Πατήστε ESC για κλείσιμο

Auxanontai - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΑυξάνονται τα εβδομαδιαία επεισόδια του Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα

Newsteam 0 Comments

Τρία επεισόδια «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» θα προβάλλονται από εδώ και στο εξής κάθε εβδομάδα μέσα από τη συχνότητα του ALPHA.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του καναλιού, η σειρά θα προβάλλεται από την ερχόμενη εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, λόγω του ότι ο Έκτορας Μποτρίνι μένει για λίγο εκτός.

Συγκεκριμένα, αιτία της αύξησης των εβδομαδιαίων επεισοδίων της «Μουρμούρας» είναι η προσωρινή διακοπή των γυρισμάτων του ριάλιτι «Εφιάλτης στην Κουζίνα» λόγω lockdown.

Να σημειωθεί πως στην επίσημη ιστοσελίδα του ALPHA το ριάλιτι του Μποτρίνι δεν αναφέρει πλέον ημέρες προβολής, παρά μόνο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης παλαιότερων επεισοδίων μέσω Web TV. 

Η αλλαγή αυτή, πάντως, είναι προσωρινή, καθώς τα γυρίσματα του Μποτρίνι αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μόλις αρθούν τα έκτακτα μέτρα.

Δείτε τα νέα της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Κορονοϊός: Θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η Παπαευαγγέλου

Newsteam 0 Comments

Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση στα κρούσματα μετά από lockdown τριών εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη και δύο εβδομάδων στην υπόλοιπη Ελλάδα, ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι από τα δεδομένα φαίνεται πως υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης.

 

«Ακόμα, όμως, η χώρα έχει υψηλό επιδημικό φορτίο», τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού μετά την ανακοίνωση των 2.581 κρουσμάτων και το μαύρο ρεκόρ των 72 νεκρών και 519 διασωληνωμένων.

 

 

Συγκεκριμένα ανέφερε πως με βάση την εβδομαδιαία μεταβολή μέσου όρου επιδημιολογικού φορτίου υπάρχει κάποια σταθεροποίηση στην Αττική και στη βόρεια Ελλάδα, αλλά αυξητική τάση στη Θεσσαλία. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι για δύο εβδομάδες ακόμα θα πιέζεται το σύστημα υγείας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.

 

 

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως η μη ύφεση πιθανόν να οφείλεται στη μη σχολαστική τήρηση των μέτρων. Αν και το lockdown φαίνεται να αποδίδει, απαραίτητη είναι και η προσωπική προσπάθεια, με μείωση μετακινήσεων, αποφυγή συγχρωτισμού και καθολική χρήση μάσκας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «μας εξέπληξε η εκθετική αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, δεν την περιμέναμε» κάνοντας λόγο για διάφορους λόγους, όπως πάρτι και συναθροίσεις. «Ο ρυθμός αύξησης μειώθηκε στην Αττική πιο εύκολα και πιο γρήγορα, επομένως νομίζω δεν θα δούμε τους αριθμούς της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα» συμπλήρωσε.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

ΣΕΙΣΜΟΣ! Αυξάνονται οι φωνές κατά των στρατιωτικού τύπου lockdown. Η ελίτ ενδιαφέρεται για το παγκόσμιο ‘Great Reset’ και όχι για τον ίδιο τον ιό

Newsteam 0 Comments

Όλο και περισσότεροι γιατροί, δικηγόροι και ακαδημαϊκοί μιλάνε και οργανώνονται παγκοσμίως για να καταπολεμήσουν τα συνεχιζόμενα αδικαιολόγητα και «εγκληματικά» lockdown λόγω Covid, σύμφωνα με ομιλητές στο πρόσφατο Συνέδριο “Truth Over Fear” (Αλήθεια πάνω από τον Φόβο).

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι τα lockdown προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον COVID-19 και πολλοί πιστεύουν ότι η πανδημία συνδέεται με τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ να εφαρμόσει ένα παγκόσμιο κράτος σοσιαλιστικής παρακολούθησης μέσω του «Great Reset», το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στο εξώφυλλο του Time Magazine.

«Δεν πρόκειται πλέον για το COVID-19», δήλωσε η Δρ Dolores Cahill, διάσημη Ιρλανδή επιστήμονας βιοϊατρικής και πρόεδρος της νεοσυσταθείσας World Freedom Alliance.

«Υπάρχουν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες (για το COVID-19) που πρέπει να διατίθενται και όλα τα άλλα αποτελούν προσπάθειες να ελέγξουν πόσα άτομα είναι στο σπίτι σας, εάν μπορείτε να ασκήσετε τα της θρησκείας σας, εάν έχετε ελευθερία να ταξιδεύετε , αν μπορείτε να συγκεντρώνεστε σε συγκεντρώσεις χωρίς να απειλείστε να συλληφθείτε από την αστυνομία», είπε.

«Αυτό είναι στην πραγματικότητα το θέμα. Δεν αφορά τον ιό. Πιθανότατα ποτέ δεν τον αφορούσε», πρόσθεσε η Cahill, η οποία τον Ιούνιο κλήθηκε να παραιτηθεί από την Επιστημονική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Καινοτόμων Φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απόψεις της σχετικά με τον κορωνοϊό.

Επιπλέον, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιδρούν όλο και περισσότερο στα lockdown, δήλωσε ο δικηγόρος Reiner Fuellmich, μέλος της ιδιωτικής Γερμανικής Ερευνητικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τη στάση τους από το να είναι φοβισμένοι στο να είναι θυμωμένοι, ειδικά εκείνοι που χάνουν τα προς το ζην», δήλωσε ο Fuellmich.

«Όλοι οι άνθρωποι… των οποίων το βιός τους καταστρέφεται τώρα, αλλάζουν τη στάση τους από “Ουάου, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο” στο “Φτάνει πια. Δεν το πιστεύω πια. Και θέλω να βρω μια διέξοδο από αυτό”».

Οι Fuellmich και Cahill ήταν δύο από τους 25 ομιλητές από επτά χώρες που συμμετείχαν στην τηλε-σύνοδο Truth Over Fear, που διοργανώθηκε από έναν καθολικό τηλεπαρουσιαστή με έδρα την Καλιφόρνια, τον ομιλητή και συγγραφέα Patrick Coffin.

Οι Cahill και Fuellmich ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους για να καταπολεμήσουν τους «ολιγάρχες» της πανδημίας, όπως συχνά τους αποκαλεί ο Coffin.

Ορισμένοι ομιλητές ήταν μέλη του America’s Frontline Doctors και οι παρουσιαστές επανέλαβαν τις ανησυχίες αυτής της ομάδας: τα συνεχιζόμενα lockdown είναι αδικαιολόγητα και κάνουν πολύ περισσότερο κακό παρά καλό, και, μαζί με την επιβολή της μάσκας και τις απαιτήσεις για αποστάσεις, είναι αντισυνταγματικά όρια στην ατομική ελευθερία, αποδεδειγμένες θεραπείες του ιού, ιδίως η υδροξυχλωροκίνη (HCQ), αγνοούνται ή καταστέλλονται. Εκείνοι που μιλούν κατά του mainstream αφηγήματος λογοκρίνονται και τιμωρούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεργάζονται με την κυβέρνηση για να διατηρήσουν τους πληθυσμούς σε κατάσταση φόβου που είναι δυσανάλογη με τους κινδύνους για την υγεία που παρουσιάζει ο COVID-19.

Ο Cahill οργανώνεται σε διεθνές επίπεδο και είναι πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Παγκόσμιας Συμμαχίας Ελευθερίας (World Freedom Alliance), η οποία εκπροσωπείται από 35 χώρες.

Ένας από τους στόχους τους είναι να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνα τα άτομα των οποίων οι πολιτικές είναι άμεσα υπεύθυνες για αυτό που λέει ο Cahill ως απολύτως αποτρέψιμους θανάτους από COVID-19, δεδομένου ότι, όπως λέει, «πρόκειται για 100% θεραπεύσιμη ασθένεια».

redskywarning.blogspot.com, katohika.gr

Διάβασε το »

Αυξάνονται τα θύματα από τον κορονοϊό – 5 νεκροί σε λίγες ώρες

Newsteam 0 Comments

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες από κορονοϊό

Μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό».

Τις τελευταίες ώρες κατέληξαν τέσσερις ακόμα άνθρωποι και συγκεκριμένα μία 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα και ένας 83χρονος επίσης με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύονταν στο Θριάσιο, ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και ένας 77χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Πλέον, το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 527.

Διάβασε το »

Αυξάνονται οι αποδοχές των στελεχών της Ε.Ρ.Τ

Newsteam 0 Comments

Αυξάνονται οι αποδοχές της ηγεσίας της ΕΡΤ. Όσοι είναι εξουσιοδοτημένοι για τον σχεδιασμό και τη διεύθυνση της επιχείρησης καθώς και τα ειδικά στελέχη θα καθορίζονται έπειτα από εισήγηση του ΔΣ της ΕΡΤ, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τα πρόσωπα εκτός ιεραρχίας της ΕΡΤ που καλύπτονται από την απόφασή αυτή δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 2% επί του συνόλου του τακτικού προσωπικού. Επίσης καταργείται η πρόβλεψη του ν. 4354/2015 περί της αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, η οποία είχε ως όριο τις αμοιβές γενικού γραμματέα υπουργείου.Επίσης, για το τακτικό και το έκτακτο προσωπικό της ΕΡΤ λαμβάνεται υπόψη και η σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους

Διάβασε το »

ΒΟΜΒΑ!!! Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας το 2021;;;;

Newsteam 0 Comments

Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα η εφαρμογή του νέου προτύπου μέτρησης των ρύπων WLTP θα αυξήσει τις τιμές των αυτοκινήτων αλλά και το κόστος χρήσης τους.

Η εφαρμογή του νέου πρότυπου μέτρησης WLTP από την 1η Ιανουαρίου 2021 αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος κτήσης αλλά και χρήσης των νέων αυτοκινήτων αν δεν αλλάξουν οι συντελεστές στο Τέλος Ταξινόμησης αλλά και στα Τέλη Κυκλοφορίας!

Ειδικότερα είναι επιβεβαιωμένο πως ο νέος τρόπος μέτρησης των ρύπων στα οχήματα (WLTP) αυξάνει κατά τουλάχιστον 20% το μέσο όρο των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων ενώ σε κάποια σπορ μοντέλα οι εκπομπές τους μπορεί να αυξηθούν ακόμη και πάνω από 45%!

Αποτέλεσμα της παραπάνω εφαρμογής στο ελληνικό φορολογικό σύστημα θα είναι η αύξηση του Τέλους Ταξινόμησης αλλά των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να δοθεί άλλη αναβολή στην εφαρμογή του WLTP οπότε ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών CO2 θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά.

Η Ειδική Επιτροπή που εξετάζει τις αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης αλλά και στα Τέλη Κυκλοφορίας έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές αλλά ακόμη το τοπίο παραμένει θολό καθώς κάποια μέλη της θέλουν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων περιλαμβάνεται η πρόταση το Τέλος Ταξινόμησης να υπολογίζεται συνδυαστικά από την ιπποδύναμη, το βάρος, τον κυβισμό, τις εκπομπές CO2 και την Αξία Λιανικής προ Φόρων. Κάποιοι βέβαια θέλουν διακαώς να αφαιρεθεί από τον τρόπο υπολογισμού του δασμού η Αξία Λιανικής προ Φόρων αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως επικίνδυνο καθώς εξαιτίας της συμπαραγωγής των κινητήρων θα είχαμε μοντέλα πολύ ακριβά με χαμηλούς δασμούς και αντίθετα οχήματα φθηνά με υπέρογκους δασμούς.

Στα παραπάνω προσθέστε και την καταγγελία που υπάρχει στην Κομισιόν και αναμένεται εντός των ημερών να υπάρξει η πρώτη επίσημη αντίδραση από την ΕΕ που επίσης είναι πολύ πιθανό να αναγκάσει τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ να αλλάξουν ριζικά το Τέλος Ταξινόμησης.

Στα Τέλη Κυκλοφορίας τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο εύκολα και ήδη φαίνεται ότι όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα όρια των ρύπων ανά κατηγορίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 20% ώστε οι ιδιοκτήτες νέων ΙΧ να μην επιβαρυνθούν από το νέο τρόπο μέτρησης των εκπομπών CO2.

Βέβαια μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν τα παλαιότερα αυτοκίνητα που δεν υπάρχουν οι μετρήσεις WLTP με αποτέλεσμα σε εκείνους τους ιδιοκτήτες να μειωθούν αρκετά τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς η αύξηση των ορίων των εκπομπών CO2 μπορεί να τους αλλάξει κλιμάκια και τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους να υπολογίζονται με χαμηλότερους συντελεστές οπότε το κόστος να είναι πολύ χαμηλότερο!

Ωστόσο κάποια στελέχη του ΥΠΟΙΚ έχουν προτείνει να ισχύσει μια νέα κλίμακα Τελών Κυκλοφορίας για οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά οπότε τα παλαιότερα να παραμείνουν ως έχουν και τα Τέλη Κυκλοφορίας τους να υπολογίζονται με το παλαιό τρόπο υπολογισμού NEDC…

Πως επηρεάζουν οι εκπομπές CO2 τους δασμούς

Το Τέλος Ταξινόμησης πέραν της Αξίας Λιανικής προ Φόρων υπολογίζεται και από τις εκπομπές CO2 και ειδικότερα αν οι ρύποι είναι μικρότεροι ή ίσοι των 100 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης της περ. α΄ της παρ. 2 μειώνονται κατά 5%.

Για εκπομπές CO2 μεγαλύτερες από 120 έως και 140 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης της περ. α΄ της παρ. 2 αυξάνονται κατά 10%.

Για μεγαλύτερη από 140 έω και 160 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης της περ. α΄ της παρ. 2 αυξάνονται κατά 20%.

Για μεγαλύτερη από 160 έως και 180 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης της περ. α΄ της παρ. 2 αυξάνονται κατά 30%.

Για μεγαλύτερη από 180 έως και 200 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης της περ. α΄ της παρ. 2 αυξάνονται κατά 40%.

Για μεγαλύτερη από 200 έως και 250 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης της περ. α΄ της παρ. 2 αυξάνονται κατά 60%.

Για μεγαλύτερη από 250 γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης αυξάνονται κατά 100%.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα θύματα – Έντεκα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Newsteam 0 Comments

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα μέσα σε λίγες ώρες έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι νεκροί, εν αναμονή και της επίσημης ενημέρωσης στις 18:00, ανέρχονται σε 481.

Οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους λόγω της δραματικής αύξησης των νεκρών ενόψει μάλιστα και του δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής τα θύματα:
  • Ένας 54χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσoκομείο «Ευαγγελισμός»
  • Ένας 80χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ιωαννίνων»
  • Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι.
  • Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».
  • Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» απεβίωσε και ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.
  • Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο «Θριάσιο».
  • Στην λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
  • Και δυο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία «Ασκληπίειο Βούλας» και «Αλεξάνδρα»
Διάβασε το »

Αυξάνονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα μας μας: Κατέληξε 90χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Newsteam 0 Comments

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την πανδημία της COVID-19 στη χώρα μας, καθώς ακόμη ένας ηλικιωμένος έχασε τη μάχη με τη φονική νόσο.

Ένας 90χρονος είναι το τελευταίο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άτυχος ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε επιπλέον 295 κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα για το τελευταίο 24ωρο.

Από τα νέα κρούσματα, 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.652, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες, ενώ 3.315 (14,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.218 (40,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, η Αττική βρέθηκε και σήμερα στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, δηλαδή 145, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές,

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αυξάνονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα μας: Κατέληξε 90χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Newsteam 0 Comments

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την πανδημία της COVID-19 στη χώρα μας, καθώς ακόμη ένας ηλικιωμένος έχασε τη μάχη με τη φονική νόσο.

Ένας 90χρονος είναι το τελευταίο θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άτυχος ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε επιπλέον 295 κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα για το τελευταίο 24ωρο.

Από τα νέα κρούσματα, 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.652, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες, ενώ 3.315 (14,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.218 (40,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, η Αττική βρέθηκε και σήμερα στο επίκεντρο της πανδημίας, καθώς κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, δηλαδή 145, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές,

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Προσοχή! Γιατί το φθινόπωρο αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ατυχήματος

Newsteam 0 Comments

Η πιο δύσκολη σεζόν για τους οδηγούς λόγω των καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν σοβαρά την οδήγηση.

Οι οδηγοί πρέπει να αντιμετωπίσουν τα πεσμένα φύλλα στους δρόμους, το κρύο, την μικρή διάρκεια της ημέρας και την βροχή ως αιτίες μείωσης της πρόσφυσης των τροχών στο οδόστρωμα, αυξάνοντας τις πιθανότητες του ατυχήματος.

Ο οδηγός πριν αποφασίσει να κάνει ένα ταξίδι κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτή την εποχή, θα πρέπει να έχει σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητό του. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξει είναι τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Το βάθος και η πίεση του πέλματος επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα πρόσφυσης και φρεναρίσματος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το φθινόπωρο αρκετοί οδηγοί αλλάζουν τα ελαστικά τους, άσχετα αν οι συμβουλές των ειδικών αναφέρουν ότι θα πρέπει να τα αλλάζουν κάθε φορά που τα ελαστικά φθαρθούν. Οι τελευταίοι μάλιστα αναφέρουν ότι σε βρεγμένο οδόστρωμα μπορεί να χαθεί η πρόσφυση ακόμη και με 90 χλμ/ώρα. Επιπλέον, ο οδηγός πρέπει να βεβαιωθεί για την κατάσταση της πίεσης των ελαστικών, ενώ θα πρέπει να γίνεται έλεγχος τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Όταν ο οδηγός βρεθεί σε δρόμο όπου έχει πολλά φύλλα καλό είναι να οδηγεί με μεγάλη προσοχή, χωρίς να κάνει απότομους ελιγμούς και φρεναρίσματα, ενώ θα πρέπει να οδηγεί με τον ίδιο τρόπο όπως όταν οδηγεί σε χιόνι.

Όταν υπάρχει ομίχλη και ο οδηγός μπορεί να δει μόνο 50 μέτρα μπροστά, τότε πρέπει να κρατάει απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και η ταχύτητά του να μην υπερβαίνει τα 50χλμ/ώρα.

Μια άλλη συμβουλή που δίνουν οι ειδικοί είναι να αυξήσουν την ορατότητα με την χρήση προβολέων ομίχλης. Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός έχει καλύτερη ορατότητα, αλλά δηλώνει και την παρουσία του στο δρόμο ώστε να γίνεται αντιληπτός από τους άλλους οδηγούς.

Οι ειδικοί λένε ότι η οδήγηση με υαλοκαθαριστήρες σε κακή κατάσταση μειώνει την ορατότητα κατά 20% έως 30%. Αυτοί πρέπει να αντικαθίστανται μία φορά το χρόνο, και ειδικά το φθινόπωρο, καθώς είναι συνήθως η πιο βροχερή εποχή. Η οδήγηση με καθαρά παράθυρα δίνει στον οδηγό καλύτερη περιφερειακή όραση. Το Lane Assist είναι επίσης βολικό όταν υπάρχει κακή ορατότητα, καθώς σας προειδοποιεί εάν ο οδηγός βγει εκτός πορείας.

Όταν βρέχει ο οδηγός θα πρέπει να κρατάει διπλάσια απόσταση από τον προπορευόμενο του, ενώ θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να πατάει τα φρένα του για να τα στεγνώσει και για να τα έχει πάντα σε άριστη κατάσταση ώστε να είναι άκρως αποτελεσματικά.

Σε περίπτωση υδροπλάνησης, πρέπει να ξεχάσουμε τα φρένα. Σε αυτήν την περίπτωση, λένε οι ειδικοί, δεν πρέπει ο οδηγός να ασκήσει δύναμη στα φρένα έως ότου οι τροχοί επανέλθουν σε επαφή με τον δρόμο και στη συνέχεια θα πρέπει ο οδηγός να διορθώσει το τιμόνι με απαλές κινήσεις.

Ο δυνατός άνεμος μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Ο οδηγός θα πρέπει να μειώσει την ταχύτητά του και να κρατάει σταθερό το τιμόνι όταν προσπερνάει φορτηγά.

Τέλος, τα σωστά φώτα είναι σημαντικά, καθώς το 30% όλων των ατυχημάτων στην Ευρώπη συμβαίνουν τη νύχτα. Συνιστώνται σε υπεραστικούς δρόμους με μικρή ορατότητα εφόσον δεν υπάρχει ομίχλη. Οι δυνατές δέσμες και η σύγχρονη τεχνολογία LED δίνουν άριστες λύσεις σε οποιασδήποτε συνθήκες οδήγησης.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αναβρασμός! Συνεχίζουν να αυξάνονται οι καταλήψεις στα εκπαιδευτήρια κατά των μασκών και των μέτρων

Newsteam 0 Comments

Σε κατάσταση επιφυλακής το υπουργείο Παιδείας για καταλήψεις και κορωνοιό.

Οι καταλήψεις πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς μεγαλύτερους από αυτούς των κλειστών σχολείων λόγω κορωνοιού. Τα υπό κατάληψη σχολεία που ξεπερνούν τα 250, ενώ πολλά μπαινοβγαίνουν ανά ημέρα στη σχετική λίστα, εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τα κλειστά λόγω κορωνοιού.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των σχολείων που δεν θα λειτουργήσει σήμερα ανέρχεται στα 122, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Αττική, που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, αυτή τη στιγμή. Στην περίπτωση κλεισίματος λόγω κορωνοιού δεν μιλάμε ωστόσο για ολόκληρο το σχολείο αλλά για κάποιο τμήμα ή τμήματα αυτών των 122 σχολείων , ενώ το «λουκέτο» της κατάληψης, που συνήθως μπαίνει από μικρή ομάδα μαθητών, αφορά σε όλο το σχολείο. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς, της πλειονότητας των μαθητών διαμαρτύρονται φθάνοντας στις ακραίες σκηνές που διαδραματίστηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου όταν γονείς επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών και στην προσπάθεια τους να βγάλουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει μαθητές αντιμετώπισαν την αντίσταση των νεαρών. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο. Ως αποτέλεσμα της κατάστασης που «ξέφυγε» είναι οι καταλήψεις να επεικταθούν και σε άλλα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής. Εκφράζονται πάντως ανησυχίες ότι και άλλοι γονείς είναι έτοιμοι να δείξουν την αντίδραση τους στις καταλήψεις.

Τα περισσότερα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να βρίσκονται σε Αττική Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κρήτη, ενώ το «κύμα» επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα που «φουντώνουν» οι καταλήψεις, με αιτήματα που ξεκινούν από τη μη χρήση μάσκας και φθάνουν στους λιγότερους μαθητές ανά τάξη, στην πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ενώ δεν λείπουν και γενικότερα πολιτικά αιτήματα.

«Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις», λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Και τονίζει: «Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ανησυχία σε οτι αφορά στην υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοιού.

Αποκλιμάκωση «βλέπει» από αυτήν την εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Απαντώντας σε ερώτηση στον Σκαι για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων – με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ – υπέρ των καταλήψεων.Έχουμε πολλά πεδία διαφόρων, ας αφήσουμε τα σχολεία απ έξω τόνισε ο εκπρόσωπος.

Στα κατηλειμμένα σχολεία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, σε μία προσπάθεια με την πιεθώ να επιστρέωουν οι μαθητές στα θρανία. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία»λέει η κ. Κεραμέως.

Ανοιχτό ενδεχόμενο κυλιόμενο ωραρίου

Σε ότι αφορά στα μέτρα για τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορωνοιού , ερωτηθείσα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αν έχει τεθεί θέμα κυλιόμενου ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, είπε στον ΑΝΤ1 ότι θα συζητηθεί κάτι τέτοιο μόνο εάν το θέσουν οι ειδικοί. “Δεν έχει συζητηθεί το θέμα του κυλιόμενου ωραρίου. Αν , ωστόσο διαμορφωθούν συνθήκες λόγω Κορωνοϊού και συζητήσουμε με την Επιτροπή μια άλλη συνθήκη εμείς θα έχουν την ευελιξία να το κάνουμε Μόνο αν μας το πουν οι εδικοί λόγω των ειδικών συνθηκών. Αυτή τη στιγμή όμως δεν τίθεται. Προχωράμε με τα προγράμματά μας κανονικά όπως είναι», τόνισε.

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Αναγκαία τα νέα μέτρα λένε οι ειδικοί – Αυξάνονται οι νεκροί

Newsteam 0 Comments

Αναγκαία κρίνονται πλέον τα μέτρα σύμφωνα με τους ειδικούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς μέσα σε λίγες μόνο ώρες η χώρα μας σημείωσε 6 ακόμη θανάτους. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας Αλκιβιάδη Βατόπουλο:

«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη» υπογράμμισε η κ. Λινού και ανέφερε ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύναισε και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».

«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά γιατί πιέζεται το σύστημα υγειας» τόνισε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «οι αυξήσεις σε αυτά τα νοσήματα γίνονται ραγδαία».

«Μέσα σε ημέρες είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό. Το είδαμε στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία και αυτό φοβόμαστε περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Η εξέλιξη της επιδημίας στην χώρα μας

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων σε όλη την χώρα και ειδικότερα στην Αττική, όπου καθημερινά να εντοπίζονται 200 άτομα θετικά στον ιό ή και παραπάνω. Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο και τη Σάμο, με την πλειονότητα των θετικών κρουσμάτων να αφορούν σε μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα: 

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούργια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις».

Οι πιέσεις που δέχονται οι ΜΕΘ

Με το σύστημα υγείας να δέχεται τεράστια πίεση καθώς ο αριθμός των νοσηλευόντων είναι ολοένα και αυξανόμενος, οι ΜΕΘ δέχονται μεγάλες πιέσεις. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ ανερχόταν στους 41, ενώ σήμερα παρουσιάζεται διπλασιασμός αυτού του αριθμού με 85 άτομα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα εμφανές δείγμα της επιδημιολογικής έκρηξης που καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας, θίγοντας την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ.

Μάλιστα, μετά την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησε το Υπ. Υγείας, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό αυξάνονται βάσει των αναγκών.

Διάβασε το »