Πατήστε ESC για κλείσιμο

mas - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΘα μας πουλάνε οξυγόνο για να ζήσουμε – Τί έιχε προβλέψει η Σάννυ Μπαλτζή

Newsteam 0 Comments

Επηρεασμένη από το βαρύ κλίμα των ημερών όπου παρουσιάζεται αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με Covid, αλλά και την μάχη στα νοσοκομεία αναφοράς για αναπνευστήρες σε ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου, η Σάννυ Μπαλτζή μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια πρόβλεψη από το παρελθόν.

Η γνωστή μουσικός και στιχουργός Σάννυ Μπαλτζή προκάλεσε ανατριχίλα σε φίλους της οι οποίοι άφησαν σχόλια κάτω από την ανάρτησή της: «Το ότι θα μας πουλάνε οξυγόνο για να ζήσουμε το είχα γράψει σε ένα θεατρικό μου που διαδραματίζεται στο μέλλον» έγραψε η γνωστή μουσικός, σχολιάζοντας  με το δικό της ύφος της εξέλιξη της πανδημίας.

Διάβασε το »

Πλησιάζει το Καστελόριζο το Oruc Reis – Πλέει εντός των χωρικών μας υδάτων

Newsteam 0 Comments

Σε μείζονα κρίση οδηγεί η Άγκυρα καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις φρουρές του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης ο τουρκικός Στόλος με το Oruc Reis πλέει προς το όριο των 6 ν.μ. των Εθνικών Χωρικών Υδάτων της Μεγίστης!

Ο τουρκικός Στόλος έχε πλησιάσει αυτή την στιγμή στα 8,5 ν.μ. από τις ακτές της Μεγίστης έχοντας βέβαια παραβιάσει κατά πολύ την δυνητική ζώνη των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στα 12 ν.μ. και φυσικά έχοντας κουρελιάσει την περίφημη «ελληνική δικαιοδοσία» που ορίζεται από τα όρια του ελληνικού FIR.

Πλέει προς το όριο των 6 ν.μ. το οποίο σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX  θα παραβιάσει.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν μεγάλες μονάδες του ελληνικού Στόλου πλην μιας φρεγάτας που παρακολουθεί «διακριτικά» από απόσταση 15-20 ν.μ. και σύμφωνα με πηγές του ΓΕΝ ενός υποβρυχίου που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από 6 τουρκικά πολεμικά σκάφη (δύο φρεγάτες και τέσσερις κορβέτες, συν δύο υποβρύχια) πλέοντας μέσα σε κλοιό «ασφάλειας», από οποιαδήποτε πιθανή ελληνική απάντηση.

Να σημειωθεί ότι η τουρκική NAVTEX αναφέρει ρητά ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα βρεθεί σε απόσταση 5,8 ν.μ. από την Μεγίστη (Καστελόριζο)  και ότι για την μέτρηση αυτή πήραν ως αφετηρία μια μικρή τουρκική βραχονησίδα.

Περιττό να προστεθεί πως την περιοχή αυτή οι Τούρκοι την περιγράφουν ως «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Εάν το  Oruc Reis συνεχίσει την πορεία του θα βρεθεί εντός και των 6 ν.μ. που είναι το όριο των Εθνικών Χωρικών Υδάτων δηλαδή θα πρόκειται όχι απλώς για αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά ευθεία εισβολή σε περιοχή εθνικής κυριαρχίας.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι αναθεωρημένες «κόκκινες» γραμμές βρίσκονται τώρα στα 6 ν.μ. έχοντας εγκαταλείψει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ προ πολλού.

Διάβασε το »

Ωραίος κόσμος – Αγγελικά πλασμένος – Η ανάρτηση πολίτη για τα εμβόλια που μας δίνει μεγάλη τροφή για σκέψη

Newsteam 0 Comments

Ωραίος κόσμος ……. Αγγελικά πλασμένος……!!!!!!“Πρώτον αυτό το εμβόλιο δεν έχει περάσει από τις διαδικασίες που λες και δεν θα περάσει πριν χορηγηθεί, διότι αυτές οι διαδικασίες κρατούν πολλά χρόνια, Με αυτό της τόσο νέας στη χρήση τεχνολογίας, όλα γίνονται σε χρόνους εξπρές……..

Δεύτερον όλα τα φάρμακα (συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλιο) έχουν γραμμένες στις οδηγίες τους τις παρενέργειες, ώστε αν συμβεί κάτι η εταιρία να μην έχει ευθύνη, γιατί μας το είπε!!

Τρίτον όλες οι εταιρίες που θα παράγουν αυτού του νέου τύπου την τεχνολογία έχουν ζητήσει και έχουν πάρει ασυλία από αγωγές και αποζημιώσεις. Νομίζω οι Ρώσοι δεν το έχουν κάνει και για αυτό πουλάνε αυτή τη στιγμή το «brand name», και τα εμβόλια θα παράγονται στις χώρες χρήσης του, σε ένα τύπο εμπορικής συναλλαγής «αλυσίδας», κοινώς franchise, ώστε αν συμβεί κάτι να απαλλαγούν από τις αποζημιώσεις ρίχνοντας την ευθύνη στην παραγωγό χώρα!!!!!

Τέταρτον το μέγεθος της ευθύνης φαίνεται στα ποσοστά παρενεργειών εντός του πληθυσμού. Εδώ να ρωτάς: πόσες από αυτές τις μαθαίνουμε;

Πέμπτον τα εμβόλια μεταλλασσόμενων ιών είναι διαφορετικά κάθε χρόνο, άρα δύσκολα θα συνδέσει ο απλός χρήστης και ο έντιμος μη ειδικός επιστήμονας τις παρενέργειες με το προϊόν, αν η ίδια η εταιρία δεν τις ανακοινώσει.

Έκτον όταν υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης σε έντιμους ανεξάρτητους επιστήμονες με σκοπό τον ανεξάρτητο έλεγχο και την ανάλογη προστασία του καταναλωτή είναι αδύνατον λόγω της εξειδίκευσης της μοριακής επιστήμης να ελέγξεις και συνδέσεις προϊόν – παρενέργεια

Έβδομον μέχρι τώρα όλα όσα παράγονταν και παίρναμε ήταν σε μορφή μεγαλομορίων, πχ ολόκληροι μικροοργανισμοί ή τμήματα αυτών. Τώρα μπαίνουμε βίαια και χωρίς μακροχρόνιο έλεγχο στα μικρό-μόρια (μοριακά εμβόλια) ή στις μοριακές παρεμβατικές τεχνικές (mRNA). Οι μοριακές παρεμβατικές τεχνικές είναι αδοκίμαστες σε μέγεθος τέτοιο που να είναι αποδεδειγμένα ασφαλείς

Όγδοων τα μέχρι τώρα παραγόμενα εμβόλια για να είναι αποτελεσματικά είχαν ανοσοδιεγερτικά έκδοχα, που ενώ ήταν αποδεδειγμένα επικίνδυνα για την υγεία μας, δεν έχουν επιτρέψει οι εθνικοί οργανισμοί υγείας των χωρών να αποδειχθούν οι επιπτώσεις. Πολλοί ιατροί και ερευνητές αποδίδουν σε αυτά τον αυξημένο παγκοσμίως αυτισμό.

Λέγεται ότι αμερικανός βιολόγος-ερευνητής που είχε παιδί αυτιστικό, διερεύνησε με την ομάδα του τις επιπτώσεις και πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κάποιοι «συνομοσιωλόγοι» έδειξαν ότι και άλλοι δύο από την ομάδα του πέθαναν μυστηριωδώς!! Οι δύο κτηνίατροι που δημοσιοποίησαν στην Ολλανδία το σκάνδαλο με τις διοξίνες (όσοι θυμούνται) στα χοιρινά (τρέφονταν με λάδια από αυτοκίνητα) βρέθηκαν στον Κύριο με περίεργο τρόπο!!!!

Ένατων όταν θα κερδίσεις σε ένα χρόνο ίσως και τρισεκατομμύρια τι και αν μετά από χρόνια αποδειχθεί στο δικαστήριο (μάλλον μερικώς) ότι κάπου ή σε κάτι έφταιγες; Το πολύ να πληρώσεις ένα μικρό ποσοστό των κερδών σου, το οποίο οι κύριοι που διοικούν τις κερδοσκοπικές εταιρίες όπως ο κ. Μπουλά, έχουν σίγουρα συν-υπολογίσει στο κόστος του προϊόντος τις πιθανές αποζημιώσεις. Διαδίδεται ότι για να είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο πρέπει να εμβολιαστεί σε μια κοινωνία τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού και αν το κάνουν υποχρεωτικό, υπολογίστε το κέρδος.

