Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, videoΗλία ρίχτο! 2020 – Οίκος ανοχής στην Λάρισα γκρεμίστηκε με live μπουζούκια και ζεμπεκιές

Newsteam 0 Comments
Η ιστορία… επαναλαμβάνεται

Σκηνές από την ταινία «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη αναβίωσαν το βροχερό πρωί του Σαββάτου στη Λάρισα, εκεί όπου έπεσαν τίτλοι τέλους σε ένα ιστορικό κτήριο επί της οδού Βύρωνος 18, το οποίο για αρκετές δεκαετίες (το ’70 και το ’80 κυρίως) λειτούργησε ως σχολείο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για τους Λαρισαίους.

Διάβασε το »

Θεσσαλονίκη: Πιλότος ΦΡΕΝΑΡΕ στην απογείωση! Επιβάτης έβριζε!!! Θα κολλήσω κορωνοϊό

Newsteam 0 Comments

Επεισόδιο με αφορμή την λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό σημειώθηκε σε αεροσκάφος της Aegean το πρωί του Σαββάτου (19/9) λίγο πριν την απογείωση της πτήσης Α105 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους ένας επιβάτης άρχισε να ωρύεται διαμαρτυρόμενος για τον μεγάλο αριθμό των επιβατών. Απευθυνόμενος προς τις αεροσυνοδούς έλεγε ότι η πρακτική της εταιρείας είναι ανεπίτρεπτη και ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19.
«Ήταν σε κατάσταση παραφροσύνης και φώναζε να σταματήσει το αεροπλάνο γιατί είναι γεμάτο από κόσμο. Ανέφερε κάτι και για υποχρεωτικά φίλτρα covid. Αρκετοί από τους επιβάτες αντέδρασαν και του ζήτησαν να σταματήσει να δημιουργεί πρόβλημα. Το ίδιο έκαναν και οι αεροσυνοδοί», δήλωσε στο thestival επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης.

Ο επιβάτης συνέχισε να φωνάζει και έτσι η απογείωση ματαιώθηκε. Από το ηχείο ακούστηκε η φωνή του πιλότου που ενημέρωνε ότι το αεροσκάφος θα επιστρέψει στο αρχικό σημείο για να αποβιβαστεί ο κύριος που το επιθυμεί. Μετά την αποβίβασή του, ακολούθησε τυπικός έλεγχος στους χώρους του αεροσκάφους. Η απογείωση έγινε με καθυστέρηση μισής ώρας.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αποκάλυψη 2.500 χρόνια μετά! – Το μυστικό όπλο των Ελλήνων που έκρινε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Newsteam 0 Comments

Η επιλογή του σημείου της σύγκρουσης με τους Πέρσες στη Σαλαμίνα ήταν άριστα μελετημένη από τους αρχαίους Έλληνες και καθόλου τυχαία, καθώς βασιζόταν στη γνώση των τοπικών κλιματολογικών συνθηκών. Αυτό δείχνει μία νέα μελέτη από το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Atmosphere.

Ο φετινός Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την επέτειο των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. ο ελληνικός στόλος, με μικρές δυνάμεις αλλά με άριστη τακτική και υπό την ηγεσία του Θεμιστοκλή, πραγματοποίησε μία από τις αποφασιστικότερες νίκες της ιστορίας. Η νέα μελέτη δείχνει ότι η εμπνευσμένη στρατηγική τού μεγάλου ηγέτη βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι αρχαίοι Έλληνες και ο ίδιος ο Θεμιστοκλής γνώριζαν τις κλιματολογικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους ανέμους που έπνεαν στο στενό της Σαλαμίνας, προσαρμόζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό τους ανάλογα, ώστε να επωφεληθούν από την ημερήσια διακύμανσή τους.

Τα επιστημονικά ευρήματα δείχνουν πως ο συνδυασμός ενός βορειοδυτικού ανέμου που έπνεε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη θαλάσσια αύρα που σηκώθηκε μετά τις 10:00, σχημάτισε μία «λαβίδα» ανέμου, η οποία, όσο περνούσε η μέρα, εγκλώβισε τον περσικό στόλο στη Σαλαμίνα. Η κλιματολογική ανάλυση του ανεμολογικού πεδίου στην περιοχή όπου διεξήχθη η ναυμαχία βασίστηκε στις διαθέσιμες μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών στην περιοχή, καθώς και σε δεδομένα των κλιματικών και μετεωρολογικών μοντέλων ERA5 και WRF για το χρονικό διάστημα 1960-2019, παράλληλα με τις ιστορικές μαρτυρίες από τις αρχαίες πηγές («Ιστορίαι» του Ηρόδοτου, «Πέρσαι» του Αισχύλου κ.ά.).

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή είναι παρόμοιες με αυτές που επικρατούσαν πριν από 2.500 χρόνια. Η κυριότερη αιτία του μελτεμιού, που πνέει από βόρειες, γενικά, διευθύνσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου, είναι ο συνδυασμός του μουσωνικού χαμηλού, δηλαδή ενός θερμικού χαμηλού που δημιουργείται πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Ινδικής Χερσονήσου, με τις υψηλές πιέσεις που επικρατούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πάνω από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.

Ο παραπάνω συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ενισχυμένου βορείου ρεύματος στο Αιγαίο με την ονομασία «ετησίαι» (που σημαίνει «ετησίως επαναλαμβανόμενοι»). Οι εν λόγω κλιματολογικές συνθήκες περιγράφηκαν για πρώτη φορά από τον Αριστοτέλη στο βιβλίο του «Μετεωρολογικά». Σε τοπικό επίπεδο, η αποδυνάμωσή των μελτεμιών τον Σεπτέμβριο ευνοεί την επικράτηση μικρότερων συστημάτων κυκλοφορίας, όπως είναι οι θαλάσσιες αύρες (μπάτης-μπουκαδούρα).

Οι Έλληνες είχαν γνώση της τοπικής κλιματολογίας και προσάρμοσαν ανάλογα το στρατηγικό σχέδιό τους. Ο περσικός στόλος έλαβε θέσεις μάχης στην ακτή της Αττικής (Αμφιάλη-Πέραμα) κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, με το πρώτο φως της ημέρας τα ελληνικά πλοία, αντί να προσπαθήσουν να διαφύγουν, όπως περίμεναν οι Πέρσες, εμφανίστηκαν επίσης παρατεταγμένα σε σχηματισμό μάχης από την πλευρά της Σαλαμίνας.

Όταν ο περσικός στόλος κινήθηκε εναντίον του ελληνικού, τα ελληνικά πλοία κινήθηκαν ανάποδα, κωπηλατώντας συντεταγμένα μέχρι την ακτή της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, αυτός ο ελιγμός αποτελούσε μέρος του στρατηγικού σχεδίου του Θεμιστοκλή και αποσκοπούσε στο να παρασύρει τους Πέρσες βαθύτερα μέσα στο στενό και να καθυστερήσει τη σύγκρουση, περιμένοντας την αλλαγή του ανέμου. Πράγματι, μετά τις 10:00 ο άνεμος στράφηκε σε νοτιοδυτικό (θαλάσσια αύρα) και μόνο τότε ξεκίνησε η ελληνική αντεπίθεση.

Η θαλάσσια αύρα, σε συνδυασμό με τη στενότητα του διαύλου, αποδιοργάνωσε τον περσικό στόλο. Τα ψηλότερα περσικά πλοία ήταν πιο δύσκολο να κυβερνηθούν, καθώς στρέφονταν πλάγια από τον άνεμο και το κύμα, και έτσι έγιναν εύκολος στόχος για τα έμβολα των ελληνικών τριήρεων. Επιπλέον, η ισχυρή νοτιοανατολική αύρα δεν επέτρεψε στους Πέρσες να ανοίξουν πανιά για να υποχωρήσουν γρήγορα προς τον ανοιχτό Σαρωνικό Κόλπο και να μεταφέρουν εκεί τη σύγκρουση.

Τελικά, ένα μεγάλο μέρος του περσικού στόλου χάθηκε, ενώ τα υπόλοιπα πλοία διέφυγαν προς τον Κόλπο του Φαλήρου κατά τις απογευματινές ώρες, όταν οι άνεμοι ολοκλήρωσαν τον καθημερινό κύκλο τους και γύρισαν ξανά σε βορειοδυτικούς. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο δυτικός άνεμος «Ζέφυρος» μετέφερε τα συντρίμμια του περσικού στόλου μέχρι την περιοχή του σημερινού Αγίου Κοσμά, σηματοδοτώντας το τέλος της περσικής παρουσίας στη Μεσόγειο.

Η ερευνητική ομάδα περιελάμβανε, πέρα από τον Χρήστο Ζερεφό, τους ερευνητές της Ακαδημίας Αθηνών Σταύρο Σολωμό, Ιωάννη Καψωμενάκη και Χρήστο Ρεπαπή, καθώς επίσης τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μελά. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Γυναίκα σταμάτησε σε πάρκινγκ και έτρεξε πανικόβλητη πίσω από αμάξια

Newsteam 0 Comments

Σε μία πολύ περίεργη στιγμή βρέθηκε μία γυναίκα οδηγός, η οποία μπήκε με το αυτοκίνητό της σ’ ένα υπαίθριο πάρκινγκ, σταμάτησε… κακήν κακώς, άφησε άμεσα το τιμόνι και κατευθύνθηκε τρέχοντας πίσω από παρκαρισμένα αμάξια.

Βλέπετε, η γυναίκα μάλλον είχε φτάσει σε μία οριακή… κατάσταση, όπου ήθελε να κάνει την… ανάγκη της, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι της.

Έτσι, βγήκε από το αμάξι και έφυγε άμεσα πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όπου και… χάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό που δεν ήξερε ήταν πως όλες τις κινήσεις της τις κατέγραψε μία κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος που ήταν κοντά στο σημείο.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ! Ο τελευταίος χορός στον μακαρίτη! Χήρα…καβάλησε το φέρετρο του συζύγου της!

Newsteam 0 Comments

ον αγαπούσε πάρα πολύ, τον λάτρευε κι αυτός πήγε και πέθανε! Ο θάνατός του την τελείωσε! Έτσι, η συντετριμμένη χήρα ανέβηκε πάνω στο φέρετρό του κι άρχισε το twerking!

Γύρω από την κάσα με τον μακαρίτη είχε μαζευτεί πολύ κόσμος! Όλοι τον αγαπούσαν, αλλά κανείς όσο η γυναίκα του.

Η χαροκαμένη χήρα δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι ο άνθρωπός της ήταν νεκρός. Ότι σε λίγο θα τον έχωναν σε 2 μέτρα γης και δεν θα μπορούσε να τον ξαναδεί ποτέ ξανά!

Γι’ αυτό θέλησε να του πει το «τελευταίο αντίο» με τον τρόπο που του άξιζε.

Καβάλησε, λοιπόν, το φέρετρο σαν να ήταν άλογο κι άρχισε να χορεύει, ενώ το καπάκι της κάσας ήταν ανοιχτό.

Έτσι, για να μπορεί ο μακαρίτης να την καμαρώσει στον τελευταίο χορό πριβέ ή ίσως σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να τον «σηκώσει» από τον τάφο!

Όπως και να ‘χει πρέπει να πήγε στον άλλο κόσμο χαρούμενος!

Εντελώς πληροφοριακά, η κηδεία έλαβε χώρα στην πόλη Μάντα του Εκουαδόρ και ο νεκρός έπεσε θύμα πυροβολισμών από έναν έμπορο ναρκωτικών.

Διάβασε το »

Το τεράστιο στήθος μου καταστρέφει τη ζωή λέει 20χρονη Βρετανή και απευθύνει έκκληση για βοήθεια

Newsteam 0 Comments

Προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 5.000 λιρών στην πλατφόρμα GoFundMe για να υποβληθεί σε επέμβαση σμίκρυνσης
Το ποσό των 5.000 λιρών επιζητά να συγκεντρώσει στην πλατφόρμα GoFundMe μια 20χρονη φοιτήτρια από τη Βρετανία, με στόχο να καταφέρει να υποβληθεί σε επέμβαση σμίκρυνσης στήθους και να πάψει να… βασανίζεται από το συγκεκριμένο ογκώδες σημείο της ανατομίας της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, το στήθος της Amber Roach με μέγεθος 34J είναι από τα μεγαλύτερα (φυσικά) στη Βρετανία, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι η κοπέλα έχει ύψος μόλις 1.60 μ


Παρόλο που πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε πλαστικούς χειρουργούς για να αποκτήσουν μεγαλύτερο στήθος, για την νεαρή Amber το μέγεθος αυτού του σημείου του σώματός της είναι κάθε άλλο παρά ευλογία.

 

Κι αυτό γιατί της προκαλεί αφόρητους πόνους στη μέση, τη φέρνει σε δύσκολη θέση σε στενούς χώρους και την μετατράπει καθημερινά σε στόχο χυδαίων σχολίων.

 

«Όλοι νομίζουν ότι το μεγάλο στήθος μου είναι κάτι καλό κι αναγνωρίζω ότι, από πολλές απόψεις, έχει τα θετικά του. Όμως η αλήθεια είναι πως μου καταστρέφει τη ζωη», εξηγεί στην εφημερίδα η 20χρονη, περιγράφοντας μια εξαιρετικά… αβολη καθημερινότητα. «Δεν χωράω ποτέ να περάσω ανάμεσα σε κόσμο στις παμπ. Μόλις πάω να σηκωθώ ή να στρίψω εκτοξεύω ποτήρια μπύρας στον αέρα. Δεν μπαίνω καν να ψωνίσω με μικρα μαγαζιά γιατί ρίχνω τα πράγματα από τα ράφια» εξηγεί.

Πλέον, λόγω του μεγάλου της στήθους, η νεαρή φοιτήτρια δεν μπορεί καν να γυμναστεί και πιστεύει ότι, αν δεν αλλάξει κάτι, η επιβάρυνση στο σώμα και την ψυχολογία της θα συνεχίσει να μεγαλώνει, έως ότου γίνει μη αναστρέψιμη.

Η νεαρή κοπέλα, που ονειρεύεται να φτάσει με την επέμβαση σε μέγεθος cup D, κατέφυγε αρχικά στο NHS ζητώντας να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης σμίκρυνσης για λόγους υγείας. Ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε καθώς το στήθος της είναι λίγο μικρότερο από εκείνο που θα δικαιολογούσε την επέμβαση. Έτσι σκέφτηκε να ζητήσει χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας GoFundMe, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει σύντομα να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της για μια φυσιολογική ζωή.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Σύντομα θα το φέρουν και στην Ελλάδα μας! Έχουν ξεφτιλιστεί τα πάντα: Τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή δείχνει γυμνούς ενήλικες σε μικρά παιδιά

Newsteam 0 Comments

Πέντε ενήλικες γδύθηκαν στο πλατό μπροστά σε μαθητές ηλικίας 11 έως 13 ετών


Σοκ προκάλεσε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή για παιδιά στη Δανία, στην οποία εμφανίσθηκαν γυμνοί ενήλικες μπροστά σε μαθητές ηλικίας 11 έως 13 ετών, σε μια προσπάθεια σύμφωνα με την εκπομπή, να μάθουν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν θετικά το ανθρώπινο σώμα.

Όπως αναφέρει η Independent, στο στούντιο της εκπομπής Ultra Strips Down ξαφνικά πέντε ενήλικες, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, άρχισαν να γδύνονται και εν συνεχεία ο παρουσιαστής ζήτησε από τα παιδιά να τους κάνουν ερωτήσεις για το σώμα τους. Οι ενήλικες ήταν διαφόρων ηλικιών και με διαφορετικό τύπο σώματος, με την εκπομπή να στοχεύει σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στην εξάλειψη του μύθου του «τέλειου σώματος».
Το Ultra Strips Down είναι ένα βραβευμένο σόου, αλλά έχει δεχθεί και αρκετές επικρίσεις, με τον δεξιό πολιτικό Peter Skaarup να κατηγορεί τους υπεύθυνους, ότι επιλέγουν έναν «χυδαίο τρόπο» για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά σχετικά με τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα. Ο παρουσιαστής του σόου, Jannik Schow, είπε στους New York Times: «Ίσως μερικοί άνθρωποι να αντιδρούν λέγοντας: «Ω, Θεέ μου, βάζουν τους γυμνούς με τα παιδιά”. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σεξ, αλλά το να βλέπεις το σώμα ως κάτι φυσικό, όπως κάνουν τα παιδιά».

Η 13χρονη Ida Engelhardt Gundersen η οποία ήταν παρούσα στην εκπομπή, είπε: «Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω γυμνούς και να τους κάνω ερωτήσεις. Αλλά μάθαμε για το σώμα και για το πώς αισθάνονται άλλοι άνθρωποι, για το σώμα τους». Η εκπομπή, η οποία ακολουθεί αυστηρές οδηγίες για την προστασία των παιδιών, διανύει την δεύτερη σαιζόν της και για να συμμετάσχουν τα παιδιά σε αυτήν, απαιτείται η συναίνεση των γονιών τους.

Η Δανία είναι γνωστή για την προοδευτική της στάση απέναντι στην εκπαίδευση των παιδιών, επισημαίνει η Indenpedent, σημειώνοντας ότι το 2014 ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης επέτρεψε στα παιδιά να παρακολουθήσουν την ευθανασία σε μία καμηλοπάρδαλη, την οποία στη συνέχεια τάισαν στα λιοντάρια.

Διάβασε το »

Αυτισμός παιδιού: Συμπτώματα ανά ηλικία και επιστημονικό ερωτηματολόγιο για τους γονείς

Newsteam 0 Comments

Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή που θεωρείται μία από τις πιο συχνές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, πιο συχνή από τον καρκίνο, τον διαβήτη και το σύνδρομο Down. Διεθνείς στατιστικές δείχνουν ότι 1 στα 68 παιδιά έχει αυτισμό και τα στοιχεία δείχνουν συνεχή αύξηση του αριθμού τους.

Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή νευροβιολογικής προέλευσης που επηρεάζει τα παιδιά έως την ηλικία των 3 ετών. Μέχρι αυτή την ηλικία οι ελλείψεις είναι εμφανείς και μπορεί να γίνει διάγνωση.

Ο αυτισμός εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης, γνωστικές, συμπεριφορικές, κινητικές δεξιότητες και γενικά ό,τι αφορά τη φυσιολογική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια αλλά διαταραχή της συμπεριφοράς, επομένως η διάγνωση δεν μπορεί να εξακριβωθεί με εξετάσεις αίματος, ανάλυση DNA ή άλλες κλινικές έρευνες. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας παιδιατρικός ψυχίατρος μπορεί να διαγνώσει τον αυτισμό είναι με την ανάλυση της συμπεριφοράς του παιδιού. Επομένως, η εμπλοκή των γονέων είναι ζωτικής σημασίας επειδή είναι οι πρώτοι που πρέπει να αντιληφθούν εάν έχει προκύψει κάποια ανωμαλία στην ανάπτυξη του παιδιού.

Αυτισμός: Πρώιμα συμπτώματα σε βρέφη και νήπια

Το παιδί…

δεν κάνει επαφή με τα μάτια (π.χ. δεν κοιτάει την μητέρα όταν εκείνη το θηλάζει)
δεν χαμογελά όταν του χαμογελούν
δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του, ή στον ήχο μιας γνώριμης φωνής
δεν ακολουθεί, οπτικά, αντικείμενα
δεν δείχνει, ή δεν χαιρετάει, ή δεν χρησιμοποιεί άλλες χειρονομίες για να
επικοινωνεί
δεν ακολουθεί αυτό που του δείχνετε με το χέρι σας
δεν κάνει θορύβους για να κερδίσει την προσοχή σας
δεν σας “προκαλεί” για, ή δεν ανταποκρίνεται στα χάδια
δεν μιμείται τις κινήσεις σας και τις εκφράσεις του προσώπου σας
δεν σηκώνει τα χέρια του προς εσάς για να το πάρετε στην αγκαλιά σας
δεν παίζει με άλλα άτομα
δεν ζητάει βοήθεια για κάτι που δεν μπορεί να κάνει μόνο του
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παρακάτω καθυστερήσεις στην ανάπτυξη σημαίνουν την ανάγκη για άμεση αξιολόγηση από τον παιδίατρο του παιδιού
Μέχρι τους 6 μήνες: Δεν χαμογελάει “με την καρδιά του”, ή δεν κάνει άλλες θερμές, χαρούμενες εκφράσεις
Μέχρι τους 9 μήνες: Δεν ανταλλάσσει ήχους, χαμόγελα, ή άλλες εκφράσεις του προσώπου
Μέχρι 1 έτους: Έλλειψη ανταπόκρισης στο όνομά του. Επίσης δεν “φλυαρεί” δεν κάνει χειρονομίες, όπως το να δείχνει, να προσπαθεί να φτάσει πράγματα, ή να χαιρετάει τους άλλους
Μέχρι τους 16 μήνες: Δεν λέει λέξεις
Μέχρι 2 ετών: Δεν μπορεί να εκφράσει φράσεις τουλάχιστον δύο λέξεων, που δεν περιλαμβάνουν μίμηση ή επανάληψη
Αυτισμός: Τα πρώιμα συμπτώματα του αυτισμού σε μεγαλύτερα παιδιά
Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, τα σημάδια για τον αυτισμό γίνονται πιο ποικιλόμορφα. Υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά συμπτώματα, αλλά αυτά συνήθως περιστρέφονται γύρω από τις μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες, τις δυσκολίες λόγου και ομιλίας, τις δυσκολίες στην μη-λεκτική επικοινωνία και την άκαμπτη συμπεριφορά.

Αυτισμός: Συμπτώματα κοινωνικών δυσκολιών στο παιδί

Το παιδί…

μοιάζει να είναι ανιδιοτελής, ή να αγνοεί άλλα άτομα, ή το τι συμβαίνει γύρω του
δεν ξέρει πώς να συνδεθεί με άλλους, να παίξει, ή να κάνει νέους φίλους
προτιμά να μην το αγγίζει κανείς, να μην το κρατάνε, ή να μην το αγκαλιάζουν
δεν παίζει παιχνίδια με φανταστικό σενάριο, δεν του αρέσουν τα ομαδικά παιχνίδια, δεν μιμείται τους άλλους, ή δεν χρησιμοποιεί τα παιχνίδια του με δημιουργικούς τρόπους
έχει πρόβλημα κατανόησης των συναισθημάτων
δεν φαίνεται να ακούσει, όταν οι άλλοι του μιλούν
δεν μοιράζεται τα ενδιαφέροντά του με άλλους (ζωγραφιές, παιχνίδια)
Η βασική κοινωνική αλληλεπίδραση είναι κάτι δύσκολο για τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Πολλά παιδιά με αυτισμό φαίνεται να προτιμούν να “ζουν στο δικό τους κόσμο”, σε απόσταση και αποκομμένα από τους άλλους.

Αυτισμός: Τα συμπτώματα στον λόγο και γλωσσικές δυσκολίες

Το παιδί…

μιλάει με έναν ανώμαλο τόνο φωνής, ή με έναν περίεργο ρυθμό ή ένταση (π.χ. τελειώνει κάθε φράση σαν ερώτηση)
επαναλαμβάνει τις ίδιες λέξεις, ή φράσεις ξανά και ξανά
ανταποκρίνεται σε ερώτηση με το να την επαναλαμβάνει, αντί να την απαντήσει
αναφέρεται στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο
χρησιμοποιεί σωστά τη γλώσσα λανθασμένα (γραμματικά λάθη, λάθος λέξεις)
έχει δυσκολία να επικοινωνήσει τις ανάγκες, ή τις επιθυμίες του
δεν κατανοεί απλές οδηγίες, ή ερωτήσεις
παίρνει ό,τι λέγεται πολύ κυριολεκτικά (δεν αντιλαμβάνεται τις αποχρώσεις του χιούμορ, την ειρωνεία και τον σαρκασμό)
Τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού έχουν δυσκολία στην ομιλία και τη γλώσσα. Συχνά, αρχίζουν να μιλάνε σε μεγαλύτερη ηλικία από τα άλλα παιδιά.

Αυτισμός: Τα συμπτώματα και οι δυσκολίες της μη-λεκτικής επικοινωνίας

Το παιδί…

αποφεύγει την άμεση επαφή με τα μάτια
χρησιμοποιεί εκφράσεις του προσώπου που δεν ταιριάζουν με αυτό που λέει
δεν αντιλαμβάνεται τις εκφράσεις του προσώπου στους άλλους ανθρώπους, καθώς και τον τόνο της φωνής και τις χειρονομίες τους
κάνει πολύ λίγες χειρονομίες (όπως το να δείχνει κάπου)
αντιδρά ασυνήθιστα σε νέα αξιοθέατα, μυρωδιές, υφές και ήχους. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στους δυνατούς θορύβους
έχει ανώμαλη στάση του σώματος, επιδεικνύει αδεξιότητα, ή έχει εκκεντρικό τρόπο να κινείται (π.χ. περπατάει αποκλειστικά στις μύτες των ποδιών)
Τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού έχουν πρόβλημα να αντιληφθούν λεπτά λεκτικά συνθήματα και να χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος. Αυτό κάνει το “δούναι και λαβείν” της κοινωνικής αλληλεπίδρασης πολύ δύσκολο για εκείνα

Αυτισμός: Άλλα συμπτώματα

Το παιδί…

ακολουθεί μια αυστηρή ρουτίνα (π.χ. επιμένει στο να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή προς το σχολείο)
έχει δυσκολία προσαρμογής σε οποιεσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα ή στο περιβάλλον (π.χ. ξεσπάει αν τα έπιπλα αλλάξουν θέση στο σπίτι ή αν πάει για ύπνο σε μη-προκαθορισμένη/διαφορετική ώρα από το συνηθισμένο)
επιδεικνύει μια ασυνήθιστη σύνδεση/εξάρτηση σε παιχνίδια, ή παράξενα αντικείμενα, όπως κλειδιά, διακόπτες φωτός, ή λαστιχάκια
μανιωδώς βάζει στην σειρά τα πράγματα, ή τα τακτοποιεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο
μοιάζει να ασχολείται υπερβολικά με ένα στενό θέμα ενδιαφέροντος, που συχνά σχετίζεται με αριθμούς, ή σύμβολα (π.χ. απομνημονεύει και απαγγέλλει γεγονότα σχετικά με χάρτες, δρομολόγια τρένων, ή στατιστικά στα σπορ)
ξοδεύει μεγάλα χρονικά διαστήματα τακτοποιώντας τα παιχνίδια του με συγκεκριμένους τρόπους, ή βλέποντας κινούμενα αντικείμενα (όπως ένας ανεμιστήρας οροφής), ή εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο μέρος ενός αντικειμένου (όπως τις ρόδες ενός παιχνιδιού αυτοκινήτου)
Τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού έχουν συχνά περιορισμένη, άκαμπτη συμπεριφορά, δραστηριότητες και ενδιαφέροντα
Αυτισμός: Επιστημονικό ερωτηματολόγιο για τους γονείς
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Rutgers στο New Jersey έχουν αναπτύξει ένα ερωτηματολόγιο διάρκειας δύο λεπτών για τους γονείς, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους παιδίατρους -και όχι μόνο- να ανιχνεύσουν τον αυτισμό σε νήπια, τη στιγμή που η παρέμβαση μπορεί να είναι καθοριστική.

Το Ερωτηματολόγιο Ψυχολογικής Ανάπτυξης (PDQ-1), που αναπτύχθηκε στο Rutgers, έχει 88% πιθανότητα να προσδιορίσει σωστά το ποια παιδιά είχαν διαταραχή φάσματος αυτισμού.

Μερικά από τα ερωτήματα PDQ-1 που τίθενται στους γονείς περιλαμβάνουν το αν το παιδί δείχνει με το χέρι του ή κάνει χειρονομίες για να εξωτερικεύσει ενδιαφέρον ή προσοχή, αν ανταποκρίνεται στο όνομά του, αν απολαμβάνει ένα παιχνίδι με διαφορετικές εκφράσεις προσώπου, το αν συντάσσει προφορικές φράσεις και το αν νιώθει το πώς νιώθουν οι άλλοι γύρω του.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ: Κ. Χαρδαλιά, εμείς είμαστε από άλλο Θεό;

Newsteam 0 Comments

Για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταιγίδα «Ιανός» ενημερώθηκε αναλυτικά σε σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Π.Ε. Ζακύνθου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα συνεργεία της ΔΕΗ, με τις βλάβες να φθάνουν τις 650» ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ακόμα συμπλήρωσε ότι «το νησί δέχτηκε μια καιρική επίθεση, από την επίθεση αυτή δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα στο δίκτυο, και αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια μέσα στο χρόνο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες».

Στην συνέχεια, για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, (εξ αιτίας του οποίου για 48 ώρες μετά την καταιγίδα η Ζάκυνθος βρίσκεται στο σκοτάδι) δήλωσε ότι «χθες το μεσημέρι πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα, αλλά και δέντρα – και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις, θα αποκατασταθούν έως αύριο το πρωί».

Το παράπονο κατοίκου της περιοχής: Εμείς είμαστε από άλλο θεό;

Το «παράπονό» της εξέφρασε στον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος έκανε περιοδεία στην πόλη της Ζακύνθου, μια κάτοικος της περιοχής επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι είναι τόσες μέρες χωρίς ρεύμα. «Δεν έχουμε και νερό», επισήμανε η ίδια, ενώ τόνισε πως έχουν ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να φροντίσουν. Είπε πως τα ξενοδοχεία έχουν ρεύμα και νερό, ενώ τα σπίτια όχι. «Εμείς είμαστε από άλλον Θεό;», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό είμαστε εδώ», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως μόλις χτες δόθηκε άδεια για απόπλου, ώστε να φτάσουν στο νησί τα συνεργεία της ΔΕΗ. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως σήμερα θα υπάρξει αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση, στο μεγαλύτερο μέρος της.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Προσπάθησε να μη γελάσεις: Πόσο γκαντέμηδες είναι οι άνθρωποι

Newsteam 0 Comments

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση που απλώς τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Κάνεις ένα βήμα, σου σκίζεται το παπούτσι. Μετά προσέχεις λίγο παραπάνω για να μην το σκίσεις και πατάς ακαθαρσίες με το άλλο. Γυρνάς να δεις τι γίνεται και περνάει ένα αμάξι και σε κάνει μούσκεμα γιατί πέρασε με ταχύτητα από μια λακούβα γεμάτη νερό.

Επειδή δεν είναι κάθε μέρα έτσι, μπορείς να είσαι ήσυχος. Ωστόσο καλά θα κάνεις να έχεις τα μάτια σου 14 για να προσέχεις. Διότι μπορεί να σου συμβεί τίποτα το περίεργο, όπως στους τύπους του παρακάτω

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ! Οι μισές δόσεις μελλοντικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχουν προαγοραστεί από τις πλούσιες χώρες

Newsteam 0 Comments

Μια ομάδα πλούσιων χωρών, η οποία αντιπροσωπεύει το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει προαγοράσει τις μισές από τις δόσεις μελλοντικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Oxfam.

Η λογική των χωρών αυτών είναι να κάνουν προληπτικά προμήθειες από πολλούς ανταγωνιζόμενους παρασκευαστές με την ελπίδα ότι τουλάχιστον ένα από τα πειραματικά εμβόλια κατά της COVID-19 θα αποδειχθεί αποτελεσματικό.

Ωστόσο στην έκθεση αυτή υπογραμμίζεται με έμφαση η δυσκολία που θα έχει μια μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού να βρει εμβόλια την αρχική περίοδο της διάθεσής τους, την ώρα που ο μηχανισμός, ο γνωστός ως COVAX, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και έχει στόχο να διευκολύνει την αγορά και τη δίκαιη κατανομή στον κόσμο των εμβολίων που θα βρεθούν κατά του νέου κορωνοϊού, μποϊκοτάρεται από την Ουάσινγκτον και στερείται χρηματοδότησης.

Οι ΗΠΑ ήδη από τον Μάιο, ακολουθούμενες από τη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία κι άλλες χώρες, έχουν υπογράψει πολλά συμβόλαια που εγγυώνται εκ των προτέρων την παραγωγή και την παράδοση δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19, αν οι τρέχουσες κλινικές δοκιμές αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους. Οι Αμερικανοί θα παραλάβουν δόσεις ήδη από τον Οκτώβριο προκειμένου να είναι έτοιμοι να τις διανείμουν εντός ενός 24ώρου αφού λάβουν ενδεχομένως το πράσινο φως από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Ο όμιλος AstraZeneca, εταίρος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχει υπογράψει τα περισσότερα από αυτά τα συμβόλαια δημοσίως, αλλά και οι Sanofi, Pfizer, Johnson & Johnson, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, το κινεζικό εργαστήριο Sinovac και το ρωσικό ινστιτούτο Gamaleïa έχουν επίσης προπωλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις στον κόσμο, μερικές φορές υπό τη μορφή συμπράξεων με τοπικούς παρασκευαστές.

Σύμφωνα με την Oxfam, συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί με πέντε από αυτούς τους παρασκευαστές που βρίσκονται στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών για 5,3 δισεκ. δόσεις, το 51% για ανεπτυγμένες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ανωτέρω, όπως και η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ελβετία και το Ισραήλ (τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τα συμβόλαια για τα πειραματικά εμβόλια που δεν βρίσκονται ακόμη στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών).

Τα υπόλοιπα θα δοθούν σε αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ινδία (όπου βρίσκεται ο γιγάντιος όμιλος Serum Institute of India), το Μπανγκλαντές, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδονησία και το Μεξικό, σύμφωνα με την Oxfam.

Οι ΗΠΑ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (330 εκατ. κάτοικοι) έχουν κάνει κράτηση συνολικά 800 εκατομμυρίων δόσεων σε έξι παρασκευαστές και η ΕΕ (450 εκατ. κάτοικοι) έχουν αγοράσει τουλάχιστον 1,5 δισεκ. δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του AFP.

«Η ζωτικής σημασίας πρόσβαση (στα εμβόλια) δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το μέρος στο οποίο κατοικεί κάποιος ούτε από τα χρήματα που έχει», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του ο Ρόμπερτ Σίλβερμαν της Oxfam.

Ειδικοί της δημόσιας υγείας έχουν προτείνει πολλούς τρόπους παγκόσμιου καταμερισμού: ο ΠΟΥ θα ήθελε να δώσει σε κάθε χώρα ποσότητα ικανή για τον εμβολιασμό του 20% του πληθυσμού της, ενώ μια ομάδα ειδικών, που ασχολούνται με θέματα ηθικής φύσεως, πρότεινε να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες, στις οποίες ο ιός έχει στοιχίσει τη ζωή στους περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προσφέρουν κατ’ αρχάς το εμβόλιο σε όλους τους κατοίκους τους κι όχι μόνον στους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους. Αυτό τον εθνικισμό των εμβολίων έχουν καταδικάσει πολλοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, όπως και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Τα 10 πιο τρομακτικά τέρατα που δεν είναι… της φαντασίας μας

Newsteam 0 Comments

Έχουν προκαλέσει σημαντικές ψυχολογικές φοβίες. Έχουν χτίσει φρικιαστικούς μύθους γύρω από το όνομά τους. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ, αποδεικνύοντας πως μία από τις μεγαλύτερες πηγές τρόμου είναι η… ποικιλία της φύσης. Τα δέκα πλάσματα που ακολουθούν, προκαλούν το λιγότερο ανατριχίλες ή εφιάλτες, μόνο και μόνο με την ύπαρξή τους. Διαβάστε αν τολμάτε.

Ο φονικός κροκόδειλος

Ζυγίζει παραπάνω από έναν τόνο, έχει μήκος 6,5 μέτρα και τριγυρνά στα νερά των Φιλιππίνων, περιμένοντας την λεία που θα θρέψει το πελώριο σώμα του. Διόρθωση: Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε παρελθοντικό χρόνο για τον κροκόδειλο της συγκεκριμένης φωτογραφίας, καθώς αιχμαλωτίστηκε από ντόπιους με ειδικές παγίδες και αποτελεί τον μεγαλύτερο κροκόδειλο που έχει πιαστεί ζωντανός. Τα τελευταία χρόνια, ένα νεκρό παιδί, ένας αγνοούμενος ψαράς, ακόμη και νεροβούβαλοι συγκαταλέγονται στα πιθανά θύματά του, γι’ αυτό και οι εκατό άνδρες που χρειάστηκαν για να μεταφέρουν το κουφάρι του δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου για τον θάνατό του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός ο κροκόδειλος δεν ήταν ο μόνος του είδους του.

Το γιγαντιαίο καλαμάρι

Σε αντίθεση με τον πιο πάνω κροκόδειλο, το τεράστιο καλαμάρι δεν έχει ποτέ αιχμαλωτιστεί ζωντανό. Αυτό το είδος καλαμαριού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 14 μέτρα σε μήκος και τον ένα τόνο σε βάρος, ενώ διαθέτει οκτώ χοντρά «άκρα», άλλα δύο πιο μακριά πλοκάμια και μάτια διαμέτρου 10 εκατοστών. Ο τρόμος και η παραφιλολογία γύρω από αυτά τα πλάσματα δεν ξεκινά από τις «20.000 λεύγες υπό την θάλασσα», αλλά «τρομαγμένες» μαρτυρίες συναντώνται και αιώνες πριν. Ευτυχώς για τους κοινούς κολυμβητές, το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν βγαίνει πολύ συχνά στην επιφάνεια.

Η αράχνη που τρώει πουλιά

Το όνομά της τα λέει όλα: Ταραντούλα Γολιάθ. Αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αραχνοφοβίας και μπορεί να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο κολιμπρί για κολατσιό. Φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά σε μήκος, πιάνει τα θύματά της σε μεταξένιο ιστό και στην συνέχεια χύνει το δηλητήριό της. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουν σημειωθεί ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της και το τσίμπημά της για τα ανθρώπινα δεδομένα να μην θεωρείται φονικό, αλλά αυτό δεν μας κάνει να θέλουμε να την επιλέξουμε για κατοικίδιο.

Το πορτογαλέζικο «man-of-war»

Η εμφάνισή του ξεγελά, καθώς μοιάζει με μια υδάτινη φούσκα. 10.000 Αυστραλοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί του κάθε χρόνο ωστόσο έμαθαν πολύ καλά τι είναι το συγκεκριμένο πλάσμα: Πρόκειται για «αποικιακό» οργανισμό με πολλά «στρώματα», εκ των οποίων το μεγαλύτερο περιέχει αέρια και δηλητήριο, που καλό είναι να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα μας. Η αντιμετώπιση του τσιμπήματος περιλαμβάνει αλατόνερο και διαφέρει από αυτή του τσιμπήματος κοινής μέδουσας. Το πλάσμα αυτό πήρε το όνομά του από τα παλαιού τύπου πολεμικά πλοία «Man-of-War», με τα οποία μοιάζει η μεγάλη τους κύστη.

Ο Αυτοκρατορικός σκορπιός

Συναντάται κυρίως στην Δυτική Αφρική και αποτελεί απτό παράδειγμα της ρήσης «τα φαινόμενα απατούν». Μπορεί το μέγεθός του (φτάνει τα 20 εκατοστά), το μαύρο χρώμα του και οι δαγκάνες του να μοιάζουν απειλητικές, αλλά στην πραγματικότητα, το είδος αυτό που σπέρνει τόσο πανικό με την όψη του είναι άκακο. Μάλιστα, πολλοί υιοθετούν αυτοκρατορικούς σκορπιούς ως κατοικίδια και τα τρέφουν με τριζόνια, σκουλήκια και… ποντικάκια.

Η νυχτερίδα-βαμπίρ

Περιμένουν υπομονετικά να κοιμηθούν τα κοπάδια των ζώων, και στην συνέχεια με τα κοφτερά τους δόντια ανοίγουν ένα κομμάτι δέρματος και περιμένουν να τρέξει το αίμα με το οποίο τρέφονται. Μπορεί να μην έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους, αλλά οι νυχτερίδες-twilight που συναντώνται στην Νότια Αμερική θεωρούνται επικίνδυνες γιατί μεταφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό ένα σωρό μικρόβια και ασθένειες.

Ψάρια-γίγαντες

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία ψάρια κυκλοφορούν στα νερά της Γης και διεκδικούν τον τίτλο του μεγαλύτερου «λεπιοφόρου» οργανισμού. Το είδος oarfish φτάνει τα 17 μέτρα και όταν απειλείται με θάνατο βγαίνει προς την επιφάνεια όπου επιπλέει, γεγονός στο οποίο οφείλεται ο μύθος των φιδίσιων τεράτων της θάλασσας που συναντάται σε κάποιους πολιτισμούς. Το βραζιλιάνικο arapaima από την άλλη είναι το μεγαλύτερο ψάρι που έχει βρεθεί σε γλυκά νερά και συχνά ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος. Το ψάρι με το «φιδίσιο» κεφάλι –εξ ου και το όνομα sneakhead, τέλος, ζει στις ακτές της νοτιοανατολικής Ασίας και είναι πολύ επιθετικό με όσους απειλούν τα νεογνά του. Μπορεί μάλιστα να περπατήσει μέχρι και στην στεριά με τα απαλά του λέπια και να ζήσει με αέρα για ένα μικρό διάστημα. Με άλλα λόγια, μην το πειράξετε: Θα έρθει να σας βρει.

Το «σατανικό» Box Jellyfish

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας ίσως να μην τρομάζει με την… pop ονομασία του, αλλά αν διαβάσετε παρακάτω, εγγυόμαστε πως δεν θα θέλετε να κολυμπήσετε στα τροπικά νερά του Ινδο-Ειρηνικού ωκεανού όπου ζει – για να μην πούμε πως θα διστάζετε να μπείτε μέχρι και στην μπανιέρα σας. Η συγκεκριμένη μέδουσα ή θαλάσσια σφήκα διαθέτει πλοκάμια, καθένα από τα οποία έχει 5.000 κύτταρα έτοιμα να τσιμπήσουν. Το δηλητήριό τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο τοξικές ουσίες του πλανήτη, ενώ όταν έρθουν σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό παραλύουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος που τα θύματα ικετεύουν να ακρωτηριαστούν, ενώ συχνά δεν προλαβαίνει καν να συμβεί αυτό καθώς η ένταση και ο πόνος προκαλούν ανακοπή καρδιάς. Γίνεται χειρότερο; Γίνεται: Η θαλάσσια σφήκα είναι σχεδόν διάφανη και τα θύματά της πέφτουν πάνω της χωρίς ποτέ να την δουν. Η μόνη σας ελπίδα απέναντι στο… θεριό είναι να πιάσετε φιλίες με θαλάσσιες χελώνες. Τα συμπαθή αυτά πλάσματα έχουν ανοσία στο δηλητήριό τους και θεωρούν τα φονικά αυτά όντα πολύ νόστιμο μεζέ.

Ο πύθωνας της Βιρμανίας

Το μέγεθος αναμφίβολα μετράει. Όταν μάλιστα πρόκειται για γιγάντιο φίδι που φτάνει τα 15 μέτρα σε μήκος και τον μισό τόνο σε βάρος, όχι απλώς μετράει αλλά προκαλεί πολλαπλές ανατριχίλες. Ο απλός μηχανισμός επίθεσης του πύθωνα λειτουργεί ως εξής: Πιάνει το θύμα του με τα κοφτερά του δόντια, τυλίγει το σώμα του γύρω από αυτό και απλώς σφίγγει. Το θύμα πεθαίνει από ασφυξία και τότε ο πύθωνας το καταπίνει… αμάσητο χάρη στα ελαστικότατα σαγόνια του. Κι αν μπορούμε να θεωρήσουμε την κατηγοριοποίηση του βιρμανικού πύθωνα στα απειλούμενα είδη καλά νέα, όταν βρεθούμε σε κάποια σκοτεινή γωνιά της ζούγκλας και τον συναντήσουμε απέναντί μας, σίγουρα δεν θα είναι εκείνος το απειλούμενο είδος.

Η περίπτωση της Nessie

Το 1934, ένας γιατρός από την Σκωτία τραβά την συγκεκριμένη φωτογραφία και έκτοτε ο μύθος για το τέρας του Λοχ Νες έχει αποκτήσει… τερατώδεις διαστάσεις. Πρόκειται για τα 15 λεπτά δημοσιότητας του γιατρού, που χάρη σε καλά τοποθετημένα κούτσουρα στην σκοτσέζικη λίμνη πολλαπλασιάστηκαν ή όντως ένα τέρας που μοιάζει με μίνι βροντόσαυρο έφερε δικαίως μεγάλο κύμα τουρισμού προς το νησί; Οι έρευνες, τα σόναρ και η επιστήμη επιλέγουν κατηγορηματικά την πρώτη εκδοχή, όμως η τρέλα γύρω από την Nessie υπήρξε τόσο μεγάλη κατά τον 20ο αιώνα, που το διάσημο τέρας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Βρήκε το τηλέφωνό του στην ζούγκλα, γεμάτο selfies πιθήκων!

Newsteam 0 Comments

Ο Ζάκριτζ Ρότζι ξύπνησε ένα πρωί στο σπίτι του στη Μαλαισία και εξεπλάγη όταν ανακάλυψε ότι το κινητό του δεν ήταν εκεί που το έβαλε το προηγούμενο βράδυ. Υπήρχε μόνο η θήκη του τηλεφώνου.

«Νόμιζα ότι ήταν κάποιο παράξενο είδος ληστείας», είπε ο Ρότζι.

Αποδείχθηκε ότι πράγματι υπήρξε ληστεία. Αλλά αυτό που δεν θα μπορούσε ποτέ να μαντέψει ο Ρότζι είναι ποιος θα ήταν ο ένοχος.

Ο Ρότζι έψαξε παντού για το τηλέφωνο, σε περίπτωση που το είχε τοποθετήσει κάπου που δεν θυμόταν, αλλά δεν το βρήκε.

«Ζήτησα τότε από τον αδερφό μου να μου τηλεφωνήσει, ενώ έψαχνα το κινητό στην αυλή μου», είπε ο Ρότζι. «Άκουσα τον ήχο κλήσης κοντά στη ζούγκλα πίσω από το σπίτι μου».

Εκεί, στη ζούγκλα, ο Ρότζι βρήκε τη συσκευή – και πάνω του, στοιχεία για τον κλέφτη που προφανώς μπήκε από κάποιο ανοιχτό παράθυρο.

Σύμφωνα με το Thedodo.com, το τηλέφωνο είχε πέσει σε λάσπη και αυτό του προκάλεσε κάποια εσωτερική ζημιά. Αλλά για καλή τύχη του Ρότζι δούλευε ακόμα.

«Άνοιξα τη γκαλερί φωτογραφιών και έπαθα πλάκα. Όλα ήταν εκεί», είπε ο Ρότζι.

Ένας πίθηκος, όπως φαίνεται, ήταν αυτός που έκλεψε το τηλέφωνο του Ρότζι – και δεν δίστασε να το χρησιμοποιήσει.

«Πιστεύω ότι ο πίθηκος έχει κάποιες σοβαρές δεξιότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν. Είναι υπέροχο», δήλωσε γελώντας ο Ρότζι.

Assalammualaikum. Alhamdulillah phone saya dah jumpa. Rupanya bukan kena curi dengan pencuri atau toyol ke apa. Ini…

Δημοσιεύτηκε από Zackrydz Rodzi στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ιαπωνία: Το πρώτο επανδρωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο… πέταξε

Newsteam 0 Comments

Το επανδρωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο με ένα πιλότο, που ονομάζεται SD-03, πραγματοποίησε μια πτήση περίπου τεσσάρων λεπτών.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο CEO της εταιρείας, Tomohiro Fukuzawa, ανέφερε ότι στόχος είναι το SD-03 να βγει στην παραγωγή.

O Tomohiro Fukuzawa υποστηρίζει πως η εταιρεία οραματίζεται μία κοινωνία όπου «τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι προσβάσιμα και εξυπηρετικά μέσα μεταφοράς», και οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν έναν ασφαλή και άνετο νέο τρόπο ζωής. Το SD-03 είναι το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, που απογειώνεται και προσγειώνεται καθέτως, σύμφωνα με την εταιρεία του και καταλαμβάνει τόσο χώρο όσο δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Έχει οκτώ κινητήρες όπου το καθιστούν ασφαλές σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η Sky Drive Inc. φιλοδοξεί ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα γίνει κομμάτι της καθημερινής ζωής. Περισσότερες πτήσεις, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Η εταιρεία ευελπιστεί πως το όχημα θα βγει στην παραγωγή το 2023.

Διάβασε το »

Εικονες αποκαλυψης στην κεφαλονια! εξαφανίστηκαν αυτοκίνητα και σπίτια [αποκλειστικες φωτο]

Newsteam 0 Comments

Εικόνες που βλέπουμε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας έρχονται από την Άσο της Κεφαλλονιάς. Το φημισμένο χωριό του νησιού πλέον βρίσκεται κυριολεκτικά θαμμένο κάτω από τόνους λάσπης, πετρών και άλλων φερτών υλικών.

Τα αυτοκίνητα στους δρόμους έχουν καλυφθεί έως τις οροφές τους, ενώ τα μηχανάκια εξαφανίστηκαν κάτω από τα φερτά υλικά.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το ΜΑΚΕΛΕΙΟ:

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Η φωτογράφος ζήτησε από το γαμπρό να φιλήσει τη νύφη – Τότε το παρανυφάκι έκανε το απίστευτο

Newsteam 0 Comments

Η πιο σημαντική στιγμή σε έναν γάμο που περιμένουν πως και πως τόσο ο γαμπρός και η νύφη όσο και οι καλεσμένοι είναι το πρώτο φιλί. Απ’ ότι φαίνεται αυτό το πρώτο φιλί περίμενε εν αγωνίως και το παρανυφάκι σε αυτό το γάμο.

Ιστορίες από γάμους κυκλοφορούν αμέτρητες, σίγουρα όμως κάτι αντίστοιχο με αυτό δεν έχουμε ξαναδεί.

Αυτό το 4χρονο κοριτσάκι είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ που θα γινόταν παρανυφάκι που από νωρίς το πρωί έκανε ακριβώς ότι και η νύφη. Όταν λοιπόν ντύθηκε με το λευκό της φορεματάκι κι έβαλε τα λουλούδια στα μαλλιά της ένιωθε σαν να είναι νύφη κι εκείνη και φυσικά με αντίστοιχο γαμπρό ένα 3χρονο αγοράκι.

Η χαριτωμένη μικρή είναι η κόρη της νύφης κι απ’ ότι φαίνεται ήθελε να κλέψει λίγη δόξα από τη μαμά της. Όταν το ζευγάρι έβγαζε τις αναμνηστικές φωτογραφίες, τους ζητήθηκε να φιληθούν. Στο άκουσμα της φράσης “να φιληθεί το ζευγάρι”, η χαριτωμένη μικρή δεν έχασε ευκαιρία και φίλησε τον… μικρό γαμπρό αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν η μικρή ρωτήθηκε για την εμπειρία της και εκείνη είπε με χαρά και καμάρι “ήμουν το καλύτερο παρανυφάκι του κόσμου”!

 

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Καλάσνικοφ ΑΚ-12: Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του υπερ-όπλου

Newsteam 0 Comments

Το Καλάσνικοφ (Kalashnikov)ΑΚ-12 είναι το κύριο προσωπικό όπλο του πεζικού και άλλων μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχεδιάστηκε το 2011 από τον Όμιλο «Καλάσνικοφ» και τέθηκε σε επιχειρησιακή χρήση στον ρωσικό στρατό στα τέλη του 2018.

Το 2019 άρχισε η μαζική παραγωγή του ενώ από τον Αύγουστο του 2020 ξεκίνησαν και οι εξαγωγές σε άλλες χώρες.

Τα χαρακτηριστικά του Καλάσνικοφ ΑΚ-12:

Αυξημένη ακρίβεια και πυκνότητα βολής από διαφορετικές θέσεις
Δυνατότητα εγκατάστασης συσκευής για βολή χαμηλού θορύβου και χωρίς φλόγα
Λειτουργίες βολής: μεμονωμένες βολές, αυτόματη πυροδότηση, ριπή με αποκοπή δύο βολών
Δυνατότητα εγκατάστασης διάφορων συστημάτων σκοπευτικών
Δυνατότητα εγκατάστασης εκτοξευτή χειροβομβίδων των 40 mm κάτω από την κάννη

Επίσης:

Ικανότητα εκτέλεσης αποτελεσματικής βολής ακόμη και αφού λερωθεί, βραχεί ή παρουσιάσει μηχανικές βλάβες
Δυνατότητα εγκατάστασης ξιφολόγχης
Ο χειροφυλακτήρας δεν αγγίζει την κάννη, δεν θερμαίνεται και δεν παραμορφώνεται κατά τη βολή
Δυνατότητα βολής με διπλωμένο κοντάκι

Διάβασε το »

Πότε να μην τρως μαϊντανό: Οι παρενέργειες που πρέπει να ξέρεις

Newsteam 0 Comments

Είναι αρωματικός και γεμάτος βιταμίνες. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που καλό είναι να μην τρως μαϊντανό. Ποιες είναι αυτές και γιατί;

Θεωρητικά, ο μαϊντανός ταιριάζει με όλα τα φαγητά! Και πιθανότατα αυτό ισχύει και στην πράξη. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που είναι πιο ασφαλές να περιορίσεις την κατανάλωσή του, αν και αναφερόμαστε κυρίως σε συμπληρώματα που περιέχουν μαϊντανό και όχι τόσο στην προσθήκη του στο φαγητό.

Πότε να μην τρως μαϊντανό σε μεγάλες ποσότητες:

Στην εγκυμοσύνη

Στην εναλλακτική ιατρική ο μαϊντανός θεωρείται πως έχει εμμηναγωγές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας. Προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα με τον μαϊντανό που θα προσθέσεις στο φαγητό ή τη σαλάτα, απόφυγε όμως φαγητά με μεγάλες ποσότητες όπως το ταμπουλέ, η μαϊντανοσαλάτα ή smoothies που τον έχουν ως βασικό υλικό.

Αν ακολουθείς αγωγή με αντιπηκτικά

Ο μαϊντανός περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Κ, που ρυθμίζει το μεταβολισμό του ασβεστίου στο σώμα και είναι βασικό συστατικό για την πήξη του αίματος. Και παρότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική βιταμίνη για την υγεία μας, εάν παίρνεις αντιπηκτικά ίσως δεν τους επιτρέπει να δράσουν όπως πρέπει. Σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να μην τρως μαϊντανό σε μεγάλη ποσότητα καθώς και άλλα λαχανικά που περιέχουν αρκετή βιταμίνη Κ όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και η λαχανίδα.

Τι άλλο να ξέρεις για τον μαϊντανό και την υγεία σου

Διαβήτης: Ο μαϊντανός μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Εάν παίρνεις ινσουλίνη ή/και παθαίνεις υπογλυκαιμίες, συζήτησε με τον γιατρό σου αν είναι ασφαλές να τρως μαϊντανό.

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε νάτριο που σημαίνει ότι αυξάνει την κατακράτηση υγρών στο σώμα. Εάν έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση η κατακράτηση υγρών μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Πρόκειται να κάνεις χειρουργική επέμβαση: Εξαιτίας της βιταμίνης Κ που περιέχει, η μεγάλη κατανάλωση συμπληρώματος μαϊντανού μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Η Θεία Κοινωνία στο στόχαστρο και τα νέα μέτρα στις εκκλησίες

Newsteam 0 Comments

Στο προσκήνιο είναι και πάλι το θέμα της Θείας Κοινωνίας,

καθώς τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται και οι φωνές που ζητούν επιπλέον περιορισμούς στις εκκλησίες πληθαίνουν. Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη, που τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, ή υπέρ της χρήσης διαφορετικών κουταλιών. Όπως ήταν φυσικό, η θέση αυτή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση Ιεραρχών, που βλέπουν το θέμα να ανασύρεται εκ νέου.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι μελετώνται αρκετά μέτρα, το θέμα της Θείας Κοινωνίας είναι οριζόντιο και θα δεν έχει καν τεθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Τόσο Θεία κοινωνία, ο τρόπος μετάδοσής της, τα μέτρα στους ναούς και κυρίως η χρήση μάσκας, αλλά και η στάση της Εκκλησίας στην πανδημία αναμένεται να απασχολήσουν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκληθεί από 6 έως 8 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα και οι προβλεπόμενες αποστάσεις, και με δεδομένο ότι αποκλείστηκε η εξ αποστάσεως συνεδρίαση, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πεντέλη.

Διάβασε το »

ΚΙ ΟΜΩΣ! Πότε ο πύργος της Πίζας γέρνει… λιγότερο;

Newsteam 0 Comments

O Πύργος της Πίζας είναι το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Ιταλικής πόλης της Πίζας και είναι γνωστός παγκοσμίως για την ακούσια κλίση του.

Η κλίση του Πύργου άρχισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και οφειλόταν στην ανεπαρκή θεμελίωση πάνω στο έδαφος, καθώς ήταν πολύ μαλακό με αποτέλεσμα να αδυνατεί να υποστηρίζει το βάρος της υποδομής. ‘Hδη κατά τις δεκαετίες πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής, η κλίση αυξήθηκε και συνέχισε να αυξάνεται σταδιακά μέχρι τη σταθεροποίηση του Πύργου (και την εν μέρει διόρθωση του) από προσπάθειες που καταβλήθηκαν στα τέλη του 20ου και αρχές του 21ου αιώνα.

Υπάρχει μια εποχή όπου οι πέτρες στο έδαφος διαστέλλονται και έτσι ανασηκώνονται, ανεβάζοντας τον πύργο πιο ψηλά! Και αυτή η εποχή είναι το καλοκαίρι.

Μετά από μια περίοδο ενίσχυσης της υποδομής (1990-2001), ο πύργος υπόκειται σε σταδιακή αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του, προκειμένου να επισκευαστεί η ορατή ζημιά, κυρίως η διάβρωση και η αμαύρωση του. Τα σημάδια αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα, λόγω της ηλικίας του πύργου και της έκθεσης του σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Νεκρή μια 17χρονη μετά από τροχαίο με μηχανή στην Κέρκυρα

Newsteam 0 Comments

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μια 17χρονη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, το τροχαίο σημειώθηκε στον εσωτερικό δρόμο στην Καλλιθέα Καναλιών από Μαρκάτο προς ΕΡΤ.

Η μηχανή που οδηγούσε η 17χρονη, για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους, εξετράπη της πορείας της ενώ δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Διάβασε το »

ΑΘΑΝΑΤΟ ελληνικό δημόσιο! Ζητούν να ΜΗΝ καταργηθεί το… φαξ στις δημόσιες υπηρεσίες!

Newsteam 0 Comments

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία ζητάει να μην καταργηθεί το φαξ στο Δημόσιο!

Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα -για να μην τη χαρακτηρίσουμε μνημειώδη- η ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κρήτης, που ζητάει να μην καταργηθεί το φαξ στις δημόσιες υπηρεσίες.

Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι το φαξ είναι η μόνη μέθοδος που αποκλείει την παραποίηση του όποιου εγγράφου αποστέλλεται, υποστηρίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια, θα μετατραπούν όλοι σε ζόμπι στο γυαλί της οθόνης τους…

Ιδού η… ενδιαφέρουσα ανακοίνωση:

«Σε όλο τον Δυτικό κόσμο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε όλες τις υπηρεσίες και δομές της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες, αλλά και μεταξύ των υπηρεσιών, υπάρχει και παρατίθεται ο αριθμός διαβίβασης εγγράφων μέσω Fax. Ασφαλώς βέβαια η ελληνική κυβέρνηση έχει την ικανότητα να αφαιρέσει και να προσθέσει στην 4ετία της, αυτοτελώς και χωρίς απολογία ότι αυτή θα αποφασίσει, σωστό ή λάθος και τώρα, την αφαίρεση του Fax μεταξύ των υπηρεσιών της και για τους πολίτες.

Το πρόβλημα μας είναι τα επικαλυπτόμενα λάθη της μίας από την άλλη κυβέρνηση και η εκάστοτε αντιπολίτευση να είναι χωρίς άποψη με μισθοδοτούμενο εισιτήριο στο απελπιστικά άδειο θέατρο της αίθουσας του κοινοβουλίου μας, όπως όλοι ξέρουμε!

Ο αποκλεισμός διάθεσης και χρήσης Fax στις Δημόσιες Υπηρεσίες θα αποτελέσει εφαρμογή κόντρα στα ισχύοντα σε όλο τον Δυτικό κόσμο, εκπυρήνωση του μισού πυρήνα της υποχρέωσης της Δημόσιας Διοίκησης, με το επιχείρημα ”μόνο ηλεκτρονικά”.

Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ, ΜΟΝΟ μέσω FAX
(ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ – ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ – ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ !!!)

Η αφαίρεση της χρήσιμης και ασφαλούς δυνατότητας, όπως έχει κριθεί και διατηρείται ως απαραίτητο παγκοσμίως και στην Κίνα και στις Ασιατικές χώρες και στο διαδικτυακό εμπόριο ακόμα, ύπαρξης του Fax, που το περιλαμβάνουν όλοι που διαθέτουν υπηρεσίες και προϊόντα, όπως και όλοι οι οργανισμοί της Ε.Ε., είναι πρόταση αναπηρίας των υποχρεώσεων Κράτους Πολίτη, μοναδική παγκοσμίως πρόταση και βούληση εφαρμογής, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μπορεί να είναι Νέο στο υπεσχημένο ΝΕΟ, αλλά δεν είναι και ορθό, ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΩΠΟ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!!! Ας ρωτηθούν και οι Ευρωβουλευτές διατέλεσαν στην Ευρωβουλή και τα γνωρίζουν.

Το over quota θα συμβαίνει όπως και η διακοπή σύνδεσης ίντερνετ. Αλλά και για καμία περίπτωση και χωρίς ποτέ έντυπο στα χέρια τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και λειτουργοί στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια, θα μετατραπούν όλοι σε ζόμπι στο γυαλί της οθόνης τους.

Ζητούμε από τον ικανής πορείας και ικανό κο Πιερακάκη:

Να μην επιβληθεί κατάργηση του Fax.

Να επαναφερθεί η επιτροπή αποζημίωσης του πολίτη που ζήτησε ο Συνήγορος του Πολίτη».

Διάβασε το »

Keanu Reeves: Η ανθρωπότητα πρόκειται να απελευθερωθεί από το Matrix

Newsteam 0 Comments

Έρχεται ένας πόλεμος που θα διαμορφώσει το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης και τον κόσμο που αφήνουμε για τα παιδιά μας, σύμφωνα με τον Keanu Reeves, ο οποίος λέει ότι είναι “ήσυχα αισιόδοξος” για το μέλλον επειδή “η ανθρωπότητα δείχνει σημάδια εξόδου από το Μάτριξ”.

Στο σετ του νέου Super Bowl commercial για το Sqarespace, γυρισμένο στην έρημο Mojave, “Η ανθρώπινη φυλή έχει υποδουλωθεί για χιλιάδες χρόνια”, δήλωσε ο Keanu Reeves ενώ κινηματογραφούσε, όπως αποδίδεται, εξηγώντας ότι “έχουμε φυλακιστεί σε μια ψυχική φυλακή από σκοτεινές ελίτ και μυστικές κοινωνίες που έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας καταστείλουν και να μας κάνουν να αποφύγουμε να αγγίξουμε τη δυναμική μας.”

Όμως, ο κινηματογραφικός αστέρας του John Wick και του Matrix, λέει ακόμα ότι η «μήτρα» του πραγματικού κόσμου αρχίζει να σπάει. Εξηγώντας ότι έχει σπουδάσει αρχαία κείμενα, συμπεριλαμβανομένων των Vedanta και Upanishads, και μαθαίνοντας για τη φύση της πραγματικότητας, ο Keanu δήλωσε:

«Ναι, φυσικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο να συμβαδίσουν με τις Kardashians, αλλά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει ξυπνήσει. Το σημαντικότερο είναι ότι τώρα διεξάγεται ένας πόλεμος μεταξύ των ανώτατων κυρίων μας και εκείνων που θέλουν να μας ελευθερώσουν”.

Ποιο είναι το Μάτριξ; Ο Keanu Reeves λέει ότι είναι ένα ολογραφικό σύμπαν που μας προβάλλουν όσοι θέλουν να μας ελέγξουν. Η ανθρωπότητα καταστέλλεται και ελέγχεται με αυτόν τον τρόπο για χιλιετίες. Πιστεύουμε ότι είναι πραγματικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο μια ταινία που αναπαράγεται στη συλλογική συνείδηση, που παρουσιάζεται ως “πραγματικότητα”.

Μερικοί από τους πλουσιότερους και πιο σημαίνοντες ανθρώπους στον κόσμο είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε προσομοίωση υπολογιστή. Τουλάχιστον δύο από τους τεχνολογικούς δισεκατομμυριούχους της Silicon Valley εισπράττουν χρήματα σε προσπάθειες να βγάλουν τους ανθρώπους από την προσομοίωση που πιστεύουν ότι ζούμε.

Ένας είναι ο Elon Musk, που πιστεύει ότι οι πιθανότητες να μην ζούμε σε μια μηχανογραφική προσομοίωση Μάτριξ είναι “δισεκατομμύρια προς ένα”.

Εδώ είναι μια συνέντευξη, στην οποία μιλάει για αυτό το θέμα:

“Πολλοί άνθρωποι στη Silicon Valley έχουν εμμονή με την υπόθεση προσομοίωσης, το επιχείρημα ότι αυτό που βιώνουμε ως πραγματικότητα είναι πραγματικά κατασκευασμένο σε έναν υπολογιστή”, γράφει ο Tad Friend του “The New Yorker”.

“Δύο τεχνολόγοι δισεκατομμυριούχοι έχουν πάει τόσο μακριά ώστε να εμπλέκουν κρυφά τους επιστήμονες να δουλέψουν για να μας βγάλουν από την προσομοίωση”.

Αλλά ο Keanu Reeves πιστεύει ότι τα αγόρια της Silicon Valley έχουν κάνει κάτι λάθος για να ξεφύγουμε από το Μάτριξ. Έχει μια συμβουλή για τους δισεκατομμυριούχους: Βάλτε τα πορτοφόλια σας πίσω στις τσέπες σας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα ή τους υπολογιστές. Πρόκειται για μια πνευματική αλλαγή που πρέπει να λάβει χώρα, όχι για «χάκερ».

Σύμφωνα με τον Keanu, αυτή η πνευματική αλλαγή ήδη λαμβάνει χώρα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από άσκοπους πολέμους, ολοκληρωτική ηγεσία και αυταρχικό έλεγχο. Οι άνθρωποι ξυπνούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή.

“Νομίζω ότι οι άνθρωποι φοβήθηκαν πραγματικά ότι ο κόσμος θα τελειώσει, ξέρεις, πολύ σύντομα. Ένιωσα ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο. Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα ότι μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας από τις σκοτεινές δυνάμεις του κόσμου. Απλά ανοίξτε τα μάτια σας για ένα λεπτό και κοιτάξτε γύρω από το τι συμβαίνει. Είναι εκπληκτικό. Άνθρωποι όπως ο Trump ανυψώνουν το πέπλο σε ένα εκπληκτικό δίκτυο διασυνδεδεμένων χειρισμών.”

«Με κάποιους τρόπους, επιτρέπεται στην ανθρωπότητα να ξυπνήσει από το ύπνο της και να δει ότι οι ίδιοι λίγοι άνθρωποι, οι ίδιες μυστικές κοινωνίες, η Νέα Παγκόσμια Τάξη, ελέγχουν ενεργά τη ζωή μας και καταστέλλουν την αληθινή μας ικανότητα».

«Είναι καιρός να ξανακερδίσουμε την άπειρη δύναμή μας και να ανοίξουμε τις πόρτες της ψυχικής φυλακής που μας ώθησαν να χτίσουμε μέσα τους εαυτούς μας. Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε, αλλά είναι καιρός να περπατήσουμε προς το φως της ελευθερίας»

Πηγή: diadrastika.com

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Τι συμβαίνει στη Δανία αν δεν έχεις παντρευτεί μέχρι τα 25

Newsteam 0 Comments

Πολλές παραδόσεις είναι καλό να μην χάνονται. Ακόμα κι αν είναι λίγο παράξενες. Όπως αυτή που διατηρείται στη Δανία, όταν κάποιος κλείσει τα 25 του και δεν έχει ακόμα παντρευτεί.

Τα 25α γενέθλια συνήθως γιορτάζονται με αρκετό αλκοόλ και μεγάλη παρέα φίλων.

Στη Δανία πάλι, αν κάποιος τα κλείσει και δεν έχει ανταλλάξει γαμήλιους όρκους, αναγκάζεται να υποστεί μια επίθεση με κανέλα. Οι φίλοι παίρνουν τον εορτάζοντα τον βάζουν σε μια καρέκλα κι αφού του βάλουν μια μάσκα στα μάτια αρχίζουν να του πετούν κανέλα, η οποία συνοδεύεται από νερό ή αυγά, ώστε να κολλήσει στο σώμα.

Και αυτό δεν γίνεται μια φορά, αφού τον βάζουν να πλυθεί και ξαναρχίζουν από την αρχή. Σταματούν μόνο όταν τους τελειώσει η κανέλα και μόνο τότε, βγαίνουν σε κάποιο μπαρ ή κλαμπ για να γιορτάσουν με πιο συνηθισμένο τρόπο.

Η συγκεκριμένη παράδοση κρατά εδώ και αιώνες. Από τότε που οι έμποροι μπαχαρικών γύριζαν όλη τη χώρα και λόγω των ταξιδιών τους παρέμεναν εργένηδες, επειδή δεν έμεναν ποτέ σε ένα μέρος για αρκετό καιρό ώστε να «νοικοκυρευτούν».

Πολλοί από αυτούς δεν έβρισκαν ποτέ ταίρι, κι έτσι τους φώναζαν «Pebersvends», δηλαδή «άνδρες του πιπεριού». Οι γυναίκες που έμεναν άγαμες, από την άλλη, αποκαλούνταν «κόρες του πιπεριού».

Βέβαια, κανείς δεν θεωρεί αναγκαίο στη Δανία να παντρευτεί κάποιος μέχρι τα 25 του. Η μέση ηλικία γάμου στη χώρα είναι 34,5 για τους άνδρες και 32 για τις γυναίκες. Άρα, η επίθεση με την κανέλα δεν θεωρείται τιμωρία, αλλά απλά μια ευκαιρία να κάνεις πλάκα σε κάποιον φίλο αλλά και να διατηρήσεις μια παράδοση αιώνων.

Διάβασε το »

Ιανός: Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών από τον ΔΕΔΔΗΕ

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ:

Στην Κεφαλονιά συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων έχοντας επανηλεκτροδοτήσει κρίσιμες υποδομές όπως τα αντλιοστάσια, το αεροδρόμιο καθώς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα Ομαλά. Επιπλέον έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι περιοχές της Σάμης, Προκοπάτα και Ροζάτα.

Στην Ιθάκη τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ η μετάβαση του επιπλέον τεχνικού προσωπικού του με οχήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό πραγματοποιείται αυτή την ώρα, καθώς δεν εκτελέστηκε το πρωϊνό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο από την Κυλλήνη, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να ακολουθήσουν εναλλακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση από το λιμάνι της Πάτρας. Η ενισχυμένη ομάδα τεχνικού προσωπικού θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια τις επόμενες ώρες για την επανηλεκτροδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών του νησιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην Καρδίτσα περισσότερο από το 40% της πόλης έχει ήδη επανηλεκτροδοτηθεί, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί υπόγειοι υποσταθμοί της πόλης είναι πλημμυρισμένοι, με αποτέλεσμα εκτός από την άντληση των υδάτων να απαιτείται και επιπλέον χρόνος για την πλήρη αποστράγγισή τους προκειμένου να ηλεκτριστούν. Στην περιοχή βρίσκονται ενισχυμένες τεχνικές δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ από τις γύρω περιοχές.

Στη Ζάκυνθο, όπου έχει επανηλεκτροδοτηθεί μεγάλο μέρος των περιοχών που επλήγησαν, συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την επανηλεκτροδότησή τους έως το βράδυ, στις περιοχές Τραγάκι, Κυψέλη, Κάτω, Μέσω και ‘Ανω Γερακάριο, Αγ. Δημήτριο, Καλλιθέα, Πηγαδάκια, Καταστάρι και Ορθωνιές,

Εκτεταμένες ζημιές παρουσιάζει το Δίκτυο στις περιοχές Αλυκές, Αλυκανάς, Μέσω και ‘Ανω Βολίμα, Αναφωνήτρια, Μαριές και Εξωχώρα Καμπί. Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί αναμένεται η μετάβαση επιπλέον τεχνικού προσωπικού και εξοπλισμού του ΔΕΔΔΗΕ στο νησί προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ η επανηλεκτροδότηση των εν λόγων περιοχών.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με ενισχυμένο προσωπικό και εξοπλισμό που είχε προβλεφθεί εν όψει της επέλασης του φαινομένου Ιανός, ήταν από την πρώτη στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρούν άμεσα στις απαραίτητες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία ωστόσο, η πρόσβαση στα περισσότερα σημεία των εκτεταμένων ζημιών προϋποθέτει εργασίες για τη διάνοιξη των οδικών αρτηριών προκειμένου να καταστεί εφικτό το έργο της επανηλεκτροδότησης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τέλος τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρίας Ιανός.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »