Πατήστε ESC για κλείσιμο

3D - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Βιομηχανία κατασκευάζει ασπίδες προσώπου για γιατρούς

Newsteam 0 Comments
Στην μάχη κατά του κορονοϊού και του περιορισμού της διασποράς του έχει μπει εδώ και περίπου δυο εβδομάδες βιομηχανία με έδρα το Κιλκίς.

Η βιομηχανία άλλαξε το αντικείμενο της παραγωγής της και κατασκευάζει ασπίδες προσώπου για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς των νοσοκομείων της χώρας μας.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Νίκος Τσεκλίδης την ώρα που μια ασπίδα προσώπου από πλαστικό πωλείται στην αγορά έναντι πέντε -έξι ευρώ, τις πουλά μόλις δυο ευρώ, δηλώνοντας πως στόχος του είναι να συμβάλλει κι εκείνος στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης και όχι ο πρόσκαιρος πλουτισμός.

Βιομηχανία στο Κιλκίς παράγει 5.000 μάσκες για τον κορονοϊό το 24ωρο

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του makthes.gr η εταιρία του κ. Τσεκλίδη πλέον έχει την δυνατότητα σε όλο το εικοσιτετράωρο να παράγει μέχρι και 5.000 ασπίδες προσώπου. Ήδη την περασμένη Παρασκευή παρέδωσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, 400 ασπίδες προσώπου. Στις αποθήκες του διαθέτει ακόμα 1.500 ασπίδες, ενώ οι παραγγελίες από τα διάφορα σημεία της χώρας ανέρχονται σε 14.000.

Από τις θερμοδιαμορφώσεις σε μάσκες για τον κορονοϊό

Μιλώντας στο makthes.gr ο κ. Τσεκλίδης αναφέρει πως η διαδικασία προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, να δημιουργήσει το καλούπι και να ξεκινήσει η πρώτη παραγωγή κράτησε περίπου δυο εβδομάδες. Ο ίδιος εργαζόταν νύχτα μέρα, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στην πρώτη παραγωγή ασπίδων προσώπου.
Η εταιρία του κ. Τσεκλίδη, η Tetraform, είχε μέχρι σήμερα αντικείμενο εργασιών που σχετιζόταν με θερμοδιαμορφώσεις πλαστικών φύλλων και βιομηχανικές εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας.

Η επικοινωνία με τον ΙΣΑ και η παραγωγή των μασκών

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δυο βδομάδες όταν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με κάλεσε στο τηλέφωνο και με ρώτησε εάν θα μπορούσα να κατασκευάσω πλαστικές ασπίδες αναφέρει ο κ. Τσεκλίδης.

Όπως περιγράφει, μετά από λίγες ημέρες έλαβε στα χέρια του ένα υπόδειγμα ασπίδας προσώπου που είχε εκτυπωθεί από 3D εκτυπωτή και είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης COVID-19 Response Greece που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων της κοινότητας του OK!Thess και συντονίζεται από εταιρείες και startups που συνδέονται με το OK!Thess και το ευρύτερο οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Είδα την μάσκα, επικοινώνησα με τον κ. Εξαδάκτυλο και αποκρίθηκα πως μπορώ να σχεδιάσω την ασπίδα και να ξεκινήσω την παραγωγή αναφέρει ο κ. Τσεκλίδης. Και κάπως έτσι, η εταιρία με έδρα το Κιλκίς ξεκίνησε την διαδικασία της μαζικής παραγωγής ασπίδων προσώπου.

Πώς κατασκευάζεται η μάσκα για τον κορoνοϊό

Στην αρχή αναζητήσαμε τα απαραίτητα υλικά και εξαρτήματα, τα οποία εντοπίσαμε σε διάφορες περιοχές. Εξαρτήματα από την Αθήνα, πλαστικά από υλικό pet από την Σκύδρα και την Ιταλία. Προμηθεύτηκα έναν τόνο από την Σκύδρα και τρεις τόνους από την Ιταλία σχολιάζει ο κ. Τσεκλίδης. Η ασπίδα προσώπου αποτελείται από τρία κομμάτια: την κόρωνα που παράγεται σε μηχανή injection με υλικό μαλακό pp (πολυπροπυλαίνιο) και είναι το τμήμα της ασπίδας που τοποθετείται στο μέτωπο, το πλαστικό pet που μπαίνει μπροστά από το πρόσωπο του χρήστη της ασπίδας και πρέπει να κοπεί με ειδικό τρόπο και τέλος, το λάστιχο που δένει την κόρωνα με την κεφαλή. Δείτε βίντεο από την κατασκευή:

Μιλώντας για την διαδικασία ο κ. Τσεκλίδης περιγράφει πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν κοιμήθηκε καθόλου.

Μπήκα στο εργοστάσιο το πρωί του Σαββάτου και βγήκα την Δευτέρα το πρωί. Έπρεπε να βρούμε υλικά φιλικά προς τον χρήστη. Να είναι ελαφριά η μάσκα, το pet να έχει συγκεκριμένη απόσταση από το πρόσωπο ώστε να μην θολώνει. Ήταν πολύ εξειδικευμένο το προϊόν που κλήθηκα να κατασκευάσω, αλλά ευτυχώς είχα την βοήθεια τόσο του κ. Εξαδάκτυλου όσο και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκου Νίτσα λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Ο ίδιος μέχρι στιγμής δέχεται παραγγελίες για κατασκευή ασπίδων από την Πρέβεζα, την Θεσσαλονίκη, την Κεφαλλονιά, από το ινστιτούτο Παστέρ, τη Λέσβο κ.α. Αλλάξαμε την παραγωγή μας για να βοηθήσουμε την χώρα, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές μας και τα νοσοκομεία μας λέει ο κ. Τσεκλίδης.

Πηγή: makthes.gr

 

Διάβασε το »

Μάσκες κατασκευασμένες μέσω εκτυπωτών 3D για γιατρούς και νοσηλευτές προσφέρει ο Δήμος

Newsteam 0 Comments

Ειδικές μάσκες κατασκευασμένες μέσω εκτυπωτών 3D, θα προσφέρει άμεσα ο Δήμος Πειραιά στα νοσοκομεία της πόλης, για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου, που στηρίχθηκε στην προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab, προκειμένου να στηρίξει το έργο των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται, πως οι ασπίδες προστασίας προσώπου θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μόλις λάβουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί με τις προηγμένες τεχνολογίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab, σημειώνοντας: Η δημιουργία των ασπίδων προστασίας προσώπου από μηδενική βάση είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας από Δήμο. Αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες του Blue Lab αναδεικνύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες δεν είναι μια αόριστη έννοια, καθώς εφαρμόζονται πλέον στη ζωή μας με δημιουργικό τρόπο. Ο δήμος Πειραιά ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που αποτελούσε στόχο όταν δημιουργήσαμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab, τον οποίο και επιτυγχάνουμε.

Κλείνοντας, σημείωσε πως αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να υλοποιεί ενέργειες για τη στήριξη των επιστημόνων και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία και αξία ένα Κέντρο Καινοτομίας για την επιχειρηματικότητα και τη γαλάζια ανάπτυξη να μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία μας. Στον Δήμο Πειραιά αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα κάθε γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την ζωή των δημοτών μας. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη τιμούμε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την υγεία και την προστασία των πολιτών, τόνισε ο κ. Καρύδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Blue Lab αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη. Παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Πηγή: capital.gr

Διάβασε το »