Πατήστε ESC για κλείσιμο

Etsi - Spoiler - Φωτογραφίες, videoόλα στην μάχη των εμβολίων – Έτσι θα γίνει η τεράστια επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων

Newsteam 0 Comments

Πώς θα μεταφερθούν με ταχύτητα και ασφάλεια δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, όταν θα είναι τελικά έτοιμα; Οι επαγγελματίες της αλυσίδας μεταφοράς/συντήρησης/αποθήκευσης/διανομής (logistics) προετοιμάζονται, προσπαθώντας να λύσουν εξισώσεις με πολλαπλούς αγνώστους.

Πόσα εμβόλια θα χρειασθούν;

Μεταξύ 12 και 15 δισεκατομμύρια δόσεις πρέπει να παραχθούν στον κόσμο, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

«Τα σημερινά μοντέλα προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια για να καλύψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό πριν από το 2023 ή 2024», εκτιμά το Duke University που παρακολουθεί την αναδυόμενη αγορά 200 περίπου υποψήφιων εμβολίων.

Ολα τα εμβόλια θα μεταφέρονται με τον ίδιο τρόπο;

Τα εργαστήρια ετοιμάζουν δύο τύπους εμβολίων: ορισμένα, όπως το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, θα απαιτήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης, μέχρι τους -80 βαθμούς Κελσίου, ενώ άλλα θα συντηρούνται σε πιο συμβατικές θερμοκρασίες μεταξύ -2 και -8 βαθμών Κελσίου.

Ο πρώτος τύπος εμβολίου, που παραπέμπει σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες μεταφοράς, «θα αφορά περί το 30% των δόσεων που θα διανεμηθούν στον κόσμο», εκτιμά ο Ματιέ Φρίντμπεργκ, γενικός διευθυντής της Ceva (όμιλος CMA-CGM).

Για το 70% του δεύτερου τύπου των εμβολίων, «εξακολουθούν να απαιτούνται ειδικές συνθήκες μεταφοράς/αποθήκευσης. Πρόκειται για φάρμακα και αυτά είναι πάντοτε ευαίσθητα, αλλά υπάρχουν λιγότερες τεχνικές δυσκολίες από τους -80 βαθμούς», λέει.

Θα πάρουν το αεροπλάνο;

Για τον διευθυντή της εταιρείας, το ήμισυ των εμβολίων θα μεταφερθεί οδικώς από τον τόπο παραγωγής στον τόπο αποθήκευσης και στη συνέχεια στα κέντρα εμβολιασμού.

Το άλλο ήμισυ θα απαιτήσει μία διαδικασία μεταφοράς/αποθήκευσης/διανομής που θα συνδυάσει αεροπορική και χερσαία μεταφορά.

Ολα θα εξαρτηθούν από τις αποστάσεις και τον επείγοντα χαρακτήρα της μεταφοράς.

Πώς θα οργανωθεί η αεροπορική μεταφορά;

«Θα υπάρξει ανάγκη για την οργάνωση κάποιου είδους αερογέφυρας», λέει ο Γκλιν Χιουζ, υπεύθυνος cargo της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών (Iata). Η μεταφορά μίας δόσης για κάθε κάτοικο του πλανήτη θα απαιτήσει 8.000 μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη.

Για να υπάρξει μία ιδέα των όγκων, τα 99 επιβατηγά μεγάλων αποστάσεων μπορούν κάθε ένα να μεταφέρουν 400.000 δόσεις, ενώ τα Boeing 777 cargo περισσότερο από ένα εκατομμύριο δόσεις.

«Οι εμπορικές πτήσεις με ικανότητα μεταφοράς φορτίου στον χώρο των αποσκευών πρέπει να αυξηθούν», λέει ο διευθυντής της Iata Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ«Τα σύνορα θα πρέπει να είναι ανοικτά για να επιτρέψουν την διανομή».

Η σημερινή ικανότητα μεταφοράς cargo είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της ζήτησης. Η κατάρρευση των αερομεταφορών έχει περιορίσει την προσφορά, αφού το 60% των εμπορευμάτων μεταφέρεται στους χώρους των αποσκευών των εμπορικών πτήσεων.

Πώς οργανώνονται οι μεταφορικές εταιρείες;

Σε όλα τα επίπεδα, έχουν συγκροτηθεί task force, ομάδες εργασίες σε επίπεδο κρατών, τομέων δραστηριότητας και επιχειρήσεων για να εξετάσουν την κατάσταση της αγοράς στον τομέα της συσκευασίας, των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς, χερσαίων , αεροπορικών, θαλάσσιων.

Η ιδιαιτερότητα της παρούσας κατάστασης είναι ότι τα ίδια τα εργαστήρια θα ασχοληθούν με την πιστοποίηση των μέσων μεταφοράς.

«Η σειρά είναι ότι ένας θεσμός ή υγειονομική αρχή μίας χώρας συνεργάζεται με ένα εργαστήριο, το εργαστήριο δίνει πιστοποίηση της δικής του αλυσίδας μεταφοράς/αποθήκευσης και είναι δουλειά δική του και των υπεργολάβων αυτή η αλυσίδα μεταφοράς/αποθήκευσης να πληροί τα κριτήρια», λέει ο γενικός διευθυντής της Ceva.

Θα είναι όλος ο κόσμος έτοιμος;

Μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες: οι ποσότητες προς μεταφοράν, οι θερμοκρασίες, τα χρονοδιαγράμματα, τα σχήματα διανομής κλπ.

Ομως, οι επαγγελματίες του τομέα δηλώνουν ότι θα είναι έτοιμοι.

Τον περισσότερο καιρό, οι αλυσίδες μεταφοράς της φαρμακοβιομηχανίας περνούν απαρατήρητες, δηλώνει ο Ματιέ Φρίντμπεργκ, σημειώνοντας ότι η μεταφορά στους -80 βαθμούς Κελσίου υπάρχει ήδη για την μεταφορά οργάνων. «Αυτό που αλλάζει είναι ο ογκος και οι σχετικά σύντομοι χρόνοι».

Διάβασε το »

Αποκαλύψεις που τρομάζουν από τον Φυσικοπαθητικό Μάριο Δημόπουλο: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της UTAH: Έτσι ΠΕΡΑΣΕ το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!

Newsteam 0 Comments

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποκαλύψεις που τρομάζουν από τον Φυσικοπαθητικό Μάριο Δημόπουλο: “Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ της UTAH: Έτσι «ΠΕΡΑΣΕ» το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!”(ΒΙΝΤΕΟ)

Διάβασε το »

Αυτό είναι το σχέδιο – Έτσι θ’ ανοίξει και πάλι η εστίαση

Newsteam 0 Comments

Στο MEGA μίλησε ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

 

 

 • Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, «πάμε καλύτερα, έχουμε μια σημαντική μείωση στο ιϊκό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, με την εικόνα να είναι ανάλογη και στην Αθήνα».«Είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης του ιϊκού φορτίου, η οποία θα μεταφερθεί σε φάση αποκλιμάκωσης και των κρουσμάτων», και πρόσθεσε πως στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα κρούσματα θα φτάσουν κάτω από 400 μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

 

Μέχρι τις 15 Δεκέμβρη, τα κρούσματα θα έχουν πέσει στα 2000 σε όλη την Ελλάδα, ενώ όταν ο αριθμός φτάσει στα 1000, τότε μπορεί να γίνει συζήτηση για κάποιου είδους άνοιγμα της αγοράς. Τότε, και η εστίας μπορεί να ανοίξει αλλά με πολλή προσοχή

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Μπαμ!!! αφηνει αφωνο το πανελληνιο ελληνας επιστημονας – ουτε 7, ουτε 14 δεκεμβριου η αρση της καραντινας – ετσι θα μας βρουν οι γιορτες – ουτε στην κατοχη τετοιες καταστασεις

Newsteam 0 Comments

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την έναρξη της καραντίνας, μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέγοντας πολύ σημαντικά πράγματα που δυστυχώς επιβεβαιώνουν με το παραπάνω όλα όσα γράφουμε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ τις τελευταίες ημέρες.

Είναι πλέον προφανές, όλοι το βλέπουν εκτός από αυτούς που επιβάλλουν την καραντίνα, ότι lockdown και συναφή μέτρα δεν είναι η λύση.

Ας επιστρέψουμε σε όσα λέει ο επιστήμονας. Ο καθηγητής σημειώνει ότι «εάν το κριτήριο είναι η μείωση των κρουσμάτων στα 500 ημερησίως, αυτή η άρση δεν θα έρθει καθόλου γρήγορα, εάν από την άλλη κριτήριο αποτελεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τότε σε περίπτωση που το ”πικ” των διασωληνωμένων είναι γύρω στις 2 Δεκέμβρη, όπως προβλέπουμε, θα είναι δύσκολο να ανοίξει η αγορά και να αντέξει και πάλι το σύστημα».

Ο κ. Σαρηγιάννης , μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν υπάρχει τήρηση των μέτρων, ενώ παράλληλα οι αριθμοί που υπάρχουν είναι πολύ μεγαλύτεροι από εκείνους της προηγούμενης καραντίνας, επομένως δημιουργείται μία αυξημένη πίεση.

«Χρειάζονται αρκετές ημέρες, από την επιπέδωση της καμπύλης διασωληνωμένων και θανάτων, ούτως ώστε να έρθουν οι απαραίτητοι αριθμοί που θα οδηγήσουν σε άρση των μέτρων. Εάν η μείωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έρθει γρήγορα, τότε δυστυχώς θα αυξηθεί ραγδαία η λίστα των νεκρών», υπογράμμισε.

Σχετικά με το συστήμα Υγείας, ο ίδιος ανέφερε ότι «χρειάζεται ενίσχυση, ούτως ώστε να αντέξει, πρέπει να αυξηθούν οι δυνατότητες, μέσα από έναν κοινό αγώνα, ο οποίος σίγουρα θα εμπεριέχει παραπάνω κλίνες. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι.»

«Δεν πρέπει να προγραμματίζουμε στατικά, γιατί αυτό το ”βλέποντας και κάνοντας” που υπάρχει από πολλούς, μας οδηγεί σε τετελεσμένα, στα οποία δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Ό,τι βλέπουμε είναι 15 ημέρες πιο αργά. Χρειάζονται κάποιες αυστηρές προβλέψεις, ούτως ώστε να αποφεύγουμε τα χειρότερα»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, σχετικά με τα φετινά Χριστούγεννα, υπογράμμισε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και δεν μπορούμε να κάνουμε αρκετά θετικές προβλέψεις.

«Στις 7 Δεκέμβρη είναι δύσκολο να υπάρξει το πρώτο άνοιγμα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, γιατί οι ΜΕΘ δεν θα έχουν ”πέσει”, οπως και στις 14 Δεκέμβρη. Ενδεχομένως στις 21 Δεκέμβρη, θα μπορεί να ανοίξει το λιανικό εμπόριο και συγκεκριμένες κατηγορίες εστίασης. Όλα αυτά ωστόσο, θα πρέπει να συνδυαστούν με αυστηρή τηλεργασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εργαζόμενοι ενήλικες.», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ούτε στη Χούντα τέτοιες καταστάσεις…

Διάβασε το »

Instagram – Έτσι μπορείτε ν΄αποθηκεύσετε το Live κάποιου χρήστη

Newsteam 0 Comments

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το Instagram Live κάποιου άλλου χρήστη; Μπορείτε απολύτως. Αλλά το Instagram δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα εγγενώς. Θα πρέπει να σκεφτείτε άλλα μέσα.

 

 

 

 

Διαβάστε τα μέσα αυτά ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έτσι αποχαιρετά ο πλανήτης τον Ντιέγκο Μαραντόνα – Τα μηνύματα από Μέσι, Πελέ, Ρονάλντο – Χαμός στα social media

Newsteam 0 Comments

Πέλε: Μια μέρα θα κλωτσάμε μαζί την μπάλα στον ουρανό – Μέσι: «Ημέρα θλίψης για τον κόσμο του ποδοσφαίρου» – Δείτε πώς αποχαιρετούν τον μεγάλο Ντιέγκο αστέρια του αθλητισμού, αλλά και ομάδες«Σίγουρα, κάποια ημέρα εμείς οι δύο θα παίξουμε μπάλα εκεί ψηλά στον ουρανό» ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε o Πελέ για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Βραζιλιάνος θρύλος, στα 80 του χρόνια πλέον και με κλονισμένη την υγεία του, αποχαιρέτισε τον Μαραντόνα με λίγες λέξεις, μέσω εκπροσώπου του στο πρακτορείο Reuters. Ο Πελέ και ο Μαραντόνα μοιράζονται τον τίτλο του «Ποδοσφαιριστή του 20ου Αιώνα», έμελλε όμως ο πρεσβύτερος να πληροφορηθεί ζων το θάνατο του διαδόχοπελε του στην κορυφή του αθλήματος.

Εκτός του Πελέ, όπως είναι φυσικό, αστέρια του αθλητισμού, ποδοσφαιριστές και μη, αναρτούν συλλυπητήρια μηνύματα και αποχαιρετούν τον μεγάλο Ντιέγκο, ο ένας μετά από τον άλλον.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να αποτίσουν τιμή στον τεθνεώτα Αργεντινό σταρ ήταν ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός υπερπρωταθλητής του στίβου, παγκόσμιος ρέκορντμαν στα αγωνίσματα των 100, 200 και 4×100 μέτρων ανάρτησε φωτογραφία όπου ο ίδιος και ο Αργεντινός μάγος της μπάλας απεικονίζονται πανευτυχείς και αγκαλιασμένοι, στη χαρακτηριστική πόζα του Μπολτ.

RIP to legend #Maradona pic.twitter.com/U9KdyRhGBE

— Usain St. Leo Bolt (@usainbolt) November 25, 2020

Το συγκινητικό αντίο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Με έναν διθύραμβο αποχαιρετά μέσω Twitter τον Μαραντόνα ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να θεωρηθεί επίγονός του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε μια επίδειξη ήθους και ανθρωπιάς, ο CR7 τιμά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του τέλους. Ο Ρονάλντο έγραψε το μήνυμά του στην μητρική του γλώσσα, τα πορτογαλικά. Μια πρόχειρη μετάφρασή του έχει ως εξής:

«Σήμερα αποχαιρετώ έναν προσωπικό μου φίλο. Και ολόκληρος ο κόσμος αποχαιρετά μια αιώνια μεγαλοφυία. Έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ένας μάγος που δεν είχε όμοιό του. Φεύγει πολύ νωρίς, αλλά αφήνει μια απεριόριστη κληρονομιά και ένα κενό το οποίο δεν θα καλυφθεί ποτέ. Αναπαύσουν εν ειρήνη, μέγιστε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Hoje despeço-me de um amigo e o Mundo despede-se de um génio eterno. Um dos melhores de todos os tempos. Um mágico inigualável. Parte demasiado cedo, mas deixa um legado sem limites e um vazio que jamais será preenchido. Descansa em paz, craque. Nunca serás esquecido. pic.twitter.com/WTS21uxmdL

— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) November 25, 2020

Το αντίο του Μέσι

Μέσω Instagram απηύθυνε το δικό του αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα ο Λιονέλ Μέσι. Αμφότεροι Αργεντινοί, βρέθηκαν να συνεργάζονται ως προπονητής και παίκτης στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους, στους αγώνες του Μουντιάλ 2010. Το μήνυμα του Μέσι για τον Μαραντόνα είναι το ακόλουθο:

«Ημέρα θλίψης για όλους τους Αργεντινούς αλλά και για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μας άφησε, αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Ντιέγκο θα ζει αιώνια. Κρατώ όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα μαζί του. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του. Εύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Αντίο από τη Μπαρτσελόνα

Ο αποχαιρετισμός του Ολυμπιακού

Τον δικό του αποχαιρετισμό στον Μαραντόνα έγραψε και ο ΡιβάλντοΠερισσότερα σε λίγο….

Διάβασε το »

Έτσι αποχαιρέτησε ο Πελέ τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Newsteam 0 Comments

Με βαθύ πόνο ένας θρύλος, ο Πελέ αποχαιρέτησε έναν άλλο θρύλο, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Την ανάρτησή του στο twitter ο τεράστιος Πελέ την συνοδεύει με μια φωτογραφία με τον Ντιέγκο με το Παγκόσμιο Κύπελλο στα χέρια και στις αγκαλιές των συμπαικτών του το 1986 όταν το κατέκτησε η Αργεντινή.«Τι θλιβερά νέα. Έχασα έναν σπουδαίο φίλο και ο κόσμος έχασε έναν θρύλο. Υπάρχουν πολλά να πω αλλά για τώρα ο Θεός να δώσει δύναμη στην οικογένειά του. Μια ημέρα ελπίζω να παίξουμε μαζί μπάλα στον ουρανό».

Δείτε την ανάρτηση

Que notícia triste. Eu perdi um grande amigo e o mundo perdeu uma lenda. Ainda há muito a ser dito, mas por agora, que Deus dê força para os familiares. Um dia, eu espero que possamos jogar bola juntos no céu. pic.twitter.com/6Li76HTikA

— Pelé (@Pele) November 25, 2020

Διάβασε το »

Αποκαλύψεις Γεωργιάδη – Έτσι θ΄ανοίξει το λιανεμπόριο. Τι θα γίνει με την εστίαση

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει κλιμακωτά, δηλαδή από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα και πάντα με αυστηρούς κανόνες όπως η χρήση μάσκας παντού.

 

 • Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, τόνισε ότι «χαλαρώσαμε γρήγορα, γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός θα εξασθενούσε». Αντίθετα, τώρα, ο κορονοϊός είναι πολύ πιο ισχυρός. «Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη» συμπλήρωσε.

 

Για την εστίαση ο Υπουργός είπε πως θα συζητήσουμε σε επόμενη φάση και ότι το μείζον στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της πανδημίας του κορονοϊού. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση», επισημαίνοντας πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει, διαπίστωσαν ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην διάδοση του κορονοϊού. Ξεκαθάρισε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Πρέπει να το ξέρεις – Έτσι διαγράφεις οριστικά τον λογαριασμό WhatsApp

Newsteam 0 Comments

Πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά. Όταν κάνετε delete, η εφαρμογή θα διαγράψει τα μηνύματά σας, θα διαγράψει τις ομάδες WhatsApp και θα διαγράψει το αντίγραφο ασφαλείας και το συγχρονισμό του Google Drive.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Instagram – Έτσι μπορείτε να μπλοκάρετε τη λήψη μηνυμάτων από χρήστες του Facebook

Newsteam 0 Comments

 

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, το Facebook δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να στείλουν μηνύματα από το Faceboοk Messenger στο Instagram και το αντίστροφο.

 

 

 

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρήστης του Facebook μπορεί να σας στείλει προσωπικό μήνυμα στο Instagram. Εάν θέλετε να κρατήσετε ξεχωριστά τα προφίλ στις δύο πλατφόρμες, μπορείτε να το κάνετε.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Μόνο εδώ – Έτσι θα φιλτράρετε την αλληλογραφία στο Gmail

Newsteam 0 Comments

Τα φίλτρα στο Gmail σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε κανόνες για το τι κάνει με τα νέα εισερχόμενα email σας.

 

 

Αυτό που κάνουν αυτοί οι κανόνες είναι η διαχείριση του email σας και η επιτάχυνση της διαδικασίας οργάνωσης των εισερχομένων email σας. Λοιπόν, πώς το κάνετε;

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Αυτό το γνωρίζετε; Έτσι θα αποκλείσετε κάποιον στο Facebook Messenger

Newsteam 0 Comments

Εάν αναγνωρίσετε ότι κάποιος σας ενοχλεί στο Facebook Messenger, ένα από τα ευκολότερα πράγματα είναι να τον αποκλείσετε. Δεν απαιτεί από εσάς τίποτε περισσότερο απο το πάτημα ενός κουμπιού.

 

 

 

 

Όταν αποκλείετε κάποιον στο Facebook Messenger, δεν θα λαμβάνετε μηνύματα ή αιτήματα συνομιλίας από αυτόν και δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του. Ο αποκλεισμός επηρεάζει επίσης τυχόν ομαδικά μηνύματα που έχετε μαζί του.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Μόνο εδώ – Έτσι θ΄απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο TikTok

Newsteam 0 Comments

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορούν να προσελκύσουν μερικά πολύ άσχημα σχόλια. Είναι η δυνατότητα του να μπορείς να πεις οτιδήποτε θέλεις. Είναι δικαίωμά, τελικά; Ναι είναι. Όπως και δικαίωμά μας να μην τα διαβάζουμε.

 

 

 • Εάν θέλετε, θα μπορούσατε να περιορίσετε ποιος επιτρέπεται να σχολιάσει ή να απενεργοποιήσει εντελώς τα σχόλια στο λογαριασμό σας στο TikTok.

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Έτσι ψήφισε το κοινό στο Just the two of Us !

Newsteam 0 Comments

 

Για πολλούς η αποχώρηση του Χρήστου Χολίδη και της Παρθένας Χοροζίδου ήταν μια μεγάλη έκπληξη αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το κοινό δε κατάφερε να τους σώσει και τους έδωσε την πιο μικρή βαθμολογία το βράδυ του Σαββάτου. Επίσης Ζωζώ Σαπουντζάκη και Γιάννης Αθητάκης αλλά και Αντώνης Λουδάρος με Πέννυ Μπαλτατζή πήραν τις λιγότερες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό .

Πάμε όμως και στην κορυφή με τα τρία ζευγάρια που ξεχώρισαν. Στην κορυφή αυτή την εβδομάδα έχουμε τον  Νάσο Παπαργυρόπουλο με την Ζόζεφιν και σε απόσταση αναπνοής στην δεύτερη θέση η Ζένια Μπονάτσου με τον Βαγγέλη Κακουριώτη. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Κατερίνα Ζαρίφη με τον Αναστάσιο Ράμμο. Μάχη μεγάλη και χιλιάδες ψήφους χθες που ήταν και οι περισσότεροι από όλα τα Live μέχρι σήμερα , κάτι που δείχνει και την δυναμική που έχει το σόου του Νίκου Κοκλώνη. 

Διάβασε το »

Συνέντευξη | Χάρης Σιανίδης: Η ζωή μου είναι η δουλειά μου, αλλά έτσι χτίζονται οι καριέρες

Newsteam 0 Comments

Συνέντευξη στην Ελεάννα Καπάνταη και στο Alterinfo παραχώρησε ο Χάρης Σιανίδης.

Ο γνωστός pr manager -αν και άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων- λέει πάντα τα πράγματα με το όνομα τους. Ιδιαίτερη προσωπικότητα, επαγγελματίας και με όλα τα events που διοργανώνει να στέφονται με απόλυτη επιτυχία, γνωρίζει τον χώρο της showbiz όσο λίγοι.

Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε…

Οι συστάσεις είναι περιττές αλλά θέλω να σας γυρίσω λίγο στο παρελθόν και στο πώς φτάσατε μέχρι εδώ…

Η δική μου περίπτωση είναι μία περίπτωση στην οποία τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ήξερα από πέντε χρονών τι ήθελα να κάνω. Μπορεί να μην το είχα προσδιορίσει ακριβώς στο μυαλό μου, αλλά υπήρχε πάντα ένα ταλέντο στην επικοινωνία και ήξερα ότι θα ασχοληθώ με κάτι που έχει να κάνει με πολύ κόσμο και εμπεριέχει έντονα αυτό το στοιχείο. Στα 18 μου με ανακάλυψε ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ιδιοκτήτης των σημαντικότερων clubs-restaurants, όπως το «Privilege», το «King Size», το «Amfitheatro». Ιστορικοί χώροι διασκέδασης τότε…
Επειδή δεν είχα κλείσει τα 18, πήραν άδεια από τους γονείς μου και κάπως έτσι ξεκίνησα να είμαι ένα νέο παιδί, αρκετά ιδιαίτερο, όπου υποδεχόταν τους επώνυμους της εποχής, τους πήγαινε στα τραπέζια τους, μιλούσε μαζί τους. Μετά όλα ήρθαν από μόνα τους.
Για ένα διάστημα ήμουν στυλίστας και στη συνέχεια συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα clubs της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για διάφορες εκδηλώσεις με τραγουδιστές, με επώνυμους, με μοντέλα κλπ.
Το 2010 σταμάτησα και δημιούργησα τη δική μου εταιρεία, την “Beautiful People Pr Events”, που έχει να κάνει καθαρά με οργάνωση εκδηλώσεων, pr events, social collaborations κτλ.

Ομολογουμένως είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των δημοσίων σχέσεων. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Σίγουρα το μυστικό της επιτυχίας είναι η πολύ σκληρή δουλειά! Επίσης, είναι το ότι έχουμε κάνει focus σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι -στο οποίο πραγματικά θεωρώ ότι είμαστε οι καλύτεροι- στην οργάνωση εκδηλώσεων και γενικότερα στο event planning, αλλά και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με openings, με εταιρικές εκδηλώσεις, με προώθηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα social media και γενικά με οτιδήποτε γίνεται talk of the town. Eίμαι πολύ περήφανος για την αλληλεπίδραση που έχουμε στα social media. Είμαστε μακράν η πρώτη εταιρεία με πάνω από 700.000 μοναδικούς επισκέπτες την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, γιατί δεν είμαστε ένα περιοδικό ή ένα site.
Η αγορά μιλάει από μόνη της. Ό,τι και να πούμε εμείς φαίνεται ποιος δουλεύει, ποιος κάνει καλή δουλειά και ποιος μπορεί να δημιουργήσει events τα οποία θα έχουν ένα αποτέλεσμα για τον πελάτη.

Υπό τις συνθήκες της πανδημίας πόσο δύσκολο είναι να οργανώσετε τη δουλειά σας;

Γενικότερα όλοι μας περνάμε μία δύσκολη φάση και έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Δυστυχώς τα περισσότερα πράγματα έχουν περάσει στο πιο digital κομμάτι και εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες.
Ο δικός μου κλάδος πλήττεται όσο κανείς, γιατί έχει να κάνει με εκδηλώσεις, με κόσμο, με συνωστισμό. Έχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτή η αγορά.
Προσπαθούμε όλο αυτό να το διαχειριστούμε με ψυχραιμία, να μην μας παίρνει από κάτω και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ως άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων, πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι το κομμάτι αυτό για μία επιχείρηση; Ο Έλληνας επιχειρηματίας το έχει συνειδητοποιήσει;

Σίγουρα το έχει συνειδητοποιήσει και ιδίως τώρα που τα social media έχουν μπει σε έναν τεράστιο βαθμό στη ζωή μας, που το διαφημιστικό κομμάτι φεύγει από αγορές που μέχρι τώρα έδινε μεγαλύτερη βάση, όπως είναι ο έντυπος τύπος και που τα ηλικιακά κοινά έχουν αλλάξει. Αναλόγως με το κάθε προϊόν ή υπηρεσία, γίνεται και μία διαφορετική έρευνα αγοράς.
Όπως και να ‘χει όμως, η εκδήλωση είναι κάτι που πάντα αρέσει!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σε σχέση με τη δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Είμαι τελειομανής, είμαι συγκεντρωτικός.

Να σας διακόψω… δίνετε την εντύπωση του εργασιομανή.

Είμαι εργασιομανής. Σίγουρα η ζωή μου είναι η δουλειά μου, αλλά έτσι χτίζονται οι καριέρες. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Δίνεις ένα κομμάτι της ψυχής σου, για να μπορείς είκοσι δύο και πλέον χρόνια να υπάρχεις. Το δυσκολότερο πράγμα στη δουλειά μας είναι η διάρκεια. Προσπαθώ με υπομονή, με επιμονή και με ομαδική δουλειά, γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς ομαδική δουλειά. Αυτό το κατάλαβα τα τελευταία δέκα χρόνια. Υπάρχει ένας “καπετάνιος” αλλά είναι πολύ σημαντική και η ομάδα.

Ο ελεύθερος χρόνος του Χάρη Σιανίδη πως είναι; Υπάρχει;

Για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Αυτό βέβαια κάποια στιγμή στη ζωή σου το πληρώνεις. Μπορεί να το πληρώσεις με διάφορα ξεσπάσματα. Είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά.
Εδώ και κάποια χρόνια, λοιπόν, προσπαθώ όσο μπορώ να μην είμαι τόσο πολύ στα “κόκκινα”.
Το 2019 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Έτσι, χωρίς να γνωρίζω τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό, είχα αποφασίσει το 2020 να είμαι πιο χαλαρός.
Γενικά με χαλαρώνει να ταξιδεύω, να βλέπω περισσότερο τη μητέρα μου και να κάνουμε πράγματα μαζί, να βλέπω τους φίλους μου.
Δυστυχώς, όσο κάνω αυτή τη δουλειά, δεν γίνεται να είμαι απόλυτα χαλαρός. Πρέπει συνέχεια να είμαι διαθέσιμος και υπ’ ατμόν. Είναι και αυτό μέρος της επιτυχίας. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Στην καριέρα σας έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές; Κάποια δύσκολη χρονιά ή κάποια κακή συνεργασία;

Γενικότερα είναι μία δύσκολη δουλειά. Δεν έχω να θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο αλλά είναι μία απαιτητική δουλειά που χρειάζεται αρκετή υπομονή. Όσο μεγαλώνουμε βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα, από άλλο πρίσμα.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Αυτή η ερώτηση συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Ο επόμενος βασικός στόχος μου είναι να μπορώ να έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου. Το 2020 συνέβη κάπως αυτό, αλλά όχι επειδή το επέλεξα. Θέλω να μπορώ να το κάνω και από επιλογή, να βάζω και λίγο τον εαυτό μου πάνω από τη δουλειά.
Να καταλάβω ότι η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ.
Να καταλάβω επίσης ότι τα ωραία και τα καλά χρόνια περνάνε. Να λέω “δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να πάρω όλες τις δουλειές που θα μου προτείνουν”.
Ας αφήνω και κάποιες αρκεί να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με εμένα.

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Ελεάννα Καπάνταη

Διάβασε το »

Aνδρέας Μικρούτσικος: Έτσι καταστράφηκα οικονομικά

Newsteam 0 Comments

Τη νέα του συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και τον Δημήτρη Δανίκα, παραχώρησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο συμπαρουσιαστής του «Big Brother» μίλησε -μεταξύ άλλων- και για οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε πριν χρόνια τα οποία εντέλει του άλλαξαν τη ζωή και τον άφησαν πίσω σε πολλά επίπεδα.

«Από εκεί λοιπόν που είχα τα πάντα, μετά τίποτα. Από δύο κακές κινήσεις που έμπλεξα. Όπου κάποιος -δεν λέω το όνομά του- μου πρότεινε να κάνω κινήσεις επαγγελματικές, από ένα πρότζεκτ. Έτσι εγώ έβαλα τα πάντα κι αυτοί ενώ μου είχαν υποσχεθεί και τους πίστεψα, τραβήχτηκαν πίσω. Με αποτέλεσμα να χάσω όλη μου την περιουσία», είπε και συνέχισε:

«Ήμουν κλεισμένος στο σπίτι, έβγαινα, αλλά δεν πήγαινα με τις παρέες μου, να μην τους στεναχωρήσω. Όλο αυτό το σκηνικό επί δύο χρόνια. Και όλους αυτούς τους μήνες και τις ημέρες διάφοροι να βαράνε τα κουδούνια της πόρτας και του τηλεφώνου. Να αφήνουν χαρτιά με χρέη πολλά. Έτσι τα έχασα όλα. Οικόπεδα, μετρητά, ακίνητα, όλες τις τραπεζικές καταθέσεις. Όλα. Δεν μου έμεινε ούτε ένα ευρώ. Και ερχόταν ο Θάνος και ζούσα».

Δείτε τα νέα της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το σοκ από φάμπρικα παραγωγής μασκών – Έτσι φτιάχνονται οι μάσκες που μας πασάρουν!

Newsteam 0 Comments

Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, από φάμπρικα παραγωγής ιατρικών μασκών. Tο δωμάτιο που απεικονίζει το video είναι από φάμπρικα που βρίσκεται στην Ινδία. Εκεί συνήθως κατασκευάζουν ρουχισμό και υφάσματα για καθίσματα αυτοκινήτων για την Ινδική αγορά. Όμως οι ανάγκες της εποχής την έχουν μετατρέψει σε «μονάδα παραγωγής» ιατρικών μασκών… Χωρίς καμία προδιαγραφή, με παιδιά να εργάζονται στα βρώμικα πατώματα, οι συγκεκριμένοι εργάτες κατασκευάζουν μάσκες, ο προορισμός των οποίων είναι άγνωστος.

Χωρίς καμία αποστείρωση, αυτές τοποθετούνται σε νάιλον σακουλάκια και διοχετεύονται φεύγουν στην αγορά. Ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιεί ο κόσμος μάσκες με «ονοματεπώνυμο», με τις εταιρείες που τις παράγουν να παίρνουν και την ανάλογη ευθύνη για το προϊόν τους.

Διάβασε το »

Κι όμως! Έτσι αντέδρασε η Κουτσελίνη για την αντίπαλο Στεφανίδου

Newsteam 0 Comments

Όλοι ίσα είμαστε, κάποιος λίγο παραπάνω, κάποιος λίγο παρακάτω. Από αυτή τη ζώνη έχουν περάσει όλοι απέναντί μας.

 

 

Έρχεται η Τατιάνα απέναντί μας ή πάει αλλού; Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν καλές και κακές εκπομπές. Η Τατιάνα δεν είναι νέος αντίπαλος είναι παλιός, την ξέρουμε. Είναι η Τατιάνα. Τη φοβόμαστε λες; Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. Ο συγκεκριμένος όμιλος αποφάσισε να βάλει δύο εκπομπές απέναντι -αν ισχύει αυτό γιατί εγώ δεν το ξέρω. Αυτό νομίζω είναι για να σας συντρίψει όλους.

 

 

 

Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι θα γειώσουμε τον ανταγωνισμό πριν ξεμαλλιαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζήνα Κουτσελίνη, μιλώντας στην κάμερα του OPEN για την «αντίπαλό» της Τατιάνα Στεφανίδου.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Big Brother – Έτσι ψήφισε χθές το κοινό. Η οριακή διαφορά και η ανατροπή με τον Κεχαγιά

Newsteam 0 Comments

Οι πληροφορίες έφτασαν στο γραφείο μας απο τις πολύ ενημερωμένες ομάδες της Άννας Μαρίας Ψυχαράκη στα σόσιαλ μίντια. Και είναι το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας. Μια κάλπη που κάποιοι την περιμέναν πολύ πιο πλούσια σε αριθμό. Αλλά βλέπετε η τηλεθέαση ήταν χαμηλή. Κι αυτό το γράφω μιας και έχει παρατηρηθεί πώς το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεθεατών ψηφίζει κατα την διάρκεια του “Live” της Παρασκευής.

 

 

Σύμφωνα με το γραφικό , η Άννα Μαρία είναι μακράν η πιο αποδεκτή απο το κοινό με την Δανέζη ν΄ακολουθεί… και μετά τον Ζαχαρία, τον Κεχαγιά και τελευταία την Ραϊσα.

 

 

Το εντυπωσιακό είναι πώς μετά την συνέντευξη του Ζακ στον Μικρούτσικο ο “μυρωδιάς” ανέβηκε πολύ πιο πάνω απο τον Κεχαγιά ο οποίος οριακά δεν πήγε στο σπίτι του. 

 

Δείτε το

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Αυτό το γνωρίζατε; Έτσι παρακολουθείτε ένα αυτοκίνητο δίχως GPS

Newsteam 0 Comments
Eάν το όχημά σας έχει κλαπεί, αυτοί είναι εναλλακτικοί τρόποι εντοπισμού του αυτοκινήτου σας χωρίς τη χρήση GPS. Αυτοί είναι οι 5 εναλλακτικοί τρόποι για να παρακολουθειτε το αυτοκίνητό σας χωρίς GPS

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ιδου η.. συμφωνια των πρεσπων του τσιπρα! έτσι… τηρούν τηνν υπογραφή τους οι σκοπιανοί [φωτο αναγνωστη]

Newsteam 0 Comments

Η παράδοση της Μακεδονίας στους γ@φτους της Ευρώπης με την τζίφρα του Τσίπρα. Τηρείται “απαρέγκλιτα” η Συμφωνία των Πρεσπών των Τσίπρα – Κοτζιά, την οποία στηρίζει και ο τωρινός “Εφιάλτης” ο Κούλης.

Δείτε λοιπόν πόσο την… τηρούν οι Σκοπιανοί στην παρακάτω φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης και προέρχεται από αλυσίδα σούπερ μάρκετ των Βαλκανίων:

Διάβασε το »

Σφάζονται οι μαϊντανοί για survivor και Φάρμα. Έτσι κάηκε ο Ντάνος

Newsteam 0 Comments

Θέλουν και επώνυμους στη «Φάρμα» όταν θα βγει στον «αέρα» του ΑΝΤ1 καθώς η οριστική ημερομηνία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

 

 

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλουν ονόματα από το «πάνω ράφι» όπως άλλωστε είχε γίνει και στα δύο προηγούμενα «Nomads» πολύ περισσότερο στο πρώτο.

 

 

Βέβαια επώνυμους και μάλιστα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά – αθλητικούς τύπους – θέλουν και στο «Survivor».

 

 

 • Η δεξαμενή είναι μικρή και έτσι στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει η μάχη μεταξύ ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ για συγκεκριμένα πρόσωπα που μάλιστα μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε ριάλιτι επιβίωσης.

 

 

Ποιος θα επικρατήσει; Όποιος φυσικά προσφέρει μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές. Σε κάθε περίπτωση το στήσιμο και των δύο ριάλιτι αργεί ακόμη.

 

Μόνο ο Ντάνος βιάστηκε με διαρροές πότε ότι θα παρουσιάσει το «Survivor» και πότε τη «Φάρμα» με αποτέλεσμα να έχει ήδη καεί η υποψηφιότητά του και στα δύο προγράμματα. Σε κανένα κανάλι δεν αρέσει να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις του πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον ΑΝΤ1 και τον ΣΚΑΪ.  

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ετσί θα βγούμε απο την καραντίνα – Όταν τα κρούσματσα πέσουν στα 1000 την ημέρα

Newsteam 0 Comments

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού. «Έχουμε καταφέρει σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και οριακή ως προς τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, μέσα από μια ευελιξία που υπήρξε στο να ανοίξουμε καινούργιες κλίνες και καινούργια νοσοκομεία να τα μετατρέψουμε σε Covid, να νοσηλεύουμε αξιοπρεπώς τους ασθενείς μας. Ακόμα το σύστημα υγείας υφίσταται τεράστια πίεση, και το ίδιο θα ισχύει και για τις επόμενες 1-2 εβδομάδες. Έχουμε και ελάττωση της αυξητικής τάσης της καμπύλης σε ό,τι αφορά στην επιδημία στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Γώγος ξεκινώντας με τα θετικά νέα. 

 

 

 

 

 

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν εχτές με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «Όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τα δημοτικά για να μην υπάρχει κινητικότητα γύρω από τα δημοτικά, και βλέπουμε αυτή την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, μας ανησυχεί ότι μπορεί να έχει αντανάκλαση σε κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Υπήρξε φοβερός συγχρωτισμός και σε συνθήκες δύσκολες. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά σε καιρό πανδημίας, θα μπορούσε να γίνει ένας εορτασμός συναινετικός με κοινή στάση όλων των κομμάτων για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα». «Δεν είναι κακή ιδέα να κάνουν τεστ οι αστυνομικοί που ήταν στο Πολυτεχνείο εχτές. Και όλοι όσοι ήταν εχτές σε αυτές τις καταστάσεις έντονης αντιπαράθεσης, θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα αν εμφανίσουν συμπτώματα. Φανταστείτε με τόσο συνωστισμό, πόσοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα», συνέχισε στο ίδιο θέμα. 

 

 

 

 

 

 

 

Τι θα γίνει όμως με τα Χριστούγεννα; Θα μοιάζουν καθόλου σε όσα έχουμε συνηθίσει, θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα; «Αυτή τη στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα με τη νόσο στη χώρα μας. Αυτό μας καίει, και τα άλλα έρχονται μετά. Θα περιμένουμε μέχρι τις 30 του μήνα να δούμε τι θα γίνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά πιστεύω ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα για να παγιωθεί η κατάσταση», απάντησε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι «Αν δούμε τα πράγματα να βελτιώνονται πιο γρήγορα, μπορεί κάποιες δραστηριότητες να ανοίξουν πιο γρήγορα. Υπάρχει μεγάλη διασπορά και αυτό χρειάζεται χρόνο. Μας καίει να υπάρχει επάρκεια κλινών στο σύστημα υγείας. Να έχουμε θετικά τεστ της τάξης του 4% σε σχέση με τα συνολικά, και να έχουμε ένα αριθμό κρουσμάτων, σαφώς κάτω από 1000». «Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, οι διασωληνωμένοι, οι θάνατοι, είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που η βάση είναι η διασπορά. Αν δεν ελεγχθεί η διασπορά, αυτά δε θα μειωθούν. Αν τηρηθεί το lockdown, θα γίνει αυτό, απλά αυτό θέλει κάποιο χρόνο», εξήγησε ο ίδιος. 

 

 

 

 

«Κάποια στιγμή θα σταματήσει το lockdown. Και τότε πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που λέγαμε τόσο καιρό. Να εφαρμόζονται τα μέτρα, να φοράει ο κόσμος μάσκα συνέχεια, να τηρηθούν τα μέτρα στα εστιατόρια. Μαύρα θα είναι τα Χριστούγεννα αν έχουμε πολλά θύματα. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα», τόνισε ο κ. Γώγος.

 

 

 

Αναφορικά με το αν μπορούμε να περιμένουμε στην Ελλάδα το εμβόλιο πριν τα Χριστούγεννα, ο ίδιος είπε ότι : «Το πότε θα εμβολιαστούμε δεν είναι σίγουρο ακόμα, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν εμβόλια και ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Σίγουρα θα υπάρχει προμήθεια εμβολίων από την ΕΕ μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη, πιστεύω. Αρχές του χρόνου, και αν δεν έχουμε εκπλήξεις, γιατί πολλά γίνονται με τα εμβόλια και πρέπει να τελειώσουν οι μελέτες και να βγουν τα δημοσιευμένα αποτελέσματα, πιστεύω ότι θα μπορεί να εμβολιαστεί το προσωπικό των νοσοκομείων. Υπάρχει ασφάλεια, μην ανησυχείτε, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Εξάλλου υπάρχει ομάδα στην ΕΕ που ανασκοπεί καθημερινά τα αποτελέσματα και τα πιθανά συμβάντα που μπορεί να προκύψουν. Αν εξαιρέσει κανείς την ταχύτητα παραγωγής, υπάρχει η ασφάλεια που προβλέπεται σε κάθε τέτοια περίπτωση».

 

 

«Σε αυτή την πανδημία έγινε αντιληπτό εξαρχής ότι μόνο τα εμβόλια θα μας σώσουν. Η διερεύνηση του γενετικού υλικού ήταν άμεση. Οι μελέτες που ξεκίνησαν άμεσα, μαζί με την πίεση από την επιδημία, βοήθησαν να πάμε πολύ γρήγορα. Η τεχνολογία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, δεν είναι όπως παλιότερα τα εμβόλια. Οι ρυθμιστικές αρχές λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά τώρα, ώστε να παρακολουθείται η πορεία. Θα υπάρξει η ασφάλεια, πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και ιδιαίτερα οι ευαίσθητες ομάδες, και όσο το δυνατόν περισσότεροι για να σταματήσει και η διασπορά. Εγώ θα το κάνω πρώτος και καλύτερος. Ας έχουμε όλοι το μυαλό μας στην εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη για να δούμε πόσο σοβαρό είναι αυτό το πράγμα και να προσέχουμε», κατέληξε ο κ. Γώγος. 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Καλύτερα αρνί της μάσκας – Πήγε έτσι να παραλάβει το δέμα του

Newsteam 0 Comments

17/11/2020 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | makeleio.xios@gmail.com | efimerida@makeleio.gr

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ“Καλύτερα αρνί της μάσκας” – Πήγε έτσι να παραλάβει το δέμα του (ΒΙΝΤΕΟ)

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 • 17|11|2020 21:06
 • /Patriot
 • /0 ΣΧΟΛΙΑ
 • /75 views

Κοινοποίηση:

“Καλύτερα αρνί της μάσκας” – Πήγε έτσι να παραλάβει το δέμα του

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Σχετικά Άρθρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 • 17|11|2020 21:39
 • /5 ΣΧΟΛΙΑ

Γιατροί ξεβρ@κώνουν την απάτη! Έμεινε άφωνος ο Τράγκας: “Ο COVID δεν είναι...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 • MEDIA
 • 17|11|2020 21:37
 • /0 ΣΧΟΛΙΑ

Τρελό σκηνικό στην ΕΡΤ: Ρεύτηκε σε ζωντανή σύνδεση; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 • MEDIA
 • 17|11|2020 21:37
 • /0 ΣΧΟΛΙΑ

Τρελό σκηνικό στην ΕΡΤ: Ρεύτηκε σε ζωντανή σύνδεση; (ΒΙΝΤΕΟ)

Leave a Response

Διάβασε το »

Έτσι ετοιμάζονται να μας μπήξουν το εμβόλιο παγκοσμίως – Πως θα κινηθούν οι Αρχές

Newsteam 0 Comments

Από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χώρες ετοιμάζουν εκστρατείες εμβολιασμού στον απόηχο των ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών για την αποτελεσματικότητα των υπό ανάπτυξιν εμβολίων κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer/Biontech και Moderna, όμως το δεύτερο κύμα της επιδημίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα και στις δύο ακτές του Ατλαντικού.

Μπροστά στην επέλαση της επιδημίας, η Αυστρία προστέθηκε σήμερα στις χώρες που σε βρίσκονται lockdown στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σιάτλ, πολιτείες και πόλεις επαναφέρουν τις τελευταίες ημέρες τα περιοριστικά μέτρα για να αναχαιτίσουν την επιδημία. Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα με τους περισσότερους θανάτους στο κόσμο ξεπερνά πλέον τα 11 εκατομμύρια και ο αριθμός των θανάτων τις 247.000.

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για αύξηση των θανάτων αν ο απερχόμενος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του αρνηθούν να συντονισθούν με την ομάδα του και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προετοιμασίας της διαδικασίας εμβολιασμού, ώστε να είναι έτοιμη όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα, αφού οι ανακοινώσεις των Pfizer/Biontech και Moderna για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους έχουν προκαλέσει κύμα αισιοδοξίας στον κόσμο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δύο εμβόλια είναι πιθανόν να λάβουν την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μόνσεφ Σλάουι, επιστημονικός υπεύθυνος της επιχείρησης Warp Speed για την οργάνωση της εκστρατείας εμβολιασμού του αμερικανικού πληθυσμού.

Αυτό θα επέτρεπε τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων Αμερικανών, κατά προτεραιότητα των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, ήδη από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και στην συνέχεια 25 εκατομμυρίων κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Στην Γαλλία, η κυβέρνηση αρχίζει την οργάνωση της επιχείρησης εμβολιασμού ώστε να είναι έτοιμη για την διανομή εμβολίου κατά της Covid-19 ήδη από τον Ιανουάριο αν λάβει έγκριση και έχει προβλέψει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στον προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτόν για το 2021, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προετοιμάζουμε μία εκστρατεία εμβολιασμού για να είμαστε έτοιμοι την στιγμή που ένα εμβόλιο θα πάρει την έγκριση των ευρωπαϊκών και των εθνικών αρχών», εξήγησε.

Στην Γαλλία, 508 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν ο χαμηλότερος εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αντίθετα, ο αριθμός των νοσηλευομένων έσπασε νέο ρεκόρ και βρίσκεται στις 33.466.

Στην Γαλλία άρχισε η υποχώρηση της επιδημίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, χωρίς ωστόσο να διαπιστώνει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως ζητούν οι εκπρόσωποι του τομέα του λιανεμπορίου.

Στο Βέλγιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 8 εκατομμυρίων ανθρώπων, με τα εμβόλια που θα λάβουν μελλοντικά έγκριση και τα οποία θα είναι δωρεάν για κάθε πολίτη.

Παρά το κύμα αισιοδοξίας που δίνει η προοπτική των εμβολίων, τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν στην Ευρώπη.

Η Αυστρία εφαρμόζει από σήμερα γενικό lockdown, με το κλείσιμο των σχολείων, των καταστημάτων και τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, αφού δεν απέδωσαν τα μέτρα του μερικού lockdown.

Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, οι έξοδοι δεν επιτρέπονται παρά για πολύ συγκεκριμένους λόγους (προμήθεια τροφίμων, εργασία, λόγοι υγείας, άθληση ή περίπατος). Και το πρόστιμο για μη αιτιολογημένη έξοδο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

Η Αυστρία των 8,9 εκατομμυρίων έμεινε σχετικά προστατευμένη κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού. Ηταν μία από τις πρώτες χώρες που «έκλεισε» την άνοιξη. Ομως χθες ανακοίνωσε 4.657 νέα κρούσματα, έναντι «μόνο» 1.000 στις αρχές του Οκτωβρίου και το σύστημα υγείας φθάνει στα όρια του υπερκορεσμού.

Ρεκόρ θανάτων στην Ρωσία

Στην Γερμανία, όπου μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επαφές.

«Εχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε, αλλά η καλή είδηση είναι ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την εκθετική εξάπλωση» του ιού, είπε.

Η Σουηδία, η οποία εφαρμόζει μία πολύ λιγότερο αυστηρή διαχείριση της επιδημίας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε χθες τον περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων στα οκτώ άτομα το πολύ μπροστά στην έξαρση των κρουσμάτων, κάτι πρωτοφανές για την χώρα.

Στην Ιταλία, όπου καταγράφηκαν περισσότεροι των 500 θάνατοι σε 24 ώρες, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιθεώρησαν 230 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και διαπίστωσαν 35 παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τέσσερα από τα κέντρα αυτά έκλεισαν, ενώ έκρηξη κρουσμάτων προερχόμενων από τέτοιες δομές παρατηρείται από τις αρχές του Νοεμβρίου.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ θανάτων, με 442 καταγεγραμμένους νεκρούς, καθώς η επιδημία εξαπλώνεται με επίκεντρο περιοχές όπου τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία έχουν υπερκορεσθεί.

Η πανδημία έχει προκαλέσει περί το 1.320.000 θανάτους στον κόσμο από το τέλος του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με νέο απολογισμό του AFP.

Διάβασε το »