7

Αττικής 324

Αχαΐας 10

Βοιωτίας 36

Γρεβενών 2

Δράμας 6

Έβρου 22

Εύβοιας 7

Ηλείας 1

Ημαθίας 17

Ηρακλείου 1

Θάσου 6

Θεσσαλονίκης 99

Θήρας 1

Ιωαννίνων 4

Καβάλας 14

Καλύμνου 9

Καρδίτσας 17

Κέρκυρας 9

Κιλκίς 15

Κοζάνης 32

Κορινθίας 4

Λακωνίας 1

Λάρισας 33

Λέσβου 10

Μαγνησίας 9

Μεσσηνίας 1

Νάξου 1

Νήσων 2

Ξάνθης 20

Πέλλας 7

Πιερίας 8

Πρέβεζας 2

Ροδόπης 55

Ρόδου 1

Σερρών 30

Τρικάλων 6

Φθιώτιδας 8

Φλώρινας 10

Φωκίδας 2

Χαλκιδικής 11

Χανίων 10

Υπό διερεύνηση 7

Διάβασε το »

Σάκης Ρουβάς: Έχει σήμερα γενέθλια – Τα πόσα κλείνει;

Newsteam 0 Comments

Τα 49 του χρόνια κλείνει σήμερα (5 Ιανουαρίου) ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με το ανιψάκι του αγκαλιά.

Ο Έλληνας σταρ έγραψε στην ανάρτησή του: «Ο πιο φωτεινός, ευλογημένος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα των γενεθλίων μου. Κυρίες & κύριοι… να σάς συστήσω το ανιψάκι μου!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas)

Διάβασε το »

Τέλος στο θρίλερ με την ηθοποιό Τάνια Ρόμπερτς – Έφυγε σήμερα από την ζωή

Newsteam 0 Comments

Στην εντατική του Νοσοκομείου Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση άφησε την τελευταία της πνοή η αμερικανίδα ηθοποιός Τάνια Ρόμπερτς το βράδυ της Δευτέρας, μία ημέρα μετά τη λανθασμένη «προαναγγελία» του θανάτου της, από τον μάνατζερ της Mάικ Πίντζελ.

Ο σύντροφός της Λανς O’ Μπράιεν, δήλωσε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας, οπότε του ανακοινώθηκε ο θάνατος της αγαπημένης του.

Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Τάνια Ρόμπερτς έκανε από χθες τον γύρο του Διαδικτύου, ωστόσο επρόκειτο για μια μακάβρια παρεξήγηση.

Όλα ξεκίνησαν από τον μάνατζέρ της, Μάικ Πίντζελ, ο οποίος χθες ανακοίνωσε πως η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 65 ετών έπειτα από βραχεία νοσηλεία σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Η ηθοποιός γνωστή και για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως «Σίνα, η Βασίλισσα της ζούγκλας» σύμφωνα με τον μάνατζέρ της, είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά της και κατά την επιστροφή της στο σπίτι κατέρρευσε ξαφνικά. Στη συνέχεια, νοσηλεύτηκε και χθες, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, άφησε την τελευταία της πνοή.

Ωστόσο, σήμερα ο ίδιος με δηλώσεις του στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα ανασκεύασε λέγοντας ότι εσφαλμένα ανακοίνωσε τον θάνατο της, βασιζόμενος μόνο σε πληροφορίες που έλαβε από τον σύντροφό της ηθοποιού, Λανς O’ Μπράιεν, την Κυριακή.

Ωστόσο, ήταν ένα τηλεφώνημα χθες από το νοσοκομείο που επιβεβαίωσε ότι ήταν ακόμη ζωντανή, αν και παρέμενε νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο O’ Μπράιεν, είχε δηλώσει στο CNN ότι ήταν καταρρακωμένος αποχαιρετώντας την στο νοσοκομείο.

Διάβασε το »

Κορονοϊός επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα 05-01-2021 στην Ελλάδα μας

Newsteam 0 Comments

Κορονοϊός κρούσματα σήμερα 05-01-2021 στην Ελλάδα

Κορονοϊός τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα και οι περιοχές κατανομής

ΕΟΔΥ Ενημέρωση 05 Ιανουαρίου 2021

«Σήμερα ανακοινώνουμε  928  νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  31  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

PCR τεστ συνολικά = 2.840.278   (PCR τεστ ημέρας = 11.817) (Δείκτης θετικότητας (%) επί των κλινικών τεστ PCR = 7,85%)

Rapid τεστ συνολικά = 624.429 (Rapid τεστ ημέρας = 20.179)

(Σύνολο ημέρας PCR και Rapid τεστ = 31.996) (Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 2,90%)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

 • 31 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Αττική 328

– Θεσσαλονίκη 99


– Αιτωλοακαρνανία 8


– Αργολίδα 4


– Αρκαδία 7


– Αχαΐα 10

– Βοιωτία 36


– Γρεβενά 2


– Δράμα 6

– Έβρος 22


– Εύβοια 7


– Ηλεία 1


– Ημαθία 17


– Ηράκλειο 1


– Θάσος 6


– Θήρα 1


– Ιωάννινα 4


– Καβάλα 14


– Κάλυμνος 9


– Καρδίτσα 17


– Κέρκυρα 9


– Κιλκίς 15

– Κοζάνη 32


– Κορίνθια 4


– Λακωνία 1

– Λάρισα 33


– Λασίθι 3


– Λέσβου 10


– Μαγνησία 9


– Μεσσηνία 1


– Νάξος 1


– Ξάνθη 20


– Πέλλα 7


– Πιερία 8

– Ροδόπη 55


– Ρόδος 1

– Σέρρες 30


– Τρίκαλα 6


– Φθιώτιδα 8


– Φλώρινα 10


– Φωκίδα 2


– Χαλκιδική 11


– Χανιά 10

 • 7 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Σχετικά:

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

SMS 13033 Κωδικοί μετακίνησης και ποιοι επιτρέπονται το βράδυ

Μετακίνηση από νομό σε νομό. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και πότε επιτρέπεται

Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα

Πεδία: Ημερομηνία (Ημερομ), κρούσματα ημέρας (ΚρΗμ), σύνολο κρουσμάτων (ΚρΣυν), κλινικά τεστ ημέρας (ΤεΗ), κλινικά τεστ σύνολο (ΤεΣ), δείκτης θετικότητας (%) επί των κλινικών τεστ (ΔεΘετ), διασωληνωμένοι ΜΕΘ (ΔΜ), θάνατοι ημέρας (ΘαΗ), θάνατοι σύνολο (ΘαΣ)

ΗμερομΚρΗμΚρΣυνΤεΗΤεΣΔεΘετΔΜΘαΗΘαΣ
05-01-20219281414531181728402787,85%405405051
04-01-20214271405263.234282846113,20%407545011
03-01-2021390140099436628252278,93%421364957
02-01-2021262139709315628208618,30%431404921
01-01-20215971394471467928177054,06%429434881
31-12-20209321388501357228030266,86%438504838
30-12-20209421379181443327894546,52%443584788
29-12-202010471369761549127750216,75%458584730
28-12-20204761359313309275953014,38%467664672
27-12-2020342135456346727562219,86%469534606
26-12-2020262135114321727527548,14%473464553
25-12-20206171348521554927495373,96%470504507
24-12-20208731342351411627339886,18%476554457
23-12-20209371333651529827198726,12%495624402
22-12-20208531324301676227045745,08%491834340
21-12-20205261315974966268781210,59%505854257
20-12-2020588131072863926828466,81%515704172
19-12-20209011304851720026742075,24%534584102
18-12-20209161295841684926570075,44%527964044
17-12-202011551287101585326401587,28%542783948
16-12-202011901275571729026243056,88%552853870
15-12-202012401263721757726070157,05%550983785
14-12-2020639125173717825894388,90%558623687
13-12-2020693124534943225822607,35%552853625
12-12-202011941238421568325728287,61%577683540
11-12-202013951226481710125571458,16%5831023472
10-12-202015341212531732625400448,85%571813370
09-12-202016771197201801425227189,31%578953289
08-12-202013821180451943825047047,11%5791023194
07-12-202012511167216105248526620,49%600893092
06-12-2020904115471921424791619,81%6001013003
05-12-202013831145681909224699477,24%594982902
04-12-202016671131851824124508559,14%612982804
03-12-202018821115371890424326149,95%6221002706
02-12-2020218610965519112241371011,43%613892606
01-12-2020219910747021032239459810,45%5961112517
30-11-202010441052717203237356614,49%600852406
29-11-202011931042271232023663639,68%603982321
28-11-202017471030342111223540438,27%6061212223
27-11-202020131012872106123329319,55%6071012102
26-11-20202018993062121123118709,51%608992001
25-11-202021529728821361229065910,07%597871902
24-11-20202135951372216622692989,63%5621011815
23-11-20201388 9300711209224713212,38%549841714
22-11-202014989161912698223592311,79%5401031630
21-11-202023119012122798222322510,13%5221081527
20-11-202025818781223148220042711,14%519721419
19-11-202032278526123325217727913,83%499591347
18-11-202032098203425765215395412,45%480601288
17-11-2020242278825239542128189 10,11%443631228
16-11-202021987640311911210423518,45%400591165
15-11-202016987420514262209232411,90% 392711106
14-11-202028357251024896207806211,38%366381035
13-11-202030386967524970205316612,16%33638997
12-11-202033166663724922202819613,30%31050959
11-11-2020275263321257142003274 297 909
10-11-2020238460570252171977560 263 866
09-11-2020149058187106871952343 239 825
08-11-2020191456698151121941656 228 784
07-11-2020255654809240861926544 207 749
06-11-2020244852254259871902458 196 715
05-11-20202917 49807 23176 1876471  187  702 
04-11-20202646 46892 24204 1853295  179  673 
03-11-20202166 44246 25075 1829091  169  655 
02-11-2020115242080 11986 1804016  153  642 
01-11-2020167840929147081792030 140 635
31-10-2020205639251234801777322 135 626
30-10-20201690 37196 23323 1753842  128  620 
29-10-20201211 35510 12069 1730519  114  615 
28-10-20201547 34299 20123 1718450  108  603 
27-10-20201259 32752 20198 1698327  102  593 
26-10-2020715 31496 11978 1678129  95 581 
25-10-2020790 30782 16590 1666151  84  574 
24-10-2020 93529992 20072 1649561  91   564
23-10-2020 84129057 20449 1629489  89  559
22-10-2020 88228216 20327 1609040  90  549 
21-10-202086527334199151588713 86 534
20-10-202066726469 194061568798  87 528
19-10-20204382580272361549392 85 520
18-10-202043825370148981542156 84 509
17-10-202048224932187981527258  83 500
16-10-202050824450192471508460 81 490
15-10-202045323947198561489213 82 482
14-10-202043623495201261469357 86 469
13-10-2020 40823060 195611449231   89 462 
12-10-20202952265266701429670 91 456 
11-10-20202802235891621423000 93 449
10-10-20203062207812981 1413838 100 436
09-10-2020391  2177210587 1400857  98   431
08-10-2020436  21381 112341390270  91   430
07-10-2020 40720947  118051379036  88  424 
06-10-2020399  2054112105 1367231   87 420 
05-10-2020303  20142 60031355126  83  417 
04-10-202022919842 94591349123 82 409
03-10-2020267 19613  11622 1339664  79  405
02-10-2020460 19346  9706 1328042 85  398 
01-10-2020411 18886 10787 1318336  89  393 
30-09-2020354  18475 1307549  78  391 
29-09-2020416 18123  1296795  79  388 
28-09-2020 269 17707 1284694   73  383
27-09-2020218  17444 1278587   68  379
26-09-2020315 17228  1269055  68  376 
25-09-2020286 16913  1256436   63  369
24-09-2020342 16627  1246363  68 366 
23-09-2020358 16286  1233229   73 357 
22-09-2020346 15928  1221017   77 352 
21-09-2020453 15595  1210118   79 344 
20-09-202017015142 1202213 78 338
19-09-2020240 14978  1194013  65  331
18-09-2020 33914738  1181712  71 327 
17-09-2020359 14400  1170292  69 325 
16-09-2020312 14041  1157897  67  316 
15-09-2020 31013730  1144549  67  313 
14-09-202018013420 1133027 59 310
13-09-202020713240 1125882 54 305
12-09-202030213036 1112992 53 302
11-09-202028712734 1094354 52 300
10-09-202037212452 1082401 49 297
09-09-202024812080 1066305 46 293
08-09-202016911832 1050259 42 290
07-09-202015611163 1037836 42 289
06-09-202014411524 1027618 41 284
05-09-202018711386 1015064 40 280
04-09-202020211200 1003142 38 279
03-09-202024110998 992566 39 278
02-09-202023310757 980500 38 273
01-09-202020710524 966346 38 271
31-08-202018310317 949367 36 266
30-08-202015710134 940882 35 262
29-08-20201779977 931002 36 260
28-08-20202709800 917265 35 259
27-08-20202599531 903432 35 254
26-08-20202939280 887991 33 248
25-08-20201688987 872550 31 243
24-08-20201708819 858138 31 242
23-08-20202848664 848380 31 242
22-08-20202648381 838015 31 240
21-08-20202098138 826804 28 238
20-08-20202697934 816450 30 235
19-08-20202177684 804282 28 235
18-08-20202697472 740871 25 232
17-08-20201507222 726961 23 230
16-08-20202177075 719311 24 228
15-08-20202306858 715503 23 226
14-08-20202546632 704921 22 223
13-08-20202046381 687338 22 221
12-08-20202626177 679785 24 216
11-08-20201965942 668739 26 214
09-08-20202035623 650998 22 212
08-08-20201525421 640297 17 211
06-08-20201535123 619393 14 210
04-08-20201214855 599709 13 209
03-08-2020774737 564856 13 209
01-08-20201104587 539493 10 206
30-07-2020654401 519887 7203
28-07-2020524279 457540 8203
27-07-2020354227 451317 9202
23-07-2020334110 430864 8201
22-07-2020324077 424675 10200
21-07-2020364048  10197
20-07-2020114012  12195
19-07-2020244007  13194
14-07-2020583883  13193
08-07-2020333622  9193
22-06-2020213287  –   8190
08-06-2020973049  10182
01-05-2020212612   36140

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Ανακοίνωσαν διπλάσια επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα – Αγανάκτηση στον κόσμο – Που το πάνε;; Πως κατανέμονται τα 928 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Newsteam 0 Comments

405 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά έχουν καταγραφεί 5051 θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας. Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, 928 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από το σύνολο των928 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 38 είναι εισαγόμενα και 31εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 890 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Αιτωλοακαρνανίας 8

Αργολίδας 4

Αρκαδίας 7

Αττικής 324

Αχαΐας 10

Βοιωτίας 36

Γρεβενών 2

Δράμας 6

Έβρου 22

Εύβοιας 7

Ηλείας 1

Ημαθίας 17

Ηρακλείου 1

Θάσου 6

Θεσσαλονίκης 99

Θήρας 1

Ιωαννίνων 4

Καβάλας 14

Καλύμνου 9

Καρδίτσας 17

Κέρκυρας 9

Κιλκίς 15

Κοζάνης 32

Κορινθίας 4

Λακωνίας 1

Λάρισας 33

Λέσβου 10

Μαγνησίας 9

Μεσσηνίας 1

Νάξου 1

Νήσων 2

Ξάνθης 20

Πέλλας 7

Πιερίας 8

Πρέβεζας 2

Ροδόπης 55

Ρόδου 1

Σερρών 30

Τρικάλων 6

Φθιώτιδας 8

Φλώρινας 10

Φωκίδας 2

Χαλκιδικής 11

Χανίων 10

Υπό διερεύνηση 7

Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Το κουμπί ανόδου πατήσαμε σήμερα στο ασανσέρ των κρουσμάτων! Στα 928 ανέβηκαν, 40 θάνατοι.

Newsteam 0 Comments

Το ασανσέρ με τα κρούσματα είχε ανοδική πορεία σήμερα, αφού ανακοινώθηκαν περίπου 500 παραπάνω από χθες.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το site makeleio.

Διάβασε το »

Γενέθλια έχει σήμερα το σκυλάκι της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου!

Newsteam 0 Comments

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε γνωστό πως ο σκύλος της έχει σήμερα γενέθλια.

Η όμορφη παρουσιάστρια του έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο τετράποδος φίλος της ακούει στο όνομα Μίσου και οι δυο τους είναι πολύ δεμένοι.

Δείτε την ανάρτησή της:

View this post on Instagram

A post shared by Konstantina Spyropoulou (@konstantinaspyropoulou)

Διάβασε το »