Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Δεκάδες τεστ συνεχίζονται στην περιφέρεια

Newsteam 0 Comments

Με συνεχή τεστ σε κοινωνικές ομάδες, δομές και περιοχές που επιλέγονται με τον ειδικό αλγόριθμο από τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ, συνεχίζεται και στη Στερεά Ελλάδα, η προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον νέο κορονοϊό.

Παράλληλα με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, τεστ γίνονται καθημερινά από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς και από ιδιωτικά εργαστήρια με μέχρι στιγμής όλα αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ενδεικτικά από την Παρασκευή 12 Ιουνίου που σήμανε λήξη συναγερμού στη Φθιώτιδα, στο Νοσοκομείο Λαμίας, έχουν γίνει 20 τεστ σε άτομα που προσήρθαν με ύποπτα συμπτώματα στα επείγοντα, ενώ επιπλέον 13 τεστ έχουν γίνει στο πλαίσιο του απαραίτητου προεγχειρητικού ελέγχου.

Αναμένονται επίσης σήμερα Τετάρτη (17/6) να γίνουν άλλα 13 τεστ (7+6) από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λαμίας, στο πλαίσιο του επανέλεγχου των στενών επαφών του ζευγαριού που μολύνθηκε από covid-19 στη Λαμία και επιπλέον προσώπων που ήρθαν κοντά σε επαφές αυτών.

Επίσης στοχευμένη ιχνηλάτηση και λήψη δειγμάτων έγινε το προηγούμενο 48ωρο στη Γραβιά και σε περιοχές του πρώην ομώνυμου Δήμου λόγω της επαφής που υπήρχε με την οικογένεια από τη Λαμία που διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

Επαναλαμβάνουμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα βήματα για την επόμενη μέρα αξιοποίησης της Λίμνης Κρεμαστών

Πηγή: lamiareport.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Τα βήματα για την επόμενη μέρα αξιοποίησης της Λίμνης Κρεμαστών

Newsteam 0 Comments

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών – Η επόμενη μέρα, στην οποία ανταποκρίθηκε το σύνολο των προσκεκλημένων φορέων και παρακολούθησε διαδικτυακά ευρύ κοινό, πραγματοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Συμφωνήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και των Δήμων Αγράφων, Καρπενησίου, Αγρινίου και Αμφιλοχίας, με τη συμμετοχή και της ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισχυρή καταιγίδα στην Θεσσαλονίκη – Προβλήματα στην κυκλοφορία

Η Λίμνη Κρεμαστών δε μας χωρίζει, αλλά μας ενώνει. Μας ενώνει γύρω από δράσεις Ναυταθλητισμού, Πολιτισμού, Πρωτογενούς παραγωγής, Ψυχαγωγίας που μπορούμε να αναπτύξουμε στα γαλαζοπράσινα νερά της. Όλοι μαζί, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης, για να την απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες μας, δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασιός συμπλήρωσε: 

Με τις πρωτοβουλίες μας καταρρίψαμε κάποιους μύθους του παρελθόντος σε σχέση με την λίμνη Κρεμαστών, δώσαμε ερεθίσματα στους εμπλεκόμενους φορείς και στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δρομολογήσαμε τον βηματισμό για την επόμενη μέρα.

Με θετική διάθεση, συνεργασία και με ένα σημαντικό οπλοστάσιο που προέκυψε από τις συζητήσεις και τις επαφές των προηγούμενων ημερών, πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει εξ’ αρχής: να προσεγγίσουμε την Λίμνη Κρεμαστών ως ενιαία οντότητα ανάπτυξης με την Δυτική Ελλάδα.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πράσινο φως σε προτάσεις για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας

Newsteam 0 Comments

Έντεκα προτάσεις εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, στο πλαίσιο του Μέτρου 16, Δράση 1 Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

H συγκεκριμένη Δράση στηρίζει τις συνεργασίες γύρω από την ανάπτυξη νέων προϊόντων, διαδικασιών και τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στην πρωτογενή παραγωγή και στο τομέα των τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Οι προτάσεις που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα επικεντρώνονται στην παραγωγή ασφαλέστερων και υψηλότερης διατροφικής αξίας τροφίμων, την αξιοποίηση των παραπροϊόντων της γεωργικής παραγωγής και των υποπροϊόντων της ζωικής παραγωγής για την παραγωγή ζωοτροφών, την ανάδειξη των ιδιαίτερων διατροφολογικών χαρακτηριστικών των γεωργικών προϊόντων ή παραγωγής τροφίμων που ανταποκρίνονται σε ειδικές διαιτητικές ανάγκες, τη δημιουργία νέων προϊόντων γάλακτος και κρέατος, κ.ά.

Η αξιοποίηση της έρευνας και των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, η αύξηση της παραγωγικότητας και η μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροδιατροφικό τομέα, είναι οι στόχοι για τους οποίους χρηματοδοτούμε σήμερα έντεκα νέες προτάσεις. Βούλησή μας, να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Στερεάς Ελλάδας μέσα από τις προτάσεις της ίδιας της αγοράς, δήλωσε σχετικά ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Δωρεάν σεμινάρια της περιφέρειας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τομέα του τουρισμού

Newsteam 0 Comments

Την έναρξη εκπαιδευτικής δράσης στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), σύμφωνα με την ΚΥΑ Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Οι αιτήσεις για τα για τα τμήματα εκπαίδευσης θα κατατίθενται ηλεκτρονικά από  Παρασκευή 12 Ιουνίου μέσω του συνδέσμου  pste.freestudies.gr/formstel.php και  θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Τα πρώτα τμήματα τηλεκπαίδευσης θα αρχίσουν την Τετάρτη  17 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Η εκπαίδευση θα είναι συνδυαστική, σύγχρονη (3 ώρες online σεμινάριο με ειδικούς εκπαιδευτές) και ασύγχρονη (7 ώρες) που θα αφορά στην  πρόσβαση σε εκπαιδευτικά βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό, νομοθεσία, έντυπα υπουργείων και στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου κατάρτισης περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:
 • Πηγές και τρόποι μετάδοσης του ιού.
 • Ανάπτυξη σχεδίου δράσης.
 • Ανάπτυξη σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος.
 • Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του καταλύματος και των ίδιων των πελατών.
 • Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών.
 • Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό.
 • Μέθοδοι και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας.
 • Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων  και εποπτών υγείας, υγιεινολόγων, στελεχών της δημόσιας υγείας καθώς και στελεχών επιχειρήσεων με εμπειρία στην εφαρμογή και στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι παιδότοποι θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου

 

Η τηλέ-εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις δύο κατηγορίες επαγγελματιών του τουρισμού:
 • Τουριστικά καταλύματα και κατασκηνώσεις.
 • Τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, τουριστικά γραφεία (εκμετάλλευση τουριστικών λεωφορείων – Δημόσιας Χρήσης τουριστικά λεωφορεία ανοιχτού και κλειστού τύπου) και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η εκπαίδευση θα γίνεται σε επιλεγμένα στελέχη των τουριστικών καταλυμάτων και των οργανωμένων κατασκηνώσεων, τα οποία θα είναι οι υγειονομικοί υπεύθυνοι των επιχειρήσεων και αφού αυτοί λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα webinars για την εκπαίδευση προσωπικού ανάλογα τον τομέα απασχόλησης, εστίαση στα ξενοδοχεία, ιατροί αναφοράς περιστατικού κ.λπ.

Γα την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα δημιουργηθεί και μια ειδική πλατφόρμα ερωτοαπαντήσεων, που θα λειτουργήσει με τη μορφή υποστηρικτικής ενημέρωσης στους συμμετέχοντες, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Στην πιο δύσκολη στιγμή του Τουρισμού μας , βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την παροχή υγειονομικής ασφάλειας στους εργαζομένους και τους επισκέπτες των τουριστικών μας καταλυμάτων, αποφασίσαμε και από σήμερα υλοποιούμε, τη δωρεάν τηλεκπαίδευση στα Ειδικά Πρωτόκολλα Υγειονομικού Περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού, σε όλους τους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους εργαζομένους του τουρισμού της Περιφέρειάς μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερεάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Μπουρμάς.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ανακοινώθηκε η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Ψαχνά

Newsteam 0 Comments

Η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Ψαχνά Εύβοιας ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού.

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ο κ. Σπανός βρέθηκε στο σημείο όπου πρόκειται να αναγερθούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους, τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων αλλά και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.071.000 €, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, εντός του μήνα, με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους 18 μήνες.

Ύστερα από την δημοπράτηση, εξασφαλίστηκε έκπτωση 45% από τον ανάδοχο – εργολάβο, ενώ το συνολικό μέγεθος του συγκροτήματος θα είναι 1.360 τ.μ. Συγκεκριμένα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις ύψος 8 μέτρων, θα θεμελιωθούν με μπετόν και θα αποτελούνται από έναν μεταλλικό σκελετό με πάνελ. Το γήπεδο θα είναι 986 τ.μ και οι βοηθητικοί χώροι 373 τ.μ. Για τις συνολικά 170 θέσεις κερκίδων, θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης.

Η μεγαλύτερη χαρά θα είναι όταν θα έχουμε ολοκληρωμένο το έργο, και θα δούμε τα παιδιά των Ψαχνών και όλης της Μεσσαπίας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων να έρχονται να παίζουν να το απολαμβάνουν, να αθλούνται και να είμαστε και εμείς χαρούμενοι για αυτά, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κατά την ανακοίνωση του έργου.

Ένα έργο που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μελετητικά στην προηγούμενη θητεία, από την δημοτική αρχή, εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση, έγινε η διαγωνιστική διαδικασία από τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πλέον έχουμε ανάδοχο και όπως έχουμε μάθει να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, μπαίνουν μπουλντόζες.

Θα υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση, γιατί οι καιροί είναι περίεργοι και σύντομα περιμένουμε μία άρτια ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέλαβαν στην διαδικασία επίτευξης του έργου, που ξεκινά από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας. Θα ήταν ασέβεια από την πλευρά μου να μην ευχαριστήσω τον πρώην περιφερειάρχη και νυν Δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Μπακογιάννη ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στο να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας:

Ο Δήμος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ πλην 10.000 ευρώ για την ηλεκτρονομηχανολογική μελέτη που ήταν αναγκαίο να γίνει. Παράλληλα, επεσήμανε τη βαρύνουσα σημασία του έργου, σε μία πόλη που φιλοξενεί τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η περιοχή έχει ένα πανεπιστήμιο που θα φιλοξενήσει και αυτό το χώρο, δεν είμαστε μία περιοχή, ένας δήμος με την αναλογία της νεολαίας, που είναι σε άλλες πόλεις. Εδώ φιλοξενούνται 10.000 φοιτητές ή 4.000 τουλάχιστον σε καθημερινή βάση, υποστήριξε ο κ. Ψαθάς.

Διαβάστε επίσης: Εκπτωτικό πρόγραμμα από τον Πεζοπορικό Σύλλογο Ζακύνθου

Ο Α’ και Β΄ βαθμός αυτοδιοίκησης έχουν δημιουργήσει μία ομάδα, έχουμε να κάνουμε με ένα γήπεδο που υποστηρίζει ομαδικά αθλήματα και έτσι ακριβώς χτίσαμε και στηρίξαμε τη δουλειά μας με τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ύψιστης σημασίας: Όλοι μαζί παίζουμε στο ίδιο γήπεδο όλοι μαζί εξυπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών δεν υπάρχουν ξεχωριστές ατζέντες είμαστε μαζί και συνεχίζουμε για τα επόμενα έργα.

Στην ανακοίνωση του έργου βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης- Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Βουρδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ηλίας Μπουρμάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Γαλάνης και η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, Τζοβάννα Γκόγκου.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έκτακτη σύσκεψη στην περιφέρεια για τον κορωνοϊό

Newsteam 0 Comments

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στη Λαμία, με θέμα την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για την προστασία έναντι του κορoνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη Φθιώτιδα, σε συνέχεια των εννέα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δύο οικογενειών.

Την σύσκεψη συντόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, Σταύρος Τσελάς, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Φθιώτιδας, Αλεξάνδρα Πλατιά και ο συντονιστής Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος ΠΣτΕ, Αγάλος Φωτόπουλος.

Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα και συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:
 • Αρνητικά αποτελέσματα στα 18 από τα 19 τεστ των επαφών κρούσματος στην Αταλάντη.
 • Άμεση αυθημερόν διενέργεια τεστ στις επαφές του ενός θετικού δείγματος.
 • Αυθημερόν διενέργεια τεστ στα επτά άτομα του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντος της δεύτερης οικογένειας που βρέθηκε θετική στον ιό.
 • Άμεση ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ σε επαφές των επτά συγγενικών προσώπων των κρουσμάτων.
 • Σύσταση για άμεση απολύμανση των χώρων δραστηριοποίησης των κρουσμάτων και των επαφών τους.
Με το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Σπανός δήλωσε σχετικά:

Τα νέα κρούσματα κορoνοϊού, που εμφανίστηκαν σε δύο οικογένειες της Φθιώτιδας, μας προβλημάτισαν ιδιαίτερα και οργανώσαμε άμεσα τις ενέργειές μας, σε συνεργασία με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών.

Μεριμνήσαμε για την αυθημερόν διενέργεια ιχνηλάτησης και τεστ στις άμεσες, αλλά και τις δευτερογενείς επαφές των κρουσμάτων, ούτως ώστε να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από την τυχόν εξάπλωση του ιού.

Η στιγμή απαιτεί ψυχραιμία, για να διαχειριστούμε νηφάλια την κατάσταση και εγρήγορση για να προστατευτούμε σωστά. Η ευλαβική τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας είναι μονόδρομος για να νιώσουμε ξανά απόλυτα ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης: Να δηλώσουν τις ζημιές τους οι παραγωγοί από την ανεμοθύελλα ζητά ο δήμος

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων

Newsteam 0 Comments

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος (αρ. απόφασης 148/2020) για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, πληροφορούμενο την ύπαρξη αιτήσεων αδειοδότησης, σε διάφορες φάσεις ωριμότητας, από το αρχικό στάδιο έως τη φάση εγκατάστασης, αιολικών πάρκων σε περιοχές εντός των διοικητικών της ορίων και αφού εξέτασε τα πραγματικά δεδομένα κάθε περίπτωσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις ομόφωνες εισηγήσεις – ψηφίσματα τοπικών αρχών και φορέων που του επιδόθηκαν και συγκεκριμένα:

 • ψήφισμα του Δήμου Λαμιέων
 • ψήφισμα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
 • ψήφισμα του Δήμου Καρύστου
 • ψήφισμα του Δήμου Σκύρου
 • ψήφισμα του Δήμου Ερετρίας
 • ψήφισμα του Δήμου Αγράφων
 • επιστολή του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού (με την επιφύλαξη επικείμενης εισαγωγής ψηφίσματος στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο)
Αποφασίζει την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο δηλώνει:

Α) Την επί της αρχής θετική στάση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και εν γένει για τις πολιτικές βελτίωσης του εθνικού και ευρωπαϊκού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Tη δέσμευση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να πορευθεί, με βάση τις κατευθυντήριες αρχές του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, στο οποίο προβλέπεται ότι και η Στερεά Ελλάδα αποτελεί πεδίο ανάπτυξης ενεργειακών πολιτικών και μονάδων ΑΠΕ. Εξάλλου, εντός των διοικητικών της ορίων, ήδη έχει εγκατασταθεί πολύ μεγάλο μέρος της εθνικής παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες ή ήπιες πηγές, όπως (ενδεικτικά) τα αιολικά πάρκα στη Νότια Καρυστία, τα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Βοιωτικό κάμπο, τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο στο Αλιβέρι και τη Θήβα, η υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και οι κατά τόπους μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες.

Την ανησυχία και αντίθεσή της στην αλόγιστη αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικών πάρκων, ιδίως σε περιοχές Natura, ή σε άμεση γειτνίαση με αυτές, σε περιοχές δασικές, σε περιοχές με αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε περιοχές που συντρέχουν ειδικοί λόγοι φυσικού κάλλους, πολιτιστικού πλούτου και προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης.

Τη θέση της ότι για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων πρέπει να απαιτείται σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράζονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού και όχι απλή γνωμοδότηση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όπως ισχύει ως σήμερα.

Την αναγκαιότητα θέσπισης υψηλοτέρων ανταποδοτικών οφελών των εταιρειών διαχείρισης αιολικών πάρκων προς τις τοπικές κοινωνίες και της κρατικής εγγύησης της έγκαιρης απόδοσής τους σε αυτές.
Στηρίζει τα αιτήματα των τοπικών αρχών, συμφώνως προς τα υποβληθέντα σε αυτήν ανωτέρω ψηφίσματα.

Β) Με βάση τα ανωτέρω, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αιτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και κάθε ρυθμιστική και αδειοδοτική αρχή των αιολικών πάρκων:

Τη μη αδειοδότηση των αιτηθέντων αιολικών πάρκων στις περιοχές Οίτης, Δίρφυος, Σκύρου, Ερέτριας, Νότιας Καρυστίας, Αγράφων, Τελεθρίου Β. Εύβοιας και γενικώς σε κάθε περιοχή όπου συντρέχουν οι ανωτέρω περιγραφείσες συνθήκες

Την αναθεώρηση του πλαισίου αδειοδότησης των αιολικών πάρκων, ώστε:
 • να λαμβάνονται με ισχύ αρνησικυρίας υπόψη οι απόψεις των τοπικών αρχών
 • να λαμβάνονται υπόψη τα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια επιλογής καταλλήλων θέσεων για την εγκατάστασή τους
 • να αυξηθούν ουσιωδώς τα εκ του Νόμου προβλεπόμενα ανταποδοτικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες και να θεσπιστεί κρατική εγγύηση για την έγκαιρη απόδοσή τους σε αυτές
 • να επαναποδοθούν οι σχετικές αρμοδιότητες στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ιδίως Οίτης, κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου και Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Την αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ, συμφώνως προς τα ανωτέρω εκτεθέντα.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εγκρίθηκαν επτά έργα ύψους 11.722.000 ευρώ από την περιφέρεια

Newsteam 0 Comments

Νέα έργα και προγραμματικές συμβάσεις σε όλο το μήκος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε εχθές το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε μία μαραθώνια τηλεδιάσκεψη δέκα ωρών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 11.722.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Καμένων Βούρλων, Λοκρών, Ερέτριας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Κύμης – Αλιβερίου το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ένταξη νέου έργου ύψους 6,2 εκ. ευρώ, εκτός κανόνα εντάξεων – απεντάξεων του εθνικού ΠΔΕ, για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Τρικόρφου στην ΠΕ Φωκίδας.

Περαιτέρω, λήφθηκαν αποφάσεις για σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων, συνολικού ύψους 10.919.000 ευρώ, με:
 • Τον Δήμο Χαλκιδέων για το έργο Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.
 • Την 5η Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για το έργο: Αποπεράτωση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας.
 • Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας για τη μελέτη: Συμπληρωματικές μελέτες για την επέκταση Αλιευτικού καταφυγίου στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας.
 • Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έργο Αποκατάσταση και ανάδειξη Ασκληπιείου Δαφνούντος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.
 • Τον Δήμο Λοκρών για το έργο Βελτίωση δρόμου Έξαρχος – Ορχομενός.
  Με το Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο Θ.Χ.Π. Ιτέας για το έργο Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο ΘΧΠ Ιτέας. Ανέγερση νέας πτέρυγας-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Εξοπλισμός.
 • Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας για το έργο Συντήρηση και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην ζώνη λιμένα Ιτέας (Λ.Τ. Ν. Φωκίδας).
 • Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου για το έργο: Συντήρηση παλαιών τοιχογραφιών Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Καρπενησίου.
 • Τον Δήμο Αγράφων για το έργο Αντιμετώπιση καθίζησης οδοστρώματος στον οδικό άξονα Τσούκα – Τριπόταμος.
 • Τον Δήμο Καρπενησίου για το έργο Βελτίωση υδρεύσεων – αποχετεύσεων ΔΕ Κτημένιων.
 • Τον Δήμο Καρπενησίου για το έργο Βελτίωση οδικού δικτύου Άγιος Ανδρέας – Καλλιθέα.
  Ακόμη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την έγκριση σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών.

Τέλος, συμφώνησαν ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σε περιοχές όπου έχουν εκφραστεί ήδη αρνητικά οι τοπικές αρχές και κοινωνίες.

Ολοκληρώσαμε μια συνεδρίαση ιδιαιτέρως παραγωγική και βαθιά δημοκρατική. Οι προγραμματικές συμβάσεις των 11 εκ. ευρώ σε στοχευμένες δράσεις με άλλους φορείς, η ένταξη 12 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την Περιφέρειά μας και ένα άρτιο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας και η χρηματοδότηση του περιφερειακού Τρικόρφου στη Φωκίδα, είναι ενδεικτικές της σημερινής μας δουλειάς. Ευχαριστώ το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου για κάθε μας απόφαση, για κάθε μας δράση. δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έργα υποδομών συζητούν Σπανός – Καραμανλής

Newsteam 0 Comments

Τακτικές είναι οι συζητήσεις με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τις υποδομές που δουλεύουν μεθοδικά και που τόσο έχει ανάγκη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως επισημαίνει σχετικά ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται ενδεικτικά μεταξύ άλλων:

 • Παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών
 • Διαγώνιος άξονας Φωκίδας, Θερμοπύλες – Αντίρριο
 • Αταλάντη – ΠΑΘΕ – Σκάλα Αταλάντης
 • Παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου
 • Ανατολική παράκαμψη Θηβών
 • Τσακόρεμμα Φωκίδας
 • Νότιο τμήμα Ε65 και φυσικά
 • Μελέτες του άξονα Λαμία – Καρπενήσι

Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, γυρεύουμε συχνά τις γρήγορες νίκες. Όμως, οι σοβαρές στρατηγικές υποδομές δεν κερδίζονται στο σπριντ, αλλά στο Μαραθώνιο. Βήμα βήμα, με δουλειά, επιμονή και στοχοπροσήλωση, αναφέρει σχετικά ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη

Newsteam 0 Comments

Με τηλεδιάσκεψη και 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 11:00.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης:

 • Ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τα στοιχεία απολογισμού του έτους 2019 του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και συντομογραφικά Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε..
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

Θέμα 1ο: Αντικατάσταση μέλους και του αναπληρωτή του, στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της από 12/7/2018 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Λαμιέων για την κατασκευή του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 2ο: Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Δ.Σ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Διαχείριση και Διοίκηση Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας Α.Ε. και τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΡΓΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Θέμα 3ο: Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος των Περιφερειακών ΚΑΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2020 (Περιφερειακοί ΚΑΠ- ΤΡΟΠ. 02). Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 4ο: Έγκριση 3ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Εύβοιας έτους 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 5ο: Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας έτους 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 6ο: Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Βοιωτίας έτους 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 7ο: Έγκριση 3ης τροποποίησης (τροπ. 03) Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φωκίδας έτους 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 8ο: Έγκριση πρότασης τροποποίησης της ΣΑ ΕΠ066 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 9ο: Έγκριση πρότασης τροποποίησης της ΣΑ ΕΠ3562 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 10ο: Εγγραφή νέου έργου στην ΣΑΕΠ866 για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που έπληξαν το Κωπαϊδικό Πεδίο στους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων της Π.Ε. Βοιωτίας στις 04 – 06 Απριλίου 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 11ο: Εγγραφή νέου έργου αρμοδιότητας της Περιφέρειας στην ΣΑΕΠ866 για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που έπληξαν τον Δήμο Καμένων Βούρλων της Π.Ε. Φθιώτιδας στις 04 Απριλίου 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 12ο: Εγγραφή νέου έργου αρμοδιότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων στην ΣΑΕΠ866 για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) στις 04 Απριλίου 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 13ο: Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Λοκρών στην ΣΑΕΠ866 για την αποκατάσταση ζημιών δημόσιων υποδομών, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) στις 04 – 05 Απριλίου 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 14ο: Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Ερέτριας στην ΣΑΕΠ866 για την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα υποδομών, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04 – 07 Απριλίου 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 15ο: Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στην ΣΑΕΠ866 μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που έπληξαν το Δήμο ΙστιαίαςΑιδηψού του Νομού Ευβοίας. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 16ο: Εγγραφή νέου ενάριθμου αρμοδιότητας Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην ΣΑΕΠ866 για την αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα υποδομών, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04 – 07 Απριλίου 2020. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 17ο: Τροποποίηση πίνακα υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2017ΕΠ56600002 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ της ΣΑΕΠ 566. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 18ο: Έγκριση Σύναψης και Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ (ΝΠΔΔ), για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων ακατέργαστου νερού, για την ενίσχυση της άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου, για την αρδευτική περίοδο 2020. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Θέμα 19ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς και της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου για το έργο: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 20ο: Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Αγράφων, για την υλοποίηση του υποέργου ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΣΟΥΚΑ – ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 2+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 6+000″ του ενάριθμου 2016ΕΠ86600000, (ΣΑΕΠ866, ενάριθμο 2016ΕΠ86600000, με τίτλο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016). Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 21ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Δήμου Καρπενησίου, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΔΕ ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ και ΚΕ 2018ΕΠ06600078, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 22ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Δήμου Καρπενησίου, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ΚΕ 2018ΕΠ06600072, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 23ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΔΑΦΝΟΥΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΚΕ 2019Π06600013, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 24ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για τη μελέτη: Συμπληρωματικές μελέτες για την επέκταση Αλιευτικού καταφυγίου στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 25ο: Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού για το έργο: Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού της χώρας (Επισκευή τριών αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού). Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 26ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της 5ης Υ.Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για το έργο: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 27ο: Έγκριση 1ης τροποποίησης (παράταση προθεσμίας) της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.) για την εκτέλεση του έργου της ΣΑΕΠ766 με ΚΑ:2017ΕΠ76600012 και τίτλο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 28ο: Έγκριση παράτασης της χρονικής διάρκειας της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Θηβαίων με τίτλο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΕ ΒΑΓΙΩΝ, ΔΕ ΘΙΣΒΗΣ, ΔΕ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017 – 2018 (Α’ ΦΑΣΗ). Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 29ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας για την εκτέλεση του έργου Συντήρηση και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην ζώνη λιμένα Ιτέας (Λ.Τ. Ν. Φωκίδας), προϋπολογισμού 124.000,00€, που έχει ενταχθεί στην ΣΑΕ 189, και ορισμός εκπροσώπων της ΠΣΤΕ για την σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης της. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας, Γεώργιος Δελμούζος.

Θέμα 30ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου Παρακολούθηση Δυνητικώς Τοξικών Μικροφυκών στις Ζώνες Παραγωγής και Αλιείας Δίθυρων Μαλακίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας για την χρονική περίοδο Ιούνιος 2020 έως Ιούνιος 2023. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος, Δημήτριος Βουρδάνος.

Θέμα 31ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, για το έργο της ΣΑΕΠ 066 με τίτλο: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ΚΕ 2018Π06600056, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 32ο: Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ για το έργο: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΕΞΑΡΧΟΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ, εξουσιοδότηση κ. Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 33ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λαμιέων, για τη Διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών Θερμοπυλών. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Θέμα 34ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης με το Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο Θ.Χ.Π. Ιτέας για την εκτέλεση του έργου Γραμματικοπούλειο Τρίγκειο και Μπάλειο ΘΧΠ Ιτέας. Ανέγερση νέας πτέρυγας-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – Εξοπλισμός, προϋπολογισμού 2.500.000,00€, που έχει ενταχθεί στην ΣΑΕ 093, και ορισμός εκπροσώπων της ΠΣΤΕ για την σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης της. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας, Γεώργιος Δελμούζος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Θέμα 35ο: 3η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.

Θέμα 36ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έως το Α’ τρίμηνο 2020. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.

Θέμα 37ο: Έγκριση αναμορφωμένου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) οικονομικού έτους 2020. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Θέμα 38ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού µε σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο Fostering the role of public authorities as demanders of innovation through public procurement – Ενισχύοντας τον ρόλο των Δημόσιων Αρχών ως προμηθευτών καινοτομίας μέσω δημοσίων συμβάσεων και ακρωνύμιο i-Buy το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός

Θέμα 39ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π.Ε. Φθιώτιδας, κατά την θερινή περίοδο. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης.

Θέμα 40ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π.Ε. Φωκίδας. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας, Γεώργιος Δελμούζος.

Θέμα 41ο: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Ευρυτανίας Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Θέμα 42ο: Έγκριση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών. Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Καρακάντζας.

ΛΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Θέμα 43ο: Γνωμοδότηση σύμφωνα με τις παραγράφους 2,3 και 4 του άρθρου 46 του Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ5/Α/17-01-2018), αναφορικά με την ανεπάρκεια αδρανών υλικών, λόγω απουσίας καθορισμένων λατομικών περιοχών στη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και την υποβολή εισήγησης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τον καθορισμό λατομικών περιοχών στη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Εισηγητής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Λιμάνια και υδατοδρόμια στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με το νέο Δ.Σ του ΟΛΝΕ

Newsteam 0 Comments

Με το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΝΕ συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Ο κ. Σπανός που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, συνεχάρη το νέο Πρόεδρο, Σπύρο Γεροντίτη και τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Μπάμπη Μανιάτη και στην πρώτη τους συνάντηση οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το λιμάνι της Χαλκίδας, της Κύμης, του Μαντουδίου, της Καρύστου και των Λουτρών Αιδηψού, τα Υδατοδρόμια, η ολοκλήρωση του masterplan, τα αλιευτικά καταφύγια και οι αστικές αναπλάσεις, υπήρξαν οι κεντρικοί πυλώνες συζήτησης των τεσσάρων ανδρών, σύμφωνα με όσα κοινοποίησε στο Facebook ο Περιφερειάρχης.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Στερεάς ως τουριστικού προορισμού για το καλοκαίρι

Newsteam 0 Comments

Μέσω τηλεδιάσκεψης ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου η τέταρτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας για το 2020, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Ηλία Μπουρμά.

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια, η τηλεδιάσκεψη οδήγησε σε έναν παραγωγικό διάλογο και εν τέλει στην έγκριση με ευρεία πλειοψηφία της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής, η οποία προέκυψε τόσο από τις προτάσεις των παρατάξεων, όσο και από τη διαβούλευση με τους επαγγελματικούς φορείς και τις ενώσεις του τουριστικού κλάδου, καθώς και μέσα από την καθοδήγηση της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Επικεντρώθηκε στην:

 • Αλλαγή του εκθεσιακού πλάνου για το 2020.
 • Προσαρμογή στις παγκόσμιες εξελίξεις και πρωτόκολλα υγιεινής.
 • Προσέγγιση εγχώριου Τουρισμού.
 • Δημιουργία νέων προϊόντων για θεματικές μορφές τουρισμού, με επίκεντρο τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.
 • Ενίσχυση ψηφιακών δράσεων marketing.
 • Προώθηση ψηφιακής καμπάνιας προς το εσωτερικό κοινό.

Ο κ. Σπανός ανέφερε σχετικά: Σε κλίμα πλατιάς συνεργασίας, το Περιφερειακό μας Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του φετινού Προγράμματος Τουριστικής Προβολής. Με γρήγορα αντανακλαστικά, με τους επαγγελματίες στην πρώτη γραμμή, δημοκρατικά, επιστημονικά, επαγγελματικά, εστιάζουμε στον εσωτερικό Τουρισμό, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και κάνουμε την κρίση, ευκαιρία.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Μπουρμάς δήλωσε: Μετά από τρεις μήνες επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς, τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών αλλά και τακτικής επαφής με τους εκπροσώπους των παρατάξεων είμαστε στην ευχάριστη θέση να εισηγηθούμε μια τροποποίηση της τουριστικής προβολής, όντας αισιόδοξοι πως σε συνδυασμό με τα προτερήματα της μοναδικής μας Περιφέρειας, θα δηλώσουμε με το καλημέρα, δυναμικό παρών στην επόμενη ημέρα.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο οδικό επαρχιακό δίκτυο της Ευβοίας

Newsteam 0 Comments

Σημαντικές ζημιές είχε υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κεντρική Εύβοια από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον Μάρτιο και που ήταν πρωτόγνωρες για τον όγκο νερού που έπεσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 13.000 τ.μ. νέου ασφαλτοτάπητα στην ΕΟ 22 στο τμήμα Προκόπι-Σπαθάρι στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ 22 – τμήμα Προκόπι – Δαφνούσα -Καλαβύτα – Σπαθάρι – Μετόχι και Κήρινθος προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Ένα από τα πολλά σημεία παρέμβασης στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, στα οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εκτελέσει σημαντικά έργα αποκατάστασης βλαβών και βελτίωσης του οδικού μας δικτύου, δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης.

Πηγή: eviaportal.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Περιφέρεια Στερεάς: 3.500.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο στη Φωκίδα

Newsteam 0 Comments

Μια ακόμη σύμβαση για τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Φωκίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σε συνέχεια των προγραμματισμένων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που διαδοχικά εκτελείται σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Η νέα σύμβαση, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, προβλέπει τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων των εθνικών οδών στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας και συγκεκριμένα:

α) Άμφισσα – Γραβιά όρια Νομού προς Φθιώτιδα,

β) Άμφισσα- Δελφοί και Άμφισσα Γρηγορήτικα και

γ) Νέα Εθνική Οδός Άμφισσα (Κακκανού) – Ιτέα – Γέφυρα Μόρνου και ειδικότερα στο τμήμα Ιτέα – Γαλαξείδι, που παρουσιάζουν έντονες ρηγματώσεις, μεγάλες φθορές και καθιζήσεις.

Βελτιώνουμε την πρόσβαση σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Περιφέρειάς μας, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να μετακινούνται απρόσκοπτα.

Μια ακόμη παρέμβαση, ένας ακόμη κρίκος μιας αλυσίδας έργων συντήρησης σε όλη την Στερεά Ελλάδα, με στόχο οι δρόμοι μας όχι απλά να είναι ανοικτοί, αλλά και ασφαλείς, δήλωσε ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Εργοστάσιο λευκόλιθου: Στη συνέλευση των εργαζομένων ο Φάνης Σπανός

Newsteam 0 Comments

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έδωσε χθες, Κυριακή 10 Μαΐου το παρόν στη συνέλευση των εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, με στόχο να στηρίξει τους ανθρώπους στην κρίσιμη αυτή στιγμή για το εργασιακό τους μέλλον και γενικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη

Στη συνέλευση εργαζομένων της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι βρεθήκαμε όλοι εκεί. Για να στηρίξουμε, χωρίς πολιτικολογίες, αλλά με πρακτικό τρόπο, αυτούς τους ανθρώπους, στην κρίσιμη στιγμή για το εργασιακό τους μέλλον και γενικότερα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μεριμνούμε συγκεκριμένα:

 • για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
 • για την τήρηση όσων συμφωνηθούν μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων
 • για τη λήψη μέριμνας για τους εργολάβους και τους εργαζομένους σε αυτούς
 • για τη δημιουργία συνθηκών που να ευνοούν την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Πηγή: lamianow.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ημέρα τηλεδιασκέψεων για τον περιφερειάρχη Στερεάς χώρα μαςς

Newsteam 0 Comments

Σε τρεις τηλεδιασκέψεις συμμετείχε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Η πρώτη αφορά τους Περιφερειάρχες με τους εθνικούς κλαδικούς φορείς των τουριστικών επιχειρήσεων, η δεύτερη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας κι η τρίτη με τους εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Περιφέρειας (ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί και Δικηγορικοί Σύλλογοι).

Τηλεδιάσκεψη της ΕΝΠΕ με τους φορείς του τουρισμού

Την αποφασιστική στήριξη του τουριστικού κλάδου της χώρας ζήτησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τους φορείς του τουρισμού, με στόχο να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

Η συζήτηση με τους Περιφερειάρχες έγινε με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Ρέτσου, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρου Βασιλικού, και του Προέδρου της Aegean, Ευτύχη Βασιλάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, στην τηλεδιάσκεψη καταγράφηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και τα θέματα των μετακινήσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών, αεροπορικών) που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του τουρισμού.

Επίσης αποφασίστηκε ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των Περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας σε τουριστικές περιοχές. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους Περιφερειάρχες για την κατάσταση.

Οι παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

Στην 7η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε ο Φάνης Σπανός, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Καραγιάννης, και ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Μίχαλος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων, τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αφορούσαν τις παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, τα άμεσα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και οι έως τώρα ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης και Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης.

Η επόμενη μέρα σαφώς προδιαγράφεται δύσκολη, οι συνέργειες μεταξύ όλων απαιτούνται ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας για την επάνοδο στη νέα κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Όλα μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με τα προβλήματα, την υφιστάμενη κατάσταση, τους στόχους και κυρίως τα μέτρα που λαμβάνουμε, ή ζητούμε από το κεντρικό κράτος, σημείωσε απ’ την πλευρά του ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ξεκινά η κατασκευή του κόμβου Δροσιάς στην Αγία Παρασκευή

Newsteam 0 Comments

Ξεκινά η κατασκευή του κόμβου Δροσιάς, στη θέση Αγία Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Η αξία του έργου υπολογίζεται στο 1.200.000 ευρώ και αναμένεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στην περιοχή, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έρχεται αντιμέτωπη με έντονη κίνηση.

Στο σημείο μαζί με τον εργολάβο και τα συνεργεία, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, εκτός από τον Περιφερειάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, ο αντιδήμαρχος Ανθηδώνος Κώστας Καρβούνης, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Γαλάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Μπαντούνας.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Χρηματοδότηση έξι νέων έργων στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Στερεάς

Newsteam 0 Comments

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η χρηματοδότηση έξι νέων έργων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.368.500 ευρώ, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό υποδομών, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, αστικές αναπλάσεις, λιμενικά έργα και οδοποιία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

 • Κατασκευή αγωγού υδροδότησης νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, προϋπολογισμού 241.500 ευρώ.
 • Διαμόρφωση Παραλίας Ν. Αρτάκης – Β’ Φάση, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
 • Κατασκευή υδραυλικού αναβαθμού και προσωρινής γέφυρας κατάντη της παλαιάς γέφυρας Βίστριζας, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.
 • Ολοκλήρωση παράπλευρου οδικού δικτύου παράκαμψης Μακρακώμης, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
 • Αποπεράτωση πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Μαλεσίνας, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.
 • Βελτίωση κόμβου σύνδεσης Τ.Κ. Πεντεορίων με τη Ν.Ε.Ο. Ιτέας Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 227.000 ευρώ.

Μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπηρετούμε υψηλούς στόχους και προτεραιότητες του τόπου μας. Υγεία, με το πολυδύναμο Ιατρείο Μαλεσίνας, αλλά και την υδροδότηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Διασύνδεση και οδική ασφάλεια με το παράπλευρο οδικό δίκτυο Μακρακώμης, τη γέφυρα Βίστριζας και τον κόμβο Πεντεορίων στη Φωκίδα. Καθημερινότητα και Ανάπτυξη με την ανάπλαση της παραλίας Νέας Αρτάκης.

Πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Στερεά Υπεροχής: Να συζητηθούν οι επιπτώσεις στον τουρισμό στο επόμενο συμβούλιο

Newsteam 0 Comments

Άμεσες παρεμβάσεις στο πεδίο του τουρισμού, για να περιορίσουμε τις ζημιές. Τώρα, πριν είναι πολύ αργά!, σημειώνουν με χτεσινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Σανίδα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης Στερεά Υπεροχής, επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κύριε πρόεδρε,

Η παράταξη Στερεά Υπεροχής! αφού εκτίμησε τα νέα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί, μετά την πανδημία και αφού μελέτησε τις προτάσεις των θεσμικών εκφράσεων του Τουριστικού Κλάδου της Στερεάς, προτείνει να συζητηθεί, στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ειδικό θέμα:

Η Αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19, στον τουρισμό της περιφέρειας Στερεάς.

Είναι φυσικά προφανές και αυτονόητο ότι η στήριξή μας ως Περιφέρεια, έχει βασική προϋπόθεση τη διασφάλιση και διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Με βάση τα ανωτέρω προτείνουμε, ενδεικτικά, να συζητηθούν:

– Ο ανασχεδιασμός του τουριστικού προγράμματος της περιφέρειάς μας.

– Τρόποι αντιμετώπισης των άμεσων προβλημάτων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών, δίνοντας έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό και διερευνώντας δυνατότητες επέκτασης της περιόδου.

Κύριε πρόεδρε,

θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατανοείτε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η οικονομία της περιφέρειας μας αλλά και ο Τουριστικός Κλάδος και ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου στην Υπάτη

Newsteam 0 Comments

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς το Κάστρο, έργο προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ.

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου, που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψαν την Τρίτη 28 Απριλίου στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, με τον δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο.

Πρόκειται για τo έργο Ανάδειξη Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών Μνημείων στη ΔΕ Υπάτης Δήμου Λαμιέων Ν. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ, με αντικείμενο τη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς το Κάστρο Υπάτης, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την παρούσα σύμβαση ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου, σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΦΑ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, μέρος της οποίας είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου (EΣΠΑ 2007-2013) και υλοποιήθηκε με αυτεπιστασία από την 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων/Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Με την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Σπανός δήλωσε σχετικά: Οι προτεραιότητες μας υλοποιούνται απρόσκοπτα. Σήμερα (σ.σ. Τρίτη), υπογράφοντας την προγραμματική σύμβαση με το Δήμαρχο Λαμιέων, προχωράμε ένα ακόμη έργο που συμβάλλει στην ανάδειξη της κληρονομιάς της Υπάτης την περίοδο της Βυζαντινής ακμής και του Κάστρου της. Τώρα, δημοπρατούμε γρήγορα για να δώσουμε στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες του Δήμου Λαμιέων πρόσβαση στο εμβληματικό μας μνημείο.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Καραΐσκος σημείωσε: Η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, είναι στις προτεραιότητες του Δήμου μας. Η ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης της πρόσβασης στο Κάστρο της Υπάτης, είναι ένα αναγκαίο και επιβεβλημένο έργο, που θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και μέσα από αυτή στην ανάδειξη των Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Υπάτης. Η αναγκαιότητα αυτή αναγνωρίστηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδότησε και ανέλαβε να εκτελέσει το έργο.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, σημαίνει την έναρξη εκτέλεσης του έργου και υποδηλώνει ότι μέσα από τις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, απαντάμε στο μοντέλο ανάπτυξης που ονειρευόμαστε για το τόπο μας.

Πηγή: stereanews.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Έξι εκατ. ευρώ για έργα υποδομών και συντηρήσεων σε όλη την περιφέρεια

Newsteam 0 Comments

Συμβάσεις εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομών και συντηρήσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 5.942.598 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Τα έργα ξεκινούν άμεσα να κατασκευάζονται.

Παράλληλα με την εφαρμογή του σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών γύρω από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονoϊου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει ωριμάζοντας και υλοποιώντας έργα που αφενός έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, αφετέρου συμβάλουν στη βελτίωση της συγκοινωνιακής βατότητας και την ανάπτυξη της Περιφερειακής Οικονομίας.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν οι κάτωθι συμβάσεις:

– Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος τεχνικών έργων και σήμανσης στις επαρχιακές οδούς: Νο 5 Στρώμη – Λευκαδίτι – Λιδωρίκι, Νο 8 Φράγμα Μόρνου – Αρτοτίνα, Νο 11 Μηλιά – Στίλια – Περιθιώτισσα – Παλαιοξάρι – Τείχιο και Νο 13 (Κομεντάρι) – Κροκύλειο – Αλποχώρι, προϋπολογισμού 1.226.267 ευρώ.

– Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Κεντρικής Εύβοιας για τα έτη 2018 – 2019 (β φάση), προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση βλαβών – κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου Δήμου Αγράφων, προϋπολογισμού 223.331,65 ευρώ.

– Αποκατάσταση βλαβών – Κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 223.000 ευρώ.

– Βελτίωση Οδού Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλλιακούδα (Α’ φάση) προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

– Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου περιοχής Δομοκού, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

– Ολοκλήρωση δρόμου Ζέλι – Αταλάντη του Δήμου Λοκρών, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

– Αγροτική οδοποιία Κωπαΐδα, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

Η πανδημία του κορονοϊου συνεχίζεται και αντιμετωπίζεται. Συνεχίζεται όμως και η δουλειά μας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στις υποδομές μας. Με συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.942.598 ευρώ σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, υλοποιούμε έργα απαραίτητα για την οδική ασφάλεια, με άμεσο αντίκτυπο στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, δήλωσε σχετικά ο κ. Σπανός.

Πηγή: stereanews.gr

Διάβασε το »

Τηλεδιάσκεψη περιφερειαρχών για το ΕΣΠΑ: Τι δήλωσε ο Φάνης Σπανός

Newsteam 0 Comments

Να μην παγώσουν τα περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα έργα που έχουν προγραμματίσει οι Περιφέρειες και να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και δράσεις στο ΕΣΠΑ των Περιφερειών, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν όλοι οι Περιφερειάρχες της χώρας, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, οι υφυπουργοί Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε την ανάγκη απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια και ζήτησε από τους Υπουργούς αύξηση πόρων στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

Μιλώντας με τους Υπουργούς Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τους Υφυπουργούς Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και Ανάπτυξης κ. Τσακίρη, οι 13 Περιφερειάρχες επαναλάβαμε την ισχυρή μας βούληση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια ενάντια στην πανδημία, αλλά και στις συνέπειές της στην Οικονομία της χώρας.

Συμφωνήσαμε ότι έχουμε έναν επιπλέον σοβαρό λόγο να τρέξουμε για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και ότι αυτό θα γίνει συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις διαδικασίες προσκλήσεων, εντάξεων και υλοποίησης των δράσεων.

Ζητήσαμε και περιμένουμε να κινηθούμε εφεξής σε ένα πλαίσιο απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης των έργων, ισχυροποίησης του θεσμού των Περιφερειών και με αυξημένους πόρους στο εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πηγή: eviaportal.gr

Διάβασε το »

Αποκλειστικό: Γιατρός μέσα από τις ΜΕΘ του κορονοϊού υποστηρίζει: Mετά από 10 ημέρες η καμπύλη των κρουσμάτων θα είναι πτωτική

Newsteam 0 Comments

Ένας γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας μίλησε αποκλειστικά στο kedenews.gr για το πώς βιώνει ο ίδιος την κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο, αν νιώθει ασφαλής με τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και για το αν βλέπει με αισιοδοξία την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Χ.Π. -επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του-, παθολόγος που έχει αντιμετωπίσει πολλά κρούσματα κορονοϊού στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, μας αποκάλυψε πως Υπάρχει έλεγχος στις εισόδους, το λεγόμενο triage (διαλογή) των περιστατικών ώστε να μην εισέρχεται κάποιο ύποπτο κρούσμα. Όσον αφορά τα υλικά προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, αλλά πιστεύω ότι τα ξεπερνάμε. Σίγουρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μας εξοπλίσουν με τα απαραίτητα μέσα και υλικά αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιστεύω ότι αν συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα, η πορεία του ιού θα είναι στα σημερινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις και δεν νομίζω να υπάρχει κάποια μεγάλη ανατροπή προς τα πάνω εννοώ. Αυτό φυσικά είναι προσωπική μου άποψη. Nομίζω ότι μετά από 10 ημέρες η καμπύλη των κρουσμάτων θα είναι πτωτική, υποστηρίζει.

Πώς βιώνουν οι γιατροί μέσα στα νοσοκομεία την κατάσταση

Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμαστε φυσικά με περισσότερο άγχος αλλά νομίζω πως είναι και αυτό μέρος της δουλειάς μας. Όταν από τα χέρια σου εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές, κάνεις αυτό που πρέπει. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι είμαστε τυχεροί γιατί εμείς δουλεύουμε σπίτι μας, γιατί το νοσοκομείο για όλους μας είναι το σπίτι μας.

Όλες οι δομές υγείας αυτό τον καιρό να ξέρετε ότι δεν έχουν σταματήσει να αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως περιστατικά. Δυστυχώς τα τροχαία, τα εγκεφαλικά, οι άνθρωποι με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, οι άνθρωποι που νοσούν και χρειάζεται να χειρουργηθούν άμεσα, δεν έχουν σταματήσει εξαιτίας του κορονοϊού. Δεχόμαστε δηλαδή πληθώρα σοβαρών περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Στο θέμα Covid 19 μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάτι που να μας προβληματίσει, κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. Έχουμε σταθεί πιο τυχεροί σε σχέση με άλλους συναδέλφους.

Πότε πιστεύει πως θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Ερωτηθείς για το πότε θα βγει το εμβόλιο σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Ιατρικό Σύλλογο, απάντησε: Γίνονται έρευνες, δοκιμές σε πολλά κράτη. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές ταυτόχρονα. Ας είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν, γιατί όταν πλέον θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο θα έχουμε νικήσει και τον ιό. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια δήλωση, δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα, δήλωση σοφή που δίνει τροφή για σκέψη, ειδικά σε αυτούς που είναι κατά των εμβολιασμών γενικά. Ορίστε πώς είναι ο κόσμος χωρίς ΜΟΝΟ ΕΝΑ εμβόλιο.

Ταμείο για τον χειρισμό που έκανε η χώρα μας απέναντι στην πανδημία θα πρέπει να κάνουμε στο τέλος της κρίσης, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας και μάλιστα δύσκολο. Τα μέχρι τώρα δείγματα όμως είναι πολύ θετικά. Μην ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων είχε σοβαρές επιπτώσεις για την χώρα και έπληξε σφόδρα και το σύστημα υγείας. Παρόλα αυτά η λήψη δύσκολων αποφάσεων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ελεγχόμενη εξάπλωση του ιού. Η Ελλάδα κατέχει μια από τις τελευταίες θέσεις στον ευρωπαϊκό χάρτη σε ό,τι αφορά τους θανάτους από τον κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Είμαστε λοιπόν ευτυχείς για πρώτη φορά που η χώρα μας έπιασε πάτο…για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, πρόσθεσε.

Το μήνυμα προς όλους μας

Τέλος ο γιατρός Χ.Π. δίνει το δικό του μήνυμα προς όλους τους πολίτες για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού και τη γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα. Φοβάμαι όταν δε προσέχω και προσέχω για να μην φοβάμαι. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να υπακούμε στις οδηγίες για να χαρούμε σύντομα την χώρα μας και τις πανέμορφες παράλιες της με τους ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να είναι δίπλα μας. Για αυτό πρέπει να τους προστατεύουμε και αυτοί να προστατεύουν εμάς. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Διάβασε το »

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Newsteam 0 Comments

Με αποφάσεις που προάγουν το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη ροή των χρηματοδοτήσεών της καθώς και την ενίσχυση του τακτικού και έκτακτου ανθρώπινου δυναμικού της, συνεχίζει την πορεία του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Στην πρώτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση της Παρασκευής, 10 Απριλίου 2020 στη Λαμία, το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ανταποκρίθηκε στην ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τη σχετική προβλεπόμενη διαδικασία, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης:

Η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα με τη μέθοδο διά περιφοράς, μια πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί, υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Παρατάξεων, η οποία ήταν απολύτως απαραίτητη καθώς σε ζωντανό χρόνο αντάλλαξαν απόψεις γύρω από το κάθε θέμα που εισήχθη προς ψηφοφορία.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους καθώς και τους υπηρεσιακούς μας συνεργάτες για την άριστη εκτέλεση της σχετικής διαδικασίας.

Πηγή: eviaportal.gr

Διάβασε το »

Η περιφέρεια στηρίζει τα Νοσοκομεία με εξοπλισμό αξίας 4 εκατ. ευρώ

Newsteam 0 Comments

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκρινόμενη άμεσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19 για τον τομέα της Υγείας, έθεσε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητά της τη στήριξη των δομών υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων, εγκρίθηκε δράση που αφορά στη στήριξη των οκτώ Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με εξοπλισμό υγείας αξίας έως 4 εκατ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ενόψει της εξελισσόμενης πανδημίας, ενισχύουμε το ΕΣΥ και δη τις Νοσοκομειακές Δομές που βρίσκονται στην Περιφέρειά μας, με ιατρικό εξοπλισμό.

Με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, χρηματοδοτούμε την αγορά εξοπλισμού μέχρι του ύψους των 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχουμε λάβει από την 5η ΥΠΕ και τα νοσοκομεία μας.

Η ευχή μας είναι να αποδειχθούν αχρείαστα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα καλύψουν τις σημερινές ελλείψεις και θα συμβάλουν στην ασφάλεια και την υγεία των Στερεοελλαδιτών στο διηνεκές, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Πηγή: eviaportal.gr

Διάβασε το »