Ειδήσεις για ελλάδα - Spoiler και νέαΟ λάκκος στη φάβα των διερευνητικών με την Τουρκία

Newsteam 0 Comments

Ο Γιάννης Βασιλακόπουλος σχολιάζει την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Το «Εναρκτήριο λάκτισμα» στον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, δόθηκε – όπως φαίνεται με την παρασκηνιακή εμπλοκή τρίτων – και τώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου ίσως εξηγηθούν κάποια πράγματα αν δεν απαντηθούν κιόλας κάποια ερωτήματα σε σχέση με τις ισορροπίες, όπως έχουν διαμορφωθεί στην παρούσα συγκυρία.

Έμπειροι διπλωμάτες πάντως λένε ήδη με νόημα πως πρέπει να προσέξουμε για να δούμε που είναι «ο λάκκος της φάβας»…

Η χθεσινή δημόσια πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγινε πριν φτάσει οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στο Ελληνικό ΥΠΕΞ και καταχωρήθηκε από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια να ξεκινήσει ένα «Ανατολίτικο παζάρι» στο οποίο – με όρους «παζαριού» η Αθήνα κάθε άλλο παρά πρόθυμη να μετέχει. «Μονοθεματική η ατζέντα» έσπευσε να ξεκαθαρίσει η Ελληνική πλευρά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προειδοποιεί από τη Λισαβόνα πως «πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες», αλλά και να είναι αυτός που , στην ουσία, ζήτησε πολύ νωρίτερα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, «να καθίσουμε στο τραπέζι να βρούμε μία ημερομηνία». … Η ελληνική πλευρά, είναι πάγιο και ξεκάθαρο πως, δέχεται μία και μοναδική διαφορά με τη γειτονική χώρα, και αυτή αφορά στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, δηλαδή υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Που είναι λοιπόν ο «λάκκος» ; θα αναρωτηθούν κάποιοι.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι η Τουρκία – που νιώθει να μην την έχει αγγίξει κάτι από τις προειδοποιήσεις για επιβολή κυρώσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα – προσέρχεται στις διερευνητικές με σκοπό να διευρύνει την ατζέντα «όσο πάει». Δείχνει να .. σφυρίζει αδιάφορα στο δεδομένο ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τελευταίο κείμενο συμπερασμάτων αναφέρει ως αντικείμενο των διερευνητικών Ελλάδας- Τουρκίας αποκλειστικά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και – ακόμα και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάνει «επίκληση των προστατών Γερμανών» σε μια περίοδο που ακόμη κι ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα πήρε το «δωράκι» της συγκυρίας να αναγορευθεί ως μεσολαβητικός παράγοντας στο θρίλερ του χρονικού προσδιορισμού της επανέναρξης των διερευνητικών.

Σήμερα ξεκινά να συζητείται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς δυσμάς. Υλοποιείται έτσι μια ιστορικής σημασίας απόφαση, καθώς η Ελλάδα επεκτείνει στην περιοχή αυτή τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια και διευρύνει -για πρώτη φορά από το 1947- την έκταση της επικράτειάς της.

Την Πέμπτη, εξάλλου , ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την έγκριση της αγοράς μιας μοίρας 18 (12 μεταχειρισμένων και 6 καινούργιων) γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale». Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι από τα αεροσκάφη αυτά θα έρθουν στη χώρα μας έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης.

Στη διπλωματία τίποτα δε γίνεται τυχαία. Η Τουρκία αναμένεται να επιδιώξει να διευρύνει την ατζέντα των συζητήσεων, βάζοντας στο τραπέζι από την αποστρατικοποίηση των νησιών και την “τουρκική” μειονότητα μέχρι και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Σε αυτήν την περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη ακόμη και αποχώρηση από τις συζητήσεις ακόμα κι αν έχουν προχωρήσει πολύ. Πρέπει να δούμε τέλος τι ρόλο θα παίξει το ότι η διαδικασία επανεκκινεί πέντε μέρες, αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαιντεν, θα έχει αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του…

 • Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας
 • Πρόσκληση με… παγίδες από τον Τσαβούσογλου
 • Δένδιας σε Τσαβούσογλου: “Αγαπητέ μου φίλε, αποφύγετε τις προκλήσεις”
Διάβασε το »

Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές χώρα μας – Τουρκίας

Newsteam 0 Comments

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημοποιεί την έναρξή των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας στις 25 Ιανουαρίου.

Μετά τις προαναγγελίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει την επανέναρξη του νέου κύκλου διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που θα λάβει χώρα στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σταθερή θέση της ελληνικής πλευράς παραμένει ότι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων μπορεί να αποτελέσει μόνο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ωστόσο, προβληματισμό εξακολουθούν να προκαλούν οι τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι ανοίγουν τη βεντάλια των ζητημάτων.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως «η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική πλευρά και πρότεινε όπως η διεξαγωγή του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021. Η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την πρόσκληση».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, και το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Διαβάστε περισσότερα στο kyvernisi.com

Διάβασε το »

Η μέθοδος Click & Collect για την παραλαβή προϊόντων έρχεται και στην Ελλάδα μας μας μας

Newsteam 0 Comments

Τη δυνατότητα προχωρούν σε παραγγελίες με ένα κλικ και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους από ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες εντός ή εκτός των καταστημάτων χωρίς χρονικούς περιορισμούς και δίχως την ανθρώπινη μεσολάβηση, αποκτούν οι καταναλωτές και στην χώρα μας με την μέθοδο του click and collect, με την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρίας Mobile Technology με την αυστριακή KEBA AG.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση σχετικά με αυτήν την στρατηγική συνεργασία, η λύση Click & Collect περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες δεμάτων (KePol lockers), οι οποίες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές (π.χ. σε ακραίες καιρικές συνθήκες, βανδαλισμούς κτλ.), ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς, είτε σε εξωτερικούς χώρους. Διατίθενται σε ποικιλία συνθέσεων και διατάξεων, ενώ είναι ευέλικτες για περαιτέρω διαμόρφωση, ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Οι ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες συνοδεύονται από το λογισμικό KePol που παρέχει πλατφόρμα η οποία ενσωματώνεται στο εκάστοτε κεντρικό σύστημα και επιτρέπει τον συνεχή έλεγχο των θυρίδων σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της χωρητικότητάς τους, παράλληλα με την προστασία του περιεχομένου τους. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα για πληρωμές μέσω POS κατά την παραλαβή δεμάτων, καθώς και για την έκδοση της αντίστοιχης απόδειξης. Η λύση απευθύνεται τόσο σε εταιρείες ταχυμεταφορών, όσο και σε επιχειρήσεις λιανικής που επιθυμούν να διαχειριστούν αυτόνομα τις παραδόσεις τους, αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να αξιοποιηθεί π.χ. από εταιρείες που παραδίδουν έτοιμα γεύματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την αυτοματοποιημένη λύση «Click & Collect» οι παραλαβές – παραδόσεις γίνονται ανέπαφα χωρίς χρονικούς περιορισμούς (24/7), δίνοντας λύση τόσο στο επίκαιρο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της πανδημίας, όσο και στην προϋπάρχουσα ανάγκη των επιχειρήσεων να επιταχύνουν και να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Η λύση της KEBA υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πιλοτικά το 2001 σε συνεργασία με την DHL στη Γερμανία και από τότε μέχρι σήμερα, έχει κατορθώσει να εγκαταστήσει περισσότερες από 15.000 θυρίδες KePol για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών από τομείς όπως ταχυμεταφορές, υπηρεσίες πλυντηρίου και εκτύπωση ετικετών, ηλεκτρονικών, ειδών, logistics κ.α.

Διάβασε το »

Δήλωση με νόημα του Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας είναι φίλος μου – Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα μας

Newsteam 0 Comments

Έτοιμοι να συναντηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πορτογαλία, ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου και μεταδίδει η Γενί Σαφάκ.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Και σχεδιάζουμε να συναντηθούμε τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι και πολύ καλός μου φίλος» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε επίσης ως «παράθυρο ευκαιρίας»

την προεδρία της Πορτογαλίας στην ΕΕ, καθώς όπως είπε, η Πορτογαλία προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και είναι αντικειμενική όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και ανέφερε ότι η Ένωση δεν θα έπρεπε να επικεντρώνεται μόνο σε προβληματικές πτυχές, αλλά και σε άλλα θέματα, όπως είναι η διαχείριση του προσφυγικού.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό, λέγοντας πως η Τουρκία έχει υποστηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες για να υπάρξει μια μακροχρόνια λύση στο ζήτημα, ωστόσο όλες έχουν απορριφθεί από τους Ελληνοκύπριους.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής στην Ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, μερικά μέλη της ΕΕ, ορισμένες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, αγνοούσαν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε κα πρόσθεσε ότι «απέκλειαν την Τουρκία από όλες τις πρωτοβουλίες και η Τουρκία ήταν υπομονετική. Όμως πρόσφατα, έπρεπε να ξεκινήσει τις δικές της δραστηριότητες μέσα στα πλαίσια των νόμιμων και καταχωρισμένων περιοχών της υφαλοκρηπίδας», κατέληξε.

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Συνολικά τέσσερα θύματα σήμερα – Στους 336 οι νεκροί

Newsteam 0 Comments

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας.

Ακόμα δύο ασθενείς κατέληξαν από το φονικό ιό τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία στην Ελλάδα, στους 336.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο 55χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», από τις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς και μια 88χρονη, η οποία νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα κατέληξε λίγη ώρα μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Νωρίτερα μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις δύο τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Διάβασε το »

Νωρίτερα – Ένας ακόμη νεκρός απο κορονοϊό. Στις 340 οι απώλειες στη χώρα

Newsteam 0 Comments

Ένας 85χρονος άνδρας κατέληξε πρίν απο λίγες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας στους 340.