Δέκατον όποιος έχει λεφτά πληρώνει όσα-όσα και βουλώνει στόματα, ενώ όποιος δεν του κάθεται καλά τον εξολοθρεύει με όποιο τρόπο, αφού οι κυβερνήσεις και κυβερνήτες είναι εξαγορασμένοι. Διότι αυτοί βγάζουν νόμους τιμωρίας και σιωπής

Ενδέκατων, για τους έχοντας το χρήμα και τον πλούτο οι μάζες είναι μυρμήγκια. Πες μου εσύ πόσα πατάς κάθε ημέρα και δεν το ξέρεις ή δεν δίνεις σημασία γιατί τα νομίζεις μικρά και ασήμαντα. Είναι, όμως, ασήμαντα εντός του κλειστού οικοσυστήματος που ζούμε; Οι πλούσιοι, νομίζουν ότι γίναμε πολλοί και πρέπει να «αραιώσουμε», προς όφελος του πλανήτη, αρκεί αυτοί να μην πεθάνουν. Άρα, ποιος εγγυάται σε εμάς ότι θα ήμαστε προστατευμένοι; Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί;

Δωδέκατων, στους οργανισμούς ελέγχου φαρμάκων υπάρχουν επιστήμονες που ελέγχουν τους φακέλους με τα ερευνητικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο, καθώς και τα αποτελέσματα. Αυτοί είναι διορισμένοι από τις κυβερνήσεις (διορισμένος διοικητής του οργανισμού). Αν οι κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες (βλέπε υπόθεση Novartis) τότε τι νομίζετε θα κάνει ο ελεγκτής, ο οποίος μάλιστα δε έχει τρόπο πρακτικού ελέγχου; Θα περάσει το φάκελο βασιζόμενος σε αυτά που του λέει ο συνάδελφός του ερευνητής, που υποτίθεται ότι έκανε τι δουλειά του σωστά. Εδώ επιτρέψτε μου να σας πω μια σύντομη ιστορία:

Πριν πολλές δεκαετίες, για να βρεθούν οι χιλιάδες λίρες που χρειαζόμουν να κάνω την έρευνα για το διδακτορικό μου, ο καθηγητής μου, μου ζήτησε να δοκιμάσω για την αγορά μια ενέσιμη οξυτετρακυκλίνη (μιας των εταιριών που πουλάνε το εμβόλιο!!) για χρήση σε μαστίτιδες από σταφυλόκοκκο και παστερέλλα. Μόλυνα τον ένα από τους μαστούς των πειραματόζωων μου, πήρα και ένα sleeping bag και την άραξα για 24 ώρες στο στάβλο. Κάθε δύο ώρες μέτραγα δια της αφής την θερμότητα του μαστού (σύγκρινα μολυσμένο με μάρτυρα). Μόλις διέκρινα άνοδο θερμοκρασίας (σήμαινε ανερχόμενη φλεγμονή), χορηγούσα την πρώτη δόση. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά!!! Η εταιρία πήρε τα αποτελέσματα με το ερευνητικό πρωτόκολλο τα έδωσε στον οργανισμό αδειοδότησης και πήρε την άδεια «ενός αποτελεσματικού φαρμάκου».

Μόνο που υπήρχε ένα μυστικό!! Κανένας μα κανένας κτηνοτρόφος δεν θα ακουμπήσει μαστό πριν την άρμεξη (πρωί-βράδυ) και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μπορούν να διακρίνουν αυτές τις μικροδιαφορές που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα. Άρα, δεν είπα ψέματα, το σκεύασμα ήταν αποτελεσματικό υπό ειδικές όμως συνθήκες, που δεν μπορούσαν να είναι το ίδιο στις συνθήκες του κοινού στάβλου!! Ποιος μπορούσε να καταγγείλει τα αποτελέσματα μετά την αδειοδότηση; Κανείς, και όλοι διαβάζανε τις οδηγίες οι οποίες ήταν αληθείς αλλά πρακτικά μη εφαρμόσιμες!! Ο Καθηγητής μου πήρε τα χρήματα, εγώ έκανα το διδακτορικό μου και σιχάθηκα την εταιρική έρευνα με αποτέλεσμα να μην έχω ερευνητικά χρήματα για το υπόλοιπο της καριέρας μου (τελείωσε πια!!).

Το συμπέρασμα, πέρα πολλών άλλων ηθικών διλλημάτων είναι, ότι στα βιολογικά συστήματα πολλά εξαρτώνται από το μικροπεριβάλλον (οργανισμό ξενιστή). Αν αυτός έχει γνωστά ή και άγνωστα υποκείμενα νοσήματα κανείς δεν ξέρει πως θα επηρεάσει ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας (μοριακό, mRNA) το οργανισμό ενός εμβολιασμένου. Τότε, αν ο εμβολιασμένος πεθάνει, όλοι θα λένε ότι πέθανε ΑΠΟ το «υποκείμενο νόσημα», ενώ τώρα λένε πέθανε ΑΠΟ «τον κορωνοϊο» και ας πεθαίνει ΜΕ τον κορωνοϊό, αλλά ΑΠΟ το υποκείμενο νόσημα!!!

Στις επιστήμες υγείας πολλά μπορείς να κάνεις χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει τι έφταιγε. Και επειδή ο άνθρωπος φοβάται το θάνατο, έχει οικειοθελώς γιγαντώσει τις φαρμακευτικές εταιρίες και μαζί την εξαπάτηση, τη διαφθορά, ακόμη και τη δολιότητα γιατί δεν πιστεύει ο χρήστης ότι οι καπιταλιστές πρώτα βάζουν το χρήμα τους!

Θα μπορούσα να γράψω και 13, 14, 15 …… ακόμη λόγους που τα πράγματα σε αυτού του είδους την έρευνα (υγειονομική) έχουν ξεφύγει παντελώς, αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Οι άπιστοι θα μείνουν άπιστοι δεχόμενοι ότι ο κάθε διεφθαρμένος θα τους πουλάει ως «υψηλού επιπέδου» επιστήμη.

Όπως σελίδες θα μπορούσα να γράψω για τους κανόνες βιοηθικής και τις επιτροπές που υποτίθεται τους ελέγχουν!!! Αφήστε το να τρέξει έτσι ως έχει, τουλάχιστον να ερεθιστούν όσοι περισσότεροι, ώστε να γίνονται επωφελείς συζητήσεις!! Κάτι είναι και αυτό σε ένα κόσμο που βαδίζει σε σκοτεινό μέλλον!”

Scorpion

Διάβασε το »

Σιγα μην μας αφησουν να κανουμε χριστουγεννα! συνεχιζουν να χρησιμοποιουν οπως θελουν τα νουμερα για να τρομοκρατουν τους πολιτεσ! 2.152 κρουσματα σημερα και 87 νεοι θανατοι

Newsteam 0 Comments

Σήμερα ανακοινώνουμε 2152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε το »

Σε όλη την Ευρώπη θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα – Στην Ελλάδα μας μας η κατοχική κυβέρνηση πάει να μας τα στερήσει!

Newsteam 0 Comments

Σε μερική άρση των μέτρων που είχε επιβάλει για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας της Covid-19 προχώρησε η Γαλλία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι, σταδιακά, θα πρέπει να καθοριστεί το νέο πρωτόκολλο που θα τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του έτους, δεδομένης της βελτίωσης της κατάστασης.

Ο πρόεδρος Μακρόν απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες ανακοίνωσε ότι άπαντες θα πρέπει να «συνεχίσουμε να μένουμε στο σπίτι, να κάνουμε τηλεργασία όταν είναι δυνατόν, να παραλείπουμε ιδιωτικές συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και όλα τα περιττά ταξίδια». Παράλληλα ο πρόεδρος της Γαλλίας ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «έχουμε επιβραδύνει την κυκλοφορία του ιού, αλλά η πανδημία είναι παρούσα στη Γαλλία όπως σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο: στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Ρωσία. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο Σάββατο θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Πρώτον, το ταξίδι για περπάτημα ή για σωματική άσκηση έξω τώρα θα επιτρέπεται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων και για τρεις ώρες. Δεύτερον, οι χώροι λατρείας θα υποδέχονται και πάλι πιστούς από το Σάββατο αλλά υπό αυστηρούς όρους, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 7 π.μ., ενώ τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια θα να παραμείνουν κλειστά προς το παρόν.

«Η κορύφωση του δεύτερου κύματος της επιδημίας έχει περάσει (…) Οι προσπάθειες μας, οι προσπάθειές σας έχουν αποδώσει», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, την ώρα που η χώρα μετράει πάνω από 50.000 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μακρόν στις 20 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέες αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων. Εάν ο αριθμός παραμείνει κάτω από 5.000 κρούσματα την ημέρα, οι αθλητικές αίθουσες και τα εστιατόρια θα μπορούν να ανοίξουν ξανά, και η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μπορούσε να αρθεί. Τα γυμνάσια, τα οποία σήμερα λειτουργούν πολύ συχνά σε μισές τάξεις, θα μπορούν να ανοίξουν πλήρως με όλους τους μαθητές. Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, τα πανεπιστήμια θα μπορούν να ξαναρχίσουν μαθήματα, με, επίσης, φυσική παρουσία όλων των μαθητών.

Την ίδια ώρα στη γειτονική Γερμανία οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν σε ένα σχέδιο που προβλέπει περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, όπως τη χαλάρωση των περιορισμών για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τις προτάσεις τους θα τις συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά τις γιορτές δύο είναι μέχρι στιγμής οι βασικές ρυθμίσεις για τις οποίες επικρατεί συμφωνία. Η πρώτη προβλέπει ότι από τις 23 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου θα επιτρέπονται ιδιωτικές συναθροίσεις μέχρι δέκα άτομα. Από αυτό τον περιορισμό εξαιρούνται παιδιά ως 14 ετών. Οι πρωθυπουργοί συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν οικειοθελώς πριν τις γιορτές για μερικές ημέρες σε καραντίνα.

Η δεύτερη ρύθμιση προβλέπει ότι τις προάλλες της Πρωτοχρονιάς μεν θα επιτρέπονται πυροτεχνήματα, αλλά όχι σε πολυσύχναστες πλατείες και σε κεντρικούς δρόμους. Ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων. Υπό συζήτηση βρίσκονται προτάσεις όπως η πραγματοποίηση περισσότερων θείων λειτουργιών προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει ένας όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός πιστών χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Για όλο το υπόλοιπο διάστημα προβλέπονται αυστηρότερες ρυθμίσεις. Το μερικό Lockdown παρατείνεται ως τις 20 Δεκεμβρίου. Εξαιρέσεις επιτρέπονται για περιοχές όπου τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι «αισθητά» κάτω των 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός μιας εβδομάδας. Οι ιδιωτικές συναθροίσεις περιορίζονται στα πέντε άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά.

Σε κλειστούς δημόσιους χώρους και σε πολυσύχναστα μέρη η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική όπως και σε μεγάλο βαθμό στους χώρους εργασίας. Σε περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές από την πρώτη τάξη γυμνασίου. Διδασκαλία στα πανεπιστήμια θα γίνεται σχεδόν μόνο μέσω του διαδικτύου. Οι πρωθυπουργοί σκοπεύουν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων στις 15 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τρεις οικογένειες ανά σπίτι θα μπορούν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα σε όλη τη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μετά την άρση του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε ότι από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου το όριο των οικογενειών που θα βρεθούν για τις γιορτινές μέρες θα είναι μέχρι τρεις. Οι νέοι περιορισμοί αφορούν όλη τη Βρετανία, τόσο στην Αγγλία, όσο και σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε χθες ότι το εθνικό lockdown στη Βρετανία θα αρθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά η χαλάρωση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό θα έρθει με όρους.

Διάβασε το »

Θέλουν να κρυφτούν και δεν μπορούν! Νομίζουν ότι μας δουλεύουν – Κοτανίδου: Δεν δόθηκε στον Ιερώνυμο κανένα φάρμακο από την Αμερική

Newsteam 0 Comments

«Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική», τόνισε το πρωί της Τετάρτης η Αναστασία Κοτανίδου, αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό.

«Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», συμπλήρωσε η διευθύντρια ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», συνομιλώντας με δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις μετά το θόρυβο που προκάλεσε ανάρτηση στο twitter του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Αρχιεπίσκοπο αναφέρθηκε σε ειδική θεραπεία από την Αμερική για 90χρονο.

Πιθανότατα ο Αρχιεπίσκοπος θα βγει αύριο από το νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με το σημερινό ανακοινωθέν «η κατάσταση της υγείας του αρκετά εξελίσσεται ικανοποιητικά».

Ερωτηθείσα σχετικά με την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», υποστήριξε πως «εμείς στο νοσοκομείο έχουμε ελεύθερα κρεβάτια. Μάλιστα χθες δεν πήραμε καμία εισαγωγή».

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, αναφερόμενος στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ξεκάθαρος. «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί».

Χάρης Κονιδάρης: Στον Αρχιεπίσκοπο ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε ασθενή με κορωνοϊό

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων.

Και συνεχίζει: «Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές…».

Ακολούθως, επισημαίνει ότι «Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί, το μόνο που “πετυχαίνουν”, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας», καταλήγει.

Διάβασε το »

Να γιατί οι μάσκες δεν προστατεύουν πάντα – Η έρευνα που μας κρύβουν οι ειδικοί

Newsteam 0 Comments

Τους λόγους για τους οποίους δεν συμβαδίζει η αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας για την αναχαίτιση της διασποράς ιογενών λοιμώξεων σε εργαστηριακές συνθήκες και στην ίδια την κοινότητα επιχειρούν να αποτυπώσουν ειδικοί του Πανεπιστημίου Bond της Αυστραλίας, καταλήγοντας κατόπιν ανασκόπησης -περιορισμένων επί του παρόντος- σχετικών μελετών πως εκεί όπου η μάσκα είναι πράγματι απολύτως αναγκαία είναι σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, στενής επαφής και κλειστών χώρων.

Ο καθηγητής Ιατρικής Paul Glasziou και ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Chris Del Mar, οι οποίοι αμφότεροι διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Bond, επισημαίνουν σε άρθρο που συνυπογράφουν στο The Conversation ότι η πραγματική ζωή είναι σαφώς πιο περίπλοκη από ένα ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον -και οι άνθρωποι που χρειάζεται, πρέπει να φορούν τη σωστή μάσκα, με το σωστό τρόπο, τη σωστή στιγμή χρονική στιγμή και στους σωστούς χώρους.

Αναφέρουν πως η πραγματική επίδραση της χρήσης μάσκας ως προς τη διασπορά ιών δεν συναρτάται μόνον από τη συμπεριφορά των ίδιων των ιών, αλλά και από τη συμπεριφορά των σωματιδίων αερολύματος σε διαφορετικά περιβάλλοντα, καθώς και από τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Οι καθηγητές προχώρησαν σε ανασκόπηση μελετών με αντικείμενο το πώς οι μάσκες και άλλες παρεμβάσεις επηρεάζουν τη διασπορά ιών του αναπνευστικού συστήματος, και με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που συνέλεξαν εκτιμούν ότι η επίδραση της μάσκας στην κοινότητα είναι μέτρια και ενδέχεται να είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε στη χρήση μάσκας σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

Οι ίδιοι εξηγούν πως μπορεί να είναι παραπλανητική αποκλειστικά η σύγκριση του ποσοστού διασποράς μεταξύ ατόμων που φορούν η δεν φορούν μάσκα. Ενδεικτικά, ένα πρόβλημα ως προς αυτό είναι είναι ότι τα άτομα που δεν φορούν μάσκα είναι πιο πιθανό να μεταβούν σε πολυσύχναστους χώρους και λιγότερο πιθανό να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Από την άλλη, τα άτομα που ανησυχούν περισσότερο, συχνά λαμβάνουν και περισσότερα μέτρα προστασίας -είναι πιθανό να αποφεύγουν το συγχρωτισμό, να τηρούν αποστάσεις και παράλληλα να φορούν μάσκα.

Αυτή η συσχέτιση μεταξύ της χρήσης μάσκας και ευρύτερης συμπεριφοράς που ακολουθεί και άλλα μέτρα προστασίας μπορεί να εξηγεί γιατί οι μελέτες παρατήρησης σχετικά με όσους φορούν και δεν φορούν μάσκα αποτυπώνουν μεγαλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι φαίνεται στις δοκιμές. Σκέλος της επίδρασης αυτής οφείλεται ακριβώς στην ευρύτερη συμπεριφορά.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν επίσης, βάσει της ανασκόπησης μελετών, και τον παράγοντα της κακής χρήσης της μάσκας ως προς την προστασία των άλλων, τόσο κατ’ οίκον εφόσον μέλος της οικογένειας νοσεί, όσο και σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και του γεγονότος ότι δεν προστατεύουν τα μάτια από την έκθεση.

Ακόμη σημειώνουν πως οι μελέτες είναι περιορισμένες σχετικά με τη χρονική διάρκεια προστασίας της μάσκας. Οι περισσότερες κατευθυντήριες οδηγίες υποδεικνύουν περίπου τις τέσσερις ώρες, ωστόσο μελέτες για βακτήρια δείχνουν ότι οι μάσκες παρέχουν καλή προστασία για την πρώτη ώρα και μετά τις δύο ώρες έχουν ελάχιστη απόδοση. Οι ίδιοι αναφέρουν πως δεν εντόπισαν ανάλογη μελέτη που να αφορά στην προστασία από ιούς.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως καμία από τις μελέτες τις οποίες έθεσαν επί τάπητος στην ανάλυσή τους δεν είχε επίκεντρο τον ιό SARS-CoV-2, συνεπώς δεν μπορούν να είναι βέβαιοι για το πόσο συναφείς είναι με την πανδημία. Ο SARS-CoV-2 έχει παρόμοιο μέγεθος με τον ιό της γρίπης, αλλά διαφορετική ικανότητα να μολύνει τους ανθρώπους, κατ’ επέκταση, όπως αναφέρουν, είναι πιθανό οι μάσκες να είναι περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικές στην περίπτωση της COVID-19.

Η πιο ενδελεχής μελέτη για την αποτελεσματικότητα της μάσκας έναντι της μόλυνσης από την COVID-19 διεξήχθη σε 41 χώρες και αποτελεί σύγκριση μεταξύ πολιτικών, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η χρήση μάσκας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η πολιτική της χρήσης μάσκας είχε μικρή επίδραση, όμως οι μάσκες κρίθηκαν υποχρεωτικές αφότου είχαν πρώτα τεθεί σε ισχύ μέτρα όπως οι τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συγχρωτισμού.

Οι Paul Glasziou και Chris Del Mar καταλήγουν ότι η γενικευμένη χρήση της μάσκας δεν πρέπει να μας συμπαρασύρει σε μία ψευδή αίσθηση απόλυτης ασφάλειας, εάν δεν τηρούμε συνολικά μέτρα προστασίας, καθώς για την προστασία μας υπεισέρχεται ένα σύνολο παραγόντων, περιλαμβανομένης της πιθανής κακής χρήσης τους. Είναι απαραίτητες σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως κλειστοί χώροι, εργασιακοί χώροι ή μέσα μαζικής μεταφοράς, και μάλιστα καλύτερα είναι να τις ανανεώνουμε τακτικά.

Διάβασε το »

Ο παππούς που μας βγήκε μεγάλος γύπας! Ανδρέας Φουστάνος: Με την τωρινή μου σύντροφο έχουμε πάνω από 30 χρόνια διαφορά

Newsteam 0 Comments

Ο Ανδρέας Φουστάνος αποκαλυπτικός όπως πάντα μίλησε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή μεταξύ άλλων και για την προσωπική του ζωή.

«Δεν είμαι καταπιεστικός με τα παιδιά μου. Μπορεί να με πουν αδιάφορο, αλλά δεν είμαι. Έφερα τις κόρες μου κοντά μου από πέντε χρονών στο χειρουργείο. Τις έφερα σε επαφή με το αίμα, αλλά δεν τους άρεσε να γίνουν γιατροί. Με τον εγγονό μου τον Ανδρέα είμαστε φίλοι. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που γίνονται χαζομπαμπάδες. Πολλές κυρίες έχουν χρησιμοποιήσει το όνομά μου, ότι είμαστε σύντροφοι, για να κερδίσουν δημοσιότητα», είπε αρχικά ο Ανδρέας Φουστάνος.

Για τα προσωπικά του, ο Ανδρέας Φουστάνος απάντησε: «Είμαι… καλά αυτή την εποχή. Πάντα υπάρχει διαφορά ηλικίας στις σχέσεις μου. Με την τωρινή μου σύντροφο έχουμε πάνω από 30 χρόνια διαφορά. Ποτέ δεν ερωτεύτηκα γυναίκα κοντά στην ηλικία μου ή μόνο δέκα χρόνια μικρότερή μου».

Διάβασε το »

Τα εχουν χαμενα! βαζουν προτεραιοτητα την επιστροφη στα σχολεια – μας δουλευουν κανονικα- θα πηγαινουν μονα τουσ;

Newsteam 0 Comments

Όταν έκλεισαν τα σχολεία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έλεγε ότι αιτία ήταν οι “βόλτες” των γονιών. Τώρα, λέει ότι προτεραιότητα είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Προφανώς τώρα δεν κολλάει ο κορωνοϊός, ή ακόμα καλύτερα τα παιδιά θα πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο.

«Περιμένουμε να δούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και να προχωρήσουμε σε αποφάσεις», σημείωσε, νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», επεσήμανε.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Διάβασε το »

Συγκλονιστικό – Το της γυναίκας του νεκρού Dj decibel που μας γονάτισε

Newsteam 0 Comments

Απο την πρώτη στιγμή σας γράψαμε για την απώλεια του Δημήτρη Μπέλου. Απο την πρώτη ημέρα σας γράψαμε επίσης πώς οι γυναίκες της ζωής του και αναφέρομαι στην Ιωάννα την σύζυγό του και τις δυο κόρες του… είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

 

Τόσο ψυχολογικά αλλά και οικονομικά. Παρά τον πόνο της η Ιωάννα έφτιαξε ένα βίντεο με κοινές φωτογραφίες τους… που μας έκανε να γονατίσουμε.

 

 

Η χαροκαμένη σύζυγός έγραψε:

“Τι μπορω να σου πω…τι μπορει να ελαφρυνει τον πονο μου αγαπη μου…μεσα σε 4 χρονια μου χαρισες 2 αγγελουδια…τις πιο ομορφες στιγμες της ζωης μου…τις πιο δυνατες στιγμες και ετσι ξαφνικα μια μερα μας αφηνεις…δε σε κατηγορω ξερω πολυ καλα ποσο παλεψες για να γυρισεις σε μας…ξερω πως ακομη και ο θεος ζηλεψε που σε ειχα διπλα μου…εγω θα κρατησω τον ορκο μου θα μεγαλωσω τα παιδια μας με το καλυτερο τροπο που μπορω και θα ναι υπερηφανες που σε ειχαν πατερα…ησουν ο καλυτερος φιλος, αντρας, πατερας, αδερφός, γιος που θα μπορουσε να χε ο καθενας μας…μα πανω απ’ολα ο Dj της καρδιας μας DECIBEL!! Για μας ζεις αιωνια…Σε αγαπαμε εγω,η Μαρθα μας και η Δημητρα μας!!Θεε μου να μου τον προσεχεις…”
ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Αποκαλύφθηκε από τους αστρονόμους ο απολιθωμένος Ηρακλής, μέσα στον γαλαξία μας

Newsteam 0 Comments

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το «απολίθωμα» ενός άγνωστου έως τώρα γαλαξία, κρυμμένου στα βάθη του δικού μας γαλαξία. Ο εν λόγω γαλαξίας, που ονομάστηκε «Ηρακλής», πιθανότατα είχε συγκρουστεί πολύ παλιά, πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια, με τον δικό μας γαλαξία, από τον οποίο τελικά απορροφήθηκε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρικάρντο Σκίαβον του Πανεπιστημίου Τζον Μουρς του Λίβερπουλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας, έκαναν την ανακάλυψη μελετώντας τα δεδομένα από την έρευνα του ουρανού «Sloan Digital Sky Survey (SDSS)» και του παρατηρητηρίου APOGEE (Apache Point Observatory Galactic Evolution).

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση της κατανόησης σχετικά με το πώς ο γαλαξίας μας έφθασε στη σημερινή μορφή του. Όταν έγινε η σύγκρουση με τον «Ηρακλή», ο δικός μας γαλαξίας ήταν ακόμη σε «νηπιακή» φάση. Σήμερα, τα απομεινάρια του «Ηρακλή» -άστρα και αέρια- εκτιμάται ότι αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το ένα τρίτο, της σφαιρικής άλω του δικού μας γαλαξία.

Η δημιουργία μεγαλύτερων γαλαξιών από τη σύγκρουση και απορρόφηση μικρότερων γαλαξιών είναι συχνό φαινόμενο στο σύμπαν. Τα απομεινάρια των παλαιότερων γαλαξιών συνήθως γίνονται αντιληπτά στην εξωτερική άλω, ένα τεράστιο, αλλά πολύ αραιό, νέφος άστρων που περιβάλλουν το κυρίως τμήμα του γαλαξία. Επειδή ο γαλαξίας μας «χτίστηκε» σταδιακά από έξω προς τα μέσα, η ανακάλυψη «απολιθωμάτων» πανάρχαιων γαλαξιών που έχουν απορροφηθεί απαιτεί να ψάξει κανείς στα κεντρικά μέρη του γαλαξία μας.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, δεν είχε γίνει έως τώρα αντιληπτή η σημαντική συμβολή του «Ηρακλή» στη διαμόρφωση του γαλαξία μας, επειδή η θέση του στα βάθη του γαλαξία μας τον κρύβει από τη Γη, καθώς παρεμβάλλονται νέφη διαστρικής σκόνης. Όμως, το APOGEE μπορεί να «δει» μέσα από αυτά τα νέφη στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, αντί για το ορατό που «τυφλώνεται» από τη σκόνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε το »

Ούτε καρφίτσες από την PFIZER – Το μήνυμα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ από αναγνώστη μας

Newsteam 0 Comments

Παρακάτω δημοσιεύουμε το μήνυμα του φίλου αναγνώστη μας Δημήτρη Γεωργίου

“Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ “ΣΩΣΕΙ” ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΦΟΝΙΚΟ” ΙΟ

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ο κτηνίατρος Αλβέρτος Μπουλά.

Λέει για το εμβόλιο και την εταιρεία του: “Σκοπεύουμε να τιμήσουμε την ιστορία μας και να φέρουμε στον κόσμο ένα εμβόλιο που έχει αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό”

Λέει για μας: “Θέλω να σας πω ότι η δική τους απόφαση δεν θα επηρεάζει μόνο τις δικές σας ζωές, που εν τέλει είναι δική σας απόφαση, αλλά θα επηρεάσει και τις ζωές άλλων, γιατί αν δεν κάνετε το εμβόλιο θα γίνετε ο αδύναμος κρίκος που θα επιτρέψει τον ιό να αναπαράγεται”

Και αυτό δεν το λέει κάποιος τρίτος, αλλά αυτός που το πουλάει…

Και είναι τόσο “δική” μας η απόφαση, που σχεδιάζεται παραγωγή για όλον τον πλανήτη.

Φαίνεται πολύ σίγουρος ότι θα πάρουμε τη “σωστή” απόφαση…

Αλλά για να μας “βοηθήσουν” οι κυβερνήσεις να πάρουμε τη “σωστή” απόφαση, έχουν φροντίσει να είναι υποχρεωτικό.

Είτε απευθείας με νόμους, είτε πλαγίως με τις “βεβαιώσεις εμβολιασμού”.

Ποια ιστορία τους όμως, θα τιμήσουν Pfizer και Μπουλά;

Μαθαίνουμε για την Pfizer :

-Έλαβε το μεγαλύτερο ποινικό πρόστιμο ως μέρος διακανονισμού 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, για αθέμιτες προωθήσεις φαρμάκου και δωροδοκίες γιατρών.

-Η Pfizer δήλωσε ένοχη για την προώθηση  του παυσίπονου Bextra, επειδή το προωθούσε για χρήστες που δεν είχαν εγκριθεί απο τις ιατρικές αρχές.

-Τη δεκαετία του 90 συμμετείχε στην κατασκευή ελαττωματικών καρδιακών βαλβίδων που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους. Η εταιρεία είχε εσκεμμένα παραπλανήσει τις ιατρικές αρχές για τους κινδύνους. Η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει 10,75 εκατομμύρια δολλάρια ως πρόστιμο.

-Της ασκήθηκε ομαδική αγωγή και κατέβαλε αποζημίωση 60 εκατομμυρίων δολαρίων για το Rezulin, ένα φάρμακο για το διαβήτη που οδήγησε στο θάνατο ασθενών λόγω οξείας ηπατικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από το φάρμακο.

-Στην Αγγλία της έχουν επιβληθεί πρόστιμα 90 εκατομμυρίων λιρών από τον Οργανισμό Ανταγωνισμού για υπερτιμολόγηση, επειδή ανέβασε το κόστος ενός φαρμάκου για την επιληψία επί 2.500 %, χρεώνοντας τους φορολογούμενους 48 εκατομμύρια λίρες επιπλέον της πραγματικής τιμής.

-Το 2004 της επιβλήθηκε πρόστιμο 430 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω ποινικών κατηγοριών, επειδή πλήρωνε γιατρούς για να συνταγογραφήσουν το φάρμακο Neurontin για την επιληψία, σε ασθενείς για τους οποίους το φάρμακο δεν είχε εγκριθεί. Το 2010 ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η Pfizer διέπραξε απάτη με την εμπορία του φαρμάκου.

-Η Pfizer ομολόγησε ότι κατά τη διάρκεια μίας περιόδου έξι μηνών το προηγούμενο έτος, είχε πληρώσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 4.500 γιατρούς και επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, για να προωθούν την εταιρεία.

-Το 2012 η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει σε διακανονισμό 45 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Pfizer για την επίλυση χρεώσεων, επειδή οι θυγατρικές της είχαν δωροδοκήσει γιατρούς στο εξωτερικό και άλλους επαγγελματίες υγείας για να αυξήσει τις πωλήσεις στο εξεωτερικό.

-Υποβλήθηκε μήνυση εναντίον της σε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο από νιγηριανές οικογένειες, οι οποίες κατηγόρησαν την εταιρεία ότι δοκιμάζει ένα επικίνδυνο νέο αντιβιοτικό, που ονομάζεται troven, σε παιδιά, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων και ότι χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια. Oμάδα ιατρικών εμπειρογνωμώνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Pfizer είχε παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 75 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αγωγές στα δικαστήρια της Νιγηρίας. Η υπόθεση στις ΗΠΑ διευθετήθηκε με άγνωστο ποσό.

Και μετά από όλα αυτά έρχεται ο κύριος Μπουλά και μας λέει ότι η εταιρεία του θα τιμήσει την ιστορία της.

Και εμείς θα τιμήσουμε τη δική μας…”

Διάβασε το »

Πόσο πρόβατα μας περνάνε! Ο Στουρνάρας θεωρεί βιώσιμο το… 207% χρέος!

Newsteam 0 Comments

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει βιώσιμο, παρά την αύξηση του ως ποσοστό του ΑΕΠ. Δηλαδή το χρέος που θα φτάσει για φέτος το 207% είναι βιώσιμο όταν το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια το χρέος ήταν στο 126%!

Να σημειώσουμε ότι αυτό το 207% είναι το χρέος που έφτασε από τον Μάρτιο όταν το χρέος ήταν στο 183% και είχε στα χέρια της η κυβέρνηση και αφού πρώτα η χώρα έχει περάσει από μνημόνια αλλά και το PSI μια κίνηση που ισοδυναμούσε με την πώληση της Ελλάδας με αντάλλαγμα την πώληση των “ασημικών”.

Αυτό υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συνέστησε το ταμειακό απόθεμα ασφαλείας του Δημοσίου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια (αυτό που φώναζαν προεκλογικά ως λάθος κίνηση;), καθώς συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλού κινδύνου αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους, παρέχοντας εμπιστοσύνη στους επενδυτές.

Όπως ανέφερε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν Κεντρικός Τραπεζίτης Γ.Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι βασικοί κίνδυνοι βιωσιμότητας του χρέους σχετίζονται κυρίως με τους όρους χρηματοδότησης από τις αγορές, τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και με το ύψος των παρεχόμενων εγγυήσεων που έχουν δοθεί για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στα πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό συνέστησε μετά την πανδημία η κυβέρνηση να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα προκειμένου η οικονομία να προετοιμαστεί όχι μόνο για μια ασφαλή και πλήρη επανεκκίνηση, αλλά πολύ περισσότερο για την επάνοδό της σε μια στέρεη αναπτυξιακή τροχιά επενδύοντας στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία.

Επίσης οι ελληνικές αρχές, με δεδομένο ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προσωρινού χαρακτήρα, θα πρέπει, όπως υπογράμμισε, να είναι έτοιμες να ενταχθούν πλήρως στους κανόνες του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου, μόλις αυτοί ενεργοποιηθούν εκ νέου. Τέλος θα πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που θα λάβει η Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, η επίπτωση της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα και τα επακόλουθα μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης αναμένεται να επιφέρουν «μια μόνιμη ανοδική μετατόπιση τόσο της καμπύλης του χρέους-προς-ΑΕΠ, όσο και της καμπύλης των Ακαθάριστων Χρηματοδοτικών Αναγκών-προς-ΑΕΠ σε σχέση με τις προ-πανδημίας εκτιμήσεις.

Ωστόσο, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι κίνδυνοι για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους παραμένουν περιορισμένοι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, λόγω της σύνθεσης του χρέους που αποτελείται κατά 81% από δάνεια του επίσημου τομέα, αλλά και της ευνοϊκής διάρθρωσης των αποπληρωμών, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους».

Διάβασε το »

Στο ιδιο εργο θεατεσ! αλλη μια μερα που μας δουλευουν ψιλο γαζι με τα νουμερα ενω ειμαστε κλεισμενοι στην φυλακη μασ- ολα για να μας μπηξουν το εμβολιο – 2.135 κρουσματα και 101 νεοι θανατοι

Newsteam 0 Comments

Σήμερα ανακοινώνουμε 2135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε το »

Αυτά που μας απέκρυψαν τα ΜΜΕ! Η κακομεταχείριση και τα βασανιστήρια των ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ από τους Αζέρους

Newsteam 0 Comments

Τα ελληνικά μέσα για κάποιο λόγο αποσιωπούν την κακομεταχείριση των αρμένιων αιχμάλωτων στα χέρια των Αζέρων.

Το youtube είναι γεμάτο βίντεο, που αυτοί φαίνονται χτυπημένοι και εξαναγκάζονται να πουν ότι το Καραμπάχ είναι Αζέρικο.

Φανταστείτε τι θα κάναν σε ενδεχόμενους Έλληνες αιχμαλώτους. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος..

Διάβασε το »

Συγκλονίζει ο καθηγητής ιωαννίδης! ο εγκλεισμος (lockdown) θα επιφέρει καταστρεπτικες επιπτωσεις στις ζωες μασ!

Newsteam 0 Comments
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • 24|11|2020 16:10
  • /Redbull
  • /1 ΣΧΟΛΙΟ
  • /171 views

Κοινοποίηση:

Ακούστε τι λέει ο Έλληνας καθηγητής Επιδημιολογίας, Ιατρικής και Στατιστικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ιδίου πανεπιστημίου!

Ένας άνθρωπος ο οποίος από πολλούς επιστήμονες χαρακτηρίστηκε, ως ο Αϊνστάιν της εποχής μας!

Διάβασε το »

Όλη η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη – Ποιες θα είναι οι δράσεις για την Ελλάδα μας μας

Newsteam 0 Comments

Σε 20 δράσεις που θα αλλάξουν το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας αναφέρεται η τελική Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη που παραδόθηκε στην κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι η εν λόγω επιτροπή, που πήρε το όνομά της από τον πρόεδρο και νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορου Πισσαρίδη, συγκροτήθηκε με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μελέτη της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια καθώς θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία πάνω από 33 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και πως οι προτάσεις δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση.

Οι προϋποθέσεις αύξησης του κατά κεφαλήν εισοδήματος

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, κεντρικός στόχος της ελληνικής οικονομίας για την επόμενη δεκαετία είναι η συστηματική αύξηση του κατά κεφαλήν πραγματικού εισοδήματος, ώστε αυτό να συγκλίνει σταδιακά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επιπλέον βασικοί στόχοι κατά τη διαδικασία σύγκλισης είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων. Για την επίτευξη της σύγκλισης αυτής θα απαιτηθούν δύο σημαντικές προϋποθέσεις:

– Πρώτον, η σημαντική αύξηση της απασχόλησης, τόσο μέσω της μείωσης της ανεργίας όσο και μέσω της αύξησης της συμμετοχής στην αγορά εργασίας υποαπασχολούμενων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι γυναίκες και οι νέοι. Η αυξημένη απασχόληση, επιπλέον, θα συμβάλλει στην άμβλυνση των κοινωνικών αποκλεισμών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

– Δεύτερον, η ισχυρή αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, που θα διασφαλίσει την ευημερία των νοικοκυριών σε βάθος χρόνου. Η αύξηση της παραγωγικότητας απαιτεί αύξηση του παραγωγικού κεφαλαίου και επομένως νέες επενδύσεις, τόσο από τις εγχώριες επιχειρήσεις όσο και από ξένες. Απαιτεί επίσης την ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και νέων τεχνολογιών. Καθώς οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και η εσωτερική αγορά σε χώρες μικρού μεγέθους, όπως η Ελλάδα, παρέχει περιορισμένες ευκαιρίες, η αύξηση των εξαγωγικών δυνατοτήτων της οικονομίας είναι απαραίτητη.

Το σχέδιο δράσεων που παρουσιάζεται στην Έκθεση έχει ως στόχο την ετήσια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά ποσοστό της τάξης του 3,5% για την επόμενη δεκαετία, κατά μέσο όρο.

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ετήσιας αύξησης της απασχόλησης κατά 1% και της ετήσιας αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας κατά 2,5%.

Εάν επιτευχθούν αυτά, τότε το 2030 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης αναμένεται να ανέλθει στο 81% της ΕΕ (από το 67% το 2019) ενώ η ανεργία θα μειωθεί στο 7% (από το 17,2% το 2019). Επιπλέον, θα ενισχυθεί η εξωστρέφεια: οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 90%, ενώ το μερίδιο των εξαγωγών στο ΑΕΠ θα ανέλθει στο 50,5%, από το 37,2% το 2019.

Ποιες είναι οι προτεινόμενες δράσεις

Η επίτευξη των βασικών στόχων αναμένεται να γίνει σταδιακά στα επόμενα χρόνια με συνδυασμένες δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομικής πολιτικής, όπως αναλύονται στα αντίστοιχα κεφάλαια της έκθεσης.

Το πρώτο σύνολο δράσεων

Ένα πρώτο σύνολο δράσεων αφορά αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της οικονομίας, ώστε να διευκολυνθεί η παραγωγική δραστηριότητα. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση του βάρους στην επίσημη εργασία από φόρους και εισφορές. Περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση του ρυθμιστικού και διοικητικού βάρους, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολυπλοκότητα και έλλειψη διαφάνειας του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

1.     Μείωση του βάρους στη μισθωτή εργασία με συνδυαστικά μέτρα όπως (α) μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (για παράδειγμα μέσω ενός σταθερού ποσού εισφορών υγείας για όλους τους εργαζόμενους), (β) απάλειψη της «εισφοράς αλληλεγγύης», και (γ) μείωση του ανώτατου ορίου ασφαλιστέου εισοδήματος. Ενσωμάτωση εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας, ανεξάρτητα από την πηγή. Ενίσχυση διαφάνειας στις συναλλαγές με ισχυρά θετικά κίνητρα για χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, για αγοραστές και πωλητές, στοχευμένα σε κλάδους και επαγγέλματα υψηλής φοροδιαφυγής και επέκταση και στα νομικά πρόσωπα.

2.     Ενίσχυση της αναλογικότητας και διαφάνειας του δημόσιου διανεμητικού πρώτου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα ανάπτυξη ενός δεύτερου και τρίτου πυλώνα με κίνητρα για ιδιωτικές αποταμιεύσεις. Μετάβαση από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής σύνταξης, με άμεση εφαρμογή για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας και εθελοντικά για όσους άλλους εργαζόμενους το επιθυμούν. Οριστικοποίηση αποτελεσματικού πλαισίου εποπτείας για τα ασφαλιστικά ταμεία στον δεύτερο πυλώνα, συμπεριλαμβανομένου και ενός δημόσιου ταμείου.

3.     Συνέχιση και εμβάθυνση των διαδικασιών κωδικοποίησης και αξιολόγησης της νομοθεσίας. Θεσμική ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, όπως μέσω της αύξησης της θητείας και της κινητικότητας στις ανώτερες διοικητικές θέσεις, καθώς και της αναβάθμισης του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού. Καθολική εφαρμογή της αξιολόγησης. Συνέχιση των διαδικασιών ψηφιοποίησης με έμφαση στη διαλειτουργικότητα των εφαρμογών και στην ευχρηστία τους από τους πολίτες.

4.     Επέκταση των ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια για οικονομικές υποθέσεις που απαιτούν εξειδίκευση. Διεύρυνση και υποστήριξη των μηχανισμών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Συστηματικότερη υποβοήθηση των δικαστών, μέσω της πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων και της εισαγωγής του θεσμού των επίκουρων. Βελτίωση του συστήματος εκπαίδευσης, κατάρτισης, αξιολόγησης και εξέλιξης των δικαστών.

5.     Ενίσχυση του συστήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας στον τομέα της προστασίας των επενδυτών. Βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης και της διαφάνειας στην αγορά πίστεως. Στοχοθεσία για ταχύτερη μείωση των προβληματικών δανείων από τις τράπεζες. Έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα. Φορολογικά κίνητρα για αύξηση μακροχρόνιας αποταμίευσης των νοικοκυριών στην κατεύθυνση ανάπτυξης της εσωτερικής κεφαλαιαγοράς.

6.     Ταχεία ολοκλήρωση του κτηματολογίου, των δασικών χαρτών, και των καθορισμών χρήσεων γης μέσω της κατάρτισης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Ενισχυμένη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στις διαδικασίες. Περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης. Βελτίωση της διαφάνειας για χωροταξικά και περιβαλλοντικά δεδομένα, και αναβάθμιση της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος σε Ανεξάρτητη Αρχή.

7.     Μεταφορά αρμοδιοτήτων σε τοπικό επίπεδο, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η χωροταξία, με την κεντρική διοίκηση να ασκεί περισσότερο επιτελικό ρόλο. Συγχώνευση και απλούστευση όλων των φόρων για την ακίνητη περιουσία και μεταφορά μέρους τους σε τοπικό επίπεδο. Οι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ανάλογοι με τις αρμοδιότητες, και η μεταφορά τους να γίνεται με βάση διαφανείς διαδικασίες και παραμέτρους.

Το δεύτερο σύνολο δράσεων

Ένα δεύτερο σύνολο δράσεων αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Οι δράσεις αυτές  περιλαμβάνουν την καλύτερη πρόσβαση για όλους σε μια δυναμική αγορά εργασίας, την καθολική πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας, καθώς και ένα στοχευμένο σύστημα κοινωνικών παροχών προς τους περισσότερο αδύναμους. Αυτές είναι:

1.     Εκσυγχρονισμός της δομής του συστήματος εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Έμφαση στην προσχολική αγωγή. Αύξηση του μέσου μεγέθους των σχολικών μονάδων, με ουσιαστική αυτονομία συμπεριλαμβανομένων και των προσλήψεων, και αξιολόγησή τους. Καθολική ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών και περιεχομένου, επέκταση προγραμμάτων ολοήμερου σχολείου, μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ριζικός εκσυγχρονισμός συστήματος διακυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση, και ουσιαστική διασύνδεση των πανεπιστημίων με αντίστοιχα της αλλοδαπής, με την οικονομία και με την ευρύτερη κοινωνία.

2.     Αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας με προτεραιότητα στην πλήρη ανάπτυξη συστήματος ψηφιακού φακέλου ασθενούς, πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης. Μεγαλύτερη αυτονομία δημόσιων νοσοκομείων και εφαρμογή συστήματος παρακολούθησης κόστους και αξιολόγησης. Εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης προμηθειών φαρμάκων και υλικών, με αύξηση όγκου γενόσημων φαρμάκων, χώρο για καινοτόμες θεραπείες και εφαρμογή πρωτοκόλλων στη συνταγογράφηση. Διασύνδεση των επιστροφών και εκπτώσεων που επιβάλλονται με χαρακτηριστικά καινοτομίας, έρευνας και επενδύσεων. Ενίσχυση συστήματος κλινικών μελετών.

3.     Ριζική αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης για ανέργους και για εργαζόμενους. Αύξηση χρηματοδότησης, ευθυγράμμιση κινήτρων και επιβράβευση των παρόχων σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της κατάρτισης. Αναδιάρθρωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με στροφή προς ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

4.     Διευκόλυνση της πληρέστερης ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας και της αύξησης των αμοιβών τους με αυστηρή εφαρμογή των νόμων κατά των διακρίσεων μεταξύ των φύλων. Δράσεις για την καταπολέμηση διακρίσεων κάθε μορφής. Ανάπτυξη συστήματος προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με καθολική πρόσβαση από ηλικία 6 μηνών. Παράλληλη ενίσχυση του συστήματος φροντίδας των ηλικιωμένων.

5.     Βελτίωση της δομής και στόχευσης κοινωνικών επιδομάτων ώστε να μη λειτουργούν ως αντικίνητρα για εργασία. Προγράμματα κατάρτισης μεταναστών και καλύτερης ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας. Εξειδικευμένα προγράμματα ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το τρίτο σύνολο δράσεων

Ένα τρίτο σύνολο δράσεων αφορά τη βελτίωση των υποδομών, μέσω δημόσιων επενδύσεων και κινητοποίησης ιδιωτικών. Ήτοι:

1.     Εκσυγχρονισμός του συστήματος σχεδιασμού και υλοποίησης δημοσίων έργων. Ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών με επιτάχυνση βασικών επενδύσεων και διασύνδεσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

2.     Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων (κατοικιών και επαγγελματικών) με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με παράλληλη άμβλυνση του κόστους μετάβασης κατά τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης. Ανάπτυξη συστημάτων κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης απορριμμάτων.

3.     Βελτίωση των σιδηροδρομικών και οδικών προσβάσεων στα σύνορα για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαδρόμων για εμπορεύματα, αναβάθμιση των εξαγωγικών λιμανιών και της διασυνδεσιμότητάς τους με τις λοιπές υποδομές μεταφορών, αναβάθμιση του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Το τέταρτο σύνολο δράσεων

Το τέταρτο σύνολο δράσεων αφορά επιμέρους τομείς και κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Οι δράσεις αυτές εξειδικεύουν κάποιες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, αναγνωρίζοντας όμως ότι οι προτεραιότητες σε διαφορετικούς τομείς διαφέρουν. Ήτοι:

1.     Μείωση του κόστους παραγωγής στη μεταποίηση, κυρίως μέσω επιταχυνόμενων φορολογικών αποσβέσεων για επενδύσεις σε εξοπλισμό, μεγαλύτερης ευελιξίας αναφορικά με τον χρόνο εργασίας και μείωση του κόστους ενέργειας. Συστηματική καταγραφή και απάλειψη εμποδίων σε κλάδους με υψηλότερο δυναμικό για εξαγωγική δραστηριότητα.

2.     Εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κυρίως στην κατεύθυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση για επενδύσεις που αφορούν ψηφιακή αναβάθμιση, καινοτομία ή εξωστρέφεια, ή που προάγουν την κοινωνική συνοχή ή την προστασία του περιβάλλοντος.

3.     Ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών στον τουρισμό μέσα από προγράμματα ενίσχυσης των βασικών υποδομών και της ψηφιοποίησης υπηρεσιών, της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, και της διεθνούς εικόνας και αναγνωρισιμότητας. Έμφαση στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

4.     Ενίσχυση βασικής έρευνας μέσω άρσης αγκυλώσεων για πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και δημιουργία σταθερού χρηματοδοτικού φορέα βασικής έρευνας με μακροπρόθεσμη ερευνητική στρατηγική και διαφανή κριτήρια χρηματοδότησης. Ενίσχυση καινοτομίας με κίνητρα για έρευνα στις επιχειρήσεις σε μεταποίηση, αγροδιατροφή και αλλού, και ανάπτυξη μέσω έξυπνης εξειδίκευσης.

5.     Μεγέθυνση και εκσυγχρονισμός των εκμεταλλεύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, ενίσχυση της συμβολής της τεχνολογίας και της έρευνας, και αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων.

Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες

Με δεδομένη την τρέχουσα κρίση, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, και τη συμπληρωματικότητα μεταξύ διαφορετικών ειδών μεταρρυθμίσεων, οι πλέον επείγουσες προτεραιότητες από τις δράσεις που περιγράφονται παραπάνω είναι οι εξής:

–       Παραγωγή και επενδύσεις: Δραστική μείωση του κόστους στην επίσημη εργασία με μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού βάρους. Ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση αποσβέσεων για επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και καινοτομία. Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Επενδύσεις σε υποδομές με προτεραιότητα σε μεταφορές εμπορευμάτων και σε μετακινήσεις σε επιβαρυμένους διαδρόμους για πολίτες και τον τουρισμό. Ενίσχυση εξαγωγικών κλάδων της μεταποίησης με μείωση κόστους ενέργειας και άμβλυνση διοικητικών εμποδίων. Διαχείριση απορριμμάτων και κυκλική οικονομία.

–       Ανθρώπινο κεφάλαιο: Νέα προγράμματα και δομές κατάρτισης εργαζόμενων και ανέργων. Οργανωτικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες. Διεύρυνση και αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής. Διευκόλυνση της πληρέστερης ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για ενίσχυση έρευνας αιχμής σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που θα υποστηρίζουν συστάδες (clusters) σε συνδυασμό με την παραγωγή.

–       Δημόσιος τομέας και διοίκηση: Επιτάχυνση της ψηφιοποίησης υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Ενίσχυση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και νοσοκομειακών μονάδων με ισχυρό ρόλο σε συστήματα παρακολούθησης. Επέκταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια για οικονομικές υποθέσεις και διεύρυνση των μηχανισμών εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Ενίσχυση του συστήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας στον τομέα της προστασίας των επενδυτών.

Ποιοι απαρτίζουν την Επιτροπή Πισσαρίδη

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Αναπληρωτής πρόεδρος είναι ο Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ & καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι οι

Δημήτρης Βαγιανός, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο LSE στο Ηνωμένο Βασίλειο, και

Κώστας Μεγήρ, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Yale στις ΗΠΑ.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν επίσης με συμβουλευτικό ρόλο οι:

Κυριάκος Ανδρέου (PwC),

Κωσταντίνος Αρκολάκης (Yale),

Μανόλης Γαλενιανός (London Holloway),

Χρήστος Γκενάκος (ΟΠΑ και Cambridge),

Svetoslav Danchev (IOBE),

Αρίστος Δοξιάδης (Big Pi Ventures),

Νίκος Καραμούζης (Grant Thornton),

Φοίβη Κουντούρη (ΟΠΑ),

Αλέξανδρος Κρητικός (DIW),

Δάφνη Νικολίτσα (Παν.Κρήτης), και

Διομήδης Σπινέλλης (ΟΠΑ), ενώ συμμετείχε και ο

Πάνος Τσακλόγλου (ΟΠΑ) έως τον Ιούλιο του 2020.

Διάβασε το »

Ετοιμαζουν να καταργησουν την θεια κοινωνια! τι θα πραξει αραγε η ιεραρχια για να αποτρεψει το οριστικο κλεισιμο της θρησκειας μας – εχουν τα κοτσια να το κανουν;

Newsteam 0 Comments

Πολύ περιορισμένα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα όχι μόνο σε ότι αφορά τους εορτασμούς αλλά και τις μετακινήσεις και τον τρόπο διασκέδασης και στον αριθμό ατόμων που κάποιος θα μπορέσει να συναντήσει ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες διαρροές των «ειδικών» για κλειστές εκκλησίες!

Συγκεκριμένα ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του παν. Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε:

«Οι εκκλησίες, όπως και άλλοι χώροι συνωστισμού, θα είναι κλειστές λογικά τα Χριστούγεννα»!

Σημειώνεται ότι όπως το pronews.gr είχε πρώτο ενημερώσει η αποκάλυψη για την επιστολή  της Ιεράς Συνόδου προς  τους αρμοδίους με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι δεν  θα ανεχθεί κλειστές Εκκλησίες τα  Χριστούγεννα και πως η  Θεία Κοινωνία είναι «κόκκινη  γραμμή» έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή προς τους αρμοδίους το αποκάλυψε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

“Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί”, εξηγώντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία.

Δηλαδή θα έχουμε το πρωτοφανές φέτος, να μην έχει γιορτάσει η χώρα καμία από τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, όπως  Χριστούγεννα, Πάσχα, Ευαγγελισμό και Δεκαπενταύγουστο και φυσικά καμία εθνική εορτή.

Πέραν των εκκλησιών χλωμά είναι τα πράγματα και για την εστίαση.

Η επιστροφή του «πλαισίου εορτασμού του Πάσχα» με οικογενειακό τραπέζι σε πολύ στενό κύκλο και χωρίς μετακινήσεις εκτός νομού είναι ένα από τα επικρατέστερα, για να εμποδιστούν τα ρεβεγιόν κατ’ οίκον και να μην ακολουθήσει και φέτος η πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών.

Στα φετινά Χριστούγεννα απούσα θα είναι και η μουσική, καθώς μετά το άνοιγμα των σχολείων το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου (για το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να κλίνει προς τις 7 Δεκεμβρίου), θα ακολουθήσει η επιστροφή στο λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τελευταία, αλλά πιο κρίσιμη διαδρομή στον χάρτη επαναφοράς της χώρας στην καθημερινότητα αποτελεί η εστίαση, η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει μεν κατά πάσα πιθανότητα παραμονές Χριστουγέννων (μάλλον 21 Δεκεμβρίου), αλλά με πολλούς δε αστερίσκους.

Συγκεκριμένα, όσα εστιατόρια ανοίξουν, δεν θα επιτρέπεται να παίζουν μουσική, ο μέγιστος αριθμός καθήμενων θα υπολογίζεται στα 4 άτομα ανά τραπέζι και θα επικρέμεται διαρκώς ο φόβος των εντατικών ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια. Προς μεγάλη απογοήτευση του νεανικού κυρίως πληθυσμού της χώρας, ούτε για την πρωτοχρονιάτικη πρόποση θα ανοίξουν τα μπαρ φέτος.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται τις ημέρες των γιορτών, όπως και το Πάσχα:

· Μετακινήσεις εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Διαμονής

· Μετάβαση σε τουριστικά χειμερινά θέρετρα

· Μετάβαση στα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά

Διάβασε το »

Μας θέλουν Πειραματόζωα, αλλά ΔΕΝ θα τους ΠΕΡΑΣΕΙ – Η χώρα μας ποτέ δεν πεθαίνει!!!

Newsteam 0 Comments

Μας ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, ΕΜΑΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ να μας ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ,αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Οι ΡΙΖΕΣ της ΠΙΣΤΗΣ και της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ !!!

Βίντεο Ορθοδοξίας

Διάβασε το »

Να τα μας! Η Μαριέττα Γιαννάκου εξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Newsteam 0 Comments

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, για την εκλογή νέου προεδρείου. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής αναδεικνύεται στο αξίωμα αυτό.

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, εξελέγη αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής για τις Μελλοντικές Δυνατότητες Ασφάλειας και Άμυνας της Συμμαχίας.

Αμέσως μετά την εκλογή της, η κ. Γιαννάκου, αφού συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Gerald Connolly, από τις ΗΠΑ, αλλά και τον απερχόμενο Πρόεδρο Attila Mesterhazy, από την Ουγγαρία, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει των τριών στόχων που έχουν τεθεί από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Stoltenberg, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της. Τα κριτήρια αυτά θεωρώ ότι θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας μελλοντικά και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ άνδρες και γυναίκες θα δουλέψουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τρεις αυτοί στόχοι».

Νωρίτερα, απευθύνθηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους τρεις στόχους της Συμμαχίας για το 2030 και απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών. Αναφερόμενος στον ρόλο του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε για «τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποφυγής συγκρούσεων και αποσυμπίεσης, που μπορεί να προλάβει επικίνδυνα ατυχήματα στην περιοχή και να δημιουργήσει την ευκαιρία για πολιτικές συζητήσεις και διπλωματικές λύσεις». «Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν, ότι τελικά είμαστε σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, δεσμευμένοι στην κύρια αποστολή τους, να προστατεύουν και να αμύνονται ο ένας για τον άλλο» σημείωσε, τονίζοντας πως «είμαστε πιο ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι».

Η φετινή Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ υιοθέτησε σειρά Ψηφισμάτων με τα ακόλουθα θέματα:

1. Μια Διατλαντική στρατηγική για την Κίνα.

2. Συνέχεια της εφαρμογής του Ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

3. Οικονομική ανθεκτικότητα και πανδημία.

4. Αμυντική καινοτομία.

5. Διατήρηση των επενδύσεων στον τομέα της Άμυνας μετά την πανδημία Covid-19.

Διάβασε το »

Ήρθε η ώρα της Ιεραρχίας για να αποτρέψουν το οριστικό κλείσιμο της Θρησκείας μας – Έχουν τα κότσια να το κάνουν;

Newsteam 0 Comments

Πολύ περιορισμένα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα όχι μόνο σε ότι αφορά τους εορτασμούς αλλά και τις μετακινήσεις και τον τρόπο διασκέδασης και στον αριθμό ατόμων που κάποιος θα μπορέσει να συναντήσει ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες διαρροές των «ειδικών» για κλειστές εκκλησίες!

Συγκεκριμένα ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του παν. Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος είπε:

«Οι εκκλησίες, όπως και άλλοι χώροι συνωστισμού, θα είναι κλειστές λογικά τα Χριστούγεννα»!

Σημειώνεται ότι όπως το pronews.gr είχε πρώτο ενημερώσει η αποκάλυψη για την επιστολή  της Ιεράς Συνόδου προς  τους αρμοδίους με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι δεν  θα ανεχθεί κλειστές Εκκλησίες τα  Χριστούγεννα και πως η  Θεία Κοινωνία είναι «κόκκινη  γραμμή» έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει επιστολή προς τους αρμοδίους το αποκάλυψε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

“Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί”, εξηγώντας ότι η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία.

Δηλαδή θα έχουμε το πρωτοφανές φέτος, να μην έχει γιορτάσει η χώρα καμία από τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, όπως  Χριστούγεννα, Πάσχα, Ευαγγελισμό και Δεκαπενταύγουστο και φυσικά καμία εθνική εορτή.

Πέραν των εκκλησιών χλωμά είναι τα πράγματα και για την εστίαση.

Η επιστροφή του «πλαισίου εορτασμού του Πάσχα» με οικογενειακό τραπέζι σε πολύ στενό κύκλο και χωρίς μετακινήσεις εκτός νομού είναι ένα από τα επικρατέστερα, για να εμποδιστούν τα ρεβεγιόν κατ’ οίκον και να μην ακολουθήσει και φέτος η πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών.

Στα φετινά Χριστούγεννα απούσα θα είναι και η μουσική, καθώς μετά το άνοιγμα των σχολείων το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου (για το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται να κλίνει προς τις 7 Δεκεμβρίου), θα ακολουθήσει η επιστροφή στο λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τελευταία, αλλά πιο κρίσιμη διαδρομή στον χάρτη επαναφοράς της χώρας στην καθημερινότητα αποτελεί η εστίαση, η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει μεν κατά πάσα πιθανότητα παραμονές Χριστουγέννων (μάλλον 21 Δεκεμβρίου), αλλά με πολλούς δε αστερίσκους.

Συγκεκριμένα, όσα εστιατόρια ανοίξουν, δεν θα επιτρέπεται να παίζουν μουσική, ο μέγιστος αριθμός καθήμενων θα υπολογίζεται στα 4 άτομα ανά τραπέζι και θα επικρέμεται διαρκώς ο φόβος των εντατικών ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια. Προς μεγάλη απογοήτευση του νεανικού κυρίως πληθυσμού της χώρας, ούτε για την πρωτοχρονιάτικη πρόποση θα ανοίξουν τα μπαρ φέτος.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται τις ημέρες των γιορτών, όπως και το Πάσχα:

· Μετακινήσεις εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Διαμονής

· Μετάβαση σε τουριστικά χειμερινά θέρετρα

· Μετάβαση στα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά

Διάβασε το »

Ο εφιαλτης μολις ξεκινησε – ουτε στα χωρια μας δεν θα μας αφησουν να παμε! χριστουγεννα με απαγορευση μετακινησης απο νομο σε νομο – αντε και καλο πασχα! αυτες οι επιχειρησεις θα ξαναδουλεψουν απο το… 2021

Newsteam 0 Comments

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου, εκπνέει κανονικά το αυστηρό πανεθνικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας. Τουλάχιστον θα ήταν πιο έντιμο αν η Κυβέρνηση το έλεγε ξεκάθαρα από την αρχή. Χριστούγεννα με απαγορεύσεις με πιθανότητα άρσης του αγίου… ποτέ (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο)

Μένουν μόνο οι ανακοινώσεις λοιπόν. Το lockdown θα πάρει παράταση και η άρση του θα γίνεται σταδιακά.

Ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο μειώθηκαν μεν και ανέρχονται σε 1.388, ωστόσο σημειώθηκε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, αφού 549 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, προκαλώντας ασφυξία στο ΕΣΥ, ενώ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δεδομένα που δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία, αν και οι επιστήμονες μιλούν για πρώτη αχτίδα φωτός και για τάση σταθεροποίησης και ίσως και μείωσης. Μέχρι να αποφασίσουν να τα αυξήσουν…

Τις σχετικές ανακοινώσεις, αφού μελετηθούν τα στοιχεία του επόμενου 48ώρου, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο διάγγελμά του, ως το τέλος της εβδομάδας, πιθανόν την Παρασκευή.

Οπως όλα δείχνουν, έχει κατασταλάξει η άποψη ότι η απαγόρευση μετακινήσεων θα παραταθεί και το άνοιγμα της κοινωνίας θα γίνεται σε δόσεις και με προτεραιότητες.

Ως προς τα σχολεία, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση του ανοίγματος στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το Star, η απόφαση κλίνει στο να ανοίξουν πανελλαδικά τα σχολεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσον αφορά τα εστιατόρια, υπάρχει πιθανότητα τελικά να ανοίξουν, αλλά με έως 4 άτομα στο τραπέζι και περιορισμένο ωράριο, μάλλον έως τις 10:00 το βράδυ, αλλά μόνον όσα έχουν «καθαρό» χαρακτήρα εστιατορίου και όχι καφέ μπαρ, που έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν και φαγητό, ενώ γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι πάνε για τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα πάντα με το Star, μελετάται η συνέχιση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Ειδικότερα, για όλο το διάστημα των εορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

Δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα

Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Λεφτά για διακοπές στα σαλέ δεν υπάρχουν. Ο Κούλης μας στερεί ακόμα και το να πάμε στη γενέτειρά μας, να δούμε έστω τη μάνα μας…

Διάβασε το »

Ο Alpha μας έστειλε Δελτίο Τύπου. Μας ενημερώνει για τις εκπομπές που θέλουν οι τηλεθεατές

Newsteam 0 Comments

Σταθερή αξία στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού βρίσκονται δύο καθημερινές εκπομπές του Alpha που έχουν αγαπηθεί από την πρώτη στιγμή και παραμένουν διαχρονικά πρώτες. Το «Happy Day» και το «Deal» σημείωσαν πρωτιές στον πίνακα της τηλεθέασης και για την εβδομάδα 16-20 Νοεμβρίου.

 

 

 

Το «Happy Day» και η Σταματίνα Τσιμτσιλή κρατούν καθημερινά συντροφιά στους τηλεθεατές παρέα με τον πρώτο, πρωινό τους καφέ. Η εκπομπή ήρθε για ακόμα μία εβδομάδα πρώτη στο δυναμικό κοινό με 13.8%, αποδεικνύοντας ότι η συνταγή για να έχεις μια χαρούμενη μέρα είναι κάθε μέρα στις 8, στον Alpha.

 

 

Ο Χρήστος Φερεντίνος και το «Deal» έχουν αγαπηθεί όσο κανένα άλλο τηλεπαιχνίδι και η εκπομπή έχει καθιερωθεί στην απογευματινή ζώνη εδώ και τέσσερις σεζόν. Αυτή την εβδομάδα ο Χρήστος Φερεντίνος ήρθε και πάλι πρώτος στο σύνολο του κοινού με 18.3%, αλλά και στο δυναμικό με 16.2%, ενώ την εκπομπή παρακολούθησαν έστω και για 1’ 1.387.000 τηλεθεατές.

Αδρεναλίνη, χιούμορ και πολλές χιλιάδες ευρώ, σε περιμένουν κάθε απόγευμα στις 17.50, στον Alpha.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια χώρα μας δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε

Newsteam 0 Comments

Την κατάσταση που επικρατεί με βάση τα στοιχεία και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα γενικού lockdown, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση που παρουσιάζει η εικόνα της πανδημίας σε γενικές γραμμές, επεσήμανε ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που αναμένονταν. Τόνισε, δε, ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα δίχως καμία έκπτωση και απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνία ή σχέδιο για την άρση του lockdown, το οποίο, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, εκπνέει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τις τελευταίες ημέρες γίνει λόγος για την άρση των μέτρων. Η απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της ζωής και της υγείας. Η ύπουλη αυτή απειλή δεν διαχωρίζει ηλικίες. Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής.

Η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση. Κάποιες περιοχές ίσως σημεία βελτίωσης. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Δεν είναι στιγμή για τις όποιες εκπτώσεις των μέτρων. Πρέπει να τηρούμε απαρέγκλητα τα μέτρα. Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα, μένουν σπίτι και βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς απέφυγε να δώσει ημερομηνία ή σχέδιο για την άρση του lockdown στη χώρα, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών και τα δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους.

Διάβασε το »

Να τα μασ! ειχατε καμια αμφιβολια;;;;;;; αυτοι ειναι οι πρωτοι που θα υποχρεωνουν τους πολιτες να κανουν το εμβολιο του κορονοϊου – ή θα το εχουν κανει ή αλλιως δεν θα…

Newsteam 0 Comments

Την ώρα που η Κυβέρνηση περνά από το Κοινοβούλιο νόμους στη ζούλα για να κάνουν από τώρα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, πριν λίγο είχαμε την πρώτη εταιρεία που θα απαιτεί από τους πελάτες της να έχουν εμβολιαστεί ώστε να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της.

Η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas, σχεδιάζει να ζητά από τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων να έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού όταν αυτό βγει, πριν επιβιβαστούν στα αεροσκάφη της.

Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Άλαν Τζόις, στο Channel 9 της Αυστραλίας, αναφέροντας πως εμβολιασμός θα είναι απαραίτητος στις διεθνείς πτήσεις, προσθέτοντας ότι «ζητάμε να τροποποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να δηλώσουμε στους διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς πως θα ζητάμε από τους ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος».

Σημείωσε ακόμα ότι «αυτό θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης για τους συναδέλφους μας σε άλλες αεροπορικές ανά τον κόσμο».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η πανδημία του κορoνοϊού έχει ήδη στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας στις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ενώ η ίδια η Qantas έχει αναστείλει τις περισσότερες πτήσεις εκτός Αυστραλίας για τους μη μόνιμους κατοίκους. Μάλιστα η αεροπορική εταιρεία δεν αναμένει να επανεκκινήσει τις διεθνείς πτήσεις ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Μέρα με την μέρα αναμένεται να ακολουθήσουν πλήθος άλλων εταιρειών με παρόμοιες ανακοινώσεις με αποτέλεσμα σύντομα να φτάσει τον λαό σε τέτοιο σημείο ώστε να εμβολιαστεί για να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς άλλες δυσκολίες…

Διάβασε το »