Πατήστε ESC για κλείσιμο

CIGB-258 - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Η Κούβα αναπτύσσει αποτελεσματικό πεπτίδιο κατά του COVID-19

Newsteam 0 Comments

Το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας (CIGB) ανέπτυξε το CIGB-258, μια νέα πρωτεΐνη που είναι αποτελεσματική στη θεραπεία Covid-19.

Είναι ένα ανοσοτροποποιητικό πεπτίδιο, το οποίο προέρχεται από την πρωτεΐνη απάντησης κυτταρικής καταπόνησης, γνωστή ως HSP60. Το μόριο αυτό σχεδιάστηκε από βιοπληροφορικά εργαλεία και λαμβάνεται από χημική σύνθεση, επιβεβαίωσε η ερευνητής της CIGB Δρ. Gillian Martinez Donato.

Σύμφωνα με την Martinez, η CIGB-258 λειτουργεί στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρωτεΐνη αυτή αυξάνει τη συγκέντρωσή της κατά τη διάρκεια λοιμώξεων από ιούς και φλεγμονωδών διαδικασιών.

Η CIGB ζήτησε τη χρήση CIGB- 258 σε επιβεβαιωμένους από COVID ασθενείς στα σοβαρά και κρίσιμα στάδια. Από τις 5 Μαΐου, 31 ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία με αυτό το πεπτίδιο.

Όπως εξήγησε η Donato, 12 ασθενείς ξεκίνησαν θεραπεία με CIGB- 258 στα σοβαρά τους στάδια και 19 στην κρίσιμη φάση της νόσου. Στην πρώτη ομάδα, η επιβίωση ήταν 92%, ενώ στη δεύτερη ομάδα ήταν 73%.

@japortalmiranda "se refirió a los aportes de la industria médico-farmacéutica y biotecnológica, con productos novedosos para el tratamiento de la enfermedad, como el Interferón alfa 2b recombinante, anticuerpos monoclonales, el péptido CIGB-258 y el Surfacen @MINSAPCuba pic.twitter.com/e67yPncZgC

— Revista Bohemia (@bohemiaonline) May 18, 2020

Ο Υπουργός Υγείας της Κούβας, Jose Angel Portal Miranda, αναφέρθηκε στις συνεισφορές της φαρμακευτικής και βιοτεχνολογικής βιομηχανίας, με καινοτόμα προϊόντα για τη θεραπεία της νόσου, όπως η ανασυνδυασμένη ιντερφερόνη άλφα 2b, τα μονοκλωνικά αντισώματα, το πεπτίδιο CIGB- 258 και το Surfacen.

Αυτό το πεπτίδιο είναι ασφαλές, με ένδειξη αποτελεσματικότητας σε μια αρχική φάση κλινικής μελέτης σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, μειώνοντας την κλινική δραστικότητα που σχετίζεται με αυτή την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας και του οιδήματος στα χέρια των ασθενών, δήλωσε ο Martinez.

Η CIGB υπέβαλε την αίτηση στο Κέντρο Ελέγχου Φαρμάκων, Εξοπλισμού και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων της Κούβας (Cecmed) για τη θεραπευτική χρήση του σε επιβεβαιωμένους ασθενείς του COVID- 19 στα σοβαρά και κρίσιμα στάδια.

Μια κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη σε 187 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, και τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη του 2020, εξήγησε η ειδικός της CIGB.

Μέχρι στιγμής, η Κούβα έχει καταγράψει 1.881 θετικά κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 79 θανάτων, και 1.505 αναρρώσεων.

Από την Guernica
Από την Guernica

Διάβασε το »