ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Π. Σταμπουλίδης: Έτοιμο το νέο πακέτο στήριξης στην εστίαση – Θα γίνουν γρήγορα καταβολές

Newsteam 0 Comments

Ένα επιπλέον πακέτο στήριξης για την εστίαση, που δεν είναι το μόνο, έχει ήδη δρομολογηθεί , τόνισε ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως δήλωσε ο ίδιος θα δοθεί μέσα στον Μάιο για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης. Όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές, πρόσθεσε πως η εστίαση έχει λάβει τη μερίδα του λέοντος . Περαιτέρω αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου (π.χ. σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κ.λπ), όμως «υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery», και αυτό το μέτρο θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 14/5.

Διάβασε το »

Σταμπουλίδης: Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με πρωτόκολλα

Newsteam 0 Comments

Με πρωτόκολλα θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης ξεκαθάρισε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης «Θα υπάρξουν πρωτόκολλα για την λειτουργία της εστίασης», δήλωσε στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Εμείς θέλουμε να είναι τα μέτρα τέτοια που να μπορούν να εφαρμοστούν, δεν πρόκειται να βάλουμε σύνθετες πράξεις στους ανθρώπους. Ίσα -ίσα θέλουμε και οι επιχειρήσεις να βρουν σιγά-σιγά τον φυσιολογικό τους ρυθμό και οι καταναλωτές να εκτονωθούν, αλλά πάνω από όλα να διατηρήσουμε την απόσταση, που έτσι κι αλλιώς έχουμε μάθει να τηρούμε τους τελευταίους μήνες, ούτως ώστε να μην επιβαρύνουμε και άλλο τη δημόσια υγεία». «Είμαστε έτοιμοι, απλά είναι θέμα τυπικής ανακοίνωσης, πώς ακριβώς θα λειτουργήσουμε στους εξωτερικούς χώρους και νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο σιγά-σιγά θα μπούμε σε μια κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα SMS μετακίνησης Ερωτηθείς αν θα υπάρξει επέκταση των μαγαζιών σε πεζοδρόμια και πλατείες, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, απάντησε: «Υπάρχει διάταξη που ήταν σε ισχύ και θα είναι σε ισχύ ξανά, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όπου υπάρχει δυνατότητα, χωρίς φυσικά να κλείνουν τους διαδρόμους για τον κόσμο και για τα ΑΜΕΑ και άλλες ανάγκες που πρέπει να διαφυλάξουμε, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε χώρους». Αναφορικά με τα SMS μετακίνησης, ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε: «Είναι ένα θέμα το οποίο θα το συζητήσουμε ξανά με την επιτροπή. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση βοηθάει πάρα πολύ στο να υπάρχει μια ελεγχόμενη κινητικότητα, ιδίως στα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, αντιλαμβάνεστε ότι όταν ανοίξουμε την εστίαση και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και τα λοιπά, δεν ξέρω αν θα υπάρχει νόημα». ©(ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI) Εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα και τα…

Διάβασε το »

Σταμπουλίδης: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Newsteam 0 Comments

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δήλωσε πως αναμένεται το λιανεμπόριο τη περίοδο του Πάσχα να λειτουργήσει χωρίς ραντεβού ενώ αμέσως μετά σειρά έχει το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους  Ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 105,8 και στους 91,6 και την εκπομπή «Πρώτο Αλλιώς», εξέφρασε τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα. Ο ίδιος δήλωσε πως, από την επόμενη εβδομάδα και πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα. Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε χθες το kedenews.gr αναμένεται και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την επόμενη εβδομάδα και στη Κοζάνη.  Ψώνια χωρίς ραντεβού Ο κ. Σταμπουλίδης, δήλωσε ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ) «Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας τον Απρίλιο σημαντικό μήνα. Πάντως, εμβολιασμοί, self test και καιρός είναι πολύτιμοι «σύμμαχοι». Άνοιγμα λιανεμπορίου με self test Τα self test στους εργαζομένους του λιανεμπορίου θα λειτουργήσουν ως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο. Η χρήση τους αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα όπως προανήγγειλε χθες και ο πρωθυπουργός ενώ θα εξασφαλιστεί η διενεργεία τους και στους εργαζομένους μεταφορών αλλά και delivery.

Διάβασε το »

Σταμπουλίδης: Σε ολικό lockdown θα λειτουργεί κανονικά το take away – delivery

Newsteam 0 Comments

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δήλωσε πως σε περίπτωση ολικού lockdown στην Αττική θα λειτουργεί κανονικά το take away και το delivery Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» δήλωσε πως ακόμη και σε περίπτωση ολικού lockdown τύπου Μαρτίου θα λειτουργήσουν κανονικά τα delivery και τα take away. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταμπουλίδης δήλωσε πως θα λειτουργήσουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/ βαρηκοΐας. Πρόκειται για τυποποιημένες αποφάσεις, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης προσθέτοντας ότι, αν και είναι δύσκολο να κρατηθούν ισορροπίες, πρέπει μαζί με την δημόσια υγεία να διαφυλαχθεί και η οικονομία. Τόνισε παράλληλα ότι είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να προστατευθεί η υγεία και να προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Διάβασε το »