Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - Spoiler

Αγίος Παΐσιος προφητεία για την κρίση: Θα γίνει πόλεμος, αλλά την χώρα μας θα βοηθήσει…

Newsteam 0 Comments

Ποια η προφητεία του Αγίου Παΐσίου για το ποια χώρα θα βοηθήσει την Ελλάδα;

Παναγούδα, Ιούνιος 1990. Καθώς ο πάτερ Παΐσιος μιλούσε απευθυνόμενος προς όλους τους… παρευρισκόμενους, προσφώνησε κάποιον με τ’ όνομά του, λέγοντας:

Γιώργο, παιδί μου, έλα ‘δώ!

Ο περί ου ο λόγος Γιώργος, επίσης λοχαγός και συνάδελφος του φίλου μου, δεν απάντησε καν, υποθέτοντας ότι ο Γέροντας απευθυνόταν σε κάποιον άλλο.

Τότε, ο Άγιος Παΐσιος επανέλαβε, λέγοντας συγκεκριμένα:

Εσένα, λέω, κύριε λοχαγέ, έλα ‘δώ, αφήνοντάς τους όλους έκπληκτους, καθώς οι δύο λοχαγοί επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Παναγούδα (και, επιπλέον, φορούσαν πολιτικά, μην έχοντας κάποιο διακριτικό της ιδιότητάς τους).

Ο Γιώργος, λοιπόν, πλησίασε διστακτικά τον π. Άγιο Παΐσιο, του φίλησε το χέρι και στάθηκε δίπλα του, οπότε ο π. Παΐσιος ξεκίνησε αμέσως να συζητά μαζί του:

Πώς είναι ο στρατός μας, Γιώργο;

Πιστεύω πως είναι καλά, πάτερ, απάντησε ο λοχαγός.

Δεν είναι καλά ο στρατός μας, Γιώργο, αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολλοί καλοί αξιωματικοί και, κυρίως, στρατηγοί, και για αυτό στέκεται ακόμη ο στρατός μας, σχολίασε ο Άγιος Παΐσιος.

Κι αμέσως συνέχισε:

Πότε θα πάρουμε την Πόλη Γιώργο;

Δεν ξέρω πάτερ, απάντησε ο λοχαγός.

Θα την πάρουμε την Πόλη, Γιώργο, αλλά θα γίνει μεγάλος πόλεμος! Και δε θα πάρουμε μόνο την Πόλη, Γιώργο, αλλά και όλα τα μέρη της Μ. Ασίας που μας ανήκαν, και μάλιστα από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Σμύρνη. Όλα τα χαμένα μέρη μας, τις χαμένες Πατρίδες Κι ο πόλεμος, Γιώργο, θα αρχίσει από τα εξαμίλια.

Τότε, ο λοχαγός Γιώργος, που θυμήθηκε το χωριό Εξαμίλια της Κορινθίας, ρώτησε τον Γέροντα:

Δηλαδή, από την Κόρινθο θ’ αρχίσει ο πόλεμος, πάτερ;

Όχι, Γιώργο, ο πόλεμος δε θ’ αρχίσει από την Κόρινθο, αλλά από τα 6 μίλια της θάλασσας, τα οποία ζητάνε οι τούρκοι.

Ενώ εμείς (οι Έλληνες δηλαδή) ζητάμε τα 12 μίλια, τα οποία είναι και κατοχυρωμένα.

Και συνέχισε: Θα γίνει μεγάλος πόλεμος, και την Ελλάδα θα τη βοηθήσει η ξανθή φυλή… (εννοώντας, προφανώς, τους Ρώσους).

Μαρτυρίες Προσκυνητών, Β’ τόμος, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Η χώρα μας επενδύει πάνω από 50 εκατ. σε τζαμιά και Οθωμανικά μνημεία και ο Ερντογάν σβήνει τον Χριστιανισμό, καταστρέφοντας την Αγιά Σοφιά!

Newsteam 0 Comments

Η ομολογία προέρχεται από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα πάνω από 50 € εκατ. (και θα συνεχίσει να ξοδεύει…) για την αναστήλωση Οθωμανικών τζαμιών και άλλων μνημείων! Ενώ, βεβαίως, την ίδια στιγμή ο Ερντογάν καταστρέφει τον Χριστιανικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και την μετατρέπει με βάναυσο τρόπο σε τζαμί, μέσα σε πανηγυρισμούς και σε προκλητικές φιέστες.

Η είδηση, από μόνη της, δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται οι Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες συμπεριφέρονται απέναντι στην Τουρκία, όπως επιβάλλουν οι Ευρωπαϊκοί κανόνες, αλλά και ο πολιτισμός και η παράδοση της Ελλάδος, ξεχνώντας ότι ο Ερντογάν γράφει όλα τα σχετικά στα παλαιά του υποδήματα και έχει ως μοναδική του πυξίδα την λογική της ισχύος και την επιδίωξη της επικυριαρχίας της χώρας ου έναντι της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα.

Γι αυτό, άλλωστε, κάνει ό,τι μπορεί για να κατακλύσει την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος και κατηγορεί την Ελλάδα παντού ότι ‘δεν σέβεται τα παλαιά Οθωμανικά τζαμιά και δεν κατασκευάζει καινούργια’, για να έχουν και οι παράτυποι μετανάστες – μουσουλμάνοι τους δικούς τους τόπους λατρείας!

Το σχετικό ρεπορτάζ, πιό αναλυτικά, έχει ως εξής:

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι όπως έχω δηλώσει η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο.

Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια.

Η υπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που μίλησε για μια προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα οικουμενικής αξίας και σημασίας δημιούργημα, του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμί σημειώνοντας πως πέρα την ιστορική και συναισθηματική αξία για μας τους Έλληνες, αλλά και για το σύνολο των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, είναι ένα μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ενταγμένο από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Aγία Σοφία – Τούρκος ιστορικός προκαλεί: Θα υπάρχει πόρνη στο τζαμί; – Σε ποια αναφέρεται

Newsteam 0 Comments

Με την αυτοκράτειρα Ζωή την Πορφυρογέννητη τα έβαλε τούρκος ιστορικός, με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο λόγος για τον καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Σαγγάριου, Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου, ο οποίος, με προκλητική ανάρτησή του, ζητά την αφαίρεση -κι όχι μόνο την κάλυψη- της εικόνας της αυτοκράτειρας στο ναό θεωρώντας ότι είχε έκλυτο βίο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο twitter:

Θα υπάρχει πόρνη στο τζαμί; Όμως, αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη  του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία, μαζί με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί παγκοσμίως όπου θα εκτίθεται μία πόρνη. Να μπει ένα τέλος στην ανοησία για προστασία των ειδώλων και να αποκαθηλωθούν πια οι εικόνες που αποτελούν ασέβεια προς τον Πορθητή.

Η Ζωή την Πορφυρογέννητη (περ. 978 – 11 Ιουνίου 1050) κυβέρνησε ως Αυτοκράτειρα των Ρωμαίων μαζί με την αδελφή της Θεοδώρα από το 1042 έως το 1050 και ως Αυτοκρατορική σύζυγος από το 1028 έως το 1042.  Υπάρχει ψηφιδωτό της στον γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας.

Την έχουν χαρακτηρίσει ως την Αυτοκράτειρα με την μεγαλύτερη επιρροή τον 11ο αι., η οποία καθόρισε για τέσσερις συνεχόμενες φορές τον Αυτοκράτορα των Ρωμαίων.

Σήμερα επίθεση κατά της αυτοκράτειρας Ζωής μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Αύριο;

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Θα ανατριχιάσεις! Πήρα μολύβι και χαρτί…. Πρεπει να το ακούσουν οι κερ@τάδες πολιτικοί μας.

Newsteam 0 Comments

Διαβάστε και ακούστε τους στίχους!
Η Λευτεριά, ότι πολυτιμότερο έχουμε.
Η Σμαρούλα Νάκη και η χορωδία των Ηχογραμμάτων θα σας κάνει να ανατριχιάσετε

Διαβάστε στίχο:  Πάνε με δώρα στους τρανούς τη λευτεριά ζητάνε, κι εγώ στον ίδιο τον σκοπό έγραψα στίχο για να πώ: Τη λευτεριά δεν στη χαρίζουν βρε παιδιά, δεν θα στη δώσουν επειδή σε λυπηθήκαν,

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΕΤΑΙ

Πήρα μολύβι και χαρτί λόγια να γράψω εγώ γι’ αυτή
και βρήκα τούτο τον σκοπό μα ένα έχω να σας πώ!

Η λευτεριά δεν τραγουδιέται βρε παιδιά,
είν’ τα νερά που ξεχειλίσαν το ποτάμι,
είν’ τα παιδιά που παίζουνε στη γειτονιά,
είναι το πέταγμα που κάνουν τα πουλιά

Πάνε με δώρα στους τρανούς τη λευτεριά ζητάνε,
κι εγώ στον ίδιο τον σκοπό έγραψα στίχο για να πώ:

Τη λευτεριά δεν στη χαρίζουν βρε παιδιά,
δεν θα στη δώσουν επειδή σε λυπηθήκαν,
συ με τα χέρια σου αν μπορείς τηνε κρατάς
και σαν σημαία στα ουράνια τη γυρνάς.

Η λευτεριά δεν τραγουδιέται…

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Τους την έφερε ο Καρατζαφέρης! Μπούκαρε μέσα στην Αγία Σοφία και άρχισε να ψάλλει Τη Υπερμάχω

Newsteam 0 Comments

Ο Γιώργος Καρατζαφέρη ψάλλει το Τη Υπερμάχω μέσα στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.

Αν τολμήσει να το κάνει όποιος Εθνοπατέρας μας έχει διπλωματική ασυλία.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Θερίζει ο Kορωνοϊός! Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου για την αρρώστια που…

Newsteam 0 Comments

Και την Κωνσταντινούπολη θα την πάρουμε . Θα μας την δώσουν δηλαδή. Όχι από καλοσύνη ή από δικαιοσύνη . ΟΧΙ . Αλλά θα οικονομήσει ο Θεός νάρθουν έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει ναχουμε εμείς την Πόλη . Και την Καππαδοκία θα την πάρουμε

Τον κοίταξα με απορία.

– Και την Καππαδοκία γέροντα ; ρώτησα .

– Έ!…Θα είναι τόσο χαλαρά τα πράγματα εκεί που θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε.

Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι . Οι Αμερικάνοι σου λέει , τι γίνεται εδώ ; Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι .

– Καλά Γέροντα , οι Τούρκοι είναι δέκα εκατομμύρια στην Πόλη….και θα μας την δώσουν, πως θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε ;

– Θα τους περάσουν απέναντι, από την άλλη μεριά . Ο λογισμός μου λέει (το τόνισε ο λογισμός) ότι θα τον κάνουν έτσι για τα νερά….Να είναι διεθνή…. Μετά θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο Άγιος Αρσένιος αυτό. Είχε γράψει ένα τετράδιο με προφητείες …σου το έχω δείξει;

– Ναι , γέροντα .

– …μετά είναι και το ένα τρίτο που θα γίνουν χριστιανοί .

Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε , Σελ: 77

76.Μας έφερε ο γέροντας ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζηεφεντή . Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.

– Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι , θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατισθούν από την αρρώστια οι Τούρκοι.

Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε , Σελ: 79

83. Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ…Λίγα είναι τα ψωμιά της …

150. – Γέροντα σήμερα υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, δισεκατομμύρια που δεν γνωρίζουν τον Χριστό και τόσοι λίγοι αυτοί που τον γνωρίζουν, τι θα γίνει ;

– Θα γίνουν πράγματα , που θα συγκλονιστούν τα έθνη. Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία αλλά θεία επέμβαση. Θα ψάχνουν οι άνθρωποι να βρουν κάποιον να τους μιλήσει για τον Χριστό. Θα σε τραβούν από το χέρι. Έλα δω, κάτσε να μου πεις για τον Χριστό.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Μάγκας με @ρχίδι@! Στοπ Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στο Βαλιδέ Τζαμί λόγω Αγιάς Σοφιάς

Newsteam 0 Comments

Δημοσιεύμα της τοπικής ιστοσελίδας tonisi.gr σε ρεπορτάζ της ΑΝΘΗΣ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης κάνει γνωστό ότι επιθυμεί να σταματήσουν τα έργα αναστήλωσης στο Βαλιδέ Τζαμί. Αυτό έκανε γνωστό με δήλωση του σήμερα στο Ν ο κ. Μουτζούρης.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης ανέφερε μιλώντας στο Ν ότι δεν με αφήνουν ασυγκίνητο τα όσα διαδραματίζονται στην Πόλη και ιδιαίτερα με αφορμή την τουρκική πρόκληση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Πιστεύω ότι γι’ αυτό το λόγο πρέπει να σταματήσουν τα έργα στο Βαλιδέ τζαμί.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αυτές είναι οι προφητείες των Αγίων Πατέρων για τον διαμελισμό της Τουρκίας

Newsteam 0 Comments

Οι εξελίξεις τρέχουν Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του χαρτί ανακατεύοντας την τράπουλα εκμεταλεύοντας την κατάσταση προς ιδίον όφελος. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ένα καζάνι που σιγοβράζει με αποκορύφωμα την Αγιά Σοφιά και την μετατροπή σε τζαμί, Απογοήτευση, πίκρα για το σύμβολο της παγκόσμιας ορθοδοξίας.

Οι άγιοι πατέρες της Εκκλησίας μας Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Παΐσιος είχαν προβλέψει αιώνες πριν την αρχή του τέλους…

Ο Γέροντας Παΐσιος, είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ορθοδοξίας και οι μαρτυρίες όλων όσοι είχαν την τύχει να συνομιλήσουν μαζί τους, συγκλονίζουν καθώς τα λόγια του ήταν προφητικά. Για το λόγο αυτό έχουν γραφτεί πολλά βιβλία με τις απόψεις του Αγίου για τα διάφορα θέματα που συζητούσε με τους προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν.

Ο Γέροντας Παΐσιος μεταξύ άλλων, είχε κάνει προβλέψεις και για την Τουρκία. Συγκεκριμένα είχε πει ότι θα αφανιστεί και ότι θα διαμελιστεί, καθώς επίσης κκαι ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει…

Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολύ σοβαρότητα μου απάντησε: Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια.

Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.

Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός.

Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που είναι σήμερα αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα, είπε. Φεύγοντας από το κελί του, μας είπε πάλι:

Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη, είχε πει. Τα αποσπάσματα είναι είναι από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297.

Είχε πει ακόμη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών, β’ έκδοση, ότι: Εσύ δεν πρέπει να στεναχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα την διαλύσουν οι ίδιοι.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο :

Από την άλλη ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προβλέψει για την δεύτερη Άλωση της Πόλης θα υπάρχει μένος για την Αγιά Σοφιά από την μεριά των Τούρκων όμως το ξανθό γένος (Ρώσοι) θα φτάσουν μέχρι την κόκκινη μηλιά και θα ελευθερώσουν την Κωνσταντινούπολη και θα την δώσουν πίσω στους Έλληνες.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα Εξαμίλια, διότι τα Εξαμίλια δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. Εξαμίλι είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν..την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι..

Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….

Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία

Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (Κρυπτοχριστιανοί)….πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός

Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το Εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…

Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Έρχεται η ώρα και για τον ΓΕΡΟ του ΜΟΡΙΑ, τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη… θα τολμήσουν άραγε οι αποδομητές;

Newsteam 0 Comments

Ο λαός μας σέβεται την εθνική ταυτότητα και δεν πέφτει εύκολα θύμα των διαφόρων αποδομητικών τάσεων. Χιλιάδες τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Επαναστάσεως του 1821 και για να αμφισβητηθεί το Κρυφό Σχολειό, αλλά οι Έλληνες, στη μεγάλη πλειοψηφία μας, δεν δεχόμαστε αμάσητες τις διάφορες προπαγάνδες.

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει η έρευνα Κοινής Γνώμης για την Επανάσταση του 1821, την οποία διενήργησε το Κέντρο Φιλελευθέρων Μελετών σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc.

Του Κωνσταντίνου Χολέβα (Πολιτικός Επιστήμων)

Η έρευνα, η οποία παρουσιάσθηκε στις 8.7.2020, καταγράφει την πεποίθηση του 90,4 % των ερωτηθέντων ότι η Επανάσταση ήταν πρωτίστως εθνική. Υπάρχουν απαντήσεις γύρω στο 50% για τον κοινωνικό, φιλελεύθερο ή θρησκευτικό χαρακτήρα του 1821. Θεωρώ ευχάριστη έκπληξη το μεγάλο ποσοστό της σωστής απάντησης.

Όλα τα κείμενα των πρωταγωνιστών και οι Διακηρύξεις των Εθνικών Συνελεύσεων μιλούν για μία εξέγερση Ελλήνων Ορθοδόξων εναντίον ενός αφόρητου ζυγού από δύναμη αλλοεθνή και αλλόθρησκη. Έχει σημασία η αφύπνιση των Ελλήνων, διότι επί δεκαετίες κατεβλήθη εργώδης προσπάθεια από τη μαρξιστική προπαγάνδα να τονισθεί ο ταξικός- δήθεν- χαρακτήρας της επαναστάσεως.

  Απειλεί ανοικτά την Ε.Ε. η Τουρκία: Βάζει πλώρη για το Καστελόριζο, βλέπει, όμως και την Κρήτη

Από τις άλλες απαντήσεις της έρευνας κρατώ τη μεγάλη δημοτικότητα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, καθώς και την πολύ χαμηλή δημοτικότητα του Αλεξάνδρου Μαυροκορδάτου, οπαδού της πλήρους υποταγής στη Μεγάλη Βρετανία.

Τον Μαυροκορδάτο προβάλλουν ως πρότυπο πολιτικού ορισμένοι από τους σύγχρονους μελετητές του 1821. Ευτυχώς οι Έλληνες προτιμούμε τον απροσκύνητο, ευφυή αλλά και συνειδητά πιστό Χριστιανό Θ. Κολοκοτρώνη.

Το Κρυφό Σχολειό ήταν υπαρκτό, υποστηρίζει το 71,7 % των ερωτηθέντων. Και βέβαια ήταν υπαρκτό, διότι μέχρι το 1650 δεν ήταν καθόλου εύκολο να λειτουργήσουν ελεύθερα σχολεία για τους υποδούλους. Αλλά και αργότερα η αυθαιρεσία του κατακτητή τα άνοιγε και τα έκλεινε χωρίς να δίνει λόγο. Οι αμαφισβητίες του Κρυφού Σχολειού εξυπηρετούν δύο στόχους:

  Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

Πρώτον, να υπονομεύθεί ο πατριωτικός ρόλος του Ορθοδόξου Κλήρου και δεύτερον να εξωραϊσθεί η Τουρκοκρατία ως μία περίοδος αρμονικής συνυπάρξεως εθνοτήτων. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιασθεί σοβαρά και ακλόνητα στοιχεία για το πως και πότε λειτούργησε η κρυφή παιδεία των Ελλήνων.

Η Εκκλησία διαδραμάτισε σημαντικό και θετικό ρόλο κατά την Επανάσταση, απαντά το 72, 1 % των ερωτηθέντων. Παρά τις επιθέσεις και τα ανιστόρητα επιχειρήματα, που ακούγονται κατά καιρούς, περισσότεροι από τους 7 στους 10 Έλληνες αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντα αγωνιστικότητος και ως πνευματικό καθοδηγητή του Έθνους σε δύσκολες στιγμές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση των τεκμηριωμένων βιβλίων και των υποστηρικτών της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Πιστοποιούν επίσης την αποτυχία των αποδομητών. Μία πρόβλεψη: Τώρα κάποιοι θα αρχίσουν να συκοφαντούν τον Κολοκοτρώνη!

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Βόμβα με την ανακοίνωση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της χώρα μαςς για την Αγία Σοφία!

Newsteam 0 Comments

Η επίσημη θεση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικα με την πρωτοφανή ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Επιτέλους Ξύπνησε! Παρέμβαση Ιερώνυμου για Αγία Σοφία: Προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα

Newsteam 0 Comments

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε παρέμβαση, μετά την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί. Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για Αγία Σοφία: Βαθιά λύπη για την απόφαση της Τουρκίας

Newsteam 0 Comments

Την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί σχολίασε την Κυριακή 12 Ιουλίου και ο Πάπας Φραγκίσκος, δηλώνοντας βαθιά λυπημένος, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Με σύντομη αλλά μεστή νοήματος αναφορά, επ’ ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας για την Προστασία της Θάλασσας, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε: H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι βαθιά λυπημένος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η παρέμβαση του Πάπα πραγματοποιήθηκε παρόλο που η πλειονότητα των αναλυτών προέβλεπαν ότι δεν θα γίνει, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη μικρή καθολική κοινότητα που ζει στην Τουρκία.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Κανονιοβολισμοι απο τον παπαφλεσσα του πειραια! μητροπολίτης πειραιώς προς μητσοτακη! επιτέλους…

Newsteam 0 Comments

Ο σχεδιασμός του προέδρου Ερντογάν ολοκληρώθηκε είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε δηλώσεις του στο MEGA και την εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Ο κ. Σεραφείμ έθεσε ως πρόταση προς την Πολιτεία τρία συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να δοθεί απάντηση στην προκλητικότητα του Ερντογάν.

Η δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: Ο σχεδιασμός του προέδρου Ερντογάν ολοκληρώθηκε. Η λεγομένη Δικαιοσύνη της γείτονος χώρας απεδείχθη άθυρμα στην εξουσία του αναθεωρητού, νεοοθωμανού νέου χαλίφου του σουνιτικού Ισλάμ, του κ. Ερντογάν.

Είναι μια βαθιά προσβολή στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό γενικότερα. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και πολιτεία να απαντήσει με τρεις τρόπους.

– Πρώτον να αναστείλει την λειτουργία του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.

– Δεύτερον να καταργήσει τα προξενεία Αδριανουπόλεως και Σμύρνης για να αναγκαστεί η Τουρκία, όπως προβλέπεται στο διεθνές δίκαιο, να αποσύρει τα δικά της προξενεία στην Κομοτηνή και τη Ρόδο.

-Τρίτον να ζητήσει να εφαρμοστεί, επιτέλους, η ποσόστωση που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάννης για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και τους τουρκογενείς που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Με αυτά τα τρία μέτρα θα μπορούσε να απαντήσει η χώρα μας στην τουρκική προκλητικότητα με πολύ δυναμικό τρόπο. Αν περιοριστούμε σε δηλώσεις, το τεράστιο πρόβλημα εις βάρος της πατρίδας μας, του έθνους και της πίστης, θα μείνει δυστυχώς αναπάντητο.

Αυτά τα τρία μέτρα θα είναι η πιο σωστή απάντηση στην προκλητικότητα Ερντογάν και ένα μάθημα για να καταλάβει ότι πια οι καιροί πέρασαν και δεν βρισκόμαστε στο 1453 αλλά στο 2020.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς διευκρίνισε ότι αναφερόμενος σε τουρκογενείς δεν αναφέρεται στους μουσουλμάνους συνέλληνες, αλλά σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι είναι Τούρκοι στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα, όσοι αισθάνονται Τούρκοι να πάνε στην μητέρα πατρίδα τους συντόμως είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αγία Σοφία: Η Τουρκία ξεκίνησε προετοιμασίες για το άνοιγμα ως τζαμί

Newsteam 0 Comments

Μία ημέρα μετά την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας
Οι τουρκικές αρχές άρχισαν επιθεωρήσεις στην Αγία Σοφία σήμερα στο πλαίσιο προετοιμασιών, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή, μία ημέρα μετά την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας να ανοίξει τον δρόμο για την μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Χθες, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία την 24η Ιουλίου, για πρώτη φορά από το 1934 και το διάταγμα της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο το βυζαντινό μνημείο είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Η Αγία Σοφία τέθηκε υπό την εποπτεία της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο επικεφαλής της οποίας Αλί Ερμπάς δήλωσε σήμερα ότι η υπηρεσία του έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα έως την 24η Ιουλίου.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Και να δείτε που για το…καλό μας, μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!

Newsteam 0 Comments

Έρχεται Δεκαπενταύγουστος αλλά…. προηγήθηκαν οι τουρίστες

Διάβασα ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού που αφορούν τους ναούς, παρατείνονται μέχρι 21 Αυγούστου.

Δηλαδή τα κενά καθίσματα, οι αποστάσεις, ο περιορισμένος αριθμός πιστών κ.τ.λ.

Την ίδια ώρα καταργείται το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, οι τουρίστες μπάτε σκύλοι αλέστε κι’ αλεστικά μην δίνετε μας επιβαρύνουν καθημερινά με περίπου 20 κρούσματα, και όλα τα άλλα που λέγονται να λειτουργήσει ο τουρισμός επιτρέπονται.

Φυσικά όλοι θέλουμε να λειτουργήσει ο τουρισμός αλλά εφόσον γίνεται δίχως επιβάρυνση της δημόσιας υγείας και χωρίς να δημιουργούνται προϋποθέσεις να μας ξανακλείσουν σπίτι και να ξαναδώσουν καμιά εικοσαριά εκατομμύρια για να διαφημίζουν μένουμε σπίτι και να χτυπιούνται οι πληρωμένοι Ευαγγελάτοι και οι λοιποί για τον παπά που κοινωνεί και για τους πιστούς που χαιρέτισαν Επιτάφιο….

Ο τουρισμός λοιπόν να λειτουργήσει….Για τις εκκλησιές όμως είχαν φόβο και τρόμο να μην λειτουργήσουν, να μην κάνουμε Πασχαλιά γιατί ο ιός κολλάει στο ναό, ενώ στα συντριβάνια του Μπακογιάννη σκιάζεται ο ιός και φεύγει….

Επίσης στα πανηγύρια (όπου χορεύει και ο βουλευτής της Ν.Δ.) ιός δεν υπάρχει και γενικώς σε ό,τι δεν είναι ναός, παπάς, θεία κοινωνία και αγιωτικό ο κορονοϊός δεν υφίσταται.

Δεν ξέρω τι λένε οι εδικοί γιαυτό το παράξενο φαινόμενο και πώς ερμηνεύονται οι… εκλεκτικές προτιμήσεις αυτής της παράξενης αρρώστιας!

Θυμήθηκα τώρα εκείνον τον Μόσιαλο που έλεγε κατά της θείας κοινωνίας…Πού χάθηκε αυτός ο σπουδαίος επιστήμονας, τώρα που θέλουμε να τον ρωτήσουμε αν π.χ. επιτρέπεται να ακούγεται στα στριμωξοπανηγύρια το άσμα της Γωγούς Τσαμπά Δεν σου κάνω τον άγιο. Μην τυχόν και ο άγιος προσελκύσει τον ιό, λέμε. Αναφερόμαστε δε στην εν λόγω καλλιτέχνιδα διότι αυτή ήδε (εκ του άδω=τραγουδώ)στο πανηγύρι που ήταν πατείς με, πατώ σε.

  Συνελήφθη ο υπαστυνόμος του ΣΥΡΙΖΑ που εμπόδισε να συλληφθεί κουκουλοφόρος

Πού είναι ο κ. Χαρδαλιάς που μας μάλωνε κάθε απόγευμα (αν και είμαστε έγκλειστοι), να χαστουκίσει τώρα τους κορονο-τουρίστες.

Τελικά η μόνη σωστή είναι η Κεραμέως η οποία φροντίζει τα του θρησκευτικού τυπικού διότι σου λέει η γυναίκα δεν πάνε να χαθούν οι χαμένοι στις θάλασσες και τ’ ακρογιάλια και στα πέριξ μπαράκια και γλέντια…οι πιστοί να σωθούν!!!

Και να δείτε που για το…καλό μας (δάκρυ Τσιόδρα εδώ), μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!

Και θα βγουν και οι διοικούντες την Εκκλησία να πουν εν χορώ για το καλό μας, η καλή πολιτεία το κάνει.

Ευτυχώς που εμείς ζήσαμε τις εξαιρέσεις και μας ανέπαυσαν. Δόξα τω Θεώ που δεν είναι όλοι ζεμένοι στο ίδιο κάρο αλλά υπάρχουν και αυτοί που καλπάζουν ελεύθερα, δυνατά και ριψοκίνδυνα και ξεπεζεύουν μόνο μπροστά στον Θεό!

aktinesblog.com

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Τραγική απόφαση της Τουρκίας, ναρκοθετεί την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών

Newsteam 0 Comments

Η απόφαση αυτή ανήκει στις τραγικές αποφάσεις και ενέργειες που ναρκοθετούν τη μεγαλύτερη ελπίδα της εποχής μας, την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και των πολιτισμών, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, σχετικά με την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Και συνέχισε: Αυτή η απόφαση μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές ιστορικές πτυχές. Μια χώρα σαν την Τουρκία, που επιθυμεί να είναι στην πρωτοπορία, διαλέγει τον ρόλο καθυστερημένης πολιτιστικής οπισθοφυλακής. Το λάδι της θρησκείας είναι αμαρτία και λάθος να χρησιμοποιείται για να ανάβει και να εξυπηρετεί εθνικιστικούς σκοπούς. Ο ευγενής σκοπός της θρησκείας είναι να απαλύνει τις πληγές και να ειρηνεύει τις ψυχές των ανθρώπων.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για Αγιά Σοφιά: Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ

Newsteam 0 Comments

Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες είπε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σχολιάζοντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να χρησιμοποιηθεί ο ναός της Αγίας Σοφίας ως τζαμί μιλώντας στην ΕΡΤ.

Χτυπούν για την χριστιανοσύνη τόνισε η ιστορικός και εξέφρασε την άποψη της πως αυτή η εξέλιξη καταδεικνύει τη βαρβαρότητα της Τουρκίας.

Η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ επικαλέστηκε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

Τέλος, η ιστορικός τόνισε πως: Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΩΡΑ 22:27! ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ; Μητσοτάκης σε Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: Αυτή η απόφαση…

Newsteam 0 Comments

Παρέμβαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της τόνισε σε δήλωση του ο κΜητσοτάκης και πρόσθεσε:

Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά καταλήγοντας πως: Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ο Μιχάλης Ρακιντζής και η Αγία Σοφία! Το κλιπ που απαγόρεψαν να παίζουν στα Ελληνικά κανάλια!

Newsteam 0 Comments

Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζάντιου Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, που σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση δεν πέθανε, αλλά αρπάχτηκε από αγγέλους και μεταφέρθηκε σε ένα βαθύ σπήλαιο κοντά στη Χρυσόπορτα. Εκεί παραμένει μαρμαρωμένος ως την ώρα που θα αφυπνιστεί από τον ίδιο άγγελο και θα διώξει τους Τούρκους καταδιώκοντάς τους ως την Κόκκινη μηλιά.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Καθηλώνει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος! Άλλες 20 μέρες για να τελειώσει ο Ιούλιος. Έχει κάτι άλλο κατά νου ο κ Ερντογάν;

Newsteam 0 Comments

Δύσκολος μήνας για τον Ελληνισμό ο Ιούλιος και δύσκολος σύμμαχος για τη Δύση ο Τούρκος Πρόεδρος κ Ερντογάν. 10 Ιουλίου σήμερα και το Τουρκικό ΣτΕ απεφάσισε ότι ήταν παράνομη η πράξη που άλλαζε το καθεστώς χρήσεως της Ιστορικής (Μνημείο ΟΥΝΕΣΚΟ) χρήσης της Αγίας Σοφίας από τον Κεμάλ το 1934 που την έκανε Μουσείο μετατρέποντάς της από Τζαμί…

Δύσκολος πολιτικός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Δύση και τον ΟΗΕ ο Τούρκος Πρόεδρος και θα περιμένω τώρα να δω αντιδράσεις αφού πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη της απόφασης του Τουρκικού ΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ο κ Ερντογάν υπέγραψε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Δύσκολος μήνας ο Ιούλιος για τους Έλληνες καθώς φέρνει στη μνήμη μας την 15η Ιουλίου 1965, ημέρα ουσιαστικά υποχρέωσης σε παραίτηση του τότε Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου που έμεινε στην ιστορία ως Ημέρα της Αποστασίας ή Ημέρα των Ιουλιανών και Ημέρα του Βασιλικού Πραξικοπήματος. Δύσκολος μήνας ο Ιούλιος καθώς φέρνει στο νου το κίνημα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου της 15ης Ιουλίου 1974 που έδωσε στην Τουρκία το έναυσμα που χρειαζόταν προφασιζόμενη το άρθρο 4 της Συνθήκης Εγγυήσεων για να πραγματοποιήσει τον Αττίλα-1 με την απόβαση Τουρκικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησο στις 20 Ιουλίου του 1974… Δύσκολος μήνας ο Ιούλιος καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου και για τα επόμενα 2,5 έτη Πρόεδρος του Eurogroup των 19 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ως Εθνικό νόμισμα το ευρώ θα είναι ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών κ Paschal Donohoe και όχι η Ισπανίδα Υπουργός Οικονομικών κ Nadia Calviño την οποία ήθελε ο Ευρωπαϊκός Νότος και συγκεκριμένα η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και Πορτογαλία.
Για την Αγία Σοφία ΣΟΒΑΡΕΣ αντιδράσεις από Ε.Έ. και Δύση ΔΕΝ περιμένω…
Άλλες 20 μέρες για να τελειώσει ο Ιούλιος… Έχει κάτι άλλο έχει κατά νου ο κ Ερντογάν;

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΣΟΚ ΑΠΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ! Μη σκούζετε σαν φλώροι! Η Αγια-Σοφιά μέχρι να πάρουμε την Πόλη, θα είναι τζαμί

Newsteam 0 Comments

Όταν οι νεοέλληνες που εκπαιδεύτηκαν να λύνουν τα προβλήματά τους μέσω διαδηλώσεων, χωνέψουν ότι η Τουρκιά που πάτησε την Πόλη το 1453 κάνει ότι θέλει στα κατεχόμενα, ίσως να αποκτήσουμε σαν έθνος μία πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

Με ψηφίσματα και διαδηλώσεις η λευτεριά δεν έρχεται. Δεν έρχεται ούτε με δηλώσεις των Φράγκων, ούτε με χτυπήματα παρηγοριάς στην πλάτη των ραγιάδων.

Μας δίδαξαν ότι πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι.

Μέχρι λοιπόν να έρθει μια γενιά Ελλήνων που θα είναι αρκετά σκληραγωγημένη ώστε να δουλεύει τα χωράφια της και να μην εισάγει εργάτες γης πίνοντας φραπέδες στους καφενέδες, με το επίδομα στο χέρι, ή μέχρι να γίνει ένα εξωπραγματικό θαύμα, η Αγια-Σοφιά, θα είναι τζαμί και μαγαρισμένη από τους Μογγόλους.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Άγιος Παΐσιος για Πόλη: Θα αναγκαστούν να μας τη δώσουν

Newsteam 0 Comments

Οι Τούρκοι θα φθάσουν στα Εξαμίλια;

Ένα μεσημέρι έφθασε στό κελί τού Γέροντα μιά παρέα προσκυνητών. Αφού πήραν τήν ευχή του, κάθισαν στό υπαίθριο αρχονταρίκι. Μέ πολύ καλοσύνη τούς…
πρόσφερε δροσερό νερό, λουκούμι, καί φρέσκα κορόμηλα. Σέ λίγο ή συζήτηση άρχισε…

— Πώς πάει ό κόσμος έξω; ρώτησε ό Γέροντας.

— Γενικώς πάτερ μου, τά μέσα ενημερώσεως προβάλλουν τό κακό. Φθάσαμε στό σημείο νά αισχρολογούν ακόμη καί τά μικρά παιδιά…Πώς πρέπει άραγε νά φερόμαστε μέσα στήν κακία αυτού τού κόσμου;

— Χρειάζεται διάκριση. Νά συμβουλευόσαστε τόν πνευματικό σας σέ τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ, ό Γέροντας σηκώθηκε, τούς άφησε γιά λίγο μόνους, κι΄ εκείνοι βρήκαν τήν ευκαιρία νά συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σκέφθηκαν νά τόν ρωτήσουν τί θά γίνει μέ τήν Πόλη;

Σέ λίγο επέστρεψε ο π.Παϊσιος, καί πρός γενική έκπληξη, τούς πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τήν σκέψη τους!…

— Τί λέτε, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;

Η παρέα έμεινε άναυδη καί αμίλητη…

— Σάς ρωτάω πάλι, είπε ό Γέροντας. Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;

Καί σέ λίγο αστειευόμενος προσθέτει,

— Παλικάρια τής φακής…

— Ναί Γέροντα, άν είναι από τόν Θεό ευλογημένο, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη…

— Θά τήν πάρουμε παιδιά μου. Οχι δηλαδή πώς θά τήν πάρουμε εμείς, άλλοι θά μάς τήν δώσουν. Θά τήν πάρουν αυτοί από τούς Τούρκους καί θά τήν δώσουν σ΄ εμάς, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τότε, τό συμφέρον τους!…

— Θά διαρκέσει πολύ αυτό τό κακό, Γέροντα;

— Μπόρες, μπόρες θά ΄ναι. Θά δώσουμε όμως εξετάσεις…

Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο…

Θά υπάρξει μετά καί συνέχεια…. τό δεύτερο ημίχρονο…

Ο κόσμος θά φθάσει σέ αδιέξοδο, καί τότε όλοι θά ζητούν νά μάθουν γιά τό Ευαγγέλιο καί τίς Γραφές. Θά λυπηθεί ό Χριστός τόν κόσμο, καί μέ ένα ξεχωριστό σημείο πού θά δείξει, πολλοί θά πιστέψουν.

Τότε, θά ψάχνει κανείς νά βρεί άπιστο!

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ποιος ήταν ο Άγιος Αστείος που γιορτάζει σήμερα; Τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε

Newsteam 0 Comments

Η Εκκλησία σήμερα 06 Ιουλίου τιμά τη μνήμη του Αγίου Αστείου (Αστίου). Ο Άγιος Αστείος ή Αστίος, έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Τραϊανου και ηγεμονίας του Αγρικόλα. Συνελήφθη από τους άρχοντες της πόλης του Δυρραχίου και επειδή δεν θυσίασε στα είδωλα, οδηγήθηκε στον ηγεμόνα όπως αναφέρει το dogma.gr.

Εκείνος πρόσταξε και έδειραν χωρίς έλεος τον άγιο. Ο μάρτυς όμως παρά τα μεγάλα βασανιστήρια, έμεινε σταθερός και ακλόνητος στην πίστη του. Τότε οι δήμιοι με εντολή του ηγεμόνα τον γέμισαν μέλι και τον κάρφωσαν σε ξύλινο σταυρό.

Το μαρτύριο πάνω στον σταυρό ήταν πολύ μεγάλο, με δεδομένο ότι ήταν καλοκαίρι και η ζέστη μεγάλη. Εκεί λοιπόν ο άγιος Αστείος ενοχλούμενος από τις σφήκες, παρέδωσε το πνεύμα του στον Θεό.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ! Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι Τούρκοι…

Newsteam 0 Comments

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες, πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατέρα του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.

Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σιατίστης Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος Ιερεμίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »