Πατήστε ESC για κλείσιμο

Chicanos - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ένοπλοι Chicanos στο Τέξας ηγούνται της διαδήλωσης για τις Μαύρες Ζωές

Newsteam 0 Comments

Πηγή: Fight Back News

Στις 30 Μαΐου 200 διαδηλωτές της εργατικής τάξης κατέβηκαν στους δρόμους και μπροστά από το δημαρχείο τους για να ενωθούν αλληλέγγυα με τις μαύρες αδερφές, αδελφούς και συντρόφους στις ΗΠΑ. Η εκδήλωση κλήθηκε και ηγήθηκε από την Κόκκινη Πτέρυγα(Red Wing) και ήταν μέρος της έκκλησης της Εθνικής Συμμαχίας κατά του ρατσισμού και της πολιτικής καταστολής(NAARRIT).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια φωνή του Φρεντ Χάμπτον, Είμαι! Είμαι! Επαναστάτης! Επαναστάτης! Συνεχίζοντας το πνεύμα του Χάμπτον, οι ακτιβιστές της Κόκκινης Πτέρυγας εξήγησαν τη σημασία της Μαύρης Επανάστασης.

Δεκάδες διαδήλωσαν και φώναξαν συνθήματα για να απαιτήσουν δικαιοσύνη και λογοδοσία από τις τοπικές κυβερνήσεις και την επιβολή του νόμου, που δεν έχει δει τίποτε άλλο παρά αυξήσεις στον προϋπολογισμό. Μερικά από τα συνθήματα περιελάμβαναν, Οι μαύρες ζωές έχουν σημασία! και Ποιανού ειναι οι δρόμοι; Οι δρόμοι μας!

Οι ένοπλοι Chicanos προστάτευσαν τις καταπιεσμένες εθνικότητες που διαμαρτύρονταν. Ένα πλακάτ δίπλα τους εξήγησε, Γιατί είμαστε οπλισμένοι; Τον περασμένο Αύγουστο ένας φασίστας οδήγησε πάνω από 600 μίλια από το Ντάλας στο Ελ Πάσο για να σκοτώσει καφέ ανθρώπους. Συγκεκριμένα, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν. Ακροδεξιοί διαδηλωτές είναι γνωστό ότι γίνονται βίαιοι. Εξοπλιζόμαστε επειδή πιστεύουμε στο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα.

Νότια κατά μήκος των συνόρων Η.Π.Α.-Μεξικού στην κοιλάδα Rio Grande, μια άλλη ομάδα στο Εδιμβούργο επίσης κινητοποιήθηκε μπροστά από το δημαρχείο. Η εκδήλωση στο Εδιμβούργο είχε περισσότερους από 100 διαδηλωτές.

Η κοιλάδα του Ρίο Γκράντε και το Λαρέντο είναι η πατρίδα μιας ισχυρής συνοριακής περιπολίας και παρουσίας της Μεταναστευτικής και Συνοριακής Επιβολής(ICE). Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν σε ένα μόνιμο ταξικό χάσμα και η αντθρώπινη υπόσταση των ανθρώπων χωρίς χαρτιά υποτιμάται.

Οι διοργανωτές θα επιστρέψουν σε δράση για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα για περισσότερη χρηματοδότηση. Οι Νότιοι Τεξανοί οργανώνονται και ετοιμάζονται να διατηρήσουν ο ένας τον άλλο ασφαλή κατά τη διάρκεια του κλιμακούμενου αγώνα.

Από την Guernica
Από την Guernica

Διάβασε το »