Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ν.Δ. - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Είναι αλήθεια. Βουλευτής της ΝΔ ξέρει και απο… βέσπα

Newsteam 0 Comments
Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις. Ωστόσο είναι γνωστό πως απο μικρή ηλικία είχε μια αδυναμία στα δίκυκλα.
Η βουλευτής πια της ΝΔ, Νόνη Δούνια απολαμβάνει ολιγοήμερες διακοπές στο αγαπημένο μέρος της και ποζάρει πάνω στη βέσπα με την οποία μετακινείται. Απλή και όμορφη.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Κουκούλωμαστο σκάνδαλο κομματικών θαλασσοδανείων ύψους 420εκ. ευρώ σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ

Newsteam 0 Comments

Ως μη γενόμενο είναι για τέσσερις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα την Τράπεζα Πειραιώς, την Τράπεζα Αττικής, την Eurobank και τη Εθνική Τράπεζα, το μέγα σκάνδαλο πελώριου ύψους 422 εκ.ευρώ των κομματικών θαλασσοδανείων που πήραν από το παράθυρο και χαριστικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Οι διοικήσεις αυτών των Τραπεζών αποφάσισαν χωρίς ντροπή και χωρίς κανένα σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και συνεχίζοντας τις πρακτικές της καταλήστευσης της ελληνικής οικονομίας, να παραιτηθούν από την ποινική διαδικασία, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και να δώσουν συγχωροχάρτι σε 97 τραπεζίτες αλλά και 7 διευθυντές και ταμίες μεγαλοστελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνταν για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, καθώς οι διοικήσεις των Τραπεζών τους κάλυψαν όλους συλλήβδην, αρνούμενες να υποβάλλουν την απαιτούμενη από τον νόμο έγκληση για τη δίωξή τους.

Το τραγικό για το δημόσιο συμφέρον αποτέλεσμα είναι ότι μέσω πολυσέλιδης πρότασης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου, να εισηγείται την παύση της δίωξης για τραπεζίτες και πολιτικούς!

Το μπαλάκι, πλέον, πέφτει στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο περιπτώσεις των δανείων της Αγροτικής Τράπεζας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζήτησε τη συνέχιση των δικαστικών ερευνών , κρίνοντας ως αντισυνταγματική την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε τον Νοέμβριο του 2019, επί κυβέρνησης Ν.Δ και έθετε την υποβολή έγκλησης από τις Τράπεζες(!) ως προϋπόθεση για συνέχιση των υποθέσεων που αφορούσαν την απιστία από μέρους τραπεζικών στελεχών.

Πέραν των όποιων εξελίξεων από εδώ και στο εξής,  τα όσα καταγράφει στο πόρισμα της η κ. Τριανταφύλλου, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, που χρησιμοποιώντας φθηνές δικαιολογίες , γνωστοποίησαν στον ανακριτή ότι επιθυμούν το κουκούλωμα του πολιτικοτραπεζικού σκανδάλου.

Πρόκειται για τις ίδιες διοικήσεις οι οποίες χρησιμοποιώντας όλα τους τα όπλα, πραγματοποιούν επιδρομές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε ανήμπορους οικογενειάρχες δανειολήπτες, οι οποίοι μέσα στην κρίση έχουν χάσει σημαντικό μέρος από τα εισοδήματά τους ή έχουν μείνει άνεργοι.

Είναι αυτό που κοινώς λέει ο λαός μας πως κάνουν τα στραβά μάτια στους ένοχους όταν είναι πλούσιοι ή και ισχυροί, ενώ κυνηγάνε μέχρι εξοντώσεως τους αθώους και φτωχούς.

Από το εισαγγελικό έγγραφο, με βάση το οποίο ξεκίνησε η δίωξη, προκύπτει ότι στο τέλος του 2016 οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας προς τις Τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 223,2 εκ. ευρώ ενώ του ΠΑΣΟΚ σε 199,6 εκ. ευρώ.

Στη λίστα των κατηγορουμένων καταγράφονται ιστορικά στελέχη των δύο κομμάτων, όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Αθανάσιος Σκορδάς κ.λπ αλλά και πασίγνωστοι τραπεζίτες όπως ο Θεόδωρος Πανταλάκης, ο Απόστολος Ταμβακάκης, ο Νίκος Καραμούζης κ.λ.π

Εις υγείαν, λοιπόν, των κορόιδων! Και ύστερα θέλουμε να βγει από την κρίση και να προκόψει αυτός ο τόπος. Το τραγικό είναι ότι οι πολίτες απτόητοι συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους πολιτικούς και τα ίδια κόμματα, γυρίζοντας την πλάτη σε ότι έντιμο και συνεπές υπάρχει στην πολιτική ζωή. Όπως στρώνει κανείς κοιμάται!

*Βασική πηγή: Μπαμ στο ρεπορτάζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

O νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων θα καταργηθεί στους δρόμους των αγώνων

Newsteam 0 Comments

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αξιοποιώντας την πανδημία και την επακόλουθη βαθιά οικονομική κρίση κλιμακώνει την επίθεσή της σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, για να μεταφέρει τα βάρη και τις συνέπειές τους στις πλάτες των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, και της νεολαίας.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε μαζί με το ΚΙΝΑΛ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων με στόχο να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία και να αντιμετωπίσει προκαταβολικά τις κοινωνικές αντιδράσεις, που σίγουρα θα προκύψουν από το φθινόπωρο λόγω της βαθιάς ύφεσης, της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της επέκτασης της φτώχειας, που ήδη βιώνει και θα βιώσει πιο έντονα στο άμεσο μέλλον μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Μ’ αυτό το νόμο επιδιώκεται η πυρόσβεση και η κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, η απαγόρευση και ο περιορισμός των κινητοποιήσεων. Παρά τις τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει αλλαγές στο νομοσχέδιο δήθεν προς το δημοκρατικότερο, για να εξασφαλίσει και την ψήφο των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, το αντιδημοκρατικό περιεχόμενό του δεν άλλαξε. Ο ψηφισμένος πλέον νόμος εξακολουθεί να έχει ως στόχο την αδυναμία άσκησης του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος του συνέρχεσθαι, δηλαδή των συγκεντρώσεων και πορειών. Κι αυτό γιατί:

  • Η πραγματοποίηση μία προγραμματισμένης διαδήλωσης εξαρτάται από την άδεια της αστυνομίας.
  • Παραμένει η υποχρέωση των διαδηλωτών για την ανακοίνωση προσώπου ως διοργανωτή, ο οποίος θα έχει την αστική ευθύνη για απροσδιόριστες ζημιές και πράξεις αόριστου αριθμού προσώπων, που μπορεί και να μην έχουν – όπως συμβαίνει συνήθως – καμία σχέση με τους οργανωτές και τους στόχους των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων.
  • Εισάγει βαρύτατες ποινικές διατάξεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο δραστικός περιορισμός και ουσιαστικά η απαγόρευση των διαδηλώσεων, του μοναδικού δηλαδή τρόπου διαμαρτυρίας και αντίστασης σε αντικοινωνικές πολιτικές και διεκδίκησης δικαιωμάτων, που έχει η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία.

Ο νέος αυτός νόμος – λαιμητόμος, περιφρονεί και παραβιάζει ασύστολα τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες και δικαιώματα και πρέπει να βρει απέναντι του στην πράξη κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε κοινωνική συλλογικότητα. Μας γυρίζει πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές πολιτικών διώξεων και του αστυνομικού κράτους, θέτοντας αυτομάτως εκτός νόμου κάθε κοινωνικό αγώνα και συλλογική διαμαρτυρία. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι σύμμαχοί της στο συγκεκριμένο θέμα το ψήφισαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τη Βουλή σε υπολειτουργία και ενώ ισχύουν ακόμη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία.

Το κυβερνητικό επιχείρημα ότι οι κινητοποιήσεις παραλύουν το εμπορικό κέντρο, δεν έχει καμία βάση, γιατί τις 300.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έκλεισαν τα χρόνια των μνημονίων, δεν τις έκλεισαν οι διαδηλώσεις, αλλά οι πολιτικές λιτότητας, συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων, αύξησης της ανεργίας και ενίσχυσης της ασυδοσίας των πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων και πολυκαταστημάτων.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση των μνημονιακών κομμάτων, που στηρίζουν επί της ουσίας την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική κάνοντας αντιπολίτευση μόνο για δευτερεύουσες πλευρές της. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο με την ποινικοποίηση και την αναγόρευση σε ιδιώνυμο αδίκημα της όποιας κινητοποίησης ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, ενώ δυσκόλεψε νομοθετικά τη λήψη αποφάσεων για απεργία στα πρωτοβάθμια πανελλαδικά σωματεία.

Το δικαίωμα στη διαδήλωση το έχει κατακτήσει ο λαός και η νεολαία με το αίμα τους, με τους αγώνες για δημοκρατία, δουλειά, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία και έχουμε ιστορική, ηθική και κινηματική υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την υπονόμευση και ουσιαστικά την ακύρωση του.

ΤΩΡΑ χρειάζεται συστράτευση κάθε φορέα του κοινωνικού κινήματος, κάθε δημοκράτη/σας, ενωτικός και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και για την κατάργησή του στην πράξη, όπως έγινε στο παρελθόν και με άλλους τέτοιους νόμους.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την κατάργηση του είναι η μαζικότητα, η ενότητα, η γείωση των λαϊκών αγώνων που θα ακολουθήσουν με τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα του λαού και της νεολαίας, για να μην τους φορτώσουν και πάλι τα βάρη και τα σπασμένα της παρούσας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Όλγα Κεφαλογιάννη-Το διαζύγιο και ο νέος άντρας στη ζωή της

Newsteam 0 Comments

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη στο περιοδικό Gala μίλησε για το χωρισμό της από τον Μάνο Πενθερουδάκη, τη νέα σχέση της με τον Μίνωα Μάτσα.

Όσον αφορά το χωρισμό της από τον Μάνο Πενθερουδάκη η ίδια δήλωσε: Είναι ωραίο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τον κόσμο που σε ξέρει, σε πιστεύει και σε ακολουθεί. Υπό αυτή τη λογική θεώρησα ότι είναι πιο σωστό να είμαι και εγώ εκείνη που θα ανακοινώσει ότι γύρισα σελίδα στην προσωπική μου ζωή. Κάθε χωρισμός κρύβει και μια δυσκολία. Σηματοδοτεί ένα τέλος. Κάθε τέλος είναι και ένα μικρό πένθος. Με τον πρώην σύζυγό μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και σέβομαι. Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο άλλωστε, όταν περάσαμε 15 χρόνια μαζί και έχουμε μοιραστεί ένα κομμάτι της ζωής μας; Όταν αντιληφθήκαμε ότι τα πράγματα έκαναν τον κύκλο τους, δεν εθελοτυφλήσαμε, αντιθέτως σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο να πάμε παρακάτω. Στη ζωή δεν πρέπει να σεβόμαστε τις αλλαγές.

 

 

  • Η Όλγα Κεφαλογιάννη εδώ και λίγο καιρό είναι σε σχέση με τον γνωστό συνθέτη Μίνωα Μάτσα. Η γοητευτική πολιτικός δεν δίστασε να μιλήσει για τη νέα της σχέση: Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εκεί που έχεις κάνει το πρόγραμμά σου και λες αποκλείεται και ποτέ , τότε είναι που συμβαίνουν όλα. Οφείλουμε να δεχόμαστε τις ανατροπές. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της ζωής και κατέληξε:

 

 

Ισχύει ότι όταν πρωτογνωριστήκαμε με τον Μίνωα Μάτσα εκείνος δεν γνώριζε ποια είμαι. Μόλις είχα παρακολουθήσει μια παράσταση, όπου εκείνος είχε γράψει τη μουσική. Όταν μας σύστησαν θέλησα να του δώσω συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Θυμάμαι ότι με ρώτησε με τι ασχολούμαι. Εξεπλάγην προς στιγμής αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για έναν γνήσιο καλλιτέχνη που δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κοινά. Αυτό κρύβει πάντα τη δική του γοητεία. Η ανθρώπινη επαφή που είναι πέρα και πάνω από επαγγελματικές ιδιότητες και ταμπέλες αποδεικνύεται ενδιαφέρουσα. Έχει γράψει πολύ ωραία μουσική τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο, αλλά και πολλά τραγούδια που τραγουδάμε όλοι μας, αλλά πολύς κόσμος ίσως αγνοεί ότι είναι δικά του. Είναι ωραίο να συναντιούνται τα φαινομενικά αντίθετα και να εμπλουτίζονται. Είναι ένας πολύ εποικοδομητικός τρόπος εξέλιξης των πραγμάτων.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Είναι Συρία και Λιβύη που θα κρίνουν το μέλλον της χώρα μαςς

Newsteam 0 Comments
Πολιτική εσχάτης προδοσίας ακολουθεί το ελληνικό κατεστημένο: στηρίζει την Τουρκία σε Συρία και Λιβύη, αδιαφορεί για το κουρδικό ζήτημα

Το μέλλον του Αιγαίου και της Κύπρου παίζεται αυτήν την περίοδο στη Συρία και τη Λιβύη. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα, θα υποχρεωθούν να την αντιληφθούν αργότερα με εθνικές περιπέτειες, με εθνικές υποχωρήσεις και εθνικούς ακρωτηριασμούς. Τότε, όμως, ίσως να είναι πολύ αργά!

Μια ματιά και μόνο στο χάρτη μπορεί να κάνει άμεσα αντιληπτό ότι όποιοι ελέγχουν τη Συρία και τη Λιβύη, ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο. Και όποιοι ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο, ελέγχουν σε σημαντικό βαθμό τη Βόρειο Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την κεντρική Ασία, εν μέρει τα Βαλκάνια και φυσικά και ίσως το σπουδαιότερο, τους οδικούς και θαλάσσιους δρόμους που συνδέουν τρεις ηπείρους: την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Η Τουρκία, πολύ ευφυέστατα και προετοιμασμένη από καιρό και αποφασισμένη για μια μεγάλη γεωπολιτική στρατηγική, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, μετά την κατοχή της Βόρειας Κύπρου, έχει εισβάλλει στρατιωτικά και με μισθοφόρους στη Συρία και στη Λιβύη, με στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο τους.

Η Τουρκία διάβασε άριστα το στρατηγικό κενό επικυριαρχίας που άφησε πίσω της υποχωρώντας η Δύση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία αντελήφθη τη μεγάλη στρατηγική σημασία αυτού του κενού και εκδήλωσε χωρίς δισταγμό την απόφαση και τη σθεναρή βούλησή της να το καλύψει.

Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά πως αν κυριαρχήσει στη Συρία και τη Λιβύη, γίνεται κυρίαρχη περιφερειακή δύναμη, παγκόσμιος παίχτης και ο αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας στην περιοχή.

Με τη Συρία και τη Λιβύη υπό την υψηλή επικυριαρχία της, τα νεοθωμανικά σχέδια της σύγχρονης Τουρκίας θα έχουν αρχίσει να γίνονται ρεαλιστική προοπτική.

Η Τουρκία με τις υψηλές φιλοδοξίες της στην ευρύτερη περιοχή πουλάει στη γερασμένη και οπισθοχωρούσα Δύση, ένα ρόλο που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τα δικά της συμφέροντα αλλά και θα διαφυλάττει και θα διεκπεραιώνει με την ισχύ της και την οικονομική της διείσδυση και  τα συμφέροντα της ανήμπορης Δύσης στη νευραλγική αυτή περιοχή.

Για την Τουρκία, μετά τον έλεγχο της Συρίας και της Λιβύης, η υπόλοιπη Κύπρος θα είναι απλώς μεζές και η Ελλάδα θα κινδυνεύει να μετατραπεί σε δορυφόρο προς τεμαχισμό.

Η εσχάτη προδοσία του ελληνικού κατεστημένου

Η τραγωδία για την Ελλάδα, εν μέσω αυτών των συνταρακτικών εξελίξεων, είναι ότι διαθέτει ένα υποτελές και ξεπλυμένο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο ξεπουλάει, βουλιάζει και αποδιαρθρώνει την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα ενσπείρει την ανημπόρια και τον φόβο στον ελληνικό λαό για την εξ’ ανατολών απειλή.

Η Ελλάδα αντί να ασκήσει μια μεγάλη και ανοιχτή πολιτική στην περιοχή χωρίς φοβίες και στη βάση μιας εθνικής ανεξάρτητης πολιτικής και πολυδιάστατης στρατηγικής εξωτερικών προσανατολισμών, μια ανοιχτή πολιτική αρχών και αξιών και υλοποίησης των νόμιμων δικαιωμάτων της, έχει αυτοπεριοριστεί και αιχμαλωτισθεί σε ένα ρόλο κομπάρσου και δορυφόρου της παρηκμασμένης και σε βαθιά κρίση Δύσης, κάνοντας μια πολιτική τραμπάλας ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον.

Οι ανιστόρητες και ελεγχόμενες ελληνικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα της τελευταίας δεκαετίας, έχουν γυρίσει την πλάτη στους Κούρδους της Τουρκίας και κυρίως στο δημοκρατικό μαχόμενο κίνημα της Συρίας, συνεχίζοντας την προδοτική πολιτική που οδήγησε στην παράδοση Οτσαλάν, αντί να στηρίξουν τον κουρδικό λαό και ιδιαίτερα να εκδηλώσουν ένα ρόλο γέφυρας για τη συνεργασία των Κούρδων με τη Συρία του Άσαντ.

Ακόμα χειρότερα το ελληνικό κατεστημένο διέκοψε από το 2012 τις διπλωματικές σχέσεις με τη μαχόμενη Συρία του Άσαντ, δεν τολμάει ούτε και σήμερα να τις αποκαταστήσει πλήρως, ενώ στην πράξη συντάσσεται εγκληματικά με το δυτικό άξονα Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, ο οποίος στηρίζει τον Τούρκο εισβολέα στη Συρία, στο όνομα της ανάσχεσης της ρωσικής επιρροής.

Πολύ χειρότερα η Ελλάδα στη Λιβύη επιμένει δουλοπρεπώς να αναγνωρίζει το καθεστώς των Αδελφών Μουσουλμάνων του Σάρατζ στην Τρίπολη. Ένα καθεστώς ανδρεικέλων του Ερντογάν που κατέφυγε στη υπογραφή του παρανόμου Τουρκολυβικού μνημονίου, το οποίο ισοδυναμεί με ευθεία πολεμική ενέργεια σε βάρος της χώρας μας.

Καμία χώρα και η χειρότερη αποικία, δεν θα συνέχιζε να αναγνωρίζει ένα καθεστώς ανδρεικέλων, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον λιβυκό λαό ούτε ελέγχει τη Λιβύη και το οποίο θα προέβαινε σε τόσο απεχθή και ξεδιάντροπη εχθρική ενέργεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Το αποκορύφωμα της δουλοπρέπειας είναι ότι κύκλοι του διπλωματικού και του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας, έφτασαν σε τέτοιο σημείο αθλιότητας ώστε να επικρίνουν μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει το καθεστώς Σάρατζ, δεν κάνει τίποτα για να εμποδίσει την απεριόριστη στρατιωτική και υλική στήριξη της Τουρκίας στην κυβέρνηση της Τρίπολης, ότι, τάχα, βοηθάει στη Λιβύη τον αγώνα των Χαφτάρ-Σάλεχ και να χαρακτηρίζουν οι άθλιοι ότι η χώρα μας τάχτηκε με τη λάθος πλευρά στη Λιβύη! Ο δωσιλογισμός σε αυτόν τον τόπο δεν έχει όρια.

Η αλήθεια φυσικά είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο, υπό την υψηλή καθοδήγηση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ, έχουν διατηρήσει αυστηρή ουδετερότητα απέναντι στη λιβυκή σύγκρουση, πράγμα που αυτονόητα σημαίνει ότι στηρίζουν τον Σάρατζ και κατ’ επέκταση τις τουρκικές επιδιώξεις στη Λιβύη.

Και αυτά για να μην αναφερθώ στην εξοργιστικά ψυχροπολεμική στάση που κρατάει η Ελλάδα απέναντι σε μια μεγάλη δύναμη, με βαρύνοντα ρόλο στην περιοχή, όπως είναι αυτή της Ρωσίας.

Ουδέποτε χώρα στον πλανήτη, ακόμα και οι χειρότερες αποικίες, δεν είχαν βάλει με τόση αγριότητα τα ίδια τα χέρια τους  για να βγάλουν τα μάτια τους. Ουδέποτε η Ελλάδα είχε ακολουθήσει, εκτός περιόδων ξένης κατοχής, μια τόσο προδοτική πολιτική για τα εθνικά της συμφέροντα και τα γνήσια και νόμιμα συμφέροντα του λαού της.

Αν δεν τους ανατρέψουμε, τότε θα είμαστε υπόλογοι μεγάλων περιπετειών και ίσως υπόλογοι μιας μεγάλης εθνικής καταστροφής.

Να αφυπνιστούμε τώρα, δεν υπάρχει καιρός αύριο είναι, ίσως, πού αργά και ίσως να να βρεθούμε προ απρόσμενων τετελεσμένων γεγονότων.

 

Υ.Γ: Είναι πολύ κακός οιωνός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ερντογάν, ξέχασε να αναφερθεί στις πρωτοφανείς επιθετικές προκλήσεις της Άγκυρας. Προφανώς δεν το έκανε, για να ετοιμάσει ένα διάλογο, ο οποίος εν μέσω τουρκικών απειλών, προκλήσεων και απίστευτων διεκδικήσεων και χωρίς προϋποθέσεις Διεθνούς Δικαίου, θα ισοδυναμεί περισσότερο με ένα είδος παράδοσης της χώρας. Ο δρόμος που άνοιξε ο Μητσοτάκης είναι ότι χειρότερο για τη χώρα. Δεν είναι δίαυλος επικοινωνίας, είναι δίαυλος παράδοσης.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Τι πραγματικά αποκαλύπτουν οι διάλογοι Παππά–Μιωνή

Newsteam 0 Comments

Αναμφισβήτητα, οι αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού και απόφοιτου του Κολλεγίου Αθηνών Σάμπυ Μιωνή αποτελούν μια προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να φύγουν από δύο ζητήματα που φθείρουν, όσο τίποτε άλλο μέχρι στιγμής, το προφίλ της κυβέρνησης: Το πρώτο αφορά τα 2,6 εκατ. ευρώ που ο Σταύρος Παπασταύρος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να του παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του σημερινού κυβερνώντος κόμματος. Το δεύτερο είναι οι αποκαλύψεις για το ζεστό χρήμα που μοίρασε η κυβέρνηση της ΝΔ σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης πολιτικών της φίλων.

Αναμφισβήτητα επίσης οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο στικάκι Μιωνή είναι πετσοκομμένοι και προϊόν μοντάζ. Μια προσεκτική ανάγνωση διακρίνει πλήθος ασυνεχειών, με τους δύο ομιλητές να πετάγονται από το ένα θέμα στο άλλο. Ωστόσο, η επιλεκτική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων από την επίμαχη συνομιλία δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τον τότε υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες που κανένας δεν ήθελε να βγουν στην δημοσιότητα. Ενδέχεται να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για έναν δεύτερο γύρο αποκαλύψεων.

Πρόκειται δε για αποκαλύψεις που σε κάθε περίπτωση σήμερα ευνοούν τη ΝΔ, αν δεν γίνονται κατά παραγγελία της, που είναι και το πιθανότερο. Αρκεί να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ο Θάνος Πλεύρης ήξερε το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στην προανακριτική επιτροπή. Τούτου δοθέντος, καθόλου δεν αποκλείεται οι αποκαλύψεις να είναι ένα ακόμη σέρβις του Μιωνή προς τη ΝΔ, ώστε η κυβέρνηση να του κάνει τις χάρες που ζητούσε από τον Νίκο Παππά.

Παρόλα αυτά, οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο στικάκι Μιωνή ντροπιάζουν και ξεγυμνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αποκαλύπτουν το βάθος των σχέσεων που ανέπτυξε με το Ισραήλ. Αυτές οι σχέσεις επωάστηκαν από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση (ποιος ξεχνάει την επίσκεψη Πέρες τον Αύγουστο του 2012;). Κορυφώθηκαν ωστόσο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, με τις πέντε επισκέψεις του Τσίπρα στο Ισραήλ (Νοέμβριο 2015, Γενάρη 2016, Δεκέμβριο 2016, Ιούνιο 2017 και Δεκέμβριο 2018) να αποτελούν ιστορικό ρεκόρ.

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι αποτελούν ντροπή για ένα αριστερό κόμμα όχι επειδή ο Νίκος Παππάς ζητάει στοιχεία για την Μαρέβα Μητσοτάκη, ως αντάλλαγμα για να βοηθήσει τον Μιωνή να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο στην εφορία. Οι στιχομυθίες Παππά – Μιωνή αποτελούν ντροπή ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δείχνουν την υποταγή του στο Ισραήλ. Ας κρατήσουμε τις ακόλουθες φράσεις του τότε υπουργού: Μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στην πληροφορία!. Επίσης, ο Μπίμπι του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπι του τα έκανε αμέσως… δεν γίνεται δουλειά. Δηλαδή αυτή (η κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει ‘Τι γίνεται; Πώς πας;’ αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητούμενο δεν είναι η απομόνωση του κράτους-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής που εφαρμόζει ένα ρατσιστικό απαρτχάιντ σε βάρος εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Δεν είναι καν ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΟΗΕ για δημιουργία δύο κρατών. Αν κάτι πρέπει να διαφυλαχθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κόκκινη γραμμή μεταξύ του υπόδικου Μπίμπι Νετανιάχου και του Τσίπρα…

Η συζήτηση του Μιωνή με τον Παππά είναι διαφωτιστική επίσης λόγω των αποκαλύψεων που περιλαμβάνονται για τον ρόλο των εβραϊκών οργανώσεων, όπως το ακροδεξιό, φιλοσιωνιστικό World Jewish Congress. Ο Μιωνής λέει ότι αν δεν τον βοηθήσουν εισαγγελείς και εφορίες να καθαρίσει από τις καταδίκες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό. Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η συνέχεια: Εμένα μου είπαν ευθέως ‘εσύ κουβέντα για αντισημιτισμό’, μου είπαν από την Αμερική. Εμείς! Εδώ!. Η τελευταία φράση σημαίνει ότι αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις ήταν ήδη πιασμένες και είχαν συμφωνήσει να εξαπολύσουν τα βέλη με τις κατηγορίες του αντισημιτισμού στην περίπτωση που οι αρχές στην Ελλάδα δεν κάνουν τα χατίρια του Μιωνή. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τους επικαλείται εν αγνοία τους. Το δείχνει ένας καταμερισμός εργασίας που τον έχουμε δει να χτυπάει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Αποδεικνύεται έτσι ότι το εβραϊκό λόμπι χρησιμοποιεί την κατηγορία του αντισημιτισμού κατά το δοκούν όχι για να προστατεύσει τους Εβραίους από τον αντισημιτισμό, όπως είναι υποτίθεται η αποστολή του, αλλά για να διευκολύνει διεφθαρμένους επιχειρηματίες να γλυτώσουν πρόστιμα των εφοριακών αρχών! Ως μέσο άσκησης πολιτικής και δουλειών! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των εξοντωμένων Εβραίων, τη μνήμη των οποίων υποτίθεται ότι προστατεύουν…

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα στην εφημερίδα Τα Νέα, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Το μήνυμα μάλλον αφορούσε τη σταθερότητα των σχέσεων ανεξαρτήτως διαρροών και αδειασμάτων. Για μια άλλη δε σύμπτωση, την επίσκεψη του Νίκου Παππά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό την επομένη των αποκαλύψεων, αν μπορούσε να κάνει κάτι ο πρέσβης μάλλον θα το είχε κάνει πριν το στικάκι πάει για επίσημη μετάφραση. Πλέον είναι αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έρμαιο των πολιτικών και ενίοτε προσωπικών επιλογών που τον έφεραν στην εξουσία και τον στήριξαν και σήμερα δεν διστάζουν να τον πουλήσουν μέρα – μεσημέρι!

Η προδοσία και οι προσωπικές στρατηγικές ποτέ δεν ήταν δρόμος μονής κατεύθυνσης…

Υ.Γ.: στο πλαίσιο των ίδιων αποκαλύψεων για τη δράση του πολυπράγμονα Μιωνή αποκαλύφθηκε ότι επιχειρήσεις του ίδιου και συμφέροντα που συνδέονται στενά μαζί του εποφθαλμιούν την ΛΑΡΚΟ. Στο ίδιο μάλιστα ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι η ΝΔ με προσεκτικές κινήσεις οδηγούσε από τη κυβέρνηση Σαμαρά ακόμη την ΛΑΡΚΟ στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ισραηλινού στρατού. Οι μαφιόζικοι χειρισμοί που έχουν προηγηθεί δείχνουν ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια περί εξυγίανσης της εταιρείας η ΝΔ την παραδίδει με σκανδαλώδεις, γκανγκστερικές διαδικασίες σαν λάφυρο πολέμου σε σκοτεινά κέντρα κι από κει κατ’ ευθείαν στο Ισραήλ. Μόνο που αυτό ούτε κατ’ ευφημισμό δεν λέγεται ελεύθερος ανταγωνισμός. Μαφιακός καπιταλισμός είναι το όνομά του.

*Πηγή: Κοσμοδρόμιο

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Κ. Χατζηδάκης: Νέες 5.500 εθελούσιες έξοδοι εργαζομένων από την ΔΕΗ

Newsteam 0 Comments

Μετά τις 900 εθελούσιες εξόδους, νέες 5.500 εθελούσιες εξόδους προσωπικού εξήγγειλε από την ΔΕΗ ο Κ. Χατζηδάκης.

Θα κάνουμε μια πιο ριζοσπαστική πρόταση στον Κώστα Χατζηδάκη για να μην το κουράζει:

Δεν τους διώχνει όλους μια και καλή τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ για να διορίσει, όπως ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, χιλιάδες νεοδήμοκράτες συμβασιούχους, από τους οποίους όσοι στη συνέχεια δείξουν άριστη κομματική διαγωγή, να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου;

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Γερμανο-διαπλεκόμενοι σχεδιασμοί: Καταστρέφουν με αιολικά τις απάτητες κορυφές της Ζήρειας Κορινθίας

Newsteam 0 Comments

Άδεια που εδόθη από την σημερινή και προηγούμενη κυβέρνηση και την ΡΑΕ για την καταστροφική εγκατάσταση 21 ανεμογεννητριών στις απάτητες κορυφές της Ζήρειας Κορινθίας, απειλεί με εξολόθρευση το οικοσύστημα του απείρου κάλλους ορεινού όγκου και συναντά την πλήρη αντίθεση των πολιτών της περιοχής, των δήμων και των επαγγελματικών φορέων της Πελοποννήσου.

Οι άδειες αυτές εδόθηκαν για εγκατάσταση πλήθους ανεμογεννητριών σε υψόμετρο πάνω από 2000 μέτρα και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura αναλλοίωτη στους αιώνες από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι ανεμογεννήτριες αυτές πρόκειται να τοποθετηθούν από την εταιρεία Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος στην κορυφογραμμή της μικρής Ζήρειας που έχει χαρακτηριστεί ζώνη ειδικής προστασίας και ειδική ζώνη διατήρησης και αποτελεί μέρος του Ευρωπαίκού Δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura, αρμοδιότητας του φορέα διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού.

Η ισοπέδωση της κορυφογραμμής της μικρής Ζήρειας που απαιτείται  για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των φαραωνικών συνοδών έργων και η ανεπανόρθωτη αλλοίωση του ορεινού όγκου, θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά πλήγματα του ελληνικού τοπίου και της ειδικής ελληνικής φυσικής ομορφιάς ενώ βαρύτατες και ανεπίστρεπτες θα είναι οι οδυνηρές συνέπειες για την ορεινή Κορινθία όχι μόνο με περιβαλλοντικές αλλά με οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Να υπογραμμίσουμε ότι τέτοιου είδους κυβερνητικές αποφάσεις δεν αφορούν μόνο τις κορυφογραμμές της Ζήρειας αλλά αυτήν την ώρα έχουν δοθεί και συνεχίζουν να δίδονται σωρηδόν άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, σε όλες, σχεδόν, τις κορυφές των ορεινών όγκων της χώρας μας, απειλώντας με γενική ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή τη φυσική κληρονομιά και την εναπομείνασα φυσική ζωή στη χώρα.

Η μεγάλη κερδοσκοπική οικολογική καταστροφή της χώρας δεν αφορά μόνο την ηπειρωτική ορεινή Ελλάδα αλλά και όλα τα μικρά νησιά της πατρίδας μας ιδιαίτερα του Αιγαίου.

Οι νησιώτες αυτήν την περίοδο με χαρακτηριστικά παραδείγματα  τους κατοίκους της Τήνου, της Πάρου, της Νάξου, της Αμοργού, της Σαντορίνης και της Σίφνου, προβαίνουν σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να διασώσουν όμορφα βουνά των νησιών, με το σύνθημα Ούτε στα νησιά ούτε πουθενά, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά.

Η επέλαση ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους της χώρας και στα νησιά αλλά και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνιστά ένα σχεδιασμό που εκπορεύεται κυρίως από την Γερμανία, η οποία κατασκευάζει και εισάγει τις ανεμογεννήτριες και οι εταιρίες της παίζουν δεσπόζοντα ρόλο στις σχετικές τεχνολογίες και τη διαχείριση τους και συναντάται με μεγάλα κερδοσκοπικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα στη χώρα μας, τα οποία βάζουν το εύκολο κέρδος πάνω από το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της χώρας μας.

Τα σχέδια αυτά είχε ανακόψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν ανέλαβε το υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης το 2015 και είχε τότε αφαιρέσει σωρηδόν άδειες που είχαν δοθεί για αθρόα εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε τοπία άπειρου κάλλους και σε ορεινούς όγκους που διαθέτουν τα πρωτεία φυσικού κάλλους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, όπως τα Άγραφα.

Μετά την απομάκρυνση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το υπουργείο, ο οποίος προετοίμαζε ειδικό χωροταξιακό σχεδιασμό με τοποθεσίες που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες χωρίς επώδυνες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ξεκίνησε εκ νέου από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται τώρα με την κυβέρνηση της Ν.Δ το όργιο της αδειοδότησης εγκατάστασης ανεμογεννητριών με αποκλειστικό γνώμονα το μέγιστο δυνατό κέρδος των επιχειρήσεων και την ευόδωση των γερμανικών καταστροφικών σχεδίων ελέγχου της ενέργειας και των οικονομιών  χωρών της Ευρώπης, όπως η ΕΛλάδα.

Οι πολίτες και τα κινήματα έχουν, πλέον, τον κύριο λόγο.

B.Z

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το Ταμείο Ανάπτυξης(Βρυξέλλες) και ο Γ.Στουρνάρας(ΕΚΤ) ενώνουν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ!

Newsteam 0 Comments

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μαλιοτραβιούνται για το πάπλωμα της εξουσίας και να κονταροχτυπιούνται στα λόγια, γύρω από το ποιος και πόσο είναι νεοφιλελεύθερος, για να συντηρήσουν και μόνο διαχωριστικές γραμμές μέσα από επικοινωνιακές εντυπώσεις που τις συντηρούν και τις μεγεθύνουν τα κυρίαρχα media.

Και οι δύο, όμως, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονται προσοχή στο άκουσμα των Βρυξελλών, της γερμανικής ευρωδικτατορίας στην Ευρώπη και σε όσες μείζονες επιλογές προέρχονται από τη Νέα Ρώμη της εποχής μας.

Αυτός είναι ο λόγος που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αθόρυβα υπό το πέπλο σιωπής των μέσων ενημέρωσης και από κοινού στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπέρ του θεματοφύλακα του συστήματος της ευρωδικτατορίας, της εξάρτησης και της διαπλοκής στη χώρα μας, του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, με στοιχειωδώς έντιμη πολιτική ζωή, θα έπρεπε να ήταν φυλακή για παραχάραξη της βούλησης του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα το 2015 και για μεγάλα σκάνδαλα υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των του δημοσίου χρήματος και της ανάπτυξης της χώρας.

Αυτός είναι ο λόγος, επίσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ συντάχτηκε στο πλάι της Νέας Δημοκρατίας υπέρ του Ταμείου  Ανάπτυξης, που ανακοίνωσε η Κομισιόν, το οποίο αποθέωσαν λέγοντας χίλια δύο ψέμματα τα συστημικά media και το οποίο ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πανευτυχής χαρακτήρισε ως θετική έκπληξη.

Δεν σκέφτηκαν, όμως, οι περί ου ο λόγος φωστήρες, ότι τα 750 δις ευρώ του Ταμείου Ανάπτυξης είναι ψίχουλα, δεν θα δοθούν άμεσα αλλά είναι δαπάνες μιας τετραετίας  και συνολικά αντιπροσωπεύουν λιγότερα από το 2% του ΑΕΠ της Ε.Ε, όταν μόνη η Γερμανία έχει εγκρίνει μέχρι τώρα άμεσα και δίνει εδώ και τώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης το 60% (!!!)του  ΑΕΠ της, δηλαδή πάνω από 2 τρις ευρώ και πρόσφατα η Ιαπωνία ανακοίνωσε μέχρι τώρα άμεσες δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης ίσες με το 40% του ιαπωνικού ΑΕΠ, δηλαδή  2,18 τρις δολάρια , για να μην αναφερθούμε στις αστρονομικές δαπάνες σειράς άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία κλπ κλπ.

Πέραν τούτων, οι φωστήρες των ευχάριστων εκπλήξεων και των σημαντικών βημάτων δεν σκέφτηκαν ότι οι λεγόμενες επιχορηγήσεις των 500 δις θα επιστραφούν με βαρύτατη φορολογία, πέραν φυσικά του γεγονότος ότι τα δάνεια των 250 δις, ιδιαίτερα προς τις χρεωμένες χώρες, θα αποτελέσουν θηλιά στο λαιμό τους.

Οι φωστήρες, επίσης, δεν προβληματίζονται για το γεγονός, ότι οι επιχορηγήσεις δεν  θα καταβάλλονται στα κράτη-μέλη για να αποφασίζουν κυρίαρχα για τη διάθεσή τους με βάση τις αναπτυξιακές τους ανάγκες αλλά θα δίδονται υπό μορφή προγραμμάτων κατά το πρότυπο του ΕΣΠΑ και τα οποία θα επιλέγονται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τα παραγωγικά πρότυπα και τις προτεραιότητες που επιθυμεί η Κομισιόν και επιλέγουν οι κυρίαρχες χώρες της Ε.Ε, πρώτα από όλα η Γερμανία.

Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος, επιχορηγήσεις και κυρίως δάνεια, θα διατίθενται με δημοσιονομικές υπαγορεύσεις και ιδίως με όρους και δεσμεύσεις πολιτικής και επιλογών, που ολίγον θα διαφέρουν από Μνημόνια, αν δεν είναι και σκληρότερες σε ορισμένους τομείς μείζονος ενδιαφέροντος για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τα γερμανικά πρότυπα.

Περιττό να πούμε ότι όλα τούτα θα τοποθετηθούν  στην προκρούστεια κλίνη των απαιτήσεων που θα τεθούν από τους γύπες της σκληρής λιτότητας του Βορρά, στους οποίους προεξάρχοντα ρόλο παίζουν η Ολλανδία η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία, πρότυπα χωρών για τους εγχώριους μένουμεευρωπαίους Αριστερούς, οι οποίοι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αναγάγουν σε όραμα και μάλιστα διεθνιστικό, τη νεοαποικιοποίηση της χώρας.

Β.Ζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής ΝΔ Λεωνίδας Λυμπερακίδης

Newsteam 0 Comments

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λεωνίδας Λυμπερακίδης  και από το γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για τον αδόκητο χαμό του πρώην βουλευτή Έβρου Λεωνίδα Λυμπερακίδη. Ο Λεωνίδας Λυμπερακίδης υπηρέτησε με πίστη και αγάπη την παράταξη. Εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 1993, 1996 και 2000 εκπροσωπώντας πάντα τον αγαπημένο του Έβρο. Ο εκλιπών είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα που είχε ως κίνητρο την αγάπη για το συνάνθρωπο και τον τόπο του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διάβασε το »

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο υπουργός, οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα καλύπτουν το ύψος του ποσού που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων: Σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι.
Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο ίδιος τόνισε ότι πληρώθηκε το 87% των επιταγών παρά την προστασία. Η οδηγία προς τις τράπεζες είναι να διευκολύνουν τους πελάτες τους που βρέθηκαν σε δυσκολία πληρωμής επιταγής.
Όσα καταστήματα ανοίξουν τη Δευτέρα κουβαλάνε δύο μεγάλες ευθύνες, όπως είπε ο υπουργός.
Η πρώτη είναι να μη διαδοθεί ο ιός και η δεύτερη να δείξουν καλή συμπεριφορά για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα.
Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο υπουργός είπε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Οι τράπεζες πρέπει να ακούσουν τη Λαγκάρντ, όπως είπε και να βοηθούν τις επιχειρήσεις.
Όσον αφορά την προστασία Α’ κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας εν μέσω πανδημίας. Προστατεύουμε την Α’ κατοικία για 3 μήνες.
Το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των κόκκινων και των πράσινων, τόνισε.
Τέλος, στο ζήτημα των μετακινήσεων και συγκεκριμένα για οικογένειες με ανήλικα τέκνα ο Ά.Γεωργιάδης είπε πως τα ανήλικα παιδιά θα κυκλοφορούν με τους γονείς τους στο αυτοκίνητο. Τα μέτρα δεν είναι μέτρα επιβολής, είναι μέτρα προστασίας.

Διάβασε το »

Υπέρ των χειρισμών Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό οι πολίτες

Newsteam 0 Comments

Υπέρ των χειρισμών Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό οι πολίτες

Δημοσκόπηση της MRB για το Star δείχνει για το πως "βαθμολογούν" του υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ δείχνει για το τι θέλουν να κάνουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα

Υπέρ των χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκης στην κρίση του κορωνοϊού βρέθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το Star.
Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, σημαντικό είναι το εύρημα ότι από το 77.9% που κρίνουν θετικά την κυβέρνηση το 84% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 69% δήλωσαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, το 79,9% εκτιμά ως θετική την στάση της κυβέρνησης, έναντι 10,9% που απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά και ένα 8,5% που απαντά αρνητικά.

Τα πρόσωπα της επικαιρότητας Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, συγκεντρώνουν θετικές γνώμες, ο πρώτος 77% και ο δεύτερος 68,7%

Η αξιολόγηση των υπουργών στην πρώτη γραμμή μάχης
Ενδιαφέρον όμως έχει και η γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κρίνεται θετικά από το 71,7%.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τα μέτρα του για το δημόσιο και τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης κρίνονται θετικά από το 67,7%.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 67,5%.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 62,4% και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης 58,1%

Θετικά σε ποσοστό 45% κρίνεται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, γεγονός που δείχνει ότι η κοινή γνώμη δεν θέλει κομματικές αντιπαραθέσεις εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.
Ανησυχία για την επόμενη ημέρα στην οικονομία
Οι Έλληνες, βέβαια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μέρα με την ημέρα ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία της οικονομίας. Η ανησυχία πλέον φθάνει το 47%

Τι θα κάνουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα
Εκείνο που λείπει περισσότερο από τους… έγκλειστους Έλληνες είναι η περιποίηση του εαυτού τους.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB όταν λήξουν τα μέτρα το 35% θέλει να πάει στο… κομμωτήριο. Το 28% διακοπές στο εσωτερικό. Το 20% να αγοράσει ρούχα και παπούτσια. Το 13% θέλει να κάνει περιποίηση προσώπου κλπ, το 12% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 11% να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές.

Διάβασε το »