Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ - Spoiler

Έξυπνα φανάρια: Στο κόκκινο θα κόβουν κλήση με φωτογραφία

Newsteam 0 Comments

Τα νέα έξυπνα φανάρια στην Αθήνα, θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση με την πιλοτική τοποθέτηση σηματοδότη, που θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη.

Το φανάρι αυτό θα τοποθετηθεί σε σημείο που δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Τα εγκαίνια του ανανεωμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ), που ανακαινίστηκε με μέριμνα και έξοδα της Περιφέρειας Αττικής, και παράλληλα ένα νέο πρόγραμμα με την εγκατάσταση έξυπνων σηματοδοτών, που θα καταγράφουν τους παραβάτες, πραγματοποίησαν σήμερα, στον χώρο όπου στεγάζεται ο Θάλαμος στο ισόγειο της ΓΑΔΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

Το νέο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το ΘΕΠΕΚ ξαναγίνεται καινούργιο για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της της κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ασφάλεια, παντού, στις γειτονιές, τους δρόμους, τα νησιά, τις θάλασσες, αλλά και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους της Αθήνας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους ελέγχους για παραβάσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία και την προσβασιμότητα των ΑΜεΑ σε πεζοδρόμια και χώρους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξήρε το έργο της Περιφέρειας και επισήμανε ότι κοινός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών. Στηρίζουμε την αυτοδιοίκηση και συνδράμουμε την ΕΛΑΣ, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε ότι στους 11 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν δοθεί 300 νέα οχήματα στην αστυνομία, που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι νοιώθει όμορφα από το γεγονός ότι η Περιφέρεια επιτέλεσε ένα έργο που προσφέρει τη δυνατότητα αποτελεσματικής ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανώγεια: Δύο χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ και δώδεκα νέες διαβάσεις πεζών

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

1.210 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα στην ΑΜΘ

Newsteam 0 Comments

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας, που ίσχυσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του μηνός Απριλίου, προκάλεσαν αισθητή μείωση των τροχονομικών παραβάσεων. Χαρακτηριστικά, στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οι υπηρεσίες της Τροχαίας κατέγραψαν τον συγκεκριμένο μήνα μόλις 187 για υπερβολική ταχύτητα.

Τον αμέσως επόμενο μήνα, ωστόσο, οπότε και άρθηκαν σταδιακά τα μέτρα της καραντίνας, πολλαπλασιάστηκαν αντίστοιχα και οι τροχονομικές παραβάσεις. Μάλιστα, όσον αφορά στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, ο αριθμός τους τον Μάιο αυξήθηκε κατά 6,5 φορές, φτάνοντας στις 1.210.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον μήνα Μάιο στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας βεβαιώθηκαν συνολικά 6.352 παραβάσεις, από τις οποίες οι 2.142 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως:

 • 1.210 για υπερβολική ταχύτητα
 • 61 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
 • 141 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
 • 41 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 • 341 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
 • 218 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
 • 103 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
 • 12 για αντικανονικό προσπέρασμα
 • 10 για φθαρμένα ελαστικά
 • 4 για αντικανονικούς ελιγμούς
 • 1 για παραβίαση προτεραιότητας

Τροχαία Ατυχήματα – Δυστυχήματα

Τον ίδιο μήνα σημειώθηκαν 32 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα (έναντι 37 το 2019).

Ειδικότερα σημειώθηκαν:

3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως επίσης το 2019)
2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (όπως επίσης το 2019)
27 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 32 το 2019)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 41 παθόντες (έναντι 50 το 2019).

Ειδικότερα καταγράφηκαν:

 • 3 νεκροί (όπως επίσης το 2019)
 • 2 βαριά τραυματίας (όπως επίσης το 2019)
 • 36 ελαφρά τραυματίες (έναντι 45 το 2019)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

 • Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
 • Η απόσπαση προσοχής οδηγού
 • Η παραβίαση προτεραιότητας
 • Η παραβίαση σημάνσεων
 • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
 • Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

-Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
-Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
-Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
-Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
-Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ   ζώνη ασφαλείας
-Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
-Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
-Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
-Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
-Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
-Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
-Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

 

Πηγή: inkomotini.news

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Πάνω από 200 παραβάσεις του ΚΟΚ στη Δυτική χώρα μας τον Μάιο

Newsteam 0 Comments

Στις 216 έφθασαν οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την παρεμπόδιση της ελεύθερης κίνησης των πολιτών, που βεβαίωσε η Αστυνομία τον περασμένο Μάιο σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, 34 από τις παραβάσεις αφορούσαν στάση και στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

 • 108 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους.
 • 48 παραβάσεις για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ’ αυτούς.
 • 25 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.
 • 9 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης.
 • 26 παραβάσεις για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές.

Τέλος, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι σχετικοί έλεγχοι θα συνεχίζονται να εφαρμόζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Πηγή: karvasaras.gr

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Νέα επιχείρηση της Τροχαίας Αττικής για τις αυτοσχέδιες κόντρες -Σε Νίκαια και Σχιστό

Newsteam 0 Comments

Συνεχείς επιχειρήσεις πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων.

Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Τρίτη 12 Μαΐου, στην περιοχή του Κατράκειου Θεάτρου Νικαίας και στη λεωφόρο Σχιστού. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Τροχαία έκανε ειδική εξόρμηση στην Πετρούπολη.

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

41 για υπερβολική ταχύτητα
12 για υπερβολικό θόρυβο
9 για στέρηση άδειας οδήγησης
9 για δυσδιάκριτη πινακίδα κυκλοφορίας
16 για φιμέ τζάμια
3 για προστατευτικά κράνη
12 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις

Αφαιρέθηκαν άδεις οδήγησης και κυκλοφορίας

Επίσης, σύμφωνα με την Τροχαία, αφαιρέθηκαν: 16 άδειες ικανότητας οδήγησης, 29 άδειες κυκλοφορίας και 33 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν εννέα οχήματα. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Πηγή: capital.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 202 παραβάσεις από την έναρξη της δεύτερης φάσης

Newsteam 0 Comments

Στη βεβαίωση 27 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Σάββατο 9 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορoνοϊού.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 15 στην Αττική, 8 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στην Κρήτη, 1 στη Δυτική Ελλάδα και 1 στη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 202 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 137 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 29 στην Αττική, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 24 στη Θεσσαλονίκη, 24 στη Θεσσαλία, 11 στη Στερεά Ελλάδα, 9 στην Ήπειρο, 6 στη Δυτική Ελλάδα, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 1 στην Πελοπόννησο. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 667 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 599 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 579 άτομα.

Πηγή: CNN Greece

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Οι συμπολίτες μας τήρησαν τις οδηγίες

Newsteam 0 Comments

Οι συμπολίτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησαν τις οδηγίες. Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί μια συλλογική συνείδηση υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

O ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των πολιτών που τήρησαν στην πλειονότητά τους τα μέτρα τα οποία λήφθηκαν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ειδικά στο διάστημα εορτασμού του Πάσχα.

Και αυτό, προσθέτει ο κ.Οικονόμου, αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη για την περαιτέρω πορεία, οδεύοντας προς μια σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποκλιμάκωση των μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί την καμπύλη διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται, ότι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για την εορταστική περίοδο, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επεκτάθηκαν και αυστηροποιήθηκαν, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και απόψε, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, ανήλθαν σε 137, συνολικά, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έως χθες, Κυριακή του Πάσχα, στις 15:00. Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο σημειώθηκαν 85 παραβάσεις και χθες, από τις 06:00 έως τις 15:00, 52.

Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική

Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Αττική, 71 συνολικά. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 90 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για 60 ημέρες.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, βεβαιώθηκαν συνολικά 981 άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο καταγράφηκαν 930 παραβάσεις και 51 χθες, από τις 09:00 έως τις 15:00. Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. Πρωταθλήτρια και εδώ η Αττική με συνολικά 370 άσκοπες μετακινήσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τις συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και άλλων κατηγοριών, ανήλθαν σε 7, ενώ βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις. Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 5.000 ευρώ.

Πηγή: amna.gr

Διάβασε το »

Στις 4 απόπειρες χθες στην Ήπειρο …για πασχαλινή έξοδο

Newsteam 0 Comments

Στις 4 απόπειρες χθες στην Ήπειρο …για πασχαλινή έξοδο. Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (109) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(69) στην Αττική,
(22) στην Κεντρική Μακεδονία,
(4) στη Θεσσαλονίκη,
(4) στη Δυτική Ελλάδα,
(4) στην Ήπειρο,
(3) στην Κρήτη,
(2) στη Θεσσαλία και
(1) στη Στερεά Ελλάδα.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (56) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (644) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (365) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.481) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(589) στην Αττική,
(172) στη Θεσσαλονίκη,
(124) στην Κεντρική Μακεδονία,
(124) στην Κρήτη,
(74) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(59) στο Βόρειο Αιγαίο,
(56) στην Πελοπόννησο,
(55) στη Δυτική Ελλάδα,
(53) στη Στερεά Ελλάδα,
(51) στην Ήπειρο
(45) στο Νότιο Αιγαίο,
(40) στη Θεσσαλία,
(29) στα Ιόνια Νησιά και
(10) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (45.211) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (21) παραβάσεις και συνελήφθησαν (20) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (478) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (456) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διάβασε το »

Στις 51 συν 4 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Στις 51 συν 4 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις. Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Μεγάλη Παρασκευή βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο τέσσερις παραβάσεις για μετακίνηση σε Περιφερειακή Ενότητα διαφορετική από αυτή του τόπου μόνιμης κατοικίας.

Το διοικητικό πρόστιμο για τις παραβάσεις αυτές ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.
Facebook
Twitter

Διάβασε το »

Βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας και 1.481 για άσκοπες μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Σε 109 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, χθες, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 69 στην Αττική, 22 στην Κεντρική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Ήπειρο, 3 στην Κρήτη, 2 στη Θεσσαλία και 1 στη Στερεά Ελλάδα. Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 56 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 644 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 365 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.481 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:
 • 589 στην Αττική,
 • 172 στη Θεσσαλονίκη,
 • 124 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 124 στην Κρήτη,
 • 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 59 στο Βόρειο Αιγαίο,
 • 56 στην Πελοπόννησο,
 • 55 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 53 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 51 στην Ήπειρο,
 • 45 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 40 στη Θεσσαλία,
 • 2 στα Ιόνια Νησιά και
 • 10 στη Δυτική Μακεδονία

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα,έχουν βεβαιωθεί 45.211 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις και συνελήφθησαν 20 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 478 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 456 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: amna.gr

Διάβασε το »

Στα 124 τα πρόστιμα στην Πελοπόννησο την Μ. Δευτέρα

Newsteam 0 Comments

Στα 124 τα πρόστιμα στην Πελοπόννησο την Μ. Δευτέρα για άσκοπες μετακινήσεις.

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου:

· για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (98) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

· (31) στην Αττική,
· (21) στην Κεντρική Μακεδονία,
· (14) στη Θεσσαλονίκη,
· (6) στην Ήπειρο
· (5) στη Στερεά Ελλάδα,
· (5) στη Δυτική Μακεδονία,
· (4) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· (4) στη Θεσσαλία,
· (3) στην Πελοπόννησο,
· (2) στη Δυτική Ελλάδα,
· (2) στην Κρήτη και
· (1) στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (58) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (257) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (165) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

· για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.998) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

· (673) στην Αττική,
· (193) στη Θεσσαλονίκη,
· (171) στη Δυτική Ελλάδα,
· (138) στην Κεντρική Μακεδονία,
· (125) στα Ιόνια Νησιά,
· (124) στην Πελοπόννησο,
· (122) στην Κρήτη,
· (98) στη Θεσσαλία,
· (85) στη Στερεά Ελλάδα,
· (78) στο Βόρειο Αιγαίο,
· (64) στο Νότιο Αιγαίο,
· (63) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· (36) στην Ήπειρο και
· (28) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (37.871) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

· για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις και συνελήφθησαν (12) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (425) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (413) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διάβασε το »

85 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας και 1.959 για άσκοπες μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Σε 85 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και σε 1.959 για άσκοπες μετακινήσεις, ενώ συνελήφθη ένα άτομο για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Κυριακή 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, οι 85 παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:
 • 30 στην Αττική,
 • 20 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 16 στη Θεσσαλονίκη,
 • 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 3 στη Θεσσαλία,
 • 3 στην Πελοπόννησο,
 • 2 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 2 στην Ηπειρο και
 • 1 στο Νότιο Αιγαίο

Για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 53 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 107 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.959 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:
 • 744 στην Αττική,
 • 223 στη Θεσσαλονίκη,
 • 135 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 122 στην Πελοπόννησο,
 • 115 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 115 στην Κρήτη,
 • 105 στα Ιόνια Νησιά,
 • 85 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 85 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 77 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 55 στη Θεσσαλία,
 • 43 στην Ηπειρο,
 • 32 στη Δυτική Μακεδονία και
 • 23 στο Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 35.873 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λ.π), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκε 1 παράβαση και συνελήφθη 1 άτομο. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 416 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 401 άτομα. Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διάβασε το »

Στην Άρτα το πρώτο πρόστιμο των 300 ευρώ για παραβατικότητα

Newsteam 0 Comments

Στην Άρτα το πρώτο πρόστιμο. Των 300 ευρώ για παραβατικότητα! Από αστυνομικούς που έκαναν ελέγχους βεβαιώθηκε το πρώτο πρόστιμο 300 ευρώ, σε οδηγό που εντοπίστηκε να κινείται σε Περιφερειακή Ενότητα εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας.

 

Πρόκειται για το νέο μέτρο που έχει ληφθεί τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να αποτραπούν οι μετακινήσεις εν όψει του Πάσχα.

Κατά τα λοιπά το Σάββατο, σε όλη την Ήπειρο βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Οι 19 απ΄ αυτές βεβαιώθηκαν στην Άρτα, τέσσερις στην Θεσπρωτία, έντεκα στα Γιάννινα και 17 στην Πρέβεζα.

Διάβασε το »

Σε τρεις μέρες 349 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση στην Κέρκυρα

Newsteam 0 Comments

Τις 349 παραβάσεις έφτασε η Κέρκυρα, σε ότι αφορά το μέτρο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, το τριήμερο 6-8 Απριλίου, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΓΕ.Π.Α.Δ.Ι.Ν., οι έλεγχοι των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, τα στοιχεία για τις παραβάσεις στα νησιά του Ιονίου και τα ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία επιβλήθηκαν στους παραβάτες, έχουν ως εξής:

• 349 στην Κέρκυρα
• 17 στη Ζάκυνθο
• 11 στην Κεφαλονιά και
• 8 στη Λευκάδα

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.034 παραβάσεις στο σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: corfutvnews.gr

Διάβασε το »

Εκτοξεύτηκαν οι παραβάσεις για μετακινήσεις – 100 σε μια μόνο μέρα

Newsteam 0 Comments

Νέα αύξηση σημείωσαν οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, που έφτασαν σε 1.224, καθώς και οι συλλήψεις που ανήλθαν σε πέντε την Κυριακή 5 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 1.224 άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 456, στα Ιόνια Νησιά 117, στην Κρήτη 101, στη Δυτική Ελλάδα 101, στη Θεσσαλονίκη 84, στην Κεντρική Μακεδονία 64, στην Πελοπόννησο 61, στη Θεσσαλία 48, στην Ήπειρο 45, στο Νότιο Αιγαίο 45, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 40, στο Βόρειο Αιγαίο 31, στη Δυτική Μακεδονία 16 και στη Στερεά Ελλάδα 15.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 21.308 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις και συνελήφθησαν πέντε άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 359 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 353 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και χθες 6-4-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.509 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ως εξής :

Ανά Διεύθυνση Αστυνομίας :
• Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας : 681 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας : 386 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας : 222 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας : 220 παραβάσεις

Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Στις 5-4-2020 στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 101 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα για τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα στην Αχαΐα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Πηγή: pelop.gr

Διάβασε το »

Τροχαία δυστυχήματα: Αυξήθηκαν οι νεκροί στην άσφαλτο

Newsteam 0 Comments

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 30 τραυματίστηκαν σε 27 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Μάρτιο του 2019 είχαν συμβεί 30 τροχαία, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο και είχαν τραυματιστεί 35.

Αναλυτικά, τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία, έναντι ενός τον Μάρτιο του 2019, δύο τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι τριών τον περυσινό Μάρτιο και 22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 26 τον Μάρτιο του 2019.

Τα κυριότερα αίτια για τα τροχαία

Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και η παραβίαση προτεραιότητας. Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο έγιναν 3.175 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 81 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.124 επικίνδυνες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων, 439 για υπερβολική ταχύτητα, 117 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση και 165 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διάβασε το »

Πελοπόννησος: Ξεπέρασαν τις 1.000 οι παραβάσεις για μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Πελοπόννησος: Ξεπέρασαν τις 1.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

 

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 17.358 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με έρευνα του Λακωνικού Τύπου, από τις 23 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2020, είχαν καταγραφεί συνολικά 1.011 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στο σύνολο των νομών. Ένα (μικρό) ποσοστό των παραβάσεων έχουν σημειωθεί στη Σπάρτη και άλλες περιοχές της Λακωνίας.

92 πρόστιμα σε μία ημέρα
στην Πελοπόννησο
Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 2 Απριλίου, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά 2.247 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

• 966 στην Αττική,
• 272 στη Θεσσαλονίκη,
• 166 στη Δυτική Ελλάδα,
• 154 στα Ιόνια Νησιά,
• 120 στην Κρήτη,
• 97 στην Κεντρική Μακεδονία,
• 92 στην Πελοπόννησο,
• 90 στη Στερεά Ελλάδα,
• 75 στη Θεσσαλία,
• 60 στην Ήπειρο,
• 60 στο Νότιο Αιγαίο,
• 53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
• 28 στο Βόρειο Αιγαίο και
• 14 στη Δυτική Μακεδονία.

Διάβασε το »

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ρεκόρ παραβάσεων σε όλη τη χώρα – 2.247 σε μία ημέρα

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά 2.247 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Ειδικότερα οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές:

966 στην Αττική,
272 στη Θεσσαλονίκη,
166 στη Δυτική Ελλάδα,
154 στα Ιόνια Νησιά,
120 στην Κρήτη,
97 στην Κεντρική Μακεδονία,
92 στην Πελοπόννησο,
90 στη Στερεά Ελλάδα,
75 στη Θεσσαλία,
60 στην Ήπειρο,
60 στο Νότιο Αιγαίο,
53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
28 στο Βόρειο Αιγαίο και
14 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (17.358) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Εννέα συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα, ως ακολούθως:

α) έξι στη Θεσσαλονίκη και β) τρία στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (330) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (337) άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Διάβασε το »

Θεσσαλονίκη: 272 πρόστιμα σε μια μέρα για άσκοπη μετακίνηση

Newsteam 0 Comments

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.247 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

 • 966 στην Αττική,
 • 272 στη Θεσσαλονίκη,
 • 166 στη Δυτική Ελλάδα,
 • 154 στα Ιόνια Νησιά,
 • 120 στην Κρήτη,
 • 97 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 92 στην Πελοπόννησο,
 • 90 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 75 στη Θεσσαλία,
 • 60 στην Ήπειρο,
 • 60 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 28 στο Βόρειο Αιγαίο και
 • 14 στη Δυτική Μακεδονία
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 17.358 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Επίσης για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν δέκα παραβάσεις και συνελήφθησαν εννέα άτομα, 6 στη Θεσσαλονίκη και 3 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 330 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 337 άτομα.

thessnews.gr

Διάβασε το »

Δεκαοκτώ παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις στη Μαγνησία

Newsteam 0 Comments

Δεκαοκτώ παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας βεβαίωσαν χθες μέχρι αργά το βράδυ, αστυνομικοί διαφόρων τμημάτων στη χερσαία Μαγνησία και στα νησιά.

Στους παραβάτες βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 €. Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε Βόλο και Ν. Ιωνία και στις περιοχές αρμοδιότητας των Α.Τ. Βορείου Πηλίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων και από τα Α.Τ. Σκιάθου και Σκοπέλου.

Μια παράβαση από το Λιμεναρχείο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, από ελεγκτικά κλιμάκια στελεχών του, διενεργήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας χθες τρεις έλεγχοι οχημάτων, με μέσο όρο ηλικίας οδηγών- επιβαινόντων τα 34 έτη και 116 έλεγχοι πεζών, με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη, με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε μια παράβαση εντός περιοχής αρμοδιότητάς μας για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Πηγή: magnesianews.gr

Διάβασε το »

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 1.133 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε μια μέρα

Newsteam 0 Comments

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά 1.113 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Στην Αττική βεβαιώθηκαν 344 κλήσεις, στη Θεσσαλονίκη 89, στην Κεντρική Μακεδονία 63, 8 στη Δυτική Μακεδονία και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 55.
Επίσης 92 κλήσεις βεβαιώθηκαν στην Κρήτη, 90 στα Ιόνια Νησιά, 85 στη Δυτική Ελλάδα, 73 στην Πελοπόννησο, 70 στην Ήπειρο, 42 στη Στερεά Ελλάδα, 40 στη Θεσσαλία, 32 στο Βόρειο Αιγαίο και 30 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 4.063 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Επίσης για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν επτά  παραβάσεις και συνελήφθησαν επτά άτομα, ως ακολούθως:

3 στο Νότιο Αιγαίο,
1 στην Αττική,
2 στην Κεντρική Μακεδονία και
1 στην Κρήτη

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 271 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 280 άτομα.

Διάβασε το »

Στις 76 οι παραβάσεις στην Πελοπόννησο για άσκοπες μετακινήσεις

Newsteam 0 Comments

Στις 76 οι παραβάσεις στην Πελοπόννησο. Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου:

– για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.155) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

· (333) στην Αττική,

· (124) στη Θεσσαλονίκη,

· (106) στα Ιόνια Νησιά,

· (97) στην Κρήτη,

· (76) στην Πελοπόννησο,

· (73) στην Κεντρική Μακεδονία,

· (66) στην Ήπειρο,

· (65) στη Θεσσαλία,

· (50) στη Στερεά Ελλάδα,

· (49) στο Νότιο Αιγαίο,

· (48) στη Δυτική Ελλάδα,

· (47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· (15) στο Βόρειο Αιγαίο και

· (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (2.950) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

– για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (6)


και συνελήφθησαν (6) άτομα, ως ακολούθως:

· (2) στο Νότιο Αιγαίο,

· (1) στην Αττική,

· (1) στην Κεντρική Μακεδονία,

· (1) στην Ήπειρο και

· (1) στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (264) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (273) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διάβασε το »

149 παραβάσεις σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες – Κυκλοφορούσαν άσκοπα, επέβλεπαν οικοδομές

Newsteam 0 Comments

Συνολικά 149 παραβάσεις κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες για άσκοπες μετακινήσεις βεβαίωσαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα.

Οι παραβάσεις, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Οι 74 από αυτές διαπιστώθηκαν σε νησιά της Δωδεκανήσου και οι 75 σε νησιά των Κυκλάδων.

Επίσης, χθες, Τετάρτη 25 Μαρτίου, στο νησί της Κω συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού διότι επιτηρούσαν οικοδομικές εργασίες.

Πηγή: newmoney.gr

Διάβασε το »

249 παραβάσεις σε 2 ημέρες– Οι 202 στην Κέρκυρα

Newsteam 0 Comments

Ακόμα πιο εντατικοί ήταν εχθές οι έλεγχοι των κλιμακίων της Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης στο πλαίσιο του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πιστοποιήθηκαν 249 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • 220 Κέρκυρα
 • 8 Ζάκυνθος
 • 27 Κεφαλλονιά
 • 12 Λευκάδα

Πηγή: corfutvnews.gr

Διάβασε το »