Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΑΛΛΑΓΕΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

e-ΕΦΚΑ. Αλλαγές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πρώην ΟΑΕΕ

Newsteam 0 Comments

e-ΕΦΚΑ. Αλλαγές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πρώην ΟΑΕΕ

Αλλάζουν τοπικές αρμοδιότητες υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ

Οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ από τη Δευτέρα 28/09/2020 θα εξυπηρετούνται στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ με βάση τον Τ.Κ. στον οποίο ανήκουν

e-ΕΦΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25/09/2020

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ μεταφέρονται οι σχετικές αρμοδιότητες από:

α. τo B΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΑΘΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ( ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) και

β. το Ε΄ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΘΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ)

στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ που λειτουργούν στο δήμο της έδρας των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ από τη Δευτέρα 28/09/2020 θα εξυπηρετούνται με βάση τον Τ.Κ στον οποίο ανήκουν ως ακολούθως:

Οι ασφαλισμένοι της περιοχής της Αγίας Παρασκευής (Τ.Κ: 15341,15342,15343,15344,15349,15561 και15562) στο Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΑΘΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ( ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), Μεσογείων 518 Αγία Παρασκευή.

Οι ασφαλισμένοι της περιοχής της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης (Τ.Κ: 84500,84501,84502,19005,19007 και 19009), στο Ε΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΡΑΦΗΝΑ) Λ. Μαραθώνος 26ο χιλ –Ραφήνα.

Οι ασφαλισμένοι της περιοχής των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου (Τ.Κ: 15354, 19002 και19003) στο Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΚΟΡΩΠΙ), Κύπρου 52 Κορωπί.

Οι ασφαλισμένοι της περιοχής της Παλλήνης της Αρτέμιδας και των Σπάτων (Τ.Κ :15351, 19004 και 19016) στο ΣΤ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΣΠΑΤΑ), Αγίου Δημητρίου 4 Σπάτα.

Οι ασφαλισμένοι της Κύθνου (Τ.Κ.: 84006) στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΝΗΣΩΝ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ), Αγίου Κωνσταντίνου 1 & Ελ. Βενιζέλου 3 Πειραιάς.

Οι ασφαλισμένοι της Κέας (Τ.Κ.: 84002) στο Δ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ (ΛΑΥΡΙΟ), Φωκίωνος Νέγρη 10 Λαύριο.

Οι ασφαλισμένοι της περιοχής του Χαλανδρίου (Τ.Κ: 15231,15232,15233, 15234, 15235, 15236, 15237 και 15238) στο Δ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΑΘΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙ), Αχ. Παράσχου 8 Χαλάνδρι.

Οι ασφαλισμένοι της περιοχής Νέου Ψυχικού (Τ.Κ: 15451 και 15452) στο Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ( ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ) Πανόρμου και Καρύστου 7- Αθήνα.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Διάβασε το »

Πάμε Δανάη – Η έκτακτη σύσκεψη στο Mega και οι αλλαγές

Newsteam 0 Comments

Είναι η επιλογή του Μπούτου. Και θα κάνει τα πάντα να τη στηρίξει. Όσο πάει… Η Δανάη Μπάρκα δεν έφερε την πρώτη εβδομάδα τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα. Όμως είναι νωρίς για κρίσεις. Άλλωστε έχει απέναντι της, δυνατούς αντιπάλους και η ίδια είναι πρωτάρα.

 

 

 

  • Όμως όπως σας έχω γράψει η εκπομπή έχει πρόβλημα στη σκαλέτα της. Μετά και τα μαντάτα της AGB την Πέμπτη, πληροωορήθηκα πώς έγινε έκτακτη σύσκεψη για τη θεματολογία αλλά και για τη …ζωντάνια του πάνελ.

 

 

 

Ζήτησαν περισσότερη δράση, περισσότερο lifestyle και περισσότερο παιχνίδι με τον Ρουβά.  Πληροφορίες μου μάλιστα θέλουν να μπαίνει και παιχνίδι στην εκπομπή. Ήδη οι πρώτες αλλαγές έφεραν νούμερα. Για να δούμε… θα συνεχιστούν;

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Έρχονται αλλαγές στην πλατφόρμα

Newsteam 0 Comments

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τα μέσα του Οκτώβρη στη διαδικασία και στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, η Έκθεση της Κομισιόν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι εδώ και μήνες οι Θεσμοί ζητούσαν τη βελτίωση του πλαισίου για τους πλειστηριασμούς, καθώς τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα των προσδοκιών.

Οι αλλαγές αυτές «πάγωσαν» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τροποποιήσεις-βελτιώσεις στις επίμαχες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα είναι έτοιμα για το ριζικό λίφτινγκ και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αν αναζητήσει κανείς τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, θα βρει ότι π.χ. στην Ιρλανδία οι πωλήσεις ακινήτων μέσω πλειστηριασμών παρουσιάζονται σαν σελίδες ηλεκτρονικών αγγελιών. Αυτό ακριβώς το μοντέλο θα εφαρμόσει η Ελλάδα και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- auction, που σήμερα είναι «στεγνή», θα προστεθούν φωτογραφίες των ακινήτων καθώς και άλλα τεχνικά πληροφοριακά στοιχεία π.χ. χάρτες, με τη διασύνδεση της πλατφόρμας με άλλες βάσεις δεδομένων όπως το Κτηματολόγιο.

Πέρα από το λίφτινγκ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βελτιώσει τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι δύο βασικές νομοθετικές παρεμβάσεις:

Ως το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί 6.845 πλειστηριασμοί, ωστόσο όπως αναφέρουν συμβολαιογράφοι, εκτός από την αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας ως το τέλος του έτους, οι τράπεζες εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δείχνουν να επεκτείνουν και σε άλλα ακίνητα αυτό το moratorium.

Η απόφαση για την επιδότηση

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα» αγγίζουν τις 110.000. Αν και ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος του προηγούμενου πλαισίου για την α’ κατοικία, απέχει από τις 330.000 που είχε βάλει ως στόχο το οικονομικό επιτελείο, ενεργοποιώντας το πρόγραμμα κι έτσι δεν αποκλείεται να έχουμε μια μικρή παράταση, με δεδομένο ότι η προθεσμία εκπνέει στο τέλος του μήνα.

Με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών- Εργασίας ορίστηκαν και οι διαδικασίες για την καταβολή της επιδότησης δανείου, σε όσους υπάγονται στο πρόγραμμα. Αφού λάβει τα στοιχεία των δανειοληπτών από τις τράπεζες, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εγκρίνει εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών τη Συνεισφορά Δημοσίου, με βάση τα αναφερόμενα στοιχεία στην αίτηση και την επιλεξιμότητα του οφειλέτη. Στη συνέχεια, οι τράπεζες αποστέλλουν το ποσό των μηνιαίων δόσεων, ούτως ώστε να ξεκινήσει η έναρξη καταβολής της συνεισφοράς του Δημοσίου. Σε περίπτωση επιλέξιμων οφειλών για τις οποίες η δόση δεν είναι καταβλητέα σε μηνιαία βάση, αποστέλλεται ανά μήνα ενημέρωση σχετικά με το εάν οφείλεται ή όχι δόση για το μήνα αναφοράς, καθώς και το ποσό της δόσης για το μήνα κατά τον οποίο οφείλεται.

Η Συνεισφορά Δημοσίου καταβάλλεται στους δεσμευμένους και ακατάσχετους λογαριασμούς εξυπηρέτησης των επιλέξιμων οφειλών και δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται. Οι λογαριασμοί αυτοί πιστώνονται μόνο από το Δημόσιο με τη Συνεισφορά και χρεώνονται μόνο για την καταβολή αυτής στο χρηματοδοτικό φορέα, απαγορευμένης οποιασδήποτε άλλης κίνησης.

Ειδικά όσον αφορά στην επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων, διέπεται από τον Κανονισμό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας κι αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών:
  • το ποσό των 200.000€ (100.000€ όταν αφορά επιχείρηση που εκτελεί οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων)
  • το ποσό των 20.000€ ευρώ όταν η ενίσχυση χορηγείται στον γεωργικό τομέα
  • το ποσό των 30.000€ ευρώ όταν η ενίσχυση χορηγείται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.
Διάβασε το »

Έρχονται αλλαγές στη Φαίη! Η νέα στήλη, η προσθήκη του Παρτσώλη στο πάνελ και η Ραμόνα…

Newsteam 0 Comments

Η Φαίη Σκορδά γνωρίζει πως διανύει μία καθοριστική τηλεοπτική σεζόν για την καριέρα της. Το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 τελειώνει σε λίγους μήνες και οι "μνηστήρες" για τη θέση της είναι πολλοί. Ακόμη, αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα εκτός ΑΝΤ1 θα είναι πολύ διαφορετικά και πως πλέον η καριέρα της θα μπει σε μία άλλη πορεία, όχι τόσο πρωταγωνιστική. 

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για εκείνη. Τους λόγους τους έχουμε αναφέρει ξανά. Το σίγουρο είναι πως η σεζόν είναι μεγάλη και η παρουσιάστρια θα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει την εκπομπή της. Άλλωστε, από χθες εντάχθηκε και η στήλη των τηλεφωνικών γραμμών, κάτι που το κανάλι του Αμαρουσίου εδώ και χρόνια πρέσβευε πως δεν θα το κάνει. 

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον η πρώτη απόπειρα έγινε με μία πιο χιουμοριστική προσέγγιση, ωστόσο σίγουρα επικοινωνιακά "χτυπά" άσχημα η αντιγραφή στήλης αντίπαλης εκπομπής. Όσο για το αν πέτυχε αυτό το εγχείρημα στην πρώτη του εμφάνιση, είναι ενδεικτό πως η εκπομπή για πρώτη φορά έκλεισε το τελευταίο της 10λεπτο (τότε προβλήθηκε η νέα αυτή στήλη) με διψήφιο ποσοστό τηλεθέασης). 

Θα γίνουν πολλές αλλαγές και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι να έρθουν τα επιθυμητά ποσοστά τηλεθέασης, δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτές. Ήδη από σήμερα στο πάνελ προστέθηκε ο Νίκος Παρτσώλης, ώστε να ενισχύσει το σχόλιο στην εκπομπή. Μία άλλη προσθήκη που συζητιέται είναι αυτής της Ραμόνα, για μία ενότητα μόδας. Δεν θα είναι μόνιμα, αλλά θα εναλλάσεται με άλλες. 

Διάβασε το »

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα – Αλλαγές σε δρομολόγια πλοίων

Newsteam 0 Comments

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική παμπειραϊκή απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πέντε ναυτεργατικά σωματεία. Η απεργία αφορά στους ναυτεργάτες των πλοίων που βρίσκονται σε όλη τη γεωγραφική έκταση και περιοχή του λιμανιού του Πειραιά, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού.
Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης όσα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δεν αναμένεται να αποπλεύσουν ενώ πολλές εταιρείες προχώρησαν ήδη με ανακοινώσεις τους σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από το λιμάνι του Πειραιά καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τουριστικά πρακτορεία. Στο λιμάνι του Πειραιά τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προαναγγείλει περιφρούρηση της απεργίας ενώ η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναμένεται να πραγματοποιήσει συγκέντρωση απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ. Τα πέντε ναυτεργατικά σωματεία αντιδρούν μεταξύ άλλων, σε πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή, με την οποία επιτρέπεται στα εμπορικά πλοία άνω των 3.000 Κόρων Ολικής Χωρητικότητας (ΚΟΧ), με ελληνική σημαία, η υπογραφή διεθνών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για κατώτερα πληρώματα, καθώς και για τις ειδικότητες του ανθυποπλοιάρχου και του γ’ μηχανικού. Επίσης θέτουν θέμα ανεργίας των ναυτικών, που, όπως υποστηρίζουν, θα προκληθεί με την αποδρομολόγηση πλοίων μετά το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ζητούν ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2020 και επίλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους θεμάτων.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

UEFA: Καθιερώνονται οι πέντε αλλαγές σε Champions League και Europa League

Newsteam 0 Comments

Την καθιέρωση των πέντε αλλαγών σε κάθε αγώνα από τη φάση των ομίλων κι έπειτα στο Champions League και Europa League της σεζόν 2020/21, έχει αποφασίσει η UEFA κι αναμένεται να το επισημοποιήσει στη νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (24/9).

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία έχει αποφασίσει να επεκτείνει το μέτρο που εφαρμόστηκε σε πάρα πολλά πρωταθλήματα παγκοσμίως (με την παρότρυνση της FIFA), ως μέτρο «προστασίας» των παικτών από τα πάρα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, μετά την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης που είχε διακοπεί την περασμένη άνοιξη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από εκεί και πέρα, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των κληρώσεων των φάσεων των ομίλων στο Champions League και στο Europa League, που είναι προγραμματισμένες για 1 και 2 Οκτωβρίου αντίστοιχα, ενώ η UEFA θα ανακοινώσει την Πέμπτη (24/9) και τις ημερομηνίες για την τελική φάση του Nations League, που καταπώς φαίνεται θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2021.

Διάβασε το »

Hλιάνα Παπαγεωργίου: Θα υπάρξουν αλλαγές στην ζωντανή εκπομπή της;

Newsteam 0 Comments

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε συνέντευξη στο Πρωινό και την Μαρία Κοκολάκη και δεν δίστασε να απάντησε αν θα υπάρξουν αλλαγές στην εκπομπή της.

"Δεν είχα πολύ άγχος που ανέλαβα κάτι διαφορετικό. Μέχρι στιγμής νιώθω πολύ άνετα.

Εσείς τα διαβάζετε για την εκπομπή, εμένα δεν μου τα έχει πει κανένας. Δεν ξέρω. Αλλαγές χρειάζονται στην εκπομπή. Αυτό είναι αλήθεια και το βλέπουμε όλοι, αλλά αυτά είναι πράγματα που δουλεύονται. Έχει να κάνει με τη μέρα, με τον καιρό, βλέπεις τι σου ταιριάζει, τι δεν σου ταιριάζει. Πράγματα θα αλλάξουν εννοείται, γιατί πιστεύουμε κι εμείς ότι χρειάζεται", είπε η ίδια.

Μόνικα Μπελούτσι δεν θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο καθώς οι παραστάσεις «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» που είχαν προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού.

"Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους, καθώς και ο τρόπος αλλαγής των εισιτηρίων για τις νέες αυτές ημερομηνίες» ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση.

Διάβασε το »

Γυναίκες μετά τα 30: Οι δυσάρεστες αλλαγές στο σώμα και 5 τρόποι για να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης

Newsteam 0 Comments

by Δημήτρης Φ21/09/2020 19:0121/09/2020 19:181

Αλλαγές μετά τα 30: Πολλά πράγματα αλλάζουν στο ανθρώπινο σώμα, μετά την ηλικία των τριάντα ετών. Αυτό, συμβαίνει τόσο στο ανθρώπινο σώμα, όσο και στο πρόσωπο των γυναικών. Ανησυχείτε για το δικό σας σώμα και πρόσωπο; Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε να μάθετε. Αναλυτικότερα:

Αλλαγές μετά τα 30: Πώς αλλάζει το σώμα και το πρόσωπό μας

Καθώς μεγαλώνουμε, ο σκελετός μας μεγαλώνει περίπου κατά 10% περισσότερο ενώ γίνεται και πιο εύθραυστος. Για παράδειγμα, τα οστά της πυέλου αναπτύσσονται μέχρι και την ηλικία των 25-30 χρόνων, προκειμένου το σώμα μας να ετοιμαστεί για τον τοκετό. Μετά τα 40, όμως, η λεκάνη αρχίζει να γίνεται όλο και στενότερη.

Η οστική απορρόφηση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη δομή του κρανίου. Πιο συγκεκριμένα: Το ύψος του προσώπου μειώνεται. Οι οσφυϊκές προεξοχές εξογκώνονται. Οι οστέιες οσμές αλλάζουν το σχήμα τους και μεγαλώνουν. Η κάτω γνάθος γίνεται πλαταίνει. Η μύτη μεγαλώνει και η άκρη της μύτης μειώνεται λόγω μεταβολών των οστών. Οι οσφυϊκές τροχιές γύρω από τα μάτια και ειδικά οι εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες γίνονται μεγαλύτερες και αλλάζει το σχήμα των φρυδιών.

Αλλαγές μετά τα 30: Το lifting στο πρόσωπο δεν βοηθάει

Παλιότερα πιστεύαμε πως το λίφτινγκ προσώπου θα μπορούσε να συμβάλλει στον αγώνα κατά της γήρανσης, αφού βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος και άρα στην εμφάνιση λιγότερων ρυτίδων. Με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών, όμως, οι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα πώς αλλάζει ο σκελετός του προσώπου και ποιες περιοχές είναι επιρρεπείς στη γήρανση.

Οι επιστήμονες δίνουν όλο και περισσότερη προσοχή στη διόρθωση του σκελετικού πλαισίου και οι κύριοι στόχοι τους είναι: Να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Να εξαλείψουμε τους παράγοντες που επιταχύνουν την καταστροφή. Γι’ αυτό, λοιπόν, μην εμπιστεύεστε όσους σας υπόσχονται να σας κάνουν 15-20 χρόνια νεότερη με μία επίσκεψη. Πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που έχουν βαθιά γνώση του θέματος και δεν θα βλάψουν την υγεία σας.

Αλλαγές μετά τα 30: Επιβράδυνση στη διαδικασία γήρανσης

Εάν θέλετε να κρατήσετε το πρόσωπό σας νεανικό, θα πρέπει να επιβραδύνετε τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και των αλλαγών του κρανίου (απορρόφηση των οστών).

Προκειμένου να επιβραδυνθεί η διαδικασία γήρανσης: Μειώστε τη ζάχαρη και καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά που εμποδίζουν τη βλάβη των κυττάρων. Ενυδατώνετε το δέρμα σας χωρίς να το επιβαρύνετε με επιθετικές μάσκες. Προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο, τον άνεμο και το κρύο. Οι ειδικοί συνιστούσαν τη χρήση αντιηλιακής προστασίας SPF.

Πώς να επιβραδύνετε τη διαδικασία καταστροφής των οστών: Φροντίστε τις ορμόνες σας. Για παράδειγμα, οι θυρεοειδικές ορμόνες εντείνουν την απορρόφηση των οστών ενώ τα οιστρογόνα επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία. Αν και η βιταμίνη D είναι πραγματικά χρήσιμη, οι μεγάλες δόσεις μπορούν να επηρεάσουν τα οστά. Για να βρείτε μια ισορροπία, απευθυνθείτε σε έναν ενδοκρινολόγο. Αποφύγετε τις ενέσεις Botox. Μελέτες δείχνουν ότι επιταχύνουν τη διαδικασία καταστροφής των οστών, αν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε και με τον γιατρό σας.

Διάβασε το »

Σαρωτικές αλλαγές για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας

Newsteam 0 Comments

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ρυθμίζει τα όρια παραμονής στο αστυνομικό σώμα και το καθεστώς χορήγησης αδειών στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.


Μεταξύ άλλων, προβλέπεται άδεια γάμου πέντε ημερών με αποδοχές ενώ τις ίδιες ημέρες δικαιούνται οι αστυνομικοί για θάνατο συζύγου ή συγγενικού προσώπου έως και β΄ βαθμού εξ΄ αίματος ή έως και α΄ βαθμού εξ΄ αγχιστείας.

Επιπλέον, όσο αφορά τα όρια παραμονής στο σώμα, παρατείνεται κατά ένα έτος, το όριο ηλικίας μέχρι το οποίο επιτρέπεται να υπηρετούν οι αξιωματικοί που κατέχουν τους βαθμούς αντιστράτηγου – αρχηγού (ανέρχεται στο 66° έτος), Αντιστράτηγου (64° έτος), Υποστράτηγου (63° έτος), Ταξίαρχου (62° έτος) και Αστυνομικού Διευθυντή (60° έτος). Από το βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή και κάτω τα όρια ηλικίας παραμένουν τα ίδια που ισχύουν στο ΠΔ 24/1997 (άρθρο 49).
Σχετικά με τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού προβλέπεται:

-Άδεια γάμου 5 ημερών με αποδοχές,

-Άδεια θανάτου συζύγου ή συγγενικού προσώπου έως και β΄ βαθμού εξ΄ αίματος ή έως και α΄ βαθμού εξ΄ αγχιστείας 5 ημερών με αποδοχές,

-Στις γυναίκες για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή άδεια (με αποδοχές) μίας ημέρας κατά την ημέρα ωοληψίας με αποδοχές και άδεια 15 ημερών από την ημέρα της εμβρυομεταφοράς,

-Άδεια στους άνδρες αστυνομικούς μίας ημέρας κατά την ημέρα ωοληψίας και άδεια 1 ημέρας κατά την ημέρα της εμβρυομεταφοράς,

-Άδεια 22 ημερών ετησίως στο αστυνομικό προσωπικό το οποίο πάσχει από νόσημα για το οποίο απαιτούνται μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, ενώ ίδιες μέρες άδειας χορηγείται και για τους ίδιους λόγους, εφόσον αφορά συζύγους και τέκνα του αστυνομικού προσωπικού,

-Άδεια ενός μηνός με αποδοχές για τους εργαζόμενους με την ειδικότητα του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων, εμφανιστή ακτινολογικών εργαστηρίων, στους απασχολούμενους σε ακτινολογικά εργαστήρια και τους έχοντας την ειδικότητα του ραδιοφυσικού (να σημειωθεί ότι η άδεια αυτή είναι πλέον των προβλεπομένων αδειών θερινών διακοπών, κ.λπ.),

-Άδεια μητρότητας στις γυναίκες σύμφωνα με το άρθρο 52 του νόμου 3528/2007,

-Άδεια 3 ημερών με αποδοχές στους άνδρες αστυνομικούς σε περίπτωση γέννησης τέκνου,

-Άδεια του άρθρου 53 του νόμου 3528/2007 στους αστυνομικούς που υιοθετούν παιδί ή αποκτούν παιδί με την διαδικασία της παρένθετης μητρότητας,

-Άδεια του άρθρου 53 του νόμου 3528/2007 στους γονείς αστυνομικούς, με αποδοχές, για ανατροφή παιδιού. Η άδεια 9 μηνών για ανατροφή παιδιού χορηγείται άπαξ και εξαντλείται μέχρι το παιδί να συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο γονέας που επιλέξει τη λήψη της άδειας για ανατροφή τέκνου, δεν μπορεί να διακόψει και να πάει στο καθεστώς του μειωμένου ωραρίου,

-Η άδεια ανατροφής τέκνου αυξάνεται κατά ένα μήνα για τους γονείς μονογονεικών οικογενειών, στους διαζευγμένους γονείς που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, καθώς και στην περίπτωση που ένας εκ των δύο γονέων πάσχει από ψυχική, νοητική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%,

– Για την άδεια παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης των παιδιών, ισχύουν ότι για όλους τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους,

-Άδεια μετά αποδοχές 4 ημερών για κάθε έτος σε περίπτωση ασθένειας των παιδιών, ενώ η εν λόγω άδεια αυξάνεται στις 7 ημέρες για τους τρίτεκνους και στις 10 ημέρες για τους πολύτεκνους και για τους μονογονείς η εν λόγω άδεια ανέρχεται στις 8 ημέρες και
-Μείωση ωραρίου κατά μία ώρα, χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών, προβλέπεται για τους αστυνομικούς που έχουν παιδί ή σύζυγό με αναπηρία τουλάχιστον 67%, ενώ ανάλογη περικοπή του ωραρίου και χωρίς περικοπή αποδοχών, ισχύει για το αστυνομικό προσωπικό που έχει παιδιά έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενα ή τύπου 1, σε ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%.

Ακόμη, οι αστυνομικοί που είναι σύζυγοί μόνιμων αξιωματικών ή υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό, μπορούν να ζητήσουν άδεια, χωρίς αποδοχές, μέχρι 3 χρόνια (τμηματικά ή εφάπαξ). Η εν λόγω άδεια χορηγείται μετά από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το ΣτΕ το προσεχές διάστημα θα εκδώσει τη γνωμοδότηση του επί της νομιμότητας ή μη των διατάξεων του σχεδίου ΠΔ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διάβασε το »

Σκαϊ ΤΩΡΑ – Σεισμός στο Love It. Αλλάζει και το πανελάκι της Μαλέσκου

Newsteam 0 Comments

Αν και η πίτα στην πρωινή ζώνη έχει μοιραστεί, τα νούμερα της εκπομπής της Ιωάννας Μαλέσκου δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Και το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στην παρουσιάστρια που μέρα με τη μέρα εμφανίζει σημάδια βελτιώσης αλλά στο περιεχόμενο και στο πάνελ.

 

 

 

  • Τα …πικάντικα κομμάτια του «Big Brother» δεν μπορούν πλέον να μεταδοθούν. Δεν τα θέλει και η ίδια η οποία σχετικά νωρίς έχει βγάλει έναν άλλο χαρακτήρα απο τον αγαπησιάρικο του πρώτου καιρού. Το ΕΣΡ περιμένει στη γωνία για το λάθος… Επίσης η στήλη του gossip και της showbiz είναι αδύναμη και εκεί βέβαια έχουν αρχίσει προσπάθειες. Ποιο θα είναι ένα από τα πρώτα «σωσίβια» της Ιωάννας Μαλέσκου;

 

 

 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος καθώς απ’ ότι μαθαίνω αν και έχει δεχθεί πολλές προτάσεις για συνεντεύξεις εκεί τελικά θα παραχωρήσει την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη με ανθρωποκεντρική χροιά μάλιστα καθώς θα αναφερθεί και στην προσωπική του ζωή.

 

 

 

Στο πάνελ υπάρχουν αρυθμίες ωστόσο δεν πρόκειται να «πειραχθεί» σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια, πιθανότατα μετά τα Χριστούγεννα ίσως γίνουν και εκεί αλλαγές. Πάντως αυτή τη στιγμή και παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν δεν υπάρχει ούτε 1% πιθανότητα για κόψιμο της εκπομπής αν και ο ΣΚΑΪ είναι γνωστό πως δεν φημίζεται για την υπομονή του…. 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Αναβρασμός στην ενημέρωση του Mega. Ποιος παρουσιαστής είναι ενοχλημένος

Newsteam 0 Comments

Πρώτος σας είχα γράψει πως απόφαση της διοίκησης του Mega μετά το μέτριο ξεκίνημα πέρσι ήταν να τ’ αλλάξει όλα στην ενημέρωση. Οι αλλαγές ξεκίνησαν από το καθημερινό ενημερωτικό πρωινό, συνεχίστηκαν στα δελτία ειδήσεων και τώρα έρχονται και στο «Mega Σαββατοκύριακο» την πρωινή εκπομπή που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

  • Τελικά και οι δύο παρουσιαστές της προηγούμενης σεζόν έμειναν εκτός: Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Χουδαλάκης και Άρης Ραβανός. Ο δεύτερος έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο facebook ο πρώτος είναι έντονα ενοχλημένος καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχε το ενδεχόμενο να παραμείνει με υποστηρικτικό ρόλο στην εκπομπή την παρουσίαση της οποίας αναλαμβάνουν ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα.

 

 

 

 

Ο πρώτος έδωσε θετικά δείγμα γραφής στην καθημερινή πρωινή εκπομπή όλο το καλοκαίρι και φυσικά έχει στενές σχέσεις με τον όμιλο καθώς είναι οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα «Το βήμα», η δεύτερη έκανε μεταγραφή από το Open αφού πρώτα ήρθε σε διαφωνία με τον νέο διευθυντή ειδήσεων Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

 

 

 

 

Πάντως εντός σταθμού και ειδικά στον ενημερωτικό τομέα υπάρχει αναβρασμός καθώς πλέον οι αλλαγές θα συνεχιστούν σε ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και παραγωγούς. Άλλωστε και ο αστυνομικός συντάκτης Μαρίνος Αλιφέρης εγκατέλειψε και αυτός το Open για το Mega. Και όπως μαθαίνω μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και νεότερα…

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

ΑΑΔΕ: Αλλαγές στις εφορίες – Ενοποιούνται ΔΟΥ και απλοποιούνται οι συναλλαγές

Newsteam 0 Comments

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περνά στο επόμενο στάδιο του σχεδιασμού της, με βάση και την πλούσια εμπειρία, που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λόγω της πανδημίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Έχοντας ήδη εξυπηρετήσει πάνω από το 85% από το ένα εκατομμύριο αιτήματα, που δέχθηκαν οι εφορίες όλης της χώρας από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Μαΐου, η ΑΑΔΕ προχωρά σε αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας και οργάνωσης των εφοριών σε τρεις κατευθύνσεις:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το spoilers.gr

-Διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών

-Αξιοποιεί καλύτερα τους εργαζομένους

-Τις ενοποιεί χωροταξικά

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μελετώντας ποιοτικά και ποσοτικά το νέο τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται σταδιακά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, έδωσε το πράσινο φως για τις νέες παρεμβάσεις. Στόχος είναι η παροχή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών, με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και του χρόνου, που απαιτείται για τις συναλλαγές με την Εφορία.

Έτσι, αμέσως μετά την έκδοση απόφασης για την υποχρέωση των εφοριών να διεκπεραιώνουν τις δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές και δωρεές) μέσα σε τρεις ημέρες από την παραλαβή τους, χωρίς φυσική παρουσία των φορολογουμένων, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την άμεση ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων εφοριών περιορισμένης αρμοδιότητας (δηλ. χωρίς φορολογικό έλεγχο) της Αττικής, με τις πλήρους αρμοδιότητας εφορίες της ευρύτερης περιοχής τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κίνηση αυτή επιφέρει οφέλη για όλους.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Μέσος αριθμός υπαλλήλων:

-Λιγότεροι από 20

-60% λιγότεροι από το αντίστοιχο προσωπικό εφοριών πλήρους αρμοδιότητας

Εργασίες εξυπηρέτησης πολιτών ανά υπάλληλο:

Πολλαπλάσιες αυτών που αναλογούν στις εφορίες πλήρους αρμοδιότητας.

Το αποτέλεσμα είναι επιβαρυντικό:

-Για τους πολίτες, των οποίων η εξυπηρέτηση γίνεται αρκετές φορές εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα

-Για τα δημόσια έσοδα. Για τις πρώτες έξι εφορίες, που σχεδιάζεται να ενοποιηθούν με πλησιέστερες μεγάλες εφορίες τους, το ετήσιο κόστος των ενοικίων αγγίζει τα 900.000 ευρώ!

-Για τους εργαζόμενους των εφοριών αυτών, στους οποίους αναλογεί πολύ περισσότερος όγκος εργασιών από ό,τι τις μεγάλες εφορίες.

Αιτήσεις online στο www.idika.gr και στο www.opeka.gr για επίδομα παιδιού Α21 – ΕΦΚΑ εισφορές

Έφτασε η ώρα των πληρωμών : Συντάξεις Ιουλίου 2020 ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Α21, ΟΠΕΚΑ- ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Τι ψηφίζεται στη Βουλή για τα αναδρομικά – Συντάξεις Ιουλίου ΙΚΑ, ΑΜΕΑ, ΟΓΑ – ΕΦΚΑ

Διάβασε το »

Αλλάζουν όλα στις Άγριες Μέλισσες-Το σενάριο και το νέο καθεστώς με τους ηθοποιούς

Newsteam 0 Comments

Αλλαγές αναμένονται και μάλιστα πολύ σημαντικές. Αλλαγές που θα τις δούμε στη σειρά πολύ σύντομα μιας και τα στελέχη της παραγωγής έχουν ήδη πρετοιμάσει την επιστροφή στα γυρίσματα.

Διότι μπορεί να επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα θα γίνουν όπως πριν. Τουλάχιστον άμεσα. Συμπέρασμα; Η νέα πραγματικότητα δεν ακουμπάει μόνο την ζωή μας αλλά και τις δουλειές μας.

Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι θ΄ αλλάξει το σενάριο για τα επόμενα επεισόδια. Κι αυτό διότι θα κοπούν σκηνές με τα πολλά πάρε δώσε των ηθοποιών. Τώρα με τις ερωτικές σκηνές δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Μάλλον ο θαυματουργός μοντέρ θα ζωγραφίσει.  Όπως και να χει το σενάριο αλλάζει και προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα.

 

 

 

 

Τα πρώτα επεισόδια που θα προβληθούν θα είναι από το απόθεμα που ήδη υπάρχει. Ωστόσο στα επόμενα θα δούμε τις διαφορές… μιας και στόχχος όλων είναι η υγεία τόσο των ηθοποιών αλλά και όλων των εμπλεκομένων.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Αλλάζει από το Σάββατο το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Newsteam 0 Comments

Αλλαγές θα υπάρξουν στα ωράρια των σούπερ μάρκετ από τις 25 Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το νέο ωράριο θα έχει ισχύ έως και τις 9 Μαΐου του 2020.

Συγκεκριμένα το νέο εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής: για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 07:00 έως 20:00.

Διάβασε το »

ΟΑΣΘ: Οι ηγετικές αλλαγές στα κλιμάκια και τα αναπόφευκτα παρασκήνια

Newsteam 0 Comments

Οι αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια και στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ μπορεί να φάνηκαν κάπως αιφνίδιες, αλλά για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ήταν αναπόφευκτες.

Με απόφαση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που είναι οι εκπρόσωποι του μοναδικού μετόχου του ΟΑΣΘ, η οποία υπεγράφη στις 31 Μαρτίου εν είδει πρακτικού της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού, απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΣΘ ο Γιώργος Σπανός και οι αρμοδιότητές του πέρασαν στον πρόεδρο Γιώργο Σκόδρα ο οποίος θα κατέχει πλέον και τις δύο θέσεις.

Παράλληλα αναβαθμίστηκε το μέλος του δ.σ. του ΟΑΣΘ, ο πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Ρεντζεπέρης ο οποίος θα ασκεί και καθήκοντα γενικού διευθυντή. Επίσης, παύθηκε από μέλος του δ.σ., ο καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Βλαχάβας. Στις θέσεις των κ. Σπανού και Βλαχάβα τοποθετήθηκαν ο νομικός – οικονομολόγος Γιώργος Ηλιάδης και ο καθηγητής πανεπιστημίου Ιωσήφ Κιοσέογλου.

Οι προστριβές και οι καβγάδες

Της απομάκρυνσης του κ. Σπανού προηγήθηκαν πολλές διαφωνίες και πολλοί καβγάδες μεταξύ του ιδίου και του κ. Σκόδρα, αλλά και μπόλικο παρασκήνιο. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσά τους, το οποίο ήταν και το πλέον έντονο και ίσως να αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, συνέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο καβγάς τους έγινε σε τόσο υψηλούς τόνους που οι φωνές τους έφτασαν ως και στους χαμηλούς ορόφους του κτιρίου διοίκησης του ΟΑΣΘ. Ωστόσο οι διαφωνίες τους ξεκίνησαν πολύ καιρό πριν.

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους μιλούν για δύο τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο ένας, ο Σκόδρας, περισσότερο αποφασιστικός, κυριαρχικός και ενίοτε συγκρουσιακός, ο δε Σπανός, πιο διστακτικός, πιο γραφειοκρατικός, πιο άκαμπτος, αλλά και πιο βαθύς γνώστης του Οργανισμού καθώς προέρχεται από τα σπλάχνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σκόδρας επέμενε εδώ και μήνες να γίνει ένας μεγάλος διαγωνισμός προμήθειας ανταλλακτικών προκειμένου να βγουν και άλλα λεωφορεία στους δρόμους. Ο διαγωνισμός τελικά δεν έγινε και αυτό ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ το χρέωνε στον τέως πλέον, διευθύνοντα σύμβουλο. Σε αντίποινα, δε, έπαψε κατά τους τελευταίους δύο μήνες να υπογράφει κάθε εντολή για προμήθεια ανταλλακτικών με απ’ ευθείας αναθέσεις, με αποτέλεσμα να στεγνώσουν οι αποθήκες και να μειωθεί ακόμη περισσότερο η δύναμη του στόλου του ΟΑΣΘ.

Σε βάρος του Σπανού ορισμένοι καταλογίζουν και ότι ήταν αντίθετος με την εκχώρηση λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ. Επίσης του χρεώνουν ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί αποτελεσματικά με αρκετά από τα στελέχη του Οργανισμού. Κάποιοι το αποδίδουν στο γεγονός ότι τα στελέχη αυτά είχαν ταχθεί στο πλευρό της διοίκησης του Στέλιου Παππά όταν ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ είχε εκδικητικά υποβαθμίσει τον Σπανό, από διευθυντή Κίνησης σε τμηματάρχη.

Τέλος, σύμφωνα με ορισμένους, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών εμφανιζόταν κάπως δυσαρεστημένη απέναντι στον Σπανό επειδή ο τελευταίος φέρεται να ήταν αντίθετος με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, προϋπολογισμού κοντά 42 εκατ. ευρώ, για τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, ο Σπανός φέρεται να θεωρούσε το ποσό υπέρογκο, αλλά και το έργο, εν μέρει αχρείαστο.

Ή αυτός ή εγώ!

Όπως ήταν φυσικό, η διαμάχη του με τον Σκόδρα έφτασε στο γραφείο του υπουργού Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή ο Σκόδρας έθεσε κάποια στιγμή το δίλημμα ή τον απομακρύνετε ή φεύγω εγώ. Κι εκεί ο Σπανός δεν είχε πλέον καμία τύχη, καθώς δεν έχει σχέση με το κυβερνών κόμμα και οι μόνες δάφνες του ήταν ότι είχε υποβαθμιστεί από τη διοίκηση Παππά. Αλλά, οποία ειρωνεία, υφίσταται τώρα και δεύτερη καρατόμηση, μετά την ολιγόμηνη αναβάθμισή του, για να επιστρέψει ξανά στη θέση ενός απλού τμηματάρχη, στη θέση δηλαδή που τον είχε υποβαθμίσει η προηγούμενη διοίκηση.

Μαζί με τον Σπανό απομακρύνθηκε και ο Ι. Βλαχάβας. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στη Voria.gr ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε επιστολή προς τον Σκόδρα, με κοινοποίηση και προς τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. του ΟΑΣΘ. Σε αυτήν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνει σαφείς αιχμές προς το πρόσωπο του προέδρου του ΟΑΣΘ, θεωρώντας πως εκείνος ζήτησε και τη δική του απομάκρυνση, μαζί με αυτήν του Σπανού.

Πλέον, τα ηνία του ΟΑΣΘ θα κινεί το δίδυμο Σκόδρα – Ρεντζεπέρη, οι οποίοι διατηρούν άριστες προσωπικές σχέσεις και είχαν συνυπάρξει παλαιότερα και στην Εγνατία Οδό Α.Ε.

Πηγή: voria.gr

Διάβασε το »

Αλλαγές στο δρομολόγιο Κύμη – Σκύρος λόγω θερινού ωραρίου

Newsteam 0 Comments

Σε αλλαγές στα δρομολόγιά της προβαίνει η Skyros Shipping Co λόγω εφαρμογής της θερινής ώρας. Έτσι λοιπόν από σήμερα και όλες σχεδόν τις καθημερινές μέχρι και το Σάββατο η αναχώρηση θα είναι στις 18:00.

Την Παρασκευή το πλοίο θα αναχωρεί στις 19:00 και την Κυριακή στις 19:30. Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε το Πρακτορείο εισιτηρίων Κύμης ή το Πρακτορείο εισιτηρίων Σκύρου.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Ο Κορονοϊός φέρνει μεγάλες αλλαγές στο Mega. Ποιες μπαίνουν… που

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζει τις έκτακτες εκπομπές για τον κορονοϊό το Mega αλλά και να στηρίζει τις γυναίκες του αφού εκτός από τον Νίκο Ευαγγελάτο θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν-εκτός από τα δελτία τους-εκπομπές η Ράνια Τζίμα και η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του καναλιού και τις επόμενες βδομάδες κάθε Πέμπτη βράδυ η Ράνια Τζίμα θα έχει εκπομπή στις 11 ενώ κάθε Παρασκευή η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Το Mega στην ενημέρωση έχει καλό παρελθόν και μεγάλο όνομα και μέχρι τώρα τα νούμερα δείχνουν πως ο κόσμος το εμπιστεύεται.

Έτσι ρίχνει όλο του το βάρος εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Τα έγραφα. Το μαχαίρι στην πρωινή ζώνη του Mega και η αντικατάσταση

Newsteam 0 Comments

Σας το έγραφα καιρό για τις σειρές στο Mega. Πως το μεγάλο αφεντικό ετοίμαζε αλλαγές. Ε… τις ξεκίνησε. 

Το πρώτο μαχαίρι έπεσε και το έφαγε η Βέρα στο δεξί που δεν πούλησε. Έπρεπε να γίνει άμεσα αντικατάσταση και έτσι από την Τετάρτη την θέση της παίρνει η Ντόλτσε Βίτα καθημερινά στις 11.50 το πρωί.

Κάποιοι εντός καναλιού πιστεύουν πως ο έρωτας της Άννας Παναγιωτοπούλου με τον νεαρό Θανάση Ευθυμιάδη θα τσιμπήσει νούμερα καθώς είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές.

Για να δούμε…

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Παπαράτσι χθές. Ήρθε στην χώρα μας για το κρίσιμο Δ.Σ στο ΟΡΕΝ

Newsteam 0 Comments

Πολλές αλλαγές αναμένται να δούμε σε πρόσωπα και προγράμματα στο δεύτερο μισό της χρονιάς στον τηλεοπτικό σταθμό του Σαββίδη. Δεν είναι τυχαίο πώς πρίν απο μερικές ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ του σταθμού με τον Γιώργο Λεβέντη να έρχεται απο το Λονδίνο στη χώρα μας… προκειμένου να δώσει το παρόν. 

Βλέπετε οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Ιβάν Σαββίδης απο το Ροστόφ όπου και βρίσκεται έχει δώσει εντολή να καθαρίσει το μαγαζί του απο βαρίδια… κάθε μορφής. Είτε πίσω απο τις κάμερες είτε μπροστά. Στην ενημέρωση στην ψυχαγωγία στην παραγωγή… στην λειτουργία του ΟΡΕΝ.

Πρός επιβεβαίωση των παραπάνω τσακώσαμε τον Γιώργο Λεβέντη στο αεροδρόμιο στα Σπάτα…

Δείτε τις εικόνες

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »