Ειδήσεις για RAPID TESTS - Spoiler και νέα

Δωρεάν γρήγορα τεστ σε 1χιλιάδεςχιλιάδες εργαζομένους

Newsteam 0 Comments

Το μέτρο αφορά απασχολουμένους επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 ατόμων – Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν όσοι και όσες επιθυμούν να εξεταστούν για Covid-19 χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη Τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν ελέγχων (rapid tests) για κορονοϊό, μετά από επιλογή, έως και δύο φορές κάθε μήνα, σε περίπου 1.000.000 εργαζομένους μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, όπως αυτές προσδιορίζονται βάσει του προσωπικού τους, έδωσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η «kedenews» αναλύει το μέτρο που λήφθηκε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο των καταβαλλόμενων προσπαθειών για τον έλεγχο της πανδημίας και παρουσιάζει ποιοι είναι οι μισθωτοί που μπορούν να κάνουν τεστ χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να διαπιστώσουν εάν έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι το κράτος αναλαμβάνει, πλέον, το κόστος της διενέργειας ελέγχων (rapid tests) σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων. Το σχετικό πρόγραμμα άρχισε ήδη να υλοποιείται από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ποιοι, όμως, μισθωτοί μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid tests; Όπως έχει γίνει γνωστό από τους πολιτικούς επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού (rapid test) μέχρι και δύο φορές τον μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, μπορούν να υποβάλλουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 υπαλλήλων, συνολικά. Στόχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι να εντατικοποιηθούν τα τεστ σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού και κατ’ επέκταση αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης. Για τον λόγο αυτόν,…

Διάβασε το »

Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες από τα φαρμακεία

Newsteam 0 Comments

Θα παρέχεται ένα δωρεάν rapid test σε κάθε πολίτη κάθε εβδομάδα το οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί από το φαρμακείο με τον αριθμό του ΑΜΚΑ του O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του κυβερνητικού σχεδίου για την «επόμενη μέρα» αλλά και ένα επικείμενο άνοιγμα ανακοίνωσε πως οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν rapid test από τα φαρμακεία. Ειδικότερα, κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί ένα δωρεάν rapid test την εβδομάδα από το φαρμακείο με τον αριθμό να ανέρχεται σε συνολικά 4 το μήνα. Δυνητικά όπως ανέφερε ο κ. Σκρέτσος ο αριθμός των τεστ θα φτάσει τα 10.000.000 την εβδομάδα διευκολύνοντας το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Τι είναι τα self test; Από την στιγμή που ο πολίτης, σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, θα το προμηθεύεται από τα φαρμακεία, θα μπορεί τηρώντας απαραίτητα τους κανόνες υγιεινής των χεριών να λαμβάνει δείγμα σάλιου με τον ειδικό στυλό που θα υπάρχει στην συσκευασία από το στόμα και να κάνει το τεστ. Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα. Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την προμήθεια μαζικών τεστ.

Διάβασε το »

Κικίλιας: Υποχρεωτικά rapid test στο προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε την υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα στο προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια υποχρεωτική θα είναι πλέον η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, λήγει το τελεσίγραφο που έδωσε ο υπουργός Υγείας για την συνδρομή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ με μόνο 55 γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων να έχουν ανταποκριθεί. Σε περίπτωση που δεν αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών ο κ. Κικίλιας είχε δηλώσει πως θα προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Διάβασε το »

Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ σήμερα σε πέντε περιοχές

Newsteam 0 Comments

Για μία ακόμα ημέρα ο ΕΟΔΥ συνεχίζει την πραγματοποίηση δωρεάν rapid test σε διάφορα σημεία της Αττικής. Οι περιοχές στις οποίες οι πολίτες μπορούν να κάνουν σήμερα Παρασκευή τα δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2, είναι: Σύνταγμα Νέα Φιλαδέλφεια Ίλιον Χαϊδάρι Άγιος Δημήτριος Σημειώνεται ότι τα τεστ διενεργούνται μέχρι τις 15:00. Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν τεστ οφείλουν να έχουν στείλει γραπτό μήνυμα (SMS) με το κωδικό «1» στο 13033, να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα.

Διάβασε το »

Δωρεάν rapid tests σήμερα σε Πεδίον του Άρεως και Σύνταγμα

Newsteam 0 Comments

Ειδικότερα,  η διενέργεια δειγματοληπτικών rapid tests κορονοϊού θα γίνει από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, ενώ εκτός από τα Rapid Tests προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών θετικών κρουσμάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί  στο Πεδίον του Άρεως (είσοδος πάρκου στην  συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9). Η δειγματοληψία των rapid test θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2:30 μ.μ. Εχθές ,  οι Κινητές Ομάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν 190 δειγματοληπτικά τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Τη δράση συντόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Λ. Κοσμόπουλος, ενώ το σημείο επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου. Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Διάβασε το »

Δήμος Ελευσίνας: Δωρεάν rapid tests

Newsteam 0 Comments

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιηθούν από́ την Περιφέρεια Αττικής το Σάββατο 6 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78, στην Ελευσίνα. Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, διενεργεί́ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊού σε όσους κατοίκους της Δυτικής Αττικής επιθυμούν να εξεταστούν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος καλώντας όλους τους πολίτες της Δυτικής Αττικής να κάνουν το τεστ, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανίχνευση του κορωνοϊού, ανέφερε ότι: «Με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία απέναντι στην κρίσιμη φάση της πανδημίας που διανύουμε, συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα, μεριμνούμε για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να βγούμε νικητές».

Διάβασε το »