Ειδήσεις για ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Spoiler και νέα

Οι δήμοι Παπάγου – Χολαργού και Φιλοθέης – Ψυχικού δημιουργούν Αναπτυξιακό Οργανισμό

Newsteam 0 Comments

Ο δήμος Παπάγου – Χολαργού μαζί με τον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού προχωρούν στη σύσταση ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού  Οι δύο Δήμοι επιδιώκουν να λειτουργήσουν από κοινού την Υπηρεσία Δόμησης (πολεοδομία) για τις δύο περιοχές κι έτσι να διευκολύνουν τη διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών. Επιπλέον, οι στοχεύουν στην προώθηση κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων, στην ωρίμανση έργων υποδομής και κυρίως στην προσέλκυση νέων οικονομικών πόρων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Το Δ.Σ. του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού θα στελεχώσουν άτομα και από τους δύο Δήμους, με πρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Παπάγου-Χολαργού Μιχάλη Χατζή, ενώ ο γενικός γραμματέας Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Ζεγγίνης θα αναλάβει χρέη διευθύνοντα συμβούλου. «Με τη λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού επιδιώκουμε την οικονομική μεγέθυνση του Δήμου μας, την αξιοποίηση νέων πηγών χρηματοδότησης, τον σχεδιασμό νέων και καινοτόμων έργων και μάλιστα σε χρόνους πολύ πιο σύντομους σε σχέση με το χρονοβόρο θεσμικό πλαίσιο του δημοσίου», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Διάβασε το »

Σάλος με τους εκτός σειράς εμβολιασμούς γαλάζιων αιρετών της Αυτοδιοίκησης

Newsteam 0 Comments

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν δραματική αύξηση σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του αριθμού των ασθενών, που διασωληνώνονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κι ενώ οι εμβολιασμοί ειδικών ηλικιακών ομάδων γίνονται με αργούς ρυθμούς, σάλο προκαλεί η επιλογή ορισμένων «γαλάζιων» στελεχών να εμβολιάζονται εκτός σειράς Της Μαρίας Θαλασσινού Το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε την έντονη κατακραυγή είναι ο εκτός σειράς εμβολιασμός του 34χρονου αντιδημάρχου Αιγάλεω, Ηλία Μάνδρου. Ο ίδιος διαφήμισε, μάλιστα, τον εμβολιασμό του μέσω του facebook με μήνυμά του που έγραφε: «1η δόση εμβολίου. Καλή ανοσία να έχουμε, τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες και βγαίνουμε αλώβητοι». Η τραγική ειρωνεία δεν είναι μόνον ότι ο αντιδήμαρχος είναι μόλις 34 χρόνων, αλλά ότι ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά από τον Δήμο Αιγάλεω, στα δυο ψυχιατρικά νοσοκομεία, το «Δρομοκαΐτειο» και το αντίστοιχο στο Δαφνί ο κορονοϊός καλπάζει προσβάλλοντας τόσο τους ψυχιατρικά πάσχοντες, όσο και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η αναλγησία του 34χρονου αντιδημάρχου Αιγάλεω, έρχεται να προστεθεί στην παραδοχή του 53χρονου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς την ημέρα που η κακοκαιρία της «Μήδειας», χτυπούσε την Αττική. Μετά τον σάλο που προέκυψε τόσο στην Βουλή, όσο και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις να του ζητούν εξηγήσεις ο 53χρονος δήμαρχος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι όχι μόνον εμβολιάστηκε ο ίδιος εκτός σειράς, όπως και ο 46χρονος αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο 36χρονος γενικός γραμματέας του Δήμου Παναγιώτης Καρούμπαλης. Την ίδια, δυστυχώς, αναλγησία είχαν επιδείξει και τρεις αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, οι οποίοι επίσης την ημέρα που η κακοκαιρία της «Μήδειας» έπληττε την Αττικής εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, διαφημίζοντας το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των τεσσάρων αντιδημάρχων, εκτός σειράς εμβολιάστηκε και ο αναπληρωτής δήμαρχος Καλλιθέας, Ευάγγελος…

Διάβασε το »

Στο επίκεντρο η κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδίοικηση

Newsteam 0 Comments

Στο υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε και το ζήτημα κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Στο πρώτο υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης επί τάπητος τέθηκαν 10 νομοσχέδια από 6 διαφορετικά υπουργεία. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε το ζήτημα κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ειδικότερα, προβλέπεται:  Εκλογή από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 43% και Θέσπιση πλαφόν 3% για την είσοδο στα Δημοτικά Συμβούλια Συρρικνώνονται, επίσης, τα υπερμεγέθη συμβούλια. Και η σύνθεση των δημοτικών αρχών στο εξής, θα ανταποκρίνεται στο μέγεθος και στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περιοχής, όπως αναφέρθηκε. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού  Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως πρόκειται για την «πρώτη μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση για το 2021». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε πως είναι «Μία ρητή προεκλογική μας δέσμευση που βάζει οριστικό τέλος στην ακυβερνησία στα όργανα της Αυτοδιοίκησης. Από τις τοπικές εκλογές, λοιπόν, του 2023, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα υπηρετούν και πάλι επί πενταετία με εξασφαλισμένη πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια». Ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε δύο προεκλογικές δεσμεύσεις που γίνονται πράξη, παρά τη δύσκολη, όπως είπε, οικονομική συγκυρία: τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για ιδιωτικό τομέα και ελεύθερους επαγγελματίες. Στο υπουργικό συμβούλιο, συζητήθηκαν επίσης το νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών, τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για το ποδόσφαιρο.

Διάβασε το »