 

 • Νωρίτερα είχε “φύγει” μια 84χρονη από κορονοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο». Σήμερα κατέληξε και ένας 73χρονος που νοσηλεόταν στο ΓΝ Κατερίνης, ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίο είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου  και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμη, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ηλικιώμενος νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 240 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Newsteam 0 Comments
 • 240 νέα κρούσματα – Τέσσερις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 240, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 14.978 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 55.7% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 331 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 65 (67.7% άνδρες).

Από το σύνολο των 14.978 κρουσμάτων, 2.576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 6.297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Διάβασε το »

Κομισιόν: 23,8 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μας για τη στήριξη των συνόρων

Newsteam 0 Comments

Mε απόφαση της Κομισιόν θα διατεθούν επιπλέον 23,8 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων.

Μέσω αυτής της χρηματοδότησης θα στηριχθεί η ανάπτυξη συνοριοφυλάκων για τη βελτίωση της επιτήρησης των συνόρων, θα αντιμετωπιστεί η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου και θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη πρόσθετου προσωπικού.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης σήμερα 12,8 εκατομμύρια ευρώ για επιπλέον χρηματοδότηση στη Βουλγαρία.

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 302 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – 53 σε κρίσιμη κατάσταση

Newsteam 0 Comments

Σήμερα ανακοινώνονται 302 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 29 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13036, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2363 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5649 (43.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

53 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (18.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 170 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 302 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Πέθανε 52χρονη στον Ευαγγελισμό – Στους 302 οι νεκροί

Newsteam 0 Comments

Η είδηση έσκασε στη γραφείο μου πρίν απο λίγο. Και αφορά δυστυχώς σε μια νέα γυναίκα που “χάθηκε” απο τον αόρατο ιό. Πάλεψε αλλά οι ελπίδες χάθηκαν νωρίς τα ξημερώματα.

Η γυναίκα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού και πέθανε πρίν απο λίγες ώρες ενώ έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον οι θάνατοι στην Ελλάδα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός ανέρχονται στους 302.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ελάχιστοι το κατάλαβαν: Η απλή εξήγηση για την σημερινή έκρηξη με τα 372 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Newsteam 0 Comments

Η είδηση «έσκασε» περίπου σαν κεραυνός εν αιθρία- ιδίως από την στιγμή που τις τελευταίες μέρες τα πράγματα (με λίγες μέρες ν’ αποτελούν εξαίρεση) έδειχναν να σταθεροποιούνται κάτω από τα 200 κρούσματα και αυτό είχε γεννήσει μια ελεγχόμενη αισιοδοξία: σήμερα Πέμπτη ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, μιας και ο ΕΟΔΥ με επίσημη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως βρέθηκαν 372 νέα σε μόλις 24 ώρες.

Όπως είναι λογικό- και απολύτως κατανοητό- στις αρχές σήμανε κόκκινος συναγερμός, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην καθολική χρήση (εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δηλαδή) της μάσκας και στην Αττική, που αποτελεί την πλέον πληγείσα περιοχή.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να… χαθεί η μπάλα, όμως, από την άλλη, δεν χρειάζεται πανικός.

Γιατί το λέμε αυτό; 

Πολύ απλά γιατί υπάρχει εξήγηση για το λόγο που τα κρούσματα σήμερα… τρύπησαν το ταβάνι: κατ΄ αρχάς για ακόμα μία ημέρα ο αριθμός των τεστ ήταν πάρα πολύ μεγάλος (16.096, εν συγκρίσει, ας πούμε, με τα 10.208 της Δευτέρας). Όπως καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας, όσο περισσότερα τα τεστ, τόσα περισσότερα και τα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Δεύτερον, μεγάλη «ζημιά» έκανε και το εργοστάσιο στην Πέλλα, καθώς τα 114 από τα 372 συνολικά συνδέονται με τη συρροή στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων εκεί, κάτι που περιορίζει σημαντικά τη διασπορά.

Σημαίνει βέβαια, αυτό, πως πρέπει να ηρεμήσουμε και να μην πάρουμε σοβαρά τον αριθμό-καμπανάκι;

Σε καμία περίπτωση: τα 372 κρούσματα είναι ένα σαφέστατο δείγμα πως πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ, να προσέξουμε και να τηρούμε στο έπακρο τους κανόνες υγιεινής.

Μόνο έτσι θα βγούμε στο τέλος όλοι μαζί νικητές…

Δείτε τα νέα της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Netflix: Δωρεάν υλικό για όλους – Τι είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μας (vids)

Newsteam 0 Comments

|

2 Σεπτεμβρίου 2020

15:09

Νέα διαφημιστική καμπάνια με πληθώρα ταινιών και επεισοδίων σειρών για δωρεάν θέαση

Η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix διαθέτει δωρεάν υλικό προς όλους, σε μια νέα διαφημιστική καμπάνια ώστε να προσελκύσει νέους συνδρομητές.

Συγκεκριμένα, το Netflix λάνσαρε μια νέα σελίδα «Παρακολούθηση Δωρέαν» αναφέροντας ότι «Το Netflix είναι ο πρώτος προορισμός για όλες τις ανάγκες ψυχαγωγίας σας», αναφέρει η σελίδα. «Αλλά μην βασιστείτε στα λόγια μας γι ‘αυτό – ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές, εντελώς δωρεάν.»

Όσον αφορά τις ταινίες, διαθέσιμες είναι:

 • Το Birdbox, θρίλερ με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ
 • Το Two Popes, βιογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τους Τζόναθαν Φράνσις και Άντονι Χόπκινς, η οποία ήταν και υποψήφια για όσκαρ
 • Το Murder Mystery, κωμωδία με πρωταγωνιστές τη Τζένιφερ Άνιστον και τον Άνταμ Σάντλερ.

Όσον αφορά τις σειρές, διαθέσιμα είναι τα πιλοτικά επεισόδια των παρακάτω:

 • Stranger Things
 • Elite
 • Boss Baby: Back in Business
 • When They See Us
 • Love Is Blind
 • Our Planet
 • Grace and Frankie

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Έφυγε απο τη ζωή μια 56χρονη. Στους 296 οι νεκροί στη χώρα

Newsteam 0 Comments

Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό στη χώρα μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 296. Πρόκειται για μια 56χρονη γυναίκα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου είχε διακομισθεί από το Διδυμότειχο στις 3 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Η γυναίκα εισήχθη και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 56χρονη έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Μόνικα Μπελούτσι: Σε ποιό ελληνικό νησί θέλει να αγοράσει σπίτι;

Newsteam 0 Comments

|

7 Σεπτεμβρίου 2020

11:16

Ο αγαπημένος προορισμός της απόλυτης Ιταλίδας καλλονής στη χώρα μας είναι η Πάρος

Ερωτευμένη με την Ελλάδα δηλώνει η Μόνικα Μπελούτσι. Και το αποδεικνύει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοράσει σπίτι στο αγαπημένο της νησί, την Πάρο.

«Θα το ήθελα πάρα πολύ να αγοράσω σπίτι στην Πάρο αλλά όχι, δεν το έχω ακόμα! Την αγαπώ την Ελλάδα και είναι πολύ κοντά στην κουλτούρα μου. Έτσι, όταν είμαι εδώ, όλη αυτή η μεσογειακή διάθεση μου βγαίνει και νιώθω τόσο οικεία. Αγαπώ την Ελλάδα και λατρεύω την Πάρο», είπε σε συνέντευξη της στη Real Life.

Όσον αφορά την παράσταση αλλά και τη ζωή της Μαρίας Κάλλας δήλωσε τα εξής:

«Ήταν μοναδική! Ιδιαίτερη. Συναρπαστική. Μια απόλυτη ντίβα, ένα πλάσμα γεμάτο ζωή, που είχε, όμως, στοιχεία ενός αγγέλου! Και είμαι ευτυχής που «φωτίζω» κρυφές και άγνωστες πτυχές της ζωής της μέσα από τις επιστολές αυτές, που βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas», στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια κατά τη διάρκεια 30 ετών».

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Νεκρός τώρα ένας άντρας 49 ετών. Στα 290 θύματα

Newsteam 0 Comments

Τους 290 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Τελευταίο θύμα στην μακάβρια λίστα είναι ένας 49χρονος άνδρας ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ.

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Μάρθα Βούρτση ο Ερντογάν στη Μέρκελ και οι 2+1 ημερομηνίες-κλειδιά για τον Σουλτάνο

Newsteam 0 Comments

Την… επακούμβιση Ρόδου και Καστελόριζου προαναγγέλλει η Άγκυρα

Πολλά είναι τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους νεο-οθωμανικούς λεονταρισμούς του στην ανατολική Μεσόγειο και μπροστά στον κίνδυνο του πολλαπλού «στραπατσαρίσματός» του παίζει το γερμανικό «χαρτί», ελπίζοντας ότι δεν θα προδοθεί από το συνήθως φίλα διακείμενο στην Άγκυρα, Βερολίνο.
Δεν εξηγείται αλλιώς το τηλεφώνημα που, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV, φέρεται να έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας τη μεσολάβηση της τελευταίας προκειμένου η Γαλλία να ανακρούσει πρύμναν και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την ανατολική Μεσόγειο.
Ως κακομαθημένο παιδί αλλά και μια δόση… Μάρθας Βούρτση, ο Ερντογάν εμφανίζεται να «κλάφτηκε» στη Μέρκελ, αναρωτώμενος «τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκωλ” να κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο» και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας».
Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να απάντησε στον Ερντογάν ότι θα επιδιώξει να μιλήσει όχι μόνο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ελληνικού καναλιού, η Μέρκελ υποσχέθηκε στον Ερντογάν ότι θα ξαναμιλήσουν αφότου η ίδια έχει επικοινωνήσει με Μακρόν και Μητσοτάκη.
Ουδεμία έκπληξη προξένησε, πάντως, στους παρακολουθούντες στενά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις των πολλών τελευταίων μηνών η «προσφυγή» Ερντογάν στη γερμανική διαμεσολάβηση. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησαν στο iapospi.gr μερικοί εξ αυτών, εκτός από την παραδοσιακή φιλία των δύο χωρών, στο… καλεντάρι του Ταγίπ Ερντογάν υπάρχουν σημειωμένες 2+1 ημερομηνίες-κλειδιά οι οποίες και θα καθορίζουν τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική του «Σουλτάνου».
Η πρώτη είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020 και σχετίζεται άμεσα με την παραδοσιακά φιλότουρκη Γερμανία καθώς, ως γνωστόν, μέχρι τότε το Βερολίνο θα ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι μέχρι τότε ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να παίξει όλα τα χαρτιά του, εκτιμώντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα ανεχτεί εμμέσως πλην σαφώς τα πολεμοχαρή παραστρατήματά του.
Η δεύτερη ημερομηνία είναι αναμφίβολα η 3η του Νοέμβρη, ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ για την εκλογή του 59ου Προέδρου της αστερόεσσας. Σε αυτή την περίπτωση ο Ερντογάν ποντάρει όλα του τα λεφτά στην επανεκλογή Τραμπ, η οποία παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις των δύο ανδρών εκτιμάται ότι εξυπηρετεί –άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο φανερά– τα συμφέροντα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.
Και σε αυτή την περίπτωση τα προγνωστικά θέλουν την Τουρκία να εκμεταλλεύεται το χρονικό διάστημα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου για να ασκήσει τους γεωπολιτικούς εκβιασμούς της, όχι μόνο διά της στρατιωτικής ισχύος αλλά και μέσω της «κάνουλας» του μεταναστευτικού.
Σε κάθε περίπτωση και με τις τουρκικές NAVTEX να ανανεώνονται, το τρίτο άμεσο χρονικό διάστημα στο οποίο τεντώνει τις κεραίες της η Αθήνα είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για τις 24 και 25 Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί των τουρκικών προθέσεων θυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα (7/9) η τουρκική φιλο-ερντογανική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» προαναγγέλλει ότι η navtex που βρίσκεται σε ισχύ για το Ορούτς Ρέι και εκπνέει στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου, με τις έρευνες να διαρρέεται ότι θα… επακουμβίσουν στα χωρικά ύδατα της Ρόδου και του Καστελόριζου!!!

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Η χώρα θρηνεί τον 286ο νεκρό της πανδημίας

Newsteam 0 Comments

Ο άνδρας ηλικίας 74 ετών νοσηλευόταν από τις 27 Αυγούστου στην Εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία (σ.σ. είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό) και είχε υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη και υποθυρεοειδισμό.

 

 

 

 

 

Πλέον, στη χώρα μας, τα θύματα από την πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός είναι 286.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ . Κατέληξαν τέσσερις τη νύχτα – Στους 279 οι νεκροί

Newsteam 0 Comments

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι με κορονοϊό πεθάναν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη χώρα μας, μία 94χρονη, μία 74χρονη ένας 86χρονος και μια 99χρονη.

 

 

Συγκεκριμένα, η 94χρονη κατέληξε στις 00:50 και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης από τις 25 Ιουλίου, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

 

 

 

Υποκείμενα νοσήματα είχαν και η 74χρονη που κατέληξε στις 3:25 και η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, αλλά και ο 86χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή στις 4:16 στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

 

 


Η 99χρονη
κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου από επιπλοκές λόγω κορονοϊου και είναι το 23ο θύμα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ερωτευμένος με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ο Ed Westwick

Newsteam 0 Comments
FacebookTwitter

Για διακοπές στη Σαντορίνη βρίσκεται ο διάσημος ηθοποιός Ed Westwick.

Ο πρωταγωνιστής του Gossip Girl ανεβάζει τα υπέροχα τοπία του κυκλαδίτικου νησιού. Βεβαίως τα περισσότερα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram απεικόνιζαν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που μαγεύει τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το νησί από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Ed Westiwick κάνει βόλτα στη χώρα εκθειάζοντας τις ομορφιές της Σαντορίνης στους 7 εκατομμύρια ακολούθους του.

Δείτε στιγμιότυπα:

FacebookTwitter
Διάβασε το »

Welt: Ο Ερντογάν είχε ζητήσει να βυθιστεί ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο

Newsteam 0 Comments

Άρθρο της γερμανικής Welt αναφέρει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει από το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο.

Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν, αναφέρει ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος το οποίο τονίζει μεταξύ άλλων πως μια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απειλεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια η Welt κάνει μία αποκάλυψη επικαλούμενη στρατιωτικούς κύκλους. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό τη βύθιση ενός ελληνικού πλοίου στη Μεσόγειο.

Πρέπει να το κάνετε χωρίς να σκοτωθεί κανείς, φέρεται να είπε ο Ερντογάν. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν και τότε κάποιος άλλος πρότεινε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Welt- να καταρριφθεί ένα ελληνικό αεροσκάφος, καθώς ο πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κάθισμα εκτόξευσης για να σωθεί.

Ωστόσο και αυτό το σχέδιο αρνήθηκαν να το υλοποιήσουν οι στρατηγοί.

Σύμβουλος του Ερντογάν παραληρεί: Τα ελληνικά στρατεύματα στα νησιά θα πεθάνουν από πείνα

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Μεσούτ Χακί Κασίν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες στρατιώτες στα νησιά θα πεθάνουν από την πείνα.

Όσα είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση αναδημοσιεύει στο Twitter ο δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, σημειώνοντας πως ο Ερντογάν φυλάκισε 179 δημοσιογράφους και έβαλε λουκέτο σε πάνω από 180 μέσα ενημέρωσης ώστε ο τρελός σύμβουλός του να εκτοξεύει τέτοια σκουπίδια στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Κασίν είπε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα λιμοκτονεί καθώς ο τουρισμός πέθανε.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες μικροσκοπικούς και νάνους, ενώ οι Τούρκοι είναι γίγαντες.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Ένταξη 53 αγροτών από το Νότιο Αιγαίο στο Υπομέτρο 6.3 Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Newsteam 0 Comments

Στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, 53 δικαιούχοι αγρότες, οι αιτήσεις των οποίων κρίθηκαν επιλέξιμες, εντάσσονται στο Υπομέτρο 6.3 Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.3, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσφυγών που κατατέθηκαν επί του αρχικού πίνακα αξιολόγησης των υποβληθεισών αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα.

Η δημόσια δαπάνη των 53 επιλέξιμων Πράξεων ανέρχεται σε 742.000 ευρώ. Η δημόσια οικονομική ενίσχυση που θα λάβει κάθε δικαιούχος, ανέρχεται σε 14.000 ευρώ. Αρμόδιος φορέας των πληρωμών είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η οικονομική στήριξη καταβάλλεται σε δύο δόσεις.

Η α΄ δόση (70% του συνολικού ποσού στήριξης) καταβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης.

Η β΄ δόση καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση και ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου του και σε κάθε περίπτωση, το αργότερο εντός 5 ετών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης με προϋποθέσεις την ορθή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την τήρηση των συναφών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων, που περιγράφονται στην Πρόσκληση.

Η ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου είναι τα τρία έτη και η μέγιστη τα τέσσερα έτη.

Στόχος του Υπομέτρου Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες, μέσω ενεργειών που αφορούν, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι ικανές να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες αγρότες που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και κατοικούν σε μικρές κοινότητες έως 5.000 κατοίκων, για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους, οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει την γενικότερη ευθύνη και εποπτεία της οργάνωσης, εφαρμογής και παρακολούθησης του Υπομέτρου 6.3, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η παρακολούθηση και η επίβλεψη της υλοποίησης της Πράξης και του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε δικαιούχου, γίνεται από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ν. Δωδεκανήσου και Ν. Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διάβασε το »

Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τουρκία: Αυξάνει τις εντάσεις και αποσταθεροποιεί την περιοχή

Newsteam 0 Comments

Σε νέα καταδίκη των τουρκικών ερευνών προχώρησε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι οι κινήσεις της Άγκυρας αυξάνουν τις εντάσεις και αποσταθεροποιούν την περιοχή.

Στόχος της Ουάσιγκτον είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιστρέψουν όλα τα μέρη στο τραπέζι του διαλόγου και για αυτό ακριβώς τονίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος μέσα από την επίδειξη ισχύος.

Την ίδια ώρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τη μερική άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία. Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται στο πλαίσιο του γνωστού Νόμου EastMed Act και θα έχει μερικό χαρακτήρα, καθώς η απαγόρευση για την πώληση όπλων που έχουν φονικό χαρακτήρα (lethal weapon) θα παραμείνει σε ισχύ.

Η άρση του εμπάργκο αφορά το δημοσιονομικό έτος 2020-2021 και θα έχει τη δυνατότητα να ανανεωθεί. Όπως εξήγησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αμερικανική διπλωματία κινείται στη γραμμή πράττοντας και βλέποντας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάνει απότομες αλλαγές αλλά προχώρα βήμα-βήμα σε προσεκτικές κινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να διευκρινίσει, ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν συνδέεται με την Ελλάδα, την Τουρκία και το Αιγαίο, αλλά έχει να κάνει  με την στρατηγική αναβάθμιση της συνεργασίας με την Κύπρο, η οποία, όπως σημείωσε, θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για την ίδια την περιοχή όσο και για τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Κυβερνητικός αξιωματούχος σε Reuters: Η χώρα μας συνομιλεί με τη Γαλλία για μαχητικά αεροσκάφη

Newsteam 0 Comments

Σε συνομιλίες με τη Γαλλία για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται η Ελλάδα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται μαχητικά αεροσκάφη.

Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τη Γαλλία και όχι μόνο, προκειμένου να αυξήσουμε το αμυντικό δυναμικό της χώρας, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters με το όνομά του να μην αναφέρεται.

Μάλιστα ο αξιωματούχος σημείωσε πως σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει μία συζήτηση που περιλαμβάνει την αγορά αεροσκαφών

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν είχαν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

Το Reuters αναφέρει ότι ελληνικά Μέσα ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Αθήνα συμφώνησε να αγοράσει 18 μαχητικά Rafale από τη Γαλλία.

Δεν υπάρχει συμφωνία όπως γράφτηκε σε πολλά Μέσα. Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις για διάφορα θέματα, είπε πηγή της γαλλικής κυβέρνησης, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταξύ άλλων σημειώνει πως αυτές οι κινήσεις της Ελλάδας για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, έρχονται μετά τις εντάσεις που αυξάνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των ενεργειακών πόρων.

Προ των πυλών η αγορά νέων οπλικών συστημάτων αξίας 10 δισ. ευρώ για την άμυνα της χώρας μας

Η ελληνοτουρκική κρίση καθιστά επιτακτική την ανάγκη προμήθειας νέων οπλικών συστημάτων προκειμένου αφενός να εξακολουθεί η χώρα μας να είναι θωρακισμένη έναντι των εξ ανατολών γειτόνων και αφετέρου να διατηρήσει τη συμμαχία με τις προμηθεύτριες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αναμένεται να αυξήσει την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας δαπανώντας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςπροανήγγειλε προ ημερών στη Βουλή τις αγορές νέων όπλων σημειώνοντας ότι όπου χρειάζεται να κάνουμε τις στοχευμένες εκείνες επενδύσεις που δυστυχώς η γεωπολιτική μας θέση επιβάλλει. Αν αυτό σημαίνει κάποιες μικρές παραπάνω θυσίες από τον ελληνικό λαό, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι αυτές τις θυσίες πρέπει να τις αναλάβουμε για να μπορέσουμε επιτέλους να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμειςμας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας νωρίτερα στον Alpha τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχυθούν, και όχι μόνον εξοπλιστικά. Έχουμε όλες τις επιλογές για να τις στηρίξουμε. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να μειώσουμε όσο μπορούμε τους φόρους – παροδικά ή μόνιμα – να είμαστε κοντά στην κοινωνία, και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τα περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ που θα κατευθυνθούν στον εκσυγχρονισμό του στρατεύματος, το 1 με 1,5 δισ. θα εκταμιευτεί τους προσεχείς μήνες για την προμήθεια βλημάτων, τορπιλών, ανταλλακτικών και συναφούς υλικού. Παράλληλα φαίνεται ότι έχουν αναθερμανθεί οι επαφές με τη Γαλλία για την αφορά 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale τέταρτης γενιάς και των πολυσυζητημένων δύο φρεγατών τύπου Bejhara. Είναι άλλωστε κι αυτός ένας από τους λόγους που οι Γάλλοι μας στηρίζουν αυτές της δύσκολες ώρες.

Την ανάγκη αγοράς τέτοιου είδους φρεγατών επιβεβαιώνει και ο ναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγγολφόπουλος που μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλα πλοία για την άμυνα μιας τόσο μεγάλης περιοχής όπως είναι η Ανατολική Μεσόγειος και βεβαίως για να καλύψουμε όλο το φάσμα. Από την πλευρά του ο αναλυτής Νικόλαος Παούνης στο ίδιο δελτίο σημείωπε πως τα Rafale μπορούν να πλήξουν από μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας τους εχθρικούς αεροπορικούς σχηματισμούς, να τους απομειώσει αριθμητικά και στη συνέχεια να τους αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις σε κλειστή εμπλοκή.

Πηγή : Reuters /newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού στους νέους φαντάρους που παρουσιάζονται τον Σεπτέμβριο

Newsteam 0 Comments

Έλεγχος για κορονοϊό σε όλους τους υπόχρεους σε στράτευση, που παρουσιάζονται τον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιείται με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται από κλιμάκια των ΕΔ και του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, αποστέλλει με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και με SMS, προς όλους τους νέους στρατεύσιμους και στα τρία σώματα των ΕΔ, χρήσιμες οδηγίες προστασίας ενόψει της κατάταξής τους, καθώς και που να απευθυνθούν και τι να κάνουν σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν στη νόσο.

Το μήνυμα προς τους νέους στρατεύσιμους αναλυτικά αναφέρει: Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θέλει πριν την κατάταξή σου να σου επιστήσει την προσοχή για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά κυρίως την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν την κατάταξη.

Αν πριν την ημερομηνία κατάταξής σου παρουσιάσεις συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, επικοινώνησε αμέσως με τον γιατρό σου ή τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 2105212054. Στην περίπτωση που νοσεί άτομο του στενού οικογενειακού σου κύκλου, ενημέρωσε εγκαίρως την υγειονομική υπηρεσία της μονάδας κατάταξής σου. Ενημερώσου για τις οδηγίες προστασίας στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αναλυτικά τις οδηγίες για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ,

https://www.civilprotection.gr/el/koronoios-covid-19-hrisimes-odigies

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Διάβασε το »

Επανέκδοση δεκαετούς ομολόγου. Σούπερ υπερχρέωση-Θηριώδη δίδυμα ελλείμματα-Άγρια λιτότητα

Newsteam 0 Comments

Σε επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου, ίσως και τις επόμενες μέρες, προχωρά το Δημόσιο (ΟΔΔΗΧ) προκειμένου να δανειστεί επιπροσθέτως από τις αγορές 1,5 έως 2 δις για να καλύψει δαπάνες, πέραν των 14 δις που έχει δαπανήσει έως τώρα, με στόχο να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση, η οποία λαμβάνει όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις.

Ο νέος αυτός δανεισμός, τον οποίον είναι βέβαιον ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, γίνεται απολύτως απαραίτητος αφού η Ε.Ε δεν έχει δώσει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση, ούτε προβλέπεται να δώσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του ’21 αλλά μόνο δάνεια ύψους 2,5 δις από το πρόγραμμα SURE για την εργασία, που και αυτά θα αρχίσουν να δίδονται από το τέλος του 2020 με βάθος τριετίας.

Έτσι η υπερχρεωμένη Ελλάδα, προσφεύγοντας σε νέο δανεισμό από τις αγορές όσο και σε δανεισμό από την Ε.Ε, θα δει φέτος το μη βιώσιμο και επαχθές χρέος της να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η χρονιά θα κλείσει και με θηριώδη ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών και στον προϋπολογισμό, εφάμιλλα εκείνων που άνοιξαν τον δρόμο στα καταστροφικά μνημόνια το 2010 αλλά με τη διαφορά ότι τώρα η υπερχρέωση της χώρας θα είναι πολύ μεγαλύτερη και θα σπάει όλα τα ρεκόρ, ενώ τολίπος από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει καεί και τις έχει οδηγήσει στην υπερχρέωση ώστε να χάνουν τα σπίτια τους, να οδηγούνται σε λουκέτο και σε πλειστηριασμούς των περιουσιών τους.

Αν λάβουμε υπόψη ότι παράλογος στόχος κυβέρνησης και θεσμών είναι η Ελλάδα να οδηγηθεί σε μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα, τότε αντιλαμβανόμεθα ότι ο στόχος του 2021 είναι να εφαρμοσθεί μια τέτοιου μεγέθους άγρια λιτότητα απέναντι στην οποία οι περικοπές μισθών και συντάξεων των μνημονιακών χρόνων μπορεί να φαντάζουν ως χάδι!

Για τον ελληνικό λαό ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πραγματικός εφιάλτης με άκρως επικίνδυνες συνέπειες και για τα κρίσιμα εθνικά θέματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ για το 10ετες ομόλογο:ΔΕΚΑΕΟΜΟΛΟΓΑ

Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έδωσε εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale ως Joint Lead Managers για να τρέξουν την έκδοση.

Σημειώνεται πως το 10ετές ομόλογο είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με απόδοση 1,5% και λήξη στις 18 Ιουνίου του 2030.

Το ευνοϊκό κλίμα στην αγορά το οποίο διατηρεί την απόδοση του ελληνικού τίτλου κοντά στο 1% σε συνδυασμό με την στρατηγική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο για την αναπλήρωση των ταμειακών διαθεσίμων που χρησιμοποιούνται για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, οδήγησε στη σχετική απόφαση η οποία και αναμενόταν ευρέως από την αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικός στόχος είναι η άντληση ενός σχετικά μικρού ποσού, κοντά στο 1,5 με 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως με τις τρεις εκδόσεις φέτος, έχουν αντληθεί συνολικά 7,5 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία τουλάχιστον έκδοση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν περίπου 4 δισ. ευρώ επιπλέον των 14 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δαπανηθεί για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στο υπόλοιπο του έτους, τα οποία και αναμένεται να καλυφθούν εν μέρει από την εισροή πόρων της Ε.Ε (ΕΣΠΑ, SURE, ΕBRD, SMPs και ANFAs) και εν μέρει από εκδόσεις ομολόγων έως 2 δισ. ευρώ.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »