Πατήστε ESC για κλείσιμο

43χρονη - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κορονοϊός, νέες εξελίξεις: Αυτή είναι η 43χρονη μητέρα στην οποία δοκιμάστηκε το εμβόλιο

Newsteam 0 Comments

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του Covid-19 σε ανθρώπινο δείγμα.

Η δοκιμή πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Kaiser Permanente Washington Health Research στο Σιάτλ, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση των περιστατικών του νέου κορονοϊού και οι αρχές έχουν απαγορεύσει τις συναθροίσεις.

Η δοκιμή σε πρώιμο στάδιο(η λεγόμενη φάση 1) αφορά τη δοκιμή του εμβολίου σε 45 άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του NIH.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, έγραψε: Αμερικανοί ερευνητές έκαναν την πρώτη δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού σε μια υγιή εθελόντρια. Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Kaiser Permanente Washington στο Seattle ξεκινούν την πολύ-αναμενόμενη πρώτη φάση μελέτης ενός πιθανού εμβολίου COVID-19 που αξίζει να σημειωθεί πως αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Η πρώτη αυτή κλινική μελέτη ξεκινά με 45 εθελοντές που θα λάβουν ο καθένας δύο δόσεις, με μεσοδιάστημα ενός μήνα. Η πρώτη εθελόντρια, Τζένιφερ Χάλερ, 43 ετών και μητέρα δύο εφήβων, δήλωσε λίγο πριν το ‘τσίμπημα΄: Όλοι αισθανόμαστε τόσο αβοήθητοι. Αυτή είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι, και τα παιδιά μου θεωρούν πως είμαι πολύ cool που συμμετέχω στη μελέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »