Ειδήσεις για ΧΗΜΙΚΑ - Spoiler και νέα

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Newsteam 0 Comments

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια με πέτρες και χημικά. Ένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ των ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και των συγκεντρωμένων με την πρώτη να κάνει χρήση χημικών. Η ένταση σημειώθηκε ανάμεσα σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες και τα ΜΑΤ. «Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης διαμαρτύρονται για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τη Λωρίδα της Γάζας να βυθίζεται στο χάος, καθώς οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλκαι Χαμάς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο μεταξύ κλειστό παραμένει μέρος της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος της Κατεχάκη.

Διάβασε το »

Σαρηγιάννης: Πως νοσεί το ανοσοποιητικό μας από χημικές ουσίες προϊόντων

Newsteam 0 Comments

Δυσκολίες στην αντίδραση του ανοσοποιητικού να ανταποκριθεί στη λοίμωξη COVID-19, φαίνεται πως προκαλούν κάποιες ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και οι οποίες παράλληλα συσχετίζονται με την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου. Του Κώστα Παππά Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που γίνεται στο ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του Αριστοτελείου και του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ενώ τον πανευρωπαϊκό συντονισμό έχει το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών της Γαλλίας. Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο kedenews αναφέρθηκε λεπτομερώς στην έρευνα αυτή και τα αποτελέσματά της. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στη μελέτη αυτή  είπε οτι ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια και θα συνεχιστεί ακόμα δύο. Το ΑΠΘ είναι από τους βασικούς εταίρους του προγράμματος το οποίο συντονίζεται από το Ινστιτούτο Ιατρικών ερευνών της Γαλλίας. Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε οτι το πρόγραμμα συνδυάζει επιδημιολογικά δεδομένα και με προηγμένες τεχνικές ανάλυσης διαβάζουν  την απόκριση του γονιδιώματος στον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός εκτίθεται σε κάποιες χημικές ενώσεις. Ταυτόχρονα αυτά τα δεδομένα αναλύουν με ποιόν τρόπο αλλάζει το μεταβολικό προφίλ του οργανισμού. Στόχος της μελέτης είναι να ανιχνευθούν τα μονοπάτια που οδηγούν στα αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία μας από την έκθεση σε αυτούς τους χημικούς παράγοντες που εντοπίζονται σε προϊόντα της αγοράς. Δημσοθένης Σαρηγιάννης Χημικές ουσίες μπορεί να ευθύνονται σε χαμηλή ανοσοαντίδραση έναντι του κορωνοϊού “Ο στόχος μας είναι ασθένειες που συνδέονται με το μεταβολικό σύνδρομο και που περιλαμβάνουν τον διαβήτη τύπου 2, προβλήματα στο ήπαρ να μελετηθούν”, σημειώνει ο κ Σαρηγιάννης  και προσθέτει  “Αυτές οι αλλαγές ξέρουμε οτι  επιδρούν  και στην ανοσοαντίδραση του οργανισμού, στη βάση του ανοσοποιητικού συστήματος, προσπαθούμε να δούμε πως οι αλλαγές αυτές που παρατηρούμε πια σε επίπεδο βιολογικό , μπορούν να επιδράσουν στην ικανότητα του…

Διάβασε το »

Υπουργείο Υγείας: Ρίψη χημικών από την αστυνομία στη συγκέντρωση των υγειονομικών

Newsteam 0 Comments

Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι  υγειονομικοί  Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο Υπουργείο χτυπώντας τα ρολά, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους αποτρέψουν, κάνοντας περιορισμένη ρίψη χημικών.  Οι εργαζόμενοι  των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» και Θριάσιο, καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ  διαμαρτύρονται  για την απόλυση γιατρού του νοσοκομείου. Οι διαδηλωτές αιτήθηκαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, καθώς όπως αναφέρουν «το υπουργείο είναι αρνητικό όσον αφορά τον σκοπό της συγκέντρωσης».

Διάβασε το »