Πατήστε ESC για κλείσιμο

Bloomberg - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Bloomberg για χώρα μας: Κρίση τουρισμού – αύξηση ανεργίας

Newsteam 0 Comments

Στο εγχείρημα της επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο του Bloomberg. Επισημαίνει τους φόβους που υπάρχουν για την αύξηση της ανεργίας στη χώρα, καθώς μεγάλο ποσοστό εργαζομένων απασχολείται στον τουριστικό κλάδο.

Ο Βαγγέλης Γιακούμης ανησυχεί. Με το καλοκαίρι προ των πυλών, ο 28χρονος κανονικά θα προετοιμάζονταν για τη σεζόν ως μπάρμαν σε ένα ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, στα παράλια της Αθήνας.

Φέτος, φυσικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μετά την ολοκλήρωση του lockdown τον περασμένο μήνα, η Ελλάδα μόλις τώρα αρχίζει να υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, με τις πτήσεις να επανεκκινούν στις 15 Ιουνίου και με διαφορετικούς κανόνες ανάλογα με το αεροδρόμιο προέλευσης.

Οι κρατήσεις είναι υποτονικές, τα ξενοδοχεία περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τις διεθνείς πτήσεις, δήλωσε ο Γιακουμής. Πόσες πτήσεις θα υπάρχουν, ο αριθμός των τουριστών θα είναι ουσιαστικός;.

Από την απάντηση σε αυτή την ερώτηση κρίνονται πολλά, για τον Γιακούμη, τους συναδέλφους του αλλά και την Ελλάδα συνολικά.

Ενώ η κυβέρνηση επέτρεψε στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να επανεκκινήσουν την λειτουργία τους από την 1η Ιουνίου – και στα εποχιακά από τις 15 Ιουνίου – τα περισσότερα εξακολουθούν να περιμένουν για να διαπιστώσουν εάν αξίζει να ξανανοίξουν.

Στη Γλυφάδα, όλοι οι υπάλληλοι στο οικογενειακό ξενοδοχείο όπου εργάζεται ο Γιακούμης, περίπου 30 άτομα, παραμένουν σε κατάσταση αναμονής και πληρώνονται μέσω του κρατικού χρηματοδοτούμενου προγράμματος. Εάν οι προβλέψεις επαληθευτούν, πολλοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Σχεδόν οι μισοί από τους 600.000 υπαλλήλους στον κλάδο εστίασης και τουρισμού στην Ελλάδα θα χάσουν τη δουλειά τους φέτος, σύμφωνα με τον Γιώργο Χότζογλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν κρατήσεις έως τις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο Χότζογλου. Ακόμα κι αν κάποια ξενοδοχεία ανοίγουν για μερικούς μήνες μετά τις 20 Ιουλίου, πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι θα πρέπει να ζήσουν τους επόμενους 12 μήνες με 2.800 ευρώ στο καλύτερο σενάριο ή 1.200 ευρώ στο χειρότερο.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Οι μεγάλες πετρελαϊκές των ΗΠΑ κερδίζουν εκατομμύρια από φοροαπαλλαγές εν μέσω COVID-19

Newsteam 0 Comments

Με πληροφορίες από Bloomberg

Καθώς κατευθυνόταν προς τη χρεοκοπία, η Diamond Offshore Drilling Inc. εκμεταλλεύτηκε μια ασήμαντη διάταξη στο νομοσχέδιο για τα κίνητρα που ενέκρινε το Κογκρέσο τον Μάρτιο για να λάβει επιστροφή φόρου ύψους 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, ζήτησε από έναν δικαστή πτώχευσης να εγκρίνει το ίδιο ποσό για μπόνους σε εννέα στελέχη.

Η επιχείρηση γεώτρησης είναι μια από τις δεκάδες πετρελαϊκές εταιρείες και εργολάβους που τώρα διεκδικούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές εκπτώσεις. Χρησιμοποιούν μια διάταξη του νόμου των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την τόνωση, ο οποίος ονομάζεται νόμος CARE, που τους δίνει περισσότερα περιθώρια να μειώσουν τις πρόσφατες απώλειες.

Πρόκειται για ένα μυστικό πακέτο διάσωσης για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο Τζέσι Κόλμαν, ανώτερος ερευνητής της Documento, ομάδας επαγρύπνησης που παρακολουθεί τις φορολογικές αξιώσεις. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που χάνουν χρήματα τα τελευταία χρόνια — και τώρα παίρνουν τα χρήματα πίσω ως επιταγή από τους φορολογούμενους. Αυτό ακριβώς κάνει η βιομηχανία πετρελαίου.

σχετίζεται με τα Stealth Bailout φτυάρια εκατομμυρίων δολαρίων για τις πετρελαϊκές εταιρείες

Ηλεκτρονικές γεωτρήσεις με έδρες κυβερνοχώρουΠηγή: Diamond Offshore Drilling Inc.

Η αλλαγή δεν στόχευε μόνο τη βιομηχανία πετρελαίου. Ωστόσο, η δομή της ωφελεί μοναδικά τις εταιρείες ενέργειας που σημείωναν κέρδη ρεκόρ το 2018, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σε 76,41 δολάρια το βαρέλι, μόνο και μόνο για να δουν την τύχη τους να αλλάζει ένα χρόνο μετά.

Περισσότερα από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο νόμο CARE Act διεκδικούνται από τουλάχιστον 37 πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και εργολάβους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Bloomberg News σχετικά με τις πρόσφατες αιτήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πέραν της Diamond Offshore, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει, παραλήπτες είναι ο παραγωγός πετρελαίου Occidental Petroleum Corp. και το διυλιστήριο Marathon Petroleum Corp.

Η αλλαγή δεν στόχευε μόνο τη βιομηχανία πετρελαίου. Ωστόσο, η δομή της ωφελεί εξαιρετικά τις εταιρείες ενέργειας που σημείωναν κέρδη ρεκόρ το 2018, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σε 76,41 δολάρια το βαρέλι, μόνο και μόνο για να δουν την τύχη τους να αλλάζει ένα χρόνο μετά.

Περισσότερα από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο νόμο CARE Act διεκδικούνται από τουλάχιστον 37 πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και εργολάβους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Bloomberg News σχετικά με τις πρόσφατες αιτήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πέραν της Diamond Offshore, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει, παραλήπτες είναι ο παραγωγός πετρελαίου Occidental Petroleum Corp. και το διυλιστήριο Marathon Petroleum Corp.

Άλλες πετρελαϊκές εταιρείες αναφέρουν ότι δεν άσκησαν πιέσεις στο Κογκρέσο για την αλλαγή, η οποία είναι ευρέως διαθέσιμη σε όλες τις βιομηχανίες. Δεν ζητήσαμε κανένα όφελος, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους φορολογικούς νόμους όπως ψηφίστηκε από το Κογκρέσο, οι οποίοι ισχύουν για όλες βιομηχανικές επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε ο Τζαμάλ Κέϊρι, εκπρόσωπος Τύπου της Marathon, που αποκόμισε όφελος 411 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κογκρέσο ενσωμάτωσε τη φορολογική μεταρρύθμιση που διέπει τις απώλειες στα μέτρα τόνωσης, καθώς οι νομοθέτες κινήθηκαν γρήγορα το Μάρτη για να κατευθύνουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από κορονοϊό. Παράλληλα με τις αυξημένες πληρωμές ανεργίας και τα προγράμματα μισθοδοτικών δανείων, οι νομοθέτες είδαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον φορολογικό κώδικα για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να πληρώσουν ενοίκιο, εργαζόμενους και ασφάλειες.

Λανσαρίστηκε ως βοήθεια για τις μικρές επιχειρήσεις, ανέφερε ο Στιβ Ρόζενταλ, ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής Urban-Brookings. Στο όνομα των μικρών επιχειρήσεων, δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε μεγάλες εταιρείες και πλούσιους.

Η πρόβλεψη χαλάρωνε τους κανόνες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αφαιρούν τις καθαρές λειτουργικές ζημίες — οι οποίες προκύπτουν όταν οι εκποιούσες δαπάνες υπερβαίνουν το ακαθάριστο εισόδημα. Για χρόνια, οι εταιρείες μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτές τις καθαρές μειώσεις λειτουργικών ζημιών σε προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις, καθώς και να προχωρήσουν προς τα εμπρός — αλλά το Κογκρέσο απέκλεισε την αναδρομική απαλλαγή ως μέρος του νόμου μείωσης φόρων του 2017.

Ο συνδυασμός των μεγάλων απωλειών τώρα και των μεταβολών του φόρου του Κογκρέσου σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια μέχρι κάποιες πετρελαϊκές εταιρείες να πληρώσουν φόρους εισοδήματος εταιρειών.

Φέτος θα έχουμε μερικές μεγάλες απώλειες, δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ConocoPhillips, Don Wallette, σε μια κλήση στις 30 Απριλίου. Η επιχείρηση βρίσκεται σε μηδενική θέση πληρωμής φόρων στις ΗΠΑ και αναμένεται να παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό, ανέφερε η Γουολέτ.

Δεν υπάρχει όριο για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νέες επιστροφές — και ακόμα και οι πτωχευμένες εταιρείες μπορούν να τις λάβουν.

Σκεφτείτε τη Diamond Offshore. Κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους υπεργολάβους γεωτρήσεων στον κόσμο, υπέβαλε αίτηση για προστασία κατά της πτώχευσης στις 26 Απριλίου, μετά την πτώση των τιμών αργού πετρελαίου μαζί με τη ζήτηση για τις γεωτρήσεις υψηλής τεχνολογίας.

Σε μια επείγουσα πρόταση που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό πτωχευτικό δικαστήριο την 1η Μαΐου, η εταιρεία ζήτησε την ελευθερία να χορηγήσει 16,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε 85 από τους 2.300 υπαλλήλους της πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων για εννέα ανώτερα στελέχη.

Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε ότι η επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς και η κατάρρευση των μετοχών της Diamond’s κατέστησαν το υπάρχον πρόγραμμα μπόνους μ σε μεγάλο βαθμό άνευ αξίας. Η κατάθεση φόρου δεν προσδιόριζε τον τρόπο χρήσης των 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεκάδες άλλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις ανέφεραν ότι αποκόμισαν οφέλη, μεταξύ των οποίων 55 εκατομμύρια δολάρια για την Antero Midstream Corp με έδρα το Ντένβερ, 41,2 εκατομμύρια δολάρια για την προμηθευτική Oil States International Inc. και 96 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγό Devon Energy Corp με έδρα την Οκλαχόμα.

Η Occidental Petroleum, η οποία στρατολόγησε τους υπαλλήλους της για να ζητήσει από το Κογκρέσο να παρέχει ρευστότητα στη βιομηχανία ενέργειας, ανέφερε ότι πλέον αναμένει επιστροφή μετρητών περίπου 195 εκατομμυρίων δολαρίων, ως αποτέλεσμα της διάταξης και ξεχωριστή αλλαγή στο νομοσχέδιο για τα κίνητρα, το οποίο επιτρέπει άμεση επιστροφή μη χρησιμοποιημένων εναλλακτικών ελάχιστων φορολογικών πιστώσεων.

Εκατομμύρια σε επιστροφές

Η National Oilwell Varco Inc., κατασκευάστρια εξοπλισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναμένει επιστροφή 123 εκατομμυρίων δολαρίων ανακαλώντας τις ζημίες του 2019 και εφαρμόζοντάς τις στην κατάθεση των φόρων του 2014.

Η διαλυστήρια εταιρεία Valero Energy Corp με έδρα το Σαν Αντόνιο αναγνώρισε επιπλέον 110 εκατομμύρια δολάρια ανακαλώντας τις ζημίες στο 2015 — όταν ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής ήταν 35% αντί του τρέχοντος 21%.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Valero Lillian Riojas είπε ότι αυτό σχετίζεται με τις φορολογικές απώλειες που δημιουργούνται το πρώτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία δεν δημιούργησε καθαρή λειτουργική ζημία για τους σκοπούς του ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος το 2018 ή το 2019. Και είπε ότι η πραγματική επιστροφή θα εξαρτηθεί όχι μόνο από την απόδοση της εταιρείας για το υπόλοιπο του έτους, αλλά και από τον αντίκτυπο άλλων φορολογικών διατάξεων.

Επειδή οι επιχειρήσεις μπορούν να μεταφέρουν απώλειες για να αντισταθμίσουν τα έσοδα με υψηλότερο συντελεστή φορολογίας εταιρειών 35%, προτού ο νόμος του 2017 για μείωση των φόρων τον μειώσει κατά 14 βαθμούς.Η λήψη αυτών των απωλειών στο 35% είναι πολύ ευνοϊκή ειδικά το 2020 όταν οι απώλειες θα είναι καταστροφικά μεγάλες.

Η Phillips 66 καυχιόταν για έναν αποτελεσματικό συντελεστή φόρου εισοδήματος μόλις 2% για το πρώτο τρίμηνο — πολύ πιο κάτω από τον ομοσπονδιακό νόμιμο συντελεστή φόρου εισοδήματος του 21% — εν μέρει λόγω της μεταφοράς. Ωστόσο, η επιχείρηση δεν προσδιόρισε το ποσό της αναμενόμενης επιστροφής.

Από την Guernica
Από την Guernica

Διάβασε το »

Το Bloomberg αποθεώνει Κυριάκο: Εκπληκτική εξαίρεση παγκοσμίως

Newsteam 0 Comments

Την ίδια ώρα που η πανδημία του κοροναϊού έχει εκθέσει τις ηγεσίες πολλών αν όχι των περισσότερων χωρών παγκοσμίως, το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζει ένα αποθεωτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα αλλά και την κυβέρνησή της για τους τρόπους που χειρίστηκε τον κοροναϊό.
Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ οι πολιτικοί περίμεναν πάρα πολύ καιρό πριν πάρουν τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών τους σημειώνει το ρεπορτάζ.
Η Ελλάδα ήταν μια αξιοσημείωτη – και ίσως εκπληκτική – εξαίρεση σε αυτή την τάση. Η κυβέρνηση επέβαλε σοβαρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε πολύ προγενέστερο στάδιο της επιδημίας σε σχέση με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης.
Προς το παρόν, αυτή η ταχεία αντίδραση βοήθησε την Ελλάδα να αποφύγει την τραγική κρίση της υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα πλουσιότερα κράτη γράφει για τον τρόπο που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση να χειριστεί την πανδημία.
Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο δημοσίευμα, ο Τάκης Παππάς, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, συνέκρινε την ταχύτητα της αντίδρασης στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Αθήνα έκλεισε όλα τα μη βασικά καταστήματα μόνο τέσσερις ημέρες μετά την αναφορά του πρώτου Covid-19 θανάτου. Αντίθετα, η Ιταλία και η Ισπανία το έκαναν μετά από 18 και 30 ημέρες, αντίστοιχα. Η απαγόρευση της μη ουσιαστικής κίνησης στην Ελλάδα ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά – ταχύτερα από ό, τι σε οποιαδήποτε από τις δύο άλλες χώρες.

Διάβασε το »

Bloomberg: Η χώρα μας κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε

Newsteam 0 Comments

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Το Bloomberg σημειώνει, ακόμα, και τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Ο συντάκτης επισημαίνει ότι μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας, ενώ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορονοϊού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιόδoυ.

Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: amna.gr

Διάβασε το »

Εύσημα Bloomberg στην χώρα μας για τον κορωνοϊό

Newsteam 0 Comments

Από A. AE
11:50 - 07/04/2020
Τελευταία Ενημέρωση 12:30 - 07/04/2020

Ειδική αναφορά στην Ελλάδα και το πόσο γρήγορα κινήθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού κάνει αρθρογράφος του Bloomberg που επικεντρώνεται στην ανάκαμψη των αγορών.
Μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας σχολιάζει ο συντάκτης εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.
Η κατάσταση είναι αγχωτική και το καθεστώς της κοινωνικής απόστασης (social distancing) είναι δύσκολο να το ανεχθεί κανείς αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αποτραπεί η απώλεια ζώων σε μεγαλύτερη κλίμακα προσθέτει ο συντάκτης.
Στο σημείο αυτό χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Ελλάδας η οποία στο θέμα του κορωνοϊού φαίνεται να έχει κάνει κάτι σωστό. Η Ελλάδα έκλεισε γρήγορα την οικονομία της στο πρώτο σημάδι του προβλήματος, την ώρα που ήταν έτοιμοι να ανοίξουν οι τουριστικοί προορισμοί. Αυτό φαίνεται να απέδωσε.
Στο άρθρο παρατίθεται, μάλιστα, πίνακας στον οποίο φαίνεται πόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα πήρε μέτρα εφαρμογής της κοινωνικής απόστασης σε σύγκριση με την Ιταλία και την Ιαπανία.
Από την πλευρά του το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα την Δευτέρα κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται.
Ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού αναφέρεται στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα στην οποία το Reuters επιλέγει από την ενημέρση του Σωτήρη Τσιόδρα τη φράση νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα.

Διάβασε το »

Το Bloomberg υμνεί την χώρα μας για τον κορωνοϊό

Newsteam 0 Comments

Ειδική αναφορά στην Ελλάδα και το πόσο γρήγορα κινήθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού κάνει αρθρογράφος του Bloomberg που επικεντρώνεται στην ανάκαμψη των αγορών.
Μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας σχολιάζει ο συντάκτης εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.
Η κατάσταση είναι αγχωτική και το καθεστώς της κοινωνικής απόστασης (social distancing) είναι δύσκολο να το ανεχθεί κανείς αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αποτραπεί η απώλεια ζώων σε μεγαλύτερη κλίμακα προσθέτει ο συντάκτης.
Στο σημείο αυτό χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Ελλάδας η οποία στο θέμα του κορωνοϊού φαίνεται να έχει κάνει κάτι σωστό. Η Ελλάδα έκλεισε γρήγορα την οικονομία της στο πρώτο σημάδι του προβλήματος, την ώρα που ήταν έτοιμοι να ανοίξουν οι τουριστικοί προορισμοί. Αυτό φαίνεται να απέδωσε.
Στο άρθρο παρατίθεται, μάλιστα, πίνακας στον οποίο φαίνεται πόσο πιο γρήγορα η Ελλάδα πήρε μέτρα εφαρμογής της κοινωνικής απόστασης σε σύγκριση με την Ιταλία και την Ιαπανία.
Από την πλευρά του το Reuters επισημαίνει ότι η Ελλάδα την Δευτέρα κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται.
Ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού αναφέρεται στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα στην οποία το Reuters επιλέγει από την ενημέρση του Σωτήρη Τσιόδρα τη φράση νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα.

Διάβασε το »