Πατήστε ESC για κλείσιμο

48ωρο - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Αιγαίο: Οι κρίσιμες επόμενες 48 ώρες, οι ελληνικές θέσεις και ο ρόλος των ανέμων

Newsteam 0 Comments

Oι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, μετά την έκδοση παράνομης τουρκικής NAVTEX για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, ενώ το σύνολο του ελληνικού στόλου βρίσκεται σε καίριες θέσεις σε όλη την ακτογραμμή από Ρόδο έως Αττάλεια.

 

 

 

 

 

 

 

  • Συγκεκριμένα και ενώ το Ορούτς Ρέις διατηρεί τη θέση του ανοιχτά από το λιμάνι της Αττάλεια, τουρκικά πλοία παραμένουν σε διάταξη ανατολικά της Ρόδου και στο Καστελόριζο, μέχρι την τουρκική τουρκική πόλη και παρακολουθούνται στενά από την Ελλάδα. Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποτελούν εμπόδιο για το Ορούτς Ρέις και τα τρία πολεμικά πλοία, που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN TV θα το συνοδεύσουν στην περίπτωση που αποπλεύσει.

 

 

 

 

Στην αντίθετη περίπτωση, που δεν αποπλεύσει δηλαδή, θα οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση όπως τονίζει το ελληνικό Πεντάγωνο. Τέλος, όπως αναφέρεται σε συναγερμό βρίσκεται και η ελληνική διπλωματία για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από το ethnos

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »