Πατήστε ESC για κλείσιμο

ελλάδα - Spoiler

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την ελληνοτουρκική κρίση

Newsteam 0 Comments

Την πορεία του Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο και την νέα ελληνοτουρκική ένταση, παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.  

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μεταδίδει από το Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας στην περιοχή. 

Σε τροχιά αντιπαράθεσης με την Ελλάδα. Η Τουρκία προωθεί τα σχέδιά της για εξορύξεις σε διαμφισβητούμενα ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο. 

Στη Γερμανία η εφημερίδα Έσισε Νίντερσάξισε Αλγκεμάινε αναρωτιέται: Θα πρέπει η Ανγκελα Μέρκελ να μεσολαβήσει ξανά; – Νέα πρόκληση από Ερντογάν, πολεμικό ναυτικό βρίσκεται ήδη επί τόπου.   

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ρενταξιόνετζβερκ Ντόιτσλαντ βλέπει μια … ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.

Το βραδυνό δελτίο της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδει: Στη διαμάχη για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ξανά εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.  

Στην Ισπανία η εφημερίδα Λα Βανγκουάρντια έχει τίτλο… ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΞΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 

Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες η Washington Examiner κατονομάζει τον Ερντογάν ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την ένταση στην περιοχή. 

Η ένταση παραμένει υψηλή και η σύρραξη αποτελεί πλέον πιθανότητα. Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο υπόλογο για αυτή την κρίση – ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί τα σκάφη ενεργειακών ερευνών σαν ντε φάκτο πειρατικά πλοία. Αυτές οι έρευνες σκοπεύουν να διεκδικήσουν τον έλεγχο των υποθαλασσίων πόρων. Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω. 

Ο Χρόνης Καπαλίδης (Ειδικός ναυτικής ασφάλειας Chatham House) αναφέρει πως
Αυτό που βλέπουμε τώρα από την Τουρκία  είναι γνωστό στις διεθνείς σχέσεις ως  διπλωματία των κανονιοφόρων, έτσι η Τουρκία χρησιμοποιεί πολεμικά σκάφη και ερευνητικά σκάφη στην περιοχή προκειμένου να προσπαθήσει να προωθήσει περαιτέρω τα συμφέροντά της. 

Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό Φόκους έχει τίτλο – ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ – ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Η ΑΘΗΝΑ ΚΡΟΤΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ

Κλιμακώνεται η διαμάχη για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Αθήνα και Άγκυρα κινητοποίησαν ξανά τους στόλους τους. Η Ελλάδα προειδοποίησε την Τουρκία να μην στείλει πλοία για αναζήτηση αερίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Κάτι όμως που ο Ερντογάν αγνοεί, στήνοντας ξανά ένα επικίνδυνο σόου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διάβασε το »

Καστελόριζο: Οι ακρίτες κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία

Newsteam 0 Comments

Σε επιφυλακή για τις επόμενες ενέργειες της Άγκυρας

Αποφασισμένοι και με υψηλό εθνικό φρόνημα οι ακρίτες μας στο Καστελόριζο δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε τουρκική πρόκληση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

Μαθημένοι χρόνια τώρα, μια ανάσα από τα παράλια της Τουρκίας, δηλώνουν στο ΟΡΕΝ και την απεσταλμένη του Ανοικτού Καναλιού Γεωργία Λαγού, πως δεν είναι λίγες οι φορές που ήρθαν αντιμέτωποι με τα τερτίπια των Τούρκων.

Την ίδια στιγμή, είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για τις επόμενες κινήσεις της γείτονος.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Ο όμιλος Costa θα επαναλάβει τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο στις 6 Σεπτεμβρίου

Newsteam 0 Comments

Ο όμιλος Costa ανακοίνωσε σήμερα πως οι κρουαζιέρες του που αναχωρούν από ιταλικά λιμάνια θα επαναληφθούν εν μέρει από τις 6 Σεπτεμβρίου, μια ανακοίνωση που έγινε την επομένη εκείνης του ανταγωνιστικού ομίλου MSC, ο οποίος προβλέπει ότι θα επαναλάβει τις κρουαζιέρες του από τις 16 Αυγούστου.

Μετά την έγκριση από την ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με την επανάληψη των κρουαζιερών και την κοινοποίηση του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο Costa προβλέπει να επαναλάβει σταδιακά τις δραστηριότητές του με σημείο εκκίνησης ιταλικά λιμάνια από τις 6 Σεπτεμβρίου 2020, εξηγεί ο όμιλος στην ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa θα σηκώσει άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη για μια κρουαζιέρα σε προορισμούς στην Ελλάδα, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα. Ένα δεύτερο πλοίο, το Costa Diadema, θα αποπλεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου από τη Γένοβα για τη δυτική Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ιταλίας και της Μάλτας.

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία του ομίλου Costa που θα ξαναβγούν στη Μεσόγειο, έπειτα από πολλούς μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων τους. Τα άλλα ταξίδια τους έχουν ανασταλεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προσθέτει ο όμιλος.

Ο όμιλος Costa Croisieres διαβεβαιώνει πως έχει αναπτύξει το πρωτόκολλο ασφαλείας Costa για τον στόλο του, το οποίο περιλαμβάνει νέες επιχειρησιακές διαδικασίες σε απάντηση στην κατάσταση με την Covid-19.

Χθες, Δευτέρα, ο όμιλος MSC Croisieres, κύριος ανταγωνιστής του Costa, ανακοίνωσε πως θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις του από τις 16 Αυγούστου. Ο MSC προβλέπει δύο αναχωρήσεις από την Ιταλία (από τη Γένοβα και το Μπάρι στις 16 και 29 Αυγούστου) και θα είναι ο πρώτος διεθνής όμιλος κρουαζιερόπλοιων που θα ξαναρχίσει τα ταξίδια του στη Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Συνεχίζουν οι Τούρκοι: με το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της έντασης και των προπαγανδιστικών ενεργειών από πλευράς Άγκυρας όσον αφορά την πορεία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ένα Βίντεο με το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στο βίντεο η Άγκυρα συνεχίζει να κάνει λόγο για τη Γαλάζια Πατρίδα, ενώ το τουρκικό υπουργείο σημειώνει μάλιστα ότι θα προστατεύσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση σημειώνει τα εξής: Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε όλων των ειδών τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Δεκάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη – 3 εμπλοκές

Newsteam 0 Comments

Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία. 13 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 3 εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν να τα αναχαιτίσουν.

Από τις 45 παραβιάσεις οι 35 έγιναν από τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235 που πέταξαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν επίσης και σε 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διάβασε το »

ΕΟΔΥ: Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Newsteam 0 Comments

Βάσει της εβδομαδιαίας έκθεσης του ΕΟΔΥ σχετικά με την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε ένα κρούσμα στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα στον Δήμο Τεμπών.

Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2020.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).

Το Τμήμα Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.

Από την αρχή της περιόδου 2020 μέχρι τις 06/08/2020 (ώρα 14:00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί δεκαεννέα (19) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δεκαπέντε (15) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τέσσερα (4) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Εχουν καταγραφεί δύο (2) θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό σε ασθενείς ηλικίας άνω των 80 ετών, με υποκείμενα νοσήματα.

Περιοχές με κρούσματα:

 • Ξάνθη, Δήμος Τοπείρου 2
 • Καβάλα, Δήμος Νέστου 2
 • Καρδίτσα, Δήμος Καρδίτσας 2
 • Καρδίτσα, Δήμος Μουζακίου 1
 • Λάρισα, Δήμος Τεμπών 1
 • Σέρρες, Δήμος Ηράκλειας 2
 • Σέρρες, Δήμος Σιντίκης 3
 • Σέρρες, Δήμος Βισαλτίας 1
 • Σέρρες, Δήμος Σερρών 2
 • Πιερία, Δήμος Κατερίνης 1
 • Ανατολική Αττική, Δήμος Μαραθώνα 1
Διάβασε το »

Χαρδαλιάς: Βαριά πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Newsteam 0 Comments

Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι από τις 16 Αυγούστου όσοι μπαίνουν στη χώρα από την Αλβανία θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα. Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Οπως διευκρίνισε η υποχρέωση για προσκόμιση τεστ δεν ισχύει για παιδιά μέχρι 10 ετών. Αναστέλλονται κάθε δημόσια εκδήλωση με ορθίους, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων. Οπου υπάρχουν παραστάσεις με καθήμενους συνεχίζονται τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε ότι αφορά το κλείσιμο στις 12 τη νύχτα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από απόψε τη νύχτα, διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

εστίασης

διάθεσης ποτών

τροφοδοσίας, κέτερινγκ

εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις πχ για γάμους

και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

εξαιρούντα τα ντελίβερι και το take away, που δεν αφορά ποτά

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Ν.Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας προκειμένου να μην παρατηρηθεί πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων.

Διάβασε το »

Απάντησαν οι Τούρκοι στα ελληνικά πλοία: Φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ

Newsteam 0 Comments

Οι τουρκικές φρεγάτες μετά το κάλεσμα των ελληνικών πλοίων να φύγουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, φέρεται να απάντησαν φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Άγκυρα από χθες το βράδυ άλλαξε τακτική και απάντησε στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες, ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την περιοχή το Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία.

Οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών, έσπασαν τη σιγή ασυρμάτου, και απαντούν ότι βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά εντός της τουρκικής ΑΟΖ. Άρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την τουρκική ΑΟΖ, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Υπό την στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων, το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis κινείται για δεύτερη ημέρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινείται με δυτική κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου με μικρή ταχύτητα.

Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα – Να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα
Να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών: Μετά από τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Το αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρά την προσήλωση της χώρας μας στον διάλογο επί τη βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, προσήλωση την οποία και τώρα επαναλαμβάνουμε, η Τουρκία αποφάσισε να επιδοθεί στη γνώριμη παραβατικότητά της.

Απέδειξε και πάλι ότι οι δηλώσεις της περί ετοιμότητας για διάλογο ήταν ανειλικρινείς και προσχηματικές.

Ότι αποστρέφεται τις σύγχρονες αντιλήψεις που διέπουν τα κράτη τον 21ο αιώνα.
Ότι ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα.
Ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρων.
Ότι εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο.
Ότι δρα εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου.
Ότι επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα.
Να γίνω λοιπόν απολύτως σαφής: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα.
Δεν θα υπάρξει ανοχή στις απόπειρες της Τουρκίας.
Απευθυνόμαστε προς όλους.
Καθιστούμε σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Καλούμε την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Εύβοια: Σε έκτακτη ανάγκη κηρύχθηκαν οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων

Newsteam 0 Comments

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, τους δήμους που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για τους δήμους:

– Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων – Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

– Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αυτό έγινε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους) που εκδηλώθηκαν, από 6 έως 9 Αυγούστου 2020.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει παράλληλα ότι οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι παραπάνω δήμου θα παραμείνουν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για 6 μήνες.

Διάβασε το »

ΕΟΔΥ: 196 κρούσματα σήμερα στην χώρα μας – Ένας νέος θάνατος

Newsteam 0 Comments

Στα 196 είναι τα κρούσματα σήμερα 11/8 στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος από κορονοϊό.

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 214. Συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 είναι 5942 . 26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 130 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Έρχεται βροχή από Περσείδες σήμερα και αύριο

Newsteam 0 Comments

Οι διάττοντες Περσείδες, η πιο θεαματική θερινή βροχή από πεφταστέρια, θα κορυφωθούν και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού, συγκεκριμένα απόψε και αύριο, Τετάρτη το βράδυ, στον νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Περσείδες είναι εντυπωσιακές βροχές διαττόντων, καθώς τα πεφταστέρια τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες ουρές. Σύμφωνα με τη NASA, οι Περσείδες δίνουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων μέσα στο έτος. Το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα.

Εμφανίζονται σχεδόν σε όλα τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους. Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά περίπου από τις 17 Ιουλίου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν έως τις 24 Αυγούστου. Το σόου αρχίζει λίγο μετά τη δύση του ήλιου, αλλά όσο πιο κοντά στην ώρα που χαράζει, τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς με γυμνά μάτια τα συγκεκριμένα πεφταστέρια οπουδήποτε στον ουρανό.

Οι Περσείδες -οι οποίες καταγράφηκαν για πρώτη φορά από κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ.- προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αστρονόμους Λιούις Σουίφτ και Χόρας Τατλ (των οποίων φέρει το όνομα), διαθέτει ένα τεράστιο πυρήνα διαμέτρου περίπου 26 χιλιομέτρων.

Ο εν λόγω κομήτης είναι το μεγαλύτερο γνωστό ουράνιο σώμα που περνάει από τη Γη κατά τακτά χρονικά διαστήματα και χρειάζεται περίπου 133 χρόνια για να πραγματοποιήσει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Το επόμενο κοντινό πέρασμά του από τη Γη αναμένεται το 2126, ενώ δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας στο προβλέψιμο μέλλον.

Τα μετέωρά του, που συνήθως έχουν βάρος μικρότερο από ένα γραμμάριο, εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ., οπότε και αρχίζουν να γίνονται ορατά από τους παρατηρητές. Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση (1.650 βαθμοί Κελσίου), αφήνοντας πίσω τους φωτεινά ίχνη.

Το κλειδί, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να δει κανείς μία βροχή διαττόντων, είναι -εκτός από την υπομονή- το οπτικό πεδίο του να περιλαμβάνει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα σκοτεινού ουρανού. Οι διάττοντες είναι, επίσης, δυνατό -με λίγη τύχη- να φωτογραφηθούν με φωτογραφική μηχανή που διαθέτει ευρυγώνιο φακό και θα κάνει διαδοχικές προγραμματισμένες λήψεις μεγάλης διάρκειας.

Διάβασε το »

Χαρδαλιάς: 10.000 ευρώ πρόστιμο στα μαγαζιά που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

Newsteam 0 Comments

Πρόστιμο 10.000 ευρώ θα πληρώνουν τα καταστήματα που δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα, για τη λειτουργία τους μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Στη δεύτερη παράβαση υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Ν.Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε από τρία τουρκικά στο Καστελλόριζο

Newsteam 0 Comments

Το ελληνικό ελικόπτερο μετέφερε προμήθειες – Αναχώρησε από το Καστελόριζο με προορισμό τη Ρόδο – Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύει φωτογραφίες των τουρκικών ελικοπτέρων

Ελληνικό ελικόπτερο παρενοχλήθηκε νωρίςτο μεσημέρι της Τρίτης, από τρία τουρκικά στο Καστελλόριζο

Το ελληνικό ελικόπτερο μετέφερε προμήθειεςκαι αναχώρησε από το Καστελόριζο με προορισμό τη Ρόδο. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, οι επιχειρήσεις των Τούρκων στοχεύουν στην ψυχολογία των Ελλήνων, ενώ οι ίδιες πηγές διέψευσαν τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονταν ότι ανοιχτά της Ρόδου έπεσαν πυροβολισμοί από ελληνικό σκάφος με αποτέλεσμα των τραυματισμό Τούρκων. 

Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, δημοσίευσε φωτογραφίες των τουρκικών ελικοπτέρων, πάνω από το Κας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.

πηγη: protothema.gr

Διάβασε το »

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο

Newsteam 0 Comments

Επιχειρήσεις και εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Η ΠΝΠ περιλαμβάνει επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού COVID-19, στήριξης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ανήκουν οι κλάδοι:

 • του τουρισμού, εποχικής ή μη λειτουργίας,
 • των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών,
 • των χερσαίων μεταφορών επιβατών,
 • του επισιτισμού,
 • του πολιτισμού και του αθλητισμού,

Σε αυτές περιλαμβάνονται και άλλοι κλάδοι που πλήττονται σημαντικά, όπως αυτοί ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Αυτοί οι κλάδοι δύνανται να θέτουν σε αναστολή ή να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή και να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που έχουν προσληφθεί έως και τη δημοσίευση της παρούσας, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, με ανώτατο χρονικό διάστημα έως 30 ημερών ανά μήνα και όχι πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου 2020.

Διάβασε το »

Παγώνη για αύξηση κρουσμάτων: Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Newsteam 0 Comments

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 5.749 και αυτή η αύξηση, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο την κυβέρνηση όσους και τους ειδικούς.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό. Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί, οι οποίοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Στη συνέχεια επισήμανε πως αυτό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και να σωθούμε. Όπως είπε με τα μέτρα που πάρθηκαν τώρα μπορούν οι νέοι και να διασκεδάσουν και να πάνε τις διακοπές τους και να βγουν.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει μέσα σε μία βδομάδα τόσα κρούσματα και να μην έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε επισήμανε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Μ.Τσαβούσογλου: Μέχρι τέλος Αυγούστου οι έρευνες από Oruc Reis – Μετά θα μοιράσουμε Οικόπεδα

Newsteam 0 Comments

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πριν από λίγο, πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλος Αυγούστου.

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μέχρι τέλος Αυγούστου έρευνες με νέες οδηγίες. Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκοπός είναι να φέρει σε πέρας κι άλλες αποστολές δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει κάθε είδους σεισμογραφικές και εξορυκτικές επιχειρήσεις στην περιοχή

Μάλιστα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας νέες απειλές, ανέφερε ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμό, ενώ αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα και το Oruc Reis υπογράμμισε ότι έχουμε καθορίσει τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας, όπου στα τέλη Αυγούστου θα παραχωρήσουμε οικόπεδα και θα πραγματοποιήσει το Oruc Reis έρευνα σε αυτή την περιοχή.

Διάβασε το »

ΕΛΓΑ: Αύριο οι αποζημιώσεις σε περισσότερους από 57.000 δικαιούχους

Newsteam 0 Comments

Αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου θα καταβληθεί το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για το έτος ζημιάς 2019 και για το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς και αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου του ίδιου χρονικού διαστήματος, όπως ενημέρωσε ο ΕΛΓΑ.

Το πόσο των αποζημιώσεων ανέρχεται σε 66.800.000 ευρώ και θα καταβληθούν σε 57.056 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα ενημερωθούν άμεσα με την αποστολή μηνυμάτων SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως αναφέρει ο ΕΛΓΑ με την πληρωμή αυτή, ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ περίπου ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των ζημιών έτους 2019, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπου εκκρεμεί η διατύπωση πορισμάτων επανεκτίμησης.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα κατευθυνθεί στο νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 14.723.948,83 ευρώ, ακολουθεί ο νομός Χαλκιδικής με 9.521.639,67 ευρώ και ο νομός Ημαθίας με 8.933.861,58 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

e-ΕΦΚΑ: Αδειοδωρόσημο Αυγούστου σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους – Πότε γίνεται η πληρωμή

Newsteam 0 Comments

Η καταβολή Αδειοδωροσήμου Αυγούστου 2020 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών την Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, για τους οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το ατομικό μητρώο τους με τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ), στον οποίο πιστώνεται το ποσό του Αδειοδωροσήμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) (επιλογή Ασφαλισμένοι->Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr.

Για τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους που θα δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή εντός Σεπτεμβρίου, χωρίς να χρειαστεί να αναμένουν την επόμενη καταβολή Αδειοδωροσήμου τον Δεκέμβριο του 2020, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Φραγκούλης Φράγκος: Η χώρα μας μπορεί να ρυμουλκήσει το Oruc Reis και να το πετάξει έξω από την ΑΟΖ

Newsteam 0 Comments

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα πλέον, είναι να τους ξεκαθαρίσουμε, ότι αν κάνουν έρευνες, εμείς θα κάνουμε, αυτό που πρέπει να γίνει. Αυτό είπε ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός Στρατού, Φραγκούλης Φράγκος αναφερόμενος στις κινήσεις του Oruc Reis.

Όπως είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 η Ελλάδα, σε τελευταία ανάλυση θα έρθω και θα το ρυμουλκήσω έξω από τον ΑΟΖ. Έχουμε αρκετά ρυμουλκά στον Πειραιά που είναι ισχυρότατα, τραβάνε μέχρι και αεροπλανοφόρο. Να δούμε οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτό το πολιτικό πλοίο; Σαφέστατα δεν πρέπει να πάμε να βουλιάξουμε το τούρκικο καράβι ανέφερε.

Η ενέργεια που γίνεται από την Τουρκία είναι για να αμφισβητήσει στην πράξη την ΑΟΖ και κατ επέκταση την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας., όπως είπε.

Ακούστε όσα είπε:

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Oruc Reis: Έκτακτη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η χώρα μας

Newsteam 0 Comments

Σύσκεψη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του μήνα, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα μεταξυ άλλων την τουρκική προκλητικότητα.

Καθώς όμως το Oruc Reis συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να πλέει σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Αθήνα ζητά ουσιαστικά την άμεση παρέμβαση της Ευρώπης.

Ο κ.Μητσοτάκης χθες είχε επικοινωνήσει για το θέμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αλλά και με τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ζητώντας να εγκαταλείψει η Συμμαχία την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Νωρίτερα ο κ.Δένδιας συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο πρωθυπουργός προηγουμένως είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιήσει γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Πηγή : newsbeast.gr

Διάβασε το »

David Beckham: Στην χώρα μας για διακοπές με τους γιους του (pics)

Newsteam 0 Comments

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο David Beckham μαζί με τους γιους του για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής μετά τις διακοπές του στην Ιταλία, αποφάσισε να επισκεφτεί τη χώρα μας και να απολαύσει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του.

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε σε άγνωστη μέχρι στιγμής παραλία να κάνουν θαλάσσια σπορ.

https://www.instagram.com/p/CDtEY7AJclx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="12">

<a href="https://www.instagram.com/p/CDtEY7AJclx

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 • Συγκλονίζει η Πρεζεράκου: Η προπέλα θα μπορούσε να με έχει κάνει κιμά
 • Ξέσπασε ο Βαλάντης κατά του Ρέμου- Δείτε τι συνέβη (vid)
 • Μεγάλες ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους στο δήμο Θερμαϊκού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Διάβασε το »

Στην χώρα μας για διακοπές ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τους γιους του

Newsteam 0 Comments

Πολιτική απορρήτου

Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες με την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων:

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit.

Κρυπτογράφηση:

Όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή του χρήστη και της ιστοσελίδας μας κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128 bits.

Προσωπικά Δεδομένα:

Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο κλπ.) θεωρούνται απόρρητα. Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια της επικοινωνίας τους, συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών επικοινωνίας/συναλλαγής. Βεβαιώνεται ότι αποκλειστικά εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση αιτημάτων. Η Εταιρεία μας δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, τη σωστή περιήγηση του χρήστη, τη σύνδεση και τη μετακίνηση στις σελίδες καθώς και για την παροχή διαφημιστικού περιεχομένου.  Τα cookies χρησιμοποιούνται επίσης, για να αναλύσουμε πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο μας, πώς περιηγούνται ή αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies είναι ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώσουμε τη δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Τα cookies αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε Browser (πρόγραμμα περιήγησης) είτε στις Ρυθμίσεις είτε στο Απόρρητο και ασφάλεια θα βρείτε το ιστορικό πλοήγησής σας και θα μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να το διαγράψετε. Τα cookies δεν αποθηκεύουν διευθύνσεις email ή αριθμούς τηλεφώνου.

Τα cookies που χρησιμοποιούμε είναι:

Α) Απολύτως απαραίτητα Cookies

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας αλλά και για να έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να περιηγηθεί σ’ αυτή και να χρησιμοποιείς τις δυνατότητες της, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Χωρίς αυτά τα cookies κάποιες από τις υπηρεσίες και λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν μπορούν να παρασχεθούν.

Β) Cookies επιδόσεων

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα, για παράδειγμα ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, και αν λαμβάνουν μηνύματα για σφάλματα από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της ιστοσελίδας.

Γ) Cookies λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να θυμάται τις επιλογές που κάνει ο χρήστης και παρέχει πιο εξατομικευμένες λειτουργίες. Αυτά τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να θυμούνται τις αλλαγές που έχει κάνει ο χρήστης στην ιστοσελίδα ή να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν υπηρεσίες που έχει ζητήσει, όπως συνομιλία στο chat ή τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δ) Cookies στόχευσης/διαφήμισης

Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις (Google adwords, Facebook) πιο σχετικές με τον χρήστη και τα ενδιαφέροντά του. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης ή προσφορών, για να περιορίσουν τον αριθμό της προβαλλόμενης διαφήμισης, καθώς και για να βοηθήσουν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών. Συνήθως τοποθετούνται για να θυμούνται την επίσκεψη σου σε μια ιστοσελίδα και μοιράζονται τις πληροφορίες αυτές με άλλα κανάλια μάρκετινγκ.

Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσής σας, λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες.

Διάβασε το »

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Δεν μπαίνουν στη φωτιά Μέρκελ και Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ) – Κυριάκος: Η πολιτική ίσων αποστάσεων μάς αδικεί

Newsteam 0 Comments

Μιλήστε απευθείας ζητάει το Βερολίνο από Άγκυρα και Αθήνα, όταν οι Τούρκοι απέναντι στο Διεθνές  Δίκαιο βάζουν 15 πολεμικά πλοία
Από A. A.
11:17 - 11/08/2020
Τελευταία Ενημέρωση 10:21 - 11/08/2020

Τη θερμοκρασία που ανεβαίνει ξανά επικίνδυνα από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και σήμερα στο θερμόμετρο των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα, παρακολουθεί και ο διεθνής παράγοντας, συστήνοντας ωστόσο την ίδια αναποτελεσματική –και εν τέλει εξοργιστική– για τα ελληνικά εθνικά δίκαια θεραπευτική αγωγή: αυτήν του χωρίς όρους διαλόγου και της λογικής συζητήστε και λύστε τις ¨ΟΠΟΙΕΣ (;;;) διαφορές σας.
Απόδειξη ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε σήμερα η γερμανική διπλωματία την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού Ορούτς Ρέις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ενώ στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους αξιωματούχοι του Βερολίνου (σ.σ. οι νέες τουρκικές προκλήσεις έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και στο κυβερνητικό μπρίφινγκ των Γερμανών πολιτικών συντακτών) χαρακτηρίζουν ως μονομερές βήμα την απόφαση της Τουρκίας να διεξαγάγει κι άλλες σεισμολογικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο μάλιστα είναι σίγουρα το λάθος μήνυμα και επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη συνέχεια η ρητορική επανήλθε στα γνωστά κυνικά στάνταρ που εξομοιώνουν το θύμα-Ελλάδα με τον θύτη-Τουρκία.
Παράδειγμα ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠ.ΕΞ., Κρίστοφερ Μπούργκερ, που απηύθυνε άλλο μήνυμα και προς τις δύο πλευρές να επιλύσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν έναν διμερή διάλογο, όπως προγραμματίστηκε, μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σημείωσε ότι το σημαντικό και το επειγόντως απαραίτητο είναι οι εμπλεκόμενοι, η Ελλάδα και η Τουρκία, να επιδιώξουν την απευθείας συνομιλία μεταξύ τους, να συζητήσουν μεταξύ τους απευθείας -και ελπίζουμε και να λύσουν- τα διαφιλονικούμενα ζητήματα Δικαίου της Θάλασσας.
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική είναι μια δύσκολη στη γραμματική και το συντακτικό της γλώσσα. Αλλά έστω και στα… αγγλικά ας ενημερωθούν οι φίλοι μας οι Γερμανοί ότι δεν έχουμε πολλά διαφιλονικούμενα ζητήματα να λύσουμε με τους γείτονες. Ούτε τα χωρικά τους ύδατα διεκδικούμε, ούτε γκρίζες ζώνες θέτουμε στο Αιγαίο, ούτε γαλάζιες πατρίδες ονειρευόμαστε, πέραν αυτής που μας ανήκει μέσω των διεθνών συνθηκών.
Αντιθέτως η Ελλάδα είναι αυτή που όχι μόνο απειλείται με τη διπλωματία τω κανονιοφόρων και τους σύγχρονους πειρατές, αλλά σπρώχνεται μεθοδικά να καθίσει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων δίχως όρους.
Αν λοιπόν ο κ. Ζάιμπερτ θέλει όπως λέει η κυβέρνηση που εκπροσωπεί να φανεί χρήσιμη δεν έχει παρά να προτείνει στην προϊσταμένη του Καγκελάριο να σταματήσει να νουθετεί την Αθήνα και την Άγκυρα για έναρξη απευθείας συνομιλιών κι ας τραβήξει έστω για μία φορά γερά το αυτί του φίλου της Ταγίπ Ερντογάν.
Κυριάκος σε Στόλτενμπεργκ: Μη αποδεκτές οι ίσες αποστάσεις
Σε αντίθεση με την ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών θέσεων που πήρε τη Δευτέρα (10/8) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε το ΝΑΤΟ δείχνει διατεθειμένο να μαλώσει τον… απασφαλισμένο Τούρκο σουλτάνο, κι αυτό έχει φανεί διαχρονικά.
Αυτό δεν πτόησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την παρέμβαση Μητσοτάκη η συμπεριφορά της Άγκυρας υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας παράλληλα στον συνομιλητή του ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.
Από την πλευρά του, ο γ.γ. γραμματέας του ΝΑΤΟ αρκέστηκε στην επίκληση της εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Η κατάσταση πρέπει να λυθεί με πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο έγραψε στο  twitter.

Διάβασε το »

Κορονοϊός, νέες εξελίξεις: Στους 214 οι νεκροί στη χώρα. Έφυγε γυναίκα στην Πτολεμαΐδα

Newsteam 0 Comments

Πρόκειται για μια 89χρονη γυναίκα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και διακομίσθηκε την Κυριακή από το νοσοκομείο Καστοριάς στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

 

 

 

 

Με τον θάνατο της ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών απο τον κορονοϊό στη χώρα στους 214

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Τουρκικό παιχνίδι νεύρων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Newsteam 0 Comments

Έχει απλώσει τα καλώδιά του το Ορούτς Ρέις, αλλά σύμφωνα με την Αθήνα δεν κάνει σεισμικές εργασίες

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το επικίνδυνο παιχνίδι νεύρων που παίζει η Τουρκία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς το σκάφος Ορούτς Ρέις έχει προχωρήσει σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τις παράνομες έρευνές του.
Συνοδευόμενο από δύο μικρότερα ερευνητικά πλοία, το Ataman και το Cengiz Han, και υπό την… προστασία 5 τουρκικών πολεμικών πλοίων το Ορούτς Ρέις πλέει σε απόσταση 91 ναυτικών μιλίων νότια του Καστελόριζου και φέρεται να έχει ποντίσει τα καλώδιά του, αλλά να μην μπορεί πρακτικά να διεξάγει σεισμικές έρευνες εξαιτίας του θορύβου που προκαλείται από τις μηχανές των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το περικυκλώνουν.
Αυτό είναι και το στοιχείο που επί της ουσίας δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό περί πολέμου νεύρων στην ανατολική Μεσόγειο. Κι αυτό διότι όπως φαίνεται, αν κάτι επιδιώκει να διερευνήσει η Άγκυρα στην παρούσα φάση δεν είναι ο βυθός της περιοχής αλλά οι αντοχές και οι ανοχές της Αθήνας στην ωμή προκλητικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πολιτική ηγεσία σε απόλυτη συνεργασία με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τελούν υπό διακριτική μεν αλλά ετοιμοπόλεμη αναμονή, προκειμένου να απαντηθεί άμεσα τυχόν παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, δίχως φυσικά να εμφανιστεί η χώρα μας αυτή που επιδιώκει την περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση.

Διάβασε το »