Πατήστε ESC για κλείσιμο

Poia - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται τη Δευτέρα

Newsteam 0 Comments

Μια σειρά από επιδόματα θα καταβάλει τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Αναλυτικά, θα καταβληθούν τα εξής:

1. Η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020.Επισημαίνεται πως η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και ότι το επίδομα υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

2. Το επίδομα στέγασης. Η πληρωμή αυτή αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως και τις 30 Οκτωβρίου 2020 και έχει εγκριθεί.Επίσης σημειώνεται ότι, το ποσό του επιδόματος ορίζεται ως ακολούθως:

-Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα

-Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε, δίνει έμφαση στο παιδί, με προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ποσών, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού.

3. Το επίδομα γέννησης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση έπειτα από πέντε μήνες από τον μήνα της γέννησης του παιδιού. Έτσι όσοι πληρώθηκαν στις 31 Ιουλίου θα λάβουν τη δεύτερη δόση στις 30 Νοεμβρίου.

4. Επίσης την ίδια μέρα θα δοθούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ,τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με Αναπηρία, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα ομογενών στους δικαιούχους αλλά και η σύνταξη ανασφαλίστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982), το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019,η συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού” Ν. 4714/2020 ( Πρόγραμμα Γέφυρα).

Διάβασε το »

My Style Rocks – Spoilers: Ποια παίκτρια δεν θα φτάσει στον τελικό;

Newsteam 0 Comments

 • 28 Νοεμβρίου, 2020


Τι λένε οι πληροφορίες μας;

Άλλο ένα gala του My Style Rocks  έρχεται την Κυριακή και μία παίκτρια ή παίκτης -εφόσον πλέον μπήκαν και άνδρες στο παιχνίδι- θα αποχωρήσει.

Στο gala της Κυριακής, το θέμα είναι πολύ ιδιαίτερο και εξαιρετικά δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι οι παίκτες καλούνται να αποδώσουν την extravagant κουλτούρα.

Τα πρωτοποριακά μοτίβα και τα έντονα χρώματα αποτελούν την ισχυρή έκφρασή της και η Κατερίνα Στικούδη υποδέχεται δέκα εκκεντρικούς συμμετέχοντες, έτοιμους να κατακτήσουν συμπαίκτες και κριτική επιτροπή και να εντυπωσιάσουν τους τηλεθεατές.

Έχουν απομείνει 10 παίκτες και ένα από τα φαβορί για τον τελικό είναι η Αρετή Λις, Ήδη έχει δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά της και σχόλια ότι ευνοείται για να βρεθεί στον τελικό.

Ο ανταγωνισμός όμως μετά την είσοδο και των αντρών είναι σκληρότερος και μένει να αποδειχτεί αν η Αρετή είναι όντως το φαβορί.

Ποια παίκτρια όμως δεν θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Κωνσταντίνα-Πάτρα Τσεκάι είναι αυτή που θα αποχωρήσει.

Κατάγεται από τη Χίο, αλλά τους τελευταίους μήνες ζει στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαζί με την κολλητή της έχει ιδρύσει μία εταιρεία με γυαλιά ηλίου, καθώς, όπως αναφέρει, θέλει να είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Είναι αρκετά ανταγωνιστική και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση της τεθεί όμως καθώς οι παίκτες μειώνονται όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.


ZnewsTeam

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλή όρεξη για δουλειά, κοινή αισθητική, τεκμηριωμένη άποψη και αγάπη για την καλή ζωή

Tags
 • My Style Rocks
 • My Style Rocks Gala
 • spoiler
Δειτε επισης
Διάβασε το »

The Bachelor – Spoiler: Ποια παίκτρια δεν θα μπει στην πεντάδα του τελικού;

Newsteam 0 Comments

 • 28 Νοεμβρίου, 2020


Ο κλοιός στενεύει

Tα ριάλιτι της πρώτης σεζόν οδεύουν σιγά σιγά προς το τέλος τους, ανάμεσά τους και το The  Bachelor.

Την Παρασκευή, ο Παναγιώτης Βασιλάκος κατέληξε στις 6 επικρατέστερες για τη νίκη δίνοντας το τελευταίο του τριαντάφυλλο στη Ραφαέλα και όχι στην Άννα.

Η 19χρονη παίκτρια που μπήκε αργά στο ριάλιτι δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τις παλιές που ήδη περιχαρακώνουν τον «έρωτά» τους για τον Παναγιώτη με νύχια και με δόντια.

Εριέττα, Αντζελίνα, Νικολέττα, Σία, Ραφαέλα και Βίβιαν μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Ποια κοπέλα όμως είναι η επόμενη που θα εγκαταλείψει τη βίλα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Znews αυτή θα είναι η φασιαριόζα και βροντόφωνη Εριέττα που αν και δεν θεωρούνταν ισχυρός αντίπαλος κατάφερε να μπει στην εξάδα, όχι όμως και στην πεντάδα των επικρατέστερων.


ZnewsTeam

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλή όρεξη για δουλειά, κοινή αισθητική, τεκμηριωμένη άποψη και αγάπη για την καλή ζωή

Tags
 • The Bachelor
 • The Bachelor spoiler
Δειτε επισης

Άγγελος Μπράτης: Ο τελικός του GNTM, το σχόλιο για τη Ζενεβιέβ και η κόντρα της Ηλιάνας με τον Καράβα

Όλα όσα αποκάλυψε ο κριτής του ριάλιτι

 • 28 Νοεμβρίου, 2020

Τρελοί πανηγυρισμοί στο Twitter με την αποχώρηση της Ραμόνας!

Η προδοσία της άργησε αλλά πληρώθηκε

 • 28 Νοεμβρίου, 2020

Big Brother: «Άφεση αμαρτιών» από την Άννα-Μαρία στον Μπέντζι!

«Τον δικαιολογώ που με ψήφισε…»

 • 28 Νοεμβρίου, 2020

The Bachelor: Ποια παίκτρια αποχώρησε στην τελετή των ρόδων;

Τα κλάματα ήταν αναπόφευκτα

 • 27 Νοεμβρίου, 2020

Ανδρέας Μικρούτσικος για Σοφία: «Προσπαθεί να περάσει το ψέμα της και δεν το δέχομαι»

Τι είπε η παίκτρια και δεν έπεισε τον παρουσιαστή;

 • 27 Νοεμβρίου, 2020

The Bachelor: Η έκπληξη του Παναγιώτη και τα κλάματα της Αντζελίνας

Τι συνέβη;

 • 27 Νοεμβρίου, 2020

Big Brother: Στο «αμήν» η Άννα-Μαρία με τη βρωμιά στο σπίτι όσο το Twitter διώχνει «κλωτσηδόν» τη Ραμόνα

Δεν μπόρεσε – ξανά – να κρατηθεί

 • 27 Νοεμβρίου, 2020

The Bachelor: Η πτηνοφοβία της Εριέττας, η σκηνή ζηλοτυπίας της Άννας και η «μαμαδοσυζήτηση»

Ξεκίνησε δυναμικά το επεισόδιο

 • 27 Νοεμβρίου, 2020
Διάβασε το »

Ποια ΚΑΤΑΡΑ κρύβεται πίσω από το τζαμί στο Μοναστηράκι;

Newsteam 0 Comments

Όπως βγαίνετε από τον σταθμό του μετρό, στον πεζόδρομο του Μοναστηρακίου, δεξιά δεσπόζει το μουσουλμανικό τζαμί…Το έχτισε το 1759 ο Τζισταράκης, που ήταν βοεβόδας, δηλαδή, διοικητής της Αθήνας.

Ο Τζισταράκης, για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο ασβέστη για την ανέγερση του τζαμιού, γκρέμισε έναν κίονα από τον διπλανό ναό του Ολυμπίου Διός. Τότε, σύμφωνα με τον θρύλο, ξεκίνησε η κατάρα.

Οι Τούρκοι δε συμφωνούσαν με οποιαδήποτε μετακίνηση ή καταστροφή αρχαίων μνημείων. Θεωρούσαν κάθε τέτοια πράξη ιερόσυλη και πίστευαν ότι προκαλούσε συμφορές. Οι βέβηλοι τιμωρούνταν αυστηρά.

Ο Τζισταράκης προσπάθησε να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του. Για να δωροδοκήσει τον πασά του Ευρίπου, που ήταν ανώτερός του και υπεύθυνος για την Αθήνα, του έστειλε δεκάδες πουγκιά, γεμάτα με γρόσια. Η πράξη του όμως, ήταν ασυγχώρητη και ο Τζισταράκης καθαιρέθηκε.

Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την κατάρα, που πίστευαν ότι απελευθερώθηκε από τη γη, με το γκρέμισμα της κολόνας. Έτσι, όταν την ίδια χρονιά εμφανίστηκε πανώλη, θεωρήθηκε πως ήταν η κατάρα της βεβήλωσης του αρχαίου ναού.

Κατά τη διάρκεια της επανάστασης, το τζαμί χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνελεύσεων της Κοινότητας. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν αποθήκη, στρατώνας, ακόμα και σαν φυλακή.

Σήμερα ανήκει στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή κεραμικών και είναι το μόνο επισκέψιμο τζαμί της Αθήνας.

Διάβασε το »

Μην ελπιζετε τιποτα! ετσι θα πανε τη χωρα μεχρι να ερθουν τα εμβολια και μετα…τα νεα μνημονια – ποια σταδιακη αρση του lockdown απο τις 7 δεκεμβρη; νεες πληροφοριες μεσω του κυβερνητικου δελτιου σκαϊ

Newsteam 0 Comments

Μην ελπίζετε τίποτα και “κάντε τα κουμάντα σας!”

Παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα παρατείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου. Όμως, αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται ο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η χώρα πριν από τις 14 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση ίσως τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ αυτές θα κριθούν από δύο παράγοντες: τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού και την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας.

Τί ειπώθηκε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 18:00.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου η σταδιακή άρση των μέτρων δεν έχει συζητηθεί ακόμη στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προσθέτοντας πως είναι δύσκολο να αρθούν τα μέτρα ακόμη και σιγά σιγά.

«Μια βεβιασμένη άρση των μέτρων θα σημάνει άμεση και απότομη αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε η ίδια.

Διάβασε το »

The Bachelor: Ποια παίκτρια αποχώρησε στην τελετή των ρόδων;

Newsteam 0 Comments

 • 27 Νοεμβρίου, 2020


Τα κλάματα ήταν αναπόφευκτα

Στο αποψινό επεισόδιο του The Bachelor παρακολουθήσαμε μια ακόμα τελετή των ρόδων. Η Αντζελίνα, η Νικολέττα, η Εριέττα και η Βίβιαν κρατούσαν ήδη τα τριαντάφυλλά τους από τις στιγμές που πέρασαν μέσα στην εβδομάδα με τον Παναγιώτη Βασιλάκο.

Η Σία, η Άννα και η Ραφαέλα βρίσκονταν σε αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια του cocktail party.

H Σία ήταν η πρώτη που πήρε το τριαντάφυλλο και η αγωνία της έληξε. Άννα και Ραφαέλα περίμεναν την απόφαση του Mr. Bachelor.

Η Άννα τελικά αποχώρησε από το reality σχέσεων του Star. Η κοπέλα αφού άκουσε αυτά που της είπε ο Παναγιώτης ξέσπασε σε κλάματα πέφτοντας στην αγκαλιά της Βίβιαν.


ZnewsTeam

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλή όρεξη για δουλειά, κοινή αισθητική, τεκμηριωμένη άποψη και αγάπη για την καλή ζωή

Tags
 • The Bachelor
 • Αποχώρηση
 • Παναγιώτης Βασιλάκος
Δειτε επισης
Διάβασε το »

The Bachelor: Έξαλλες η Αντζελίνα και η Εριέττα – Ποια θα αποχωρήσει απόψε;

Newsteam 0 Comments

Στο σημερινό επεισόδιο στο Bachelor: Αντζελίνα και Εριέττα ανάβουν ακόμα μια φωτιά σε ένα cocktail party που πρόκειται να είναι πολύ εκρηκτικό. Αυτή η διαμάχη δεν έχει τέλος.

 

 

Τι θα συμβεί στην Τελετή των Ρόδων; Θα επηρεαστεί η απόφαση του Παναγιώτη από τη συμπεριφορά τους; Ποια θα αποχωρήσει;

Δες τη συνέχεια απόψε στις 22.00.

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Τέλη Μαρτίου το Survivor – Ποια ονόματα ακούγονται για την ομάδα των Διασήμων

Newsteam 0 Comments

Μπορεί τα castings του «Survivor» να έχουν «παγώσει», η παραγωγή όμως μελετά ήδη τους πιθανούς παίκτες που θα αποτελέσουν την ομάδα των «Διασήμων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αλέξη Μίχα για το «Πρωινό, το ριάλιτι επιβίωσης αναμένεται να βγει στον αέρα στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΚΑΪ να ξεκαθαρίζουν πως για την παρουσίαση έχει ήδη συμφωνήσει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα πρώτα ονόματα στα οποία η παραγωγή έχει καταλήξει, τα οποία αναμένεται να δεχτούν πρόταση και να συζητήσουν για τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι.

Ποια είναι αυτά; Πρόκειται για την Ιωάννα Τούνη, την Κατερίνα Στικούδη, τη Ματθίλδη Μαγγίρα και τον Υποχθόνιο.

Δείτε όσα ειπώθηκαν:

Δείτε τα νέα της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Survivor: Πάγωσαν τα κάστινγκ αλλά ιδού ποια ονόματα είναι στη λίστα για συζητήσεις

Newsteam 0 Comments

 • 26 Νοεμβρίου, 2020


Ποιους θέλει ο Ατζούν Ιλιτζαλί;

Ο κορονοϊός μπορεί να «πάγωσε» την παραγωγή του Survivor και τα πλάνα της Acun Medya και του ΣΚΑΪ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να πέσουν στο τραπέζι ονόματα διασήμων για συζήτηση.

Σύμφωνα με το «Πρωινό», το ριάλιτι πηγαίνει για τέλη Μαρτίου πάντα με επιφύλαξη.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει στη λίστα των διασήμων για να τους γίνει πρόταση την Κατερίνα Στικούδη, την Ιωάννα Τούνη, τη Ματθίλδη Μαγγίρα αλλά και ο Υποχθόνιος -που δήλωνε φανατικός του Survivor.


ZnewsTeam

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πολλή όρεξη για δουλειά, κοινή αισθητική, τεκμηριωμένη άποψη και αγάπη για την καλή ζωή

Tags
 • Survivor
 • ΣΚΑΪ
 • Το Πρωινό
Δειτε επισης
Διάβασε το »

Τέλος του Lockdown – Με ποια σειρά ανοίγουν Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Newsteam 0 Comments

Τα πρώτα στη χρονοσειρά του ανοίγματος είναι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση υπάρχουν πολλές συσκέψεις, όχι μόνο για τη διαδικασία της επανεκκίνησης των μαθημάτων, αλλά και για τη στρατηγική των τεστ που θα γίνουν στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.

 

 

 • Πιθανότατα δηλαδή θα διεξαχθούν στοχευμένοι έλεγχοι πριν το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων για να διαπιστωθεί η επιδημιολογική εικόνα, καθώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και κοινωνικότητα σε σχέση με τα μικρότερα. Έτσι, τα δημοτικά αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου. Υπάρχει στο τραπέζι βέβαια ένα σενάριο να συντμηθεί ο χρόνος των διακοπών των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, το επικρατέστερο σενάριο είναι το άνοιγμα να γίνει σε περισσότερες φάσεις. Η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ξεκινήσει με τα καταστήματα εποχικών ειδών, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αλλά σίγουρα όχι στις 7 Δεκεμβρίου. Επίσης, θα είναι διαφορετική η ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων του λιανεμπορίου και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανοίξουν μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

 

Για την εστίαση, δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι δύο εισηγήσεις. Η μια είναι να μην ανοίξει καθόλου η και η άλλη να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα ανά τραπέζι, στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, χωρίς μουσική κι έως τις 9 το βράδυ. Επίσης, υπάρχει ένα σενάριο για μάσκες και στα τραπέζια. Μπαρ και κέντρα διασκέδασης δε θα ανοίξουν καθόλου. Σημειώνεται ότι το άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να επηρεάσει και από ποια ώρα και μετά θα ισχύει η απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ. Αν η εστίαση είναι ανοιχτή, θα ξεκινάει πιο αργά η απαγόρευση, γύρω στις 10-11, ενώ αν δεν ανοίξει, μπορεί η απαγόρευση να είναι πιο νωρίς. Και σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι μετακινήσεις με SMS. 

 

 

 

Τέλος, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Οικονόμου, μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του καθηγητή γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, στις 7 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν πέσει στα 800-900 την ημέρα και η προοπτική για τις 15 Δεκεμβρίου είναι να έχουν περιοριστεί στα 500.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο skai

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Δείτε απόσπασμα από το The Bachelor – Ποια μετακομίζει με τον Παναγιώτη;

Newsteam 0 Comments

Στο αποψινό επεισόδιο του «The Bachelor» τα κορίτσια λαμβάνουν την κάρτα από τον Παναγιώτη.

 

 

Το ραντεβού; Πολύ σημαντικό! Έχει θέμα «Συγκατοίκηση». Ο Παναγιώτης ζητά από μια κοπέλα να περάσουν μαζί αυτή την πρώτη μέρα μετακόμισης στο δυνητικό τους σπίτι, προκειμένου να ξεκινήσουν την κοινή ζωή τους.

 

 

Το όνομα αυτής; Βίβιαν! Η Νικολέτα είναι έξαλλη και σκίζει στα δύο την κάρτα με το όνομα της συγκατοίκου της. Η Εριέττα ξαναπαίρνει την κάρτα στα χέρια της για να την αποτελειώσει, κάνοντάς την πολλά, μικρά κομματάκια. Η Βίβιαν πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Πώς θα κυλήσει το σημαντικότερο – ως τώρα – ραντεβού με τον Παναγιώτη;

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ρε σταματήστε τα ρετούς – Ποια κιλά έχασε ο Λιάγκας; Δείτε το πραγματικό παπαράτσι

Newsteam 0 Comments

Εντάξει. Καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιων εκεί έξω να γλείψουν τον Λιάγκα μπας και στο μέλλον πάρουν τηλεοπτικό στασίδι αλλά “ως εδώ και μη παρέκει”. Ο Λιάγκας είναι παχύς και κιμπάρης. Είναι εδώ και χρόνια και συνεχίζει να είναι. Δεν έχασε κανένα κιλό. Αντιθέτως. Είναι στα ίδια κιλά με το καλοκαίρι. Μη σας πώ και περισσότερα.

 

 

 

Όσο για το μαγιό του; Πολύς ντόρος για το τίποτε. Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν με όσα περιέχει το μαγιό και όχι επειδή είχε πάνω του την Ελληνική σημαία.  Δείτε τον Γιώργο στο πραγματικό παπαράτσι χωρίς ρετούς.

 

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ποιά ήταν η Αγία Αικατερίνη που γιορτάζουμε σήμερα

Newsteam 0 Comments

Σήμερα, Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης της πανσόφου και του Μερκουρίου. Ακόμα, τιμάται η μνήμη του Πορφυρίου του στρατηλάτου και των συν αυτώ 200 Στρατιωτών, της Βασιλίσσης, συζύγου βασιλέως Μαξεντίου, του Πέτρου οσίου, του ησυχαστού, των Αγίων 150 Ρητόρων και των Αγίων 670 Μαρτύρων.

Επίσης, τιμάται η Απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ποια ήταν η Αγία Αικατερίνη

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η Αγία Αικατερίνη «έζησε επί εποχής Μαξιμίνου, απόλυτου άρχοντα της Αιγύπτου, ιδιαίτερου χριστιανομάχου και ήταν βασιλικού γένους, κόρη του αριστοκράτη τότε Κώνστα. Έτυχε μεγάλης μόρφωσης και ήταν κάτοχος της λατινικής γλώσσας και της ελληνικής φιλολογίας. Σπούδασε φιλοσοφία και ρητορική και πολλές ξένες γλώσσες της εποχής της. Από νεαρή ηλικία προσελκύσθηκε από τη χριστιανική διδασκαλία την οποία μελέτησε και αφού ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, εργάσθηκε με έντονη δράση και ενθουσιασμό για τη διάδοσή του επιτυγχάνοντας πολλά χάριν της ρητορικής της δεινότητας και των πολλών γνώσεών της.

Την Αικατερίνη όμως εκτός της σοφίας και των αρετών της, την διέκρινε και το σπάνιο κάλλος της μορφής της. Λέγεται ότι στην ηλικία των 18 ετών επισκέφθηκε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα, ο οποίος ήταν πιθανόν ο Μαξιμίνος Β΄ ή ο Μαξέντιος, και προσπάθησε να τον πείσει για το ότι ήταν εσφαλμένοι οι διωγμοί που διεξήγε κατά των Χριστιανών. Πέτυχε όμως να μεταστρέψει στον Χριστιανισμό τη γυναίκα του αυτοκράτορα.

Τούτο προήλθε από μία σύγχυση με μια ωραιότατη αριστοκράτισσα της Αλεξάνδρειας που είχε αποκρούσει τις ακόλαστες προτάσεις του Μαξιμίνου και εξ αυτού τιμωρήθηκε με δήμευση όλης της περιουσίας της από αυτόν, της οποίας την ιστορία είχε γράψει ο εκκλησιαστικός συγγραφέας του 4ου αιώνα, Ευσέβιος. Η σύγχυση όμως αυτή διαλύθηκε πρώτα από τη διαπίστωση ότι ουδεμία τέτοια λεπτομέρεια του βίου της Αγίας δεν αναφέρεται στη βιογραφία εκείνης και ούτε του μαρτυρικού της θανάτου, αλλά και από στοιχεία (σχόλια) από άλλο συγγραφέα βεβαιώνεται ότι η Αλεξανδρινή αριστοκράτισσα λεγόταν Δωροθέα. Πάντως η Αγία Αικατερίνη από νεαρότατη ηλικία είχε δείξει ασυνήθη ευσέβεια και προσήλωση στα Θεία όπου και ο θρύλος ότι δέχθηκε το «δακτυλίδι πνευματικής μνηστείας» από μέρους του Χριστού που της προσκόμισε η αειπάρθενος Μητέρα Του ή κατ’ άλλους από τον Ίδιον.

Για τη δράση και τη ζωή της αγίας δεν υπάρχουν ιστορικές πληροφορίες, κανένας ιστορικός δεν την αναφέρει και ούτε ένας μάρτυρας δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξή της και μέχρι το τέλους του 9ου αιώνα και με δεδομένο ότι η εποχή του μαρτυρικού της θανάτου προσδιορίσθηκε περί το 305 μ.Χ. υπάρχει σιωπή πέντε αιώνων, η οποία είναι αδύνατον να μην προσδώσει στις κατοπινές πληροφορίες κάποιες αοριστίες, χωρίς αυτές όμως να σημαίνουν πως η σχετική παράδοση περί της Αγίας Αικατερίνης στερείται ιστορικής βάσης.

Σύμφωνα με τον Ρουφίνο, το πρώτο της όνομα ήταν Δωροθέα. Μετά τη βάφτισή της όμως, έλαβε το όνομα Αικατερίνα, αυτή δηλαδή που είναι πάντα καθαρή, αγνή (αιέν καθαρινά, δηλαδή «η πάντοτε αγνή»).

Απετέλεσε ένα αντίπαλο δέος στην Ελληνίδα φιλόσοφο Υπατία κατά τη μεσαιωνική σκέψη· Παρόμοια με την Υπατία, λέγεται ότι ήταν σοφή (ιδιαιτέρως όσον αφορά στη φιλοσοφία και τη θεολογία), πολύ όμορφη, αγνή, και ότι δολοφονήθηκε άγρια λόγω της δημόσιας έκθεσης τής πίστης της – 105 χρόνια προ του θανάτου της Υπατίας (αν και τα πρώτα κείμενα που την αναφέρουν, ή οι διάφορες παραλλαγές τους, χρονολογούνται πολύ αργότερα).

Σύμφωνα με τους θρύλους (παράδοση) και τα Συναξάρια της Αγίας Αικατερίνης, όταν πληροφορήθηκε ο Αυτοκράτορας Μαξιμίνος όσα διαδίδονταν περί των ιδεών της και του τρόπου της ζωής της Αγίας, ανέθεσε σε πενήντα ή κατά άλλους σε εκατόν πενήντα περίφημους ρήτορες, (ο αριθμός χαρακτηρίζει τη ρητορική δεινότητα της Αγίας), να συζητήσουν μαζί της προκειμένου να της αποδείξουν το αβάσιμο και στρεβων ιδεών (δοξασιών) της. Αποτέλεσμα όμως υπήρξε το αντίθετο. Η Αικατερίνη με την κομψότητα του λόγου της και των επιχειρημάτων της «εφήμωσε λαμπρώς τους κομψούς των ασεβών, του πνεύματος την μαχαίραν» (κατά το απολυτίκιο της Αγίας). Αλλά ακόμη και τα σοφά της επιχειρήματα, με την πειστική ανάπτυξη των ιδεών της, κατάφεραν να προσηλυτίσουν αυτούς οι οποίοι τελικά ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμό. Όταν ο Αυτοκράτορας έμαθε το αποτέλεσμα οργίσθηκε τόσο που διέταξε τη θανατική καταδίκη όλων στη πυρά στο μέσον της πόλης, και την Αικατερίνη σε μαρτύρια μέχρι θανάτου της.

Στην αρχική φυλάκιση η νεαρή Αγία υπέμεινε τις πιέσεις και τις κακουχίες με θάρρος και υπομονή που αντλούσε από τη δύναμη της βαθιάς της πίστης. Όταν στη συνέχεια έμαθε η Αυγούστα Φαυστίνα τον λόγο της καταδίκης της Αγίας θαύμασε την καρτερικότητά της και ζήτησε να την επισκεφθεί η οποία και έγινε με συνοδεία 200 στρατιωτών υπό τον Φρούραρχο Πορφυρίωνα ή Πορφύριο οι οποίοι τελικά κατηχήθηκαν στη νέα θρησκεία. Τότε ο Αυτοκράτορας διέταξε τον αποκεφαλισμό της Φαυστίνας και της ακολουθίας της και την τελική πλέον εκτέλεση της Αγίας. Μέσον θανάτωσης ήταν ο «Τροχός βασανιστηρίων» που έμοιαζε με τροχό η περιφέρεια του οποίου έφερε καρφιά (ήλους) που ετίθετο σε κίνηση με σχοινιά και τροχαλίες πλησιάζοντας αργά το ιστάμενα δεμένο σώμα του καταδίκου) με συνέπεια τις αρχικές εκδορές μέχρι διαμελισμού. Ο θρύλος στο σημείο αυτό αναφέρει πως τα καρφιά του τροχού όταν πλησίασαν το σώμα της Αγίας αυτά ένα-ένα αποσπόταν ή θραυόταν. Κατ΄ άλλο θρύλο ο εν λόγω τροχός πριν πλησιάσει το σώμα της Αγίας διαλύθηκε «στα εξ ων συνετέθη». Έτσι και αποφασίσθηκε τελικά ο αποκεφαλισμός της Αγίας που όταν συνέβη αυτός οι παριστάμενοι αντιλήφθηκαν να ρέει γάλα αντί αίμα.

Στη συνέχεια δι’ άλλου θρύλου το πάναγνο σώμα της Αγίας μεταφέρθηκε υπό «πτερύγων αγγέλων» στο όρος Σινά της ομώνυμης χερσονήσου, όπου επί αιώνες έμεινε άταφο, κατά τους βιογράφους της και την ιερή παράδοση, μέχρι τον 6ο αιώνα, όπου ερημίτες μοναχοί της περιοχής μέσω οράματος ειδοποιήθηκαν και κατέβασαν από το όρος το σώμα της Αγίας το οποίο και εναπόθεσαν σε μαρμάρινη θήκη. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός, ο οποίος και έκτισε την ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και την εκκλησία (καθολικό) της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (που κτίσθηκε μεταξύ 548-565) εντός της οποίας και τοποθετήθηκε η μαρμάρινη θήκη εξ ου και το όνομα της εκκλησίας Αγία Αικατερίνη. Στη Μονή αυτή διασώζεται ένα σημαντικό θησαυροφυλάκιο της πρώιμης Χριστιανικής τέχνης, αρχιτεκτονικής και εικονογραφημένων χειρογράφων, οι δε μοναχοί αυτής είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με μια άλλη ακόμη εκδοχή του θρύλου, έχοντας απορρίψει η Αικατερίνη πολλές γαμήλιες προτάσεις, ανέβηκε στους ουρανούς κατά τη διάρκεια οράματος και μνηστεύθηκε τον Χριστό από την Παρθένο Μαρία – το αρχαίο θέμα του μυστικού γάμου με μια θεότητα που είναι σύνηθες στην εκστατική μυθολογία της ανατολικής Μεσογείου και της Μικράς Ασίας».

Απολυτίκιο της Αγίας Αικατερίνης

Την πανεύφημον νύμφην Χριστού υμνήσωμεν,

Αικατερίναν την θείαν και πολιούχον Σινά,

την βοήθειαν ημών και αντίληψιν ότι

εφήμωσε λαμπρώς τους κομψούς

των ασεβών του Πνεύματος τη μαχαίρα,

και νυν ως μάρτυς στεφθείσα,

αιτείται πάσι το μέγα έλεος.

Διάβασε το »

Άγριες Μέλισσες: Σε ποια ηθοποιό είχαν προτείνει το ρόλο της Ελένης;

Newsteam 0 Comments

Μπορεί η Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Ελένης στις «Άγριες Μέλισσες» να είναι καθηλωτική, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής.

Η ηθοποιός που είχε περάσει το πρώτο δοκιμαστικό για το ρόλο της Ελένης Σταμίρη στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» ήταν η Γιούλικα Σκαφιδά.

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», πως ήταν η πρώτη που πέρασε δοκιμαστικό για το ρόλο της Ελένης, ωστόσο η συνεργασία δεν ευοδώθηκε, καθώς δεν της πρότειναν κάποιον άλλο ρόλο στη συνέχεια.

Η Γιούλικα Σκαφιδά δήλωσε συγκεκριμένα για τις «Άγριες Μέλισσες»:

«Ήμουν η πρώτη που έκανα δοκιμαστικό για τον ρόλο της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες. Πήγα, έκανα ένα δοκιμαστικό με τον Λευτέρη Χαρίτο, μετά μου είπαν θα με ειδοποιήσουν, μου έστειλαν κάποια σενάρια κλπ. Μετά ήμουν κι εγώ λίγο διστακτική «θα είναι καθημερινό, εποχής, τι θα ‘ναι τώρα αυτό» και είπα μετά «δεν βαριέσαι».

Μου άρεσε αυτό που διάβασα, είπα «είμαι ΟΚ, συνεχίζουμε». Μου είπαν εντάξει, θα προχωρήσουμε σε μια δεύτερη φάση. Ε, δεν προχωρήσαμε, δεν με ξαναπήραν τηλέφωνο μετά και μπορώ να καταλάβω γιατί… Δεν μπορώ να φανταστώ ηθοποιό να υποδύεται αυτόν τον ρόλο καλύτερα από τη Μαρία Κίτσου. Η ματαιοδοξία μέχρι ένα σημείο παιδιά.

Δεν μου πρότειναν μετά κάποιον άλλον ρόλο από τις Άγριες Μέλισσες»

Η Ελένη σοκάρεται με τη νέα ζωή της Δρόσως

Η πρωταγωνίστρια αφού έχει περάσει τα πάνδεινα μέσα στις φυλακές, μετά από πολλές περιπέτειες γυρίζει στο πατρικό της. Εκεί, ωστόσο, την περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Η ίδια βρίσκει ένα φυλλάδιο στην πόρτα του σπιτιού της, όπου βλέπει τη Δρόσω να τραγουδά στην Τρούμπα. Έχοντας τη φήμη της κακόφημης περιοχής, η Ελένη σοκάρεται και φεύγει για τον Πειραιά, για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 • «Άγριες Μέλισσες»: Η Ελένη μαθαίνει ποιος σκότωσε τον πατέρα της
 • «Άγριες Μέλισσες»: Όσα αποκάλυψε η Κουλούρη για τον ρόλο της Δόμνας (vid)
 • «Άγριες Μέλισσες»: Ποια ηθοποιός θα βαφτίσει το παιδί του Κοντιζά;

Διάβασε το »

Ποια είναι η σχέση της υπογονιμότητας και του στρες

Newsteam 0 Comments

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει ότι το καθημερινό άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα μιας γυναίκας. Γνωρίζετε όμως ότι αυτό είναι ένα σημείο τριβής για την επιστημονική κοινότητα;

Σε πρόσφατες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ενδοκρινολογίας των ΗΠΑ, ερευνητές από το Πίτσμουργκ ανέλυσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους σύμφωνα με την οποία η εξάλειψη του άγχους θα μπορούσε να επαναφέρει τις αναπαραγωγικές λειτουργίες ενός ατόμου στο φυσιολογικό.

Οι επιστήμονες επέμεμεινα σε μία διαταραχή, που λέγεται λειτουργική υποθαλαμική αμηνόρροια, μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ενός εμμηνορροϊκού κύκλου και γενικότερη αστάθεια, σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Σύμφωνα με την Δρ Σάρα Μπέργκα, καθηγήτρια μαιευτικής, γυναικολογίας και ψυχιατρικής, αυτό συμβαίνει γιατί οι ορμόνες εγκεφάλου και σώματος αποσυντονίζονται και επηρεάζεται ότι το αναπαραγωγικό σύστημα.

«Το στρες μπορεί να αλλάξει κατά πολύ το πώς δουλεύει η χημεία του σώματός μας, και οι γυναίκες πρέπει να έχουν πρωτεύοντα στόχο να φροντίζουν την ψυχολογία τους. Ακόμα και το παραμικρό στρες μπορεί να έχει επιρροή στον εμηνορροϊκό τους κύκλο», δήλωσε σχετικά η Μπέργκα.

Όμως, τη στιγμή που μεγάλη μερίδα γιατρών θεωρεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ στρες και υπογονιμότητας, πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν σκεπτικοί ως προς το αν αυτό μπορεί να αποδειχτεί επιστημονικά.

Πιστεύουν ότι είμαστε ακόμα μακριά στο να μπορέσουμε να συνδέσουμε το πώς επηρεάζει ο εγκέφαλος το σώματα και επομένως δεν πρέπει να προβαίνουμε σε γενικεύσεις.

«Δεν πιστεύω ότι μετρώντας τα επίπεδα των ορμονών μπορούμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς γίνεται μέσα στον εγκέφαλό μας. Και το δύσκολο μέρος με όλες αυτές τις μελέτες είναι ότι δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε επίπεδο ορμονών και νευροχημικών» ήταν η δήλωση απάντηση στην Μπέργκα, της Δρ Τζέιν Ρόσενταλ, κλινική καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Ιατρικοί Κέντρο της Κολούμπια.

Διάβασε το »

Κιμ Χαν Σολ – Ο νεαρός που τρέμει ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Ποια η σχέση της CIA με τον ανηψιό του

Newsteam 0 Comments

Φουντώνει το μυστήριο για τον ανιψιό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και αυτό γιατί μια νέα αναφορά τον θέλει να βρίσκεται υπό την προστασία της αμερικανικής CIA, η οποία τον «έκλεψε» λίγες μόλις μέρες μετά τον φόνο του πατέρα του με έναν τοξικό παράγοντα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Κιμ Χαν Σολ έγινε φυγάς μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Nαμ το 2017.

Ο 25χρονος διέφυγε με τη βοήθεια των χρημάτων που του είχε αφήσει ο πατέρας του και κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια της CIA.

Σύμφωνα με τις νέες μαρτυρίες, ο Χαν Σολ ζήτησε τη βοήθεια της Free Joseon, μιας παραστρατιωτικής ομάδας «μαχητών της ελευθερίας» που έψαχνε να εκθρονίσει τη δεσποτική τυραννία της Βόρειας Κορέας.

Αυτό είπαν μέλη της ομάδας στο «New Yorker». Είπαν όμως και κάτι άλλο, πως για μερίδα του κόσμου στη Βόρεια Κορέα είναι ο Χαν Σολ είναι ο νόμιμος διάδοχος του Υπέρτατου Ηγέτη, του παππού του δηλαδή, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Νεκρό ή ζωντανό τον ήθελε ο Κιμ, όπως αποκάλυψαν οι μαχητές της ελευθερίας Free Joseon, διά στόματος του αρχηγού τους, Adrian Hong, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο Hong είπε ακόμα πως «ποτέ μου δεν έχω γνωρίσει παιδί με τόσα πολλά λεφτά». Ο πατέρας του, ο αποξενωμένος ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε «κρύψει πάρα πολλά λεφτά κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Ο Χαν Σολ διέφυγε από το Μακάο με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή του, όταν διαπίστωσε πως η αστυνομική συνοδεία που είχαν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τον δημόσιο φόνο του πατέρα του.

Η οικογένεια έμεινε μια ολόκληρη μέρα στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι. Δίπλα τους ήταν μέλος της Free Joseon, που διαπραγματευόταν με τουλάχιστον τρεις χώρες να του δώσουν ασυλία.

Όταν κατάφεραν να τα βρουν με την Ολλανδία, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αρνήθηκαν να τους αφήσουν να επιβιβαστούν και μερικές ώρες αργότερα δυο πράκτορες της CIA βρέθηκαν να τους συνοδεύουν.

Σύμφωνα με την ομάδα, ο Χαν Σολ, η οικογένειά του και οι δύο πράκτορες επιβιβάστηκαν στην πτήση για το Άμστερνταμ, δεν αποβιβάστηκαν ωστόσο ποτέ στον προορισμό τους.

Τελευταία φορά που τον είδε κάποιος είναι σε αυτό το βίντεο που τράβηξε η Free Joseon, με τον Χαν Σολ να τους ευχαριστεί για τη βοήθεια πριν μπει στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το New Yorker, πολλαπλές πηγές επιβεβαίωσαν την εμπλοκή της CIA. «Υποθέτω ότι η Free Joseon έχασε τον Χαν Σολ από τη CIA», δήλωσε στο περιοδικό η Sue Mi Terry, πρώην πράκτορας της CIA.

Η ίδια η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει…

Διάβασε το »

Ποια είναι η αλήθεια; Κυκλοφορεί ροζ απο κινητό σε κινητό με παίκτρια του Bachelor

Newsteam 0 Comments

Είναι αλήθεια. Εδώ και περίπου έναν μήνα κυκλοφορεί απο κινητό σε κινητό ένα ρόζ βίντεο με φερόμενη ως πρωταγωνίστρια μιας παίκτρια του “Bachelor”, η οποία και χαίρεται τα κάλη ενός φουσκωμένου επιβήτορα.

 

 

 • Μάλιστα το βίντεο αυτό μετά την αποχώρηση της κοπέλας απο το παιχνίδι περιήλθε τόσο στην κατοχή της αλλά και στα στελέχη του Alpha. Μάλιστα πληροφορήθηκα πώς επικοινώνησαν μαζί της προκειμένου να μάθουν αν είναι αλήθεια. 

 

 

 

Η παίκτρια μίλησε χθές μαζί μας και αφού επιβεβαίωσε πώς έχει δεί το βίντεο όπως και το “χρέωμα” στο πρόσωπό της, μας ξεκαθάρισε πώς δεν πρόκειται για την ίδια αλλά για κάποια πρωταγωνίστρια “ροζ ταινίας” σε δήθεν “ερασιτεχνική λήψη”.

 

Και λέει αλήθεια μιας και τα τατουάζ της είναι πολύ χαρακτηριστικά και δεν φαίνονται στα επίμαχα πλάνα. Είναι δε τόση η οργή της που έχει βάλει δικηγόρο να προχωρήσει σε κάθε νομική ενέργεια προβλέπεται προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη της.

 

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Μεγάλη προσοχή – Για ποια αυτοκίνητα αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας

Newsteam 0 Comments

Οι προσαρμογές στα τέλη γίνονται, ενόψει εφαρμογής σε όλη την Ε.Ε., για τα ταξινομούμενα από 1-1-2021, της νέας μεθόδου WLTP υπολογισμού ρύπων CO2 για τον προσδιορισμό των αναλογούντων τελών κυκλοφορίας.

 

 

 

 • Κι αυτό για να μην υπάρξει σχετική επιβάρυνση για αυτά  σε σχέση με τα ισχύοντα, και περαιτέρω διασφαλίζεται ο ήδη υφιστάμενος μέχρι σήμερα τρόπος υπολογισμού των εν λόγω τελών ως και του τέλους ταξινόμησης, ώστε να μην υπάρξει σχετική επιβάρυνση για τα λοιπά επιβατικά αυτοκίνητα.

 

 

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα για την προσέλκυση ξένων που θα μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα  με βασικότερο την απαλλαγή από το φόρο του 50% του εισοδήματος τους για 7 χρόνια.

 

 

 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη: 

1. Αναβαθμίζεται το υφιστάμενο «Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων ειδικού φόρου κατανάλωσης (Σ.Ε.Κ.)» και επεκτείνονται οι αρμοδιότητές του και σε προϊόντα φόρου κατανάλωσης, όπως ο καφές και τα καπνικά.

2. Θεσπίζονται ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας των αλκοολούχων ποτών.

3. Δημιουργείται νέο ηλεκτρονικό μητρώο για την απογραφή των δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων και αυστηροποιούνται τα διοικητικά μέτρα που λαμβάνονται σε περίπτωση νοθείας καυσίμων.

4. Θεσπίζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των υγραερίων, με την επέκταση του συστήματος εισροών- εκροών σε όλες τις εγκαταστάσεις αποθήκευσής τους, ενώ θεσπίζεται και η χρήση μοριακού συστήματος ιχνηθέτησης και στα εν λόγω προϊόντα.

5. Εισάγονται αυστηρές χρηματικές κυρώσεις για παραβάσεις των υποχρεώσεων περί εγκατάστασης ηλεκτρονικού συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) σε βυτιοφόρα οχήματα και πλωτά εφοδιαστικά μέσα (σλέπια).

6.  Στον τομέα των καπνικών προϊόντων, προβλέπεται η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα του εθνικού Ενιαίου Κεντρικού Μητρώου Εφοδιαστικής Αλυσίδας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών (Ε.Κ.Μ.Ε.Α.) με το πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Ιχνηλασιμότητας Καπνικών Προϊόντων, ενώ βελτιώνεται το θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στα μέτρα δέουσας επιμέλειας των εταιρειών καπνικών.

7.  Επέρχονται αλλαγές στον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, ν. 2960/2001 (Α΄265), ως προς την επιβολή χρηματικών κυρώσεων για συγκεκριμένες τελωνειακές παραβάσεις, καθώς και αυστηροποίηση του πλαισίου των προβλεπόμενων ποινών φυλάκισης και κάθειρξης για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας;

Newsteam 0 Comments

«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

Νομοσχέδια και γλωσσο-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από το 1913 και εντεύθεν, καθώς και το νεοφιλελληνικό γλωσσικό κίνημα που αναπτύχθηκε στο εξωτερικό -κυρίως στη Γαλλία με αιχμή την ίδρυση του Ινστιτούτου της Σορβόνης (1920) από τον Hubert Pernot (1870-1946)- έδιναν νέες διαστάσεις στην ευρεία κατανόηση και διάδοση του ελληνικού πνεύματος τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη.

Την ώρα που το παιχνίδι αυτό παιζόταν στον Τύπο της Γαλλίας, στην Ελλάδα ο Π. Χάρης, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στον τόπο μας ακόμη και η καθημερινή γλώσσα χώριζε τους ανθρώπους σε στρατόπεδα, καλούσε τους διανοούμενους να απαντήσουν.

Έτσι, ο Κωστής Παλαμάς απάντησε ότι η ωραιότερη λέξη είναι ο «δημοτικισμός», ο Γρηγόρης Ξενόπουλος έβρισκε γοητεία στη λέξη «αισιοδοξία», ο Σπύρος Μελάς χωρίς δισταγμό έβρισκε πιο ελκυστική τη λέξη «ελευθερία» και ο στιλίστας Ζαχαρίας Παπαντωνίου εξήρε την ομορφιά της λέξης «μοναξιά».

Ο ζωγράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ουμβέρτος Αργυρός επέλεγε τη λέξη «χάρμα» διότι, όπως υποστήριζε, δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα και στα πέντε γράμματά της κλείνει ό,τι χίλιες άλλες λέξεις μαζί.

Ο Σωτήρης Σκίπης ανέσυρε τη λέξη «απέθαντος» από τα βυζαντινά κείμενα, διαχωρίζοντάς την από τη λέξη «αθάνατος», και ο Παντελής Χορν δήλωσε παντοτινή προτίμηση στη λέξη «νειάτα».

Ο αλησμόνητος Αθηναιογράφος Δημήτριος Γρ. Καμπούρογλους, παρά τα χρόνια του, προτιμούσε τη λέξη «ιμερτή», δηλαδή την αγαπητή, την ποθητή. Ο θεατράνθρωπος Νικόλαος Λάσκαρις τη «ζάχαρη», ο ιστορικός Διονύσιος Κόκκινος τη λέξη «χίμαιρα», ο ζωγράφος Παύλος Μαθιόπουλος το «φως» και ο γλύπτης Μιχαήλ Τόμπρος τη λέξη «ουσία».

Ο Παύλος Νιρβάνας (Πέτρος Κ. Αποστολίδης), προφανώς επηρεασμένος από τον τόπο του (Σκόπελο), αγαπούσε τη λέξη «θάλασσα». Οι ζωγράφοι αποκάλυπταν τις ευαισθησίες τους: Ο Δημήτριος Γερανιώτης ήθελε την «αρμονία», ο Κωνσταντίνος Παρθένης την «καλημέρα» και ο Δημήτριος Μπισκίνης το «όνειρο».

Ως προς τις γυναίκες που κυριαρχούσαν στην πνευματική ζωή, η λαογράφος Αγγελική Χατζημιχάλη ήθελε «πίστη», ενώ η 25χρονη ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη, η οποία έμελλε να δολοφονηθεί άδικα στα Δεκεμβριανά του 1944, δήλωνε πως «η λέξις που περικλείει τα περισσότερα πράγματα, τα πάντα θα έλεγα, είναι η λέξις «ΖΩΗ»»!

Η ιατρός και συγγραφέας Άννα Κατσίγρα ήθελε «χαρά» και η καθηγήτρια του Ελληνικού Ωδείου Αύρα Θεοδωροπούλου αναζητούσε την «καλοσύνη».

Ενδιαφέρουσες όμως ήταν και οι απαντήσεις των πολιτικών του 1933:

Ο στρατιωτικός και Πρόεδρος της Γερουσίας Στυλιανός Γονατάς προτιμούσε το «εμπρός», ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου τη λέξη «μάννα» και ο πρόεδρος της Βουλής Θεμιστοκλής Σοφούλης τη λέξη «φιλότιμο» διότι εκφράζει έναν ολόκληρο ηθικό κόσμο και δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα του κόσμου.

Ο αρχηγός του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος Ιωάννης Σοφιανόπουλος πρότασσε την «ανατολή» και ο ιδρυτής του ίδιου κόμματος Αλέξανδρος Μυλωνάς τη λέξη «πόνος».

Αισιοδοξία, ελευθερία, μοναξιά, νειάτα, ιμερτή, θάλασσα, αρμονία, καλημέρα, όνειρο, πίστη και ζωή είναι λέξεις με τις οποίες πορευόταν η Ελλάδα πριν από ογδόντα χρόνια. Ατένιζε την έξοδο από την οικονομική κρίση, έπαιζε με τη ζωντανή ελληνική γλώσσα και επέτρεπε στην παγκόσμια κοινότητα να βαφτίζεται στα νάματά της.

Διάβασε το »

Το που πρεπει να δουν ολοι οι ελληνεσ! αυτο ειναι το ποινικο μητρωο της pfizer – ποια ειναi πραγματικα η εταιρεια που θα μπηξει τα εμβολια στο κοπαδι. το μακελειο διχως φοβο και παθοσ, αποκαλυπτει – να το δουν και οι εισαγγελεις

Newsteam 0 Comments
  • 22|11|2020 20:17
  • /Patriot
  • /0 ΣΧΟΛΙΑ
  • /20 views

  Κοινοποίηση:

  Αυτό είναι το ποινικό μητρώο της Pfizer

  Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες αλλά και οι εισαγγελείς

  Παρακολουθήστε το με προσοχή!

  Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δίχως φόβο και πάθος, αποκαλύπτει,

  Διάβασε το »

  Ανατροπή στο Makeover του καναλιού του Φαλήρου! Ποια παίρνει τη θέση της Χριστοπούλου;

  Newsteam 0 Comments

   Μετά την επιβεβαίωση προ ημερών της Ηλιάνας Παπαγεωργίου ότι η Έλενα Χριστοπούλου δεν θα είναι στην παρουσίαση του Makeover που ετοιμάζει ο ΣΚΑΪ αποκαλύφθηκε και ποια παρουσιάστρια παίρνει τη θέση της. 

  Την είδηση ότι δεν θα είναι τελικά στην παρουσίαση η Έλενα Χριστοπούλου την είχε επιβεβαιώσει προ ημερών η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μέσα από την εκπομπή της λέγοντας χαρακτηριστικά στον αέρα της δικής της εκπομπής Pop Up: «Από την πιο έγκυρη πηγή, την Έλενα Χριστοπούλου.

  Είναι αλήθεια, δεν θα είναι στο Makeover. Οι σχέσεις είναι πολύ καλές με το κανάλι, δεν έχει να κάνει με το αν τσακώθηκε η ίδια. Είναι κοινή απόφαση. Το concept της αρέσει, αλλά η Έλενα έχει πάρα πολλές δουλειές που εσείς δεν τις βλέπετε, αλλά εμείς τις ξέρουμε. Είναι θέμα υποχρεώσεων, προσωπικής ζωής και του σταθμού που θέλει ίσως ένα άλλο πρόσωπο. Τα βρήκαν και δεν θα προχωρήσουν μαζί».

  Σήμερα, στην εκπομπή Έλα χαμογέλα, αποκαλύφθηκε ποια θα είναι τελικά η παρουσιάστρια του μεγαλεπήβολου πρότζεκτ του καναλιού του Φαλήρου. Πρόκειται για τη Δούκισσα Νομικού που όπως ακούστηκε στην εκπομπή, έχει ήδη κλείσει τη συμφωνία. Χαρακτηριστικά ακούστηκε στον αέρα της εκπομπής του Open:

  «Μέχρι τώρα δεν την έχουμε δει σε καθημερινό πρόγραμμα, είναι κάτι στο στοιχείο της, καθώς είναι πάνω στην ομορφιά και τη μόδα. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν, ότι έχει κλειδώσει. Είναι οριστική η συμφωνία!».

  Διάβασε το »

  Κορονοϊός – Ποια μαγαζιά θα ανοίξουν πρώτα – Ψώνια με click away

  Newsteam 0 Comments

  Για το σχέδιο επαναλειτουργίας των καταστημάτων μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

   

   

  «Ο κορονοϊος δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης που τόνισε πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχε λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε».

   

   

   

  Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

   

   

   

  «Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί…

   

   

   

  Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ξεκαθάρισε όμως πως η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

  Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

   

   

   

  Επίσης υπογράμμισε πως οι τομές της οικονομίας που αποδεδειγμένα αποτελούν εστίας διασποράς του κορονοϊού δεν πρόκειται να ανοίξουν ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.

   

   

   

  Τέλος κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της

  Πληροφορίες από nassosblog

  Διάβασε το »

  Γιατί δεν μας λένε συνολικά πόσοι έχουν πεθάνει και από ποια πάθηση μέχρι σήμερα; Τι θέλουν να μας κρύψουν;

  Newsteam 0 Comments

  Μια καθημερινή επικοινωνιακή καταιγίδα με «κρουσματολογία», θανάτους και διασωληνώσεις σε ΜΕΘ δέχονται καθημερινά σε επαναλαμβανόμενες δόσεις οι Έλληνες πολίτες από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

  Και το εντοπίζουμε τα τηλεοπτικά δίκτυα, γιατί οι συχνότητες που εκπέμπουν είναι κρατικής ιδιοκτησίας, άρα ανήκουν εν τέλει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

  Καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Και εκεί το θέμα κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, αλλά δεν έχει καμία σχέση η «επίθεση» που δέχονται οι Έλληνες πολίτες από έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα κρατικά, τα οποία όλα μαζί μεταδίδουν ακριβώς τα ίδια ρεπορτάζ και με το ίδιο «αφηνιασμένο» τρόπο.

  Χωρίς καμία διαφοροποίηση ως προς την ένταση ή το περιεχόμενο των όσων μεταδίδουν αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Ούτε έναντι της Τουρκίας δεν έχουν τέτοια ομοφωνία και αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα.

  Δεν είδαμε όμως κανέναν να θέτει τα φυσιολογικά ερωτήματα:

  – Πέρσι πόσοι είχαν πεθάνει στην Ελλάδα από την 1/1/2019 μέχρι τις 21/11/2019;

  – Πόσοι αντίστοιχα, έχουν «φύγει» συνολικά εφέτος το ίδιο χρονικό διάστημα;

  Το 2019 είχαν πεθάνει κάπου 124.000 άνθρωποι στην Ελλάδα από διάφορες αιτίες.

  «Κανονικά» θα πρέπει μέχρι χθες, 21/11/2020 και από 1/1/2020, να είχαν «φύγει» περί τους 110.000 συμπολίτες μας από διάφορες αιτίες σε ολόκληρη την χώρα από διάφορες αιτίες, αναλογικά με το 2019.

  Γιατί δεν μας λένε συνολικά πόσοι έχουν «φύγει» μέχρι σήμερα;

  Γιατί δεν μας λένε πόσοι είχαν «φύγει» την χθεσινή ημέρα 21/11 το 2019 για να την συγκρίνουμε με την χθεσινή;

  Χθες 21/11 είχαμε 108 νεκρούς ΜΕ κορωνοϊό.  Πέρσι κατά μέσο όρο έφευγαν την ημέρα 344 άνθρωποι την ημέρα στην Ελλάδα.

  Χθες, λοιπόν έπρεπε κανονικά να είχαμε 344+108 νεκρούς για να δικαιολογείται αυτός ο ορυμαγδός. Τους είχαμε;

  Και επαναλάβουμε, η ερώτηση αφορά και το σύνολο θανάτων από την αρχή του 2020.

  Πόσοι συνολικά πέθαναν το 2019 και πόσοι το 2020 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα που διανύουμε;

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Covid-19 είναι μια, εν δυνάμει, θανατηφόρος ίωση, έστω εντοπισμένη σε υπερήλικες αρρώστους από υποκείμενο νόσημα, για την οποία πρέπει να λαμβάνουμε πιο «επίμονα» και πιο πειθαρχημένα μέτρα προστασίας για να προστατευθούμε.

  Και ότι μπορεί να υπάρξουν θύματα και σε μικρότερες ηλικίες, όπως και στην γρίπη και σε άλλες ιώσεις από διάφορους άλλους κορωνοϊούς.

  Δεν αμφισβητούνται αυτά. Αμφισβητείται το τεχνικό «φούσκωμα» των δεδομένων και κυρίως τίθεται ερώτημα ως προς τι αποσκοπεί αυτό το «φούσκωμα»…

  Διάβασε το »

  Just The 2 Of Us: Ποια ζευγάρια βρέθηκαν στη κορυφή του televoting;

  Newsteam 0 Comments

  Για πολλούς η αποχώρηση του Χρήστου Χολίδη και της Παρθένας Χοροζίδου ήταν μια μεγάλη έκπληξη αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του newspistol το κοινό δε κατάφερε να τους σώσει και τους έδωσε την πιο μικρή βαθμολογία το βράδυ του Σαββάτου. Επίσης Ζωζώ Σαπουντζάκη και Γιάννης Αθητάκης αλλά και Αντώνης Λουδάρος με Πέννυ Μπαλτατζή πήραν τις λιγότερες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό .

  Πάμε όμως και στην κορυφή με τα τρία ζευγάρια που ξεχώρισαν. Στην κορυφή αυτή την εβδομάδα έχουμε τον  Νάσο Παπαργυρόπουλο με την Ζόζεφιν και σε απόσταση αναπνοής στην δεύτερη θέση η Ζένια Μπονάτσου με τον Βαγγέλη Κακουριώτη. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Κατερίνα Ζαρίφη με τον Αναστάσιο Ράμμο. Μάχη μεγάλη και χιλιάδες ψήφοι χθες που ήταν και οι περισσότεροι από όλα τα live μέχρι σήμερα, κάτι που δείχνει και την δυναμική που έχει το σόου του Open.
  Πηγή: newspistol
  Διάβασε το »

  Έτοιμη η παράταση της καραντίνας – Ποια τα σχέδια για την αγορά

  Newsteam 0 Comments

  Με τα «σκληρά» επιδημιολογικά στοιχεία (θάνατοι και διασωληνώσεις) να επιδεινώνονται, παρά τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων γενικής καραντίνας και χθες (21/11) να σημειώνεται έκρηξη ημερήσιων θυμάτων (108) με αύξηση 50% σε σχέση με την Παρασκευή, η παράταση του lockdown είναι σχεδόν βέβαιη.

  Η τελική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί την εβδομάδα που ξεκινά και σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά επέκταση της γενικής καραντίνας για δύο εβδομάδες μετά τις 30 Νοεμβρίου που εκπνέει η πρώτη φάση.

  Με τα δραματικά δεδομένα, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, που βιώνει συνθήκες πολέμου και το σύστημα υγείας εκεί να έχει ξεπεράσει τις αντοχές του οι λοιμωξιολόγοι δεν δίνουν το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

  Χαρακτηριστικά, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών μιλώντας χθες (21/11) στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

  Εξήγησε ότι παρατηρείται επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων αλλά η αντανάκλασή της στην ελάττωση του αριθμού των νοσηλευομένων ακολουθεί μετά από περίπου μια εβδομάδα, καθώς χρειάζονται επτά ημέρες για να εμφανιστούν τα βαριά συμπτώματα της νόσου. «Χρειάζονται 15 ημέρες οπωσδήποτε, για να δούμε τη μείωση στη βδομάδα και άλλη μια εβδομάδα για να δούμε την επίδραση στο σύστημα υγείας και να έχουμε μια καλή νοσηλεία», σημείωσε ο Χ. Γώγος.

  Με αυτά τα δεδομένα, τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη και πως αν παρατηρηθεί πτώση της καμπύλης στα 1.000 με 2.000 κρούσματα αυτό ότι «μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη χαλάρωση των πρώτων μέτρων όπως είναι τα σχολεία – τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά και το λιανεμπόριο.

  Τα σχέδια για την αγορά

  Συνεπώς, οι όποιες κινήσεις σταδιακής άρσης του lockdown θα μετατεθούν για τις 15 Δεκεμβρίου-στην καλύτερη περίπτωση-δηλαδή 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

  Μιλώντας σήμερα (22/11) στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της αγοράς, όπως εποχικά είδη και παιχνίδια, τα οποία έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Επίσης είπε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

  Από την πλευρά του μιλώντας σήμερα στο MEGA, o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, το λιανικό εμπόριο και η εστίαση «είναι συνάρτηση του επιδημιολογικού χάρτη και των αποφάσεων των ειδικών».

  Σημείωσε δε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταρτίσει ένα «πολύ παραμετρικό σχέδιο, το οποίο είμαστε έτοιμοι να το αναπτύξουμε όταν αποφασίσει ο πρωθυπουργός ότι σταματά το γενικό lockdown».

  Στα επιμέρους, επανέλαβε ότι όταν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο θα ισχύσουν τα μέτρα και οι κανόνες περί επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος. «Το λιανικό εμπόριο το τήρησε αυτό το μέτρο και δεν είχε πρόστιμα. Η πολιτεία δεν θέλει να επιβάλει πρόστιμα, θέλει να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία. Αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος και στη συνέχεια η οικονομία».

  Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι και τα εποχικά καταστήματα θα ανοίξουν όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, ενώ τόνισε ότι κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά την περίοδο των εορτών.

  Διάβασε το »