Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Spoiler

Από το μακρινό 1983…Η Ειρήνη Παππα ψέλνει σπαρακτικά μέσα στην Αγιά Σοφιά Τη Υπερμαχω…

Newsteam 0 Comments

Κι οι θρύλοι μαρμαρωμένοι.Ένα ταξίδι στο παρελθόν , στην πόλη…μια περιπλάνηση με δέος ,προσευχές και ψαλμούς στο λίκνο του πολιτισμού και της παγκόσμιας ορθοδοξίας , την Αγιά Σοφιά.

Μια δήλωση προφητική από το μακρινό 1983 ελάτε να σώσουμε την Αγιά Σοφιά είχε τονίσει με θέρμη η εθνική και τελευταία ελληνίδα θεά, η Ειρήνη Παπά ραπισμα επίκαιρη όσο ποτέ, ράπισμα στον αυταρχικό και παραχαράκτη της ιστορίας Ταγιπ Ερντογάν .

Παρά τις διεθνείς πιέσεις που έχει δεχθεί ο Σουλτάνος παραμένει αμετανόητος στις θέσεις του να γίνει τελικά η Αγιά Σοφιά τζαμί.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Ειρήνη Παππά είχε εξομολογηθεί στον Κώστα Χαρδαβέλα : είναι έρημος ο ναός, γυμνός,και αισθάνεσαι ότι έχουν φύγει όλα αυτά τα στολίδια από πάνω. Όλη αυτή η ιστορία σαν να πλύθηκε από όλους τους αιώνες , τους αυτοκράτορες και τις αυτοκρατόρισσες και από χίλια εκατό χρόνια ιστορίας. Λυπάσαι…λυπάσαι πολύ κι όπως έκανα εγώ είπα το υπερ μάχω στρατηγώ . Είναι σαν να νικά κανείς αλλά να μην νικά με τα πράγματα. Νικά με την ψυχή του όπως ο ελληνικός λαός.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αυτές είναι οι προφητείες των Αγίων Πατέρων για τον διαμελισμό της Τουρκίας

Newsteam 0 Comments

Οι εξελίξεις τρέχουν Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του χαρτί ανακατεύοντας την τράπουλα εκμεταλεύοντας την κατάσταση προς ιδίον όφελος. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ένα καζάνι που σιγοβράζει με αποκορύφωμα την Αγιά Σοφιά και την μετατροπή σε τζαμί, Απογοήτευση, πίκρα για το σύμβολο της παγκόσμιας ορθοδοξίας.

Οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Παΐσιος είχαν προβλέψει αιώνες πριν την αρχή του τέλους…

Ο Γέροντας Παΐσιος, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ορθοδοξίας και οι μαρτυρίες όλων όσοι είχαν την τύχει να συνομιλήσουν μαζί τους, συγκλονίζουν καθώς τα λόγια του ήταν προφητικά. Για το λόγο αυτό έχουν γραφτεί πολλά βιβλία με τις απόψεις του Αγίου για τα διάφορα θέματα που συζητούσε με τους προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν.

Ο Γέροντας Παΐσιος μεταξύ άλλων, είχε κάνει προβλέψεις και για την Τουρκία. Συγκεκριμένα είχε πει ότι θα αφανιστεί και ότι θα διαμελιστεί, καθώς επίσης κκαι ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει…

Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.

Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.

Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.

Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα, είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:

Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη, είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.

Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο :

Από την άλλη ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προβλέψει για την δεύτερη Άλωση της Πόλης θα υπάρχει μένος για την Αγιά Σοφιά από την μεριά των Τούρκων όμως το ξανθό γένος (Ρώσοι) θα φτάσουν μέχρι την κόκκινη μηλιά και θα ελευθερώσουν την Κωνσταντινούπολη και θα την δώσουν πίσω στους Έλληνες.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα Εξαμίλια, διότι τα Εξαμίλια δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. Εξαμίλι είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν..την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι..

Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….

Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία

Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (Κρυπτοχριστιανοί)….πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός

Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το Εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…

Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Έξω από τη Μύκονο οι Τούρκοι – Το λέγαμε για ανέκδοτο…

Newsteam 0 Comments

Οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα και πλέον φαίνεται να διεκδικούν μέχρι τη Μύκονο, καθώς τουρκικά αλιευτικά επιχειρούσαν τις τελευταίες ώρες ανοικτά του νησιού παράνομα, με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι.

Τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη βρέθηκαν ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα ανοιχτά της παραλίας Αγράρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμενικό είναι ενήμερο, αλλά οι κάτοικοι του νησιού είναι εξαγριωμένοι με τις τουρκικές ψαρότσαρκες στο Αιγαίο, ειδικά μετά την πρόσφατη απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και έκατσαν λίγο να ξαποστάσουν σε υπήνεμο μέρος. Τώρα όμως τι γίνεται;

Δείτε τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη που βρίσκονται ανοικτά της Μυκόνου στο αποκλειστικό βίντεο του Mykonos Live TV:

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΣ! Ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος που λήστεψε ηλικιωμένη στη Λαμία

Newsteam 0 Comments

Οριακά απέφυγε την σύλληψη ο ανήλικος Ρομά που επιτέθηκε σε μια ηλικιωμένη ενώ επέστρεφε στο σπίτι της σε περιοχή της Λαμίας, λίγο μετά τις 10 τη νύχτα της Παρασκευής, την έσπρωξε βίαια ρίχνοντάς την στο έδαφος και άρπαξε από το λαιμό της την χρυσή αλυσίδα που φορούσε!

Ο δράστης, που δεν ήταν μεγαλύτερος από 15 χρόνων τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να διαφύγει, παρ’ όλο που οι γείτονες έτρεξαν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα. Αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, ωστόσο η ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης εξιχνιάστηκε μόλις πέρασε το χρονικό όριο του αυτοφώρου.

Τα στοιχεία της ταυτότητας του άγουρου κακοποιού εξακριβώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, όμως δεν μπορούσαν πλέον να τον συλλάβουν. Έτσι, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΟΑΕΔ- Google: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 3.000 ανέργους – Ποιους αφορά

Newsteam 0 Comments

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Ξεκινά αύριο, Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, στις 10:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing). Ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Google Ελλάδας συνεργάζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Συνολικά, 3.000 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Grow with Google. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ, που διαθέτουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, που περιγράφονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης, από τις οποίες 40 ώρες ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης και 35 ώρες σύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης. Η επιτυχής ολοκλήρωση της ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας, ενώ, με την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, που θα εκδοθεί από τη Google και τον ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από αύριο Τρίτη, 14 Ιουλίου, στις 10:00 έως και την Κυριακή, 26 Ιουλίου, στις 23:59. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-katartise-sto-psephiako-marketingk-digital-marketing-gia-anergous.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr→ Εκπαίδευση→ Ψηφιακές Δεξιότητες→ Δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) για ανέργους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ, ταυτόχρονα, θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020 και το Ελληνικό Δημόσιο.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αυτοί οι τρεις συνδυασμοί ζωδίων ερωτεύονται κεραυνοβόλα και μόνο που… κοιτάζονται

Newsteam 0 Comments

Αυτοί είναι οι τρεις συνδυασμοί ζωδίων που ερωτεύονται με την πρώτη ματιά.

Κριός και Λέων

Όταν τα ζώδια της φωτιάς, ο Λέων και ο Κριός, πέφτουν ο ένας στα δίχτυα του άλλου, μπορεί να υπάρξει μια ερωτική πυρκαγιά. Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη που σχετίζεται με το πάθος και την επιθετικότητα, οπότε όταν εντοπίσει κάτι, θα επιδιώξει άφοβα να το κατακτήσει. Ο Λέων βλέπει τα πάντα μέσω της καρδιάς του και πάνω απ ‘όλα, αγαπά να αγαπιέται, γι’ αυτό καλωσορίζει την αποφασιστική προσοχή του Κριού. Βοηθά επίσης ότι τόσο ο Κριός όσο και ο Λέων ανακάμπτουν γρήγορα από ερωτικές αποτυχίες, οπότε και οι δύο είναι πρόθυμοι να ανοιχτούν και να είναι ευάλωτοι. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρατεί αυτά τα δύο ζώδια αν υπάρχει έλξη μεταξύ τους.

Καρκίνος και Ιχθείς

Ο Καρκίνος και ο Ιχθύς είναι ένας συνδυασμός ζωδίων του νερού που ταιριάζουν όσο κανείς. Ο Καρκίνος τείνει να είναι λίγο ντροπαλός αρχικά, να ανοιχτεί σε νέους ρομαντικούς συντρόφους, αλλά ο Ιχθύς έχει έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα τον Καρκίνο από το καβούκι του χάρη στη συμπονετική του φύση. Η σύνδεση των Ιχθύων με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη που σχετίζεται με τη διαίσθηση, τους επιτρέπει να σχηματίζουν εύκολα μια εικόνα για τον Καρκίνο και να προβλέπουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να αισθάνονται ασφαλείς: τη συναισθηματική ασφάλεια, την οποία οι Ιχθείς μπορούν εύκολα να παρέχουν. Σε αντάλλαγμα, η επιθυμία του Καρκίνου για μια βαθιά σύνδεση και απόλυτη αφοσίωση στις σχέσεις, κάνει τη φανταστική αίσθηση συντροφικότητας των Ιχθύων να γίνει τελικά πραγματικότητα.

Ζυγός και Λέων

Ο Λέων και ο Ζυγός είναι γνωστοί ως η ψυχή των πάρτι, οπότε οι πιθανότητες είναι ότι η ιστορία αγάπης τους θα ξεκινήσει με την επαφή με τα μάτια μέσα σε ένα γεμάτο με κόσμο δωμάτιο. Και αυτό γιατί και τα δύο ζώδια είναι γεμάτα γοητεία και ζεστασιά. Μόλις ο Λέων αποφασίσει για κάποιον, δεν φοβάται να ερωτευθεί και η σύνδεση του Ζυγού με την Αφροδίτη σημαίνει ότι είναι αληθινά ρομαντικός. Επιπλέον, η εκτίμηση του Ζυγού για κάθε τι που έχει να κάνει με την αισθητική, δίνει στον Λέοντα το έναυσμα που λαχταρά. Έτσι μοιάζει ένα ζευγάρι που είναι γεμάτο δυναμική.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ανακοίνωση έπος έξω από τουαλέτα καταστήματος: Έχουμε βάλει ανιχνευτή

Newsteam 0 Comments

Είναι γνωστό ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν τα καταστήματα που προσφέρουν τουαλέτα στους πελάτες τους, είναι η καθαριότητα.

Αρκετοί πελάτες δεν φροντίζουν να είναι προσεκτικοί, με αποτέλεσμα ο… επόμενος ή αυτός που θα μπει να καθαρίσει, να βλέπει μία πολύ άσχημη εικόνα.

Στην κατηγορία αυτών λοιπόν, είναι και ο άνθρωπος που αναγκάστηκε να φτιάξει την παρακάτω απίστευτη ανακοίνωση, με αρκετή δόση χιούμορ μπας και συγκινήσει κανέναν…

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αγαπητοί μου πελάτες όταν θέλετε να αφοδεύσετε το χοντρό σας παρακαλώ στοχεύστε στην τρύπα και οχι εκτός. Έχουμε βαρεθεί να καθαρίζουμε τις πάστες σας.

Προσοχή

Οι τουαλέτες έχουν ανιχνευτεί, όποιος τα κάνει απ’ έξω θα χτυπάει κουδούνι και τότε αλίμονο στο κώλο του.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Η διεύθυνση του καταστήματος

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΦΕΝΕΟΣ 1944: Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ – Εδώ μαρτύρησαν χιλιάδες πατριώτες! Το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι δεν θέλησαν να γίνουν κομμουνιστές και να προδώσουν την χώρα μας και τη θρησκεία τους.

Newsteam 0 Comments
Ο Φενεός είναι το θυσιαστήριο του Κόκκινου Θηρίου.
 
Εδώ, βρήκαν μαρτυρικό θάνατο χιλιάδες άνθρωποι που το μόνο τους έγκλημα ήταν οτι δεν θέλησαν να γίνουν κομμουνιστές και να προδώσουν την πατρίδα και τη θρησκεία τους.
Από όλη σχεδόν την Β.Πελοπόννησο, πήραν το δρόμο του μαρτυρίου προς τον Φενεό, όπου τα βασανισμένα σώματα τους ρίχτηκαν στο εκεί βάραθρο ή κατασπαράχτηκαν απο τα αγρίμια, στις πλαγιές και τις χαράδρες του Κακοβουνίου.
Ένα ασύλληπτο δράμα, μιά φρικτή γενοκτονία πού μόνο υπάνθρωποι γεμάτοι μίσος προς την ίδια τη Ζωή μπορούσαν να φανταστούν και να πραγματοποιήσουν.
Μαύρες ψυχές τεράτων, που στο όνομα ενός καλύτερου κόσμου βασάνισαν, βίασαν, κατακρεούργησαν άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη.
Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
Οι πρώτοι Εαμοελασίτες θα εμφανιστούν στο οροπέδιο του Φενεού, την άνοιξη του 1943.
Οι κάτοικοι στην αρχή θα τους υποδεχτούν πανηγυρικά, γρήγορα όμως θα καταλάβουν τις προθέσεις τους.
Βοσκοί και αγρότες, θα αρχίσουν να βλέπουν ανθρώπους, έλληνες, που οι Ελασίτες τους είχαν ως κρατουμένους, να δέρνονται άγρια και να σφαγιάζονται απάνθρωπα.
Και όταν κάποιοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, βρήκαν την ίδια τύχη.
Από τότε, τρόμος και απελπισία κυρίευσε τις καρδιές όλων.
Η ζωή και η περιουσία τους, ανήκε πλέον στις διαθέσεις του κάθε αγροίκου ελασίτη, του κάθε σαδιστή οπλατζή.

 

 

Καθημερινά, μπουλούκια ανθρώπων καταφθάνουν συνοδεία οπλοφόρων του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ.
Κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι, από πού έρχονται, ούτε για ποιό λόγο είναι κρατούμενοι.
Μεταφέρονται στη Μονή Αγ.Γεωργίου, η οποία αφού ήδη έχει απελευθερωθεί από τους μοναχούς- τους σφάγιασαν-, χρησιμοποιείται πλέον ως στρατόπεδο συγκεντρώσεως.
Στα ανήλια υπόγεια του μοναστηριού θα διαδραματιστούν αμέτρητες ιστορίες φρίκης.
Τα σώματα των μαρτύρων πετάγονται στις παρακείμενες χαράδρες όπου γίνονται βορά των αγριμιών.
Σκυλιά περιφέρονται έχοντας στα σαγόνια τους χέρια, πόδια, σπλάχνα ανθρώπων.
Όταν η δυσοσμία και η σήψη στην περιοχή θα γίνουν ανυπόφορες, τη λύση θα δώσει ο –καταραμένος- Παναγάκης Οικονομόπουλος, κάτοικος του χωριού Φονιάς, όταν θα ανακαλύψει κοντά στην κορυφή του Κακοβουνίου ένα πολύ βαθύ βάραθρο.
Από τότε, ο δρόμος απο τη Μονή ως το Βάραθρο θα γίνει ο Γολγοθάς αμέτρητων βασανισμένων ανθρώπων.
Βασανιστήρια, βιασμοί, σφαγές.
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ
 
 
Από τα κελλιά του μοναστηριού, κάθε βράδυ ξεκινάνε δεκάδες τυραννισμένοι άνθρωποι.
Δεν πρόκειται να επιστρέψουν.
Θα γυρίσουν μόνο τα ματωμένα ρούχα τους, για να τα πλύνουν οι επόμενοι μελλοθάνατοι.
Δαρμένοι, νηστικοί και διψασμένοι, με τα χέρια δεμένα πίσω απο τις πλάτες, βαδίζουν.
Άντρες, γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά, γέροι, παιδάκια.
Προχωράνε προς τον Θάνατο.
Ενα θάνατο άδικο, παράλογο, ακατανόητο.
Γύρω τους, σαν λυσσασμένοι λύκοι, οι κομμουνιστές. Με βλοσυρές ματιές, με άγριες κουβέντες.
Με βλαστήμιες και απειλές.
Χτυπώντας τους με τους υποκόπανους των όπλων, τραβώντας και ξεριζώνοντας τους τα μαλλιά.
Όταν φτάνουν κοντά στο βάραθρο, σταματούν.
Τους λένε οτι θα τους πάνε για ανάκριση και τους παίρνουν ανά δύο.
Τους μεταφέρουν μπροστά στο φοβερό βάραθρο.
 
ΣΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ
 
Εκεί τους περιμένουν οι σφαγείς, κρατώντας τα σύνεργα τους.
Βρίζοντας, χλευάζοντας και ουρλιάζοντας, τους καρφώνουν πολλές φορές με τα μαχαίρια τα σώματα τους, τους κόβουν τους λαιμούς, τους χτυπάνε με τον κωδωνοκρούστη της καμπάνας του μοναστηριού. Έπειτα, αρπάζουν τα σφαδάζοντα κορμιά τους και τα πετάνε στην φοβερή τρύπα.
Αυτό γίνεται κάθε βράδυ, για μήνες.
Το αίμα στο χείλος του βάραθρου έχει πιάσει κρούστα, το ίδιο και οι πιτσιλιές στους γύρω βράχους.
Ο πυθμένας έχει γεμίσει με πτώματα.
Έτσι, όταν πέφτουν οι καινούργιοι σφαγμένοι, δεν σκοτώνονται απο την πρόσκρουση.
Συνέρχονται και βρίσκουν αργό, εφιαλτικό θάνατο ανάμεσα στα λείψανα και τους σκελετούς των προηγουμένων.
Οι κραυγές τους για σωτηρία δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αφού τα σκοινιά που ρίχνονται από κάποιους γενναίους χωρικούς, δεν μπορούν να τα πιάσουν με τα χέρια δεμένα.
Τα ουρλιαχτά και οι θρήνοι τους, στοιχειώνουν τον τόπο μέχρι σήμερα.
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
 
Πόσοι άνθρωποι άραγε θανατώθηκαν στον Φενεό;
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Ολόκληρες οικογένειες, άγνωστοι άνθρωποι, θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους γύρω απο το βάραθρο και στις πλαγιές του Κακοβουνίου, ενώ πολλοί άλλοι σοροί θυμάτων φαγώθηκαν απο τα άγρια ζώα.

 

 

 
ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΟ
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη, που βεβήλωσαν την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, ήταν:
Ιθύνων νους: 
Ζέγγος Θεόδωρος και Ανδρεαδάκης Δημήτριος, υπεύθυνοι του ΚΚΕ για τους νομούς Κορινθίας-Αργολίδας.
Επιτροπή που αποφάσιζε τις εκτελέσεις:
Τζανέλος Όθων (*)
Λέκκας Νικήτας
Καραΐσκας Απόστολος
Αναγνωστόπουλος Δήμος
* Βρίσκεται εν ζωή και κατοικεί στην Αθήνα, περιοχή Ζωγράφου
ΣΦΑΓΕΙΣ
Πισογιαννάκης Γεώργιος ή Κρητικός, αρχισφαγέας.
Πρόβος Βλάσιος
Σερμπέτης Κωνσταντίνος
Σαμαρτζής Νικήτας (η απολογία του: http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/665993)
Φραγγοράφτης Ιωάννης
Τομαράς Αντώνιος
Γκιόκας Θύμιος
Οικονομόπουλος Βλάσιος
Ζιάγκος Παναγιώτης
Σταυρόπουλος Νικόλαος
Δασκαλόπουλος Νικόλαος
Αδαμόπουλος Γιάννης
Σίμος (από το Λουτράκι)
Καραΐσκος Απόστολος
-Είθε να καίγονται όλοι στην Κόλαση-
———————————————–
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
Κάποιες από τις ιστορίες φρίκης του Φενεού, απο το βιβλίο του Γιάννη Μπαλαφούτα ΦΕΝΕΟΣ 1943-44
Η ΒΑΣΙΛΩ ΣΤΑΪΚΟΥ με τα κορίτσια της, στο ΒΑΡΑΘΡΟ ΦΕΝΕΟΥ (17-18 Ἰουλίου 1944)
7.000 τα θύματα των κομμουνιστών στο βάραθρο του Φενεού
H Βασίλω Λουσογιώργη-Στάικου, το μωρό και τα κορίτσια της.
Ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα της παγκόσμιας Ιστορίας, μόλις λίγες δεκαετίες πριν, στο έδαφος της Ελλάδας.
Η φρίκη που κρύβει μέσα του αυτό το ον που ονομάζεται άνθρωπος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όπου συντρίβονται όλες οι ανθρωπιστικές-προοδευτικές ιδεοληψίες.
Φρίκη και τρόμος που ξεσπούν επάνω στη Δημιουργία, από αυτούς που μίσησαν τον Δημιουργό.
Δεν έχουν υπάρξει χειρότεροι εγκληματίες από τους άθεους προσήλυτους του Μαρξισμού και μεταξύ αυτών, χείριστοι όλων, οι ντόπιοι.
Και δίπλα τους, εξίσου ένοχοι αυτοί που αποσιώπησαν αυτά τα εγκλήματα και έθεσαν τους επιγόνους των δολοφόνων ως τιμητές και βιαστές των ψυχών μας.
Κ. Σαραντόπουλος Βαλτέτσι 1944
Στο στρατόπεδο της Γκούρας 19 Βαλτετσιώτες: Η φρίκη και η κόλαση του Φενεού
Η πλέον άτυχη ομάδα ήταν εκείνη των 19 ομήρων, που τους έστειλαν στην ορεινή Κορινθία, περιοχή ευθύνης του 6ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ.
Μετά από επίπονες πορείες η ομάδα αυτή κατέληξε στην Γκούρα και κλείστηκε στο στρατόπεδο Φενεού, που είχε εγκατασταθεί στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Το Μοναστήρι είχε μετατραπεί από το 1943 σε στρατόπεδο με την ονομασία (Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Νεμέας) και αποτελούσε τον τελικό σταθμό εκείνων που είχαν χαρακτηρισθεί από τους Τοπικούς Υπευθύνους του ΕΑΜ ως αντιδραστικοί και ανεπιθύμητοι, που στην εαμική γλώσσα και λογική σήμαινε οτι έπρεπε να βγουν από τη μέση.
Όσοι συνεπώς κατέληγαν στο στρατόπεδο αυτό ήταν μελλοθάνατοι.
Υπολογίζεται από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο Μοναστήρι οτι εκεί φυλακίστηκαν 3167 κρατούμενοι από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος, από τους οποίους ελάχιστοι διέφυγαν το θάνατο (όχι περισσότεροι των 10).
Ο συνήθης αριθμός των κρατουμένων παρέμενε σταθερός, γύρω στα 400 άτομα, καθόσον στη θέση αυτών που εκτελούνταν έφερναν άλλους.
Οι μοναχοί πολύ συμπαραστάθηκαν στους εγκλείστους προσπαθώντας ν’ απαλύνουν τον πόνο τους και να μετριάσουν τα βάσανα τους.
Ένα από τα καθημερινά μαρτύρια των φυλακισμένων ήταν και η πείνα.
Οι αγαθοί καλόγεροι για να βοηθήσουν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους σοφίζονταν διάφορα τεχνάσματα.
Ένα από αυτά ήταν να γεμίζουν πολλές φορές την ημέρα τα καντήλια της εκκλησίας με λάδι για να το πίνουν οι κρατούμενοι ως τροφή.
Τη συμπαράσταση τους αυτή την πλήρωσαν με τη ζωή τους.
Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται ο Ηγούμενος και 4 μοναχοί, τα ονόματα των οποίων είναι γραμμένα σε πινακίδα μέσα στον I. Ναό του Αγ. Γεώργιου (Στο μοναστήρι τότε υπήρχαν 7-10 καλόγεροι.
Το φθινόπωρο του 1944 βρέθηκαν μόνο 2).
Η μόνη κατηγορία εναντίον των άκακων και αθώων αυτών καλογήρων ήταν οτι είχαν συμπαρασταθεί στους κρατουμένους και οτι είχαν ακούσει και είχαν δει πολλά.
Οι επιζήσαντες αναφέρουν οτι οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις κρατουμένων ήταν συνεχείς. Συνήθως κατά τα μεσάνυχτα έπαιρναν για εκτέλεση μια ομάδα 20 περίπου ατόμων.
Οι κρατούμενοι είχαν αντιληφθεί οτι η ζωή τους είχε φτάσει στο τέλος και όταν τους δινόταν η ευκαιρία έψελναν οι ίδιοι με τη βοήθεια των μοναχών τη νεκρώσιμη ακολουθία τους, ενόσω ήταν ακόμη ζωντανοί.
Οι εκτελέσεις γίνονταν στην απέναντι απόκρημνη πλαγιά του βουνού (Κακοβούνι), μισή ώρα περίπου μακριά από το Μοναστήρι.
Εκεί οι αντάρτες είχαν ανακαλύψει ένα απότομο βάραθρο, δημιούργημα μιας κάθετης ρωγμής στη γη, ανάμεσα σε βράχους στο επικλινές έδαφος, που καλύπτεται από αναιμικά έλατα.
Το βάθος του βαράθρου δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί.
Σύμφωνα με την περιληπτική περιγραφή του Συνεργείου, που διερεύνησε το βάραθρο την Άνοιξη του 1945 και προέβη και στην μερική εκκένωση του από όσα πτώματα μπόρεσε, το στόμιο του έχει διαστάσεις 3,5×2 μ. και είναι αθέατο λόγω της βλαστήσεως.
Μετά τα 15-20 μέτρα κάθετης κατεύθυνσης το βάραθρο παρουσιάζει διαπλάτυνση και συνεχίζει σ’ αυτό το πλάτος να κατεβαίνει απότομα και κάθετα για 75 και πλέον μέτρα.
Στο σημείο αυτό σχηματίζεται ένα οριζόντιο πλάτωμα σαν ένα μεγάλο σκαλοπάτι και μετά προχωρεί το βάραθρο προς τα κάτω σε βάθος απροσδιόριστο.
Σ’ αυτό το βάραθρο έριχναν τούς κρατουμένους που τους έπαιρναν από το στρατόπεδο για εκτέλεση.
Πριν ανακαλύψουν το βάραθρο οι εκτελέσεις γίνονταν λίγο πιο έξω από το Μοναστήρι με μαχαίρι και τα πτώματα έμεναν άταφα στην ερημική και δασώδη αυτή περιοχή.
Γρήγορα όμως, λόγω της δυσοσμίας, οι κάτοικοι του Φενεου και της Γκούρας κατάλαβαν το έγκλημα που γινόταν στην περιοχή τους.
Η ανακάλυψη του βαράθρου και η ρίψη των εκτελουμένων εκεί συγκάλυψε τα εγκλήματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Το βάραθρο υπέδειξε στους εκτελεστές της ΟΠΛΑ ο αγροφύλακας της περιοχής, που γνώριζε την ύπαρξη του.
Οι ντόπιοι αναφέρουν οτι ο άνθρωπος αυτός μπήκε στον ΕΛΑΣ και έγινε ένας από τους εκτελεστές εκεί.
Αναφέρουν επίσης οτι και τα πέντε παιδιά του παρουσίασαν διανοητικές και ψυχικές ανωμαλίες.
Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις πού έδωσαν μετά τη διάλυση του ΕΑΜ αντάρτες της περιοχής, οι όποιοι είχαν συνοδεύσει τα θύματα έως εκεί, οι μελλοθάνατοι μεταφέρονταν τη νύχτα καθ’ ομάδες.
Τούς σταματούσαν 150- 200 μ. περίπου πριν από το βάραθρο, στο σημείο πού καταλήγει σήμερα ο στενός αυτοκινητόδρομος -τότε ήταν μονοπάτι- και έχει κτιστεί το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στη μνήμη των εκτελεσθέντων.
Από εκεί τους έφερναν ανά δύο στο στόμιο του βαράθρου, λέγοντας τους οτι τούς πηγαίνουν για ανάκριση.
Οι δήμιοι έβαζαν τα θύματα, που τους είχαν δέσει τα χέρια πισθάγκωνα, πάνω στην πέτρα πού είναι στο χείλος του βαράθρου και τα εκτελούσαν είτε με μαχαίρι είτε χτυπώντας τα στο κεφάλι με ένα γλωσσίδι καμπάνας, που το χρησιμοποιούσαν ως φονικό όργανο, και έπειτα τα έριχναν μέσα στο βάραθρο, χωρίς να είναι βέβαιο οτι είχαν ξεψυχήσει. Υπάρχουν περιπτώσεις πού ρίχνονταν και ζωντανοί, όπως έδειξε η ανάσυρση πτωμάτων που δεν έφεραν κακώσεις.
Πυροβόλο όπλο δεν χρησιμοποίησαν, διότι ήθελαν να μείνει μυστική η απαίσια εγκληματική τους πράξη.
Τρομαγμένοι από τις φωνές των εκτελουμένων οι υπόλοιποι, που περίμεναν τη σειρά τους, ρωτούσαν με αγωνία τους φρουρούς τους αντάρτες:
– Συναγωνιστή, τί συμβαίνει; Τούς σκοτώνουν;
– Όχι, ο ανακριτής είναι λίγο σκληρός και ρωτάει να του πουν τί ξέρουν.
Γι αυτό σεις να πείτε την αλήθεια και δεν θα σας πειράξουν.
Οι ανατριχιαστικές αυτές λεπτομέρειες επιβεβαιώνονται και από κατοίκους του χωρίου Φενεού, που είναι το πλησιέστερο, καθώς και από τους ελάχιστους τυχερούς που δραπέτευσαν την τελευταία στιγμή από τον τόπο της εκτέλεσης.
Μεταξύ αυτών είναι ο Βασίλης Δωρής από το Δούκα Αργολίδος και ο Χαράλαμπος Φλέκας από τη Συβίτσα Κορινθίας.
Τα ονόματα των δημίων ήταν γνωστά στους κατοίκους της περιοχής και έχουν καταγραφεί.
Οι μόνιμοι ήταν επτά και μερικοί ακόμη επικουρικοί.
Γενικά για τους εκτελεστές της ΟΠΛΑ από συρροή στοιχείων, που έχουν συγκεντρωθεί και από άλλες περιοχές, γνωρίζουμε οτι ήταν άτομα φανατισμένα, χαμηλής πνευματικής στάθμης και αδίστακτα, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού, που εκτελούσαν τα θύματά τους με απίστευτη αγριότητα και συνήθως χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία.
Όταν μετά το μεγάλο ομαδικό έγκλημα του Ιουλίου οι Ελασίτες εγκατέλειψαν το στρατόπεδο, τσοπάνηδες της περιοχής, οι οποίοι πλησίασαν το βάραθρο, διηγούνται οτι άκουσαν τα βογγητά των ανθρώπων που είχαν ριχτεί εκεί ζωντανοί ή ημιθανείς.
Σε μια μάλιστα περίπτωση αναφέρουν οτι, υπακούοντας στις παρακλήσεις και τους θρήνους ενός ζωντανού ακόμη θύματος, που τους είπε οτι είναι από το Κουτσοπόδι Αργολίδας, έριξαν μέσα ένα χοντρό σχοινί για να τον ανασύρουν.
Δεν μπόρεσε όμως να προσδεθεί, διότι τα χέρια του ήταν δεμένα.
Ματαίως παρακαλούσε τους βοσκούς να κατέβουν για να τον σώσουν.
Ήταν εντελώς αδύνατο, λόγω ελλείψεως των απαραίτητων μέσων.
Έτσι ο άτυχος αυτός άνθρωπος είχε τη μοίρα όλων των άλλων.
Κατά το δεύτερο 15/ήμερο του Ιουλίου 1944 οι Γερμανοί πραγματοποίησαν έξοδο προς την ορεινή Κορινθία.
Οι Ελασίτες δεν πρόβαλαν καμιά αντίσταση, παρόλο πού ή περιοχή ήταν πρόσφορη για ανταρτοπόλεμο.
Απεναντίας έσπευσαν ν’ απομακρυνθούν.
Πριν φύγουν φρόντισαν να εκκενώσουν το στρατόπεδο συγκεντρώσεως από τους 400 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και οι 19 Βαλτετσιώτες.
Τότε διέπραξαν το πιο απαίσιο και το πιο μεγάλο ομαδικό έγκλημα, που ξεπερνά όλα τα προηγούμενα.
Προτίμησαν να τους ρίψουν στο βάραθρο του Φενεού, παρά να τους αφήσουν στο Μοναστήρι και να τούς βρουν οι Γερμανοί, αν έφθαναν βέβαια έως εκεί.
Έτσι μέσα σε 2-3 ημέρες 400 και πλέον αιχμάλωτοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) οδηγήθηκαν στο Κακοβούνι και ρίχτηκαν στο βάραθρο χωρίς οίκτο.
Μετά το ομαδικό έγκλημα οι αντάρτες αποχώρησαν, χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό στους Γερμανούς.
Οι τελευταίοι, αφού παρέμειναν στην περιοχή 3-4 ημέρες έφυγαν χωρίς να ενοχλήσουν κανένα.
Τα ονόματα των 19 Βαλτετσιωτών που μαρτύρησαν στον Φενεό είναι τα εξής:
 
Καραμάνης Χρήστος, ετών 64,
 
Καραμάνης Γ. Πάνος, ετών 32,
 
Καραθάνου Α. Γεωργία, ετών 22,
 
Κοκκάλα Γεωργ. Μαρίτσα, ετών 25 έγκυος,
 
Κρουμπούζος Ν. Γεώργιος, ετών 18,
 
Μπαμή Γ. ‘Αγγελική, ετών 28 έγκυος,
 
Μπαμή Γ. Ελένη, ετών 18 προγονή της ‘Αγγελικής,
 
Μπόλλα Β. Ευαγγελία,
 
Παύλου Γ. Αντώνιος, ετών 16,
 
Πολλάλης I. Θοδωρής, ετών 19,
 
Ρούσσος ‘Αρ. Ιωάννης, ετών 58,
 
Σαραντόπουλος Ν. Γεώργιος, ετών 70,
 
Σουρούνης I. Γεώργιος, ετών 65,
 
Στάικου Γ. Βασίλω, ετών 34 έγκυος,
 
Στάικου Γ. Παναγιώτα, ετών 17 (προγονή της Βασίλως Στάικου),
 
Στάικου Γ. Γεωργία, ετών 15 κόρη της Βασίλως,
 
Στάικου Γ. Μαρία, ετών 13 κόρη της Βασίλως,
 
Στάικου Γ. Κων/να, ετών 11 κόρη της Βασίλως,
 
Τσούκας Αν. Νίκος, ετών 18.
Οι άτυχοι Βαλτετσιώτες ρίχτηκαν στο βάραθρο και πέθαναν κατά τον πιό φρικτό τρόπο κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μαρίνας.
Ήταν εννέα (9) άντρες και δέκα (10) γυναίκες και μικρά κορίτσια.
Δεν επέζησε κανένας.
Από όσα είναι γνωστά και από τις πληροφορίες που συγκέντρωσα το έτος 1995 που επισκέφθηκα το Μοναστήρι και τα χωριά της περιοχής προκύπτουν οι παρακάτω λεπτομέρειες από το δράμα των 19 αυτών Βαλτετσιωτών:
Ο Κώστας Ρουμελιώτης από τη Νεμέα, που ήταν κρατούμενος στο στρατόπεδο και επέζησε (η αδελφή του εκτελέστηκε), μας ξενάγησε στην αιματοβαμμένη περιοχή της ορεινής Κορινθίας.
Μαζί μας ήταν και ο Παναγιώτης Ρεκουνιώτης (ή Κυριακόπουλος) από τον Αρχαίο Φενεό και μια κυρία από το ίδιο χωριό.
Για την άφιξη των Βαλτετσιωτών στο στρατόπεδο μου είπαν τα εξής:
Ήμασταν στον κάμπο εκείνη την καυτή ημέρα του Ιουνίου, όταν είδαμε να φέρνουν καμιά εικοσαριά Βαλτετσιώτες ομήρους προς το στρατόπεδο.
Ήταν ξυπόλυτοι, ημίγυμνοι, βασανισμένοι.
Στα πρόσωπά τους διακρίναμε τον πόνο και την απόγνωση.
Τους συνόδευαν μόνο τρεις ένοπλοι αντάρτες.
Μπροστά πήγαινε ένας ψηλός ηλικιωμένος άντρας που φορούσε πουκαμίσα (πιθανόν να πρόκειται για τον Γιώργη Σαραντόπουλο).
Ακολουθούσε ένας άλλος γηραλέος και αυτός πού φορούσε φουστανέλα.
Πιό πίσω ερχόταν ένας νεαρός ψηλός και μελαχρινός, που του είχαν δέσει τα χέρια.
Μάθαμε οτι είχε αποπειραθεί να δραπετεύσει, όπως είπαν οι συνοδοί του.
Μια γυναίκα φαινόταν έγκυος (πρόκειται για τη Βασιλική Γ. Στάικου). Είδαμε και 3-4 κοπέλες ηλικίας 10-17 ετών.
Ένας άλλος άντρας προχωρούσε κουτσαίνοντας.
Η περίπτωση της Βασίλως Γ. Στάικου:
Από τις παντρεμένες Βαλτετσιώτισσες που κλείστηκαν στο στρατόπεδο οι τρεις ήταν έγκυοι (η Βασίλω Γ. Στάικου, η Αγγελική Γ. Μπαμή και η Μαρίτσα Γ. Κοκκάλα).
Η Βασίλω Στάικου, 34 ετών, γέννησε εκείνες τις ημέρες στο στρατόπεδο.
Όπως μας είπαν ο ξεναγός μας και ο καλόγερος, το βρέφος έκλαιγε συνεχώς, διότι η μητέρα του από τις στερήσεις και τις κακουχίες δεν είχε αρκετό γάλα για να χορτάσει.
Ενοχλημένος από το κλάμα ένας άγριος Ελασίτης το άρπαξε από την αγκαλιά της μάνας του, λέγοντας:
Θα το ταΐσω εγώ.
Μάταια η Βασίλω προσπάθησε με κλάματα ν’ αντισταθεί σαν τις μάνες των πουλιών, όταν κάποιος τους παίρνει από τη φωλιά τα μικρά τους.
Εκείνος το εκσφενδόνισε έξω από τη μάντρα του Μοναστηριού, όπου βρήκε το θάνατο.
Κανένας δεν τόλμησε να το περισυλλέξει.
Αυτό το πλασματάκι υπήρξε το πρώτο θύμα των Βαλτετσιωτών στο Φενεό και προστέθηκε στους άλλους 19.
Το συνταρακτικό αυτό έγκλημα συγκλόνισε όλους τούς κρατουμένους.
Το έχει απαθανατίσει σε στίχους ο λαϊκός στιχουργός Σωκράτης Αγγελόπουλος από το Βρούστι της Αργολίδας, ο οποίος είχε την τύχη να διαφύγει την εκτέλεση.
Μερικούς από τους στίχους αυτούς παραθέτουμε στη συνέχεια:
Στη μάντρα του μοναστηρίου μας έχουν στοιβαγμένους
άντρες, γυναίκες και παιδιά σαν να κοπάδι πρόβατα στη στρούγκα στριμωγμένους.
 
Γυναίκα Βαλτετσιώτισσα μαζί μ’ άλλους φερμένη
από το δρόμο νηστική και ταλαιπωρημένη είναι σε ενδιαφέρουσα και τέκνο περιμένει,
 
Η ώρα ήρθε τον παιδιού, στον κόσμο αυτή το φέρνει.
Αρχίνησε τα κλάματα και τις φωνές του στέλνει κι η άχαρη ατμόσφαιρα άρχισε κι ομορφαίνει.
 
Το κλάμα του Αγγέλου αυτού δεν είναι θρήνος πια κακού ή συμφορά θανατικού.
Από τα δάκρυα του μωρού κανένας δεν πεθαίνει.
 
Η παγωμένη μας καρδιά άρχισε να ζεσταίνει, κι απ τη χαρά μας την πολλή ξεχάσαμε τη θλίψη μας
και πανηγύρι με χαρά νομίσαμε θα γένει.
 
Ελπίδα ήρθε με φτερά σαν μια λευκή περιστερά, κι έφερε μήνυμα ζωής: κανείς μας δεν πεθαίνει.
Η αγγελική φωνίτσα του όλους μας ξαποσταίνει.
 
Η μάνα δίνει στο παιδί να πιει για να σωπαίνει.
Η μάνα όμως είναι στεγνή, γάλα σταλιά δεν στάζει.
Η πείνα δέρνει το παιδί.
Και με βαρύ παράπονο κλαίει και αναστενάζει.
 
Ένας αντάρτης της ΟΠΛΑ απ’ το επάνω το κελλί με άγριο πρόσωπο τραχύ,
μια καταχθόνια μορφή με βλέμμα αποκρουστικό, κορώνα δεν έχει το σταυρό.
 
Δεν είν’ φαντάρος Έλληνας, στρατιώτης λευτεριάς. Δεν έχει πίστη και Θεό πατρίδα και θρησκεία.
 
Αιμοχαρής ο βάρβαρος τις σκάλες κατεβαίνει και σαν Ηρώδης βασιλιάς απ’ τη λεχώνα το παιδί με βία της το παίρνει.
Απ’ του παιδιού τα ουρλιαχτά της μάνας τ’ αναφιλητά τίποτα εκείνος δεν γροικά, ίχνος δεν έχει ανθρωπιά.
 
Μόνο τις σκάλες νευρικά εκείνος ανεβαίνει κι από τη μπαλκονόπορτα δυό-τρεις γύρους το φέρνει.
Και μ’ όλη του τη δύναμη στη ρεματιά το στέλνει!
 
Ακούστηκε στη ρεματιά ο πόνος της μικρής καρδιάς. Και πήρ’ αέρας την ψυχή, τον πόνο του και την κραυγή.
Την πήγε σ’ όλα τα βουνά, στα έλατα και στα κλαριά.
 
Η φύση διαμαρτύρεται, κλαίνε τ άγρια πουλιά, τα δάση τρίζουν και βογγάν.
Πηγαίνει κι έρχεται ξανά από την ίδια ρεματιά του τρόμου το απόηχο ουάααα…
 
Ραγίζουν πέτρες, τα βράχια σπάζουν στην πλαγιά. Μον’ τους αντάρτες της ΟΠΛΑ τίποτε δεν τους συγκινεί.
Μέσα τους πέθανε ο Θεός κι έμεινε αμέτρητο κενό, γεμάτο μίσος φοβερό.
 
Ο ήλιος βιάστηκε πολύ να πάει να βασιλέψει, γιατί το δράμα του παιδιού δεν μπόρεσε ν’ αντέξει.
Η νύχτα του καλοκαιριού, η νύχτα τ’ αλωνάρη ήτανε τόσο παγερή, τόσο κατεψυγμένη.
Νύχτ’ άχαρη και άραχλη, δεν είχε ξαναγένει.
Η Βασίλω ήταν η δεύτερη γυναίκα του Γιώργη Στάικου (από τον πρώτο του γάμο με την Πηνελόπη Ιωάν. Ρούσσου -πέθανε πολύ νέα- απέκτησε δύο αγόρια και μια κόρη, την Παναγιώτα.
Από τον δεύτερο γάμο του με την Βασίλω γεννήθηκαν η Γεωργία, η Μαρία, η Κωνσταντίνα και το βρέφος που είχε το φρικτό αυτό τέλος στο Φενεό.
Οι 4 κόρες της Βασίλως λένε οι συνομιλητές μου ήταν σαν τις Χάριτες των ζωγραφικών πινάκων, λεπτόσωμες, σχεδόν ξανθιές, χαρούμενα πλάσματα σαν τα κρύα νερά.
Την ήμερα της εκτελέσεως ή την προηγούμενη ένας αντάρτης ζήτησε την 17χρονη Παναγιώτα να την πάρει μαζί του.
Δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του.
Η Παναγιώτα και η μητρυιά της απέρριψαν την πρόταση.
Τότε ο αντάρτης θύμωσε και πήρε τη Βασίλω με τις 4 κόρες της, ηλικίας 11-17 ετών και τις έβαλε στην ομάδα για το βάραθρο.
Εκεί έδεσαν την Παναγιώτα με τη Βασίλω με ένα σύρμα και τις έριξαν στο χάσμα της γης μαζί με τα τρία μικρότερα κορίτσια.
Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε το Μάρτιο του 1945 κατά την μερική εκκένωση του βαράθρου, καθώς ανασύρθηκε το πτώμα γυναίκας δεμένο με σύρμα με το πτώμα ενός κοριτσιού.
Πηγή: Ελληνική Ιστορία 1940 -49
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΜΠΑΡΛΑ
 
 
…Στις 23 Ιουνίου ένα μπουλούκι ΕΑΜ – ΕΛΑΣίτες ανεβαίνει στα μαντριά των αδερφών Μπάρλα κι αρχίζει τη λεηλασία.
Παίρνουν πεντακόσια γιδοπρόβατα, φορτώνουν τυριά, βούτυρα, στάρια, ρουχισμό και τσίγκους ακόμη που βρήκαν κι έφυγαν.
Μουδιασμένοι, αμίλητοι, παγωμένοι, παρακολουθούν οι ρακένδυτοι απλοί άνθρωποι της βιοπάλης τους ανθρώπους που φόραγαν τις μουτσούνες του λευτερωτή, που τους ρήμαξαν και τους άφησαν την απελπισία και την απόγνωση.
Είναι τα λύτρα της τόλμης του Αποστόλη που κατάφερε να γλυτώσει από τη σφαγή.
Κι ενώ πίστεψαν οι άμοιροι πως τέλειωσε η εχθρική τους διάθεση με την αντιπατριωτική τους συμπεριφορά στις 29 Ιουνίου ξαναχτύπησαν.
Βρήκαν την Παρασκευούλα τη γυναίκα του Αγγελή Μπάρλα με το αβάφτιστο μωρό της και τους ξεσήκωσαν.
Με φανερή την τρομάρα η γυναίκα της στάνης η απλή μητέρα της λαγκαδιάς, οδηγείται στη Φρουσούνα, στου Τάτσι, τη Σκοτεινή, τη Λαύκα, τη Γκιόζα και κλείνεται στο μοναστήρι τ’ Άι – Γιώργη κρατούμενη.
Σ’ όλη τη διαδρομή η χωριατοπούλα με την αθώα βουνίσια ψυχή με το λυγερό κι ανάλαφρο κορμί της που δεν λογάριαζε αποστάσεις, ζει την αυταρχικότητα και την εχθρική συμπεριφορά.
Αισθάνεται ψυχικό πόνο και στο κορμί της να χύνονται ατέλειωτοι καταρράκτες, σαν τους ακούει να μιλάνε για βασανισμούς και φόνους.
Νιώθει να βαθιωριζώνει η ταπείνωση κι η αποκτήνωση.
Η παραμονή της στο στρατόπεδο της μονής είναι γεμάτη πικρές μέρες κι ώρες ζόφου, αλληλοσπαραγμού και τρόμου.
Ζει σε μια ατμόσφαιρα φρικιαστικών μαρτυρίων και δολοφονιών.
Τους βλέπει που στρέφονται ενάντια στον συμπατριώτη αδερφό, στην πατρίδα, στο θεό και περιμένει την οργή που θα ξεσπάσει πάνω τους.
Η ελπίδα της ζωής που κρυβόταν μέσα της, κάθε μέρα μικραίνει από το καθημερινό κακό.
Η μικρομάνα με τις κτηνοτροφικές δουλειές χωμένη στα ολόπικρα βάσανα με τα φαρμακερά λόγια της ΚΚΕδικης κόλασης κάνει το μεγάλο αγώνα να θρέψει το μωράκι της.
Έφυγε το γέλιο της, η ζωή της.
Την τσακίζει η αγωνία που δεν φαίνεται πουθενά η ελπίδα ζωής.
Βλέπει το μαχαίρι του θανάτου χειροπιαστό πάνω στο παιδί της και νιώθει τα χτυπήματα της καρδιάς της κάθε μέρα να χτυπάνε για στερνή φορά.
Η αταίριαστη αυτή συμπεριφορά των αδερφοκτόνων την βαλαντώνει.
Ο θάνατος που ‘πεφτε πάνω στους αγνούς βιοπαλαιστές που χωρίς οίκτο τους ρίχνουν στο θυσιαστήριο με αιμοβόρα μανία, τη γεμίζει δάκρυα και λυγμούς με το βαρύ πόνο της αδικίας.
Ο γνωστός τσοπάνης Σαρανταυγάς που βρήκε τρόπο και το ‘σκασε από το μοναστήρι που ‘ταν κρατούμενος, είπε ότι την παραμονή της σφαγής της, ο ηγούμενος της μονής της είπε ιδιαίτερα, εμπιστευτικά να βαφτίσει το παιδί της, πως οι ώρες είναι κρίσιμες και κανείς δεν ξέρει αν θα ζήσει και πόσο.
Κι η Παρασκευούλα με ματωμένη την ψυχή άκουσε τα πατρικά λόγια και χωρίς καθυστέρηση έκανε το μυστήριο, χωρίς τον άντρα, χωρίς τους δικούς, χωρίς τραγούδια και χαρές.
Την άλλη μέρα τη φώναξαν αργά το βράδυ να ‘τοιμαστεί για κείνο το χωρίς γυρισμό ταξίδι για την ταξιαρχία.
Με πρόσωπο, χλωμό, κερωμένο, άκουσε πως ήρθε κι η δική της η σειρά και μούδιασε.
Μια μεγάλη πέτρα πλάκωσε τα στήθια της κι ακούει την καρδιά της να πηγαίνει να σπάσει.
Μέσα στην ταραχή και την αναστάτωση που την συγκλονίζει, αγωνίζεται να βρει δύναμη να πλύνει και να νεκροντύσει το σπλάχνο της.
Το αγκαλιάζει, το φιλεί τρυφερά, ακουμπάει τα μάγουλά της στο πρόσωπο του μωρού κι αφήνει τα δάκρυά της να κυλάνε.
Η αγνή τσοπανούλα δένει τη νάκα (δερμάτινη κούνια και μέσον μεταφοράς) με το μωρό της στη μέση της, στα στήθια της, και μπαίνει στην μακρόσυρτη ανθρώπινη φάλαγγα των μελλοθάνατων.
Βαδίζει στ’ άγνωστα σκοτάδια με έκφραση βαριά κι όψη θλιμμένη.
Σέρνει το κορμί της στους τάφους.
Με πληγωμένα τα σωθικά της ανεβαίνει την απότομη πλαγιά να συναντήσει τη φρικτή τραγωδία στο βάραθρο.
Πάνω στο μικρό λόφο έχει στηθεί το σκηνικό του θανάτου.
Είναι ο τόπος του μαρτυρίου με το αλυσοδεμένο ανθρώπινο καραβάνι που τρέφει το δέντρο του διχασμού.
Η μικρομάνα παραμένει σύμβολο αρετής, φύλακας άγρυπνος της αφοσιωμένης μητέρας και δεν επιτρέπει τη σφαγή του παιδιού της.
Οι στιγμές της ζωής τελειώνουν.
Ο ουρανός στέκεται πάνω από τους μελλοθάνατους και παρακολουθεί το χαλασμό.
Το αίμα κι οι βόγγοι κυλάνε στο απύθμενο βάραθρο.
Το βουνό που κρύβει τ’ άψυχα κορμιά στους κόρφους του, βαστάει την ανάσα του κι αφουγκράζεται το δράμα.
Τα χαμόκλαδα και τα ελάτια μένουν βουβά στην τρομαγμένη ερημιά που την περιζώνει ο χάρος.
Κι όταν ήρθαν οι λεύτερες μέρες κι οι συγγενείς των σφαγμένων έστησαν τις τροχαλίες κι έβγαζαν τα σαπουνοποιημένα πτώματα από το Βάραθρο στο Κακοβούνι, ανέβασαν την Παρασκευούλα του Αγγελή του Μπάρλα πάνω στη γη με τη νάκα πάνω της.
Τρανή βεβαίωση της βοσκοπούλας μάνας που δεν άφησε να μακελέψουν το μωρό της κι αγωνίστηκε να το προστατέψει και μέσα στον Άδη…
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1941-1944 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 1944 ΦΕΝΕΟΣ – ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ 7μελους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΑΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ.
1943 -1944 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΦΕΝΕΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ 4μελους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ 6 και 4 Ετών.
ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΡ 22) ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ.
1943-1944 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ, ΑΙΓΙΑΛΙΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΦΕΝΕΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ 4μελους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ 14 ΚΑΙ 11 Ετών.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 10-6-1945
Βάραθρο Φενεού, Ανάσυρση πτωμάτων ένα χρόνο μετά.
Αρ.16) 15χρονο παιδάκι.
Αρ. 22) και συγκρίνετε με τη σελίδα του βιβλίου 110 παραπάνω 6χρονο και 7χρονο αγγελούδι μαζί με τη μητέρα τους.
Αρ. 41) ακόμα και δυο μηνών αγγελούδι ανασύρθηκε νεκρό από την τρύπα!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 13-6-1945
ΦΕΝΕΟΣ, ΣΕ 400 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ – ΞΕΚΛHΡIΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ, ΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΔΕΡΦΟ ΑΕΡΟΠΟΡΟ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 12-6-1945 και ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 6-194.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ.

peritexnisologos.blogspot.com

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Έρχεται η ώρα και για τον ΓΕΡΟ του ΜΟΡΙΑ, τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη… θα τολμήσουν άραγε οι αποδομητές;

Newsteam 0 Comments

Ο λαός μας σέβεται την εθνική ταυτότητα και δεν πέφτει εύκολα θύμα των διαφόρων αποδομητικών τάσεων. Χιλιάδες τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Επαναστάσεως του 1821 και για να αμφισβητηθεί το Κρυφό Σχολειό, αλλά οι Έλληνες, στη μεγάλη πλειοψηφία μας, δεν δεχόμαστε αμάσητες τις διάφορες προπαγάνδες.

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει η έρευνα Κοινής Γνώμης για την Επανάσταση του 1821, την οποία διενήργησε το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc.

Του Κωνσταντίνου Χολέβα (Πολιτικός Επιστήμων)

Η έρευνα, η οποία παρουσιάσθηκε στις 8.7.2020, καταγράφει την πεποίθηση του 90,4 % των ερωτηθέντων ότι η Επανάσταση ήταν πρωτίστως εθνική. Υπάρχουν απαντήσεις γύρω στο 50% για τον κοινωνικό, φιλελεύθερο ή θρησκευτικό χαρακτήρα του 1821. Θεωρώ ευχάριστη έκπληξη το μεγάλο ποσοστό της σωστής απάντησης.

Όλα τα κείμενα των πρωταγωνιστών και οι Διακηρύξεις των Εθνικών Συνελεύσεων μιλούν για μία εξέγερση Ελλήνων Ορθοδόξων εναντίον ενός αφόρητου ζυγού από δύναμη αλλοεθνή και αλλόθρησκη. Έχει σημασία η αφύπνιση των Ελλήνων, διότι επί δεκαετίες κατεβλήθη εργώδης προσπάθεια από τη μαρξιστική προπαγάνδα να τονισθεί ο ταξικός- δήθεν- χαρακτήρας της επαναστάσεως.

  Απειλεί ανοικτά την Ε.Ε. η Τουρκία: Βάζει πλώρη για το Καστελόριζο, βλέπει, όμως και την Κρήτη

Από τις άλλες απαντήσεις της έρευνας κρατώ τη μεγάλη δημοτικότητα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, καθώς και την πολύ χαμηλή δημοτικότητα του Αλεξάνδρου Μαυροκορδάτου, οπαδού της πλήρους υποταγής στη Μεγάλη Βρετανία.

Τον Μαυροκορδάτο προβάλλουν ως πρότυπο πολιτικού ορισμένοι από τους σύγχρονους μελετητές του 1821. Ευτυχώς οι Έλληνες προτιμούμε τον απροσκύνητο, ευφυή αλλά και συνειδητά πιστό Χριστιανό Θ. Κολοκοτρώνη.

Το Κρυφό Σχολειό ήταν υπαρκτό, υποστηρίζει το 71,7 % των ερωτηθέντων. Και βέβαια ήταν υπαρκτό, διότι μέχρι το 1650 δεν ήταν καθόλου εύκολο να λειτουργήσουν ελεύθερα σχολεία για τους υποδούλους. Αλλά και αργότερα η αυθαιρεσία του κατακτητή τα άνοιγε και τα έκλεινε χωρίς να δίνει λόγο. Οι αμαφισβητίες του Κρυφού Σχολειού εξυπηρετούν δύο στόχους:

  Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

Πρώτον, να υπονομεύθεί ο πατριωτικός ρόλος του Ορθοδόξου Κλήρου και δεύτερον να εξωραϊσθεί η Τουρκοκρατία ως μία περίοδος αρμονικής συνυπάρξεως εθνοτήτων. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιασθεί σοβαρά και ακλόνητα στοιχεία για το πως και πότε λειτούργησε η κρυφή παιδεία των Ελλήνων.

Η Εκκλησία διαδραμάτισε σημαντικό και θετικό ρόλο κατά την Επανάσταση, απαντά το 72, 1 % των ερωτηθέντων. Παρά τις επιθέσεις και τα ανιστόρητα επιχειρήματα, που ακούγονται κατά καιρούς, περισσότεροι από τους 7 στους 10 Έλληνες αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντα αγωνιστικότητος και ως πνευματικό καθοδηγητή του Έθνους σε δύσκολες στιγμές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση των τεκμηριωμένων βιβλίων και των υποστηρικτών της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Πιστοποιούν επίσης την αποτυχία των αποδομητών. Μία πρόβλεψη: Τώρα κάποιοι θα αρχίσουν να συκοφαντούν τον Κολοκοτρώνη!

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Φρίκη! Λευκή μητέρα εκτελέστηκε από τον όχλο του Black Lives Matter επειδή δήλωσε πως όλες οι ζωές έχουν σημασία

Newsteam 0 Comments

Το θέμα αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά τα εθνικής εμβέλειας, κάτι που έχει αναστατώσει πολλούς
Μια νεαρή μητέρα σκοτώθηκε από μια συμμορία που ανήκει στο ρατσιστικό-όπως εξελίσσεται- κίνημα ταυτότητας Black Lives Matter. Αυτό αφότου είπε πως όλες οι ζωές έχουν σημασία. Η Τζέσικα Ντότι Γουίτaκερ δολοφονήθηκε στην Ινδιανάπολη στις 5 Ιουλίου, μόλις 24 ετών. Ήταν αρραβωνιασμένη και αφήνει πίσω και έναν 3χρονο γιο.

Η Whitaker και ο σύζυγός της, Jose Ramirez, περπατούσαν κατά μήκος του Canal Court στις τρεις το βράδυ, μετά τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των ΗΠΑ, όταν συναντήθηκαν με μια ομάδα διαδηλωτών του Black Lives Matter. Η ομάδα αποτελούνταν από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα.

Οι υποστηρικτές του BLM διαπληκτίστηκαν με το ζευγάρι και η Τζέσικα απάντησε ότι όλες οι ζωές έχουν σημασία, λέει ο πατέρας της Whitaker στο The Gateway Pundit.

Ένας άνδρας από την ομάδα λέγεται ότι τράβηξe όπλο, οπότε κι ο Ραμίρεζ έβγαλε το δικό του πιστόλι και το ζευγάρι μπόρεσε να φύγει από τη σκηνή. Αλλά λίγα λεπτά αργότερα, η Whitaker σκοτώθηκε.

Ανέβηκαν στο λόφο και σκεφτήκαμε ότι είχαν φύγει, αλλά μας περίμεναν να φτάσουμε κάτω από τη γέφυρα. Εκεί πυροβολήθηκε, λέει ο Ramirez για την συζυγό του. Απλώς έπεσε. Γύρισα και άνοιξα πυρ. Ήταν απλώς μια αντίδραση. Δεν είδα κανέναν και ελπίζω να μην γνωρίσω κανέναν, λέει ο Ramirez.

Οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι…

Η αστυνομία έφτασε περίπου 40 λεπτά αργότερα, όταν η Whitaker ήταν ακόμα ζωντανή. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στους τραυματισμούς της. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες, δύο στα πόδια και μία στο κεφάλι.

Ο αρραβωνιαστικός του θύματος λέει ότι το πιο δύσκολο πράγμα από όλα αυτά είναι να εξηγήσει στον τρίχρονο γιο της Whitaker ότι η μητέρα του δεν θα επιστρέψει ποτέ.Το θέμα αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά τα εθνικής εμβέλειας, κάτι που έχει αναστατώσει πολλούς.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Ο Άδωνις προέβλεψε… καταστροφή της Τουρκίας: Έχει το…

Newsteam 0 Comments

Η Δύση αντιδρά όπως αντιδρούσε πάντα, σχολίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά, και τόνισε ότι, αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι το έκανε για να επηρεάσει τις σχέσεις μαζί μας. Συμπλήρωσε δε πως αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Ωστόσο ήταν πολύ συγκρατημένος για το αποτέλεσμα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Δύσης και δη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ ο Αδωνις Γεωργιάδης προέβλεψε ότι, η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό.

Η Τουρκία στο τέλος θα καταστραφεί γιατί έχει το σύνδρομο της ‘Μαντάμ Σουσούς’, νομίζει ότι είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, εκτίμησε, παρατηρώντας ότι, έχει φέρει απέναντί του μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Γαλλία, το μισό αραβικό κόσμο.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο φαίνεται ότι, αντί του Οκτώβρη που αναμενόταν ξεκίνησε τώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως αποτελεί επιπλέον δυσκολία για την Ελλάδα, αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας.
Υπογράμμισε πάντως ότι, η Κυβέρνηση θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα εμποδίσουν δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι, δεν είναι η διάθεση μας να κλείνουμε τα σύνορα, αλλά να τα ανοίγουμε.

Όσο αφορά στις επενδύσεις σημείωσε ότι, όλα τα μεγάλα πρότζεκτ είναι σε εξέλιξη, αφού κριτήριο αποτελεί πλέον και η επιδημιολογική κατάσταση της υποψήφιας για επενδύσεις χώρας, κάτι που η Ελλάδα έχει κερδίσει.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Κλαίει ο Μπαμπινιώτης: 4 ορθογραφικά λάθη που έφτασες 30 και ακόμα νομίζεις ότι είναι σωστά

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνοι, δεν είναι κομψό να διορθώνεις τα γραμματικά ή τα ορθογραφικά λάθη κάποιου (ειδικά δημοσίως).

Και ναι, όποιος γουστάρει να το κάνει και ψάχνει εναγωνίως να τα βρει, κάποιο κόμπλεξ (ή κάποια έλλειψη συγκεκριμένης δραστηριότητας) κουβαλάει.

Υπάρχει όμως και μια άλλη επιλογή για να μη συμβαίνει αυτό. Να σταματήσουν να γίνονται (τουλάχιστον στον βαθμό που γίνονται τώρα) κάποια συγκεκριμένα ορθογραφικά εγκλήματα.

Κάποια κραυγαλέα -όσο και εκνευριστικά- λάθη.

Κάποιες εν ψυχρώ δολοφονίες λέξεων που κάνουν τα μάτια σου να γουρλώνουν σαν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

ΟκτώΜβριος

Από τις συχνότερες λεξικές δολοφονίες που διαπράττονται κάθε… φθινόπωρο. Δεν φτάνει που τον προφέρουν, υπάρχουν και πολλοί που τον γράφουν έτσι αυτόν τον ταλαιπωρημένο μήνα. Θεωρώντας κρίμα λοιπόν το να έχουν νι ο προηγούμενος κι ο επόμενος (και για να μη… νιώθει άσχημα ο καψερός Οκτώβρης), του κολλάνε το περιττό σύμφωνο που κάνει να χτυπούν συναγερμοί στον εγκέφαλό σου κάθε φορά που το ακούς.

Ότι αντί για ό,τι

Να πεις ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις τη διαφορά; Όχι. Να πεις ότι είναι περίπλοκο για τον μέσο νου να το συλλάβει; Πάλι όχι. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει πιο εκνευριστική τη συγκεκριμένη περίπτωση: Οι περισσότεροι που υποπίπτουν σ’ αυτό το λάθος ΞΕΡΟΥΝ ότι είναι λάθος. Και είτε βαριούνται να βάλουν το γ…ένο κόμμα, είτε ποντάρουν στο ότι εκείνοι που θα το διαβάσουν είναι εξίσου ρούκουνες για να μην το καταλάβουν.

Γράφετε αντί για γράφεται (και το ανάποδο)

Δεν είναι πυρηνική φυσική. Ούτε εξίσωση τρίτου βαθμού με πολλαπλές μεταβλητές. Κι όμως! Αποτελεί από τις κλασικότερα ορθογραφικά σφάλματα. Τι σημασία έχει που το ένα είναι ενεργητική και το άλλο παθητική φωνή; Τι σημασία έχει που στη μια περίπτωση είναι ενικός και στην άλλη πληθυντικός αριθμός; Όταν έρθει η στιγμή να… διαλέξει την κατάληξη του ρήματος ένα αγχωτικά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού κάνει λάθος.

Φύλλο αντί για φύλο

Άλλη ορθογραφική μπαγλαμαδιά! Άλλο εκνευριστικά συχνό φαινόμενο. Πάει ο κάθε… άπλας και δείχνει την κιμπαροσύνη του (όχι κερνώντας κάνα γύρο ποτά την παρέα αλλά) βάζοντας κι ένα λάμδα παραπάνω στη λέξη -έτσι για να υπάρχει. Ε, όχι να μην υπάρχει, ρε αδερφέ! Γιατί, αν είναι έτσι, την επόμενη φορά που θα συμπληρώνεις επίσημο έγγραφο, στο κουτάκι φύλο θα πρέπει να έχει (πέρα από αρσενικό-θηλυκό) και τις επιλογές φουλ του άσου η για τυρόπιτα.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΣΟΚ! Εγκρίθηκαν και από χώρα μας και Κύπρο 485 εκ. ευρώ προς την Τουρκία…

Newsteam 0 Comments

485 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετη στήριξη από την ΕΕ προς την Τουρκία

Η ΕΕ αποφάσισε να παράσχει πρόσθετη στήριξη 485 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία για τη συντήρηση των μεταναστών που ζουν εκεί. η σχετική πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την είδηση από την deutsche welle τουρκικά τα χρήματα αυτά θα είναι επιπρόσθετα στην βοήθεια των 6 δις ευρώ πού προβλέπεται να δοθούν, με βάση τη συμφωνία του 2016 ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως με τα συγκεκριμένα 485 εκατομμύρια ευρώ θα μπορέσoyn να παραταθούν μέχρι το 2021 δύο σημαντικά προγράμματα, για τους περίπου 1.700.000 μετανάστες όπως και για τα 600.000 παιδιά σχολικής ηλικίας. Η επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η βοήθεια των 485 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των υπηρεσιών βοήθειας του ΟΗΕ, της Eρυθράς Hμισελήνου και των οργανώσεων της Ερυθράς Ημισελήνου, θα φτάσει στους έχοντες ανάγκη.

Ο υπεύθυνος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Γιανεζ Λεναρτζικ, τόνισε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία για όσο χρειάζεται και πρόσθεσε: Πολύ περισσότερο τώρα που η κατάσταση λόγω κορονοϊού κατέστη ακόμη πιο δύσκολη¨.

Diken.com.tr

Σχ. : Και μετά κάποιοι Έλληνες περιμένουν να επιβάλλει κυρώσεις η Ελλάδα προς την Τουρκία, να κλείσει κανένα προξενείο κ.λ.π…
Εδώ ούτε καν τα ευρωπαϊκά λεφτά δεν τολμάμε να τους κόψουμε…

tourkikanea.gr

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Θρίλερ σε χωριό του Ηρακλείου: Βρήκε τον σύζυγό της μέσα σε λίμνη αίματος – Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία

Newsteam 0 Comments

Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Ηράκλειο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Νεκρό, μέσα στα αίματα, βρήκε τον σύζυγο της μια γυναίκα από την Ρουμανία.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, o άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αυτοκτόνησε με την χρήση μαχαιριού και είναι μόνιμος κάτοικος του χωριού Παναγιάς που βρίσκεται στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η σύζυγος του άνδρα κάλεσε αμέσως την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Σύμφωνα πάλι με το ekriti.gr ο άνδρας φέρεται να κάρφωσε το μαχαίρι στο στήθος του.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Σοκάρει η υπόθεση μαστροπείας με θύμα 15χρονη από το Αγρίνιο – Στα ίχνη των πελατών που συνευρέθηκαν μαζί της η Αστυνομία

Newsteam 0 Comments

Συνελήφθη το ζευγάρι με το οποίο ζούσε
Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας της Πάτρας, αιφνιδιάστηκαν όταν διαπίστωσαν πως, παρακολουθώντας την δράση της εγκληματικής οργάνωσης που συστηματικά επιδίδονταν σε σωρεία κλοπών, βρέθηκαν μπροστά σε περίπτωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε βάρος ανήλικης.

Το 15χρονο κορίτσι από το Αγρίνιο, είχε προσεγγιστεί από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται πως την ώθησαν στην πορνεία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε χθες στον AEΡΑ FM για την υπόθεση, ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας , Αστυνόμος Β’ , Ιγνάτιος Τριανταφύλλου:

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, η ανήλικη εντοπίστηκε να ζει με ζευγάρι που έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει την κατηγορία της μαστροπείας.

Η ανήλικη ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο facebook και είχε αναρτήσει, μέχρι πρόσφατα, φωτογραφίες με φερόμενα μέλη του κυκλώματος, που σήμερα κρατούνται, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και κατηγορίες για την σεξουαλική εκμετάλλευση της.

Τέσσερα με πέντε άτομα, ως πελάτες του κυκλώματος, φέρεται να είχαν συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη και πλέον η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους, μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Τα άτομα αυτά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί αλλά αυτό δεν θα αργήσει να γίνει και θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, με βαριές κατηγορίες.

Οι οκτώ συνολικά συλληφθέντες, θα απολογηθούν την Δευτέρα και αναμένεται, χωρίς να αποκλείονται κάποιες προφυλακίσεις.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου αρχικά, έχει συναντήσεις με παιδοψυχολόγους και πρόκειται να μεταβεί σε ειδική δομή για κακοποιημένα παιδιά.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΕΟΔΥ: 24 νέα κρούσματα σήμερα 13-7 στην χώρα μας – Κανένας θάνατος

Newsteam 0 Comments

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα 13/7. Από αυτά τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 193 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.826.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Aegean Air: Διασώζεται αλλά με βαριές απώλειες

Newsteam 0 Comments

Σε ένα συμπέρασμα συγκλίνουν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την Aegean. 

Ότι η ελληνική αεροπορική εταιρεία, αν και θα υποστεί βαρύτατες ζημιές και θα συρρικνωθεί, θα καταφέρει τελικά να επιβιώσει χωρίς κρατική ενίσχυση, που θα συνεπαγόταν και την παραχώρηση μετοχών στο Δημόσιο.

Η Euroxx προβλέπει ότι το 2020 οι ζημιές της Aegean θα φθάσουν τα 236 εκατ. ευρώ και το 2021 τα έσοδα θα αντιστοιχούν στο 70% του 2019.

Διάβασε το »

Πιστώνεται την Τρίτη νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού – Ποιους αφορά

Newsteam 0 Comments

Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί αύριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 3.922.216 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε α) 1.448 δικαιούχους (αναστολές Μαρτίου-Απριλίου) ποσού 1.158.400 ευρώ και σε β) 8.357 δικαιούχους (αναστολές Μαΐου) ποσού 2.763.816 ευρώ.

Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 9.805.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για πάρτι μετακλητών από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη

Newsteam 0 Comments

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση της ΝΔ, με την τροπολογία Χαρδαλιά, τοποθετεί μετακλητούς σε μόνιμες θέσεις, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές
Πάρτυ μετακλητών στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την επισήμανση πως η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης.

Αφορμή για την επίθεση της Κουμουνδούρου προς την κυβέρνηση αποτέλεσε η τροπολογία Χαρδαλιά που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο (για τις οπτικοακουστικές παραγωγές και την ψηφιακή διακυβέρνηση) για την σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Για την ακρίβεια προβλέπει τη δημιουργία 28 οργανικών θέσεων της Πολιτικής Προστασίας ανατρέποντας ωστόσο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές. Συγχρόνως όπως επισημαίνει αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους. Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας πως το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ .

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος στον Ν. Χαρδαλιά έκανε λόγο για ντροπολογία, μνημείο αναξιοκρατίας και άλωσης του κράτους που προσβάλει το κοινοβούλιο κατηγορώντας τον παράλληλα για υποκρισία αφού η ΝΔ ως αντιπολίτευση μιλούσε για το κόστος των μετακλητών και τώρα το έχει πενταπλασιάσει.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε σκανδαλώδη την τροπολογία Χαρδαλιά διότι όπως είπε ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να μετατρέψει το κράτος σε λάφυρο είπε στον Ν. Χαρδαλιά: Δεν είναι φέουδό σας η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Δεν σας ανήκει. Σε ποια χώρα του κόσμου γίνονται αυτά; καταγγέλλοντας θεσμικό εκφυλισμό και σκοτεινή περίοδο για τους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Οι Κινέζοι και στον… Λευκό Πύργο

Newsteam 0 Comments

Την προηγούμενη εβδομάδα, υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στον ΟΛΘ και τον κινεζικό όμιλο China Merchants Port Holdings Co. Ltd. (CMPort) και τη θυγατρική αυτού China Merchants Holdings Information Technology.

Αφορά στην εγκατάσταση στο ελληνικό λιμάνι ενός υπεσύγχρονου πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα ελέγχονται και θα εκτελούνται όλες οι λειτουργίες.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος της CMPort σε ευρωπαϊκό λιμάνι.

Διάβασε το »

Βόμβα με την ανακοίνωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της χώρα μαςς για την Αγία Σοφία!

Newsteam 0 Comments

Η επίσημη θεση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικα με την πρωτοφανή ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ο χάρτης των κρουσμάτων σήμερα 13-7 – Πού εντοπίστηκαν και πόσα είναι τα εισαγόμενα

Newsteam 0 Comments

Επιπλέον 24 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Τα 24 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ κατανέμονται γεωγραφικά στη χώρα ως εξής:

  • 4 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 3 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 6 κρούσματα εμφανίσθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
  • 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
  • 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Σοκάρουν τα ευρήματα κορωνοϊού στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης -Εκτιμήσεις ότι έχουν αυξηθεί οι ασυμπτωματικοί

Newsteam 0 Comments

Στα επίπεδα των τελευταίων ημερών του Απριλίου 2020, όταν ήταν σε ισχύ τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καταγράφεται η συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα της Θεσσαλονίκης στις πιο πρόσφατες δειγματοληψίες.

Αυτό προκύπτει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας, έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες εντός του Μαΐου 2020 μη ανιχνεύσιμης παρουσίας του ιού στα λύματα, η συγκέντρωση του ιού είναι και πάλι ανιχνεύσιμη από αρχές Ιουνίου 2020 και έπειτα. Οι πρόσφατες τιμές συγκέντρωσης του ιού που καταγράφηκαν είναι αντίστοιχες των τιμών στα τέλη Απριλίου 2020 ,όταν ήταν σε εφαρμογή η καραντίνα. Λόγω της σοβαρότητας της εξέλιξης η ομάδα του ΑΠΘ προχώρησε επαναληπτικές αναλύσεις σε όλα τα δείγματα του Ιουνίου 2020 με τα ίδια αποτελέσματα.

Εχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασυμπτωματικών κρουσμάτων

Η χρονική εξέλιξη της παρουσίας του ιού στα λύματα της Θεσσαλονίκης, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις του ΑΠΘ, δε συνάδει με την ήρεμη κλινική εικόνα στα νοσοκομεία της πόλης κι έτσι οι επιστήμονες εκτιμούν πως έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασυμπτωματικών ή μετρίως συμπτωματικών κρουσμάτων στον πληθυσμό της πόλης που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα. Η άποψη αυτή είναι σε συμφωνία με την πρόσφατη διεθνή εικόνα της εξέλιξης του ιού, π.χ. στην Ιταλία και την Ισπανία. Η ομάδα του ΑΠΘ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Πολιτείας για τα ευρήματα αυτά από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.

Η ομάδα του ΑΠΘ παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ) κάνοντας μετρήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία εξορθολογισμού (rationalization) των μετρήσεων, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε λύματα και βασίζεται σε προχωρημένα φυσικοχημικά μοντέλα που εκτιμούν παρεμποδίσεις ή αλλοιώσεις στην ανιχνεύσιμη ποσότητα του ιού από διαλυμένες ή διεσπαρμένες ουσίες στα λύματα.

Το ΑΠΘ θα συνεχίσει μαζί με την ΕΥΑΘ να παρακολουθεί συστηματικά την παρουσία του γονιδιώματος του ιού στα λύματα ως δείκτη του επιπέδου διασποράς του ιού στον πληθυσμό με στόχο την έγκαιρη -εντός 24 ωρών- επιστημονική ενημέρωση και υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο να προλάβουμε πιθανή έξαρση του ιού πριν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων στα νοσοκομεία, δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ανακοινώνοντας πως με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τις μετρήσεις και πέραν της Θεσσαλονίκης, σε δείγματα λυμάτων από τουριστικούς προορισμούς και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ -Τμήμα Ιατρικής (επικεφαλής Καθ. Ε. Ροηλίδης, Καθ. Α. Παπά-Κονιδάρη, Καθ. Σ. Μεταλλίδης), Κτηνιατρικής (επικεφαλής Καθ. Ν. Παπαϊωάννου), Βιολογίας (επικεφαλής Καθ. Μ. Αρσενάκης, Επίκ. Καθ. Δ. Ντάφου), Φαρμακευτικής (επικεφαλής Καθ. Θ. Σκλαβιάδης), Πολιτικών Μηχανικών (επικεφαλής Δρ. Μ. Πεταλά), Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης (επικεφαλής Αναπλ. Καθ. Σ. Στυλιανίδης), Χημείας (επικεφαλής Καθ. Θ. Καραπάντσιος) προτείνει τη λειτουργία Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Επιδημιολογίας Λυμάτων για την παρακολούθηση του ιού, για την αξιοποίηση της υπό δημιουργία τράπεζας δεδομένων και δειγμάτων λυμάτων στο ΑΠΘ σε ενδεχόμενη πιθανή επανεμφάνιση της πανδημίας το ερχόμενο Φθινόπωρο.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Τουρκικές Πρεσβείες και Προξενεία κέντρα κατασκοπείας και εκφοβισμού Τούρκων αποδήμων

Newsteam 0 Comments

Οι τουρκικές πρεσβείες και τα προξενεία, κατασκοπευτικά εργαλεία των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας, σύμφωνα με το NordicMonitor και τα Τουρκικά Νέα που αναδημοσιεύουν.

Η κατασκοπεία από την τουρκική πρεσβεία στην Πολωνία πυροδότησε ποινική έρευνα στην Τουρκία.

Ένα επίσημο έγγραφο που ελήφθη από την Nordic Monitor αποκάλυψε ότι ένας Τούρκος υπήκοος που ζει στην Πολωνία είχε καταγραφεί από την Τουρκική Πρεσβεία και αναφέρθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την πρεσβεία χρησιμοποιήθηκαν αργότερα σε ποινικό κατηγορητήριο για κατηγορία τρομοκρατίας εναντίον αυτού του ατόμου.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο της 15ης Φεβρουαρίου 2017, ο τότε γενικός εισαγγελέας του νομού Κιουτάχειας, Αλί Ουλβί Γιλμάζ, προέτρεψε τον εισαγγελέα στο Σιμάβ, μια περιοχή της Κιουτάχειας, να ξεκινήσει έρευνα για έναν εκπαιδευτικό στην Πολωνία που ήταν καταγεγραμμένος σε αρχεία κατασκοπείας που αποστέλλονται από Τούρκους διπλωμάτες στη Βαρσοβία χωρίς συγκεκριμένες ενδείξεις αδικήματος.

Οι επικριτές της κυβέρνησης του Ερντογάν στο εξωτερικό κατηγορούν το καθεστώς της Άγκυρας ότι πολλοί Τούρκοι υπήκοοι, ειδικά τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν, αντιμετωπίζουν παρακολούθηση, παρενόχληση, απειλές θανάτου και απαγωγής από το 2014, όταν ο τότε πρωθυπουργός και τώρα πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το κίνημα ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα δικά του νομικά προβλήματα, που κυμαίνονται από διαφθορά μέχρι και βοήθεια και υπόθαλψη τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία.

Το έγγραφο εκθέτει τη μυστική δραστηριότητα κατασκοπείας στην πολωνική επικράτεια που στοχεύει τους Τούρκους αντιφρονούντες ως μέρος ενός μακριού χεριού του Ερντογάν, μιας εκστρατείας εκφοβισμού ενάντια στους διαφωνούντες.

Οι Τούρκους υπήκοοι που καταγράφονται ως διαφωνούντες από την κυβέρνηση, υφίστανται μια σειρά από συνέπειες, όπως στέρηση προξενικών υπηρεσιών, ληξιαρχικές υπηρεσίες, ενώ ανακαλούνται και τα διαβατήριά τους.

Τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Τουρκία κατάσχονται και τα μέλη της οικογένειάς τους διατρέχουν εγκληματικές κατηγορίες.

Το Nordic Monitor δημοσίευσε και παλαιότερα επίσημη αλληλογραφία από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αποκάλυψε πώς οι τουρκικές πρεσβείες και τα τουρκικά προξενεία έχουν γίνει εργαλεία κατασκοπείας στα χέρια των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας.

Τα έγγραφα αυτά αποκάλυψαν το βελγικό τμήμα των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων από τους Τούρκους διπλωμάτες στο εξωτερικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι τουρκικές διπλωματικές αποστολές παραβιάζουν τους νόμους των κρατών φιλοξενίας και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, διεξάγοντας παράνομες εκστρατείες συλλογής πληροφοριών και εκτεταμένες επιχειρήσεις πληροφοριών.

Οι απεσταλμένοι του Ερντογάν απολάμβαναν τα προνόμια και τις ασυλίες που περιγράφονται σε διεθνείς συμβάσεις, ενώ κατασκόπευαν συστηματικά τους επικριτές του Ερντογάν και συνέλεγαν πληροφορίες για τους Τούρκους που ζούσαν στο εξωτερικό και τις διαβίβαζαν στην κεντρική υπηρεσία.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Μακάβρια ανακάλυψη σε παιδική χαρά

Newsteam 0 Comments

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα, βρέθηκε ένας περαστικός, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, στην παιδική χαρά της Καλλιθέας, όταν αντίκρισε πεσμένο στο έδαφος έναν άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως ειδοποίηση τις αρχές και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο 40χρονο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής που θα αποσαφηνίσει τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου του.

Θα πρέπει, πάντως να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί από τις αρχές.

Πηγή: cretalive.gr

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »