Πατήστε ESC για κλείσιμο

25η Μαρτίου - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Το μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, το οποίο αναφέρει τα εξής:  

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, φίλες και φίλοι.

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται κάτω από πρωτοφανείς, πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα κρίσιμες και επικίνδυνες συνθήκες για τη χώρα μας.

Το διάστημα αυτό η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ασύμμετρες απειλές και εχθρούς. Έναν αόρατο, αυτόν του κορωνοϊού (Covid-19) κι έναν ορατό, αυτόν που καλλιεργεί κι εκτρέφει η γείτονα και σύμμαχος χώρα Τουρκία.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για πανδημία απειλητική για τη δημόσια υγεία και θανατηφόρα για τις ζωές των ανθρώπων που εξαπλώνεται ραγδαία και παγκόσμια.

Τα δεδομένα στο μέτωπο του περιορισμού και της καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού  αλλάζουν, πλέον, όχι από μέρα σε μέρα, αλλά από στιγμή σε στιγμή. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας προσαρμόζουν αναλόγως τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της διάδοσής του.

Δυστυχώς, η μη συμμόρφωση αρκετών πολιτών στην εφαρμογή των οδηγιών, συστάσεων και προτροπών για να προφυλασσόμαστε και να μένουμε σπίτι ανάγκασε τους αρμόδιους φορείς να λάβουν αυστηρότερα μέτρα που φτάνουν στο επίπεδο της απαγόρευσης της, χωρίς σοβαρότατο λόγο ή ανάγκης, κυκλοφορίας προσώπων.

Πρέπει όλοι ν΄αντιληφθούμε και να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που εξαγγέλλονται και κλιμακώνονται απαιτούν την καθολική εφαρμογή και δεν αφορούν ορισμένους, διότι όλοι είμαστε εν δυνάμει φορείς και μεταφορείς της νόσου.

Ας μην παραγνωρίζουμε και υποτιμάμε την κατάσταση. Μένουμε σπίτι για όσο μπορούμε περισσότερο αξιοποιώντας δημιουργικά την παραμονή μας στο σπίτι ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Δήμος μας, ο Δήμος Σκύδρας είναι εδώ, είναι στην πρώτη γραμμή με υπηρεσίες φροντίδας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας και  λαμβάνει όλα το προβλεπόμενα κι απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και της στήριξης των συμπολιτών μας, ειδικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας, αξιοποιώντας και τις συνεργασίες μ΄άλλους φορείς.

Θέλω σ΄αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλες κι όλες, φορείς και πρόσωπα,  που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή κι από οποιαδήποτε θέση και τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας που τηρούν υπεύθυνη στάση.

Ο άλλος κίνδυνος, ορατός κι ακατάπαυστος, ακόμη κι σ΄αυτήν την περίοδο που δοκιμάζεται και ταλανίζεται η ανθρωπότητα εξαιτίας του κορωνοϊού, προέρχεται και ενισχύεται από τη φίλη και όμορη χώρα. Η Τουρκία δυναμιτίζει τις σχέσεις Ελλάδας _ Τουρκίας από τον ΄Εβρο, το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο.

Ο οθωμανικός ιμπεριαλισμός, το δόγμα του παντουρκισμού απειλεί την ειρήνη, την αμοιβαιότητα και τη συνεργασία των λαών χρησιμοποιώντας, τα τελευταία χρόνια, με άθλιο κι εκβιαστικό τρόπο ένα ακόμη όπλο που είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και καλής θέλησης που κάθε φορά επιχειρεί η χώρα μας να θεμελιώσει, δυστυχώς, οι γείτονες μας δεν τα στηρίζουν κρατώντας αδιάλλακτη και φιλοπόλεμη στάση και συμπεριφορά.

Με τις απειλές, τους εκφοβισμούς, τους ψευτολεονταρισμούς και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, την επιστράτευση ακραίων και τζιχανιστών, τις προκλητικότητες κάθε είδους, τη μη συμμόρφωση στους κανόνες του διεθνούς δικαίου η σύμμαχος αποτελεί πλέον ένα μόνιμο παράγοντα αποσταθεροποίησης κι απειλής για την ειρήνη και τη συνεργασία λαών και εθνοτήτων.

Η πατρίδα μας έχοντας σαφή και βάσιμη επίγνωση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων, αξιοποιώντας τη βαλκανική, ευρωπαϊκή και διεθνή της παρουσία, παραμένει ψύχραιμη αποτελώντας σταθερό παράγοντα ειρήνης, δημοκρατίας και προόδου.

Η 25η  Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό.

Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλ. το χαρμόσυνο μήνυμα του άγγελου Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία ότι θα φέρει στη γη τον Σωτήρα των ανθρώπων Ιησού Χριστό. Επίσης, γιορτάζουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821, τον ξεσηκωμό του έθνους και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού τετρακοσίων και πλέον ετών για την απόκτηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του έθνους στέλνοντας ταυτόχρονα ένα διαχρονικό μήνυμα, τόσο στους τυράννους για να τους υπενθυμίζει ποια είναι η μοίρα τους όταν οι λαοί επαναστατούν και διεκδικούν την ελευθερία και το δίκιο τους, όσο και στους καταπιεσμένους λαούς ότι τίποτε δεν αποχτιέται και δεν επιτυγχάνεται χωρίς αγώνες και θυσίες.

Και μπορεί, βεβαίως, φέτος με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μην πραγματοποιούνται οι γιορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ωστόσο οφείλουμε σεβόμενοι τη διπλή γιορτή να δηλώσουμε και ν΄ανανεώσουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας ότι βασισμένοι στην πίστη και στην τιμή μας θα διαφυλάξουμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη  δημοκρατία με κάθε κόστος και θυσία.

Υψώνοντας, λοιπόν, την ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι, σε κάθε ιστό, ψυχωμένοι, ενωμένοι προχωράμε μαζί για τη διαφύλαξη της πατριωτικής, και κοινωνικής συνεκτικότητας.

Χρόνια Πολλά και Καλά στις εορτάζουσες, στους εορτάζοντες και σ΄όλο τον κόσμο. Με υγεία, δύναμη, ομοψυχία κι αλληλεγγύη θα τις ξεπεράσουμε κι αυτές τις καταστάσεις, όπως ξεπεράσαμε ως λαός τόσα και τόσα δεινά και αντιξοότητες και βγήκαμε νικήτριες και νικητές.

Εύχομαι να είμαστε όλες κι όλοι υγιείς και να γιορτάσουμε την επόμενη εθνική γιορτή όπως της πρέπει και της αρμόζει.

Με εκτίμηση

Κατερίνα Ιγνατιάδου-Δήμαρχος Σκύδρας

Διάβασε το »

Στεφάνι στο Ηρώο της Πόλης και στο άγαλμα Καποδίστρια από τη Δήμαρχο

Newsteam 0 Comments

Στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια κατέθεσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σε δήλωσή της η δήμαρχος, αναφέρει τα εξής: 25η Μαρτίου ημέρα μεγάλου συμβολισμού, γιορτή της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας μας.Ο σύγχρονος εχθρός που αντιπαλεύουμε σήμερα είναι αόρατος ακόμα, αλλά ορατός στις ανθρώπινες απώλειες που μετράμε.

Με υψηλό φρόνημα θα τον νικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αν ο καθένας από εμάς δείξει υπευθυνότητα ατομική και συλλογική, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ και ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών.Για να γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου του 2020 ως ημέρα νίκης της ανθρωπότητας, της αλληλεγγύης, ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Πηγή: corfutvnews.gr

Διάβασε το »

Γιάννης Γκαράνης: Θα νικήσουμε ξανά, για τις επόμενες γενιές

Newsteam 0 Comments

Οφείλουμε και εμείς, οι απόγονοι των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας, με φρόνημα υψηλό και ηθικό ακμαίο, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής στο μήνυμα του για την 25η Μαρτίου.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής:

199η επέτειος σήμερα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, και συνάμα εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Και οφείλουμε και εμείς, οι απόγονοι των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας, με φρόνημα υψηλό και ηθικό ακμαίο, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και η Θράκη μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι βέβαιος πως όλοι και όλες έχουμε επίγνωση των καταστάσεων.

Είμαι σίγουρος πως όλοι και όλες στοιχιζόμαστε στον κοινό στόχο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μένουμε σπίτι σήμερα, όμως παραμένουμε υπερήφανοι· για τους ήρωες του ’21 αλλά και για τους σημερινούς, στα σύνορα και στα νοσοκομεία. Και αποφασισμένοι να ανέβουμε την ανηφόρα, ενωμένοι, και με το βλέμμα στις επόμενες γενιές – για αυτές οφείλουμε με πίστη και σθένος να νικήσουμε ξανά. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

 

Πηγή: fonirodopis.gr

 

Διάβασε το »

Μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τις Καστανιές Έβρου

Newsteam 0 Comments

Στις Καστανιές βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του 1821, με την έπαρση της σημαίας στο στρατιωτικό Φυλάκιο 1.

Φέτος που η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 δεν μπορεί να εορταστεί λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορoνοϊό, θέλησα να βρεθώ στις Καστανιές Έβρου, εκεί που ο στρατός και η αστυνομία δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ασφάλειά μας, για τη φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης.

Από αυτό εδώ το σημείο στέλνουμε το μήνυμα της διπλής εορτής της επετείου της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από τη μια, το μήνυμα της ενότητας και της ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως έθνος και ως κοινωνία.

Από την άλλη, το μήνυμα της ελπίδας ότι σύντομα κάτι καλύτερο θα γεννηθεί για τον τόπο μας και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Έχοντας στη μνήμη μας και τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της Πατρίδας μας, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά!

Σημ.: Οι φωτογραφίες είναι από το Φυλάκιο των Καστανεών κατά την έπαρση της ελληνικής σημαίας, με τον Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, τον Διοικητή της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου Υποστράτηγο Γιάννη Βασιλάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Ταξίαρχο Πασχάλη Συριτούδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη.

Πηγή: evros24.gr

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Απαλός. Τέσσερις μικροί παρέλασαν με περηφάνια στο χωριό

Newsteam 0 Comments

Κρατώντας τις αποστάσεις και με τους γονείς τους να τους παρακολουθούν διακριτικά τέσσερα πιτσιρίκια παρέλασαν με την Ελληνική σημαία στο χωριό Απαλός λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Τα πιτσιρίκια το έζησαν με τους γονείς τους να χειροκροτούν με περηφάνια.

Δείτε το βίντεο

 

 

 

 

 

Εμείς πάντως παρελάσαμε!Ζήτω η 25η Μαρτίου! #Χρόνια_Πολλά_Πατρίδα #Χρόνια_Πολλά_Έλληνες

Gepostet von Άννα Παπαναστασίου am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Κοζάνη. Βγήκε με τη τρομπέτα του και συγκίνησε την γειτονιά του

Newsteam 0 Comments

Αυτός είναι ο Δημήτρης Γκιθώνας. Βγήκε στο μπαλκόνι… έστειλε το σήμα… και ξεκίνησε να παίζει τον Εθνικό ύμνο της χώρας.

Μας συγκίνησε…το χειροκρότημα στο τέλος και οι αντιδράσεις… των γειτόνων του…

Αντιδράσεις που απέδειξαν πώς υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα η γειτονιά…

Κάτι που στα μεγάλα αστικά κέντρια έχει πλεόν χαθεί…

 

 

 

 

 

Gepostet von Δημήτρης Γκιθώνας am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-ΈΒΡΟΣ. Σύνορα. Οι φύλακες τραγουδούν δυνατά τον Εθνικό μας ύμνο

Newsteam 0 Comments

Ανατριχίλα. Δεν υπάρχουν λόγια…

Δείτε το βίντεο…με τις φωνές των φυλάκων του Έβρου να ακούγονται και στους απέναντι… στα μεμέτια…

 

 

 

 

ΕΒΡΟΣ

Χρόνια πολλά στην Πατρίδα που γιορτάζει από τον Έβρο !!

Gepostet von Polis 24 am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου: Έπαρση της ελληνικής σημαίας στις Καστανιές του Έβρου

Newsteam 0 Comments

Την επέτειο της Εθνικής Επετείου του 1821, της 25ης Μαρτίου τίμησαν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 11:30 το πρωί, η φρουρά του Επιτηρητικού Φυλακίου 1 στις Καστανιές απέδωσε τιμές προς την ελληνική σημαία ενώ την ίδια ώρα ηχούσε ο Εθνικός Ύμνος.

Κατά την έπαρση της σημαίας, ζεύγος μαχητικών F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε πάνω από τις Καστανιές.

Στη συνέχεια, το άγημα αποχώρησε συντεταγμένα υπό τους ήχους εμβατηρίου της στρατιωτικής μπάντας.

Πηγή: thessnews.gr

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Σέρρες-Έβγαλε ηχεία στο μπαλκόνι και σκέπασε όλη την πόλη με τον Εθνικό ύμνο

Newsteam 0 Comments

Είμαστε λαός… που μας διακρίνει… η τρέλα… η ομοψυχία… αλλά πάνω απ όλα η αγάπη μας για την πατρίδα μας. 

Δείτε τι έκανε ένας πατριώτης στις Σέρρες. Έβγαλε ηχεία στο μπαλκόνι και σκέπασε όλη την πόλη…

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

Γείτονας μας ανεβάζει το ηθικό! Χρόνια πολλά πολλά σε όλους!

Gepostet von Hercules Tzaridis am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Ξάνθη. Βγήκε στον δρόμο και τραγούδησε τον Εθνικό ύμνο

Newsteam 0 Comments

Προφανώς με άδεια. Και προφανώς με γνώμονα την τεράστια αγάπη του για την σημαία, τους προγόνους μας… και πάνω απ’ όλα με πολύ μεγάλη περηφάνια. 

Βγήκε σε δρόμο της Ξάνθης και ξεκίνησε μια ατομική παρέλαση για να δώσει κουράγιο σε όλους όσοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους…

Δείτε το βίντε

 

 

 

 

 

Πριν λίγο στην #Ξάνθη

Gepostet von XanthiNea.gr am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος ψάλλει μόνος… τον Εθνικό ύμνο

Newsteam 0 Comments

Όλα συνέβησαν πρίν απο λίγο. Στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στην περιοχή Βάγια. Ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος τραγουδάει μόνος του τον Εθνικό ύμνο… και συγκινεί…

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

Gepostet von Polukarpos Karamaroydis am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Μουσικοί της Φιλαρμονικής παίζουν εμβατήριο στη βεράντα

Newsteam 0 Comments

Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας ακόμα και από το σπίτι δίνουν το στίγμα της ημέρας. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, που περνάει η χώρα μας, οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Λαμίας παίζουν εμβατήρια της παρέλασης τιμώντας την εθνική μας γιορτή και εισπράττοντας το χειροκρότημα από τους περίοικους.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας ιδρύθηκε το 1895 και πρόσφατα βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά της στη Μουσική και τον Πολιτισμό, τόσο στην πόλη της Λαμίας όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Και αυτή φορά ενωμένοι θα βγούμε νικητές και από αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες…, είπε ο Μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δημήτρης Μαντάς.

Πηγή: lamiareport.gr

Διάβασε το »

25η Μαρτίου. Η σημαία με τους Εύζωνες στην Ακρόπολη (Βίντεο)

Newsteam 0 Comments

Αυτή η εικόνα… όπως και όλες οι άλλες στα μπαλκόνια σε κάθε εσχατιά της χώρας είναι Ελλάδα. Όπως και οι φύλακες μας… στα σύνορα είναι Ελλάδα. Όπως και οι γιατροί μας είναι Ελλάδα. Και οι νοσηλευτές μας. Και οι αστυνομικοί… οι πυροσβέστες οι υπάλληλοι στα Σούπερ Μάρκετς… οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι πιλότοι μας… Είναι Ελλάδα. Και οι Έλληνες του εξωτερικού οι ομογενείς… είναι Ελλάδα. 

Και οι Ευζωνές μας είναι η βιτρίνα μας. Και η Ακρόπολη το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού.

Πόσο κρίμα που δεν είμαστε σήμερα εκεί… όμως το βλέπουμε απο μακριά.

Εμείς οφείλουμε να μείνουμε στο σπίτι για όλους τους παραπάνω αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σημαία μας, με τους Ευζωνες στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, Χρόνια μας πολλά!!!

Gepostet von Andreas Farkonas am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Νάυπακτος. Ο Χρήστος και η Αλεξάνδρα υμνούν τους προγόνους μας

Newsteam 0 Comments

Είναι συγκινητικό. Είναι μοναδικό. Είναι ο μικρός Χρήστος και η αδερφή του η Αλεξάνδρα απο τη Ναύπακτο. Απο το μπαλκόνι τους. 

Όλο και περισσότεροι, μικροί και μεγάλοι σε ηλικία… μου στέλνουν βίντεος απο την γειτονιά τους. Τα μπαλκόνια τους. Τις δικές τους Εθνικές στιγμές.

Είναι τόσο όμορφο όλο αυτό.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου-Βύρωνας. Βγήκαν στα μπαλκόνια και τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο

Newsteam 0 Comments

Ζητήσαμε απο τον κόσμο που μας διαβάζει να μας στείλει εικόνες και στιγμές απο τις γειτονιές του. Να δούμε όλοι πώς τιμούμε το Ελληνικό μεγαλείο. Τους προγόνους μας. Αυτούς που χρωστάμε τα πάντα. Την ανάσα μας. Την ζωή μας. 

Στιγμές πρωτόγνωρες… για όλους μας. Είμαστε μέσα στο σπίτι μας και τραγουδάμε τον Εθνικό μας ύμνο την ώρα που σείεται η γή απο τα F-16 που σκίζουν τον Ελληνικό ουρανό. Σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι τιμούμε σήμερα τους προγόνους μας.

Δείτε τι συνέβη σε μια γωνιά της Αττικής γής πρίν απο λίγο. Στον Βύρωνα…

 

Βύρωνας- Εθνικός ύμνος

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Όλη η χώρα μας μια γροθιά. Στη Θεσσαλονίκη βγήκαν στα μπαλκόνια για τον Εθνικό ύμνο

Newsteam 0 Comments

Είδαμε πρίν απο λίγο το βίντεο απο την Ρόδο και πλεόν έρχονται σιγά σιγά υλικά απο κάθε γωνιά της χώρας. Και είμαι εδώ να τα μοιραστώ μαζί σας.

Αυτή την φορά είναι απο τα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη…Πρωτόγνωρες καταστάσεις. Χωρίς παρελάσεις χωρίς γλέντια χωρίς μπακαλιάρο σκορδαλιές και παρέες.

Δείτε το βίντεο. Βγήκαν νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία και τίμησαν την Εθνική μας εορτή απο τα μπαλκόνια τους…

 

 

 

Gepostet von Dimitris Kekelis am Mittwoch, 25. März 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

25η Μαρτίου. Στις ταράτσες οι Έλληνες. Τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο με σθένος (Βίντεο)

Newsteam 0 Comments

Το βίντεο είναι απο τη Ρόδο. Και είναι μια εικόνα που θα δούμε λογικά και σε άλλα σημεία της επικράτειας. Απλός κόσμος κλεισμένος στα σπίτια του βγαίνει στην ταράτσα και τραγουδάει τον Εθνικό μας ύμνο. Όλα αυτά ξεκίνησαν απο τα σόσιαλ μίντια και κάποιες αναρτήσεις… φίλων που παρακινούσαν τον κόσμο στις 12.00 να βγεί και να τιμήσει τους προγόνους απο τα μπαλκόνια.

Δεν υπάρχουν λόγια…

Δείτε το βίντεο:

Εθνικός Ύμνος απο την ταράτσα

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Χρόνια πολλά χώρα μας! Ψηλά το κεφάλι και θα τα καταφέρουμε!

Newsteam 0 Comments

Η Google αφιέρωσε το σημερινό της doodle στην Ελλάδα, τιμώντας με τον τρόπο της την Επανάσταση του 1821, την οποία γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου. Το γράφημα δείχνει την ελληνική σημαία να κυματίζει στο κέντρο της σελίδας και είναι αφιερωμένο στον αγώνα του ελληνικού έθνους, που κατάφερε να απελευθερωθεί.

Δεν κέρδισες κανέναν πόλεμο απαξιώνοντας τον αγώνα αυτών που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Δεν κέρδισες κανέναν πόλεμο κυριευμένος από φόβο και δίχως σθένος για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό.

Δεν κέρδισες κανέναν πόλεμο προτάσσοντας το εγώ απέναντι στο εμείς

Κέρδισες τον πόλεμο και θα κερδίζεις κάθε πόλεμο έχοντας στο νου σου τους στίχους εθνικού μας ποιητή: Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά, καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη, χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

Χρόνια πολλά Ελλάδα! 

Χρόνια πολλά Ορθοδοξία!

Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και ευημερία. Όλοι μαζί πάλι θα τα καταφέρουμε!

Διάβασε το »

Ανατριχίλα στις Καστανιές, νέες εξελίξεις: Έπαρση σημαίας με μεγάλο συμβολισμό

Newsteam 0 Comments

Πριν απο λίγο ένα άγημα με άντρες και γυναίκες του Ελληνικού στρατού συμμετείχαν στην έπαρση της Ελληνικής σημαίας στις Καστανιές.

Δυο διελεύσεις απο ένα ζευγάρι F-16 έδωσαν το στίγμα… του Ελληνικού σθένους απέναντι στους εχθρούς της χώρας…

Δείτε εικόνες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Πτήσεις μαχητικών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Newsteam 0 Comments

Κατ’ εξαίρεση, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό οι πολιτικοί αρχηγοί κράτησαν απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διάβασε το »

Κυριάκος Μητσοτάκης-Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς. Η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Δείτε το Βίντεο

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Ανατριχίλα. Διευθυντής σχολείου γιόρτασε μόνος την 25η Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Στον προαύλιο χώρο, του 2ου δημοτικού σχολείου στα Γιαννιτσά, σήμερα το πρωί δεν ακούστηκαν οι φωνές των παιδιών για την έπαρση της ελληνικής σημαίας. Δεν τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο. Εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν.

Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 δεν ζωντάνεψαν με τα σκετς και τις απαγγελίες ποιημάτων των μαθητών. Μόνον ο διευθυντής του σχολείου ο κ. Νίκος Αγγελίδης, ήταν σήμερα εκεί αυτή την γιορτινή ημέρα… ολομόναχος, καθώς η είσοδος στο σχολείο απαγορεύεται σε όλους εκτός από τον ίδιο, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο ΕΘΝΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Διευθυντής σχολείου στα Γιαννιτσά τίμησε μόνος του την 25η Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Στον προαύλιο χώρο, του 2ου δημοτικού σχολείου στα Γιαννιτσά, σήμερα το πρωί δεν ακούστηκαν οι φωνές των παιδιών για την έπαρση της ελληνικής σημαίας. Δεν τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο. Εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν.

Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 δεν ζωντάνεψαν με τα σκετς και τις απαγγελίες ποιημάτων των μαθητών. Μόνον ο διευθυντής του σχολείου ο κ. Νίκος Αγγελίδης, ήταν σήμερα εκεί αυτή την γιορτινή ημέρα… Ολομόναχος, καθώς η είσοδος στο σχολείο απαγορεύεται σε όλους εκτός από τον ίδιο, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Η 25η Μαρτίου, η διπλή γιορτή του έθνους και της ορθοδοξίας, φέτος είναι διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά.

Ο φόβος διασποράς του νέου κορονοϊού (covid-19), δεν επιτρέπει στους Έλληνες να τιμήσουν τους προγόνους τους, να γιορτάσουν την έναρξη της επανάστασης κατά του τουρκικού ζυγού, αλλά και την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού, όπως συνήθιζαν.

Υπάρχουν όμως εκπαιδευτικοί που υψώνουν ανάστημα, όπως ο κ. Αγγελίδης, που αποδέχονται τις αλλαγές που επιβάλουν οι οδηγίες του κράτους και επινοούν τρόπους για να τιμήσουν έστω και διαφορετικά την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών Αλεξάνδρειο, Νίκος Αγγελίδης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, έκανε μόνος του την έπαρση της σημαίας στο προαύλιο του σχολείο, ενώ ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο Εθνικός Ύμνος.

Ως εκπρόσωπος όλης της οικογένειας του σχολείου μας, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, τιμώ τη σημερινή ημέρα με την έπαρση της σημαίας μας και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, σύμβολα ενότητας και αγωνιστικότητας.

Ο κορονοϊός κρατάει μακριά τους ανθρώπους. Ας φέρουμε κοντά μας την ανθρωπιά. Εύχομαι η αυλή του σχολείου μας, άδεια και μελαγχολική σήμερα, να γεμίσει σύντομα ξανά, χαρούμενα παιδιά, που θα επιστρέφουν στα σπίτια τους με τους υγιείς γονείς τους και να τους περιμένουν οι υγιείς παππούδες και οι υγιείς γιαγιάδες τους δήλωσε περιγράφοντας την πρωτοβουλία του, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος απ όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Αγγελίδης είπε:

Οι μέρες που ζούμε θα χαραχτούν στις δέλτους της ιστορίας. Και το μήνυμα που μας έρχεται από το κοντινό στις ψυχές μας 1821, είναι πως, στη μάχη με ό,τι προσπαθεί να μας στερήσει την υγεία, την αξιοπρέπεια την ελευθερία, όσες θυσίες και αν υπάρξουν, όσος καιρός κι αν περάσει, νικήτριες θα βγαίνουν οι δυνάμεις της επιστήμης, της προόδου, του ορθολογισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Αναφερόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται καθημερινά για όλους μας, περιθάλποντας τους ασθενείς που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό στα νοσοκομεία, ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών, επισήμανε πως οι σημερινοί, κατ΄ αναλογία ήρωες, δε φορούν φουστανέλα αλλά ιατρική ποδιά, δε κρατούν καριοφίλι, αλλά στηθοσκόπιο.

Αυτούς τους ήρωες ιστορικούς αλλά και σύγχρονους τιμά το σχολείο μας σήμερα εδώ. Και είναι σαν να βρίσκονται εδώ όχι ένας αλλά 35 δάσκαλοι, όχι κανένα, αλλά 300 παιδιά. Γιατί η ελευθερία απαιτεί πειθαρχία και υπευθυνότητα. Κι εμείς ως Έλληνες και ως πολιτεία και ως πολίτες δώσαμε μαθήματα υπεύθυνης συμπεριφοράς σε όλη την Ευρώπη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Πηγή: amna.gr

Διάβασε το »

Μήνυμα της δημάρχου Ορχομενού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Μήνυμα απέστειλε η δήμαρχος Ορχομενού, Παρασκευή Καράλη, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και να δηλώσει την υποστήριξη της σε όλους όσους αγωνίζονται είτε από την πλευρά του θεράποντος προσωπικού είτε από την πλευρά των προσβεβλημένων από τον ιό.

Ακολουθεί το μήνυμα της Δημάρχου:

Ο φετινός εορτασμός της Επανάστασης του 1821 σε συνδυασμό με την μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, βρίσκει τους απανταχού Έλληνες ξανά σε πόλεμο.

Η πανδημία του κορονοιού, του αόρατου εχθρού που απειλεί την υγεία και τη ζωή όλων μας, επιφυλάσσει παράλληλα απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια, την εθνική και την τοπική οικονομία. Συνέπειες που ακόμη δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια και το μέγεθός τους.

Το μήνυμα του ξεσηκωμού κατά του κατακτητή τότε, το μήνυμα της πίστης σε ένα ιερό σκοπό, γίνεται έκκληση για εγκλεισμό στα σπίτια μας σήμερα, ως το μόνο όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας ως το μόνο μέσο για την εξασφάλιση της ζωής.

Τιμώντας τους ήρωες του 1821 και τους αγώνες τους για ελευθερία καλούμαστε σήμερα, με εφάμιλλη πίστη και με τη συνεπή μας στάση, να παλέψουμε και να νικήσουμε για την υγεία όλων μας, την Ελλάδα και την Δημοκρατία.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Μαχητικά F-16 πάνω από τις Καστανιές για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Newsteam 0 Comments

Απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11:00 στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου.

Μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία παραμονές του εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στη συνέχεια το ζεύγος F-16 θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,

– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,

– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,

– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 Ζευς της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου, θα παραβρεθεί προκειμένου να τιμήσει την εθνική επέτειο, στη λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου που θα πραγματοποιηθεί (αντί στρατιωτικής παρέλασης) στις 11:00, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Επίσης, σήμερα το πρωί, θα υπάρξει και μήνυμα του Πρωθυπουργού για την εθνική επέτειο.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: Τhessnews.gr

 

Διάβασε το »