Πατήστε ESC για κλείσιμο

Borotba - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Borotba: Αλληλεγγύη με τους αγωνιστές κατά του ρατσισμού και της κοινωνικής καταπίεσης!

Newsteam 0 Comments

Ανακοίνωση της ουκρανικής επαναστατικής οργάνωσης Borotba για την εξέγερση στις ΗΠΑ:

Το κίνημα Borotba της Ουκρανίας και των δημοκρατιών του Donbass εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τη λαϊκή εξέγερση κατά του ρατσισμού και της κοινωνικής καταπίεσης που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διαμαρτυρίες σάρωσαν τη χώρα μετά τη σαδιστική δολοφονία του ΑφροΑμερικανού πολίτη Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάββιν, ο οποίος στραγγαλισε τον Φλόιντ σκόπιμα, κρατώντας το χέρι του στην τσέπη του, για να δείξει ταυτόχρονα τη δύναμή του και να ταπεινώσει το θύμα του. Το ιστορικό αυτού του κυρίου περιλαμβάνει ήδη μια σειρά από φρικαλεότητες. Παρόμοιες πράξεις φυλετικής βίας και ανθρωποκτονίας είναι κοινές κοινές στην αστυνομία των ΗΠΑ.

Τα σταφύλια της οργής τα οποία γνωρίζαμε από τα βιβλία των John Steinbeck, Theodore Dreiser και Sinclair Lewis ωριμάζουν ξανά μπροστά στα μάτια μας.

Τα καπιταλιστικά μονοπώλια των ΗΠΑ έχουν στερήσει σε ορισμένους από τους πολίτες τους την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και ασφαλείς, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα, ολόκληρες αστικές περιοχές έχουν μετατραπεί σε γκέτο των οποίων οι κάτοικοι υποφέρουν από φτώχεια και έλλειψη προοπτικής, από τα οποία δεν μπορούν να βγουν, και καταδικάζουν τα παιδιά τους στην ίδια μοίρα. Αυτό οδηγεί στην ατελείωτη αναπαραγωγή του πραγματικού φυλετικού διαχωρισμού, αν και έχει επίσημα και νόμιμα καταργηθεί.

Ταυτόχρονα, η επισφάλεια των θέσεων εργασίας, ο πληθωρισμός και η δύσκολη πρόσβαση σε βασικες αναγκες ωθούν τα φτωχότερα τμήματα της εργατικής τάξης στη φτώχεια. Στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, το φαινόμενο των φτωχών εργαζομένων έχει διαδοθεί. Με το μεγαλύτερο ΑΕΠ στον κόσμο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα της φτώχειας και της ανισότητας.

Χαιρετίζουμε την ευρεία κινητοποίηση της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των μαθητών, των μεταναστών εργαζομένων και των αντιφασιστών.

Η εξέγερση ενάντια στην αστυνομική βία αποτελεί επίσης σύμβολο του παγκόσμιου αγώνα ενάντια στο ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιου αστυφύλακα.

Το κίνημα είναι ακόμα αυθόρμητο, αλλά ο χαρακτήρας της τάξης των επερχόμενων μαχών είναι ήδη ορατός. Η ανάπτυξη μιας σαφούς επαναστατικής γραμμής, η εισαγωγή της ταξικής συνείδησης στις μάζες των αγωνισομένων, είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους μας από το Struggle-La Lucha και με όλους τους μαχητές για το σκοπό του σοσιαλισμού και της προόδου.

Από την Guernica
Από την Guernica

Διάβασε το »