Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΑΠΟΨΕΙΣ - Spoiler

Τα χρέη των μεγαλοφειλετών στην ΕΥΔΑΠ

Newsteam 0 Comments

Στις 31/12/2019 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Μεγάλων Πελατών ανέρχονταν στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Από αυτά τα 0,97 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε διακανονισμό. Οι συνολικές εισπράξεις της Υπηρεσίας ανήλθαν για το 2019 σε 25,5 εκατ. ευρώ έναντι 22,8 εκατ. ευρώ για το 2018 δηλαδή αύξηση 11,8%.

Οι συνολικές εισπράξεις του Κ.Ε.Λ.Μ. έτους 2019 ανήλθαν σε 2,12 εκατ. ευρώ έναντι 2,04 εκατ. ευρώ το 2018 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), δηλαδή αύξηση 4%.

Διάβασε το »

Τα χρέη των Δήμων στην ΕΥΔΑΠ

Newsteam 0 Comments

Το 2019 η ΕΥΔΑΠ απέστειλε εξώδικα σε δεκαέξι (16) Πελάτες της Υπηρεσίας Ο.Τ.Α. για οφειλές ύψους 13,99 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Οι συνολικές εισπράξεις από τους Ο.Τ.Α. για το έτος 2019 ανήλθαν σε 49,87 εκατ. ευρώ.

Στις 31/12/2019, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ο.Τ.Α. προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανήλθαν σε 20,63 εκατ. ευρώ έναντι 29,66 εκατ. ευρώ το 2018, προέκυψε δηλαδή μείωση της τάξης του 30,45%. Από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ποσό ύψους 1,53 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε ποσά για τα οποία έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση ρύθμισης οφειλών με οκτώ (8) Δήμους.

Εντός του 2019 πέντε (5) Δήμοι εξόφλησαν ολοσχερώς τις συμβάσεις ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών που είχαν συνάψει με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Διάβασε το »

Λουκέτο για δύο χρόνια μπαίνει στο Πόρτο Καρράς

Newsteam 0 Comments

Η διοίκηση της Belterra Investments, δηλαδή της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη που απέκτησε το εμβληματικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Στέγγου, αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο Πόρτο Καρράς για 24 μήνες.

Η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να ελήφθη με στόχο να προχωρήσει γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το επενδυτικό πλάνο του Σαββίδη που προβλέπει την ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, του περιβάλλοντος χώρου και όλων των άλλων υποδομών, με το ύψος του να υπερβαίνει τα 120 εκ. ευρώ.

Διάβασε το »

Επενδύσεις άνω του μισού δις ευρώ στα χρόνια της κρίσης

Newsteam 0 Comments

Η ElvalHalcorσυνέχισε και στα χρόνια της ύφεσης να επενδύει αφού έδωσε κεφάλαια 530 εκατ. ευρώ  για τα εργοστάσιά της.

Ειδικά στο τομέα του αλουμινίου την φετινή χρονιά υλοποιεί επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ  σε συνέχεια των 150 εκατ. ευρώ που αναμένεται να επιφέρει αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Η λειτουργία του νέου έλαστρου στη μονάδα αλουμινίου θα επιφέρει σημαντική μείωση του κόστους.

Διάβασε το »

Με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου

Newsteam 0 Comments

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση οδεύει η έναρξη λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ημερομηνία έναρξης προσδιορίζεται για τις 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ενώ η πρώτη ημερομηνία έναρξης ήταν η 30η Ιουνίου 2020.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την αγορά εξισορρόπησης  και την αιφνίδια αποχώρηση  από τη χώρα μας των τεχνικών της General Electric αναδόχου του έργου λόγω της πανδημίας.

Διάβασε το »

Όπου φύγει – φύγει από την Ιταλία

Newsteam 0 Comments

Να ξεμπερδεύει μία ώρα νωρίτερα από την Ιταλία επιδιώκει η Prodeaγι αυτό και εξελίσσεται αυτή τη περίοδο η  διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου με ακίνητα σταθερού εισοδήματος.

Η εισηγμένη διερευνά την πώληση της κατά 100% ιταλικής θυγατρικής της, «Picasso fund».  Η τελευταία έχει στην κατοχή της 13 ακίνητα σταθερού εισοδήματος, τα οποία αποτιμήθηκαν σε εύλογη αξία 213,3 εκατ. ευρώ στις 31/12/2019.  Στόχος της επιδιωκόμενης πώλησης, σύμφωνα με στελέχη που έχουν γνώση των κινήσεων, είναι η μόχλευση του χαρτοφυλακίου.

Η Prodea στόχευε να εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος από την πώληση ακινήτων σε μια ώριμη αγορά, όπως η ιταλική, και να ανακατευθύνει τη ρευστότητα σε αγορές που εμφανίζουν μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Διάβασε το »

Το γιοφύρι της… ΕΛΒΟ

Newsteam 0 Comments

Από το 2014 έχουν γίνει 2 αποτυχημένοι διαγωνισμοί για τη πώληση της ΕΛΒΟ και η 3η και φαρμακερή που είναι γι αυτή τη περίοδο πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή.

Η νέα παράταση που δόθηκε είναι στο τέλος αυτής της εβδομάδας και ενώ ο διαγωνισμός για την υποβολή των προσφορών έπρεπε να είχε εκπνεύσει στις 18 Μαϊου. Η νέα αναβολή είναι ότι ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα δικαστήρια. 

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αλλά βέβαια πρέπει να δούμε και το ύψος των προσφορών…

Διάβασε το »

Τα καλοκαιρινά εταιρικά ομόλογα

Newsteam 0 Comments

Σταδιακά επέρχεται η κανονικότητα και στις εταιρικές εκδόσεις ομολόγων που αναμένεται ξανά να έρθουν στην επικαιρότητα.

Η πρώτη υποψηφιότητα  θα είναι από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βγει στις αγορές με ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ήταν ένα σχέδιο σχεδόν έτοιμο πριν τον κορονοϊό και τώρα η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί από κοντά τις αγορές και είναι έτοιμη να πατήσει το κουμπί.

Κινητικότητα υπάρχει όπως μαθαίνω και στο μέτωπο της Lamda Development, καθώς οι εξελίξεις από το ΣτΕ  έχουν βάλει στις ράγες το project του Ελληνικού.

Διάβασε το »

Σε καθεστώς πλειστηριασμού η E. Mαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ

Newsteam 0 Comments

Μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020 αναμένονται οι μη δεσμευτικές προσφορές   από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την «Ε.Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ» η οποία είναι σε καθεστώς ρύθμισης χρεών (35 εκατ. ευρώ) από τις τράπεζες που έχουν αναλάβει το μέλλον της εταιρίας. Φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από 10 ομίλους.

Στη ρετσίνα  κατείχε τον 41% των πωλήσεων εντός των συνόρων ενώ και οι εξαγωγές της ήταν σημαντικές αποτελώντας το 16% των πωλήσεών της.

Συνολικά το 2019 διαμορφώθηκαν στα 13 εκατ. ευρώ από 12,82 εκατ. ευρώ το 2018 και 16,4 εκατ. ευρώ το 2016.

Διάβασε το »

Οι επενδύσεις της Fourlis για το υπόλοιπο του 2020

Newsteam 0 Comments

Τον φετινό Μάρτιο ο όμιλος  διέθετε ρευστότητα της τάξης των 83 εκατ. ευρώ, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη και στο τέλος Απριλίου.

Αυτή ενισχύθηκε τόσο από νέες πιστωτικές γραμμές όσο και από συμφωνίες μετάθεσης πληρωμών σε μεγάλους προμηθευτές όπως οι Nike και Adidas. Ταυτόχρονα επιταχύνονται επενδύσεις με έμφαση και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης αλλά και στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής του παρουσίας.

Ήδη λανσαρίστηκε το ηλεκτρονικό κατάστημα της Athlete’s Foot, το ηλεκτρονικό κατάστημα Intersport στην Κύπρο και πριν λίγες μέρες στην Τουρκία, ενώ έως τις 15 Ιουνίου θα λανσαριστούν τα ομώνυμα e-shops σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Διάβασε το »

Τα 160 ακίνητα της Fourlis

Newsteam 0 Comments

Toμεγάλο ζητούμενο για τη διοίκηση της Fourlisαυτή τη περίοδο είναι η διαπραγμάτευση για την αναπροσαρμογή των ενοικίων στα 160 ακίνητα που μισθώνει ο όμιλος, πέραν του περασμένου διμήνου, για το σύνολο του 2020.

Ειδικότερα, ο όμιλος στοχεύει σε συμβάσεις ενοικίων που θα συνδέονται μόνον με τον παραγόμενο τζίρο, χωρίς μίνιμουμ αμοιβή μισθώματος.

Πέραν των παραπάνω, ο όμιλος διατηρεί υψηλή ρευστότητα για την προώθηση τόσο των επενδύσεών του, όσο και για απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης.

Διάβασε το »

Η επόμενη κίνηση της Ε.Κ. για την MLS

Newsteam 0 Comments

Εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα για το θέμα της MLSκαθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα λάβει τις τελικές της  αποφάσεις.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να απαιτήσει την αναπροσαρμογή των λογιστικών καταστάσεων του 2019, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε -σε έναν μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό- να ενσωματώνονται και οι αιτιάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Από το μέγεθος αυτών των διορθωτικών παρεμβάσεων θα μπορούσε να προκύψει ενδεχόμενο ζήτημα «default» για τα δύο από τα τρία ομολογιακά δάνεια της εισηγμένης.

Διάβασε το »

Οι προοπτικές των Πλαστικών Κρήτης

Newsteam 0 Comments

Οι προοπτικές για το 2020 είναι θετικές υποστηρίζει η εταιρία.

Τα εργοστάσια του Ομίλου συνέχισαν αδιάλειπτα τη λειτουργία τους μέχρι σήμερα, με εξαίρεση αυτό του Γκαζιαντέπ στην Τουρκία που παραμένει κλειστό από τις αρχές Απριλίου. Η ζήτηση για τα προϊόντα της είναι ικανοποιητική καθότι απευθύνονται σε τομείς που δεν έχουν υποστεί κάμψη λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις και τα κέρδη του Ομίλου μέχρι στιγμής να είναι αυξημένα σε σχέση με την ίδια περίοδο της περσινής χρονιάς.

Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.

Αρνητικά μας επηρεάζει η κρίση στην Τουρκία και η διολίσθηση του ρουβλίου.

Διάβασε το »

Φωτιά έχουν πάρει οι συσκέψεις

Newsteam 0 Comments

Υπό την επίβλεψη του Σωκράκη Κόκκαλη, ο διευθύνων σύμβουλος της IntralotΧρήστος Δημητριάδης αναζητεί κεφάλαια και είναι σε επαφή με τους συμβούλους για τη πορεία των ομολογιακών δανείων.

Η εικόνα της εταιρίας θα αποκαλυφθεί στην ετήσια συνέλευση σε λίγα εικοσιτετράωρα όπου σύμφωνα με τη διοίκηση στο EBITDA από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός ανέρχεται στα 20-30 εκατ. ευρώ.

Κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν στην αγορά και δεν έχουν επιβεβαιωθεί αρμοδίως αναφέρουν οτι το κουρεμα που θα αφορά το ομόλογο λήξης Σεπτεμβρίου 2021 πρόκειται να ανέλθει στο 35%.

Διάβασε το »

Το κρασί…κρασάκι

Newsteam 0 Comments

Όταν η εισηγμένη Κτήμα Λαζαρίδης -από τις μεγαλύτερες στο κλάδο -υποστηρίζει ότι η παρούσα επιδημία έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αβέβαιο περιβάλλον επηρεάζοντας σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποσοτικά πώς αυτό θα επηρεάσει τα μεγέθη του Ομίλου, είναι δεδομένο ότι και ο οίνος μπαίνει σε καραντίνα.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία περιορίζει τις δαπάνες παραγωγής και  επανεξετάζει και το επενδυτικό του πλάνο, όπου κρίνεται σκόπιμο ώστε να διατηρήσει την οικονομική του θέση και το 2020. 

Διάβασε το »

Revoil: Η κάθετη πτώση στις βενζίνες καλύφθηκε από αλλού…

Newsteam 0 Comments

Να λοιπόν που από ένα πικρό πράγμα γεννιέται και ένα γλυκό όπως μας έχει διδάξει η ίδια η ζωή.

Για παράδειγμα στη περίπτωση της Revoilη κάθετη μείωση σους πωληθέντες όγκους καυσίμων κίνησης για την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου που έφθασε το 24%, υπερκαλύφθηκε από τον διπλασιασμό των πωλούμενων όγκων πετρελαίου θέρμανσης την εν λόγω περίοδο γεγονός που εκτιμάται ότι τελικώς θα έχει μια θετική επίδραση στα αποτελέσματα προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων ( EBITDA) για το διάστημα αυτό.

Διάβασε το »

Χαϊδεμένος: Θα επηρεασθούν αρνητικά τα αποτελέσματα

Newsteam 0 Comments

Το παραδέχεται η εισηγμένη «Χαϊδεμένος» ότι ο  κλάδος των εκτυπώσεων για το 2020 ανήκει σε εκείνες τις επιχειρηματικές κατηγορίες που πλήττονται και αναμένεται να επηρεαστούν από τη διάρκεια, την ένταση και το βαθμό εξάπλωσης της νόσου covid-19 συνδυαστικά και με την υλοποίηση των μέτρων αποφυγής περιορισμού και διάδοσής της και ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα βασικά οικονομικά της μεγέθη.

Διάβασε το »

Μένει μέχρι να φύγει…

Newsteam 0 Comments

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του το αμερικανικό επενδυτικό fund OCM Luxembourg Healthcare Greece S.A.R.L για τη παραμονή ή όχι της μετοχής του ΙΑΣΩ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μετά την απόκτηση του 83,37% των μετοχών της εισηγμένης το αμερικανικό fund σχεδιάζει για φέτος την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την ανακαίνιση των νοσηλευτικών μονάδων και την αντικατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού με νέο, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Διάβασε το »

Σε 3 ηπείρους η ανάπτυξη το 2020

Newsteam 0 Comments

Η Inform Λύκος που θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές για το έργο των νέων ελληνικών ταυτοτήτων στηρίζεται και φέτος στην ανάπτυξη μέσω της διείσδυσης σε νέες αγορές και νέους πελάτες. 

Η εταιρία θα διερευνήσει και θα αξιολογήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης εντύπων και πληροφοριών, με κύριες περιοχές ενδιαφέροντος την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Επίσης θα συνεχίσει να διερευνά ενδεχόμενες ευκαιρίες στρατηγικών συνεργασιών, με απώτερο στόχο του την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

.

Διάβασε το »

Ο COVID – 19 έφερε πτώση στην ανοικτή νοσηλεία

Newsteam 0 Comments

Είναι πρωτοφανή η πτώση των περιστατικών ανοικτής νοσηλείας που  επέφερε η πανδημία αφού για παράδειγμα το ΙΑΣΩ είδε πάνω από 50% πτώση περιστατικών σε ορισμένους τομείς, όπως o διαγνωστικός (ανοικτή νοσηλεία), τα περιστατικά παιδιατρικών νοσηλειών και οι χειρουργικές επεμβάσεις συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι η εισηγμένη  Εταιρεία έχει αρκετή ρευστότητα ( ταμειακά διαθέσιμα 34 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019) για να αντέξει την κρίση, ενώ παράλληλα έχει, ήδη εξασφαλίσει νέα έγκριση για γραμμή κίνησης κεφαλαίου.

Διάβασε το »

Το ψωμάκι στη κορυφή της πανδημίας

Newsteam 0 Comments

Σε όλες τις μεγάλες πανδημίες και διατροφικές κρίσεις, το ψωμάκι παραμένει στη κορυφή της κατανάλωσης.

Έτσι και τώρα η Μύλοι Κεπενού εισηγμένη στο ΧΑ δηλώνει ότι για φέτος  δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση στον κύκλο εργασιών της, με τις εργασίες της εισηγμένης να μην έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα από την πανδημία covid-19.

Η διοίκηση της εισηγμένης προτίθεται να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,053 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο έναντι του αντίστοιχου περυσινού (0,043 ευρώ).

Διάβασε το »

Το δίδυμο των διαγραφών

Newsteam 0 Comments

Οι επόμενες διαγραφές στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα αφορά το κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών.

Η διαδικασία συγχώνευσης και απορρόφησης Νηρέα και Σελόντα θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Στο πλαίσιο αυτό μέσα στον Ιούνιο αναμένει την διαγραφή των μετοχών και την παύση διαπραγμάτευση τους για τις δύο εταιρίες ενώ  ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή διοικητική και λειτουργική ενοποίηση.

Διάβασε το »

Το ν/σ για την εταιρική διακυβέρνηση

Newsteam 0 Comments

Την τελευταία εβδομάδα του Μαίου αναμένεται η κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την εταιρική διακυβέρνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα συμβαδίσει  με την επικείμενη έναρξη του σχεδίου «Ηρακλής»  για τις πωλήσεις  τιτλοποιήσεων, «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών σε ξένους επενδυτές. 

Διάβασε το »

Τρία νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου

Newsteam 0 Comments

Η διοίκηση του ΟΤΕ έχοντας ως στόχο τη μείωση προσωπικού κατά 15% προχωρά μέσα στους επόμενους μήνες σε τρία νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν  πάνω από 400 εργαζομένους  σε διάφορες υπηρεσίες  της μητρικής εταιρίας και σε θυγατρικές εταιρίες του ομίλου.

Συνολικά 130.000 ευρώ είναι το πακέτο για κάθε εργαζόμενο που αποχωρεί.

Διάβασε το »

Aλλαγή φρουράς στον ΣΕΒ

Newsteam 0 Comments

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 αλλάζει το κυβερνείο στον ΣΕΒ.

Αλλαγή σκυτάλης από το κλάδο πληροφορικής που εκπροσωπούσε ο Φέσσας στη βαριά βιομηχανία και τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο του Τιτάνα.

Έτσι για να ρθει η ισορροπία στον ΣΕΒ που δεν μπορούσαν οι δημογέροντες να χωνέψουν ότι επί μία 4ετία η τη μπροστινή εικόνα εκπροσωπούσε ένας άοσμος και άγευστος πρόεδρος…

Διάβασε το »