Ειδήσεις για ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - Spoiler και νέα

Επιχειρήσεις: Πολλοί δεν ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές

Newsteam 0 Comments

Χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας βρίσκεται η ασφάλιση για ακραία φυσικά φαινόμενα. Εστίαση, τρόφιμα, ποτά και τουρισμός οι πλέον συχνά ασφαλιζόμενοι τομείς, μάρκετινγκ, φωτογραφία, διαφήμισ και κομμωτήρια οι λιγότερο ασφαλισμένοι. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν στο Γ’ μέρος έρευνας, σχετικά με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, την οποία εκπόνησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Pulse, στο ερώτημα «εάν είστε ασφαλισμένοι έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων», οι απαντήσεις που δόθηκαν φέρνουν τους άνδρες να υπερτερούν με 33% στη θετική απάντηση έναντι των γυναικών με 22%. Συγκεκριμένα: το 27% είναι ασφαλισμένοι, το 59% δεν είναι ασφαλισμένοι και το 14% απάντησε δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. Σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, αναφέρει τα συμπεράσματα της έρευνας και προκύπτει πως, σε σχέση με την ηλικία των επιχειρηματιών, στην ηλικιακή ομάδα έως 29 ετών είναι ασφαλισμένοι το 18%, από 30-34 ετών είναι ασφαλισμένοι το 24%, από 45-49 ετών είναι ασφαλισμένοι το 29% και από 60 ετών και άνω δηλώνουν ασφαλισμένοι το 41%. Στο ερώτημα που σχετίζει τα έτη λειτουργία της επιχείρησης με την ασφάλισή της απέναντι σε ακραία φυσικά φαινόμενα προκύπτει ότι: Στις επιχειρήσεις άνω των 11 ετών είναι ασφαλισμένες το 47%. Μέχρι 1 έτος λειτουργίας (δηλαδή οι νεοσύστατες επιχειρήσεις) μόλις το 15% είναι ασφαλισμένες. Από 1 έως 10 έτη το 24% είναι ασφαλισμένες για ακραία φυσικά φαινόμενα. Σε ό,τι αφορά στη σχέση ασφάλισης και αριθμού εργαζομένων στις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ότι αυτές που έχουν από 6 εργαζόμενους και άνω είναι ασφαλισμένες στο 61% έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων.  

Διάβασε το »

Εγκρίθηκε ειδικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατ. ευρώ για την πρόληψη και τις φυσικές καταστροφές

Newsteam 0 Comments

Ολοκληρώθηκε η ευρεία έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά αλλά και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αττικής αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία, Βασίλειου Κόκκαλη με αντικείμενο τη συγκεκριμενοποίηση των εργασιών προληπτικού χαρακτήρα από πλευράς των δήμων της Αττικής στις 18 περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. «Ακόμη μια έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήσαμε σήμερα με τους δημάρχους 11 Δήμων της Αττικής, 18 περιοχών, οι οποίες έχουν κηρυχθεί από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας ως επικίνδυνες, ευάλωτες περιοχές. Γίνεται για πρώτη φορά αυτή η διαδικασία, γιατί, όπως ξέρετε, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τώρα κηρυσσόταν μετά από μια καταστροφή. Τώρα λοιπόν ακολουθούμε την ανάστροφη διαδικασία. Έντεκα δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς και εγώ είμαστε παρόντες, προκειμένου να συντονίσουμε όλη αυτή την προσπάθεια. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να πάρουμε όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως να κάνουμε τους καθαρισμούς, την αποκομιδή των κλαδιών που υπάρχουν ακόμα και από τη “Μήδεια”, καθώς και αυτών που θα κλαδευτούν κι αυτές τις μέρες, έτσι ώστε, μπαίνοντας στην αντιπυρική περίοδο, να εξασφαλίσουμε ότι οι οικισμοί αυτοί, η Αττική, ολόκληρη η Ελλάδα, θα είναι ασφαλείς, δεν θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα θα προστατεύσουμε το περιβάλλον», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Παράλληλα σημείωσε: «Οι συνθήκες είναι δύσκολες, η δουλειά μας είναι…

Διάβασε το »

Οικονομική στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα μας

Newsteam 0 Comments

Στα 27,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται η οικονομική στήριξη της χώρας μας για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που υπέστησαν οι πληγείσες περιοχές το 2020 από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Της Μαρίας Θαλασσινού Η απόφαση ελήφθη σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έδωσε το «πράσινο» στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην εκταμίευση. Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για την έγκριση της εκταμίευσης είναι να αποδειχθεί ότι η ζημία από τις φυσικές καταστροφές αγγίζει τουλάχιστον το 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε επίπεδο Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, η χώρα μας αναμένεται να στηριχθεί με το ποσόν των 27,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 21,6 εκατ. ευρώ προορίζονται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό του Σεπτεμβρίου 2020. Ακολούθως, τα 3,3 εκατ. ευρώ προορίζονται για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας που επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες του Αυγούστου 2020. Τέλος, τα 2,5 εκατ. ευρώ προορίζονται για τη στήριξη ενεργειών έκτακτης ανάγκης και ανάκαμψης μετά τον καταστροφικό σεισμό στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και της Χίου του Οκτωβρίου 2020. Παράλληλα, η χώρα μας θα λάβει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στο πλαίσιο της στήριξης της Ε.Ε.. Έτσι, λοιπόν από το σύνολο των 529,3 εκατ. ευρώ που διανέμονται στα κράτη μέλη εκ των οποίων έχουν εκταμιευτεί 131,8 εκατ. ευρώ και απομένει να διανεμηθούν 397,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Συνολικά, η χώρα μας θα λάβει 8.529.722 ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την επούλωση των πληγών που έχει αφήσει πίσω της πανδημία το 2020.

Διάβασε το »