Πατήστε ESC για κλείσιμο

AL-WATIYA - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Αραβικά ΜΜΕ:Γαλλικά ή Αιγυπτιακά Rafale διεξήγαγαν την επίθεση εναντίον των Τούρκων

Newsteam 0 Comments

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο The Arab Weekly ότι τα πολεμικά αεροπλάνα που επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση αλ-Ουατίγια στη δυτική Λιβύη, ήταν αεροσκάφη Rafale, γεγονός που περιορίζει την ταυτότητα των επιτιθέμενων σε δύο κράτη: τη Γαλλία και την Αίγυπτο, τις δύο χώρες εντός του εύρους της βάσης που διαθέτουν αυτόν τον τύπο αεροσκαφών.

Οι πηγές θεώρησαν την επίθεση μια γρήγορη απάντηση στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη, η οποία αντικατοπτρίζει την έκταση της τουρκικής επιμονής στη δυτική Λιβύη.

Η τουρκική παρουσία στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική τόσο για το Κάιρο όσο και για το Παρίσι, ωθώντας τους να αυξήσουν τον τόνο της κριτικής τους για την Άγκυρα. Το Κάιρο έχει απειλήσει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη εάν οι τουρκικές υποστηριζόμενες πολιτοφυλακές της Τρίπολης προσπαθήσουν να προχωρήσουν προς τη Σίρτη, ενώ το Παρίσι χαρακτήρισε τις τουρκικές κινήσεις ως απαράδεκτες, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει αυτό να συνεχιστεί.

Αλλά αυτή η πρόσφατη αεροπορική επίθεση στην αεροπορική βάση αλ-Ουατίγια έδειξε ότι οι κόκκινες γραμμές στον εναέριο χώρο διαφέρουν από τις κόκκινες γραμμές στην ξηρά, που σχεδίασε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι. Πράγματι, η τοποθέτηση μαχητικών αεροσκαφών και στρατιωτικών drone στο αλ-Ουατίγια, αποτελεί άμεση απειλή για κάθε στρατιωτική μονάδα που αναπτύσσεται στη Σίρτη, στη βάση αλ-Τζούφρα και στην ανατολική Λιβύη.

Ο Σίσι εξέφρασε την πιθανότητα, η χώρα του να παρέμβει άμεσα στη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει στη σύγκρουση στη Λιβύη, μεταβεί πέραν της γραμμής της Σίρτης. Τόνισε επίσης ότι όσον αφορά την ασφάλεια της Αιγύπτου, η αλ-Τζούφρα είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψουμε να διασχίσει καμία δύναμη.

Οι αιγυπτιακοί ιστότοποι ειδήσεων δημοσίευσαν μη χρονολογημένες φωτογραφίες με συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος MIM-23 Hawk και ραντάρ πυραύλων, τα οποία ανέφεραν ότι ήταν μεταξύ των στόχων που δέχτηκαν επίθεση στην αλ-Ουατίγια.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) είχε αποσυρθεί από τη βάση αλ-Ουατίγια, μετά από συνεχείς τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις, επιτρέποντας στις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, να αναλάβουν τον έλεγχο της βάσης. Έκτοτε, υπήρξαν αρκετές αναφορές για ένα σχέδιο μετατροπής του τόπου σε τουρκική βάση, μια εξέλιξη την οποία αντιτίθεται έντονα η Γαλλία. Σύμφωνα με ορισμένες ειδήσεις, το Παρίσι είχε προτείνει τη μετατροπή του σε βάση του ΝΑΤΟ.

Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Τρίπολης κατηγόρησε ξένη αεροπορική δύναμη, για βομβαρδισμό της βάσης αλ-Ουατίγια, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των επιτιθέμενων αεροσκαφών ούτε για τους επιδιωκόμενους στόχους.

Παρόλο που τα τουρκικά και τα καταριανά μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν ότι υπήρχαν θύματα από τον βομβαρδισμό, η λιβυκή πηγή επιβεβαίωσε στο Arab Weekly ότι οι επιδρομές προκάλεσαν το θάνατο αρκετών Τούρκων στρατιωτών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στην πόλη του Αλ Τζαμίλ, κοντά στη βάση.

Ο συνταξιούχος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι εννέα αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις συνοικίες του αλ-Ναμπάμπ, στη βάση αλ-Ουατίγια, τις οποίες οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στη βάση είχαν χρησιμοποιήσει ως έδρα τους, από τον περασμένο Μάιο. Στόχος έγιναν επίσης τα συστήματα αεράμυνας Sungur, οι σταθερές και κινητές εγκαταστάσεις ραντάρ και το σύστημα παρεμβολής σημάτων Koral, το οποίο είχαν τοποθετήσει οι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες στη βάση αλ-Ουατίγια.

Πριν από αυτό, ένας αριθμός ακτιβιστών, στις πόλεις της δυτικής ακτής της Λιβύης, κυκλοφόρησαν βίντεο κλιπ που δείχνουν ένα τουρκικό στρατιωτικό κονβόι φορτωμένο με πολλούς εξοπλισμούς αεράμυνας να κατευθύνεται προς τη βάση αλ-Ουατίγια που βρίσκεται περίπου 140 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολης. Ο αξιωματικός της Λιβύης περιέγραψε τα χτυπήματα στη βάση αλ-Ουατίγια ως ποιοτική αεροπορική επιχείρηση.

Από την πλευρά των επίσημων αρχών της Λιβύης, στην Τρίπολη, ωστόσο, δεν υπήρξε αντίδραση σε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές που όλοι οι παρατηρητές είδαν ως ασυνήθιστη στρατιωτική επιχείρηση, και που φαίνεται να είναι το προοίμιο για τις ερχόμενες πολιτικές αλλαγές. Άνοιξε νέες πύλες για τον περιορισμό της τουρκικής επέκτασης στη Λιβύη. Αυτή η επέκταση έχει αρχίσει να συρρικνώνεται λόγω των περιφερειακών και διεθνών πιέσεων.

Ο Λίβυος βουλευτής, Ιμπραήμ αλ-Ντάρσι, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν από πολύ γνωστές δυνάμεις και πρόσθεσε ότι οι στόχοι αυτών των επιθέσεων ήταν ένα σαφές μήνυμα και αποτελούσε ένα ισχυρό και οδυνηρό χαστούκι στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους αντιπροσώπους του στη Λιβύη, ειδικά την κυβέρνηση των πολιτοφυλακών με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.

Μιλώντας με το The Arab Weekly τηλεφωνικά από την ανατολική Λιβύη, ο αλ-Ντάρσι είπε ότι τα μηνύματα αυτών των επιδρομών επιβεβαιώνουν ότι η λιβυκή αρένα δεν είναι άδεια, αλλά περιλαμβάνει δυνάμεις που έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν σκληρά οπουδήποτε και οποτεδήποτε, και το χρονοδιάγραμμά τους είναι μια άμεση προειδοποίηση προς τον Ερντογάν, που του υπενθυμίζει τις κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να περάσει, ειδικά μετά την αύξηση των τουρκικών κινήσεων στη Λιβύη, εν μέσω αναφορών για προετοιμασίες για επίθεση στην πόλη της Σίρτης και στη βάση αλ-Τζούφρα.

Η Τουρκία αύξησε τις προκλήσεις της στη Λιβύη. Η επίθεση στην αλ-Ουατίγια πραγματοποιήθηκε μετά από διήμερη επίσκεψη στην Τρίπολη και τη Μισράτα, από τον Ακάρ και τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ, κατά τη διάρκεια της οποίας επιθεώρησαν Τούρκους στρατιώτες και τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στις δύο πόλεις.

Απευθυνόμενος στους Τούρκους στρατιώτες στη Λιβύη, ο Άκαρ είπε ότι το όνειρο του Χαφτάρ για τον έλεγχο ολόκληρης της Λιβύης επρόκειτο να επιτευχθεί, αλλά οι συνεισφορές σας άλλαξαν την ισορροπία ισχύος και έβαλαν τέλος σε αυτό, και δεν είναι μόνο ο Τύπος που λέει αυτό, αλλά κύκλοι λήψης αποφάσεων και στρατιωτικοί κύκλοι σε όλο τον κόσμο και τη διεθνή κοινότητα. Όλοι είπαν ότι οι Τούρκοι ήρθαν εδώ και άλλαξαν τη μοίρα αυτού του τόπου, αλλάζοντας την ίδια κατάσταση με τον Χαφτάρ.

Αμέσως μετά, ο Χαλίφα Χαφτάρ απάντησε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας με ένα μήνυμα που ανέφερε ότι εξακολουθούσε να είναι παρών και δυνατός, πραγματοποιώντας περιηγήσεις επιθεώρησης που περιελάμβαναν έναν αριθμό στρατοπέδων των μονάδων μάχης του LNA στην πόλη της Βεγγάζης, συμπεριλαμβανομένου του στρατοπέδου Qar Yunis, που φιλοξενεί περισσότερους από 1.000 αξιωματικούς, εφέδρους και στρατιώτες.

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Σκληραίνει το παιχνίδι Τουρκίας και Ρωσίας στη Λιβύη

Newsteam 0 Comments

Οι συμπτώσεις μόνο… συμπτωματικές δεν είναι. Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ μετέβησαν αιφνιδιαστικά στην Τρίπολη της Λιβύης για επαφές με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγέζ αλ Σάρατζ, στο πλαίσιο του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές μαζί με το μνημόνιο οριοθέτησης θαλάσσιων δικαιοδοσιών. Το μήνυμα ήταν σαφές: η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και το πρακτικό αντίκρισμα αυτής της διαβεβαίωσης έγκειται στις διαβουλεύσεις, που διεξάγει ήδη από την 1η Ιουλίου ο αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ναύαρχος Αντάν Οζμπάλ, για τη μόνιμη αξιοποίηση από τουρκικής πλευράς της αεροπορικής βάσης Αλ Ουατίγια καθώς και τη δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης στη δυτική Λιβύη.

Αλλά τα όσα παίζονται στο διπλωματικό πεδίο συμπληρώνονται από τις εξελίξεις στο πεδίο των μαχών. Και ήταν ακριβώς η βάση αλ Ουατίγια που τα ξημερώματα της Κυριακής δέχθηκε αλλεπάλληλες επιδρομές από μη ταυτοποιημένα αεροσκάφη, που είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, την καταστροφή του τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων που βρίσκονταν εκεί. Πρόκειται, τρόπον τινά, για την ανταπόδοση της καταστροφής από τουρκικά drones των ρωσικών συστημάτων Pantsir που είχαν επιτρέψει τον Μάιο την κατάληψη της βάσης αλ Ουατίγια από τις πιστές στην Τρίπολη δυνάμεις.

Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ένα μοτίβο γνώριμο και από τις επεμβάσεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και τη Συρία. Η άμεση ρωσική εμπλοκή διατηρείται σε ένα μίνιμουμ επίπεδο, με τοπικούς δρώντες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρις ότου τυχόν δυσμενής τροπή των εξελίξεων στο πεδίο των μαχών θα επιβάλλει κάποιο παραδειγματικό πλήγμα για την αποκατάσταση των ισορροπιών.

Στη Λιβύη, δεν διακυβεύονται ζωτικά ρωσικά συμφέροντα, ώστε να πρέπει να διακινδυνευθεί μια άμεση και μεγάλης κλίμακας εμπλοκή και μάλιστα σε τόσο μεγάλη γεωγραφική απόσταση από τη Ρωσία. Η όποια ρωσική εμπλοκή παραμένει διαψεύσιμη, καθότι… ιδιωτικοποιημένη, εφόσον υλοποιείται πρωτίστως μέσω των μισθοφόρων της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα των στρατιωτικών αποτυχιών του Χαφτάρ μοιάζει να έχουν αναδιπλωθεί στην προστασία λιβυκών πετρελαιοπηγών. Αλλά βέβαια ούτε η εταιρεία Wagner είναι δυνατόν να λειτουργεί ερήμην του ρωσικού κράτους, ούτε μπορεί να αποδοθεί σε αυτήν η αεροπορική υποστήριξη των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Για άλλη μία φορά, μετά το συριακό προηγούμενο και σε απόλυτη συσχέτιση με αυτό, η κινητοποίηση μικρών στρατιωτικών δυνάμεων μοχλεύεται για την εξασφάλιση μεγαλύτερου πολιτικού αποτελέσματος. Και αυτό εν προκειμένω είναι η εξασφάλιση βαρύνοντος λόγου στα βορειοαφρικανικά ζητήματα, η καλλιέργεια των σχέσεων με τις αραβικές δυνάμεις (αρχής γενομένης από την Αίγυπτο) που ανησυχούν με την προώθηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με κυβερνήσεις τύπου Σάρατζ και κυρίως η απόκτηση ενός επιπλέον διαπραγματευτικού χαρτιού απέναντι στην Τουρκία, στο πλαίσιο της ιδιόμορφης εταιρικής και ταυτοχρόνως ανταγωνιστικής σχέσης της Μόσχας με την Άγκυρα.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν τουρκικές θέσεις-Εξευτέλισαν τον Ακάρ ενώ βρισκόταν στη Λιβύη

Newsteam 0 Comments

Η σφαλιάρα στον φλύαρο Τούρκο υπουργό Άμυνας Χ. Ακάρ, έπεσε στη Λιβύη, αλλά ο ήχος της θα ακούστηκε σίγουρα μέχρι την Άγκυρα!

Λίγες ώρες μετά από την παράσταση που έδωσε ο γραφικός πλέον Ακάρ από την Τρίπολη της Λιβύης, οι Τούρκοι που βρίσκονται στην Λιβύη πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο , δεν πήραν χαμπάρι τίποτα και βομβαρδίστηκαν ανηλεώς, χωρίς ακόμη να ΄χουν καταλάβει και από ποιους!!!

Σε διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού γίνεται λόγος για ρωσικά ή και γαλλικά μαχητικά που διέλυσαν κυριολεκτικά τα συστήματα αεράμυνας που έχουν μεταφέρει οι Τούρκοι στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το δίκτυο των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, οι δυνάμεις τους βομβάρδισαν την αεροπορική βάση Al-Watiyah στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο τα χτυπήματα και ο τρόπος που έγιναν δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι η …σφαλιάρα προέκυψε από αλλού.

Όπως και να ΄χει πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στην Τουρκία που παριστάνει το κοκοράκι της Μεσογείου.

*Πηγή: militaire.gr

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Με συμφωνία Φ.Σάρατζ-Χ.Ακάρ, ασυλία στον τουρκικό στρατό!-LNA: Βομβαρδισμός της βάσης Al-Watiya!

Newsteam 0 Comments

Ενώ την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ επισκέφτηκε τη Μόσχα , όπου υπήρξαν εκτεταμένες συνομιλίες με Ρώσους πολιτικούς αξιωματούχους για τον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη χώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, την ίδια μέρα, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο πρόεδρος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο Χ. Ακάρ υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία, που συγκεκριμενοποιεί όρους και συνθήκες νομιμοποίησης της παραμονής και του επιχειρησιακού ρόλου των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα, που αποτελεί συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου συνεννόησης (Τουρκολυβικού Μνημονίου) μεταξύ Σάρατζ-Ερντογάν, στις 27 Νοεμβρίου 2019.

Μετά βαΐων και κλάδων έγινε δεκτός ο ΥΠΑΜ Τουρκίας Χ. Ακάρ από τους Λίβυους στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης-μαριονέτας του ΝΑΤΟ, της Δύσης και του Ερντογάν, του Φ. Σάρατζ.

Ο Λίβυος ηγέτης που παρέδωσε τη χώρα του και το λαό του, η οποία κατέχει τα πιο πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα στη Βόρειο Αφρική, στη γεωπολιτική σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, φιλοδοξία της οποίας είναι να μετεξελιχθεί ως μια παγκόσμια υπερδύναμη,  εξασφαλίζοντας πρωτεύοντα ρόλο για τις  εταιρείες-μεγαθήρια στην ανοικοδόμηση της Λιβύης, στον ενεργειακό τομέα και τέλος την προνομιακή πρόσβαση σε επιχειρήσεις άλλων στρατηγικών κλάδων της τουρκικής οικονομίας στη λιβυκή αγορά.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Σάρατζ, διασφαλίζει την παρουσία σε μόνιμη βάση του τουρκικού κατοχικού στρατού στην Τρίπολη, όπου οι παρακρατικοί μισθοφόροι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προκαλούν τον τρόμο, δολοφονώντας, καθημερινά, αθώους Λίβυους πολίτες…

με την μεγαλειώδη υποδοχή που επιφύλαξαν στον Χ. Ακάρ:

Η στρατιωτική τελετή έλαβε χώρο στο διεθνές αεροδρόμιο της Μιτίγκα, στην Τρίπολη, ενώ ο Χ. Ακάρ συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: Είμαι εδώ για να δηλώσω την στήριξη της χώρας μου  στους Λίβυους . Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας και σήμερα αλλά και στο μέλλον και θα κάνουμε ότι απαιτείται για τα αδέρφια μας, υπό την καθοδήγηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν , ενώ τόνισε  ότι ο στόχος είναι να ζήσουν άνετα, να είναι ευτυχισμένοι και να νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά(!).

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, η συμφωνία προβλέπει τα εξής:

  1. Θωρακίζει τα συμφέροντα της Άγκυρας, νομιμοποιώντας την ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στη Λιβύη.

2. Επεκτείνει τη συνεργασίαεκπαίδευση των πολιτοφυλακών, παρακρατικών ομάδων της Τρίπολης, από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

3. Προβλέπει τη μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού και την μόνιμη εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα (πιθανόν στην Al Watiya).

4. Παρέχει διπλωματικό στάτους και επομένως απόλυτη προστασία σε Τούρκους αξιωματούχους, δίνοντας ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΛΙΑ (!) σε οποιαδήποτε δίωξη ασκηθεί  για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη χώρα (!).

Η επίσκεψη των Τούρκων αξιωματούχων στη χώρα, ενισχύει την άποψη ότι πλησιάζει η πιο κρίσιμη μάχη: η κατάληψη ολόκληρης της Λιβύης από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και τον τουρκικό στρατό κατοχής… Μην ξεχνάμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε στον Σάρατζ ότι θα αγωνιστεί έως ότου να μην αφήσει ούτε μια ίντσα λιβυκής γης στους ηγέτες του Λιβυκού κοινοβουλίου Σάλεχ-Χαφτάρ.

Για τον πρόεδρο της Αιγύπτου, τις χώρες του Αραβικού κόσμου που στέκονται στο πλευρό της Συρίας και της Λιβύης, για την Ρωσία, για την Γαλλία, η απόπειρα κατάληψης της Σύρτης  και της Al Jufra αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ο Ακίλα Σάλεχ οι ηγέτες του λιβυκού λαού, δηλώνουν έτοιμοι για τη μητέρα των μαχών.

Οι σύμμαχοι τους θα πολεμήσουν για την αποτροπή της οριστικής κατάληψης της χώρας από τις δυνάμεις του Ερντογάν και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας;

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Αεροπορία του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) βομβαρδίζει την στρατιωτική βάση Al Watiya στη Δυτική Λιβύη με 8 αλλεπάλληλες αεροπορικές επιδρομές καταστρέφοντας συστήματα αεράμυνας και στρατιωτικό οπλισμό με Hawk πυραύλους!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκε ένας Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών.

Ο LNA μαζί με τη Συρία, δίνουν μια μάχη για όλες τις αραβικές χώρες που αντιστέκονται στην ανάδυση της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Μια μάχη που πλέον εκτείνεται πέρα από τα λιβυκά-συριακά σύνορα ενώ είναι αναπόφευκτα αλληλένδετη με τους τουρκικούς σχεδιασμούς της γαλάζιας πατρίδας, της ανατροπής του Αιγαιακού status quo.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στα μέλη του κόμματος του σε εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του, δήλωσε ότι θα υπάρξουν ολέθριες συνέπειες αν η Κύπρος μετατραπεί σε μια νέα Λιβύη ή Συρία ή Ιράκ….

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Συρία του Μπασάρ Αλ Άσαντ, η Λιβύη των εκλεγμένων από τον λαό ηγετών της, η Μεσόγειος ενωμένη, θα αντισταθεί στον Τούρκο εισβολέα, για την αποτροπή των σχεδίων της νεο-οθωμανικής Τουρκίας, για την αλλαγή των συνόρων στη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ, στη Συρία και στη Βόρειο Αφρική στη Λιβύη;

Η Μεσόγειος ενωμένη θα αγωνιστεί και ενάντια στην εφαρμογή του δόγματος της γαλάζιας πατρίδας;…

 

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »