Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΝΕΑ - Spoiler

Κορονοϊός, ζωντανά:Αυτά είναι τα νέα Μέτρα για το Πάσχα. Μπλόκα και χιλιάρικα πρόστιμα

Newsteam 0 Comments

Το γεγονός πως η καμπύλη των κρουσμάτων της πανδημίας στην χώρα μας δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη άνοδο και παραμένει σ’ ένα σταθερό και μάλιστα ικανοποιητικό επίπεδο, ναι μεν κάνει τους αρμοδίους συγκρατημένα αισιόδοξους, από την άλλη όμως τους προβληματίζει, καθώς είναι δυνατόν κάποιοι θερμόαιμοι να πιστέψουν πως τελειώσαμε με τον εφιάλτη του κορονοϊού και να θελήσουν να γιορτάσουν το Πάσχα στα χωριά τους.

Αυτό το δεδομένο ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, επιπλέον διασποράς του ιού στην Ελληνική Επαρχία και μάλιστα σε περιοχές που μέχρι σήμερα έχουν μείνει αλώβητες από τον κορονοϊό.

Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα και μάλιστα αυστηρά, όσον αφορά στην απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό.

Ήδη η Κυβέρνηση, με γρήγορες κινήσεις έκοψε το βήχα σε ορισμένους πονηρούς, οι οποίοι από νωρίς έσπευσαν να αλλάξουν στις εφορίες τον τόπο δηλωμένης μόνιμης κατοικίας τους, ώστε την κατάλληλη στιγμή να βεβαιώσουν πως διαμένουν μόνιμα στην Άνω Ραχούλα της τάδε Επαρχίας και έτσι να βρεθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, για ψήσουν τον οβελία και συνάμα να διαχύσουν τον ιό και σ’ αυτές τις περιοχές. Η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν άμεση με την απαγόρευση αλλαγής κατοικίας στις κατά τόπους ΔΟΥ των μεγάλων Αστικών κέντρων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι και οι έχοντες άγνοια κινδύνου, να μείνουν απλά με την χαρά της πονηριάς τους.

Ενόψει λοιπόν της Μεγάλης εβδομάδας, η ΕΛ.ΑΣ είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει, έστω κι αυτούς τους λίγους που θα θελήσουν να σπάσουν την πολιτική κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας και να διαφύγουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Το μέτρο κλεισίματος των διοδίων στα μεγάλα οδικά δίκτυα τις χώρας, είναι ένα μέτρο που εξετάζεται σοβαρά και βέβαια όταν λέμε κλείσιμο των διοδίων, δεν εννοούμε κατεβασμένες μπάρες για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσουν επαρκώς την μετακίνηση τους.

Δηλαδή, τα φορτηγά μεταφοράς νωπών η κατεψυγμένων προϊόντων και γαλακτοκομικών, για την επαρκή τροφοδοσία της Αγοράς, σαφώς και θα επιτρέπεται όπως και η μετακίνηση πολιτών από τον έναν Νομό στον άλλο για λόγους υγείας. Είτε δηλαδή για την μεταφορά και την περίθαλψη ασθενούς σε Νομό που διαθέτει μεγάλη Νοσοκομειακή Μονάδα, ή Μονάδα αναφοράς για τον κορονοϊό, είτε για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο, ή ασθενή που διαμένει μόνος του.

Όλα αυτά βέβαια με απόδειξη και πιστοποίηση της μετακίνησης με τους γνωστούς τρόπους, sms ή γραπτή βεβαίωση από την Γ.Γ.Π.Π. και βέβαια με την απόδειξη ιατρικής βεβαίωσης, για την μετακίνηση σε σχέση με την προσφορά βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενή.

Τώρα και όσον αφορά τους πονηρούς που θα θελήσουν να παρακάμψουν τα Εθνικά Δίκτυα και να οδηγηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους μέσω παρακαμπτηρίων, ή επαρχιακών οδών, μάλλον θα αντιμετωπίσουν εκπλήξεις, καθώς έχει δοθεί η εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας να στήσουν μπλόκα τις επίμαχες ημέρες και κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα, στα Επαρχιακά δίκτυα και στις παρακαμπτήριες οδούς, ώστε κανείς να μην μπορεί να σπάσει τα μέτρα απαγόρευσης και έτσι να χαλάσει την προσπάθεια ολόκληρου του Ελληνικού λαού να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα το σοβαρό εφιάλτη που πλήττει πολλές χώρες του πλανήτη.

Βέβαια το πλέον πιθανό είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί και η αύξηση του προστίμου για τις άσκοπες μετακινήσεις και μάλιστα κατά μια πληροφορία η μπίλια είναι δυνατόν να κάτσει στα 1.000 ευρώ. Σίγουρα πρόκειται για ένα σοβαρό αποτρεπτικό μέτρο, καθώς ο πονηρός θα το σκεφτεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, απλά για να γευτεί την πέτσα του ψημένου αρνιού.

Όσον αφορά τώρα την Κυριακή του Πάσχα και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, ο σχεδιασμός από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.

Συναθροίσεις με συγγενείς, κουμπάρους, φίλους και λοιπούς παρατρεχάμενους και συγγενείς, να το ξεχάσουμε, όπως λέει και το γνωστό διαφημιστικό σποτ για το μένουμε σπίτι.

Εάν διαθέτετε περίκλειστη αυλή και βέβαια εγκατάσταση για το ψήσιμο του οβελία και περιοριστείτε μόνο στην οικογένεια σας, με αυτούς δηλαδή που διαμένετε μόνιμα στην οικία, έχει καλώς, την πετσούλα θα την τραβήξετε.

Επίσης, στην περίπτωση που διαθέτετε μεγάλο μπαλκόνι στο διαμέρισμα σας και βέβαια την ανάλογη εγκατάσταση, ώστε να μην ενοχλήσετε τους υπόλοιπους ενοίκους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με τον καπνό, σαφώς και θα φάτε το νόστιμο σουβλιστό οβελία, πάντα με ευλαβική προσοχή και στενά με την οικογένειας σας. Δηλαδή, μαζί μ’ αυτούς που μένετε στο διαμέρισμα.

Για τους υπόλοιπους, εκτός από τον φούρνο υπάρχει και η λύση τις ηλεκτρικής ψησταριάς, που θα σας επιτρέψει να ψήσετε παϊδάκια, η κομμένα κατάλληλα κομμάτια αρνιού. Νόστιμα είναι και αυτά.

Με δεδομένη την αύξηση των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις, όσοι θελήσετε να παραβείτε τις εντολές και να βγάλετε στο πεζοδρόμιο ψησταριά με σούβλα, η στο διπλανό ελεύθερο οικόπεδο, καλό θα είναι να μην το κάνετε, καθώς εκείνη την ημέρα οι περιπολίες Αστυνομικών και Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι πυκνές και οι εντολές που ήδη έχουν, είναι τα πρόστιμα να πέσουν βροχή.

Κατά συνέπεια και εάν δεν είναι δυνατές οι λύσεις ψησίματος που προαναφέραμε …τότε ο φούρνος είναι το απόλυτο γκάτζετ για το ψήσιμο του αρνιού, για το περίεργο Πάσχα που θα βιώσουμε με την ελπίδα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απλά όλο αυτό να είναι μια κακή ανάμνηση και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο newsit

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Νέα μέτρα για την κυκλοφορία. Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα

Newsteam 0 Comments

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να έχει συμμορφωθεί με τις οδηγίες για την αποτροπή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο παραμένουν και κάποιοι δήθεν μάγκες και επαναστάτες χωρίς αιτία… που καλούνται να πληρώσουν πεντοχίλιαρα και εκατοπενηντάρια στα δημόσια ταμεία του κράτους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να αυστηροποιήσει το πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω περιπτώσεων πολιτών που κάνουν κατάχρηση των μέτρων που δίνουν τη δυνατότητα μετακίνησης. Μόλις την Τετάρτη επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο σε χειμερινή κολυμβήτρια που εθεάθη από το Λιμενικό να απολαμβάνει τη θάλασσα σε παραλία των Αγίων Αποστόλων Χανίων.

 

  • Οι ένστολοι την εντόπισαν να κάνει μπάνιο περίπου 100 μέτρα από την ακτή, της ζήτησαν να βγει έξω και παρά το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για την σχετική απαγόρευση, της έκοψαν το πρόστιμο των 150 ευρώ με την αιτιολογία ότι κινούνταν αναίτια.
  • Οι Αρχές εκτιμούν ότι όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία αντίστοιχα περιστατικά πολιτών που αναζητούν δροσιά στις παραλίες θα πολλαπλασιάζονται και το ζήτημα είναι τι θα γίνει όταν με το καλό αρθούν τα μέτρα. Όλα δείχνουν ότι και ολόκληρο τον Απρίλιο θα βρισκόμαστε στο σπίτι με απαγόρευση των αναίτιων μετακινήσεων και λογικά τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου. Το πόσες θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων.
  • Τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διεξάγονται συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σενάριο που μελετάται είναι να μην ανοίξουν κατευθείαν οι οργανωμένες παραλίες αλλά κι όταν ανοίξουν αυτό να γίνει με την παρουσία συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, να κοπούν για παράδειγμα λιγότερα εισιτήρια ώστε να υπάρχει η κατάλληλη απόσταση μεταξύ των λουόμενων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο Ελεύθερος Τύπος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Αρνητικά όλα τα δείγματα, έληξε η καραντίνα για την γιατρό

Newsteam 0 Comments

Αρνητικά όλα τα δείγματα, έληξε η καραντίνα για την γιατρό. Όλα τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα νοσοκομεία της Ηπείρου και αναλύθηκαν από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Η καραντίνα για την γιατρό που είχε διαγνωστεί θετική έληξε και είναι πολύ καλά στην υγεία της ενώ σταθερή είναι η κατάσταση των δύο ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ασθενής από την Κέρκυρα καθώς και ο γιατρός από την Πρέβεζα.

Η εικόνα όπως διαμορφώνεται μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της .
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή ημέρα το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται αποτελέσματα για άλλο ένα
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Από τα δέκα εννέα δείγματα, που ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, τα εννέα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα δέκα αναμένονται αποτελέσματα.
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δύο αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο νέα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε (άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ. Νέα έκτακτα μέτρα. Κλείνουν και…

Newsteam 0 Comments

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την αναστολή λειτουργίας:

Των Αγορών των Καταναλωτών (άρθρο 37/ Ν. 4497/2017) Των Εμποροπανηγύρεων, των Κυριακάτικων αγορών, των Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών αγορών, λοιπών οργανωμένων αγορών (άρθρο 38/ Ν. 4497/2017) .Ενδεικτικά η απόφαση αφορά αγορές όπως του Σχιστού και του Ελαιώνα.

 

Επιπρόσθετα: Η παράγραφος 2 του άρθρου 30 Ν. 4497/2017 (αναλογία διατιθέμενων προϊόντων ανά είδος) αναστέλλεται. Η αναστολή λειτουργίας ισχύει από σήμερα (14.03.2020).

Τα μέτρα που ήδη ισχύουν;

 

Απαγορεύεται για το χρονικό διάστημα από 14.03.2020 έως και 27.03.2020 η λειτουργία των εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθίσματα και το σερβίρισμα σε αυτά.

Από τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται τα εστιατόρια, τα αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.

Των αιθουσών θεαμάτων και χώρων συναφών δραστηριοτήτων. Tων δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε), των αναγνωστηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους και των αρχειοφυλακείων.

 

Στις δημόσιες βιβλιοθήκες λειτουργούν οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες με την παρουσία (1) ενός τουλάχιστον υπαλλήλου και με την επιφύλαξη της ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, ιατρείων και των υπηρεσιών πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης.

Των μουσείων, των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων, καθώς και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών. Των ιδιωτικών επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων (καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών, πρακτορείων κ.λπ.) με εξαίρεση των δραστηριοτήτων των πλανόδιων πωλητών, καθώς και των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων σε διαδικτυακή (on-line) σύνδεση.

Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους.

 

Των θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κ.λπ.), με εξαίρεση τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους αναψυχής και τους δημόσιους ανοιχτούς χώρους άθλησης για μεμονωμένη άθληση.

Των ακόλουθων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας: ντισκοτέκ, σφαιριστηρίου, χώρων συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κ.λπ.), καθώς και χώρων όπου προσφέρονται άλλες υπηρεσίες θεάματος.

Των κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής, καθώς και των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.

Των χώρων παροχής προσωπικών υπηρεσιών, ήτοι υπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και υπηρεσιών τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).

Της παροχής προσωπικών υπηρεσιών ιερόδουλων.

Των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου κατάστημα εντός καταστήματος (shop-in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), καθώς και των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών. Στις ανωτέρω επιχειρήσεις επιτρέπεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφοριες από onmed

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Παρασκήνιο Mega. Ο Μαρινάκης δίνει και δεύτερη εκπομπή στον Ευαγγελάτο. Τι συνέβη; 

Newsteam 0 Comments

Εντάξει η εκπομπή του δεν σκίζει… όμως εξαιτίας της επικαιρότητας έχει τσιμπήσει νουμεράκια αφού από το 4% και το 5% την Τρίτη, έφτασε το υψηλό για το Mega 11.6% στο δυναμικό κοινό και στο 9.2% στο σύνολο. Κανείς δεν μπορεί ν΄αμφισβητήσει τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά του Νίκου και της ομάδας του σε μεγάλα γεγονότα. Όποιος το κάνει είναι άσχετος.

Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Έκανε νούμερα που έκαναν τον πρόεδρο-όπως μαθαίνω-να του αναθέσει και άλλη εκπομπή.

Βραδινή.

Μια εκπομπή που δεν ξέρουμε-όχι μόνο εμείς αλλά και ο ίδιος- αν θα είναι προσωρινή καθώς θα προβληθεί την Παρασκευή στις 23.00 το βράδυ.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος τα πάει καλά τη νύχτα και ίσως είναι ο μόνος κερδισμένος από τον ιο!!!

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του οικονομικού ντόμινο: Έρχεται αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων

Newsteam 0 Comments

Νέα ευρεία διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το πρόβλημα με τον κορωναϊό πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη σύσκεψη επαναξιολογήθηκε η κατάσταση, ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τις εξελίξεις και παρουσιάστηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού προτάσεις που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Οι προτάσεις αυτές θα υλοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις και σε συνεννόηση με τους εταίρους, ενώ οι συσκέψεις αυτές θα είναι τακτικές.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μετείχε στη συνάντηση, τα όποια μέτρα θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια και θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Κατά τον ίδιο, προηγείται η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, όπως π.χ. η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις μέσω της αναστολής πληρωμής ΦΠΑ.

Οι παρεμβάσεις

Όπως επίσης ανέφερε ο εν λόγω αξιωματούχος, οι παρεμβάσεις αναμένεται να αφορούν σε τρία επίπεδα: τις περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως π.χ. υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων και κινηματογράφων σε νομούς και περιοχές με κρούσματα (στο επίπεδο αυτό τα όποια μέτρα στήριξης μπορεί να ανακοινωθούν πριν από το Eurogroup της 16ης Μαρτίου, το οποίο θεωρείται καθοριστικό για τις κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο), τα μέτρα σε κλαδικό- τοπικό επίπεδο και τα μέτρα για το σύνολο της οικονομίας.

Ο κυβερνητικός παράγοντας επεσήμανε πως ο χρόνος ενεργοποίησης των μέτρων θα γίνεται με περίσκεψη, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, δεν θέλουμε κορωνοποίηση της οικονομίας, προσθέτοντας ότι η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα έναν μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων. Ωστόσο, εμφανίστηκε και καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή στοιχείων από το σκέλος των εσόδων (ζήτηση, κατανάλωση).

Από την πλευρά τους, παράγοντες του ξενοδοχειακού κλάδου ανέφεραν ότι θα ετοιμάσουν προτάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουν σε νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα και εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και του ενδεχόμενου μηχανισμού έκτακτης υποστήριξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Προσέθεσαν ότι είναι πρόωρη ακόμη μια εκτίμηση για τις απώλειες στον κλάδο, αν και, όπως είπαν, δεν υπάρχει κύμα ακυρώσεων για τους τουριστικούς προορισμούς. Κατ’ αυτούς, τέλος, κλειδί θεωρείται η αλλαγή του τρόπου ακυρώσεων, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο πελάτης με την επιστροφή της προκαταβολής.

Στη συνάντηση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος, οι γενικοί γραμματείς Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνος Πετραλιάς και Εργασίας ‘Αννα Στρατινάκη, ο γενικός διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Διάβασε το »

Μεταναστευτικό: Μετεγκατάσταση για 5.500 ασυνόδευτα παιδιά: Το σχέδιο της Κομισιόν

Newsteam 0 Comments

Πρωτοβουλία για τα ασυνόδευτα παιδιά αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής Ursula von der Leyen και των άλλων επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών στον Έβρο, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ανέθεσε στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson να αναλάβει αυτή την αποστολή. Η κυρία Johansson θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους υπεύθυνους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη μετεγκατάσταση των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παράσχει πρόσθετη οικονομική βοήθεια στα κράτη-μέλη γι’ αυτό το σκοπό, ενώ την άνοιξη θα οργανώσει ειδική συνάντηση για τη μετεγκατάσταση.

Η κυρία  von der Leyen δήλωσε: Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά φθάνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Η προστασία τους είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα από την Επίτροπο Johansson να μεταβεί στην Ελλάδα ώστε να βρεθούν λύσεις που διασφαλίζουν την προστασία τους. Η Επίτροπος Johansson κι εγώ θα εργαστούμε στενά με τα Κράτη-Μέλη ώστε να βρούμε ένα ασφαλές μέρος γι’ αυτά τα παιδιά.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: Επί πολλούς μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει επισημάνει την τραγωδία των ασυνόδευτων παιδιών που φθάνουν στην Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η νέα πρόεδρος της Κομισιόν έχει παράσχει την προσωπική στήριξή της στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η καθαρή επίδειξη Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης , η οποία πρέπει να πάρει το χαρακτήρα ενός εθελοντικού συμφώνου μετεγκατάστασης, με το οποίο οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα θα μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ουλές στην ψυχή δεν είναι εύκολο να γιατρευτούν. Ας κάνουμε όλοι ότι χρειάζεται ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί  αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα.

Όπως σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα ελληνικά νησιά βρίσκονται περισσότεροι από 42.000 μετανάστες μεταξύ των οποίων 5.500 παιδιά. Η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα, εκτός των άλλων και με κονδύλια 2,23 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διάβασε το »

Συμφωνίες-ανάσα για την ελληνική οικονομία: Αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και το μεταναστευτικό

Newsteam 0 Comments

Σημαντική συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και συμφωνία για την παροχή άμεσης στήριξης ύψους 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα, επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Άντριου Μακ Ντάουελ.

Συγκεκριμένα, οι κ. Μητσοτάκης και Μακ Ντάουελ υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη και του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, συμφωνία για τη σύσταση, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα δοθούν επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαχειριστής του Ταμείου θα είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ). Με την υπογραφή της συμφωνίας το ΕΤαΕ θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση των διαδικασιών επιλογής των τραπεζών που θα συμμετάσχουν στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, από τις οποίες θα εκταμιεύονται τα δάνεια. Τονίζεται ότι το ΕΤαΕ θα λειτουργεί ως εγγυητής έως το 80% των δανείων. Στο Ταμείο Εγγυοδοσίας θα διατεθούν 100.000.000 ευρώ που θα προέρχονται από τους πόρους του ΕΣΠΑ (EΠΑνΕΚ) και τα οποία μεταφράζονται σε πάνω από 500.000.000 ευρώ για νέα δάνεια προς ΜμΕ.

Οι εγγυήσεις θα παρέχονται στις τράπεζες με μηδενικό κόστος και αυτές με τη σειρά τους θα χορηγούν δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Παράλληλα, οι κ. Μητσοτάκης και ΜακΝτάουελ συζήτησαν τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την παροχή άμεσης στήριξης ύψους 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα. Πρόκειται για άμεση χρήση χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ, που έχει ήδη εγκριθεί για επενδύσεις σε έργα υποδομής, σε συνδυασμό με κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ. Με τα χρήματα αυτά, θα στηριχθούν επενδύσεις προτεραιότητας σε δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές που φιλοξενούν μετανάστες και πρόσφυγες.

Επίσης, συζητήθηκε η επέκταση της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ για την Οικονομική Ανθεκτικότητα στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που υφίσταται τις σοβαρότερες επιπτώσεις από την υποδοχή μεγάλων αριθμών μεταναστών και προσφύγων. Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σύντομα θα εγκριθεί και ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσό για την υποστήριξη της γενικότερης οικονομίας των περιοχών που πλήττονται από το παραπάνω πρόβλημα.

Είναι η ώρα να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η πραγματική οικονομία

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μία πολύ σημαντική ημέρα για την πραγματική οικονομία, μια σημαντική ημέρα ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το νέο ταμείο θα ενισχύσει με περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ τις τράπεζες, ώστε κι αυτές -με τη σειρά τους- να τα διαθέσουν αμέσως σε νέα αναπτυξιακά σχέδια. Και αυτό σημαίνει ότι σε 90 ημέρες από αύριο, τα πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να δανειοδοτούν εταιρίες και νέες επενδύσεις, ουσιαστικά χωρίς ρίσκο. Γιατί αυτό πλέον θα το εγγυάται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Έτσι, σημαντική, νέα ρευστότητα μπαίνει στην αγορά.

Επίσης προσέθεσε πως οι επιχειρήσεις που αναζητούσαν χρηματοδότηση και έβρισκαν συχνά κλειστές πόρτες, λόγω των υψηλών εγγυήσεων που ζητούσαν οι τράπεζες, τώρα θα τη βρίσκουν. Και έτσι νέα επιχειρηματικά σχέδια θα μπορούν να ξεκινούν γρήγορα, φέρνοντας νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να επισημανθούν και δύο ακόμα στοιχεία, που συνδέουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με την επικαιρότητα:

Αυτή η πρωτοβουλία, εκδηλώνεται σε μία στιγμή ερωτημάτων για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, και κατά συνέπεια και της ελληνικής οικονομίας, λόγω του κορωναϊού. Και τώρα είναι η ώρα να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η πραγματική οικονομία. Και τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για τα πολύ συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ανακουφίσει αυτούς που πλήττονται οικονομικά από την εξάπλωση του ιού.

Η δεύτερη συγκυρία, που έχει ένα ενδιαφέρον, αφορά τη δεδομένη πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να στηρίξει τη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος. Και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί ήδη υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της τράπεζας και του αρμόδιου υπουργού, του κ. Μηταράκη, και αναμένουμε και την έμπρακτη στήριξη με χρηματοδοτικά εργαλεία αυτής της μεγάλης προσπάθειας, αυτού του μεγάλου βάρους που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισε πως θεωρεί προνόμιο την υπογραφή σήμερα αυτής της συμφωνίας για μία νέα χρηματοοικονομική πρωτοβουλία για τις μικρές επιχειρήσεις και προσέθεσε:

Πρόκειται για εντολή 100 εκατομμυρίων από την ελληνική κυβέρνηση προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θυγατρικής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που στόχο έχει τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως με μακροχρόνιες εγγυήσεις και μέσω της παροχής χρηματοδότησης κεφαλαίων. Και αυτή η εντολή από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελλάδας προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων είναι σχεδιασμένη ώστε να ξεκλειδώσει 500 εκατομμύρια ευρώ, νέων χρηματοδοτήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τα επόμενα έτη. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός μηχανισμού εγγυήσεων, κάνοντάς πιο ελκυστικό και πιο επικερδές για τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες να παρέχουν χρηματοδότηση με ελκυστικούς όρους στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Με την υπογραφή αυτής της Σύμβασης, περιμένουμε τους ερχόμενους μήνες να δούμε ενδιαφέρον από τις εμπορικές τράπεζες, να αξιοποιήσουν αυτό το μηχανισμό εγγυήσεων και αυτή τη χρηματοδότηση. Φυσικά, περιμένουμε να υπάρξει ανταγωνισμός στο πλαίσιο της παροχής των πιο ανταγωνιστικών όρων στο πλαίσιο αυτών των εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Είναι βεβαίως σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει το κενό που εξακολουθεί να υπάρχει στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Φυσικά, το τραπεζικό σύστημα έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά το κενό αυτό παραμένει. Και αποτελεί πρόκληση για την οικονομία στο πλαίσιο της προσπάθειας να επαναφέρουμε τα επίπεδα επενδύσεων εκεί που πρέπει να είναι, για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της κυβέρνησης για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως στην παρούσα κατάσταση, και ενόψει της εντεινόμενης αβεβαιότητας που επικρατεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκφράζουμε την κοινή μας δέσμευση να συνεργαστούμε, ώστε να επιτρέψουμε στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα να ανθίσει τα ερχόμενα χρόνια και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης στα ευρωπαϊκά σύνορα με την Τουρκία -στα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία.

Είπε χαρακτηριστικά: Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε δύο πρωτοβουλίες:

Πρώτον, την άμεση διάθεση χρηματοδότησης ύψους 200 εκατομμυρίων τις ερχόμενες εβδομάδες για έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση του αυξανόμενου αριθμού μεταναστών στις περιοχές αυτές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις ασφαλείας.

Αυτή η χρηματοδότηση για την Ελλάδα έχει ήδη εγκριθεί, αυτό που κάνουμε είναι ότι την αναδιοχετεύουμε σε έργα υποδομής και περιοχές που έχουν προτεραιότητα, ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες πιέσεις. Συγκεκριμένα, για έργα υποδομής όπως η στέγαση, δομές διαμονής, ύδρευση, υγεία και ούτω καθεξής.

Επίσης προς συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα είναι ένα σημαντικά επαυξημένο Πακέτο, με τη φιλοδοξία να ενισχύσουμε την οικονομική ανθεκτικότητα των χωρών που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μεταναστευτικής κρίσης. Ιδιαίτερα την Ελλάδα, αλλά επίσης τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Σκοπεύω να συζητήσω με το Διοικητικό Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο, το πώς θα μπορέσουμε να θέσουμε σημαντικά υψηλότερους στόχους σε αυτό το επίπεδο, κάτι που θα δράσει συμπληρωματικά με τα μέτρα που Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη λάβει.

Προσδοκώ ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα τις ερχόμενες εβδομάδες, μέτρα που θα δείξουν την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ως Ευρωπαϊκής Τράπεζας, με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός αυτήν την περίοδο. Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ.

Από την πλευρά του και ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. ΜακΝτάουλ για την έμπρακτη αρωγή στην αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων καθώς -όπως είπε- η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει δύο κρίσεις ταυτόχρονα και τόνισε:

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι έχουμε την υποστήριξη όλων των ευρωπαϊκών θεσμών σε αυτή μας την προσπάθεια. Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν παρούσα στη Βόρεια Ελλάδα, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, για να δείξει την αλληλεγγύη της στην προσπάθεια της Ελλάδας να προστατέψει τα σύνορά μας, που είναι επίσης και τα σύνορα της Ευρώπης. Και φυσικά είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό, ότι αναγνωρίζετε την ανάγκη να κινητοποιήσετε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να μας βοηθήσετε να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση.

Προσδοκούμε στη συνεργασία με εσάς και το Συμβούλιο στην προσπάθειά δημιουργίας ενός καινοτόμου μηχανισμού χρηματοδότησης καθώς προχωράμε. Θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Διάβασε το »

Κορωνοϊος: Πληροφορίες για πολλά νέα κρούσματα

Newsteam 0 Comments

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από το υπουργείο Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα και έχει ήδη κυκλοφορήσει η φήμη για πολλά νέα κρούσματα του κορωνοϊού, που κάνουν λόγο για πάνω από 10 άτομα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ανθρώπους που συμμετείχαν στο γκρουπ που πήγε στους Άγιους Τόπους.
Χθες, τα κρούσματα από 10 έγιναν 31, με τα τελευταία 21 να έχουν να κάνουν με το ταξίδι στους Αγίους Τόπους, απ’ όπου ένας 66χρονος νόσησε και νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε πως περίμεναν την αύξηση των κρουσμάτων και προειδοποίησε πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες εβδομάδες.

Διάβασε το »

Κορονοϊός. Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη χώρα. Επιβεβαιώμενα πλεόν 35

Newsteam 0 Comments

Τα γράφαμε απο το πρωϊ ότι αναμένεται μέσα στην ημέρα αύξηση των κρουσμάτων. Δεν πέρασαν τέσσερις ώρες και επιβεβαιώθηκαμε.

Τα νέα κρούσματα ήταν επίσης ταξιδιώτες στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους που εξετάστηκαν ως ταξιδιώτες στο επίμαχο ταξίδι στους Αγίους Τόπους είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το Βατικανό: Και νέες χώρες στον χάρτη

Newsteam 0 Comments

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Βατικανό είναι γεγονός. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ματέο Μπρούνι, ο ασθενής διαγνώστηκε χθες Πέμπτη 5/3.

Σύμφωνα με τον Μπρούνι, τα εξωτερικά ιατρεία των κλινικών του Βατικανού έκλεισαν για απολύμανση, ωστόσο θα συνεχίσουν να δέχονται επείγοντα περιστατικά, ενώ διευκρίνισε ότι για το κρούσμα ενημερώθηκαν οι ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Σερβίας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

Ο Λόντσαρ εξήγησε ότι πρόκειται για έναν 43χρονο άνδρα που είχε ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και πρόσθεσε ότι η κατάσταση του ασθενή είναι καλή.

Στο μεταξύ και το υπουργείο Υγείας του Καμερούν επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Πρόκειται για έναν 58χρονο Γάλλο πολίτη, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο άνδρας βρίσκεται σε καραντίνα στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να περιορίσει τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Το Καμερούν, που βρίσκεται στην κεντρική Αφρική είναι η τέταρτη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που καταγράφει κρούσμα του ιού SARS-CoV-2, μετά τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αφρική ανέρχεται σε 29

Διάβασε το »

Έβρος: Οι Τούρκοι εξαφάνισαν τους πρόσφυγες από τον φράχτη

Newsteam 0 Comments

Εντελώς διαφορετική είναι η σημερινή εικόνα στα σύνορα του Έβρου, όπου μέχρι χθες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες ζητούσαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, στήνοντας μάλιστα και προσωρινούς καταυλισμούς πίσω από τον φράχτη.

Αλλαγή της στάσης της Τουρκίας, μετά την επίτευξη συμφωνίας για τη Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, όσον αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, κάνουν λόγο πολλά διεθνή ΜΜΕ αλλά και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή, η συνοριογραμμή έχει αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ένας αστυνομικός ενημέρωσε δημοσιογράφους ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από το Παζάρκουλε με λεωφορεία, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Η ανταποκρίτρια παραθέτει φωτογραφίες στο Twitter, δείχνοντας σημείο του περάσματος γεμάτο πριν από αρκετές ώρες και όπως είναι τώρα, που δεν υπάρχει κανείς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται πιο νότια, με την καθοδήγηση των τουρκικών Αρχών, θέτοντας τις ελληνικές σε επιφυλακή στους Κήπου Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, αναφορικά με τη νέα ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία, είπε: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα εξετάσουν σήμερα αν θα δώσουν περισσότερα χρήματα στην Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες, υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν θα δεχθεί αυτοί να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό όπλο.

Θα το συζητήσουμε, είπε ο Μπορέλ. Η Τουρκία φέρει ένα μεγάλο βάρος (…) και πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό. Όμως την ίδια ώρα δεν μπορούμε να δεχθούμε οι μετανάστες να χρησιμοποιηθούν ως πηγή πίεσης, τόνισε, αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της με την Ευρώπη.

Εξάλλου όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας απάντησε: Πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στον ανθρωπιστικό τομέα.

Διάβασε το »

Συρία: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Newsteam 0 Comments

Συμφωνία Τουρκίας και Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας, επετεύχθη τα μεσάνυχτα.

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών, στην συνάντηση που είχαν χθες στο Κρεμλίνο, αν και ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως αν δεχτεί επιθέσεις από τις συριακές δυνάμεις, δεν σκοπεύει να μείνει άπραγος.

Η εκεχειρία είναι σε ισχύ από το βράδυ, με την κατάσταση, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, να είναι σχετικά ήσυχη. Βομβαρδισμοί συνέχισαν να ακούγονται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, λίγες ώρες μετά τον θάνατο δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτών από τις δυνάμεις του Ασάντ. Για την επίθεση αυτή, η Τουρκία απάντησε με αντίποινα σκοτώνοντας 21 Σύριους μαχητές, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η επίθεση αυτή έγινε πριν ή μετά την συμφωνία με την Ρωσία, για κατάπαυση του πυρός.

Τι προβλέπει η συμφωνία Αγκυρας- Μόσχας

Το κείμενο της συμφωνίας Ρωσίας και Τουρκίας, ανέγνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, μετά το τέλος των συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο, οι οποίες διήρκεσαν περίπου έξι ώρες.

Η Μόσχα και η Άγκυρα, αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, συμφώνησαν στο να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας στην επαρχία Ιντλίμπ στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Μ4, ο οποίος θα αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο και θα έχει εύρος έξι χιλιομέτρων προς τον Βορρά και έξι χιλιομέτρων προς τον Νότο. Οι συγκεκριμένες παράμετροι της λειτουργίας του διαδρόμου ασφαλείας θα συμφωνηθούν μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας σε διάστημα επτά ημερών.

Οι δύο χώρες θα ξεκινήσουν από τις 15 Μαρτίου τις κοινές περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στη Συρία από τον οικισμό Τρούμπα, που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την πόλη Σαρακέμπ έως το οικισμό Αίν Ελ Χαμπρ.

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν ως προς το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός κατά μήκος της υπάρχουσας γραμμής επαφής στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ από τις 6 Μαρτίου.

Συμφώνησαν…να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες κατά μήκος της υπάρχουσας γραμμής επαφής στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ από τις 00:01 στις 6 Μαρτίου του 2020 αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας.

Μόσχα και Άγκυρα διακηρύσσουν την αποφασιστικότητα τους να εξαλείψουν όλες τις τρομοκρατικές ομάδες, καθώς οι απειλές σε βάρος πολιτών και υποδομών δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με οποιεσδήποτε προφάσεις. Όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο της συμφωνίας, η Ρωσία και η Τουρκία τάσσονται υπέρ της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Τέλος, στο κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται ότι Η διένεξη στη Συρία δεν έχει στρατιωτική λύση και πρέπει να διευθετηθεί ως εξέλιξη πολιτικής διαδικασίας, που θα υιοθετήσουν και θα υλοποιήσουν οι ίδιοι οι Σύροι σύμφωνα με την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για την έξαρση του ιού μετά τα 31 κρούσματα

Newsteam 0 Comments

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού χθες 5/3 στην χώρα, ήταν κάτι που έδειξαν πως περίμεναν στο υπουργείο Υγείας.

Τα κρούσματα από 10, έγιναν 31 χθες, με τα τελευταία 21 να έχουν να κάνουν με το ταξίδι στους Αγίους Τόπους, απ’ όπου ένας 66χρονος νόσησε και νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τσιόδρας: Χειρότερη επιδημία αυτή του πανικού

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε πως περίμεναν την αύξηση των κρουσμάτων και προειδοποίησε πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, αυτό που τόνισε κυρίως ήταν πως δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος, κάτι που κάνουν στο υπουργείο από την πρώτη ημέρα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.
Αλλάζει ο χάρτης των χωρών κάθε μέρα και πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία. Περιμένουμε περισσότερες περιπτώσεις της νόσου, από χώρες τις οποίες δεν αναφέρονται, είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: Περιμένουμε επέκταση των επιδημιών αυτών στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Από κάποια στιγμή και μετά θα το χειριζόμαστε σαν μια περίπτωση.

Ο κ. Τσιόρδας αυτό στο οποίο στάθηκε, είναι πως δεν πρέπει να πανικοβάλλονται οι πολίτες, τονίζοντας ότι το ποσοστό αυτών που μπορεί να νοσήσουν, είναι πολύ μικρότερο από αυτό που φοβούνται.
Η επιδημία του φόβου και του πανικού είναι χειρότερη από τον ιό αυτό και τα 21 κρούσματα ή 31 κρούσματα ή 1000 κρούσματα. Υπολογίζεται ότι 5% με 15% του πληθυσμού προσβάλλεται κάθε χρόνο από τη γρίπη. Το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό;, είπε χαρακτηριστικά. Θέλει λοιπόν προσοχή ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τον ιό. Πόσοι θα προσβληθούν; Όχι πάντως το 70%. Σε ένα, δυο, τρία χρόνια ναι, μπορεί ενδεχομένως να κολλήσουν όλοι. Όπως κολλάμε από τη γρίπη. Υπολογίζουμε με τα μαθηματικά μας μοντέλα και με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παίξει ένα ρόλο στην αποφυγή της περαιτέρω διασποράς, ότι μπορεί να φτάσουμε το 10%, το 15% του πληθυσμού, μπορεί να είναι και πολύ λιγότερο, μπορεί να είναι το 5% αυτή την περίοδο και να αυξηθεί παραπάνω την επόμενη χρονιά το χειμώνα, που ευνοεί τη μετάδοση τέτοιων ιών, συμπλήρωσε.

Μέτρα και προσλήψεις για τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση συνεδρίασε και πάλι χθες για τις εξελίξεις στην Υγεία, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να προαναγγέλλει πως θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού, ώστε να υπάρχει επαρκής αριθμός νοσηλευτών και γιατρών, για να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα, που εκτιμάται πως θα αυξηθούν.

Μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: Είμαστε σε εγρήγορση. Σήμερα έχει δοθεί έγκριση για να προχωρήσουν 1.500 προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για δύο χρόνια Από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστεί όλο το προσωπικό που χρειάζεται, ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ θα ληφθούν και άλλα μέτρα αν κριθεί αναγκαίο.

21 από τους 24 ταξιδιώτες βρέθηκαν θετικοί

Στο ταξίδι στους Αγίους Τόπους, όπου νόσησε ο 66χρονος, ταξίδεψαν 53 άτομα συνολικά. Από αυτά τα 24 έχουν εξεταστεί και τα 21 διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό, φτάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 31. Όλοι μαζί, όπως και η γυναίκα του 66χρονου που ήταν το δέκατο χρονικά κρούσμα, είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, όπου αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως επέστρεψαν από εκεί στις 27 Φεβρουαρίου, όταν ακόμη δεν υπήρχε κρούσμα στο Ισραήλ.

Από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί, οι 9 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται καλή (δύο παρουσιάζουν ήπια πνευμονία).
Όσον αφορά για την ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου, έχουν βρεθεί πάνω από 400 άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή και γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όσες περιπτώσεις κρίνεται πως χρειάζεται. Στο νοσοκομείο από χθες ισχύουν έκτακτα μέτρα, καθώς μία πτέρυγα μετατράπηκε σε πτέρυγα κορωνοϊού, ενώ αναβλήθηκε η σημερινή εφημερία. Και στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου αρχικά νοσηλεύτηκε ο 66χρονος, αποφασίστηκε να μην γίνει η εφημερία.

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, απολύμανση στην Αμαλιάδα
Η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει πως τα έκτακτα μέτρα στους τρεις νομούς των ταξιδιωτών (Αχαϊα, Ηλεία, Ζάκυνθος) ήταν ένα μέτρο που χρειάστηκε να επιβληθεί, ώστε να καθυστερήσει ή να περιορίσει, όσο το δυνατόν, την διασπορά της νόσου. Τα μέτρα θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς τα σχολεία σε αυτούς τους τρεις νομούς θα παραμείνουν κλειστά, όπως και αθλητικοί χώροι, μουσεία, κινηματογράφοι, αρχαιολογικοί χώροι και άλλοι χώροι μαζικών συναθροίσεων.

Στην Αμαλιάδα, οι δρόμοι ερήμωσαν χθες, καθώς η ανησυχία στους κατοίκους για εξάπλωση του ιού, είναι έκδηλη, με τον Δήμο να προχωρά σε απολύμανση κτιρίων.

Διάβασε το »

Νέα ένταση στον Έβρο- Επεισόδια με με μαζική ρήψη χημικών από τους Τούρκους

Newsteam 0 Comments

Νέα επεισόδια σε εξέλιξη στον Έβρο με μαζική ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό έδαφος. Όχημα Αύρα της ΕΛΑΣ έριξε νερό, ενώ στο σημείο έσπευσαν ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της ΕΛΑΣ. Πάντως, αξιοπερίεργο είναι ότι δεν διακρίνονται μετανάστες, και δεν ακούγονται φωνές, αντίθετα φαίνονται Τούρκοι αστυνομικοί.

Στόχος της ρίψης χημικών των Τούρκων στα προηγούμενα επεισόδια ήταν η δημιουργία προπετάσματος καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που προϊδεάζει σε οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5/3, κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπήρξε ηρεμία κατά μήκος των συνόρων του Έβρου.

Τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Οι εθνικότητες (χώρες προέλευσης) των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

– Αφγανιστάν, 64%
– Πακιστάν, 19%
– Τουρκία, 5%
– Συρία, 4%
– Σομαλία, 2,6%
– Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%

Διάβασε το »

Εκεχειρία στην Συρία συμφώνησαν Πούτιν – Ερντογάν

Newsteam 0 Comments

Ρωσία και Τουρκία κατέληξαν σε κοινά αποδεκτές λύσεις όσον αφορά την όξυνση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευής θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Από τα μεσάνυχτα η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με όλη της την ισχύ και οπουδήποτε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες αλλά ήσαν θετικές και ότι οι δύο χώρες βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα που σχετίζεται με την όξυνση της κατάστασης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Ρωσία και η Τουρκία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία, τα σημεία της οποίας ανακοίνωσαν εν συνεχεία οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρέπει να θέσει τέλος στα δεινά των αμάχων στη Συρία, στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν συμφωνούμε πάντα με τους Τούρκους εταίρους μας όσον αφορά στις εκτιμήσεις των όσων συμβαίνουν στην Συρία, αλλά κάθε φορά σε κρίσιμες στιγμές, βασιζόμενοι στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων που έχει επιτευχθεί, μέχρι τώρα καταφέρναμε να βρίσκουμε σημεία τομής σε σημεία αμφιλεγόμενα που ανέκυπταν, να καταλήγουμε σε αποδεκτές λύσεις. Αυτό συνέβη και αυτή την φορά.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε και στη στενή προσωπική επαφή που έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, η οποία όπως είπε, μας επιτρέπει να βρίσκουμε κοινές προσεγγίσεις στην λύση διεθνών προβλημάτων.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Β. Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες για περίπου τρεις ώρες, ενώ ακολούθησε άλλο ένα δίωρο συζητήσεων με διευρυμένες αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο – Κλείνει για δύο μέρες

Newsteam 0 Comments

Συναγερμός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό τις επόμενες δύο μέρες λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.

Με μία σύντομη ανακοίνωση, το πανεπιστήμιο ενημέρωσε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό πως οι εγκαταστάσεις του θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3  έως και 7/3, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμπτώματα παρουσίασε καθηγήτρια από την Ουγκάντα, που ήρθε να διδάξει στο Πάντειο μέσω του προγράμματος Erasmus.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εξετάσεις, έδωσε δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Η ανάρτηση της καθηγήτριας του πανεπιστημίου, Δέσποινας Παπαδοπούλου:

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Σε σοβαρή κατάσταση τρεις ασθενείς: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Newsteam 0 Comments

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τρεις ασθενείς -μεταξύ των οποίων ο 66χρονος από την Αμαλιάδα -που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν ταξιδέψει με γκρουπ στο Ισραήλ.

Πλέον, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 31, καθώς ακόμη 21 άτομα βρέθηκαν θετικά από τους 24 που ελέγχθηκαν και ήταν στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γκρουπ.

Οι τρεις, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 66χρονος εμφανίζει πιο βαριάς μορφής πνευμονία και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα.

Να μη σπείρουμε επιδημία πανικού, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία, επισήμανε.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος έξαρσης της επιδημίας, ιδίως μέσω των ταξιδιωτών. Μίλησε για υποδιάγνωση του ιού λέγοντας ότι ο αριθμός διασποράς του είναι πολύ υψηλός, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί.

Ο εργαστηριακός έλεγχος, όσο αυξάνουν τα περαστικά, θα πραγματοποιείται μόνο στα περιστατικά που εμφανίζουν σοβαρή συμπτωματολογία και όχι ήπια, γνωστοποίησε.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο αριθμός των χωρών με κρούσματα είναι ήδη μεγάλος και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ήδη 80 χώρες καταγράφουν συνολικά 96.000 κρούσματα, αλλά ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος.

Ο ιός παρουσιάζει μια δυναμική που ξεπερνά τα σύνορα με μεγάλη ευκολία, είπε και σημείωσε ότι δεν είναι πιο θανατηφόρος από άλλους αλλά μεταδίδεται με μεγάλη ευκολία, ακόμη και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία.

Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα και λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό, εκτιμούμε ότι φέτος μπορεί να νοσήσει το 5% του πληθυσμού. Ενδεχομένως του χρόνου το χειμώνα να προσβληθεί το 10-15% του πληθυσμού, εκτίμησε.

Όσον αφορά το ένατο περιστατικό στην Πάτρα και τους άλλους εκδρομείς στο Ισραήλ, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές από το περιβάλλον των ταξιδιωτών.

Το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου και αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα, είπε. Όταν ρωτήθηκε αν έγιναν όλα σωστά από τα νοσοκομεία που υποδέχθηκαν τα περιστατικά, εξήγησε ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά ο ιός περνά κάτω από τη μύτη μας.

Τέλος, ανέφερε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.

Διάβασε το »

Μεταναστευτικό: Με Navtex απαντά η χώρα μας: Μεταξύ Λέσβου, Χίου και Σάμου

Newsteam 0 Comments

Την απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στην θαλάσσια περιοχή γύρω από Λέσβο, Χίο και Σάμο ανακοινώνει η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, με NAVTEX που εξέδωσε.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 12 Μαρτίου και επιβάλλεται για την αντιμετώπιση των παράνομων ροών μεταναστών δια θαλάσσης.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα εμπορικά πλοία, τα σκάφη της Frontex και τα πλοία της δύναμης NATO Aegean Activity.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού:

391/2020 391/2020 – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΡΟΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.

ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟ – ΧΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ
ΑΠΌ 02 ΕΩΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 20
ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:
ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ:
1)ΑΚΡΑ ΟΡΔΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2)ΑΚΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
3)ΑΚΡΑ ΣΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
4)ΑΚΡΑ ΦΕΡΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
5)ΑΚΡΑ ΤΟΜΑΡΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
6)ΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ (ΞΕΡΕΣ) ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
7)ΑΚΡΑ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
8)ΑΚΡΑ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
9)ΑΚΡΑ ΑΓΡΕΛΗΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
10)ΑΚΡΑ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
11)ΑΚΡΑ ΜΕΡΙΧΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
12) ΑΚΡΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
13)ΑΚΡΑ ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
NHΣΟΣ ΧΙΟΣ:
1)ΑΚΡΑ ΑΝΑΠΟΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2)ΑΚΡΑ ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
3)ΑΚΡΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 045 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
4)ΝΗΣΟΙ ΟΙΝΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 045
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
5)ΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
6)ΝΗΣΟΣ ΒΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
7)ΝΗΣΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
8)ΑΚΡΑ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
9)ΑΚΡΑ ΚΑΤΩΜΕΡΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
10)ΑΚΡΑ ΝΕΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
11)ΑΚΡΑ ΓΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
12)ΝΗΣΟΣ ΒΕΝΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
13)ΑΚΡΑ ΜΑΣΤΙΧΟ(ΟΥΡΑ) ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ:
1)ΑΚΡΑ ΚΑΤΟΒΑΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 315
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2)ΑΚΡΑ ΠΑΓΚΟΖΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
3)ΑΚΡΑ ΚΟΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
4)ΑΚΡΑ ΑΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
5)ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΣ ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
6)ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
7)ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 000 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
8)ΑΚΡΑ ΠΡΑΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
9)ΑΚΡΑ ΓΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 090
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
10)ΑΚΡΑ ΓΑΤΙΤΣΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
11)ΑΚΡΑ ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
12)ΑΚΡΑ ΓΡΙΑΣ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
13)ΑΚΡΑ ΜΕΤΖΙΚΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
14)ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΣ ΒΑΡΕΛΟΥΔΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
15)ΑΚΡΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 135
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
16)ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΣ ΚΑΡΑΒΟΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ
180 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
17)ΑΚΡΑ ΚΟΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
18)ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΠΤΕΥΣΗ 180
ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΕΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛOIA FRONTEX – NATO AEGEAN ACTIVITY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ TA OΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ
ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΑΣ.

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Εκτός εφημερίας τα νοσοκομεία Ρίου και Αμαλιάδας: Αγωνία για τη διασπορά του ιού

Newsteam 0 Comments

Αγωνία κυριαρχεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα που νοσηλεύτηκε ο 66χρονος από την Ηλεία, που διαγνώστηκε την Τετάρτη με νόσο Covid-19, δηλαδή στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για τρίτο 24ωρο.

Και στα δύο είχε αντιμετωπιστεί ως σύνηθες εμπύρετο περιστατικό και όχι ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού και την έκθεση προσωπικού και ασθενών σε αυτόν τον μείζονα κίνδυνο.

Η πρώτη εικόνα για το μέγεθος της διασποράς του ιού, δόθηκε με την από την ανακοίνωση ότι βρέθηκε θετική στον ιό η σύζυγος του 66χρονου. Αναμένονται απαντήσεις και στα δεκάδες δείγματα εντός κι εκτός του συστήματος υγείας που έχουν ληφθεί από πρόσωπα που αποτελούν στενές επαφές του 66χρονου, πριν από τη νοσηλεία του και κατά τη διάρκεια αυτής.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 αποφασίστηκε αρμοδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου να μείνει εκτός εφημερίας – σε πρώτη φάση εκτός της αυριανής γενικής εφημερίας, και στη συνέχεια το θέμα να επαναξεταστεί.

Πάντως,η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Αντιλαμβάνεται αμέσως κάποιος τι σημαίνει για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που αφορά τον κορωνοϊό το να κατεβάζει ρολά, έστω και προσωρινά, ένα νοσοκομείο Αναφοράς όπως είχε οριστεί το νοσοκομείο του Ρίου, και μάλιστα πριν καλά καλά σημειωθεί επιδημική έξαρση της νόσου από τον κορωνοϊό. Αλλά και πόσους κραδασμούς προκαλεί μια τέτοια κατάσταση στο σύστημα υγείας, με το νοσοκομείο να προσπαθεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας του πληθυσμού και τις έκτακτες ανάγκες που προκαλεί η πορεία του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε επίσης με συνοπτικές διαδικασίες η εκκένωση της Οφθαλμολογικής κλινικής από τους ασθενείς και η μετατροπή της σε κλινική με θαλάμους απομόνωσης. Σε αυτή θα νοσηλευτούν αποκλειστικά οι ασθενείς με σοβαρές μορφές της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα.

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Ο έλεγχος των εργαζομένων

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που γίνεται στις επαφές του άνδρα από την Ηλεία ο οποίος ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ως το ένατο κρούσμα της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας, οι επαγγελματίες υγείας αποτελούν ένα ιδιαίτερο πεδίο. Είναι προφανές πως η τυχόν διασπορά των κρουσμάτων σε ένα νοσοκομείο έχει άλλη επίπτωση και βαρύτητα σε σχέση με εκείνη τη διασπορά που γίνεται στην κοινότητα.

Και δυστυχώς τα σενάρια που εξετάζονται είναι δυσοίωνα με βάση την περίθαλψη που δέχθηκε ο 66χρονος και τα τμήματα τα οποία επισκέφθηκε ως εμπύρετος ασθενής και όχι ως ύποπτο περιστατικό η περίθαλψη του οποίου είχε αυξημένες απαιτήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έκανε τη διακομιδή από την Αμαλιάδα στο Ρίο δεν έφερε ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό. Χωρίς ιδιαίτερα μέσα προστασίας φαίνεται πως παραλήφθηκε και από την εφημερεύουσα Α΄ παθολογική κλινική, με την γιατρό εφημερίας να μην προβληματίζεται για τον συνδυασμό γριπώδους συνδρομής, καρδιοπάθειας και ιστορικό ταξιδιού σε δύο χώρες, Αίγυπτο και Ισραήλ, όπου ναι μεν δεν σημειώνεται επιδημία, αλλά έχουν καταγραφεί σποραδικά κρούσματα της νόσου από κορωνοϊό.

Ο 66χρονος εισήχθη σε εξάκλινο θάλαμο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας όπου και παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Στο διάστημα αυτό είχε υποβληθεί και σε εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, άρα η διασπορά αφορά και αυτό το τμήμα.

Από το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες εργαζόμενοι έχουν λάβει οδηγίες για κατ´ οίκον απομόνωση και για εξέταση δείγματος, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Εκτιμάται ότι εκατό και πλέον άνθρωποι, γιατροί, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, φοιτητές της Ιατρικής σχολής, νοσηλευτές, βοηθοί, άλλο βοηθητικό προσωπικό, άλλοι ασθενείς και συγγενείς τους, έχουν εκτεθεί στον ιό που ο 66χρονος έφερε.

Οι 14 νοσηλευτές της Α΄ παθολογικής βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα τους αντικαταστήσουν. Οι εσωτερικές μετακινήσεις νοσηλευτών από άλλα τμήματα προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούν να λύσουν, με παρονομαστή σε όλες τις μετακινήσεις το ούτως ή άλλως λίγο νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί.

Πάντως, χωρίς αναταράξεις δέχθηκε το νοσοκομείο και η παθολογική κλινική την ανακοίνωση της απόφασης να δοθεί 15ημερη άδεια στην γιατρό εφημερίας η οποία είδε τον 66χρονο την Καθαρά Δευτέρα.

Πηγή: protothema

Διάβασε το »

Σκευωρία Novartis: Καταθέτει ο Παππάς μετά τις βόμβες Μιωνή: Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Newsteam 0 Comments

Ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis θα βρεθεί σήμερα (14:00) ο Νίκος Παππάς προκειμένου να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή ο οποίος υποστήριξε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Μέγαρο Μαξίμου μετατράπηκε σε κέντρο διευθέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της επιτροπής έλαβαν το πράσινο φως¬ απο την επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με προσθήκη κακουργημάτων όπως της απόπειρας εκβίασης και της δωροληψίας αλλά και για την άσκηση δίωξης σε μη πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση και για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιωνής τόσο στην μήνυση που κατέθεσε όσο και με όσα είπε στην προανακριτική την περασμένη εβδομάδα απέδωσε στον κ. Παπαγγελόπουλο ρόλο dealer ιδιωτικών συμφερόντων και μέλους εγκληματικής συμμορίας που στόχευε σε πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Ο επιχειρηματίας προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του κατέγραψε στην μήνυσή του, τους ανατριχιαστικούς διαλόγους που διημείφθησαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.3.2016 παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά όπου ο κ. Παπαγγελόπουλος με προκλητική θρασύτητα και ανερυθρίαστα όπως υποστηρίζει απαίτησε χρηματικό ποσό που στην συνέχεια προσδιορίστηκε στα 350.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μιωνή, στην επίμαχη συνάντηση, ο κ. Παππάς εξήρε τις καταλυτικές παρεμβάσεις του Μίμη για την αποσυμπίεση ειδικών καταστάσεων.

Να σημειωθεί πως την περίοδο που πραγματοποιούταν η συνάντηση στο γραφείο του τότε υπουργού Επικρατείας, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κλυδωνιζόταν απο τις αποκαλύψεις της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργιάς Τσατάνη για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα:

– η κυρία Τσατάνη κατέθεσε την σχετική αναφορά στον Αρειο Πάγο στις 22.2.2016.

– Αμέσως, σχηματίστηκε δικογραφία κατά του κ. Παπαγγελόπουλου που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 7.3.2016. Τότε ο κ. Παππάς έσπευσε να δηλώσει Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σαφές ότι έχει την απόλυτη στήριξη απο όλους μας και απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του αν δει ποιος ακριβώς του επιτίθεται και με ποιον τρόπο.

– Στις 8.3.2016 η ΝΔ ζητά έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες για τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

– Στις 9.3.2016 ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την δικαιοσύνη.

– Την επόμενη ημέρα, στις 10.3.2016 ο Ν. Παππάς καλεί στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Σάμπυ Μιωνή και τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Τα όσα ειπώθηκαν στην περίφημη συνάντηση αποκαλύπτει ο κ. Μιωνής τόσο με την κατάθεσή του στην προανακριτική όσο και σε μηνυτήρια αναφορά:

– Νίκος Παππάς: Έχει ήδη γίνει μια συζήτηση την προηγούμενη μέρα με τον Φιλιππάκη, στην οποία η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική, για να καταλάβει και αυτός (ο Φιλιππάκης) ότι πρέπει να αποσυμπιεστούν τα πράγματα. Τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε, να βρούμε και να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Τα λέω καλά;
– Δημήτριος Παπαγγελόπουλος: Ναι.
– Νίκος Παππάς: Θα κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο να γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά, ούτως ώστε να αρχίζει να αποσυμπιάζεται το θέμα. Ο Σάμπυ μου μετέφερε το θέμα του Μεταξά και νομίζω για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών (ενν. Τις αγωγές που είχα καταθέσει εναντίον του στα Δικαστήρια του Λονδίνου και στις οποίες είχε καταδικαστεί σε χρηματικές αποζημιώσεις).
– Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα, που του έχεις δημιουργήσει.
– Σάμπυ Μιωνής: Δεν οφείλω κανένα ποσό, αντιθέτως, αυτός (Φιλιππάκης) οφείλει σε εμένα
– Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Τότε δεν υπάρχει περίπτωση

Ο ίδιος τονίζει πως αν απαιτηθεί έχει στην διάθεσή του επιπρόσθετο υλικό να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποδείξει ευθέως τον ωμό εκβιασμό που υπέστη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της προανακριτικής πρόκειται για τουλάχιστον 15-20 αρχεία των οποίων η χρήση είναι επιτρεπτή απο τις ελεγκτικές αρχές καθώς πριν απο λίγους μήνες η Βουλή ψήφισε διάταξη για την χρήση παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού (βίντεο, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες κτλ) σε περιπτώσεις εγκλημάτων διαφθοράς.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει το κύκλωμα

Πέραν αυτών ο κ. Μιωνής κατέθεσε στην προανακριτική έγγραφο – φωτιά που αποδεικνύει ότι ο μηχανισμός είχε ισχυρά πλοκάμια στην δικαιοσύνη και έτοιμους εισαγγελείς να ασκήσουν διώξεις ή να αρχειοθετήσουν υποθέσεις ανάλογα με τις υποδείξεις του συστήματος Παπαγγελόπουλου. Πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό που του προτάθηκε προκειμένου να λήξει η δικαστική διαμάχη με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, εφόσον βεβαίως κατέβαλε 350.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα αν και εκείνη την στιγμή δικαστήρια του Λονδίνου είχαν δικαιώσει τον κ. Μιωνή.

Μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό του επισημαινόταν ότι εντός 3 μηνών:

1) Εγκληματική Οργάνωση – Η ερευνούσα Εισαγγελική Αρχή εισηγείται ότι απο την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα, για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Στην συνέχεια, η απόφαση αρχειοθέτησης επικυρώνεται απο την Εισαγγελία Εφετών
2)Ποινική δίωξη για απάτη επι δικαστηρίου. Η 4η Ειδική Ανακρίτρια εισηγείται την αρχειοθέτηση και για τα δύο πρόσωπα που επιδίδει τυπική κλήση. – Άλλος Εισαγγελέας συμφωνεί στην αρχειοθέτηση και η απόφαση πάει στην συνέχεια προς επικύρωση στο Δικαστικό Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά απο 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη

Του πρότειναν δηλαδή να δώσει 350.000 ευρώ και εκείνοι θα φρόντιζαν ώστε να κλείσου όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που, όμως, αφορούσαν αυταπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος του Δημοσίου και, άρα, δεν ήταν δεκτικά συμβιβασμού.

Πάντως, σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής, η καταγραφή της υπόθεσης του κ. Μιωνή έχει σε αρκετά σημεία κοινά χαρακτηριστικά με τις υποθέσεις που αποκάλυψαν στην επιτροπή οι τέσσερις ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί (Ι. Αγγελής, Π. Αθανασίου, Ελ. Ράϊκου, Γ. Τσατάνη):

– συκοφαντικά – όπως υποστηρίζουν – δημοσιεύματα απο συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που είχαν στενή επαφή με τον κ. Παπαγγελόπουλο
– έναρξη έρευνας απο συγκεκριμένους εισαγγελείς που ανήκουν στην ομάδα Παπαγγελόπουλου
– πολιτική εκμετάλλευση των υπο διερεύνηση υποθέσεων (λίστα Λαγκάρντ, Αν. Βγενόπουλος, δάνεια, Novartis κ.α.)
– απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού με καταβολή χρηματικού ποσού ως δικαστικά έξοδα

Διεύρυνση κατηγορητηρίου

Την ίδια ώρα τα μέλη της προανακριτικής δρομολογούν τις διαδικασίες διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο πλαίσιο που υπέδειξε η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής επισημαίνει προς το προεδρείο της προανακριτικής πως μπορεί να ενισχύσει το κατηγορητήριο για τον ελεγχόμενο τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με νέα ποινικά αδικήματα, αρκεί πρώτα να έχει λάβει νέα συμπληρωματική έγκριση απο την Ολομέλεια. Υπο αυτά τα δεδομένα το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία συγκεκριμένη πρόταση που θα υπογράφεται απο 30 βουλευτές. Εαν η πρόταση εγκριθεί τότε η προανακριτική θα έχει αρμοδιότητα να ελέγξει και να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο όχι μόνο για τα τέσσερα αρχικά αδικήματα (ηθική αυτουργία, παράβαση καθήκοντος κλπ) αλλα και για νέα που έχουν προκύψει απο τις έρευνες.

Επίσης, η επιστημονική επιτροπή επισημαίνει προς την προανακριτική πως έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο και πιθανά μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής – συνέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πρόταση θα στηριχθεί κυρίως στις καταθέσεις ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που μίλησαν για κυνικές παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις (Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη, Ελ. Ράικου για υποθέσεις Αν. Βγενόπουλου, κατασκευής διώξεων σε δημοσιογράφους, αρχειοθέτησης παράτυπων δανείων Τρ. Αττικής κ.α.) αλλά και στις αποκαλύψεις Μιωνή που δημιουργούν ενδείξεις τέλεσης βαρύτατων κακουργημάτων όπως της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου.

Απίστευτες καταγγελίες για τον τρόπο την εισαγγελία Διαφθοράς

Πέραν αυτών, στην προανακριτική διαβιβάστηκε και η κατάθεση που έδωσε ο κ. Νίκος Μανίας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή ο οποίος διεξάγει την παράλληλη έρευνα για τους χειρισμούς της κυρίας Ελ. Τουλουπάκη.

Ο κ. Μανίας ήταν εξωτερικός συνεργάτης της Novartis και σύμφωνα με την δικογραφία κατά των 10 πολιτικών προσώπων, ήταν ένας από τους επώνυμους μάρτυρες που ενέπλεξε τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Ωστόσο, ο ίδιος σε κατάθεσή του στον κ. Ζαχαρή υποστηρίζει ότι ουδέποτε ανέφερε όσα καταγράφονται στην ένορκη εξέτασή που έδωσε ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς. Ειδικότεραν υπστηρίζει ότι στις 4.4.2019 προσήλθα κατά τις 11:30 στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς. Εκεί παρίστατο η κυριά Τουλουπάκη με τους εισαγγελέις κ. Ντζούρα και κ. Μανώλη, οι οποίοι μου είπαν ότι το αίτημά μου για υπαγωγή σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος δεν ευσταθούσε και δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Μου είπαν επίσης ότι για να γίνει αποδεκτό θα έπρεπε να προβώ σε αναγγελία ή καταγγελία αξιόποινων πράξεων. Τους απάντησα ότι μου είχε τεθεί το ίδιο ερώτημα και απο το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου και είχα ήδη απαντήσει ότι δεν γνώριζα τίποτα περι αξιόποινων πράξεων, καθώς ο ρόλος μου ήταν αυστηρά τεχνικού συνεργάτη και δεν είχα την παραμικρή εμπλοκή, συμμετοχή και γνώση αξιόποινων πράξεων και δραστηριοτήτων στελεχών τη Novartis […] Στη συνέχεια ο εισαγγελέας κ. Ντζούρας ξεκίνησε την απαγγελία κάποιον περιστατικών, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτουν απο την δικογραφία και μου ζήτησε να επιβεβαιώσω αν τα είχα ακούσει ποτέ. Τα περιστατικά αυτά αφορούσαν τυχόν επισκέψεις του κ. Φρουζή στο υπουργείο Υγείας, τυχόν συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία και ειδικότερα με τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, εαν υπήρχαν συναντήσεις του κ. Φρουζή με αλλα πολιτικά πρόσωπα και κάποιες περιπτώσεις που αφορούσαν τιμολόγηση φαρμάκων. Του απάντησα κατηγορηματικά ότι ουδeν γνώριζα επι όλων αυτών που με ρωτούσε.

Επανήλθε και μου είπε μα είστε μέσα στην αγορά δεν μπορεί να μην τα έχετε ακούσει. Του απάντησα πάλι ακόμα και αν κάποια απο αυτά τα είχα ακούσει αποτελούσαν φήμες, τις οποίες εγώ δεν γνώριζα και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατό να καταθέσω περι φημών χωρίς καμία γνώση για την αλήθεια τους. Στο τέλος αυτής της διαδικασία συνάχθηκε μια αναφορά απο τους εισαγγελείς διαφθοράς την οποία με κάλεσαν οι ίδιοι και υπέγραψα χωρίς να μου επιτραπεί προηγουμένως να την διαβάσω καθώς μου είπαν ότι ήμουν μάρτυρας και όχι κατηγορούμενος […] όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων το έγγραφο που μου ζητήθηκε απο τους Εισαγγελείς Διαφθοράς να υπογράψω εν αγνοία του περιεχομένου του πηταν μια αναγγελία αξιόποινων πράξεων, την οποία δήθεν έκανα εγώ σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου. Επισημαίνω και πάλι ότι το περιεχόμενο αυτό δεν αποτελεί δική μου εξιστόρηση γεγονότων αλλα προϊόν καταγραφής των Εισαγγελέων Διαφθοράς, προς το οποίο είμαι απόλυτα αντίθετος.

Πηγή: protothema

Διάβασε το »

Μεταναστευτικό: Προχωρά ο σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση των νησιών

Newsteam 0 Comments

Η προσπάθεια βίαιης εισβολής χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο, με την προτροπή και συνδρομή της Τουρκίας, η απώθηση τους με το άμεσο κλείσιμο των συνόρων και η διεθνοποίηση του ζητήματος άλλαξαν την εικόνα του μεταναστευτικού για την Ελλάδα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δίνει πλέον στην κυβέρνηση την δυνατότητα να προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Η ομόθυμη στήριξη των Βρυξελλών, όπως αποτυπώθηκε και στα συμπεράσματα της έκτακτης Συνόδου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, προσφέρει την άμεση ενίσχυση σε πόρους και υλικοτεχνική υποδομή για την φύλαξη των συνόρων σε στεριά και θάλασσα, την συνδρομή για την διαδικασία των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο, ενώ επιταχύνει την συζήτηση για την ενιαία πολιτική ασύλου.

Σε εφαρμογή το σχέδιο ανακούφισης των νησιών

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου τρέχει τον σχεδιασμό για την ανακούφιση των νησιών. Η απόφαση για πάγωμα των διαδικασιών ασύλου δίνει την δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στην ενδοχώρα όσων φτάνουν στα νησιά μετά την περασμένη Κυριακή, προκειμένου να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης.

Σε πρώτη φάση οι μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα και μάλιστα εξετάζουμε δύο περιοχές μία στη βόρεια Ελλάδα και μία στην Αττική. Στη βόρεια Ελλάδα θα γίνει στο νομό Σερρών στο ανενεργό στρατόπεδο Βασιλειάδη που ανήκει στο υπουργείο Μετανάστευση και ασύλου. Εκεί θα μεταφερθούν σε μία προσωρινή κλειστή δομή με σκοπό να μείνουν εκεί μέχρι να δρομολογηθεί η απέλασή τους. Επίσης, εξετάζονται δύο περιοχές στην Αττική που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υποδομές.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 78, παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ε.Ε. που αποφασίστηκε στο ΚΥΣΕΑ αφορά, μεταξύ άλλων, διπλωματική στήριξη, ώστε να επιστρέφουν πιο γρήγορα σε τρίτες χώρες άνθρωποι που δεν θα καταγράφονται. Εκτιμάται ότι με την συνδρομή της Ένωσης θα επιταχυνθούν οι απελάσεις όσων έχουν έρθει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα. Σημαντική βοήθεια μπορεί να προσφερθεί στην διαχείριση των αιτήσεων ασύλου που εκκρεμούν ώστε να επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στα ελληνικά νησιά.

Οι προτάσεις για τα κλειστά κέντρα και οι εναλλακτικές

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση περιμένουν τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών για την δημιουργία των κλειστών κέντρων σε Χίο και Λέσβο. Οι τελευταίες εξελίξεις καθυστέρησαν την διαδικασία που συμφωνήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως αυτές θα επαναδρομολογηθούν άμεσα.

Την δεδομένη στιγμή δεν αποκλείουν από την πλευρά της κυβέρνησης ακόμα και την εγκατάσταση σε ακατοίκητα νησιά καθώς όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση: Δεν αποκλείουμε τίποτα σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Πρέπει όμως να ξέρουν όλοι ότι, όταν προτείνουμε κάποια εναλλακτική λύση, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα υπάρχει αυτή η εναλλακτική λύση ή αλλιώς μπορεί να υπάρχει η Μόρια, η Βιάλ ή το Βαθύ.

Σχοινάς: Οι 27 στηρίζουν ομόφωνα το σχέδιο δράση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Για ομόφωνη στήριξη στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα από όλους τους υπουργούς που μετείχαν στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όταν η Ευρώπη δοκιμάζεται, η ενότητα θριαμβεύει (…) Πλήρης αλληλεγγύη με την Ελλάδα. Μια Ευρώπη που προστατεύει, μια Ευρώπη που πετυχαίνει, τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Στο κοινό ανακοινωθέν τους οι 27 υπουργοί τονίζουν ότι η ΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης εκ μέρους της Τουρκίας για πολιτικούς λόγους.

Στην συνέντευξη τύπου μετά το συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς δήλωσε πως το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Είμαστε στο πλευρά της Ελλάδος. Όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και οποιαδήποτε άλλο μέλος της ΕΕ βρεθεί σε παρόμοια θέση , μπορεί να υπολογίζει στη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας.

Συνεδριάζει αύριο το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει μέτρα για την αποσυμφόρηση των κέντρων πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει μια συρροή μεταναστών στα σύνορά της με την Τουρκία και, εν ανάγκη, τη μετεγκατάσταση ορισμένων εξ αυτών, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών μελών την ΕΕ θα εξετάσουν αύριο και την Παρασκευή στο Ζάγκρεμπ την παροχή βοήθειας για τη διαχείριση των αιτήσεων ασύλου, κυρίως για την αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στα ελληνικά νησιά, είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου.

Θα προτείνουν επίσης μετεγκαταστάσεις, εν ανάγκη, ανάλογα με το πώς προχωρά η διαχείριση των αιτημάτων ασύλου, πρόσθεσε. Προβλέπεται εξάλλου και η χορήγηση ιατρικού και ανθρωπιστικού υλικού.

Ο Γάλλος υπουργός υπενθύμισε ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα περιλαμβάνει, εκτός από τα 700 εκατομμύρια ευρώ που ήδη ανακοινώθηκαν, την αποστολή μιας δύναμης ταχείας επέμβασης της Frontex, του ευρωπαϊκού οργανισμού συνοριοφυλακής. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η προστασία και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με ελικόπτερα, πλοία, οχήματα, τελωνειακούς και συνοριοφύλακες.

Ο σκοπός μας είναι να φροντίσουμε ώστε τα σύνορα αυτά να παραμείνουν κλειστά και όλα δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή θέση θα είναι πολύ σθεναρή. Αύριο θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας για την ασφάλεια των συνόρων μας, συνέχισε ο Λε Ντριάν.

 

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Εκτός εφημερίας το νοσοκομείο του Ρίου: Αγωνία για τη διασπορά του ιού και στην Αμαλιάδα

Newsteam 0 Comments

Αγωνία κυριαρχεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα που νοσηλεύτηκε ο 66χρονος από την Ηλεία, που διαγνώστηκε την Τετάρτη με νόσο Covid-19, δηλαδή στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για τρίτο 24ωρο.

Και στα δύο είχε αντιμετωπιστεί ως σύνηθες εμπύρετο περιστατικό και όχι ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού και την εκθεση προσωπικού και ασθενών σε αυτόν τον μείζονα κίνδυνο.

Η πρώτη εικόνα για το μέγεθος της διασποράς του ιού, δόθηκε με την από την ανακοίνωση ότι βρέθηκε θετική στον ιό η σύζυγος του 66χρονου. Αναμένονται απαντήσεις και στα δεκάδες δείγματα εντός κι εκτός του συστήματος υγείας που έχουν ληφθεί από πρόσωπα που αποτελούν στενές επαφές του 66χρονου, πριν από τη νοσηλεία του και κατά τη διάρκεια αυτής.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 αποφασίστηκε αρμοδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου να μείνει εκτός εφημερίας – σε πρώτη φάση εκτός της αυριανής γενικής εφημερίας, και στη συνέχεια το θέμα να επαναξεταστεί. Την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών θα αναλάβει το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Αντιλαμβάνεται αμέσως κάποιος τι σημαίνει για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που αφορά τον κορωνοϊό το να κατεβάζει ρολά, έστω και προσωρινά, ένα νοσοκομείο Αναφοράς όπως είχε οριστεί το νοσοκομείο του Ρίου, και μάλιστα πριν καλά καλά σημειωθεί επιδημική έξαρση της νόσου από τον κορωνοϊό. Αλλά και πόσους κραδασμούς προκαλεί μια τέτοια κατάσταση στο σύστημα υγείας, με το νοσοκομείο να προσπαθεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας του πληθυσμού και τις έκτακτες ανάγκες που προκαλεί η πορεία του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε επίσης με συνοπτικές διαδικασίες η εκκένωση της Οφθαλμολογικής κλινικής από τους ασθενείς και η μετατροπή της σε κλινική με θαλάμους απομόνωσης. Σε αυτή θα νοσηλευτούν αποκλειστικά οι ασθενείς με σοβαρές μορφές της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ο έλεγχος των εργαζομένων

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που γίνεται στις επαφές του άνδρα από την Ηλεία ο οποίος ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ως το ένατο κρούσμα της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας, οι επαγγελματίες υγείας αποτελούν ένα ιδιαίτερο πεδίο. Είναι προφανές πως η τυχόν διασπορά των κρουσμάτων σε ένα νοσοκομείο έχει άλλη επίπτωση και βαρύτητα σε σχέση με εκείνη τη διασπορά που γίνεται στην κοινότητα.

Και δυστυχώς τα σενάρια που εξετάζονται είναι δυσοίωνα με βάση την περίθαλψη που δέχθηκε ο 66χρονος και τα τμήματα τα οποία επισκέφθηκε ως εμπύρετος ασθενής και όχι ως ύποπτο περιστατικό η περίθαλψη του οποίου είχε αυξημένες απαιτήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έκανε τη διακομιδή από την Αμαλιάδα στο Ρίο δεν έφερε ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό. Χωρίς ιδιαίτερα μέσα προστασίας φαίνεται πως παραλήφθηκε και από την εφημερεύουσα Α΄ παθολογική κλινική, με την γιατρό εφημερίας να μην προβληματίζεται για τον συνδυασμό γριπώδους συνδρομής, καρδιοπάθειας και ιστορικό ταξιδιού σε δύο χώρες, Αίγυπτο και Ισραήλ, όπου ναι μεν δεν σημειώνεται επιδημία, αλλά έχουν καταγραφεί σποραδικά κρούσματα της νόσου από κορωνοϊό.

Ο 66χρονος εισήχθη σε εξάκλινο θάλαμο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας όπου και παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Στο διάστημα αυτό είχε υποβληθεί και σε εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, άρα η διασπορά αφορά και αυτό το τμήμα.

Από το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες εργαζόμενοι έχουν λάβει οδηγίες για κατ´ οίκον απομόνωση και για εξέταση δείγματος, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Εκτιμάται ότι εκατό και πλέον άνθρωποι, γιατροί, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, φοιτητές της Ιατρικής σχολής, νοσηλευτές, βοηθοί, άλλο βοηθητικό προσωπικό, άλλοι ασθενείς και συγγενείς τους, έχουν εκτεθεί στον ιό που ο 66χρονος έφερε.

Οι 14 νοσηλευτές της Α΄ παθολογικής βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι θα τους αντικαταστήσουν. Οι εσωτερικές μετακινήσεις νοσηλευτών από άλλα τμήματα προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούν να λύσουν, με παρονομαστή σε όλες τις μετακινήσεις το ούτως ή άλλως λίγο νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκεί.

Πάντως, χωρίς αναταράξεις δέχθηκε το νοσοκομείο και η παθολογική κλινική την ανακοίνωση της απόφασης να δοθεί 15ημερη άδεια στην γιατρό εφημερίας η οποία είδε τον 66χρονο την Καθαρά Δευτέρα.

Πηγή: protothema

Διάβασε το »

Κορονοϊός: Δέκατο κρούσμα -Θετική και η σύζυγος του 66χρονου στην Πάτρα

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ανιχνεύτηκε και δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου η οποία εμφανίστηκε θετική στον κορωνοϊό και για την ώρα, είναι καλά στην υγεία της χωρίς να έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Διάβασε το »

Υποκλίσεις και εκατομμύρια από τη Μέρκελ στον Ερντογάν: Κατώτερη των περιστάσεων η Καγκελάριος

Newsteam 0 Comments

Αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ η οποία υποχωρεί απέναντι στους εκβιασμούς του Τούρκου προέδρου. 

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν σπρώχνει προς την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραβιάζοντας την συμφωνία που έχει υπογράψει με την ΕΕ, η Μέρκελ βάζει το χέρι στην τσέπη και ενισχύει την Τουρκία με 32 εκατομμύρια ευρώ! Για την Ελλάδα, που δέχεται επί χρόνια το βάρος του μεταναστευτικού, η Καγκελάριος περιορίζεται να στείλει ένα ελικόπτερο και 20 αστυνομικούς!

Όσον αφορά τα 32 εκατομμύρια, αυτά προορίζονται για την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ακτοφυλακής της, ενώ στη σχετική εισήγηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών από τις 23 Φεβρουαρίου επισημαίνεται ότι αυτή την στιγμή δεν είναι απολύτως εγγυημένη η επιχειρησιακή ικανότητα, λόγω των συνεχιζόμενων ενεργειών διάσωσης προσφύγων/μεταναστών οι οποίοι κινδυνεύουν και λόγω της προσπάθειας πρόληψης της παράνομης μετανάστευσης. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται μάλιστα ότι οι δαπάνες είναι αναπόφευκτες, καθώς διαφορετικά θα πληγούν σοβαρά κρατικά συμφέροντα πολιτικής φύσης. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα BILD η ίδια η Καγκελάριος έχει προσωπικά δεσμευθεί στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την παροχή αυτής της ενίσχυσης. Η Τουρκία ζήτησε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο να υπάρξει εντατικοποίηση της διμερούς υποστήριξης της τουρκικής Ακτοφυλακής, αναφέρει έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, ενώ διευκρινίζεται ότι η ανάγκη ήταν απρόβλεπτη και ότι ο χρόνος πιέζει, ιδίως ενόψει της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών την άνοιξη, η οποία θα ευνοήσει τις μεταναστευτικές ροές από την θάλασσα.

Και εφόσον εξασφαλιστεί η τάξη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει ανοιχτή στην υποδοχή ανηλίκων προσφύγων σχολιάζοντας πως το ζήτημα δεν μπορεί να περιμένει μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία και των 27 κρατών-μελών, αλλά ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια συμμαχία προθύμων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, o υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ θα θέσει το ζήτημα στην αποψινή (4/3), έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, κατά την οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τις πραγματικές προθέσεις του Βερολίνου πάντως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. CDU/CSU Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι αν πάρουμε 5.000, 50.000 επιπλέον θα ξεκινήσουν προς τα εδώ -ας μην δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες! απορρίπτοντας κάθε σενάριο μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών.

Διάβασε το »

Σε καραντίνα ιατρικό προσωπικό του Ρίου λόγω κορωνοϊού: Η πορεία του ένατου κρούσματος

Newsteam 0 Comments

Σε κατ΄οίκον περιορισμό τέθηκαν τουλάχιστον 15 εργαζόμενοι της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που ήρθαν σε επαφή με το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην χώρα μας, τον 67χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό από την Αμαλιάδα.

Ο εκπαιδευτικός είχε νοσηλευτεί αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Καθαρά Δευτέρα, στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, καθώς είχε διαγνωστεί αρχικά με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Ο άνδρας, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και οι αρχές κάνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν και τους περίπου 80 συνταξιδιώτες του σε εκδρομή με πούλμαν από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά.

 

Διάβασε το »

Πάτρα: Στην εντατική το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην χώρα μας: Νωρίτερα είχε νοσηλευθεί στην παθολογική

Newsteam 0 Comments

Στην εντατική του νοσοκομειακού πανεπιστημίου του Ρίου, στην Πάτρα, νοσηλεύεται ο 67χρονος άνδρας που είναι το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος, αν και φαίνεται ότι νοσηλευόταν από την Καθαρά Δευτέρα στην παθολογική κλινική, καθώς είχε διαγνωστεί αρχικά με λοίμωξη του αναπνευστικού. Μέχρι να διαγνωστεί ο κορωνοϊός είχε έρθει σε επαφή με απροσδιόριστο αριθμό άλλων ατόμων, τόσο μεταξύ των ασθενών, όσο μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο άνδρας, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και οι αρχές κάνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τους περίπου 80 συνταξιδιώτες του σε εκδρομή με πούλμαν από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινωθεί και το όγδοο κρούσμα.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Η κλινική εικόνα του άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε τέσσερα: Η 38ρονη που πρώτη διεγνώσθη στη χώρα με κορωνοϊό δύο ημέρες αφότου επέστρεψε από ταξίδι στο Μιλάνο, το παιδί της, μια φίλη της και ο άνδρας που διεγνώσθη σήμερα.

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στην χώρα μας: Έλληνας ταξιδιώτης νοσηλεύεται στην Πάτρα

Newsteam 0 Comments

Ανακοινώνεται το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Ένας ιός με δύο πρόσωπα – Τι ανακοίνωσαν οι επιστήμονες

Newsteam 0 Comments

Επιστήμονες στην Κίνα που μελετούν την προέλευση του νέου κορωνοϊού SARS-Cov-2 ανακοίνωσαν ότι βρήκαν πως τις λοιμώξεις προκαλούν δύο κύριοι τύποι του ιού.

Οι ερευνητές αυτοί, από την Σχολή Επιστημών της Ζωής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και το Ινστιτούτο Παστέρ της Σαγκάης υπό την καθοδήγηση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, επισήμαναν ωστόσο ότι η ανάλυσή τους στηρίχθηκε στην εξέταση περιορισμένης έκτασης δεδομένων και ότι χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις ευρύτερων συνόλων δεδομένων για να κατανοηθεί καλύτερα η εξέλιξη του ιού.

Η προκαταρκτική έρευνα που έκαναν έδειξε ότι ένας πιο επιθετικός τύπος του νέου κορωνοϊού, που συνδέεται με το ξέσπασμα στην Ουχάν στην Κίνα, αντιστοιχεί σε περίπου 70% των στελεχών που αναλύθηκαν, ενώ το υπόλοιπο 30% συνδέεται με έναν λιγότερο επιθετικό τύπο.

Η επικράτηση του πιο επιθετικού ιού μειώθηκε μετά τις αρχές του Ιανουαρίου του 2020, σημειώνουν.

Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν σθεναρά τη θέση ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για περαιτέρω άμεσες, συνολικές μελέτες που να συνδυάζουν γονιδιωματικά δεδομένα, επιδημιολογικά δεδομένα και γραφήματα των κλινικών συμπτωμάτων των ασθενών που έχουν εμφανίσει την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19), υπογραμμίζουν.

Τα πορίσματά τους δημοσιεύτηκαν χθες, Τρίτη (3/3), στην επιθεώρηση National Science Review της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η ανακοίνωση του πορίσματος αυτού γίνεται την ώρα που στην Κίνα διαπιστώνεται μια πτώση στα νέα κρούσματα του κοροναϊού, μετά τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου, μεταξύ των οποίων ήταν η αναστολή των μετακινήσεων και η παράταση των εορτών για το Σεληνιακό Νέο Έτος.

Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 119 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού χθες, Τρίτη, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, σημειώνοντας ελαφρά μείωση από τα 125 που είχε καταγράψει την προηγούμενη ημέρα, ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου διαπιστώνεται μια ευρεία τάση μείωσης των νέων κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα έφτασε τώρα τα 80.270, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 38, με τους οποίους ανέρχεται το σύνολό τους στην ηπειρωτική Κίνα σε 2.981 ως τις 3 Μαρτίου. Όλοι οι θάνατοι εκτός από έναν καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το κέντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

 

Διάβασε το »

Ξέφυγε εντελώς ο Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν και πυροβολούν μετανάστες

Newsteam 0 Comments

Σε ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα πως πνίγει και σκοτώνει με πραγματικές σφαίρες μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, τόνισε αρχικά ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει τις τουρκικές πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, αν επιθυμεί να τερματιστεί η μεταναστευτική κρίση.

Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία, δήλωσε.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα χτυπώντας, βυθίζοντας πλοιάρια ακόμη και πυροβολώντας εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη συμπόνια, υποστήριξε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ελπίζει να πετύχει να κηρυχθεί εκεχειρία το συντομότερο δυνατό στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας στη διάρκεια της συνάντησής του την Πέμπτη (5/3) με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Πώς ο όγδοος ασθενής βρέθηκε αρχικά αρνητικός: Πώς σχετίζεται με την πρώτη ασθενή

Newsteam 0 Comments

Ένας άνδρας που νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη είναι το όγδοο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον ιό, μάλιστα, να μην έχει εντοπιστεί στην πρώτη εξέταση.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο άνδρας βγήκαν αρνητικές, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν και σε δεύτερο τεστ, μετά από λίγες ημέρες, το οποίο έδειξε θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός σε πολλές περιπτώσεις παραμένει για κάποιο διάστημα ασυμπτωματικός ή εκδηλώνει ήπια συμπτώματα, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, οπότε και το χαμηλό ιικό φορτίο τον έκανε αρχικά μη ανιχνεύσιμο.

Με την επανάληψη της εξέτασης όμως, μετά από λίγες ημέρες ο ιός ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του ασθενούς, ο οποίος βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

 

Όπως ανακοινώθηκε, ο ασθενής ανήκει στις στενές επαφές του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, δηλαδή τη φίλη, ουσιαστικά, της πρώτης ασθενούς στη χώρα μας. Είναι μέσης ηλικίας και όπως αναφέρεται είναι καλά στην υγεία του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το voria.gr, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού, φίλης της 38χρονης επιχειρηματία που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Διάβασε το »

Μήνυμα πρακτικής στήριξης της Ευρώπης για το μεταναστευτικό: Το προσχέδιο των 27 υπουργών Εσωτερικών

Newsteam 0 Comments

Μήνυμα πρακτικής στήριξης στην Ελλάδα για τη φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της και έκκληση στην Τουρκία να σεβαστεί και να εφαρμόζει τη δήλωση του 2016 για το μεταναστευτικό, θα απευθύνουν σήμερα οι Υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν εκτάκτως το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων που αναμένεται να υιοθετήσουν οι 27, ξεκαθαρίζουν ότι η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ παραμένει καθοριστική και οι παράνομες διαβάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές.

Οι 27 σημειώνουν ότι η ΕΕ και τα Κράτη Μέλη της θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί αυτό και προτρέπουν τους μετανάστες να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προσπαθώντας παράνομες διαβάσεις δια ξηράς ή θαλάσσης.

Το Συμβούλιο καλεί όλους τους επιτόπιους φορείς και οργανισμούς να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα και να καταπολεμήσουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών. Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το Συμβούλιο εκφράζει την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τα άλλα Κράτη Μέλη που ενδέχεται να επηρεαστούν κατά τον ίδιο τρόπο. Η ΕΕ θα συνεχίσει επίσης να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Όλα τα κράτη μέλη, η Κομισιόν και οι οργανισμοί της ΕΕ είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την υποστήριξή τους στις περιφέρειες υπό πίεση, ιδίως μέσω της ανάπτυξης της ταχείας επέμβασης στα σύνορα του FRONTEX. Τα Κράτη Μέλη θα παράσχουν ταχέως τη στήριξη που απαιτείται για να διασφαλιστεί η άμεση ανάπτυξη των σχετικών ομάδων και περιουσιακών στοιχείων.

Το Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσθετη στήριξη της Κομισιόν προς την Ελλάδα, συγκεκριμένα τη δέσμευσή της να διαθέσει άμεσα 350 εκατ. Ευρώ, ενώ επιπλέον 350 εκατ. Ευρώ θα μπορούσαν να ζητηθούν στο πλαίσιο διορθωτικού προϋπολογισμού για τη στήριξη της διαχείρισης της μετανάστευσης και των προσπαθειών της να συντονίσει την ταχεία παράδοση βοήθειας μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης. Η ΕΕ θα συνεχίσει ενεργά να καταπολεμά τις δραστηριότητες λαθρεμπορίου.

Επιπλέον το Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις της Κοινής Δήλωσης του 2016 και να απέχει από δράσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, τονίζοντας ότι η δήλωση αυτή παράγει απτά αποτελέσματα, μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας τις σημαντικές προσπάθειες της Τουρκίας να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Η ΕΕ θα συνεχίσει να βοηθά αυτές τις κοινότητες στην Τουρκία στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη Συρία και αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της δήλωσης, ξεκαθαρίζουν οι 27.

Τέλος το Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για τις ισχυρές δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα που εξέφρασαν οι τέσσερις πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα και καταλήγει πως οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν στις 6 Μαρτίου το ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για τη σταθεροποίηση της περιοχής.

Διάβασε το »

Κορωνοϊός: Έτοιμη η κυβέρνηση για τυχόν επιπτώσεις στην οικονομία: Ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Newsteam 0 Comments

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη για το πρόβλημα του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, κατά την οποία αποτιμήθηκε η κατάσταση, αξιολογήθηκαν οι αρχικές επιπτώσεις του προβλήματος στην ελληνική οικονομία και συζητήθηκαν εναλλακτικές μελλοντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του, στο πλαίσιο συντονισμού των ενεργειών και με τους Ευρωπαίους εταίρους. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διενέργεια τακτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και στην εισαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα για την εγχώρια βιομηχανία.

Ενώ, παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως κατά τη συνεδρίαση, την Τετάρτη (4/3) μέσω τηλεδιάσκεψης, του διευρυμένου Eurogroup, αναμένεται να υπάρξει μια αποτίμηση της κατάστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να συζητηθούν εναλλακτικά εργαλεία αντιμετώπισης του προβλήματος, εν όψει και της τακτικής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 16 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης, και παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον κ. Σταϊκούρα και σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά.

Σταϊκούρας: Έτοιμοι να λάβουμε μέτρα για κάθε σενάριο επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για κάθε σενάριο επιπτώσεων από την μετάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ.λπ..

Αναφερόμενος στην ασύμμετρη απειλή, που αποτελεί για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, η μετάδοση του κορωνοϊού, είπε ότι οι επιπτώσεις του θα είναι αντικείμενο της αυριανής (4/3) έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) σε τηλεδιάσκεψη, με διευρυμένη βάση, για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν οι αναγκαίες δράσεις, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Εμείς ως υπουργείο Οικονομικών, είπε ο κ. Σταϊκούρας, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προνοητικότητα. Εξετάζουμε τις επιπτώσεις του προβλήματος, μελετάμε τα εναλλακτικά σενάρια, και έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για κάθε σενάριο, συνεκτιμώντας και τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιων εξ’ αυτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, βεβαίωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, συμμετέχουμε σε διαβουλεύσεις και υποστηρίζουμε τη λήψη συντονισμένης δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού, ανάλογα με το μέγεθος και την εξέλιξη της εξάπλωσής του. Όπως είπε, συντονίζουμε τις επαφές μας με εκπροσώπους της οικονομίας που επηρεάζονται ή πιθανόν να επηρεαστούν, για να αναληφθούν κατάλληλες δράσεις: Προβλέψαμε στη σχετική ΠΝΠ, και ήδη άρχισε να υλοποιείται, η δυνατότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο υπουργείο Υγείας για κάλυψη έκτακτων αναγκών, πρόσληψη προσωπικού καθώς και για αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα τελωνεία έχουν προμηθευτεί γάντια και μάσκες για τους υπαλλήλους τους, που πραγματοποιούν ελέγχους σε επιβάτες. Τέλος, επανέλαβε ότι αποστείλαμε μέσω ΑΑΔΕ, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, προς όλους τους φορολογούμενος, ενημερωτικό υλικό για τον κορωνοϊό. Απαιτείται από όλους μας ενημέρωση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Διάβασε το »

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Newsteam 0 Comments

Βίντεο ντοκουμέντο, που αποδεικνύει τις εκτιμήσεις για οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο κατά τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε πλάνα του βίντεο διακρίνεται καθαρά τουρκική διμοιρία να βάλλει κατά της ελληνικής πλευράς.

Τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Όπως αποδεικνύεται, οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα τους παράτυπους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

https://www.instagram.com/p/B9TeX50F0Km

Πηγή: Σκάι

Διάβασε το »

Σαφής στήριξη Ε.Ε. στην χώρα μας: Βοήθεια €700 εκατομμυρίων ευρώ

Newsteam 0 Comments

Επιτυχής χαρακτηρίζεται η έκβαση της χθεσινής ημέρας από την κυβέρνηση μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Καστανιές για το μεταναστευτικό και την κατάσταση στα σύνορα.

Ο στόχοι που είχαν τεθεί, επιτεύχθηκαν στον μέγιστο βαθμό. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός νέου πλαισίου, τόσο στην αντιμετώπιση του οργανωμένου από την Άγκυρα, σχεδίου παράνομης εισόδου χιλιάδων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, όσο και συνολικότερα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Η επίσκεψη της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο συνοδεύτηκε από σαφή στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της εισβολής μεταναστών από τα σύνορα με την Τουρκία, αλλά, και έμπρακτων δεσμεύσεων ενίσχυσης σε οικονομικό επίπεδο, σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό της FRONTEX.

Η κατατοπιστική πτήση με το ελικόπτερο πάνω από τον Έβρο

Η πτήση με το ελικόπτερο Σινούκ πάνω από τον Έβρο, κατά μήκος των συνόρων, αποδείχτηκε άκρως διδακτική και χρήσιμη ως προς την κατανόηση της κατάστασης στο πεδίο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε αναλάβει να περιγράψει, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής, Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι και τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, την εικόνα που αντίκριζαν. Το σημείο των συνόρων με την Τουρκία, τις κινήσεις των μεταναστών και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ελληνικές δυνάμεις να εμποδίσουν την είσοδο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο ζωηρό ενδιαφέρον, κάνοντας πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις, έδειξε η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ ο Πρωθυπουργός της Κροατίας τόνισε την σημασία που έχει η αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση στην φύλαξη των συνόρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα σύνορα της που είναι και σύνορα της Ευρώπης, αλλά, θα χρειαστεί και την στήριξη των συνόρων. Η ενημέρωση συνεχίστηκε και στο Φυλάκιο 1 όπου προβλήθηκε βίντεο με υλικό που δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και καθιστά φανερή τόσο την οργανωμένη προσπάθεια με την άσκηση βίας για να εισέλθουν χιλιάδες μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, όσο και την καθοδήγηση που έχουν από τις τουρκικές αρχές.

Πλήρης στήριξη από την ΕΕ

Λίγη ώρα αργότερα, οι επικεφαλής των ισχυρότερων θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ, στέκονταν στο πλευρό του Έλληνα Πρωθυπουργού και παρείχαν απόλυτη πολιτική στήριξη στην φύλαξη των συνόρων και με τον τρόπο που το κάνει η Ελλάδα.

Μια εικόνα που από μόνη της έχει ιδιαίτερη αξία και μεταδίδει το μήνυμα της ενότητας που υπάρχει στην Ένωση απέναντι στις τακτικές και τους εκβιασμούς Ερντογάν. Παράλληλα, η κα Φον ντερ Λάινεν ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την στήριξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος μας, η Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μια ομάδα ταχείας παρέμβασης (RABIT), η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός σκάφους ανοιχτής θαλάσσης, έξι σκαφών για παράκτιες περιπολίες, δύο ελικοπτέρων, ενός αεροσκάφους, δύο οχημάτων με θερμικές κάμερες, αλλά και 100 συνοριοφυλάκων πέραν των ήδη υπαρχόντων 530, οι οποίοι θα αναπτυχθούν από στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί οικονομική υποστήριξη ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 350 εκατομμύρια ευρώ θα είναι άμεσα διαθέσιμα άμεσα και τα υπόλοιπα θα μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιητικού προϋπολογισμού. Η οικονομική υποστήριξη αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού γενικά και τη δημιουργία και διαχείριση των απαιτούμενων υποδομών. Τέλος, ενεργοποιείται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βάσει αιτήματος που έχει υποβληθεί από την Ελλάδα, μέσω του οποίου θα μπορούμε να λάβουμε βοήθεια σε ιατρικές ομάδες, ιατρικό εξοπλισμό, σκηνές, κουβέρτες, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

 Η συνέχεια σήμερα στις Βρυξέλλες σε υπουργικό επίπεδο

Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την στήριξη της χώρας συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα ταξιδέψουν για το συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών τρεις υπουργοί. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αναμένεται να συζητηθεί η φύλαξη των συνόρων, οι διαδικασίες ασύλου και η ενεργοποίηση του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που προβλέπει ότι: Εφόσον ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν επείγουσα κατάσταση, λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το Συμβούλιο μπορεί να εκδίδει, μετά από πρόταση της Επιτροπής, προσωρινά μέτρα υπέρ του εν λόγω κράτους μέλους.

Σε τηλεφωνικές επαφές που είχε χθες με ομολόγους του ο κ. Κουμουτσάκος, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη άμεσης παροχής έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα, με συντονισμένη δράση, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκή πρόκληση και ασύμμετρη απειλή όχι μόνο για τα εθνικά, αλλά ταυτόχρονα και για τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Την Παρασκευή 6/3  θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά σύνορα, ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκβιασμών σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δράσεις της Ελλάδας.

Διάβασε το »

Η ταυτότητα του όγδοου κρούσματος του κορωνοϊού: Πώς σχετίζεται με την πρώτη ασθενή

Newsteam 0 Comments

Ανακοινώθηκε το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκας στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Επτά τα κρούσματα στην χώρα μας. Αυτοί είναι οι τρεις νέοι πάσχοντες

Newsteam 0 Comments

Το πρώτο από τα νέα κρούσματα στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό στη χώρα μας.

Το δεύτερο αφορά Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο αφορά επίσης Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μέχρι το Σάββατο τα κρούσματα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και δεύτερο του 9χρονου γιου της. Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Αυτή είναι η Λένα. Η νέα σύντροφος του Κοργιαλά μετά την Ψυχίδου

Newsteam 0 Comments

Μερικές εβδομάδες χρειάστηκε μετά τον χωρισμό του από την Φωτεινή Ψυχίδου, ο Δημήτρης Κοργιαλάς για να προχωρήσει στην προσωπική ζωή του. Μιλάμε για καρδιά αγκινάρα όχι αστεία. 

 

Σύμφωνα με την εκπομπή Ευτυχείτε, ο Δημήτρης Κοργιαλάς έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο της νεαρής Λένας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της showbiz και κατάγεται από την Καβάλα. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα που είναι με τη Λένα τη βλέπει σοβαρά, αφού την έχει γνωρίσει ήδη στους γονείς του κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο πατρικό του στη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

GNTM spoiler: Αυτές αποχωρούν αυτή την εβδομάδα

GNTM spoiler: Επιβεβαιώνονται τα spoiler με τις αποχωρήσεις παικτριών στο GNTM.

GNTM spoiler: Όπως είχε γίνει γνωστό από την αρχή της εβδομάδας, οι επόμενες παίκτριες που αποχωρούν είναι η εξωτική Σπυρούλα Κάιζερ η οποία θα αποχωρήσει τη Δευτέρα, αφού δεν θα τα πάει καλά στη δοκιμασία που θα γίνει μέσα σε ένα πολυκατάστημα.

Την Τρίτη, μπαίνουν μέσα στο σπίτι influencers και η παίκτρια που θα αποχωρήσει θα είναι η Μαρίνα Γεωργίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κλεοπάτρας Πατλάκη.

GNTM αποχώρηση 5/11: Αποχώρησε ξανά η Σουζάνα

GNTM αποχώρηση 5/11: Νέο GNTM επεισόδιο και μάλιστα ανατρεπτικό. Η πραγματικότητα είναι ότι το σημερινό επεισόδιο θα είναι μαγικό. Για ποιον λόγο το λέμε αυτό;

GNTM αποχώρηση 5/11: Μα γιατί πολύ απλά σήμερα οι παίκτριες δοκιμάστηκαν σε μια φωτογράφηση η οποία θα περιλαμβάνει μαγικά, για την ακρίβεια ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Αυτή όμως η παίκτρια που δεν κινδύνευσε καθόλου απο την σημερινή δοκιμασία θα είναι η Κέισι, που στην περασμένη δοκιμασία με τις κότες είχε την καλύτερη φωτογραφία και έτσι σήμερα έχει το αβαντάζ. Ποιες όμως και γιατί θα θελήσει να κατατροπώσει;

Η κριτική επιτροπή σήμερα είναι φαρμάκι. Άννα Μαρία και Κάτια άκουσαν απίστευτα πράγματα.

Χτες παρακολουθήσαμε την αποχώρηση της Όλγα Καλογήρου, με τις περισσότερες παίκτριες να ξεσπούν σε κλάματα.

Ποια θα είναι όμως η παίκτρια που αποχώρησε απο την νέα δοκιμασία;

Η Σουζάνα δεν τα πήγε καλά σε μία ακόμη δοκιμασία. Και οι κριτές αποφάσισαν πως δεν έχει χώρο στο ριάλιτι. Ξανά τα ίδια, ξανά κλάματα και… πένθος για τις FF.

Από το χθεσινό επεισόδιο είδαμε ότι η Βίκυ Καγιά είπε στην Σουζάνα να αλλάξει μυαλά και να μην βγάζει απλά τυχαίες φωτογραφίες.

Διάβασε το »

Κλήρωση τζόκερ σήμερα 7/11: Oι αριθμοί που κερδίζουν (2068)

Κλήρωση τζόκερ σήμερα 7/11: Οι αριθμοί της κλήρωσης 2068 του Τζόκερ σήμερα! Δείτε ποιοι κερδίζουν και αν είστε εσείς ο τυχερός που κερδίζει το μεγάλο ποσό.

Κλήρωση τζόκερ σήμερα 7/11: | Μετά από τη σχετική έναρξη της διαδικασίας, η κληρωτίδα έκλεισε και οι τυχεροί αριθμοί οριστικοποιήθηκαν για την κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.

Οι παρακάτω νικητήριοι αριθμοί εμφανίστηκαν στα αποτελέσματα. Δείτε αν είστε ο τυχερός τώρα!

[wbcr_php_snippet id="7868"]

Το ΤΖΟΚΕΡ είναι το παιχνίδι τύχης που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και μοιράζει αστρονομικά ποσά σε κάθε κλήρωση του!

Κλήρωση Τζόκερ: Τα συστήματα που αυξάνουν τις πιθανότητες να κερδίσετε. 

Ναι, μπορεί να φαίνεται αστείο, ωστόσο μια δοκιμή θα σας πείσει. Δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω συστήματα και ίσως είστε εσείς που θα καταφέρετε να γίνετε... εκατομμυριούχος.

Για να αυξήσουν οι παίκτες τις πιθανότητες να βρουν με επιτυχία τους τυχερούς αριθμούς του Τζόκερ, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι υπάρχουν και τα συστήματα.

Μερικά από τα συστήματα που προτείνουν ιδιοκτήτες πρακτορείων και αυξάνουν τις πιθανότητες για επιτυχία στο Τζόκερ είναι τα εξής:

Κωδικός 45: Επιλεγμένοι Αριθμοί 7, Στήλες 5, Κόστος 2,50 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%

Κωδικός 35: Επιλεγμένοι Αριθμοί 8, Στήλες 6, Κόστος 3,00 ευρώ. Πιθανότητες: 10,7%

Κωδικός 34: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 9, Κόστος 4,50 ευρώ. Πιθανότητες: 7,1%

Κωδικός 25: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 30, Κόστος 15,00 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%

Κωδικός 24: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 14, Κόστος 7,00 ευρώ. Πιθανότητες: 5,55%

Κωδικός 23: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 51, Κόστος 25,50 ευρώ. Πιθανότητες: 20,24%

Κωδικός 15: Επιλεγμένοι Αριθμοί 11, Στήλες 22, Κόστος 11,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,76%

Κωδικός 14: Επιλεγμένοι Αριθμοί 12, Στήλες 38, Κόστος 19,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,8%

Κωδικός 13: Επιλεγμένοι Αριθμοί 13, Στήλες 54, Κόστος 27,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,2%

Κωδικός 12: Επιλεγμένοι Αριθμοί 15, Στήλες 118, Κόστος 59,00 ευρώ. Πιθανότητες: 3,93%

Σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα για τους όσους συμμετέχουν στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ κάθε Πέμπτη και Κυριακή είναι το 45 και το 25, με πιθανότητες 23,8%.

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά του ΟΠΑΠ με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ.

Διάβασε το »

GNTM spoiler: Αυτές αποχωρούν την άλλη εβδομάδα

GNTM spoiler: Επιβεβαιώνονται τα spoiler με τις αποχωρήσεις παικτριών στο GNTM.

GNTM spoiler: Όπως είχε γίνει γνωστό από την αρχή της εβδομάδας, οι επόμενες παίκτριες που αποχωρούν είναι η εξωτική Σπυρούλα Κάιζερ η οποία θα αποχωρήσει τη Δευτέρα, αφού δεν θα τα πάει καλά στη δοκιμασία που θα γίνει μέσα σε ένα πολυκατάστημα.

Την Τρίτη, μπαίνουν μέσα στο σπίτι influencers και η παίκτρια που θα αποχωρήσει θα είναι η Μαρίνα Γεωργίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κλεοπάτρας Πατλάκη.

GNTM αποχώρηση 5/11: Αποχώρησε ξανά η Σουζάνα

GNTM αποχώρηση 5/11: Νέο GNTM επεισόδιο και μάλιστα ανατρεπτικό. Η πραγματικότητα είναι ότι το σημερινό επεισόδιο θα είναι μαγικό. Για ποιον λόγο το λέμε αυτό;

GNTM αποχώρηση 5/11: Μα γιατί πολύ απλά σήμερα οι παίκτριες δοκιμάστηκαν σε μια φωτογράφηση η οποία θα περιλαμβάνει μαγικά, για την ακρίβεια ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Αυτή όμως η παίκτρια που δεν κινδύνευσε καθόλου απο την σημερινή δοκιμασία θα είναι η Κέισι, που στην περασμένη δοκιμασία με τις κότες είχε την καλύτερη φωτογραφία και έτσι σήμερα έχει το αβαντάζ. Ποιες όμως και γιατί θα θελήσει να κατατροπώσει;

Η κριτική επιτροπή σήμερα είναι φαρμάκι. Άννα Μαρία και Κάτια άκουσαν απίστευτα πράγματα.

Χτες παρακολουθήσαμε την αποχώρηση της Όλγα Καλογήρου, με τις περισσότερες παίκτριες να ξεσπούν σε κλάματα.

Ποια θα είναι όμως η παίκτρια που αποχώρησε απο την νέα δοκιμασία;

Η Σουζάνα δεν τα πήγε καλά σε μία ακόμη δοκιμασία. Και οι κριτές αποφάσισαν πως δεν έχει χώρο στο ριάλιτι. Ξανά τα ίδια, ξανά κλάματα και… πένθος για τις FF.

Από το χθεσινό επεισόδιο είδαμε ότι η Βίκυ Καγιά είπε στην Σουζάνα να αλλάξει μυαλά και να μην βγάζει απλά τυχαίες φωτογραφίες.

Διάβασε το »

Κλήρωση τζόκερ σήμερα 6/11: Oι αριθμοί που κερδίζουν (2068)

Κλήρωση τζόκερ σήμερα 6/11: Οι αριθμοί της κλήρωσης 2068 του Τζόκερ σήμερα! Δείτε ποιοι κερδίζουν και αν είστε εσείς ο τυχερός που κερδίζει το μεγάλο ποσό.

Κλήρωση τζόκερ σήμερα 6/11: | Μετά από τη σχετική έναρξη της διαδικασίας, η κληρωτίδα έκλεισε και οι τυχεροί αριθμοί οριστικοποιήθηκαν για την κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.

Οι παρακάτω νικητήριοι αριθμοί εμφανίστηκαν στα αποτελέσματα. Δείτε αν είστε ο τυχερός τώρα!

[wbcr_php_snippet id="7868"]

Το ΤΖΟΚΕΡ είναι το παιχνίδι τύχης που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή και μοιράζει αστρονομικά ποσά σε κάθε κλήρωση του!

Κλήρωση Τζόκερ: Τα συστήματα που αυξάνουν τις πιθανότητες να κερδίσετε. 

Ναι, μπορεί να φαίνεται αστείο, ωστόσο μια δοκιμή θα σας πείσει. Δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω συστήματα και ίσως είστε εσείς που θα καταφέρετε να γίνετε... εκατομμυριούχος.

Για να αυξήσουν οι παίκτες τις πιθανότητες να βρουν με επιτυχία τους τυχερούς αριθμούς του Τζόκερ, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι υπάρχουν και τα συστήματα.

Μερικά από τα συστήματα που προτείνουν ιδιοκτήτες πρακτορείων και αυξάνουν τις πιθανότητες για επιτυχία στο Τζόκερ είναι τα εξής:

Κωδικός 45: Επιλεγμένοι Αριθμοί 7, Στήλες 5, Κόστος 2,50 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%

Κωδικός 35: Επιλεγμένοι Αριθμοί 8, Στήλες 6, Κόστος 3,00 ευρώ. Πιθανότητες: 10,7%

Κωδικός 34: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 9, Κόστος 4,50 ευρώ. Πιθανότητες: 7,1%

Κωδικός 25: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 30, Κόστος 15,00 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%

Κωδικός 24: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 14, Κόστος 7,00 ευρώ. Πιθανότητες: 5,55%

Κωδικός 23: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 51, Κόστος 25,50 ευρώ. Πιθανότητες: 20,24%

Κωδικός 15: Επιλεγμένοι Αριθμοί 11, Στήλες 22, Κόστος 11,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,76%

Κωδικός 14: Επιλεγμένοι Αριθμοί 12, Στήλες 38, Κόστος 19,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,8%

Κωδικός 13: Επιλεγμένοι Αριθμοί 13, Στήλες 54, Κόστος 27,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,2%

Κωδικός 12: Επιλεγμένοι Αριθμοί 15, Στήλες 118, Κόστος 59,00 ευρώ. Πιθανότητες: 3,93%

Σύμφωνα με τα προγνωστικά και τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα για τους όσους συμμετέχουν στο τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ κάθε Πέμπτη και Κυριακή είναι το 45 και το 25, με πιθανότητες 23,8%.

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στατιστικά του ΟΠΑΠ με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ.

Διάβασε το »

GNTM αποχώρηση 5/11: Αποχώρησε ξανά η Σουζάνα

GNTM αποχώρηση 5/11: Νέο GNTM επεισόδιο και μάλιστα ανατρεπτικό. Η πραγματικότητα είναι ότι το σημερινό επεισόδιο θα είναι μαγικό. Για ποιον λόγο το λέμε αυτό;

GNTM αποχώρηση 5/11: Μα γιατί πολύ απλά σήμερα οι παίκτριες δοκιμάστηκαν σε μια φωτογράφηση η οποία θα περιλαμβάνει μαγικά, για την ακρίβεια ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Αυτή όμως η παίκτρια που δεν κινδύνευσε καθόλου απο την σημερινή δοκιμασία θα είναι η Κέισι, που στην περασμένη δοκιμασία με τις κότες είχε την καλύτερη φωτογραφία και έτσι σήμερα έχει το αβαντάζ. Ποιες όμως και γιατί θα θελήσει να κατατροπώσει;

Η κριτική επιτροπή σήμερα είναι φαρμάκι. Άννα Μαρία και Κάτια άκουσαν απίστευτα πράγματα.

Χτες παρακολουθήσαμε την αποχώρηση της Όλγα Καλογήρου, με τις περισσότερες παίκτριες να ξεσπούν σε κλάματα.

Ποια θα είναι όμως η παίκτρια που αποχώρησε απο την νέα δοκιμασία;

Η Σουζάνα δεν τα πήγε καλά σε μία ακόμη δοκιμασία. Και οι κριτές αποφάσισαν πως δεν έχει χώρο στο ριάλιτι. Ξανά τα ίδια, ξανά κλάματα και… πένθος για τις FF.

Από το χθεσινό επεισόδιο είδαμε ότι η Βίκυ Καγιά είπε στην Σουζάνα να αλλάξει μυαλά και να μην βγάζει απλά τυχαίες φωτογραφίες.

Η «γαζέλα» του GNTM δεν κατάφερε να ικανοποιήσει την κριτική επιτροπή με την φωτογραφία της κι έτσι για δεύτερη φορά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσει.

Δύσκολοι καιροί για την Σουζάνα και τις FF.

Διάβασε το »

GNTM αποχώρηση 5/11: Αυτή αποχώρησε απόψε

GNTM αποχώρηση 5/11: Νέο GNTM επεισόδιο και μάλιστα ανατρεπτικό. Η πραγματικότητα είναι ότι το σημερινό επεισόδιο θα είναι μαγικό. Για ποιον λόγο το λέμε αυτό;

GNTM αποχώρηση 5/11: Μα γιατί πολύ απλά σήμερα οι παίκτριες δοκιμάστηκαν σε μια φωτογράφηση η οποία θα περιλαμβάνει μαγικά, για την ακρίβεια ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Αυτή όμως η παίκτρια που δεν κινδύνευσε καθόλου απο την σημερινή δοκιμασία θα είναι η Κέισι, που στην περασμένη δοκιμασία με τις κότες είχε την καλύτερη φωτογραφία και έτσι σήμερα έχει το αβαντάζ. Ποιες όμως και γιατί θα θελήσει να κατατροπώσει;

Η κριτική επιτροπή σήμερα είναι φαρμάκι. Άννα Μαρία και Κάτια άκουσαν απίστευτα πράγματα.

Χτες παρακολουθήσαμε την αποχώρηση της Όλγα Καλογήρου, με τις περισσότερες παίκτριες να ξεσπούν σε κλάματα.

Ποια θα είναι όμως η παίκτρια που αποχώρησε απο την νέα δοκιμασία;

Η Σουζάνα δεν τα πήγε καλά σε μία ακόμη δοκιμασία. Και οι κριτές αποφάσισαν πως δεν έχει χώρο στο ριάλιτι. Ξανά τα ίδια, ξανά κλάματα και… πένθος για τις FF.

Από το χθεσινό επεισόδιο είδαμε ότι η Βίκυ Καγιά είπε στην Σουζάνα να αλλάξει μυαλά και να μην βγάζει απλά τυχαίες φωτογραφίες.

Η «γαζέλα» του GNTM δεν κατάφερε να ικανοποιήσει την κριτική επιτροπή με την φωτογραφία της κι έτσι για δεύτερη φορά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσει.

Δύσκολοι καιροί για την Σουζάνα και τις FF.

Διάβασε το »

GNTM spoiler αποχώρηση 5/11: Αυτή αποχωρεί απόψε

GNTM spoiler αποχώρηση 5/11: Νέο GNTM spoiler και μάλιστα ανατρεπτικό. Η πραγματικότητα είναι ότι το σημερινό επεισόδιο θα είναι μαγικό. Για ποιον λόγο το λέμε αυτό;

GNTM spoiler αποχώρηση 5/11: Μα γιατί πολύ απλά σήμερα οι παίκτριες θα δοκιμαστούν σε μια φωτογράφηση η οποία θα περιλαμβάνει μαγικά, για την ακρίβεια ταχυδακτυλουργικά κόλπα.

Αυτή όμως η παίκτρια που δεν θα κινδυνεύσει καθόλου απο την σημερινή δοκιμασία θα είναι η Κέισι, που στην περασμένη δοκιμασία με τις κότες είχε την καλύτερη φωτογραφία και έτσι σήμερα έχει το αβαντάζ. Ποιες όμως και γιατί θα θελήσει να κατατροπώσει;

Η κριτική επιτροπή σήμερα είναι φαρμάκι. Άννα Μαρία και Κάτια θα ακούσουν απίστευτα πράγματα.

Χτες παρακολουθήσαμε την αποχώρηση της Όλγα Καλογήρου, με τις περισσότερες παίκτριες να ξεσπούν σε κλάματα.

Ποια θα είναι όμως η παίκτρια που θα αποχωρήσει απο την νέα δοκιμασία;

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Σουζάνα δεν θα τα πάει καλά σε μία ακόμη δοκιμασία. Και οι κριτές αποφάσισαν πως δεν έχει χώρο στο ριάλιτι. Ξανά τα ίδια, ξανά κλάματα και… πένθος για τις FF.

Δύσκολοι καιροί για την Σουζάνα και τις FF.

Διάβασε το »

GNTM 4/11 αποχώρηση: Αποχώρησε από το σπίτι η Όλγα Καλογήρου

GNTM αποχώρηση 4/11: Μια ιδιαίτερη δοκιμασία είχαν τα εκκολαπτόμενα μοντέλα στο αποψινό επεισόδιο του GNTM.

GNTM αποχώρηση 4/11: Τα κορίτσια έπρεπε να φωτογραφηθούν παρέα με… πουλερικά, με την Άννα Μαρία λόγω του αβαντάζ της να επιλέγει ποια θα φωτογραφηθεί με ποιο πουλερικό.

Η 19χρονη θέλησε να δυσκολέψει τις παίκτριες που δεν επιθυμεί να παραμείνουν στο παιχνίδι. Για αυτό επέλεξε τις χήνες και τις φραγκόκοτες για τη Σουζάνα, την Κάτια, την Κέισι, την Άννα, την Ασημίνα και τη Μαρία.

Στην Όλγα και τη Μαρίνα έδωσε πάπια και στη Σπυρούλα να φωτογραφηθεί με μία γαλοπούλα. Κότα έδωσε στη Χαρά και στην Εμανουέλα και κόκορα στις Κωνσταντίνα και Ελευθερία, αφού πίστευε ότι θα καταφέρουν.

Για τον εαυτό της επέλεξε μία πιο… ακίνδυνη πάπια.

Ποιο κορίτσι ήταν εκείνο που αποχώρησε απόψε;

Η Όλγα Καλογήρου

Ποια αποχώρησε οικειοθελώς

Ανάμεικτα συναισθήματα φαίνεται να άφησε στο σπίτι του GNTM η αποχώρηση της Μαρτίνας, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει οικειοθελώς τον διαγωνισμό εξαιτίας προσωπικών, οικογενειακών λόγων.

Η Μαρτίνα ανακοίνωσε πρώτα στις «FF» την αποχώρησή της και στη συνέχεια «μάζεψε» τα υπόλοιπα κορίτσια στο σαλόνι για να τους εξηγήσει την κατάσταση.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι όσα κορίτσια θέλουν μπορούν να τη χαιρετήσουν όμως δεν θέλει θεατρικότητες. «Με κάποιες θα τα πούμε και έξω, με κάποιες άλλες και να μην τα πούμε δεν με ενδιαφέρει» είπε φεύγοντας.

Τα μοντέλα κυνηγούν κότες και γαλοπούλες και το twitter τρολάρει

Ακόμα μια ιδιαίτερη δοκιμασία καλούνται να φέρουν εις πέρας τα υποψήφια μοντέλα του Greece’s Next Top Model 2.

Οι παίκτριες, φορώντας τα παλτό τους και τις γούνες τις καλούνται να κυνηγήσουν κοτούλες και γαλοπούλες με… χάρη ώστε να χαρίσουν και την πιο ωραία τους πόζα στον φωτογραφικό φακό.

Όπως ήταν αναμενόμενο η δοκιμασία αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες του twitter.

Τα «τιτιβίσματα» των χρηστών απολαυστικά:

«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΣΒΕΣΡΟΚΕΦΑΛΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΤΗΝΑ»
«Ντύνονται και βάφονται για να πιάσουν τις κότες»
«Και την ώρα που βάφονται τα μοντέλα σκάει μύτη πίσω ο Αρναούτογλου βοσκώντας την Κλάρα»
«Πωπω θα ξεπουπουλιαστούν οι κοτες»

Διάβασε το »

GNTM αποχώρηση 4/11: Ποια παίκτρια αποχώρησε από το σπίτι

GNTM αποχώρηση 4/11: Μια ιδιαίτερη δοκιμασία είχαν τα εκκολαπτόμενα μοντέλα στο αποψινό επεισόδιο του GNTM.

GNTM αποχώρηση 4/11: Τα κορίτσια έπρεπε να φωτογραφηθούν παρέα με… πουλερικά, με την Άννα Μαρία λόγω του αβαντάζ της να επιλέγει ποια θα φωτογραφηθεί με ποιο πουλερικό.

Η 19χρονη θέλησε να δυσκολέψει τις παίκτριες που δεν επιθυμεί να παραμείνουν στο παιχνίδι. Για αυτό επέλεξε τις χήνες και τις φραγκόκοτες για τη Σουζάνα, την Κάτια, την Κέισι, την Άννα, την Ασημίνα και τη Μαρία.

Στην Όλγα και τη Μαρίνα έδωσε πάπια και στη Σπυρούλα να φωτογραφηθεί με μία γαλοπούλα. Κότα έδωσε στη Χαρά και στην Εμανουέλα και κόκορα στις Κωνσταντίνα και Ελευθερία, αφού πίστευε ότι θα καταφέρουν.

Για τον εαυτό της επέλεξε μία πιο… ακίνδυνη πάπια.

Ποιο κορίτσι ήταν εκείνο που αποχώρησε απόψε;

Η Όλγα Καλογήρου

Ποια αποχώρησε οικειοθελώς

Ανάμεικτα συναισθήματα φαίνεται να άφησε στο σπίτι του GNTM η αποχώρηση της Μαρτίνας, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει οικειοθελώς τον διαγωνισμό εξαιτίας προσωπικών, οικογενειακών λόγων.

Η Μαρτίνα ανακοίνωσε πρώτα στις «FF» την αποχώρησή της και στη συνέχεια «μάζεψε» τα υπόλοιπα κορίτσια στο σαλόνι για να τους εξηγήσει την κατάσταση.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι όσα κορίτσια θέλουν μπορούν να τη χαιρετήσουν όμως δεν θέλει θεατρικότητες. «Με κάποιες θα τα πούμε και έξω, με κάποιες άλλες και να μην τα πούμε δεν με ενδιαφέρει» είπε φεύγοντας.

Τα μοντέλα κυνηγούν κότες και γαλοπούλες και το twitter τρολάρει

Ακόμα μια ιδιαίτερη δοκιμασία καλούνται να φέρουν εις πέρας τα υποψήφια μοντέλα του Greece’s Next Top Model 2.

Οι παίκτριες, φορώντας τα παλτό τους και τις γούνες τις καλούνται να κυνηγήσουν κοτούλες και γαλοπούλες με… χάρη ώστε να χαρίσουν και την πιο ωραία τους πόζα στον φωτογραφικό φακό.

Όπως ήταν αναμενόμενο η δοκιμασία αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες του twitter.

Τα «τιτιβίσματα» των χρηστών απολαυστικά:

«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΣΒΕΣΡΟΚΕΦΑΛΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΤΗΝΑ»
«Ντύνονται και βάφονται για να πιάσουν τις κότες»
«Και την ώρα που βάφονται τα μοντέλα σκάει μύτη πίσω ο Αρναούτογλου βοσκώντας την Κλάρα»
«Πωπω θα ξεπουπουλιαστούν οι κοτες»

Διάβασε το »

GNTM: Ποια παίκτρια αποχώρησε οικειοθελώς από το σπίτι;

Ανάμεικτα συναισθήματα φαίνεται να άφησε στο σπίτι του GNTM η αποχώρηση της Μαρτίνας, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει οικειοθελώς τον διαγωνισμό εξαιτίας προσωπικών, οικογενειακών λόγων.

Η Μαρτίνα ανακοίνωσε πρώτα στις «FF» την αποχώρησή της και στη συνέχεια «μάζεψε» τα υπόλοιπα κορίτσια στο σαλόνι για να τους εξηγήσει την κατάσταση.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι όσα κορίτσια θέλουν μπορούν να τη χαιρετήσουν όμως δεν θέλει θεατρικότητες. «Με κάποιες θα τα πούμε και έξω, με κάποιες άλλες και να μην τα πούμε δεν με ενδιαφέρει» είπε φεύγοντας.

Διάβασε το »