Πατήστε ESC για κλείσιμο

Παναγιώτης Λαφαζάνης - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Οι διεφθαρμένες πρακτικές μιας δήθεν Αριστεράς

Newsteam 0 Comments

Ας θυμίσουμε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι επί της πρωθυπουργίας του (το 2018) παρακολουθούνταν εντελώς παράτυπα από μυστικούς αστυνομικούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης .

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορούσε τις πορείες και τις διαδηλώσεις ο Αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε, ότι η φιλοσοφία του εν λόγω νομοσχεδίου θυμίζει τη χούντα και τα πέτρινα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς (με τις αποκρουστικές  παρακολουθήσεις των αριστερών από τις μυστικές υπηρεσίες κλπ).

Ωστόσο, με την τοποθέτηση αυτή τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα . Δηλαδή,  με ποια κριτήρια – άραγε – ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίζει κάτι ως χουντικό ή  ως δεξιό;

Και γιατί οι μυστικές παρακολουθήσεις και οι υπόλοιπες αντιδημοκρατικές πρακτικές  οι οποίες  είχαν λάβει χώρα επί της πρωθυπουργίας του ήταν δήθεν αριστερές (και δικονομικά νομιμοποιημένες);

Ας θυμίσουμε λοιπόν στον Αλέξη Τσίπρα, ότι επί της πρωθυπουργίας του (το 2018) παρακολουθούνταν εντελώς παράτυπα από μυστικούς αστυνομικούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης .

Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την ιδεολογία του !

Και ήταν παράνομη η ανωτέρω παρακολούθηση, γιατί η Δικονομία μας επιτρέπει την καταγραφή της δραστηριότητας ενός ατόμου με συσκευές ήχου ή εικόνας μόνο για πολύ σοβαρές αξιόποινες πράξεις ( 254 του ΚΠΔ)!

Δηλαδή μόνο για τα αδικήματα του οργανωμένου εγκλήματος , της τρομοκρατίας  κλπ.

Και μόνο , εφόσον υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής ότι έχουν τελεστεί τα παραπάνω απεχθή εγκλήματα !

Όμως οι μυστικοί αστυνομικοί στην παραπάνω υπόθεση που αφορούσε τον πρώην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα  διεξήγαγαν την έρευνα τους για κάποια πολύ ελαφρότερα αδικήματα ( :διατάραξη κοινής ειρήνης,  απειλή κλπ) !

Επομένως ήταν αποκρουστικά παράτυπη η παρακολούθηση της ζωής ή των ακτιβιστικών δραστηριοτήτων του Παναγιώτη Λαφαζάνη !

Επιπλέον, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε  στον Αλέξη Τσίπρα , ότι το 2019 16 Έλληνες πολίτες είχαν συλληφθεί και κρατηθεί εντελώς παράνομα  επί 2,5 ώρες στο αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών.

Όχι γιατί είχαν διαπράξει κάποιο έγκλημα, αλλά για μην εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους για τη συμφωνία των Πρεσπών  ( ενόψει της ομιλίας του τότε  Υπουργού Φώτη Κουβέλη )!

Και αυτή η αντιδημοκρατική μεθοδολογία  – που λέγεται προληπτικές συλλήψεις αντιφρονούντων- δεν είναι ούτε αριστερή, αλλά ούτε και δικονομικά αποδεκτή !

Ωστόσο , αναρωτιέται κανείς σε ένα ευρύτερο επίπεδο και το εξής πράγμα :

Πόσο αριστερό είναι άραγε ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας, αν αληθεύουν αυτά που ισχυρίζεται, να παίρνει- με τη μεσολάβηση του πρώην Υπουργού Ν. Πάπα –  3.000.000 ευρώ από ένα ξένο επιχειρηματικό όμιλο (για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες);

Ώστε να φτιάξει ένα κανάλι αρεστό στην τότε κυβέρνηση ;

Εδώ πλέον δίνεται η εντύπωση, ότι  τμήματα της προηγούμενης κυβέρνησης της πρώτη φορά Αριστεράς είχαν συγχωνευθεί απευθείας με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς!

Κάτι που η Αμερικανίδα καθηγήτρια Wendy Brown ορίζει ως την χειρότερη έκφανση ενός χυδαίου και  ανεξέλεγκτου καπιταλισμού ( Τώρα είμαστε όλοι δημοκράτες) !

Τέλος, πόσο προοδευτικό είναι άραγε ένας διορισμένος από μια αριστερή κυβέρνηση αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος να προσπαθεί να συγκαλύψει απεχθώς τη φοβερή τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς (αν αληθεύουν αυτά που αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή);

Το συμπέρασμα; Ο Γκάντι έλεγε, ότι για να αλλάξει κανείς τον κόσμο είναι αναγκαίο να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν είχαν δώσει ποτέ την εικόνα μιας ηθικής συλλογικότητας!

Με απλά λόγια : Δεν τους ενδιέφερε ποτέ η ηθική διάσταση των επιλογών τους!

Έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν και έτσι σήμερα η κριτική τους έχει ελάχιστη επίδραση!

*Καλφέλης Γρηγόρης – Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ (kalfelis@law.auth.gr)

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Λαφαζάνης-Χατζηαντωνίου Τετάρτη(29-7), 6-7μ.μ, VerginaTv: Ξεπουλιούνται στην Τουρκία Αιγαίο-Ανατ.Μεσόγειος με ομπρέλα Γερμανίας-ΗΠΑ

Newsteam 0 Comments

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συζήτηση θα έχουν αύριο Τετάρτη 6-7 μ.μ από την Vergina Tv και την εκπομπή ΣΠΙΘΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου νομικός.

Οι Λαφαζάνης και Χατζηαντωνίου θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξευτελιστικές για Ελλάδα και Κύπρο εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία παίζει την Ελλάδα και την Κύπρο όπως η γάτα το ποντίκι .

Οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Χατζηαντωνίου θα αναφερθούν στην πορεία εκποίησης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία μέσα στην ευρωενωσιακή φυλακή και κάτω από τις ακραίες πελατειακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές μιας παρακμιακής κατεστημένης τάξης πραγμάτων οδεύει σε καταστάσεις φριχτής φτωχοποίησης, ανεργίας και εξαθλίωσης.

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Λαφαζάνης αύριο(22-7), 6-7μ.μ, VerginaTv για εξελίξεις σε οικονομία και εθνικά θέματα

Newsteam 0 Comments

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα δώσει πάλι το παρών αύριο Τετάρτη, 6-7 μ.μ, στη VerginaTv, όπου θα κάνει ενδιαφέρουσες αναφορές για την τελική απόφαση ίδρυσης Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε, τις καταστροφικές συνέπειες της συμμετοχής της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ε.Ε, τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις, τις πρωτοφανείς καταστάσεις σήψης και διαφθοράς στο πολιτικό σκηνικό, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ιδίως για τις προκλήσεις της Τουρκίας και την κατάσταση στη Λιβύη και για το κενό στην πολιτική μας ζωή και την ανάγκη μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας για μια προοδευτική εναλλακτική λύση διεξόδου στη χώρα.

Η εκπομπή προβάλλεται ζωντανά:

1) Θεσσαλονίκη μέσω DIGEA – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV
2) Cosmote Tv  – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV (κανάλι 655)
3) Στο Web Tv του καναλιού https://verginanews.gr/web-tv-2/

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Με επιτυχία η εκδήλωση για την ίδρυση Σωματείου φίλων Iskra

Newsteam 0 Comments

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5), η εκδήλωση στην οποία συζητήθηκε η ίδρυση Σωματείου Φίλων Iskra.

Η εκδήλωση είχε ικανοποιητική συμμετοχή, παρά την δύσκολη θερινή περίοδο που διανύουμε και το γεγονός ότι την ίδια ώρα πραγματοποιείτο στο κέντρο της Αθήνας πορεία κατά των μέτρων κατάργησης των διαδηλώσεων, η οποία εξαγγέλθηκε τις τελευταίες μέρες και αφού είχε ανακοινωθεί η εκδήλωση της Iskra και ενώ η αστυνομία κατά απαράδεκτο τρόπο είχε κλείσει όλους τους δρόμους στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και τις στάσεις του μετρό, καθιστώντας το τελευταίο απροσπέλαστο.

Ομιλία Π. Λαφαζάνη

Στην εκδήλωση μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος σύνταξης της Iskra.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε για άλλη μια φορά ότι η Iskra δεν είναι όργανο κανενός κόμματος ή πολιτικής οργάνωσης αλλά μια ανεξάρτητη παρεμβατική ιστοσελίδα με ιδιαίτερη μοναδική και εναλλακτική στο σημερινό σύστημα πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα.

H Iksra, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, έχει στην σημαία της ως πρώτες προτεραιότητες τον αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα μας από την βαθιά ιστορική εξάρτηση και την ιμπεριαλιστική κηδεμονία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα είδος μισο-αποικίας και τον παράλληλο αλληλένδετο αγώνα για να βγει η χώρα μας από την κρίση, με ένα σύγχρονο προοδευτικό δρόμο ανάπτυξης, παραγωγικής ανόρθωσης, βαθιάς δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Iskra, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσπαθεί να συνδυάσει ένα σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό ριζοσπαστισμό και μια νέα πρόταση διεξόδου από την κρίση που θα στηρίζεται σε μια οικονομία με προωθημένη παραγωγικότητα, καινοτομία και τεχνολογική ανανέωση, με μια βαθιά δημοκρατική πατριωτική αντιιμπεριαλιστική στρατηγική.

Η Iskra δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη ανύψωσης ενός απελευθερωτικού πατριωτικού και αντιιμπεριαλιστικού πνεύματος μέσα στον αριστερό προοδευτικό χώρο και στον ελληνικό  λαό. Σημαντικό μέρος της σημερινής αριστεράς έχει, δυστυχώς, παραιτηθεί στην ουσία από την ΕΑΜική και ΕΛΑΣιτικη παράδοσή της, την οποία περισσότερο χρησιμοποιεί  ως φολκλόρ και μουσειακό είδος, ενώ, συχνά, νοιώθει άβολα ή και ενοχικά όταν αναφέρεται στις μεγάλες έννοιες του πατριωτισμού, της Ελλάδας και της πατρίδας, τις οποίες έχει, περίπου, χαρίσει σε ένα δουλοπρεπές και προσκυνημένο κατεστημένο της διαπλοκής και της αρπαχτής ή σε μια εθνοκάπηλη ακροδεξιά, που από κοινού κάνουν πολιτικό πλιάτσικο, πολιτικό εμπόριο και παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς με αυτές τις έννοιες.

Μέγα το λάθος για αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσιμων εθνικών απειλών, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η Ελλάδα, το έθνος και η πατρίδα είναι πρώτα από όλα συνυφασμένα με την εργατική τάξη και τα πλατιά εργατικά λαϊκά στρώματα τα οποία έχυσαν το αίμα τους για να υπάρξουν και αυτά τα πλατιά εργατικά λαϊκά στρώματα πρέπει, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, να πάρουν στα χέρια τους την Ελλάδα και την πατρίδα μας, για να τις αλλάξουν και να τις ανατάξουν δίνοντας πνοή ανεξαρτησίας, ανάπτυξης και δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η περιοχή μας, η Ευρώπη και ο κόσμος έχουν αλλάξει εκ βάθρων και έχουν περάσει σε μια εντελώς νέα εποχή την οποία χαρακτηρίζει η κατάρρευση των παλαιών δογμάτων και μια συνολική κρίση που τη συνοδεύουν νέες πραγματικότητες, αντιθέσεις, ανταγωνισμοί και ανάγκες και στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης στην ιστορία της οικονομικής και εθνικής κρίσης σε ειρηνική περίοδο.

Σε αυτήν την περίοδο κλείνει οριστικά ένα ιστορικό κεφάλαιο για την αριστερά και η τελευταία για να μπορέσει να σταθεί στο προσκήνιο και να αντεπιτεθεί στις νέες συνθήκες, χρειάζεται όχι μερεμέτια και φτιασιδώματα και φραστικούς εξωραϊσμούς και λεκτικές κενές περιεχομένου ακροβασίες αλλά μια ριζική και στο βάθος επαναθεμελίωση, μέσα από την ταυτόχρονη αξιοποίηση των καλύτερων θεωρητικών πολιτικών και αγωνιστικών στιγμών και παραδόσεων της

Η Ιskra, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είναι η μόνη, σχεδόν, ιστοσελίδα, η οποία αμφισβητεί σε βάθος και εφ’ όλης της ύλης την κυρίαρχη στρατηγική των κατεστημένων κέντρων στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή μέσα από τις γραμμές της προβάλλεται μια επίκαιρη, ριζοσπαστική αλλά και άκρως ρεαλιστική και απόλυτα αναγκαία εναλλακτική πρόταση, η οποία δεν παραπέμπει ούτε σε μια αέναη διαμαρτυρία ούτε σε μια μεταφυσική αλλαγή του συστήματος στο μέλλον, όταν θα έχουν ωριμάσει, υποτίθεται, οι συνθήκες.

Η Iksra για αυτούς τους λόγους είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για τα κατεστημένα κέντρα στη χώρα μας, τα οποία κατανοούν πλήρως ότι η φωνή της δεν πρέπει να εξαπλωθεί γιατί αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για το σύστημα τους.

Η Iskra ενοχλεί γιατί θέτει σε πρώτο πλάνο την απαλλαγή από την οικονομική και πολιτική εξάρτηση της χώρας.

Γιατί υποστηρίζει την ανάγκη εθνικού νομίσματος και εθνικής νομισματικής πολιτικής σε μια πορεία αποδέσμευσης από την Ε.Ε, ως θεμελιώδη προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός προοδευτικού οικονομικοκοινωνικού προγράμματος διεξόδου και ανάπτυξης.

Γιατί προτείνει μια νέα πολυδιάστατη στρατηγική οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, με αιχμή την στρατηγικής συνεργασία με τη Ρωσία αλλά και την Κίνα στο πλαίσιο νέων συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή μας και στη Μεσόγειο, για την προάσπιση της ακεραιότητας της χώρας μας και της γενικότερης ειρήνης και σταθερότητας.

Γιατί συντάσσεται με τον αγώνα του Άσαντ στη Συρία ενάντια στον Τούρκο εισβολέα και γιατί στηρίζει τις δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης, ενάντια στο καθεστώς ανδρεικέλων της Τουρκίας στην Τρίπολη της Λιβύης.

Γιατί υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση ενάντια στην βάρβαρη κατοχή και την πολιτική εποικισμών και γενοκτονίας του Ισραήλ.

Η Iksra ενοχλεί ακόμα γιατί μάχεται κατά της διαπλοκής και ενός παρακμιακού και διεφθαρμένου και δουλοπρεπούς πολιτικού κατεστημένου, προτείνοντας αυτό που ονομάσαμε ένα νέο παραγωγικό αναπτυξιακό κοινωνικό και μεταβατικό πρότυπο.

Ένα πρότυπο που αντιμάχεται τις παρασιτικές γραφειοκρατικές πελατειακές και διαπλεκόμενες πρακτικές του κράτους και του Δημόσιου τομέα και τάσσεται υπέρ της πλήρους αναδιοργάνωσής τους, με όρους παραγωγικής αποτελεσματικότητας, διαφάνειας και προωθημένης οικονομικής απόδοσης και κοινωνικής προσφοράς, ενώ την ίδια ώρα αγωνίζεται για έναν ιδιωτικό τομέα που, όσο είναι δυνατόν, θα συνδυάζει επενδύσεις, παραγωγική δραστηριότητα και καινοτόμες προσπάθειες, με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και αξιοπρεπείς αμοιβές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Λαφαζάνης-Μαζαράκης συζητούν στη VerginaTv: Ελληνοτουρκικός διάλογος πλυντήριο της επέλασης Ερντογάν

Newsteam 0 Comments

Λουκέτα επιχειρήσεων, αποεπένδυση, παραγωγική διάλυση, πρωτοφανής ανεργία, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση

Απαιτείται εναλλακτική λύση απέναντι σε μια πελατειακή, φαύλη νεοφιλελεύθερη και ολιγαρχική πολιτική που παροξύνει στο έπακρο την κρίση.

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

ΒΕΡΓΙΝΑTV: Π.Λαφαζάνης – Φ.Μαζαράκης συζητούν σήμερα, 6-7μ.μ., για οικονομία-εθνικά θέματα

Newsteam 0 Comments

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Φώτης Μαζαράκης, δικηγόρος, δρ Νομικής, θα έχουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα το απόγευμα στις 6-7 μ.μ., στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV, για την οικονομία, τη φτώχεια και την ανεργία, για τη μυστική τριμερή συνάντηση Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας, για τον διάλογο που ξεκίνησε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και κυρίως για ένα πρόγραμμα εναλλακτικής λύσης στη χώρα, για την αντιμετώπιση της σημερινής πρωτοφανούς εθνικής και οικονομικής κρίσης.

Η εκπομπή προβάλλεται ζωντανά:

1) Θεσσαλονίκη μέσω DIGEA – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV
2) Cosmote Tv  – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV (κανάλι 655)
3) Στο Web Tv του καναλιού https://verginanews.gr/web-tv-2/

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Λαφαζάνης-Φλαμιάτος αύριο 6-7μ.μ στη VerginaTV: Η εθνικήπροδοσίατης Μεταπολίτευσης κορυφώνεται

Newsteam 0 Comments

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Διονύσης Φλαμιάτος, αναλυτής διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, συζητούν αύριο 6-7 μ.μ στη VerginaTV για την διαχρονική πορεία των εθνικών μας θεμάτων, για τη μεγάλη εθνική προδοσία της Μεταπολίτευσης, η οποία κορυφώνεται με μείζονες κινδύνους ακρωτηριασμού της χώρας στις μέρες μας, για τις επίκαιρες κρίσιμες εξελίξεις και θανάσιμες απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, για το καθεστώς βαθιάς υποτέλειας της χώρας μας και φυσικά για την εναλλακτική πρόταση για μια νέα στρατηγική διεθνών οικονομικών αμυντικών και πολιτικών σχέσεων με στόχο και όραμα μια εθνικά ανεξάρτητη, προοδευτική, δημοκρατικά και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα η οποία είναι και η μόνη ικανή να προασπίσει την ευημερία και την ασφάλεια της χώρας.

Η εκπομπή προβάλλεται ζωντανά:

1) Θεσσαλονίκη μέσω DIGEA – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV
2) Cosmote Tv  – ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV (κανάλι 655)
3) Στο Web Tv του καναλιού https://verginanews.gr/web-tv-2/

Επίσης υπάρχει ως αρχείο στο Youtube στο παρακάτω Link:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL4pDndfvFMQsEnA6XA1e-E98FJkJ1Xp-U

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Λαφαζάνης-Παπουλής την Τετάρτη(1-7) στη VerginaTV συζητούν 6-7μ.μ για τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις

Newsteam 0 Comments

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Κώστας Παπουλής θα έxουν την Τετάρτη (1/7) στη Vergina TV και ώρα 6 έως 7 μ.μ μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συζήτηση για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Κώστας Παπουλής θα μιλήσουν  για τη μεγάλη ύφεση στην οικονομία και τις τραγικές κοινωνικές συνέπειες της, τις οποίες δεν μπορούν να ανακόψουν ούτε στο ελάχιστο οι ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Οι δύο συνομιλητές, όπως έλεγαν στην Iskra, θα αποκαλύψουν και θα στηλιτεύσουν τη απολύτως αναποτελεσματική και αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία, δυστυχώς, εξωραΐζουν και εκβιάζουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Οι συνομιλητές θα σταθούν ιδιαίτερα στις τραγικές κοινωνικές συνέπειες αυτής της πολιτικής για τα πλατιά εργατικά λαϊκά στρώματα αλλά και τον μικρομεσαίο χώρο της οικονομίας και κοινωνίας, όπως οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι αγρότες και ειδικότερα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ θα καυτηριάσουν την πλήρη ανυπαρξία οποιασδήποτε αλληλεγγύης  από την Ε.Ε προς τη χώρα μας, παρά τα περί του αντίθετου ψευδώς διατυμπανιζόμενα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Κώστας Παπουλής θα επιμείνουν ότι για τη χώρα μας υπάρχει εναλλακτική λύση σταδιακής διεξόδου από την κρίση, με ανάταξη και αναδιοργάνωση της οικονομίας και στήριξης της κοινωνίας. Αυτή η εναλλακτική προϋποθέτει την ήττα των ευρωζωνικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που ακολουθούν τα υποτελή, παρακμιακά και διεφθαρμένα κατεστημένα κέντρα στη χώρα μας.

Προμετωπίδα σε αυτές τις εναλλακτικές πολιτικές βρίσκεται η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα ως θεμελιώδεις βάσεις για μια στρατηγική οικονομικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και αναδιοργάνωσης του κράτους και της δημόσιας διοίκησης και αναγέννησης αρχών και αξιών στην πατρίδα μας, που θα έχουν βαθύ δημοκρατικό παραγωγικό και κοινωνικό πρόσημο.

 

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Συνέντευξη Λαφαζάνη: Ξεπούλησαν-φτωχοποίησαν τη χώρα και στο εδώλιο κάθομαι εγώ

Newsteam 0 Comments
Συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Free Sunday και στον Χρήστο Μάτη


H δίκη σας την προηγούμενη Τρίτη για παρεμπόδιση των πλειστηριασμών αναβλήθηκε. Ξέρετε πόσες ακόμη έχετε;

Η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει τον αριθμό για τις δίκες που υπάρχουν σε βάρος μου και που όλες αφορούν  τους αγώνες μου κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Υπολογίζω, πάντως, ότι οι δίκες σε βάρος μου είναι γύρω στις πέντε. Η αναβολή της δίκης που είχα την περασμένη Τρίτη ήταν η δεύτερη αναβολή και προφανώς, όπως κατάγγειλα και στο Δικαστήριο και η δεύτερη αναβολή ήταν σκόπιμη και προαποφασισμένη. Δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί  καμία δίκη μου. Και αυτό γιατί δεν θέλουν ούτε να με καταδικάσουν ούτε να με αθωώσουν. Και τα δύο έχουν για αυτούς πολιτικό κόστος. Με θέλουν οιονεί κατηγορούμενο. Είναι ντροπή αυτά που συμβαίνουν για την Δημοκρατία και τις αξίες αυτής της χώρας. Έχουμε ένα πολιτικό κατεστημένο που καταχρέωσε, ξεπούλησε, κατέκλεψε και φτωχοποίησε τη χώρα και αυτόν τον λαό και εκείνος που κάθεται στο εδώλιο είναι μόνο εγώ, γιατί προάσπιζα σπίτια φτωχών νοικοκυριών.

Έχετε κάποια ερμηνεία γιατί ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο συνυπάρξατε στην ίδια κυβέρνηση, έστω για λίγους μήνες, είχε αναθέσει την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων σας στην Κρατική Ασφάλεια;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέθεσε σε ένα αμαρτωλό, μετεμφυλιακού τύπου τμήμα της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο, κατ’ ευφημισμό, ονομάζεται, άκουσον-άκουσον, Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος την παρακολούθησή μου γιατί αυτό το Τμήμα κατασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα ακριβώς για να παρακολουθεί την πολιτική δράση όσων θεωρούνται ότι με τους αγώνες τους μπορούν να πλήξουν το σημερινό νεοαποικιακό σύστημα στη χώρα. Οι εντολές, βεβαίως, για την παρακολούθησή μου και την κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος μου, προήλθαν απευθείας από τα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από τον Αλέξη Τσίπρα. Για όλους αυτούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ο εφιάλτης τους και αυτός που τους θύμιζε το ριζοσπαστικό παρελθόν τους, που πρόδωσαν.

Τελικά τι έγινε το 2015; Αναζήτησε ο Τσίπρας ένα κεντροδεξιό μετεκλογικό άλλοθι στην κυβέρνηση του ή ήσασταν εσείς το κεντροαριστερό προεκλογικό του άλλοθι;

Τον Ιούλιο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας ξεπούλησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και υποθήκευσε, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, την χώρα, συνομολογώντας το τρίτο μνημόνιο. Δεν χρειάστηκαν άλλοθι για να προβεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τόσο μεγάλη κωλοτούμπα σε βάρος της πατρίδας μας και των μύχιων προσδοκιών του ελληνικού λαού. Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του προχώρησαν σε αυτήν την ταπεινωτική συνθηκολόγηση, με απόλυτη κυνικότητα. Αυτή η κωλοτούμπα θα γραφεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία.

Έχετε πολιτική ερμηνεία για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη; Σας φαίνεται εύλογη η ερμηνεία ΣΥΡΙΖΑ ότι επρόκειτο για ικανοποίηση ενός αιτήματος του Ισραήλ;

 Είναι γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις των μνημονιακών χρόνων έχουν μετατραπεί σε δορυφόρους των γερακιών του Ισραήλ. Ωστόσο οι επεμβάσεις τους για τον έλεγχο της δικαιοσύνης, δεν γίνονται μόνο για να ανταποκριθούν σε ισραηλινές απαιτήσεις. Κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που επιδιώκει είναι να βάλει στο χέρι την Δικαιοσύνη. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αποτελεί έναν μεγάλο προπαγανδιστικό μύθο στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το κάθε τι για να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως θεραπαινίδα των σχεδιασμών του. Τη σκυτάλη σε αυτό το θεάρεστο έργο έχει πάρει τώρα η Νέα Δημοκρατία.

Πως ερμηνεύετε το ότι οι καταγγελλόμενοι για διάφορες διαχειρίσεις της κυβέρνησης Τσίπρα προέρχονται από την κεντροδεξιά;

Οι προερχόμενοι από τη κεντροδεξιά γνώριζαν πολύ καλύτερα τους αρμούς της εξουσίας και ήταν πολύ περισσότερο επαγγελματίες στη διαχείριση υπόγειων υποθέσεων που χρειάζονταν διασυνδέσεις και πολύ παρασκήνιο.

Παρακράτος είχε δημιουργηθεί ή πρόκειται για προπαγανδιστικές υπερβολές της κυβέρνησης;

Βεβαίως υπήρχε  παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑ με τη μόνη διαφορά ότι κράτος και παρακράτος αποτελούντο συχνά από τα ίδια πρόσωπα που εναλάσσοντο συχνά σε αυτούς τους ρόλους. Με έκπληξη βλέπω ότι και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περίμενα, έχει αρχίσει να θυμάται τον παλιό κακό εαυτό της.

Μήπως προτιμάτε την κυβέρνηση ΝΔ από τη στιγμή που είναι σαφής πολιτικός αντίπαλος;

Δυστυχώς, έχω συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης να μην μπερδεύομαι από εκείνες τις πολιτικές παρατάξεις που εμφανίζονται ως ΙΑΝΟΣ με δύο πρόσωπα, όπως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πράξη εφαρμόζουν, χωρίς καμία συστολή, νεοφιλελεύθερες δεξιές πολιτικές. Όχι, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο απαραίτητες όψεις στήριξης του ίδιου αποκρουστικού, φαύλου, υποτελούς και παρακμιακού συστήματος.

 Που πρέπει η Ελλάδα να αναζητήσει συμμάχους στις υποθέσεις της Αν.Μεσογείου; 

 Η Ελλάδα θα πρέπει αντί να είναι μια χώρα υποτελής και προτεκτοράτο των δυτικών κέντρων, να εφαρμόσει μια πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, με θετικά ανοίγματα προς τη Ρωσία αλλά και την Κίνα και σε χώρες και δυνάμεις της περιοχής μας, όπως η Συρία του Άσαντ , οι δυνάμεις των Κούρδων, ο Λίβανος, το Παλαιστινιακό κράτος, η Λιβύη των Χαφτάρ-Σάλεχ, κατά το δυνατόν η Αίγυπτος αλλά και μια σειρά άλλες χώρες στην περιοχή μας που χρειάζεται να προσεγγίσουμε, να βρούμε συγκλίσεις και να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας.

Είναι απολύτως απαράδεκτο ότι η Ελλάδα δεν έχει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία που μάχεται τον Τούρκο εισβολέα, αγνοεί τους Κούρδους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, δεν έχει αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, δεν στηρίζει τις μαχόμενες δυνάμεις των Χαφτάρ-Σάλεχ στη Λιβύη, ενώ έχει γυρίσει καταστροφικά την πλάτη στη Ρωσία.

Μια τέτοια Ελλάδα υποθηκεύει η ίδια την ασφάλεια και την ακεραιότητά της.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έπεσε θύμα κλοπής

Newsteam 0 Comments

Για την περιπέτεια που έζησε πριν από λίγες ήμερες με τη κλοπή του κινητού του μέσα από την τσέπη του σακακιού του από έναν νεαρό, μίλησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης, βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας και περπατούσε όταν φθάνοντας στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, έπεσε θύμα κλοπής τριών νεαρών.

Περπατούσα στο κέντρο της Αθήνας, όταν με σταμάτησε ένας νεαρός και με πολύ σπαστά ελληνικά με ρώτησε πώς να πάει στην Ομόνοια. Μαζί του ήταν ακόμη δυο νεαροί, αλλά ο ένας από τους τρεις ήταν λίγο πιο μακριά. Καθώς προσπαθούσα να του εξηγήσω δείχνοντάς του την κατεύθυνση, εντελώς αστραπιαία ο άλλος νεαρός έβαλε το χέρι του στην τσέπη του σακακιού μου και μου άρπαξε το κινητό τηλέφωνο. Το κατάλαβα και προσπάθησα να το πάρω, αλλά οι νεαροί άρχισαν να τρέχουν και εξαφανίστηκαν. Δυστυχώς δεν μπορούσα να τους προλάβω παρόλο που ξεκίνησα να τρέχω και εγώ, αλλά όπως καταλαβαίνετε χάθηκαν πολύ γρήγορα.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης τα άτομα αυτά ίσως να τον είχαν παρακολουθήσει, να είδαν ότι είναι μόνος τους και να έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Εγώ ούτε φρουρά έχω ούτε σωματοφύλακες περπατάω πολύ συχνά στο κέντρο μόνος μου. Μάλιστα επέστρεφα από ένα δικαστήριο που είχα όταν συνέβη το περιστατικό εξήγησε μιλώντας στο protothema.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αύριο Τετάρτη 6-7 μ.μ στο Vergina TV

Newsteam 0 Comments

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αύριο Τετάρτη και κάθε Τετάρτη 6 έως 7 μ.μ σχολιάζει την επικαιρότητα στη Vergina TV.

Ο Λαφαζάνης μιλάει με ανοιχτά χαρτιά για όσα δεν ακούτε και δεν βλέπετε ή ακούτε και βλέπετε παραμορφωμένα.

Μια ριζοσπαστική φωνή για την επικαιρότητα με ρεαλιστικές εναλλακτικές θέσεις.

TRAILER SPITHA ANATROPIS

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Δίκη Λαφαζάνη για πλειστηριασμούς: Νέα αναβολή σκοπιμότητας. Τον θέλουν οιονεί κατηγορούμενο

Newsteam 0 Comments

Για άλλη μια φορά με τη δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και συγκατηγορούμενων του παίχτηκε στο Δικαστήριο ένα κακοστημένο παιχνίδι σκοπιμότητας.

Για άλλη μια φορά στη δίκη Λαφαζάνη και συναγωνιστών του, οι οποίοι  υφίσταντο πολιτική δίωξη και κατηγορούντο αδίκως με το μισό Ποινικό Κώδικα  για τους ειρηνικούς αγώνες τους κατά των πλειστηριασμών, παίχτηκε ένα κακοστημένο παιχνίδι σκοπιμότητας.

Η δίκη Λαφαζάνη και συγκατηγορουμένων του για άλλη μια φορά ανεβλήθη αδικαιολόγητα για τις 2/2/21, παρότι οι κατηγορούμενοι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αντώνης Μαυρομμάτης και Νίκος Λουκάς, κατήγγειλαν εξαρχής κάθε υπόνοια για αναβολή της δίκης και ζητούσαν επίμονα τη διεξαγωγή της.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καυτηρίασε το Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας την αναβολή ως απόφαση σκοπιμότητας. Απευθυνόμενος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τόνισε ότι οι κυβερνήσεις, η δικαιοσύνη και το αμαρτωλό Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος μας έφερε για δεύτερη φορά κατηγορούμενους γιατί προασπίζαμε από τους πλειστηριασμούς  τις πρώτες κατοικίες φτωχών ανθρώπων. Εσείς αναβάλλατε την προηγούμενη δίκη και προσδιορίσατε την ημερομηνία της καινούριας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μας εμπαίζετε και να μην μας δικάζετε. Δεν είναι δυνατόν το Δικαστήριο να μετατρέπεται σε βιομηχανία αναβολής μιας δίκης που εσείς κατασκευάσατε.

Ο Παναγιώτης Λαζάνης τόνισε ότι δεν αισθάνεται ούτε νοιώθει κατηγορούμενος. Κατηγορούμενοι είναι όλοι αυτοί που μας φέρανε εδώ για να εξυπηρετήσουν το ξεπούλημα της χώρας, μνημονιακές αντικοινωνικές πολιτικές, τραπεζικά συμφέροντα και τις φουσκωμένες τσέπες τους. Κατηγορούμενοι είναι όσοι εξευτελίζουν την χώρα και φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό, όλοι αυτοί που χειραγωγούν τους πολίτες και τους κλέβουν την πατρίδα, τα όνειρα και τις αξίες τους.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι τα κατεστημένα κέντρα δεν θέλουν να δικάσουν τον Λαφαζάνη, διότι δεν θέλουν ούτε να τον καταδικάσουν ούτε να τον αθωώσουν. Διότι και στις δύο περιπτώσεις θα είναι πολιτικά ηττημένοι.

Αν στόχος των κατεστημένων κέντρων είναι με τον Λαφαζάνη οιονεί κατηγορούμενο να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Διότι το τσουνάμι των πλειστηριασμών που επέρχεται με την κατάργηση κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από τους πολίτες, όσους τόνους φόβου και αν ενσπείρουν.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να πάψει να ανέχεται τα ληστρικά κατεστημένα κυβερνητικά κέντρα που ξεπουλούσαν και ξεπουλάνε την χώρα και πνίγουν στη δυστυχία και την ανασφάλεια τον ελληνικό λαό.

Ο ξεσηκωμός για τη μεγάλη προοδευτική ανατροπή είναι η μόνη λύση και η διέξοδος.

Κ.Μ

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Σωματείο Δικαίωμα στη Ζωή: Συμπαράσταση στους διωκόμενους συναγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς

Newsteam 0 Comments

Την Τρίτη 23-6-2020 και ώρα 9.00 π.μ. παραπέμπονται σε δίκη οι: Παν. Λαφαζάνης, Αντ. Μαυρομάτης, Λεων. Παπαδόπουλος, Ηλ. Παπαδόπουλος, για  5η φορά, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στη Σχολή Ευελπίδων, στην οποία φορτώνονται κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα για τους αγώνες τους κατά των άδικων πλειστηριασμών 1ης κατοικίας πολιτών και νοικοκυριών που έχουν φτωχοποιηθεί, στη διάρκεια της παρατεταμένης μνημονιακής κρίσης στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Πάνου Λαφαζάνη και των υπόλοιπων αγωνιστών φορτώνονται αστήριχτες και παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι: χρήση βίας, εξύβριση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παρεμπόδιση πλειστηριασμού κ.λπ.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, καλούνται ο Ηλίας Σμήλιος και ο Αθανάσιος Αγαπητός, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, όπως παραστούν στη Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να παράσχουν εξηγήσεις για τα επεισόδια σε Συμβολαιογραφικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης, στις 7 Μάρτη του 2018 (1η ημέρα εφαρμογής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη).

Είναι η 4η φορά σε ενάμιση χρόνο που καλούνται – παραπέμπονται γιατί δεν άφησαν τους αγαπημένους τού κυβερνητικού συρφετού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τραπεζίτες, να αρπάξουν τα σπίτια και τις περιουσίες μιας φτωχής οικογένειας.

Στις 26 Ιουνίου καλούνται να καταθέσουν οι μάρτυρες για να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Οι δίκες αυτές στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό και να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη.

Δεν θα τους περάσει. Η Αντίσταση είναι μονόδρομος.

Το Σωματείο Δικαίωμα στη Ζωή στηρίζει και καλεί κάθε Σωματείο, Επιτροπή και Συλλογικότητα Αγώνα, Φορείς του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη, να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν και δε θα σταματήσουν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

ΛΑ.Ε: Εντελώς ανυπόστατες οι κατηγορίες κατά Π.Λαφαζάνη-αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς

Newsteam 0 Comments

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις νέες διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των αγωνιστών ενάντια στους  πλειστηριασμούς Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Οι παραπομπή σε δίκη αυτών έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και αφορά κατηγορίες  που απορρέουν από τους αγώνες τους κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα μεταξύ των οποίων είναι η παρεμπόδιση πλειστηριασμού, η χρήση βίας, η εξύβριση, οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κα, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς με δεδομένο ότι προετοιμάζεται  πραγματικό τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων το επόμενο διάστημα, με βάση και τις δεσμεύσεις που έχει
αναλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές.

Είναι χαρακτηριστικό και αποδεικνύει τις προθέσεις τους το γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς έχει αυστηροποιηθεί αλλά και ότι, ενώ με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση έχει προβλεφθεί η παραγραφή και η παύση της ποινικής δίωξης για αδικήματα που επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους λόγω διακοπής λειτουργίας των δικαστηρίων, εξαιρείται από την παραγραφή η παρακώληση των πλειστηριασμών!

Αναμένουν δηλαδή κοινωνική έκρηξη και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η πέμπτη δίκη αλλά εκτός από τους αγωνιστές που παραπέμπονται ακολουθούν και δεκάδες άλλοι, των οποίων οι δίκες έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Οι διώξεις άρχισαν  στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεχίζονται και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο που διώκονται.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη τους και καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Τρίτη 23/6, 10:30 πμ στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτήριο 12.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν.

Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευτεί νομοθετικά.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
22/6/2020

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Πολιτική Γραμματεία ΕΠΑΜ: Συμπαράσταση στην πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Newsteam 0 Comments

Με κατασκευασμένες κατηγορίες, οδηγείται ξανά σε δίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με άλλους τρεις πολίτες που εναντιώθηκαν στους πλειστηριασμούς και εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας που χάνουν τις περιουσίες τους.

Σε μια δίκη απροκάλυπτα πολιτική, το χαλκευμένο κατηγορητήριο είναι εμφανές από το ότι τους προσάπτουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα, με βάση αφενός την κατάπτυστη Τροπολογία Κοντονή (άρθρο 61 του Ν. 4509/21-12-2017) που μετέτρεψε σε Ιδιώνυμο αδίκημα την οποιαδήποτε έκφραση αντίθεσης στη ρευστοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Αφετέρου, με την ενεργοποίηση από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, του αποκαλούμενου Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που κατασκεύασε το ανυπόστατο κατηγορητήριο. Ένα Τμήμα που ο ρόλος του αποδεικνύεται ότι δεν είναι η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά αντιθέτως, το μακρύ χέρι του κατοχικού κράτους για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας.

Η σημερινή κυβέρνηση που οδηγεί σε δίκη τους αγωνιστές της δημοκρατίας ανασύροντας από τη λήθη χουντικές πρακτικές, σε αγαστή και πλήρη συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση που συνέταξε το χαλκευμένο κατηγορητήριο προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα στη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ολετήρες της εξαθλίωσης του λαού. Τελώντας υπό τις εντολές των δανειστών και οδηγώντας σε διώξεις και σε στημένες δίκες όσους έχουν το σθένος να μάχονται για την περιουσία και τα δικαιώματα αυτού του λαού.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας υποστεί την εμπειρία της δίωξης αυτής όταν τα μέλη του, κατηγορούμενα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας, αντιμετώπισαν την πρώτη δίκη για πλειστηριασμούς στη χώρα μας (Θεσσαλονίκη 30/3/2018) και απαλλάχθηκαν πανηγυρικά, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την πλήρη και ενεργό συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συγκατηγορούμενούς του.

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν το παρών την Τρίτη 23/6, ώρα 9:00 π.μ. στο κτίριο 12 της Σχολής Ευελπίδων για να δηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές, δείχνοντας με την παρουσία μας την αποφασιστικότητα αυτού του λαού να εμποδίσει τους εγκάθετους στην υλοποίηση των σχεδιασμών τους.

 

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Λαφαζάνης από Μεσούντα: Η χώρα μας πνίγεται! Ανάγκη μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας

Newsteam 0 Comments

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περιόδευσε το Σάββατο σε Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Μεσολόγγι.  Την Κυριακή το πρωί (21/3) το πρωί  με φίλους και συντρόφους κυρίως από την Άρτα βρέθηκε  στην ορεινή Μεσούντα, στα Τζουμέρκα, στον τόπο που μαρτύρησε ο πρωτοκαπετάνιος και πρωτομαχητής του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας, Άρης Βελουχιώτης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο που έχει στηθεί στη Μεσούντα προς τιμή του Άρη Βελουχιώτη και στη συνέχεια είπε δύο λόγια για τον θρυλικό και ακαταμάχητο ιδρυτή του ΕΛΑΣ και συνεχιστή των μεγάλων ηρωικών μορφών της ιστορίας της χώρας μας, που κυνηγημένοι από εχθρούς και απομονωμένοι από φίλους, έπεσαν για τα οράματα μιας ελεύθερης, ανεξάρτητης, βαθιά δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας με τον λαό της αφέντη και δημιουργό στον τόπο του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε από την Μεσούντα και μια δήλωση έκπληξη που αφορούσε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Τόνισε ότι η Ελλάδα πνίγεται μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική και εθνική κρίση που έχει βιώσει και συνεχίζει όλο και πιο έντονα να βιώνει, σε ειρηνική περίοδο.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οδηγεί σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό αδιέξοδο τον τόπο, ενώ στην πολιτική ζωή, στο σύνολό της, δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγεται μέσα στην αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητα.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα πολιτική πρωτοβουλία και μια νέα σύγχρονη και ριζοσπαστική πολιτική πρόταση η οποία θα σαρώσει τα παρηκμασμένα, διεφθαρμένα και παραδομένα πολιτικά κατεστημένα και θα γίνει αφετηρία μιας μεγάλης εθνικής, οικονομικής, δημοκρατικής και κοινωνικής αναζωογόνησης, ανασυγκρότησης και απελευθέρωσης.

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Στην… κρεμάλα ο προδότης Παναγιώτης Λαφαζάνης

Newsteam 0 Comments

Είναι θεωρούμε από τα πιο σοκαριστικά όσων διέπραξε κατά την ατελείωτη ωδή ασυνέπειας, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη πιο σοκαριστικό ότι δεν ίδρωσε το αυτί όσων παρέμειναν εντός.

Την Τρίτη 23/6 ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης , με άλλους τρεις, κάθεται για… πέμπτη φορά στο σκαμνί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην σχολή Ευελπίδων, φορτωμένος με κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα! Εις βάρος του επικρέμανται κατηγορίες για χρήση βίας, εξύβριση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλπ. Και το πλέον σημαντικό είναι ότι όλα αυτά του αποδόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ από το… Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών!

Ποιο άθλιο σχέδιο επεξεργάζονταν οι σκοτεινοί συνωμότες, τι βυσσοδομούσαν εναντίον του Κράτους και της Δημοκρατίας, ώστε ηναγκάσθη να ενεργοποιηθεί το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας, θυμίζοντας άλλες εποχές;

Απλώς βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών, που άρχισαν επί πρωθυπουργίας Αλέξη. Είχαν πιστέψει και αυτοί το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, μη έχοντας κατανοήσει ότι ήταν ένα από τα συνθήματα – εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαν απλώς για να ανέλθουν στην εξουσία. Όντας αγνοί ιδεολόγοι θεωρούσαν ότι δεν ίσχυε για το κόμμα τους η φράση του Γκαλεάνο Η εξουσία είναι σαν το βιολί: το πιάνεις με το αριστερό και το παίζεις με το δεξί!

Δεν έχει σημασία αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις διαδηλώσεις που έκανε ο Λαφαζάνης – σε εισαγωγικά η λέξη διαδηλώσεις γιατί επρόκειτο περί ολιγάριθμων και άνευρων μαζώξεων, κάποιων μελών που αποχώρησαν μετά το τρίτο Μνημόνιο. Ούτε έχει σημασία αν δικαίως ή όχι γίνονταν αυτές οι μαζώξεις.

Οσο για τη βία που κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν, ήταν τα συνήθη σε τέτοιες περιπτώσεις σπρωξίματα, και ούτε κατά διάνοια τα πιο βίαια που έχουμε δει σε διαδηλώσεις. Ολοι επίσης θυμόμαστε τον Λαφαζάνη ανεβασμένο στην κορυφή μιας σκάλας η οποία είχε ως στήριγμα μια κλούβα των ΜΑΤ να αγορεύει! Η όλη εικόνα μάλλον εξέπεμπε γραφικότητα και πολιτικό παλαιοημερολογιτισμό, και σε καμία περίπτωση δεν παρέπεμπε σε κάποιον που δρα επικίνδυνα κατά του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Οι διωκόμενοι λένε ότι μια τέτοια διαμαρτυρία μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα μόνο σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα τύπου Τουρκίας και σε χώρες με σατραπίσκους επικεφαλής και ολοκληρωτικές κυβερνήσεις όπως αυτή του Ερντογάν. Όχι μόνο!

Ουσιαστικά για αναβίωση αήθους σταλινικής πρακτικής επρόκειτο, την οποία έχει απαρνηθεί το σημερινό ΚΚΕ που επιδεικνύει άλλο ήθος – παρότι θεωρητικώς ομνύει στον Στάλιν. Ηταν μια προσπάθεια τρομοκράτησης του εσωτερικού αντιπάλου, μια επίδειξη ηγετικής δύναμης, και ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι το κράτος μπορεί να γίνει αμείλικτο όργανο απέναντι στους εχθρούς του ηγέτη.

Αλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησαν να εξοντώσουν ηθικά τον Λαφαζάνη. Με πρόθυμες γραφίδες (αγωνιστές του λαού και αυτοί) πέρασαν στη κοινή γνώμη το οπερετικό ριφιφί στο Νομισματοκοπείο – ότι δηλαδή ο Λαφαζάνης ήθελε να μπουκάρει στο νομισματοκοπείο και να πάρει τα λεφτά.

Ο ίδιος ωρυόταν ότι δεν ισχύει αυτό, αφού είχε επίγνωση ότι στο Νομισματοκοπείο δεν υπήρχαν λεφτά: Έπρεπε να φτιάξουμε μήτρες και να τυπώσουμε. Αλλά τέτοια πράγματα δεν γίνονταν έχει πει στο Βήμα. Αντιθέτως είχε καταθέσει την (όχι ρεαλιστική) πρόταση: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με ευρωπαϊκό επιτόκιο, να πάρουν τμήμα των 22 δις ευρώ που υπήρχαν αποθηκευμένα στο δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδος, σαν έκτακτο μέτρο, ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα που θα λειτουργούσε ως γέφυρα, προκειμένου να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα.

Είχε μάλιστα εκφράσει την έκπληξή του, λέγοντας ότι ο Τσίπρας ως Πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης ως ΥΠΟΙΚ, αγνοούσαν την ύπαρξη αυτών των χρημάτων (σ.σ. επρόκειτο για τα χρήματα που μας είχε στείλει με αεροπλάνα η ΕΚΤ για να μη γίνουμε Αργεντινή – και… να μην έχουμε την περηφάνεια μας, που έλεγε στη Βουλή ο Αλέξης: Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή).

Όπως δε, έχει γράψει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του στην αρχή ο Τσίπρας και ο Φλαμπουράρης ήθελαν να τα πάρουμε αυτά τα λεφτά. Αλλά ο Βαρουφάκης αρνήθηκε αντιτείνοντας ότι θα ισοδυναμούσε με κλοπή, αφού ήταν χρήματα τη Φρανκφούρτης.

Μετά από όλα αυτά, μέσω δημοσιογραφικών ιμάντων, κυκλοφόρησε το σενάριο ότι ο Λαφαζάνης ήθελε να κάνει ριφιφί στο Νομισματοκοπείο! Με την έξοδό του από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει ο πιο αδύναμος κρίκος.

πηγή: liberal.gr 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Iskra και Λαφαζάνης στη Μεσούντα-Άρτας για να τιμήσουν τον Άρη Βελουχιώτη

Newsteam 0 Comments

Στα 75 χρόνια από τότε που έφυγε ο ιδρυτής του ΕΛΑΣ, ο πρωτοκαπετάνιος και ο θρύλος του αγώνα για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη Ελλάδα που θα τη διαφεντεύει ο λαός της, Άρης Βελουχιώτης, η Iskra και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης θα ακολουθήσουν την πρωτοβουλία φίλων και συντρόφων από την Άρτα και θα βρεθούν για άλλη μια φορά την Κυριακή 21/6, στον τόπο που ο Άρης άφησε την τελευταία του πνοή, μαζί με τον πιστό του σύντροφο Τζαβέλλα στον τόπο του μαρτυρίου τους, πάνω από το φαράγγι του Φάγγου στη Μεσούντα της Άρτας.

Το συμβολικό μήνυμα που στέλνει αυτή η μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Άρης Βελουχιώτης προς τη σημερινή γονατισμένη Ελλάδα της κρίσης και των εθνικών απειλών και στον πολυβασανισμένο λαό μας, είναι να επικαιροποιήσουμε στις σύγχρονες συνθήκες το ανυπότακτο πνεύμα και τον ανυπότακτο αγώνα του Άρη, με στόχο τη μεγάλη νίκη για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Νέα δίκη Παναγιώτη Λαφαζάνη(23-6)-Μισός Ποινικός Κώδικας ενάντια στην προάσπιση πρώτης κατοικίας!

Newsteam 0 Comments

Οι πολιτικές διώξεις και οι εκδικητικές πολιτικές δίκες κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν έχουν τέλος.

Νέα καθαρά πολιτικού χαρακτήρα δίκη, η πέμπτη κατά σειρά, πραγματοποιείται σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη την Τρίτη, 23/6, 9 π.μ, στο Τριλεμές Πλημμελειοδικείο στη Σχολή Ευελπίδων, στην οποία του φορτώνονται κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα για τους αγώνες του κατά των άδικων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πολιτών και νοικοκυριών, που έχουν φτωχοποιηθεί στη διάρκεια της παρατεταμένης μνημονιακής κρίσης στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη φορτώνονται αστήρικτες και παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων  είναι η χρήση βίας, η εξύβριση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παρεμπόδιση πλειστηριασμού κλπ κλπ. Να σημειώσουμε ότι καμία από τις κατηγορίες αυτές δεν έχει το παραμικρό ίχνος βάσης και είναι κατηγορίες στημένες και κατασκευασμένες από το αμαρτωλό Τμήμα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, που ψευδώνυμα ονομάζεται, άκουσον-άκουσον, Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος το οποίο με πολιτική εντολή άνωθεν από τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, έχει μορφοποιήσει αυτές τις κατηγορίες. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ακριβώς από το αμαρτωλό Τμήμα της Γενικής Ασφάλειας που ονομάζεται τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, όχι μόνο εκπορεύονται αυτές οι κατηγορίες, οι οποίες, υποτίθεται, ότι στοιχειοθετούνταιμε παράνομες παρακολουθήσεις, φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις αλλά και από αυτό το Τμήμα εστάλησαν οι κατηγορίες στην Εισαγγελία και πραγματοποιήθκαν ταυτόχρονα κατά απαράδεκτο τρόπο και οι ανακρίσεις.

Συγκατηγορούμενοι του Παναγιώτη Λαφαζάνη και με τις ίδιες αυθαίρετες κατηγορίες είναι ο Μαυρομμάτης Αντώνης, ο Παπαδόπουλος Λεωνίδας και ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

Η μόνη κατηγορία που θα μπορούσε να απευθυνθεί στους ως άνω κατηγορούμενους είναι ότι πράγματι με ειρηνικές διαμαρτυρίες προσπάθησαν να προασπίσουν το μέγα κοινωνικό αγαθό της πρώτης κατοικίας φτωχών νοικοκυριών από άδικους πλειστηριασμούς. Μια τέτοια διαμαρτυρία μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα τύπου Τουρκίας και σε χώρες με σατραπίσκους προέδρους και ολοκληρωτικές κυβερνήσεις, όπως αυτή του Ερντογάν στην Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκίνησε επί των ημερών της κυβέρνησής του το βρώμικο σήριαλ των πολιτικών διώξεων  κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών, που μάχονταν για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας, ενώ τη σκυτάλη αυτών των διώξεων έχει πάρει τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι είναι εντυπωσιακό και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός ότι κανένας από όλους τους καρεκλοθήρες και ψεύτες πολιτικούς που κυβέρνησαν και ξεπούλησαν, έκλεψαν και πρόδωσαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια και συνεχίζουν και σήμερα να την ξεπουλάνε, να την κλέβουν και να την προδίδουν, δεν έχει κάτσει στο σκαμνί για τα εγκλήματά του και μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός διώκεται σωρηδόν και εκδικητικά για πολιτικούς λόγους μόνο και μόνο για την αντίσταση και  τους αγώνες του ενάντια στα Μνημόνια και την εθνική και κοινωνική λεηλασία και τους αγώνες του ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκής περιουσίας.

Η Επιτροπή συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές καλεί όλους και όλες να δώσουν το παρών , την Τρίτη, 23/6, 9 π.μ. Σχολή Ευελπίδων ενάντια στις πολιτικές δίκες κατά των Λαφαζάνη, Μαυρομμάτη και Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο.

 

K.M

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »