Ειδήσεις για Ακατάλληλο - Spoiler και νέα

Κάποιες φορές το περιεχόμενο δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας, αλλά μπορεί να είναι ακατάλληλο για θεατές κάτω των 18 ετών.

Ακατάλληλο είναι αυτό που δεν ταιριάζει ή δεν ενδείκνυται για μια ορισμένη περίσταση ή χρήση.Έχω να…13 χρόνια!, εκμυστηρεύεται ηθοποιός. Προσοχή δράκος

Newsteam 0 Comments

«Ναι, είμαι ελεύθερος» παραδέχτηκε ο κυπριακής καταγωγής ηθοποιός που εμφανίζεται στη σειρά του Alpha «Έλα στη θέση μου»

Στην εκπομπή «Έλα στη θέση μου» βρέθηκε καλεσμένος ο Μαρίνος Κόνσολος ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε τη μοναχικότητά του και εξήγησε ότι παραμένει χωρίς σύντροφο στη ζωή του.

Πριν από τρία χρόνια είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε κάνει σχέση για δέκα χρόνια. «Είναι η μόνιμη ερώτηση τα τελευταία τρία χρόνια από τότε που το είπα. Η προσωπική μου ζωή δεν αφορά κανέναν. Η δουλειά μου και η προσωπική μου ζωή είναι δύο αυτόνομα πράγματα και προσπαθώ να μην τα εμπλέκω.

Μου αρέσει η μοναχικότητα, να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Μου δίνει τροφή να σκεφτώ, να δημιουργώ, να είμαι εντάξει στη δουλειά μου. Η συντροφικότητα είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, πρέπει να είσαι έτοιμος να μοιράζεις τον χρόνο σου, τη μέρα σου, τις σκέψεις σου», δήλωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα έβγαινα με θαυμάστρια από το Instagram, θέλω να προκύπτουν οι καταστάσεις. Να είμαι έξω και να προκύψει κάτι όμορφο. Δεν είμαι των εφήμερων σχέσεων, δεν έχω κάνει ποτέ one night stand θέλω να προκύπτουν όχι να κυνηγάω και να ψάχνω.

Μου έχει τύχει στο θέατρο να έρθει θαυμάστρια αλλά δεν νομίζω ότι θα το έκανα. Ο κόσμος μερικές φορές μπερδεύει τον ρόλο με την προσωπικότητα του ηθοποιού. Κάποια μπορεί να εντυπωσιάζεται από αυτό που βλέπει, αλλά η δική μου προσωπικότητα είναι διαφορετική από τον ρόλο μου».

Διάβασε το »

Μυτιλήνη: Πρόσκρουση του πλοίου Αρμενιστής στην προβλήτα του λιμανιού

Newsteam 0 Comments

Αναστάτωση το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν το πλοιο Αρμενιστης, προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού του νησιού.Από την πρόσκρουση του πλοίου στον προβλήτα του λιμανιού της Μυτιλήνης δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη πάντως. Το ατύχημα σημειώθηκε ενώ το πλοίο έδενε στο λιμάνι του νησιού.

Το πλοίο, στο οποίο απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους, εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λήμνο-Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 3 επιβάτες και τα 27 φορτηγά, όπου ήταν και ο τελικός τους προορισμός.

Διάβασε το »

Απίστευτο: Ξεκίνησε η διδασκαλία της Αλβανικής Γλώσσας σε μαθητές στον Ασπρόπυργο! ΜΚΟ ζητάει να καθιερωθεί σε όλη την Ελλάδα μας: Να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί!

Newsteam 0 Comments

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκίνησαν παιδιά στον Ασπρόπυργο υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας καλεί η αλβανική γλώσσα», η οποία σκοπεύει να διδάσκονται τα αλβανικά στα παιδιά σε όλη την Αθήνα.Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13. Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και οι συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Για τέσσερα χρόνια, κυρία Μετκάι μέσω της ίδιας πρωτοβουλίας διδάσκει Αλβανικά σε μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά, επειδή η αφομοίωση στην Ελλάδα είναι πιο σοβαρή», είπε.

«Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η κ.Μετκάι.

Διάβασε το »

Λεφτά υπάρχουν για τους…λίγους! Ξεπέρασαν τους 3χιλιάδες οι μετακλητοί του Μητσοτάκη – Ύποπτες offshore στο Χρηματιστήριο

Newsteam 0 Comments

«Την ίδια στιγμή, η πραγματική οικονομία στενάζει, εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας, η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και καθηγητές», τονίζει σε σχετική του δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Απογραφής, ο αριθμός των μετακλητών του Δημοσίου Τομέα, ανήρθε το Δεκέμβριο 2020 σε 3.024, καταρρίπτοντας για πρώτη φορά στα χρονικά, το φράγμα των 3.000», σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης, και τονίζει:

Η κυβέρνηση των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη.

– Αυξάνει διαρκώς τους μετακλητούς

– Αύξησε τις αποδοχές τους έως και 70%

– Περιόρισε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις διορισμού. Πλέον όλοι οι μετακλητοί (ακόμη και οι Διευθυντές των γραφείων των Υπουργών) μπορούν να διορίζονται με μόνη προϋπόθεση την κατοχή απολυτηρίου Λυκείου.

– Τοποθετεί διαρκώς μετακλητούς σε θέσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ.

Τι απαντά η κυβέρνηση σε όλα αυτά;

Σύμφωνα με το Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, για την τρομακτική αύξηση του αριθμού και του κόστους των μετακλητών, ευθύνεται η αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή:

– Η πραγματική οικονομία στενάζει.

– Εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο.

– Χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.

– Η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και καθηγητές.

Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι η τακτοποίηση των δικών τους παιδιών και η εγκαθίδρυση ενός σκληρού κομματικού κράτους».

Επενδυτές υπάρχουν: Και είναι από εξωτικά και… αμαρτωλά νησιά!

Ακόμα και το Κατάρ επισκέφτηκε αρκετές φορές η κυβέρνηση για την αναζήτηση επενδυτών, ωστόσο οι επενδύσεις ήρθαν τελικά από περιοχές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… σεσημασμένες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τον Δεκέμβριο, αποκαλύπτεται ότι στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, δραστηριοποιήθηκαν επενδυτές από… εξωτικές χώρες, που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα Νησιά Κέιμαν, τα Νησιά Μάρσαλ, τις Βερμούδες, το Γκέρνσεϊ, τις Σεϋχέλλες και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι περισσότερες από αυτές τις χώρες είναι γνωστές διεθνώς για τη «φιλοξενία» offshore εταιριών.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι θεωρείται δύσκολο να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις από φορολογικούς παραδείσους, καθώς στην πλειονότητά τους δεν εμφανίζεται ο πραγματικός δικαιούχος, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις πίσω από τις επενδυτικές δραστηριότητες να κρύβονται και εγχώριοι επιχειρηματίες.

Σωθήκαμε! Ήρθαν επενδύσεις από offshore…

Αίσθηση προκαλεί ότι τα Νησιά Κέιμαν δραστηριοποιούνται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με 20 μερίδες, τα Νησιά Μάρσαλ με 13, οι Βερμούδες με 6, το Γκέρνσεϊ με 2, όπως και οι Σεϋχέλλες, ενώ με μία ενεργή μερίδα συμμετέχουν οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι. Στη… λίστα βρίσκεται και ο Παναμάς με 4 μερίδες, μια χώρα που είχε ταράξει τα νερά της διεθνούς κοινότητας πριν από λίγα χρόνια, με το σκάνδαλο «Panama Papers».

Παρότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν βιώνει μέρες άνθησης, φαίνεται ότι επενδυτές… υπάρχουν και μάλιστα αγγίζουν τις χώρες των «αρίστων», με τις offshore και τα κρυμμένα εισοδήματα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιούνται επενδυτές από… εξωτικές χώρες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για μια οικονομία που έκλεισε με έλλειμμα 18,2 δισ. ευρώ και βρίσκεται σε lockdown.

Άκρως ανησυχητικό φαινόμενο, αν αναλογιστεί κανείς το μότο που συνηθίζουν να λένε οι χρηματιστές, ότι «το χρηματιστήριο μιας χώρας είναι ο καθρέφτης της πραγματικής οικονομίας». Και της κυβέρνησης, μπορεί να προσθέσεις κάποιος…

πηγή: netakias.com

Διάβασε το »

Υποστρατηγος καταγγελλει τον μητσοτακη: ο,τι μαθαινουμε προερχεται απο την τουρκια-αν η κυβερνηση κανει μυστικη διπλωματια με τον ερντογαν ειναι εσχατη προδοσια! κανει σκεψεις για δημοψηφισμα-παγιδα για τον ελληνικο λαο ωστε να εχει αλλοθι για οσα απεργαζεται σε βαρος του αιγαιου (ηχητικο)

Newsteam 0 Comments

Ακούστε τα όσα αποκαλύπτει στην εκπομπή μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣ και στον Γεράσιμο Βραχιολίδη, σε βάρος της κυβέρνησης ο υποστράτηγος εα και γεωστρατηγικός αναλυτής Νίκλος Καρατουλιώτης.

“Αν η κυβέρνηση κάνει μυστική διπλωματία τότε μιλάμε για εσχάτη προδοσία” τονίζει με νόημα ο κ. Καρατουλιώτης, στοιχείο το οποίο δεν απέχει από την πραγματικότητα δεδομένου πως ό,τι μαθαίνουμε για τις διερευνητικές επφαές και συνομιλίες προέχεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Ακούστεκαι όσα λέει για το σχεδιαζόμενο δημοσ΄φισμα-παγίδα.

Ακούστε ειδικά από το 0.50’00” ως το 1.03’10”, κάνοντας κλικ εδώ 

Διάβασε το »

Νέα φασιστικά νέα μέτρα! Lockdown: Αλλάζουν τα όρια επιβατών από Δευτέρα – Τι θα ισχύει στο εξής για ΙΧ, ταξί και φορτηγά

Newsteam 0 Comments

Δείτε πότε θα επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίουΑλλάζουν τα τρέχοντα όρια επιβατών σε αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά από Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει εκδοθεί το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

• α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

• β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Τι θα ισχύει για τα διπλοκάμπινα και τα ΒΑΝ

Επιπλέον, από την ίδια ημέρα και ώρα θα επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα 4 άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Διάβασε το »

O koσμος αντιδρα και δεν πληρωνει! εχουν γραψει τον κουλη και την…παρεα του στα στα παλαια των υποδηματων τους – συναγερμος με τα προστιμα, την στιγμη που η κυβερνηση πετσοκοβει το επιδομα των 400 ευρω – ετοιμο το κινημα της γραβατας να ξαναβγει στους δρομους

Newsteam 0 Comments

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ τα απλήρωτα πρόστιμα

Ο κόσμος που έχει έναν χρόνο τώρα δει την ζωή του όχι απλά να αλλάζει αλλά να καταστρέφεται ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μια σιωπηρή διαμαρτυρία καθώς απλά δεν πληρώνει τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί για τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε χθες το βράδυ το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που κόβονται τα πρόστιμα είναι οι εξής…

Χωρισμένοι γονείς που δεν έχουν μαζί τους διαζύγιο ή λύση του σύμφωνου συμβίωσης.

Γονείς μαθητών που δεν έχουν έγγραφο από τον διευθυντή.

Πολίτες που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τον γιατρό και δεν έχουν κάποιο χαρτί που να το επιβεβαιώνει.

Θυμίζουμε πως σε όσους βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ, έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένσταση μέσα σε 5 ημέρες. Κάτι που πράττει το 15%, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από την αρχή της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων έχουν επιβληθεί πρόστιμα 52 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, το 57% που αντιστοιχεί σε 30 εκατομμύρια, έχει μείνει απλήρωτο.

Tα κόβουν όλα! Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκίνησε το πετσόκομμα με το επίδομα των 400 ευρώ

Πως είναι δυνατόν να αρνηθείς ένα ισχνό επίδομα της τάξης των 400 ευρώ στους κλάδους των επιστημόνων που αποδεδειγμένα έχουν θιγεί από την κρίση; Ποιο είναι το ηθικό ανάπτυγμα μιας Κυβέρνησης που έχει ξεχωρίσει για τα λεφτόδεντρα που έχει σπείρει όπου υπάρχουν απευθείας αναθέσεις;

Ο κος Χατζηδάκης αποτελεί τον ιδανικό εκπρόσωπο μιας Κυβέρνησης που αρέσκεται στο να βρίσκεται απέναντι στην κοινωνία… Τι έχει να πει η Κυβέρνηση του «σκοιλ ελικικου» και του «Μέτζη του νεόκτη» που αρνείται επίδομα απο χρήματα που οι ίδιοι έχουν καταβάλει στον ΟΑΕΔ;

Τσιγγουνιά για 400 ευρώ επίδομα

Χθες Πέμπτη 21 Ιανουαρίου σε τηλεδιασκεψη αρνήθηκε να χορηγήσει το ειδικό επίδομα των μόλις 400 ευρώ στους χειμαζόμενους (όπως σύμπασα η πραγματική οικονομία) επιστήμονες!

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε θα θεσπιστούν κριτήρια για την χορήγηση της ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Πνέουν μένεα-ξεχειλίζει η οργή για τη νέα κοροϊδία

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των επιστημόνων που σήμερα στρέφονται ενάντια στον ανάλγητο υπουργός της ανάλγητης Κυβέρνησης… Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση μετά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη οι επιστημονικοί φορείς το πρώτο πράγμα που στηλίτευσαν ήταν το γεγονός της επιλεκτικής κλήσης. Στην ουσία ο κος Χατζηδάκης απέκλεισε όσους δεν τους ήταν αρεστοί!! Μάλιστα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές των επιστημόνων επισημαίνουν σε κάθε τόνο ότι είναι πρωτίστως, θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού της αποστολής και του ρόλου τους και όχι ζήτημα ισχνού επιδόματος. Άλλωστε είναι οι ίδιοι κλάδοι που υπέστησαν την κοροϊδια του του «σκοιλ ελικικου» και του «Μέτζη του νεόκτη»…

Αναλυτικότερα προέβησαν στις εξής επισημάνσεις

– Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο μέχρι σήμερα.

– Εμμένουν στις απόψεις τους, όπως αυτές από την πρώτη στιγμή είχαν διατυπωθεί στην από 22/12/2021 επιστολή τους προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση, τόσο ως προς το ύψος του προς διανομή ποσού, (το οποίο προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ των Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Επιστημόνων, δημιουργηθέν από ίδιους πόρους από το 2011 έως σήμερα), τα εισοδηματικά κριτήρια, τους δικαιούχους αλλά κυρίως την ταχεία διαδικασία υλοποίησης του μέτρου.

– Ζητούν από την Κυβέρνηση την εφαρμογή όσων δεσμεύσεων έχει λάβει απέναντί τους και να επανεξετάσει τις τροποποιημένες θέσεις της, όπως αυτές το πρώτον εκφράστηκαν από τον κο Χατζηδάκη.

– Ζητούν την άμεση ανάρτηση της Πλατφόρμας Υποβολής Αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο «ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ».

Οι δικηγόροι, όπως διαφαίνεται και από συνέντευξη του προέδρου τους και προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού είναι πλέον σε ευθεία σύγκρουση με το υπουργείο. Σε ανάρτησή του μάλιστα έγραψε: “Η κυβερνητική στάση για τα 400 ευρώ θίγει την αξιοπρέπεια του κλάδου. Αποχωρούμε από το διάλογο”, αναφέρει.

Χθες το απόγευμα υπήρξε μάλιστα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επιστημονικούς φορείς και καταγράφηκαν σοβαρές διαφωνίες, με τους δικηγόρους να αποχωρούν και να χρεώνουν στους κυβερνητικούς φορείς υπαναχώρηση τόσο στο συνολικό ποσό που θα διατεθεί όσο και σε τυχόν συμψηφισμούς με τις Επιστρεπτέες προκαταβολές.

Υπενθυμίζεται πως τα δικαστήρια της χώρας και συνδεόμενες με αυτά, δικαστικές και δημόσιες υπηρεσίες είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε λειτουργούν μερικώς από τον περασμένο Μάρτιο, γεγονός που έχει δημιουργήσει εξ αντικειμένου, λόγω της μείωσης δραστηριότητας, σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα στη μεγάλη πλειοψηφία ιδίως των σκληρά μαχόμενων δικηγόρων.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος:

Το αίτημα για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 αποτελεί πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την μερική άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών που επέφερε η πανδημία στους δικηγόρους.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση από τον Μάιο 2020 είχε υποσχεθεί την άμεση καταβολή του χορηγήματος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την οικονομική στήριξη του πληττόμενου κλάδου μας, δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του.

Σημειώνουμε ότι, η καταβολή του χορηγήματος αυτού, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού ο άνω λογαριασμός δημιουργήθηκε με χρήματα των δικηγόρων και λοιπών επιστημόνων, μέσω των ετήσιων εισφορών τους, ύψους 120 ευρώ ανά έτος.

Δυστυχώς όμως, η κυβερνητική ασυνέπεια και οι παλινωδίες δεν έχουν τέλος.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, υπαναχώρησε, μειώνοντας το προς διάθεση ποσό και αμέσως μετά τη συνάντηση αιφνιδίως ανακοίνωσε, ως κριτήρια υπαγωγής των δικαιούχων την μείωση του τζίρου μεταξύ των ετών 2019 και 2020, χωρίς καμία περαιτέρω διάκριση και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πρόταση των επιστημονικών φορέων που προβλέπει καταβολή του χορηγήματος σε όλους τους δικαιούχους, με αύξουσα σειρά ατομικού εισοδήματος, αρχής γενομένης από τους πιο οικονομικά αδύναμους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας, ώστε να το λάβουν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Η στάση αυτή είναι προδήλως προσβλητική και απαξιωτική για το δικηγορικό σώμα, αποδεικνύει ότι ο ευρισκόμενος σε εξέλιξη διάλογος για τον καθορισμό των δικαιούχων του χορηγήματος είναι προσχηματικός από την πλευρά της Κυβέρνησης και καθιστά μονόδρομο την αποχώρησή μας από αυτόν.

Περαιτέρω, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν μας έχει παράσχει τις αναγκαίες πληροφορίες για τα ποσά που εισέπραξε και τα ποσά που απέδωσε στον άνω Λογαριασμό, ο οποίος έχει συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, επί 9 συναπτά έτη, σε υλοποίηση των μέχρι σήμερα αποφάσεων του σώματος, θα υποβληθεί άμεσα αίτημα λογοδοσίας προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να λάβουμε πλήρη γνώση και να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες ώστε ο Λογαριασμός αυτός να επαναρτιωθεί, εφόσον δεν έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ το σύνολο των εισφορών, προς όφελος όλων των δικαιούχων δικηγόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών.

Διάβασε το »

Θα τον τελειωσω. σηκωσε αναστημα κατα κουλη, ο σαμαρασ- τονι τσολακογλου. δεν ψηφιζω για τα σκοπια. οχι στο τραπεζι με τους τουρκους πειρατες. οχι στη χαγη. ωρες 1993 για τον αλητη- προδοτη . κυριακο δες το

Newsteam 0 Comments

Νάτονα κι ας άργησε.

Ο σύγχρονος Τόνι Τσολάκογλου, Νο 1,  ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» του κυρίου Αλαφούζου, ο οποίος δείχνει ότι πάλι “κάτι θέλει” από τον Μητσοτάκη, αν και είναι ένας από τους λίγους που έχει φάει τον αγλέορα,  εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική τασσόμενος κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, όχι δηλαδή στρογγυλά τραπέζια, όχι υπέρ προσφυγής στη Χάγη αλλά και των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια τα οποία δηλώνει μάλιστα ότι θα καταψηφίσει. Βεβαίως, ο κύριος Σαμαράς ξεχνάει τις δικές του πολιτικές αλητείες και αμαρτίες, αλλά αυτά τα έχουμε γράψει στο παρελθόν. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται.

—-Ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση των διπλωματικών αποστολών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας πως «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

—-Σημειώνει επίσης ότι η έναρξη των διερευνητικών «ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται».

—Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς αντιτίθεται και στην ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη που έχει προαναγγείλει ο Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο».

—Ο πρώην πρωθυπουργός δε μένει όμως εκεί, αλλά προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή. «Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;» αναφέρει με νόημα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στον «πάγο» εδώ και μήνες την επικύρωση των τριών συμφωνιών.

Στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής που θα δημοσιευθεί αύριο διαβάζουμε:

«Κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην “Κ”, τονίζοντας πως τον επεκτατισμό δεν τον κατευνάζεις. Παράλληλα αντιτίθεται και σε προσφυγή στη Χάγη υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο “θα παραιτηθούμε εξ’ αρχής μόνοι μας από όσα προβλέπει υπέρ μας το σιεθνές δίκαιο” Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει πως “το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε άλλο πιο επικίνδυνο”.

«Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής. Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα».

Κυριάκο, ακούς;

Βεβαίως, στ αυτιά των νεοδημοκρατών αντηχεί ακόμα εκείνο το αλήστου μνήμης “Αλήτη, προδότη, Σαμαρά”.  Όμως, για πια ΝΔ, μιλάμε σήμερα;

Διάβασε το »

Μια απίστευτη καταγγελία αναγνώστη: Το εμβόλιο στην Ιταλία με ΑΛΑΤΙ και ΝΕΡΟ

Newsteam 0 Comments

“Καλησπέρα σας κύριε Στέφανε Χίο, δεν ξέρω αν το μάθατε, ότι στην Ιταλία κάνουν τον εμβολιασμό με ΑΛΆΤΙ και ΝΕΡΌ, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι σε ηλικίας άνθρωποι να φεύγουν από τη ζωή λόγω υψηλής πίεσης που τους προκαλείται. Οι γιατροί και νοσοκόμες εκεί άλλαξαν το υγρό της PFIZER διατηρώντας τη φιάλη και κάνουν την παραπάνω ενέργεια. Θα σας παρακαλούσα θερμά να διερευνήσετε το γεγονός και ίσως να προβληματιστούμε μήπως γίνονται αντίστοιχα και εδώ.

Σας ευχαριστώ και συνεχίστε δυναμικά στο έργο της αλήθειας στην εφημερίδα.Καλό σας βράδυ.”

Διάβασε το »

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο Μπιλ Γκέιτς και ανέβασε αυτή την εικόνα για να πείσει το κοινό! Τα σχόλια δικά σας

Newsteam 0 Comments

Ο ιδρυτής της Microsoft και ενθερμος διεθνιστής, Μπιλ Γκέιτς, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19, προκαλώντας αρκετή συζήτηση.

 «Αισθάνομαι υπέροχα», ανακοίνωσε ο Γκέιτς στον κόσμο την Παρασκευή, προσθέτοντας μια εικόνα με εκείνον να κάνει το εμβόλιο.

«Σας ευχαριστώ όλους τους επιστήμονες, τους συμμετέχοντες σε δοκιμές, τους ρυθμιστές και τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή Υγείας που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο» , σχολίασε.

Όντας 65 ετών, ο Γκέιτς δικαιούται να λάβει το εμβόλιο σύμφωνα με το πρώτο επίπεδο διανομής της πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Ο Γκέιτς έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε σχέση με τον κορωνοϊό, κυρίως λόγω των εκατομμυρίων που έχει ξοδέψει για την ανάπτυξη και την διανομή εμβολίων (μεταξύ αυτών και εκείνων του κορωνοϊού), ειδικά σε χώρες του τρίτου κόσμου, με θεωρίες συνωμοσίας να κάνουν λόγο για ύποπτα συστατικά, τα οποία προκαλούν, σε βάθος χρόνου, στείρωση και πολλές άλλες παρενέργειες.

«Είναι παράξενο. Παίρνουν το γεγονός ότι ασχολούμαι με εμβόλια και το αντιστρέφουν, λέγοντας πως αντί να δίνω χρήματα για να σώσω ζωές, βγάζω χρήματα για να απαλλαγώ από ζωές. Αν αυτό αποτρέψει τους ανθρώπους από το να κάνουν το εμβόλιο ή από το να βάζουν μάσκα, τότε αποτελεί μεγάλο πρόβλημα», απαντά σε όλα αυτά.

Ας θυμηθούμε και ένα βίντεο:

Διάβασε το »

Έλληνας ηθοποιός: Είμαι 29 χρονών μαντράχαλος και είμαι οριακά να ζητήσω δανεικά από τους δικούς μου (BINTEO)

Newsteam 0 Comments

Ο γνωστός ηθοποιός προχώρησε σε απρόσμενες δηλώσεις αναφορικά με την οικονομική αβεβαιότητα που δημιουργεί η έξαρση του κορονοϊού.

Στη κάμερα του «Happy Day» μίλησε ο Ρένος Ρώτας και αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Και βέβαια με αγχώνει το οικονομικό κομμάτι. Είμαι 29 χρονών μαντράχαλος, διαχειρίζομαι μόνος τα οικονομικά μου, τίθεται ζήτημα βιοπορισμού πια σε αυτή τη συνθήκη. Το φθινόπωρο ήμουν στο όριο να ζητήσω δανεικά είτε από την αδελφή μου είτε από τους γονείς μου προκειμένου να μπορέσω να καλύψω τα βασικά μου έξοδα».

«Είχαμε ξεκινήσει πρόβες κανονικά με τον Φάνη Μουρατίδη και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ανυπομονώ να δείξουμε αυτή τη δουλειά που πιστεύω ότι θα την αγαπήσει πολύ ο κόσμος» πρόσθεσε ο νεαρός ηθοποιός. «Είναι σχεδόν έτοιμη και ελπίζω, το αργότερο το καλοκαίρι, να βγει στο κοινό».

Διάβασε το »

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Δεν μου έχει τύχει σεξουαλική παρενόχληση – Παντρεύτηκα πάρα πολύ μικρή

Newsteam 0 Comments

Η παρουσιάστρια ανέφερε ότι ο γάμος της σε πολύ μικρή ηλικία λειτούργησε σαν ασπίδα

Στην κάμερα του «Πρωινού» και τη Μαίρη Αρώνη μίλησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είναι χρέος να μιλάμε για πράγματα που μας συμβαίνουν, διαφορετικά κάνουμε υπόθαλψη εγκληματία. Όταν δεν μιλάμε για ένα έγκλημα που έχει τελεστεί σε βάρος μας, ουσιαστικά διευκολύνουμε τον δράστη. Κι αν ακόμη δεν θέλεις απαραίτητα να αποταθείς στη δικαιοσύνη, γιατί ίσως έχει παρέλθει ο χρόνος και έχει παραγραφεί το αδίκημα, να απευθυνθείς στην κοινή γνώμη. Αυτή ξέρει να δικάζει και πιο αυστηρά καμιά φορά από τη δικαιοσύνη. Οπότε παραδώστε τους δράστες στην κοινή γνώμη» δήλωσε η ίδια.

Σε σχετική ερώτηση αν και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ανέφερε: «Σε μένα δεν έχει τύχει, γιατί έχω παντρευτεί από πάρα πολύ μικρή, οπότε αυτό από μόνο του λειτούργησε σαν ασπίδα».

Διάβασε το »

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κέρκυρα! Έντονη χαλαζόπτωση! Καταιγίδες πλήττουν το τελευταίο 24ωρο το νησί

Newsteam 0 Comments

Έντονη κακοκαιρία με δυνατές και παρατεταμένες βροχές και καταιγίδες πλήττουν το τελευταίο 24ωρα το νησί της Κέρκυρας.Οι βροντές και αστραπές συνοδεύτηκαν απόψε με έντονη χαλαζόπτωση, που έπεφτε σε σχήμα ρεβιθιού, καταφέρνοντας μέσα σε λίγα λεπτά να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάγου στο οδόστρωμα.

Δείτε την εικόνα του corfunews:

Από τη συνεχή βροχή πλημμύρισαν επαρχιακοί δρόμοι, δυσχεραίνοντας την οδική κυκλοφορία, ενώ μέσα στην πόλη πολλά πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην παλιά πόλη, στην περιοχή Σπηλιά, αλλά και στο δρόμο της Γαρίτσας.

Επικινδυνότητα στο οδικό δίκτυο κρύβουν οι διασταυρώσεις Τρίκλινο – Κανάλια καθώς και ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού.

Δείτε την εικόνα του corfutvnews:

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δεν έχει δεχθεί κλήσεις για επέμβαση σε πλημμυρικές καταστάσεις.

Διάβασε το »

Βράζουν οι ταξιτζήδες! Πάρτε αυτά τα νέα μέτρα για να γλιτώσει ο κλάδος την οικονομική κατάρρευση

Newsteam 0 Comments

Σειρά μέτρων προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί & Αγορέων (ΠΟΕΙΑΤΑ) στην σιωπή της κυβέρνησης για να γλιτώσει ο κλάδος, έστω την τελευταία στιγμή, την οικονομική κατάρρευση.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ, τονίζεται σε άρθρο του προέδρου της, Σεραφείμ Κασιδιάρη, επιζητά το διάλογο στην προσπάθειας διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης και στήριξης των επαγγελματιών ταξί επισημαίνοντας ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μόνο η πολιτεία θα μπορούσε να εξασφαλίσει πόρους για την επαγγελματική επιβίωση των ανθρώπων που ασχολούνται με μια υπηρεσία δημόσιου χαρακτήρα. Αυτό συμβαίνει με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ευρώπη, αυτό ζητάμε κι εμείς από την ελληνική κυβέρνηση».

Στο άρθρο του ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το ταξί ήταν στην αρχή της πανδημίας και παραμένει μέχρι και σήμερα μία πληγείσα επιχείρηση. Επειδή αυτός ο κλάδος αποτελείται κυρίως από αυτοαπασχολούμενους και όχι από επιχειρηματίες, δεν είχε την υποδομή (οικονομική) να αντέξει τις πιέσεις που έφεραν τα απανωτά περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας. Χωρίς κόσμο να κινείται, χωρίς νυκτερινή ζωή, χωρίς πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, χωρίς τουρισμό, χωρίς μαθητικά δρομολόγια, το ταξί ήταν και είναι μία επιχείρηση ανοικτή μεν χωρίς πελατολόγιο δε.

Από τον προηγούμενο Μάρτιο μέχρι και σήμερα η Ομοσπονδία δεν σταμάτησε ούτε να προτείνει λύσεις, ούτε να ζητάει οικονομική ενίσχυση, ούτε να επιχειρηματολογεί για το δίκαιο των αιτημάτων της. Ενδεικτικά αναφέρω τα σημαντικότερα αυτών των αιτημάτων:

1.Οικονομική ενίσχυση με την μορφή επιδόματος.

2.Επαναπροσδιορισμός των όρων για την επιστρεπτέα προκαταβολή για να μπορούν να εισαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ταξί.

3.Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως είναι σχεδιασμένο αφήνει εκτός το 90% των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών Ταξί. Εισηγηθήκαμε την τροποποίηση – βελτίωση των προϋποθέσεων ένταξης, για να μην είναι το Ταξί εκτός πλάνων.

4.Ένταξη των αυτοκινητιστών Ταξί στις πληγέντες επιχειρήσεις για όσους μήνες διαρκούν τα μέτρα προστασίας και οι περιορισμοί στην μεταφορά επιβατών.

5.Επιδότηση για την αγορά και την αντικατάσταση αυτοκινήτου (όχι μόνο για ηλεκτρικά οχήματα).

6.Επιδότηση για αγορά και αντικατάσταση ταξιμέτρων και ταμειακών μηχανών.

7.Ειδική αποζημίωση μέρους του προβλεπόμενου ποσού για τα ακυρωμένα λόγω της υγειονομικής κρίσης μαθητικών δρομολογίων των Περιφερειών.

8.Δημιουργία κουπονιών για την χρήση Ταξί από ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους.

9.Μείωση των τελών που πληρώνουν τα Ραδιοταξί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

10.Μείωση-έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών για όσο κρατήσει η υφιστάμενη κατάσταση.

11.Αναβολή πληρωμών τρεχουσών βεβαιωμένων οφειλών προς Εφορία, Ταμεία, Τράπεζες για όσο κρατήσει η υφιστάμενη κατάσταση.

12.Στα μέτρα στήριξης για τις εταιρείες και τους εργαζομένους να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις του κλάδου μας (υπαλληλικό προσωπικό συνεταιρισμών και εταιρειών Ραδιοταξί).

13.Δυνατότητα στους κατόχους Ε.Δ.Χ να ταξινομούν σε αντικατάσταση των οχημάτων τους, αυτοκίνητα έως 9 θέσεων με ταμειακή μηχανή και ταξίμετρο.

14.Νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά λαθρομεταναστών και του Νόμου περί Ναρκωτικών. Να τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα. Να μην παρακρατείται η άδεια του οχήματος και το όχημα πριν τελεσιδικίσει η υπόθεση.

15.Πρόβλεψη για δωρεάν απολύμανση των οχημάτων καθημερινά μέσω υπηρεσιών των Περιφερειών ή των Δήμων.

16.Εφοδιασμός των οχημάτων με μέσα πρόληψης (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.).

Όλο αυτό το διάστημα, το Ταξί αν και θεωρητικά φαίνεται ότι παραμένει ενεργό και διαθέσιμο στο επιβατικό κοινό, στην ουσία μετατράπηκε σε μια ζημιογόνα επιχείρηση με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Συσσώρευση χρεών και μετάθεση πληρωμών, είναι δύο μεγάλα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί. Και δυστυχώς δεν είναι τα μόνα.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον κ. Σταϊκούρα, συζητήσαμε εκτός από τα προβλήματα που προέκυψαν με την συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής και μια δέσμη μέτρων που θα ενισχύσουν τον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε ως επαγγελματίες, προκειμένου να κρατήσουμε τα ταξί διαθέσιμα για το επιβατικό κοινό.

Η κατάσταση είναι τραγική και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την βιωσιμότητα όχι μόνο των ταξί αλλά και όλων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας να διεκδικήσει όλα αυτά τα πράγματα από την κυβέρνηση με τον διάλογο και όχι με απεργίες ήταν γιατί σεβόμαστε το επιβατικό κοινό και τις ανάγκες του, ειδικά εν μέσω πανδημίας, αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις κυβερνητικές αποφάσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο κλάδος μας έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορεί να διεκδικεί το δίκιο του και με πιο επιθετικό τρόπο. Αυτό το ενδεχόμενο (της απεργίας) είναι το ύστατο όπλο μας και οφείλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, όταν και όπως πρέπει».

Διάβασε το »

Ξεκίνησαν να διδάσκονται αλβανικά τα μικρά παιδιά στον Ασπρόπυργο!

Newsteam 0 Comments

Μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκίνησαν παιδιά στον Ασπρόπυργο υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας καλεί η αλβανική γλώσσα», η οποία σκοπεύει να διδάσκονται τα αλβανικά στα παιδιά σε όλη την Αθήνα.Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13. Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και οι συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Για τέσσερα χρόνια, κυρία Μετκάι μέσω της ίδιας πρωτοβουλίας διδάσκει Αλβανικά σε μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά, επειδή η αφομοίωση στην Ελλάδα είναι πιο σοβαρή», είπε.

«Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η κ.Μετκάι.

Διάβασε το »

Συγκλονίζει η σκοτεινή πλευρά του Λάρι Κινγκ: Τζόγος, χρεοκοπίες, σκάνδαλα και… 8 πολυτάραχοι γάμοι!

Newsteam 0 Comments

«Επί 63 χρόνια, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τα ψηφιακά μέσα, ο Λάρι Κινγκ είχε πάρει πολλές χιλιάδες συνεντεύξεων. Οι συνεντεύξεις αυτές, μαζί με τα βραβεία αλλά και την παγκόσμια δημοφιλία που κέρδισε, μαρτυρούν το μοναδικό και απαραμείωτου ταλέντου του ως παρουσιαστή». Με αυτές τις φράσεις, μέσω Twitter, ανακοινώθηκε ο θάνατος του Λάρι Κινγκ από τους συνεργάτες του στην εταιρεία παραγωγής Ora Media, την οποίαν ο ίδιος είχε ιδρύσει το 2012. Ήταν 87 ετών. Το «πλήρης ημερών» δεν μπορεί να ειπωθεί ποτέ. Το «πλήρης εμπειριών» όμως, θα μπορούσε να συνοδεύει τον τελευταίο αποχαιρετισμό σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τηλεοπτικά πρόσωπα του κόσμου.

Ο Λάρι Κινγκ δεν ήταν δημοσιογράφος -αλλά διέπρεψε σε ένα είδος δημοσιογραφίας που βασίζεται αποκλειστικά στις συνεντεύξεις. Βάσει παρουσιαστικού, δεν θα έπρεπε να έχει βγει ποτέ στην τηλεόραση. Δεν ήταν γοητευτικός -αλλά ήταν εξαιρετικά συμπαθής. Και, κυρίως, δεν ήταν ο ορισμός του «καλού παιδιού». Το προσωπικό του βιογραφικό είναι γεμάτο από περιπέτειες με τον τζόγο, χρεωκοπίες, κατηγορίες για απάτη και, εννοείται, 8 γάμοι με 7 διαφορετικές συζύγους. Επίσης, δεν ήταν πάντα επιτυχημένος, καθώς στα τελευταία χρόνια, οι εκπομπές του προσήλκυαν όλο και λιγότερη τηλεθέαση.

Πίσω από το καλοκάγαθο πρόσωπο, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας, τα αραιά βαμμένα μαλλιά και τις τιράντες (το σήμα κατατεθέν του Λάρι Κινγκ) υπήρχε ένας άνθρωπος με πολυτάραχο βίο. Ίσως όμως γι’ αυτό ακριβώς να ήταν τόσο καλός στις συνεντεύξεις. Στη διάρκεια 63 ετών σταδιοδρομίας, απέναντι στον Λάρι Κινγκ κάθισαν ως προσκεκλημένοι του περίπου 50.000 άνθρωποι. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, μαζί με τους υποψηφίους, αλλά και κάθε είδους προσωπικότητα που θα μπορούσε να καταθέσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, να πει οτιδήποτε θα συγκινούσε το τηλεοπτικό κοινό.

Το στιλ «Λάρι Κινγκ»

Το «Larry King Live» ήταν το talk show του CNN η οποία καθιέρωσε το όνομά του σε ολόκληρη την οικουμένη. Στο ζενίθ της δημοτικότητάς της, η εκπομπή μεταδιδόταν καθημερινά σε περίπου 130 χώρες και επί 25 χρόνια, από το 1985 έως το 2020, βρισκόταν στην κορυφή των δεικτών τηλεθέασης για τα δεδομένα του CNN. Και όχι επειδή ο κόσμος περίμενε από τον Κινγκ να «βγάλει λαβράκι» από τον εκάστοτε συνομιλητή του. Αντιθέτως, ο ίδιος ο Λάρι Κινγκ ισχυριζόταν -με υπερηφάνεια, μάλιστα- ότι δεν πήγαινε ποτέ προετοιμασμένος στο πλατό. Η συζήτηση κυλούσε ελεύθερα, χωρίς το άγχος και την πίεση να εκμαιεύσει οποιαδήποτε «καυτή» πληροφορία.

Το ζητούμενο για τον Λάρι Κινγκ δεν ήταν να κάνει επίδειξη γνώσεων. Δεν φοβόταν να πιαστεί αδιάβαστος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κάθε φορά που φιλοξενούσε στο σόου του έναν συγγραφέα εξ αφορμής της κυκλοφορίας νέου βιβλίου, ο Λάρι Κινγκ δεν έμπαινε καν στον κόπο να το διαβάσει, έστω να του ρίξει μια ματιά. Προτιμούσε να ρωτά ευθέως τον άνθρωπο που το έγραψε «περί τίνος πρόκειται;»

Οι συνεντεύξεις του Λάρι Κινγκ, σε ζωντανή μετάδοση κάθε βράδι, είναι υπόδειγμα ενός αυθόρμητου και εξαιρετικά φιλικού στιλ. Δικαίως οι εκπομπές του αποτελούν αντικείμενο σεμιναρίων σε δημοσιογραφικές σχολές ανά τον κόσμο, καθώς η ζεστή, ανθρώπινη ατμόσφαιρα που κατάφερνε να δημιουργήσει μέσα στο στούντιο και ανεξάρτητα από το ποιον είχε ενώπιόν του, ήταν απαράμιλλη. Ο Κινγκ ήταν ένας μάγος της επικοινωνίας, κάτι που σε μεγάλο βαθμό είχε να κάνει με ένα έμφυτο ταλέντο να κάνει τους άλλους να τον εμπιστεύονται.

Το «Larry King Live» ήταν ένα απολύτως δημοκρατικό σόου. Όλοι φιλοξενούνταν επί ίσοις όροις, είτε ήταν πανίσχυρα πολιτικά πρόσωπα, είτε αυτόκλητοι ιεραπόστολοι και κήρυκες εξωφρενικών θεωριών συνωμοσίας, άνθρωποι που διατείνονταν ότι είχαν έρθει σε επαφή με εξωγήινους, αλλά και κάθε είδους διασημότητες, από το χώρο της αμερικανικής show-biz και όχι μόνο.

Ο Κινγκ δεν δίστασε να ρωτήσει πχ τον Ρίτσαρντ Νίξον του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ «πρόεδρε, δεν νιώθετε κάπως παράξενα κάθε φορά που σας οδηγούν στον Λευκό Οίκο;» Και τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, στην αρχή της νόσησής του με Αλτσχάιμερ «πρόεδρε, δεν είναι αποκαρδιωτικό για σας να ξεχνάτε διάφορα πράγματα;»

Στον δε Ντόναλντ Τραμπ, ενόσω ο μετέπειτα Πλανητάρχης ήταν ακόμη ένας «απλός» δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας «γιατί θα πρέπει να ασχολείστε μόνο με κτίρια κύριε Τραμπ;»

Δεν ήταν αγενής, ούτε αδιάκριτος. Απλώς ο Κινγκ θεωρούσε ότι πρέπει να εκπροσωπεί τον μέσο τηλεθεατή, ο οποίος έχει φυσιολογικές απορίες. Για τους επικριτές του, οι συνεντεύξεις του Λάρι Κινγκ ήταν κατά το πλείστον τετριμμένες και επιφανειακές. Όμως επί δεκαετίες, τόσο ένα αχανές κοινό σε όλο τον πλανήτη όσο και οι καλεσμένοι του, λάτρευαν το «Larry King Live», κυρίως για την αμεσότητα του παρουσιαστή. Ο οποίος, μολονότι δεν έδειχνε να έχει περί πολλού τη διασημότητά του, κατά κανόνα ήταν αυτός ο σταρ της εκπομπής και όχι ο φιλοξενούμενος.

Η προσωπική του ζωή

Το πραγματικό όνομα του Λάρι Κινγκ ήταν Λόρενς Χάρβεϊ Ζάιγκερ και είχε γεννηθεί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 19 Νοεμβρίου του 1933. Ήταν το δεύτερο παιδί του Έντουαρντ και της Τζένι Γκίτλιτζ Ζάιγκερ, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, ο μεν από την Αυστρία, η δε από την Λευκορωσία. Οι γονείς του μετέπειτα Λάρι Κινγκ, προφανώς, ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και πριν φέρουν αυτόν στον κόσμο, είχαν χάσει τον πρωτότοκό τους, τον Ίρβιν. Μετά από τον Λάρι, γεννήθηκε ο Μάρτιν, ο οποίος έγινε δικηγόρος.

Ο πατέρας του Λάρι Κινγκ ήταν ιδιοκτήτης σνακ μπαρ, όταν όμως άρχισε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος εργάστηκε σε εργοστάσιο όπλων. Η καρδιά του τον πρόδωσε το 1943, γεγονός που οδήγησε την οικογένειά του στην αγκαλιά της κοινωνικής πρόνοιας, εφόσον απέμεινε χωρίς οικονομικούς πόρους. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, η μητέρα του Λάρι βρήκε δουλειά σαν ράφτρα στο Μανχάταν.

Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα για τον 10χρονο Λάρι, ο οποίος έως τότε ήταν τόσο καλός μαθητής ώστε είχε παρακάμψει μία τάξη του σχολείου. Αφ’ ότου όμως έχασε τον πατέρα του, ο Λάρι έχασε κάθε ενδιαφέρον για τα μαθήματα. Η μόνη του παρηγοριά ήταν το να ακούει φανατικά ραδιόφωνο. Εν τέλει αποφοίτησε κακήν κακώς από το λύκειο το 1951. Μόλις την επόμενη χρονιά, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Λάρι Κινγκ ετέλεσε τον πρώτο του γάμο. Και λίγο αργότερα, αφού διαλύθηκε ο πρώτος, προχώρησε στον δεύτερο.

Με την Ανέτ Κέι, με την οποίαν επίσης χώρισε γρήγορα, απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον Λάρι Τζούνιορ, τον οποίον δεν είχε δει ποτέ στα μάτια του, παρά μόνο όταν πια ο γιος του ήταν 33 ετών. Το 1961 ο Λάρι Κινγκ παντρεύτηκε ξανά, την Αλίν Άτκινς, η οποία είχε έναν γιο, τον Άντι, από προηγούμενο γάμο. Ο Λάρι Κινγκ τον υιοθέτησε, αλλά δύο χρόνια αργότερα, το 1963, πήρε διαζύγιο από την Άτκινς. Χρειάστηκαν 4 χρόνια έως ότου διαπιστώσει ότι μάλλον αυτή ήταν η γυναίκα της ζωής του, οπότε ο Κινγκ και η Άτκινς παντρεύτηκαν ξανά το 1967. Βεβαίως, προηγουμένως ο Λάρι Κινγκ είχε κάνει άλλον έναν γάμο, με την τέταρτη κατά σειρά συμβία του, την Μάικι Σούτφιν. Με αυτήν έκαναν και μια κόρη, την οποίαν υιοθέτησε ο επόμενος σύζυγός της. Με την Άτκινς ο Κινγκ έκανε άλλο ένα παιδί, την Τσάια, αλλά και πάλι, το διαζύγιο ήταν η κατάληξη, το 1972. Το 1976 ήρθε η στιγμή για τον επόμενο γάμο -και, νομοτελειακά, το επόμενο διαζύγιο. Το 1989 ο Κινγκ έγινε ο άντρας της Τζούλια Αλεξάντερ και, αφού χώρισε και με αυτήν, το 1997 παντρεύτηκε την μητέρα των δύο μικρότερων γιών του, Τσανς και Κάνον, την Σον Σάουθγουικ.

Το ξεκίνημα της καριέρας του

Ανάμεσα στους γάμους και τους χωρισμούς του, ο Λάρι Κινγκ είχε αρχίσει να κάνει καριέρα στο ραδιόφωνο και αργότερα την τηλεόραση. Βεβαίως, χωρίς τυπικά προσόντα ή ιδιαίτερες γνώσεις, μετά από το σχολείο ξεκίνησε σαν παιδί για όλες τις δουλειές, μια απασχόληση η οποία τον απορρόφησε για 4 χρόνια. Έως τη στιγμή, δηλαδή, που, ακολουθώντας τη συμβουλή κάποιου γνωστού του, ο Λάρι μετακόμισε στη Φλόριντα και ζήτησε δουλειά σε έναν μικρό ραδιοφωνικό σταθμό του Μαϊάμι, τον WAHR.

Τα καθήκοντά του ήταν να καθαρίζει τα πατώματα, όταν όμως υπήρξε κενό ύστερα από την ξαφνική αποχώρηση ενός παραγωγού, εμφανίστηκε η μεγάλη ευκαιρία: Του ζήτησαν να αναπληρώσει το κενό στο πρόγραμμα -και μάλιστα με μια τρίωρη εκπομπή 9 πμ-12 μμ. Αυτό συνέβη την Πρωτομαγιά του 1957. Τότε που ο Λόρενς Ζάιγκερ από το Μπρούκλιν, ένας καχεκτικός νέος με κάπως βραχνή φωνή, μεταμορφώθηκε σε «Λάρι Κινγκ», κλέβοντας το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο από μια διαφήμιση ποτών.

Παρά το αρχικό τρακ και τον πανικό που τον είχε κυριεύσει, το φαινόμενο Λάρι Κινγκ είχε γεννηθεί. Και πολύ γρήγορα βρήκε το είδος στο οποίο μπορούσε να είναι στ’ αλήθεια εξαιρετικός: τις συνεντεύξεις. Μετακινήθηκε σε άλλους σταθμούς, με καλύτερους όρους, καθώς γινόταν περιζήτητος, ενώ παράλληλα με τις νυχτερινές συνεντεύξεις, σχολίαζε αγώνες ράγκμπι και άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση, πάντα σε talk-show. Ταυτόχρονα, συνεργαζόταν ως αρθρογράφος σε διάφορες εφημερίδες και, ένεκα της διασημότητάς του πλέον, απέκτησε φιλίες με προσωπικότητες όπως η θρυλική τραγουδίστρια της τζαζ, Έλλα Φιτζέραλντ, ο τηλεπαρουσιαστής Εντ Σάλιβαν. Μέσω αυτών απέκτησε πρόσβαση σε ακόμη μεγαλύτερους σταρ, όπως ο Φρανκ Σινάτρα.

Ο τζόγος και η αυτοκαταστροφή

Η σκοτεινή πλευρά του Λάρι Κινγκ είχε να κάνει με τον εθισμό του στον τζόγο. Έπαιζε φανατικά στις ιπποδρομίες και ήταν μονίμως χρεωμένος, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές απολαβές του. Το 1960 είχε ταΐσει τα άλογα μέχρι τελευταίου δολαρίου. Ήταν πλέον ολοκληρωτικά χρεωκοπημένος. Το 1971 κατηγορήθηκε για εξαπάτηση εις βάρος ενός πρώην συνεταίρου του, από τον οποίον είχε αποσπάσει 5.000 δολάρια. Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, ο Λάρι Κινγκ απολύθηκε από τους σταθμούς με τους οποίους συνεργαζόταν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, όπως και από τις εφημερίδες. Είχε κατορθώσει να αυτοκαταστραφεί, παρόλον ότι η κατηγορία για το αδίκημα της απάτης αποσύρθηκε. Επαγγελματικά, ο Λάρι Κινγκ είχε πιάσει πάτο.

Προσπάθησε να αρχίσει ξανά από το μηδέν, σαν κειμενογράφος, υπάλληλος εταιρειών δημοσίων σχέσεων. Δοκίμασε να δουλέψει ακόμη και στον ιππόδρομο της Λουιζιάνα. Τελικά, αφ’ ότου απηλλάγη των κατηγοριών περί απάτης, ο Κινγκ προσελήφθη ξανά στον ραδιοσταθμό WIOD του Μαϊάμι, σαν εκφωνητής αγώνων της τοπικής ομάδας ράγκμπι Ντόλφινς. Όμως, με χρέη ύψους 352.000 δολαρίων, ένα αστρονομικό ποσόν για την εποχή, το 1978 κήρυξε πτώχευση και αδυναμία αποπληρωμής χρεών, για δεύτερη φορά στη ζωή του.

Παρόλ’ αυτά, ο survivor Λάρι Κινγκ ξαναγεννήθηκε μέσα από τις επαγγελματικές και ιδιωτικές του στάχτες. Έκλεισε συμβόλαιο με το παναμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Mutual, για μια καθημερινή, μαραθώνια εκπομπή. Κάθε βράδι, ο Κινγκ συνομιλούσε στον αέρα με ακροατές από κάθε γωνιά της Αμερικής, ενώ φιλοξενούσε διάφορες προσωπικότητες για συνεντεύξεις. Το «Larry King Show» πολύ γρήγορα έγινε αγαπημένη συντροφιά για κάθε ξενύχτη, βραβεύτηκε και παρέμεινε στο πρόγραμμα του Mutual έως το 1994.

Εν τω μεταξύ, το 1985 ο ιδιοκτήτης του CNN, Τεντ Τέρνερ, πρότεινε συνεργασία στον Λάρι Κινγκ, ζητώντας του να κάνει, τι άλλο; συνεντεύξεις. H επιτυχία ήταν άμεση και μεγαλειώδης, αλλά το 1987 ο Κινγκ υπέστη καρδιακή προσβολή και χρειάστηκε επέμβαση πολλαπλού μπάι-πας για να διατηρηθεί στη ζωή. Έκτοτε, πάντως, ο Λάρι Κινγκ υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, βασισμένο σε μια πολύ προσεγμένη διατροφή. Την εμπειρία του, δε, ως καρδιοπαθούς, την κατέθεσε σε δύο βιβλία.

Εκτός από τη δουλειά του στο CNN, ο Λάρι Κινγκ εμφανίστηκε -ως ο εαυτός του- σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και παραλάμβανε τακτικά διακρίσεις, βραβεία και τίτλους τιμής. Παρόλ’ αυτά, το είδος των συνεντεύξεων και του τηλεοπτικού προϊόντος που προσέφερε ο Κινγκ, μοιραία, ξεπεράστηκε από την εποχή του.

Το κοινό στράφηκε προς τους πιο επιθετικούς και οξείς παρουσιαστές και έως το 2010, το «Larry King Show» περιοριζόταν σε μερίδια τηλεθέασης που αντιστοιχούσαν σε ένα κλάσμα εκείνων του παρελθόντος. Η τελευταία του εκπομπή μεταδόθηκε το Δεκέμβριο του 2010, με προσκεκλημένους πάμπολλους αστέρες από κάθε πεδίο της αμερικανικής δημόσιας ζωής. Ο ίδιος ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε εμφανιστεί σε βιντεοσκοπημένο αποχαιρετισμό για το κλείσιμο της ένδοξης καριέρας του μεγάλου Λάρι Κινγκ.

Έκτοτε, ο Κινγκ έκανε κάποιες προσπάθειες να συντονιστεί με τον κόσμο του διαδικτύου, προσαρμόζοντας την εκπομπή του στις απαιτήσεις των λεγόμενων «νέων μέσων». Φαίνεται όμως ότι η περσόνα του Λάρι Κινγκ ανήκε σε μια παλαιότερη φάση των ΜΜΕ, η οποία έχει οριστικά παρέλθει. Ο κορωνοϊός, από τις παρενέργειες του οποίου κατέληξε ο Λάρι Κινγκ, έδωσε τη χαριστική βολή αυτής της νέας, παράξενης και ανελέητης εποχής, σε έναν πραγματικά σπουδαίο άνθρωπο της τηλεόρασης.

Διάβασε το »

Έλληνες Ευρωβουλευτές κάνουν πλάτες στην Τουρκία – Τσεπώνουν τα χιλιάρικα το μήνα και ψηφίζουν υπέρ των τουρκικών συμφερόντων

Newsteam 0 Comments

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές έκαναν ξανά ‘πλάτες’ στην Τουρκία, αφού αρνήθηκαν να ψηφίσουν τροπολογίες που κατέθεσε η ομάδα ID (Σαλβίνι, Λεπέν, Afd κ.α.) η οποία καλούσε σε τερματισμό των σφαγών εναντίον των Χριστιανών παγκοσμίως και την καταδίκη της Τουρκίας για τις εισβολές σε Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ!Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που 18 Έλληνες από του 21 ευρωβουλευτές ψηφίζουν υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, καθώς πριν ένα μήνα ψήφισαν εναντίον της ανακήρυξης των Γκρίζων Λύκων (που έχουν δολοφονήσει Έλληνες) ως τρομοκρατική οργάνωση!

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε πως οι ανήκοντες στο -υποτίθεται- δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν υπέρ της προστασίας των Χριστιανών παγκοσμίως, παρόλο που πολλοί συνάδελφοί τους το έκαναν, καθώς δεν υπήρχε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Οι τροπολογίες κατά της Τουρκίας και υπέρ των Χριστιανών που αρνήθηκαν να ψηφίσουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές:

Τροπολογία 20α.

«Υπογραμμίζει τον ρόλο της Τουρκίας στη δημιουργία νέων συγκρούσεων και στην κλιμάκωση υφιστάμενων συγκρούσεων σε διάφορες ευάλωτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της Συρίας, της Λιβύης, της Σομαλίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ” στο πλαίσιο αυτό , καλεί την ΕΕ να τερματίσει οριστικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, καθώς η Τουρκία δεν συμμερίζεται τις ευρωπαϊκές μας αξίες ούτε αποτελεί ευρωπαϊκή χώρα»

Τροπολογία 29α.

Καταδικάζει, ειδικότερα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανικών κοινοτήτων» εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών από ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες σε όλο τον κόσμο: καταδικάζει αυστηρά την επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων του 2019 και την εκτέλεση 11 ατόμων στη Νιγηρία την ημέρα των Χριστουγέννων του 2019, τονίζει τη σημασία της προστασίας της μεγαλύτερης διωκόμενης θρησκευτικής μειονότητας στον κόσμο, δηλαδή των Χριστιανών προειδοποιεί ότι η δίωξη των Χριστιανών πλησιάζει τα επίπεδα γενοκτονίας» επισημαίνει τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ καταδικάζοντας και αντιμετωπίζοντας αυτές τις επιθέσεις κατά κοινοτήτων που μοιράζονται τη δική τους χριστιανική κληρονομιά ανησυχεί έντονα για την αύξηση των περιστατικών βεβήλωσης και βανδαλισμού ιερών και θρησκευτικών χώρων

Τροπολογία 32.

Είναι της άποψης ότι η ΕΕ πρέπεινα σταματήσει επειγόντως και δια παντός όλες τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης με την Τουρκία και θα πρέπει, αμελλητί, να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς την Τουρκία, καθώς δεν αποτελεί ευρωπαϊκή χώρα και έχει επανειλημμένα υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, ιδίως υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης δημοκρατικής οπισθοδρόμησης και της αυξανόμενης επιθετικότητας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, η οποία συμβάλλει στην κλιμάκωση των εντάσεων και έχει αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο που απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, καθώς και στις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Διάβασε το »

Jodie Foster-Anthony Hopkins: Συναντιούνται πάλι 30 χρόνια μετά τη Σιωπή των Αμνών

Newsteam 0 Comments

Ήταν το 1991 όταν κυκλοφόρησε η ταινία Η Σιωπή των Αμνών και συγκλόνισε το κοινό. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ταινία κατάφερε να αποσπάσει και πέντε βραβεία Όσκαρ

.

30 χρόνια μετά, οι δύο πρωταγωνιστές  της, Jodie Foster και Anthony Hopkins, συναντιούνται ξανά – αυτή τη φορά διαδικτυακά, στη στήλη Actors on Actors, για να συζητήσουν και να θυμηθούν λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Πολλά από αυτά που συζητήθηκαν γίνονται για πρώτη φορά γνωστά, με την «συνέντευξη» να είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε δει. Αν αγαπάς και εσύ αυτή την κλασική πλέον ταινία Η Σιωπή των Αμνών, πάτα play και enjoy!

Διάβασε το »

Γέμισε… ψάρια η Εθνική οδός Τρικάλων-Καλαμπάκας – Aπίστευτες εικόνες

Newsteam 0 Comments

Με ψάρια γέμισε το απόγευμα του Σαββάτου η Εθνική οδός Τρικάλων-Καλαμπάκας,.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ένα επαγγελματικό φορτηγάκι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του «κλειστού» αυτοκινητόδρομου Τρικάλων-Καλαμπάκας, στο ύψος της Βασιλικής.

Κινήθηκε για περίπου 8 χλμ. προς Τρίκαλα στο ρεύμα προς Καλαμπάκα ώσπου συγκρούστηκε μοιραία με Ι.Χ. που κινούνταν κανονικά στην πορεία του.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν οι οδηγοί και να γεμίσει η εθνική οδός Τρικάλων-Καλαμπάκας με ψάρια

Διάβασε το »

Καιρός: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν τη χώρα έως την Τετάρτη – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Newsteam 0 Comments

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεκινάει από το μεσημέρι του Σαββάτου – Πού θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες και ανέμους – Δείτε χάρτες

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, κινούμενα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα έως τα μέσα της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεάσει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τη Δυτική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σχεδόν σε όλη τη χώρα, με παράλληλη πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται η κατανομή των φαινομένων και οι άνεμοι που θα πνέουν, αργά το βράδυ του Σαββάτου 23/01 και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες προς Κυριακή.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο, αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής  τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας  σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Τρίτη 26/01 -Τετάρτη 27/01, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Διάβασε το »

Λόγοι υπέρ του Ισλάμ στην καρδιά της Αθήνας! Aνενόχλητος από αστυνομία ο Πέτρος Κωνσταντίνου βγάζει την χολή του για Έλληνες και Ορθοδοξία!

Newsteam 0 Comments

μαζί με μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας «ξαναχτύπησαν», βγάζοντας «πύρινους λόγους» υπέρ του Ισλάμ και των ανοικτών συνόρων.

Κι όλα αυτά στην πλατεία Μερκούρη, στην «καρδιά» της Αθήνας.

«Τιμή στον Σαχζάτ Λουκμάν, συνεχίζουμε με σύγκρουση με τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης για την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση: το κίνημα που έστειλε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή θα συνεχίζει αταλάντευτα τη δράση του ενάντια στο ρατσισμό και τους ντόπιους Τραμπ, για να δικαιωθούν όλοι οι Λουκμάν. Για να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να αποκτήσουν άσυλο και στέγη οι πρόσφυγες, να εμβολιαστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες στα καμπ και να πάνε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Στην πλατεία Μερκούρη, παρά τα απαράδεκτα αστυνομικά μέτρα, βρέθηκαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, το ΥΠΠΟ, την καθαριότητα του Δήμου Αθήνας και άλλους χώρους, φοιτητές και φοιτήτριες σχολών της Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, η επιτροπή Ιρακινών προσφύγων, η Κοινότητα Καμερούν, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου διαμερίσματος Δήμου Αθήνας, δικηγόροι της πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Δημοτικές Κινήσεις Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΟΡΜΑ.

Στην πλατεία ακούστηκαν συνθήματα και έγιναν χαιρετισμοί από τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής κοινότητας, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες των γονέων του Λουκμάν προς τους διαδηλωτές, τον Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρο, την Κατερίνα Πατρικίου, Γενικό Γραμματέα Σωματείου εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, τον Θωμά Κατσαρό, εργαζόμενο στο ΥΠΠΟ, την Μαρία Ανδρέου, εκπαιδευτικό από την ΕΛΜΕ Πειραιά, τον Βασίλη Κουκαλάνι, ηθοποιό-σκηνοθέτη, τον Σατζάτ, Επιτροπή Ιρακινών Προσφύγων, τον Γιάννη Βερβεσό, φοιτητή από τους Μεταλλειολόγους του ΕΜΠ, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας.

Ακολούθησε πορεία αντιπροσωπείας των διαδηλωτών με το πανό μνήμης του Σαχζάτ Λουκμάν στους δρόμους του Πετραλώνων, η οποία έφτασε στην οδό Τριών Ιεραρχών, στο σημείο της δολοφονία του από τους χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Λουκμάν με υψωμένες γροθιές και αφέθηκαν λουλούδια στο κτίριο της οδού Τριών Ιεραρχών, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Σαχζάτ.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε επόμενη μεγάλη κινητοποίηση, στις 20 Μάρτη, με διεθνή διάσταση, κατά του ρατσισμού και του φασισμού και σε σύγκρουση με την κυβέρνηση που στρώνει ξανά το δρόμο στους φασίστες με τη ρατσιστική της πολιτική.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
».

Διάβασε το »

Θρύλος του αθλητισμού πέθανε μερικές μέρες μετά το εμβόλιο – Με κάνει να νιώθω υπέροχα, είχε πει (BINTEO)

Newsteam 0 Comments

Τι είχε δηλώσει στο Associated Press…

Όσοι παρακολουθούν το άθλημα τον γνωρίζουν! Ο θρύλος του μπέιζμπολ Henry “Hank” Aaron πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την λήψη του εμβολίου της Moderna για τον COVID-19.

Η λήψη του εμβολίου «με κάνει να νιώθω υπέροχα», είχε δηλώσει ο Aaron στο «Associated Press» στις 5 Ιανουαρίου.

«Δεν έχω καθόλου αμφιβολίες για αυτό. Νιώθω πολύ περήφανος για τον εαυτό μου που έκανα κάτι τέτοιο. … Είναι απλώς ένα μικρό πράγμα που μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε αυτήν την χώρα.», είχε δηλώσει,

Είχε μάλιστα προσθέσει πως ελπίζει ότι η προθυμία του να λάβει το εμβόλιο COVID-19 «θα εμπνεύσει τους Αφρομερικανούς να κάνουν το ίδιο».

Δυστυχώς, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν, όπως τα φανταζόταν.

Διάβασε το »

Αυτή είναι η νέα τουρκική φρεγάτα Istanbul – Τα πλεονεκτήματα και η αχίλλειος πτέρνα του πλοίου

Newsteam 0 Comments

Καθελκύεται το Σάββατο η πρώτη τουρκική φρεγάτα εξολοκλήρου τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής. Πρόκειται για τη φρεγάτα κλάσης Ι (Istanbul) που η καθέλκυση της φαινόταν ότι καθυστερούσε λίγες μέρες, αλλά έρχεται λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών, και εκτιμάται ότι η καθέλκυσή της επιταχύνθηκε.

Ποια όμως είναι τα πλεονεκτήματα, και ποια τα μειονεκτήματα της φρεγάτας, και πόσο καθοριστικά επηρεάζει τον εξοπλισμό της το αμερικανικό εμπάργκο;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η είσοδος του πλοίου σε υπηρεσία αναμένεται το 2023, καθώς θα χρειαστούν δοκιμές για να είναι  επιχειρησιακά έτοιμο και να εξεταστούν τα όποια προβλήματα έχει για να διορθωθούν για τις επόμενες φρεγάτες.

Το μικρό εκτόπισμα

Το μήκος της είναι 113 μέτρα, έχει εκτόπισμα 3.000 τόνους, δηλαδή για φρεγάτα το εκτόπισμα είναι μικρό, η ταχύτητα είναι 29 κόμβοι (σημειωτέον ότι οι παλιές ελληνικές φρεγάτες πιάνουν και 35 κόμβους) ενώ η εμβέλειά της είναι 5.700 ναυτικά μίλια, όχι με πλήρη ταχύτητα, με ταχύτητα 14 κόμβων.

Ο οπλισμός

Η φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με δεδομένα αμερικανικού εμπάργκο. Με ένα ιταλικό πυροβόλο Oto Melara στάνταρ στο ΝΑΤΟ, θα φτιάξει κάτι ανάλογο και η Τουρκία, ενώ το δόρυ της θα είναι «μακρύ», καθώς θα διαθέτει 16 πυραύλους εναντίον πλοίων HARPOON ή ATMACA, τους διπλάσιους του συνήθους κανονικού δηλαδή. Το πιθανότερο όμως είναι ότι οι πύραυλοι είναι oι τουρκικής κατασκευής ATMACA όχι οι αμερικανικοί HARPOON λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ.  Οι ATMACA είναι αντιγραφή των HARPOON σχεδίασης του ‘70, πιθανότατα με κάποιες τροποποιήσεις, αλλά ουσιαστικά είναι σχεδίασης 50 ετών.

Όσον αφορά την «ασπίδα» της φρεγάτας είναι μάλλον… μικρή. Είναι οι 32 αντιαεροπορικοί πύραυλοι HISAR – O, ουσιαστικά αντίγραφα πολυεθνικών πυραύλων IRIS-T που υπάρχουν και στα ελληνικά αεροσκάφη, οι οποίοι αναπτύχθηκαν, όπως εκτιμάται με γερμανική βοήθεια. Οι πύραυλοι αυτοί είναι όμως μικρής εμβέλειας, μόλις 25 χιλιόμετρα για τα σύγχρονα δεδομένα. Τελική άμυνα της φρεγάτας είναι το αντιπυραυλικό πυροβόλο GOKDENIZ. Η Άγκυρα ήθελε άλλο σύστημα, το αμερικανικό σύστημα RAM, με 21 πυραύλους που αναχαιτίζουν πυραύλους εναντίον πλοίων. Το τουρκικό σύστημα δεν μπορεί να προστατέψει το πλοίο έναντι «επιθέσεων κορεσμού» (πολλαπλοί πύραυλοι που συγκλίνουν στο στόχο από πολλαπλές κατευθύνσεις).

Το ραντάρ είναι το Ολλανδικό SMART-S, εικοσαετίας, ικανοποιητικό για τα σημερινά δεδομένα, αλλά τοποθετείται σε ένα ολοκαίνουργιο πλοίο, και εκτιμάται ότι σε βάθος χρόνου θα ξεπεραστεί.

Να σημειωθεί επίσης ότι το μικρό εκτόπισμα σημαίνει περιορισμούς σε μοντέρνα φρεγάτα, δηλαδή πόσο μπορεί να παραμείνει στη θάλασσα και σε τι καιρό μπορεί να χρησιμοποιεί τα όπλα του. Με άλλα λόγια δεν είναι πλοίο κατάλληλα για την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο όμως κατασκευάζουν οι ίδιοι οι Τούρκοι, και έτσι αποδέχονται τους παραπάνω επιχειρησιακούς συμβιβασμούς…

Διάβασε το »

Τιτίκα Σαριγκούλη: Αυτή είναι η αιτία του θανάτου της

Newsteam 0 Comments

Η αγαπημένη μας γιαγιά Τιτίκα Σαριγκούλη, αξιόλογη ηθοποιός και συγγραφέας, έφυγε χθες από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους. Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε χθες βράδυ την ηθοποιό και αποκάλυψε σύμφωνα με τις πληροφορίες του, την αιτία του θανάτου της που ήταν βαρύ εγκεφαλικό.

Αντίο αγαπημένη μου Τιτίκα..Γνήσια αγωνίστρια, εμβληματική φυσιογνωμία, χιουμορίστα, εργατική, φιλότιμη,μαχητικη.Εγινες πασίγνωστη και αγαπητή μεγάλη αλλά αυτό σε γέμισε ευτυχία… παίξαμε μαζί τα γεροντακια στον ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ και σε ταινιες…Στο Σωματειο και στο ΤΆΣΕΗ πάντα πρώτη και  μπροστά.. Θα σε θυμάμαι πάντα γλυκιά μου γελαστή Τιτίκα. Εφυγες σήμερα μετά από ένα βαρύ εγκεφαλικό .Στις γιορτές ήσουνα μια χαρά.. Καλό ταξίδι” έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Διάβασε το »

Αλλο ο τραμπ αλλο οι παιδοφιλοι για το twitter! σκάνδαλο στα social media – κατέβαζαν πατριωτικά μηνύματα αλλά διατηρούν υλικό παιδικής πορνογραφίας

Newsteam 0 Comments

Το Twitter αρνήθηκε να αφαιρέσει φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, διότι έπειτα από την έρευνα που έκανε «δεν βρήκε παραβιάσεις» της «πολιτικής» της εταιρείας.

Στην ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη από το θύμα και την μητέρα του στις αρχές της Βόρειας Καλιφόρνιας αναφέρεται πως το Twitter έβγαλε λεφτά από βιντεάκια που δείχνουν ένα 13χρονο αγόρι σε σεξουαλικές πράξεις. Η καταγγελία αναφέρει ότι αυτό το υλικό είναι σεξουαλική κακοποίηση ή παιδική πορνογραφία.

Ο έφηβος -ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών- είναι ο Τζον Ντο, ο οποίος όταν ήταν 13 χρονών είχε πέσει θύμα από σωματέμπορες που παρίσταναν μία 16χρονη κοπέλα και είχαν ξεκινήσει να μιλούν μαζί του στο Snapchat.

Ο Ντο ξεκίνησε να ανταλλάζει φωτογραφίες μαζί του, όμως η συζήτηση μετατράπηκε σε εκβιασμός – εάν ο έφηβος δεν έδινε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, τότε θα έδιναν το υλικό στους γονείς του, στον προπονητή του, στον ιερά και σε άλλους.

Τότε ο Ντο αναγκάστηκε να στείλει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο και μάλιστα σε αυτές ήταν και άλλο παιδί μέσα.

Ο νεαρός τελικά έκανε το 2019 μπλοκ τους εκβιαστές και αυτοί σταμάτησαν να τον ενοχλούν, όμως τα βίντεο ξεκίνησαν να διαδίδονται στο Twitter και μάλιστα μέσα στον επόμενο μήνα είχαν γίνει report στην εταιρεία τουλάχιστον τρεις φορές, η εταιρία όμως δεν έκανε τίποτα μέχρις ότου ο νόμος και η αστυνομία ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Μάλιστα ο Ντο κατάλαβε ότι υπάρχουν τα συγκεκριμένα tweets τον Ιανουάριο το 2020, όταν οι συμμαθητές του ξεκίνησαν να τα μοιράζουν και μετά τον πείραζαν. Το παιδί μάλιστα έφτασε να έχει τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με την Nypost.

Οι γονείς του Ντο επικοινώνησαν με το σχολείο και την αστυνομία και κατατέθηκε παράπονο στο Twitter, όπου ανέφερε ότι υπάρχουν δύο tweets που περιέχουν παιδική πορνογραφία και πρέπει να αφαιρεθούν γιατί είναι παράνομα και παραβιάζουν τις πολιτικές του site.

Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε σε αυτό και ζήτησε την ταυτότητα του παιδιού, μέσα από την οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί πως το παιδί είναι ανήλικο.

Τελικά το Twitter απάντησε λέγοντας πως δεν μπορεί να κατεβάσει το tweet, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε πάνω 167,000 views και 2,223 retweets.

«Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε. Επανεξετάσαμε το περιεχόμενο και δεν βρήκαμε παραβίαση των πολιτικών μας, οπότε δεν θα λάβουμε κάποια δράση», ήταν η απάντηση της εταιρείας.

«Εάν πιστεύεται ότι υπάρχει παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, τότε υποβάλετε μία νέα αναφορά», πρόσθεσε η εταιρεία.

Τελικά οι γονείς του παιδιού επικοινώνησαν με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, μέσα από το οποίο έκαναν αγωγή στην εταιρεία.

Το περίεργο είναι ότι το Twitter ξέρει ότι έχει παιδική πορνογραφία και βγάζει έσοδα απ’ αυτό, διότι υπάρχει διαφήμιση, όμως δεν κάνει καμία κίνηση για να την διαγράψει.

Αντίθετα έδειξε ιδιαίτερη «ευαισθησία» σε όλα όσα έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα, τον οποίον πριν από λίγες ημέρες και μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο τον μπλόκαρε.

Διάβασε το »