Πατήστε ESC για κλείσιμο

14 μηνών - Spoiler - Φωτογραφίες, video

ΑΠίστευτο. Έδωσαν για υιοθεσία βρέφος χωρίς την έγκριση του πατέρα. Το δικαστήριο και…

Newsteam 0 Comments

Η υιοθεσία ενός βρέφους 14 μηνών λίγους μήνες μετά το θάνατο της μητέρας του χωρίς να ενημερώσουν οι αρχές τον βιολογικό πατέρα του παιδιού, στον οποίο στη συνέχεια αρνήθηκαν την ανάκληση της υιοθεσίας , αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της οικογενειακής ζωής του πατέρα, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το Στρασβούργο απασχόλησε η τραγική ιστορία του 44χρονου προσφεύγοντα πατέρα 5 παιδιών τα οποία είχε αποκτήσει με την Ρωσίδα σύντροφο του. Ωστόσο επειδή ζούσε παράνομα στη Ρωσία, το όνομα του, δεν αναγράφονταν ως πατέρας στα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών. Όταν συνελήφθη από τις Ρωσικές αρχές και ενώ κρατούνταν προσωρινά, η σύντροφος του και μητέρα των παιδιών του πέθανε με αποτέλεσμα τα παιδιά του να τεθούν υπό την κηδεμονία του κράτους, σε ορφανοτροφείο. Στη συνέχεια τα 4 παιδιά φιλοξενήθηκαν από την θεία τους, αδερφή της μητέρας τους, αλλά το μικρότερο ένα κοριτσάκι μόλις 14 μηνών, δόθηκε για υιοθεσία η οποία ολοκληρώθηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

 

 

 

Ακολούθησε μέσω της δικαστικής οδού η αναγνώριση του προσφεύγοντα ως βιολογικού πατέρα των παιδιών του, αλλά δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και με το μικρότερο από τα παιδιά του το μόλις 14 μηνών βρέφος που είχε δοθεί για υιοθεσία. Τα εγχώρια δικαστήρια απέρριψαν το αίτημα του για ανάκληση της υιοθεσίας του παιδιού του. Το ΕΔΔΑ του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ για ηθική βλάβη κρίνοντας ότι υπέστη παραβίαση του άρθρου 8, παράλειψη σεβασμού της οικογενειακής ζωής του προσφεύγοντα πατέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο echrcaselaw

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »