Πατήστε ESC για κλείσιμο

Πασοκ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Τι δεν καταλαβαίνετε έχουμε κυβέρνηση σημιτικού ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Newsteam 0 Comments

Οι περισσότεροι στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και των αναλυτών αλλά και στον χώρο της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον με τις πρώτες αντιδράσεις τους, προτού ξυπνήσουν αργοπορημένα, μίλαγαν για ανούσιο ανασχηματισμό.

Όπως πρώτη επισήμανε η Iskra, όλοι αυτοί κάνουν πελώριο λάθος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε βέβαια, ένα ευρύ κλασσικό ανασχηματισμό αυτό, όμως, καθόλου δεν σημαίνει ότι ήταν και ανούσιος. Κάθε άλλο. Από τη σκοπιά του ήταν πολύ σημαντικός.

Καταρχάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψαλίδισε μέχρι αφαιρέσεως τις αρμοδιότητες υπουργών όπως ο Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας οι οποίοι δεν ανήκουν,  στο στενό  πολιτικό περιβάλλον του, αρμοδιότητες τις οποίες παρέδωσε σε υφυπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και γραμματείς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων υπερφαλαγγίζουν τους υπουργούς, αφού τα καθήκοντά τους ελέγχονται απευθείας από τον πρωθυπουργό στον οποίον και λογοδοτούν.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έγιναν δέκτες μιας ταπεινωτικής μεταχείρισης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο εξ’ αυτών να βλέπει την απώλεια των σημαντικότερων ευθυνών του ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης να υποχρεώνεται να υπογράψει την μεταβίβαση των πιο σημαντικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου του, των επενδύσεων και των ΣΔΙΤ, στον μέχρι σήμερα υφυπουργό του.

Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα, ο πλέον κερδισμένος του ανασχηματισμού αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, έμπιστος της οικογενείας Μητσοτάκη, βιτριολικά μνημονιακός και υπερνεοφιλελεύθερος, ο οποίος αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τα δημόσια οικονομικά  και τον σχεδιασμό και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε, στη βάση των κατεδαφιστικών απορρυθμίσεων της Επιτροπής Πισσαρίδη. Στην ουσία ο Θεόδωρος Σκυλακάκης γίνεται το δεύτερο πρόσωπο στη κυβέρνηση και ο ταμίας του Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να παίρνει προσωπικά  στα χέρια του την διαπλεκόμενη διανομή και κατανομή των κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων.

Και μια ακόμα ασήμαντη λεπτομέρεια, την οποία επισημαίνει σε σημερινό άρθρο του ο έμπειρος Μανώλης Κοττάκης:

Οι κ. Τσακλόγλου (υφυπουργός Ασφάλισης), Παπαθανάσης (αναπληρωτής Επενδύσεων), Θεμιστοκλέους (γραμματέας Υγείας), Κοντογεώργης (γενικός γραμματέας Συντονισμού), Κυριακού (γενικός γραματέας Βιομηχανίας, τέως Διευθυντής ΣΕΒ), Χρυσουλάκης ( γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας) είναι όλοι ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Λουκά Παπαδήμου, του  Κώστα Σκανδαλίδη, του Γιάννη Στουρνάρα, του Άκη Σκέρτσου και άλλων. Αν μάλιστα έχει κανείς την υπομονή να διαβάσει τη στελέχωση όλων των επιτροπών (2021, Πισσαρίδη) και όλων των δημόσιων θέσεων, θα διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι η Ελλάς κυβερνάται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ με σκιώδη πρωθυπουργό τον ακμαιότατο κ. Σημίτη.

Σακελλαρόπουλου, Αλιβιζάτος, Στουρνάρας, Πελαγίδης, Ροζάκης, Ντόκος και δεν ξέρω πόσοι άλλοι από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ , ελέγχουν σήμερα το κράτος. Ακόμα και ο έμπειρος Παύλος Αποστολίδης, που τίθεται επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διάλογο με την Τουρκία, ήταν διοικητής της ΕΥΠ του κ. Σημίτη.

Μόνο δύο παρατηρήσεις:

Σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους στην κυβέρνηση και στις κορυφές του κράτους, πρέπει να προσθέσουμε και τους κρυπτοΣημιτικούς Κεντροαριατερούς Γεραπετρίτη, Πιερρακάκη, Χρυσοχοϊδη κ.λ.π ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το σημιτικό ΠΑΣΟΚ είχε την τιμητική του και στη προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε όλες τις κυβερνήσεις από το 2004 και μετά.

Να γιατί λέμε ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο πολιτικός πυρήνας όσων τις συναπαρτίζουν και ο πολιτικός προσανατολισμός τους, παραμένει ο ίδιος και όλο πιο καταστροφικός οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά για την χώρα, μέχρι τελικής πτώσεως.

Εκτός και εάν κάποτε ξυπνήσουμε με άλλα μυαλά!

Ν.Ζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Κουκούλωμαστο σκάνδαλο κομματικών θαλασσοδανείων ύψους 420εκ. ευρώ σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ

Newsteam 0 Comments

Ως μη γενόμενο είναι για τέσσερις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα την Τράπεζα Πειραιώς, την Τράπεζα Αττικής, την Eurobank και τη Εθνική Τράπεζα, το μέγα σκάνδαλο πελώριου ύψους 422 εκ.ευρώ των κομματικών θαλασσοδανείων που πήραν από το παράθυρο και χαριστικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Οι διοικήσεις αυτών των Τραπεζών αποφάσισαν χωρίς ντροπή και χωρίς κανένα σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και συνεχίζοντας τις πρακτικές της καταλήστευσης της ελληνικής οικονομίας, να παραιτηθούν από την ποινική διαδικασία, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και να δώσουν συγχωροχάρτι σε 97 τραπεζίτες αλλά και 7 διευθυντές και ταμίες μεγαλοστελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνταν για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, καθώς οι διοικήσεις των Τραπεζών τους κάλυψαν όλους συλλήβδην, αρνούμενες να υποβάλλουν την απαιτούμενη από τον νόμο έγκληση για τη δίωξή τους.

Το τραγικό για το δημόσιο συμφέρον αποτέλεσμα είναι ότι μέσω πολυσέλιδης πρότασης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου, να εισηγείται την παύση της δίωξης για τραπεζίτες και πολιτικούς!

Το μπαλάκι, πλέον, πέφτει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις των δανείων της Αγροτικής Τράπεζας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε τη συνέχιση των δικαστικών ερευνών , κρίνοντας ως αντισυνταγματική την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε τον Νοέμβριο του 2019, επί κυβέρνησης Ν.Δ και έθετε την υποβολή έγκλησης από τις Τράπεζες(!) ως προϋπόθεση για συνέχιση των υποθέσεων που αφορούσαν την απιστία από μέρους τραπεζικών στελεχών.

Πέραν των όποιων εξελίξεων από εδώ και στο εξής,  τα όσα καταγράφει στο πόρισμα της η κ. Τριανταφύλλου, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, που χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες , γνωστοποίησαν στον ανακριτή ότι επιθυμούν το κουκούλωμα του πολιτικοτραπεζικού σκανδάλου.

Πρόκειται για τις ίδιες διοικήσεις οι οποίες χρησιμοποιώντας όλα τους τα όπλα, πραγματοποιούν επιδρομές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε ανήμπορους οικογενειάρχες δανειολήπτες, οι οποίοι μέσα στην κρίση έχουν χάσει σημαντικό μέρος από τα εισοδήματά τους ή έχουν μείνει άνεργοι.

Είναι αυτό που κοινώς λέει ο λαός μας πως κάνουν τα στραβά μάτια στους ένοχους όταν είναι πλούσιοι ή και ισχυροί, ενώ κυνηγάνε μέχρι εξοντώσεως τους αθώους και φτωχούς.

Από το εισαγγελικό έγγραφο, με βάση το οποίο ξεκίνησε η δίωξη, προκύπτει ότι στο τέλος του 2016 οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας προς τις Τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 223,2 εκ. ευρώ ενώ του ΠΑΣΟΚ σε 199,6 εκ. ευρώ.

Στη λίστα των κατηγορουμένων καταγράφονται ιστορικά στελέχη των δύο κομμάτων, όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Αθανάσιος Σκορδάς κ.λπ αλλά και πασίγνωστοι τραπεζίτες όπως ο Θεόδωρος Πανταλάκης, ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο Νίκος Καραμούζης κ.λ.π

Εις υγείαν, λοιπόν, των κορόιδων! Και ύστερα θέλουμε να βγει από την κρίση και να προκόψει αυτός ο τόπος. Το τραγικό είναι ότι οι πολίτες απτόητοι συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους πολιτικούς και τα ίδια κόμματα, γυρίζοντας την πλάτη σε ότι έντιμο και συνεπές υπάρχει στην πολιτική ζωή. Όπως στρώνει κανείς κοιμάται!

*Βασική πηγή: Μπαμ στο ρεπορτάζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ-Νεκρός χθές ο Δημήτρης Παυλής

Newsteam 0 Comments

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία Δημήτρης Παυλής. Ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επι σειρά ετών τοπικός παράγοντας της περιοχής.

 

Ήταν ιδιοκτήτης γραφείου οικονομολογικών εργασιών στην Τρίπολη και κατασκευαστής οικοδομών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παυλής κατέληξε μετά απο άνιση μάχη με τον καρκίνο στα 61 του χρόνια.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Τρέμουν πιθανή παρέμβαση Βενιζέλου στη Χαριλάου Τρικούπη

Newsteam 0 Comments

Ενοχλεί μερικούς πρώην συνοδοιπόρους του η δημοσιότητα την οποία απολαμβάνει ακόμη κι εν μέσω κορωνοϊού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Από Μ.Κ.
14:22 - 02/05/2020
Τελευταία Ενημέρωση 12:41 - 02/05/2020

Το φάντασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εξακολουθεί να πλανάται στην Χαριλάου Τρικούπη. Η δημοσιότητα την οποία απολαμβάνει ακόμη κι εν μέσω κορωνοϊού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ενοχλήσει την Χαριλάου Τρικούπη και πολλούς από τους συνεργάτες του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι διαμαρτύρονται έτσι κι αλλιώς για τον ιδιότυπο αποκλεισμό που έχει το κόμμα από τα ΜΜΕ.
Και η ανησυχία που είναι έκδηλη στα υψηλά πατώματα της Χαριλάου Τρικούπη είναι μήπως το αμέσως προσεχές διάστημα επιχειρήσει παρέμβαση, τόσο για την οικονομία, όσο και για την κεντροαριστερά. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται.
Ήδη από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και του lock down, ο Κύκλος Ιδεών, το think tank του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, διοργανώνει κάθε Πέμπτη διαδικτυακές συζητήσεις, με την συμμετοχή σημαντικών καθηγητών και προσωπικοτήτων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Προχθές, τελευταία ημέρα του Απριλίου υπήρχε μία νέα διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα: Η πανδημία ως βίο-ηθική πρόκληση – Μια νέα ανθρώπινη κατάσταση;
Στη συζήτηση μετείχαν πέραν του κ. Βενιζέλου, η καθηγήτρια Βιοηθικής και Πολιτικής Υγείας στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης Έφη Βαγενά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Διάβασε το »

Σοκ στο ΠΑΣΟΚ. Νεκρός στα 45 του ο Κώστας Παπαδημητρίου

Newsteam 0 Comments

Στα 45 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Παπαδημητρίου, ιστορικό στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας Πασοκ αλλά και του Κινήματος Αλλαγής συνολικά.

Στο δεύτερο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ εξελέγη μέλος της ΚΕ του κόμματος. Διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ο Παυλος Χρηστιδης σε ανάρτησή του στο facebook αποχαιρέτισε τον καλό του φίλο: Τι να πεις; ένας καλός φίλος, ένας άνθρωπος, με θάρρος και άποψη, ένας μαχητής της παράταξης έφυγε πολύ πολύ νωρίς. Θα λείψεις σε όλους μας και στην Αργολίδα που τόσο αγάπησες. Τι να πεις; καλό ταξίδι Κώστα έγραψε στην ανάρτηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »