Ειδήσεις για ΦΥΛΑΞΗ - Spoiler και νέα

Φουρθιώτης: Εντολή για νέα φύλαξή του 24 ώρες πριν από τη σύλληψή του

Newsteam 0 Comments

Ώρες πριν από τη σύλληψη του παρουσιαστή δόθηκε νέα άνωθεν εντολή για αστυνομική φύλαξή του, εξαιτίας της «επίθεσης» σε βάρος του Της Κέλλυς Σαουάχ-Μαραγκουδάκη Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news2u.gr, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όχι απλώς είχε δώσει το «πράσινο φως», αλλά είχε ήδη αρχίσει να φυλάσσεται ο Μένιος Φουρθιώτης, ως στόχος επίθεσης, από αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, με την ίδια απόφαση φυλάσσεται και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά την απόπειρα διάρρηξης του γραφείου του αλλά και την αποκάλυψη από τον ίδιο ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Τους δυο στόχους θα φύλαγαν σε 24ωρη βάση άνδρες μιας από τις πιο μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., της ομάδας Ο.Π Κ.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη έπαιξε ρόλο ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν οι Φουρθιώτης και Βαξεβάνης, κάτι που δεν έχει μείνει μόνο σε επίπεδο απειλής, αλλά έχουν υπάρξει και ενέργειες σε βάρος τους. Και όλα αυτά ενώ άνδρες της Ασφάλειας είχαν βάλει στο στόχαστρο τον Μ. Φουρθιώτη, με αφορμή τις καταθέσεις των δυο συλληφθέντων για τα περιστατικά της 16ης και 17ης Απριλίου σε Ν. Ερυθραία και Εκάλη, αντίστοιχα. Πηγή: (ΖΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINSSI) Η απόπειρα διάρρηξης και οι απειλές Ο Κώστας Βαξεβάνης σε ανάρτησή του ισχυρίστηκε πως ήρθαν σε γνώση του πληροφορίες ότι «ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην “πιάτσα” κάποιον για να εκτελέσει συμβόλαιο γι’ αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη, προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο, του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο “Ταρίφας”, ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος»….

Διάβασε το »

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα Φουρθιώτη να παγώσει η απόφαση για τη μείωση των μέτρων φύλαξης

Newsteam 0 Comments

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που υπέβαλε ο Μένιος Φουρθιώτης, προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση για τη μείωση των μέτρων φύλαξης Η πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου δεν έκανε δεκτό το αίτημα να υπάρξει άμεση αναστολή της ισχύος της πράξης του Αρχηγού της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η πρόεδρος του Δ’ τμήματος έλαβε υπόψιν ότι η λήψη και η άρση μέτρων προστασίας και ασφαλείας προσώπων γίνεται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά από εκτίμηση πραγματικών γεγονότων και κινδύνων σε συνδυασμό με το δημόσιο συμφέρον. Τα αρμόδια όργανα του εν λόγω υπουργείου προβαίνουν στις σχετικές σταθμίσεις των γεγονότων και των περιστάσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Έτσι, κατέληξε η κυρία Καραμανώφ ότι δεν συντρέχει περίπτωση προσωρινής διαταγής για την αναστολή εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Διάβασε το »

Ράδιο Αρβύλα: Το για την αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη

Newsteam 0 Comments

Δεν έμεινε ασχολίαστη η αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη από την παρέα του Ράδιο Αρβύλα Η αστυνομική φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα τεκταινόμενα της καθημερινότητας και στο Ράδιο Αρβύλα δεν γινόταν να μη σχολιαστεί. Η παρέα του Ράδιο Αρβύλα ετοίμασε δύο βίντεο με τα οποία σατιρίζει το γεγονός ότι ο παρουσιαστής ζήτησε αστυνομική φύλαξη τόσο στην κατοικία του όσο και στην προσωπική του συνοδεία. Όπως ειπώθηκε μάλιστα στην εκπομπή «Ο Μένιος έκανε τους αστυνομικούς του give away και τους γύρισε στο ελληνικό κράτος».

Διάβασε το »

Μετά το σάλο, αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φύλαξη Φουρθιώτη

Newsteam 0 Comments

Μετά την δημόσια κατακραυγή, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ απέσυρε τους αστυνομικούς του Φουρθιώτη. Ειδικότερα, με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αποσύρονται από σήμερα οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη. Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη. Πηγή: ΑΠΕ

Διάβασε το »