Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ντοκουμεντο - Spoiler

Η άγνωστη δράση του αρματαγωγού Λέσβος κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

Newsteam 0 Comments

γράφει ο Μιχάλης Βάρδας, έφεδρος σημαιοφόρος του Π. Ν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Ε.Χανδρινό, απέπλευσε την 22:00 από τις Κεχριές για την Αμμόχωστο της Κύπρου, στις 13 Ιουλίου 1974, μεταφέροντας προσωπικό και υλικά της ΕΛΔΥΚ σε εκτέλεση προγραμματισμένου πλού . Η ώρα που υπολογιζόταν να φθάσει στην Κύπρο ήταν 7 το πρωί της 17ης Ιουλίου. Την 09:00 της 15/7 και ενώ το πλοίο ευρίσκετο εν πλώ, ο Κυβερνήτης επληροφορήθη από το ραδιόφωνο, την εκδήλωση πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου και ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν νεκρός. Ο Χανδρινός συνέχισε τον πλούν του προς την Κύπρο, με σύμφωνη γνώμη του Αρχηγείου Ναυτικού (ΑΝ), το οποίο ενέκρινε τις προθέσεις του. Το μεσημέρι της 16/7 και ενώ το Α/Γ ευρίσκετο νοτίως της Λεμεσού, έλαβε διαταγή από το ΑΝ να κινηθεί προς τον όρμο Λάρδο (Λίνδος) της Ρόδου. Η διαταγή αυτή ακυρώθηκε την επομένη και εδόθη νέα διαταγή να κατευθυνθεί αμέσως προς στην Αμμόχωστο .

Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ έφθασε στο λιμάνι της Αμμοχώστου την 19η Ιουλίου, 5 το απόγευμα, αλλά δεν εκφόρτωσε πυρομαχικά, γιατί όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αξιωματικός της ΕΛΔΥΚ δεν ήταν απαραίτητα, επειδή από πρόσφατες επιχειρήσεις είχε περισυλλέγει μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Εν τω μεταξύ, δύο Αξιωματικοί της Ειρηνευτικής Δυνάμεως, είχαν τοποθετηθεί, -για πρώτη φορά- στον καταπέλτη του πλοίου προς έλεγχο του εκφορτούμενου υλικού..! Την ίδια ημέρα, 19/7/1974, στις 6 το απόγευμα, το αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ απέπλευσε από την Αμμόχωστο με 450 άνδρες οπλίτες και αξιωματικούς της ΕΛΔΥΚ, για επαναπατρισμό.

ΤΟ Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

Στις 20/7/1974 το πρωί ο Κυβερνήτης έμαθε από την Κυπριακή ραδιοφωνία την Τουρκική επιθετική ενέργεια και την αποβάση όπως και την κήρυξη γενικής επιστρατεύσεως, από την Κυπριακή και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Το πλοίο, στις 9 και 20 το πρωί, και ενώ έπλεε προς την Ελλάδα , διετάχθη με απόρρητο σήμα του ΑΝ να κατευθυνθεί στη Λεμεσσό, για να αποβιβάσει την δύναμη της ΕΛΔΥΚ που επαναπατριζόταν. Το πλοίο την ώρα αυτή ήταν 40 ναυτικά μίλλια νοτιοδυτικά από την Πάφο, και γιά τον λόγο αυτό, η διαταγή αυτή άλλαξε και εδόθη νέα, να πλεύσει στην Πάφο και να αποβιβάσει το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ εκεί . Έτσι στις 2 το μεσημέρι το πλοίο αποβίβασε τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ ,που τόσο μεγάλη ανάγκη είχε η Κύπρος, στο λιμάνι της Πάφου.

Ο έφεδρος λοχίας Δ. Πλέσσας θυμάται: O επικεφαλής αξιωματικός μας, αντισυνταγματάρχης Στραυρουλόπουλος, μας ζήτησε όταν αποβιβαστούμε στη Πάφο, για το ηθικό των Κυπρίων να τους πούμε ότι είμαστε ελληνικός στρατός που δήθεν ήρθε από την Ελλάδα. Πράγματι, κάναμε μια θεαματική απόβαση με σχοινιά και ΑΒΑΚ, ενώ τα πυροβόλα του αρματαγωγού κατέρριψαν τον μιναρέ του Τζαμιού στον τουρκοκυπριακό θύλακα. Ο Διοικητής της Εθνοφρουράς Πάφου στις 2 και 15, ζήτησε από τον Κυβερνήτη του αρματαγωγού Ελευθέριο Χανδρινό , να προσβάλει με το πυροβολικό του πλοίου, το φρούριο της Πάφου τον θύλακα Μούτταλου, στον οποίο ήταν συγκεντρωμένες μεγάλες Τουρκικές δυνάμεις (δύο τάγματα), με άριστο εξοπλισμό καθώς και άτακτοι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Πάφου, βαριά εξοπλισμένοι.. Ο Ε.Χανδρινός δεν γνώριζε, λόγω σιγής ασυρμάτου, αν ήδη υπήρχε εμπλοκή της Ελλάδος με την Τουρκία και φαινότανε να σκέπτεται τι έπρεπε να πράξει.

Μετά από μία σύντομη εκτίμηση της καταστάσεως αποφάσισε την προσβολή των στόχων που του υπεδείχθησαν, με τον διαθέσιμο οπλισμό του πλοίου (πυροβόλα Bofors 40L70 των 40mm), τον οποίον είχαν επανδρώσει και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, γιά την πληρέστερη προετοιμασία και εκτέλεση του βομβαρδισμού. Επί δύο συνεχείς ώρες, το πυροβόλα του Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ σφυροκόπησαν με επιτυχία τον θύλακα (με περίπου 900-950 βλήματα των 40 ΜΜ), ενώ είχε ξεκινήσει και η επίθεση από ξηράς με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί πλήρως ο τουρκικός θύλακας (οι Τούρκοι ύψωσαν λευκές σημαίες). Η πόλη της Πάφου είχε διασωθεί !

Όπως αναφέρει ο κυβερνήτης πλωτάρχης Ελ. Χανδρινός , στο πολεμικό ημερολόγιο του αρματαγωγού (ημερομηνία. 23.12.1974) :

Επί του θέματος της εκτελέσεως βολής εναντίον των τουρκοκυπριακών θέσεων, πλέον των όσων αναφέρθησαν, έχω να προσθέσω ότι από την στιγμήν που διετάχθην όπως αναστρέψω δια Πάφον, εθεώρησα ότι το πλοίον συμμετείχεν, αδιακρίτως εάν έφερε Ελληνικήν Σημαίαν, ενεργώς εις οιονδήποτε είδος επιχειρήσεων, είτε αμυντικών, είτε επιθετικών, ελάμβανον χώραν επί της νήσου ή πέριξ αυτής .
..Περαίνων την εν λόγω έκθεσιν, επιθυμώ να αναφέρω ότι, ως διαπίστωσα, το ηθικόν του Έλληνος, η ψυχραιμία και η τόλμη αυτού, ευρίσκεται εις υψηλόν βαθμόν. Δεν θα ήτο υπερβολή να αναφέρω ότι άπαντες οι επιβαίνοντες του πλοίου Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίται εν ουδεμία περιπτώσει απώλεσαν το θάρρος των και την πίστιν των προς τα ιδεώδη της φυλής. Ιδιαιτέρως εσημείωσα το θάρρος των επαναπατριζομένων οπλιτών του Σ.Ξ, οίτινες καίτοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι επέστρεφον εις τας οικίας των, με έξαλλον ενθουσιασμόν και αλλαλαγμούς χαράς, εδέχθησαν την, απο του στόματός μου, πληροφορίαν περί της επανόδου των εις την Κύπρον, προς ενίσχυσιν των μαχομένων αδελφών των, εναντίον των εχθρών του γένους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, μετά τον βομβαρδισμόν, απέπλευσε από την Πάφο ,με προορισμό τον Ναύσταθμον Σαλαμίνος. Ο Κυβερνήτης, Πλωτάρχης Ε. Χανδρινός , ορθώς εκτιμήσας τον κίνδυνο προσβολής από την Τουρκική Αεροπορία ,ακολούθησε νότια-νοτιοδυτική πορεία προς τις Αιγυπτιακές ακτές, αντί προς δυσμάς προς την Ρόδον, παραπλανώντας τους Τούρκους που είχαν ήδη εξέλθει προς αναζήτησή του.

Την πορεία αυτή ετήρησε επί 6-ωρο περίπου και τα μεσάνυχτα, όταν το πλοίο ευρίσκετο 60 ν.μ νότια της Κύπρου, έστρεψε επί πορείας 270 μοιρών(δυτικά). Το πλοίο συνέχισε την τακτική τήρησης σιγής ασυρμάτου μέχρι την 03:30 ώραν, όταν λόγω αιφνίδιου θανάτου του μοναδικού επιβαίνοντος πολιτικού υπαλλήλου Δαμιανού Μιχαήλ, οδηγού περονοφόρου οχήματος του ΝΣ, απαιτήθηκε η αναφορά του συμβάντος στο ΑΝ. Από εκείνη την ώρα, το πλοίο ανέφερε τακτικά το στίγμα του στο ΑΝ. Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ κατέπλευσε στη Σητεία Κρήτης και μετά σύντομον παραμονήν εκεί ,απέπλευσε για τον Ναύσταθμόν Σαλαμίνος ( ΝΣ ).

Η ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤIΤΟΡΠΙΛΛΙΚΟΥ KOCATEPE (D 354)

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 21 Ιουλίου 1974, τρία τουρκικά αντιτορπιλλικά, το Κοτσάτεπε (τύπου Γκίρινγκ-Φραμ ΙΙ, Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Γκιουβέν Ερκαγιά ) και δύο ,τύπου Γκίρινγκ-Φραμ Ι, το Μ.Φεβζί Τσακμάκ και το Αντάτεπε (Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Ριζά Νουρ Οντζού ), εβομβάρδιζαν στόχους της ακτής, προστατεύοντας τα αποβατικά σκάφη και παρέχοντας πυρά υποστηρίξεως στα αποβατικά τμήματα πεζικού που επιχειρούσαν ήδη στην ακτή ,στην περιοχή της Κυρήνειας, στη βόρεια ακτή της Κύπρου.

Στις 10.00 ,το Τουρκικό Επιτελείο στην Άγκυρα σήμανε προς τα τρία Αντιτορπιλλικά τις γεωγραφικές συντεταγμένες μίας Ελληνικής νηοπομπής, η οποία έπλεε κατευθυνόμενη προς Κύπρο! Η Ελληνική νηοπομπή αυτή ,κατά τους τούρκους ,αποτελείτο από 8 έως 9 μεταγωγικά γεμάτα στρατό και υλικό και συνοδεύονταν από πολεμικά πλοία. Το σήμα έλεγε προς τα τουρκικά Αντιτορπιλλικά ότι μπορούσαν να επιτεθούν.Τα τρία Αντιτορπιλικά με διοικητή τον Πλοίαρχο Ιρφάν Τινάζ , ο οποίος επέβαινε στο Αντάτεπε, σταμάτησαν τον επάκτιο βομβαρδισμό και κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά, κατά μήκος της βόρειας Κυπριακής ακτής. Τα τουρκικά Αντιτορπιλλικά θα έπρεπε να επιτεθούν και να καταστρέψουν μόνο πλοία πού έφεραν την Κυπριακή σημαία. Ενώ τα πλοία της νηοπομπής, εάν έφεραν την Ελληνική σημαία, έπρεπε πρώτα να διαταχθούν να αναστρέψουν και να εγκαταλείψουν την περιοχή. Βύθισή τους θα γινόταν μόνο αν δεν συμμορφώνονταν με την διαταγή αυτή. Οι κανόνες αυτοί δεν τηρήθηκαν και με νεώτερη διαταγή διετάσσοντο να ανοίξουν πυρ κατά παντός πλοίου (Ελληνικού ή Κυπριακού) που έπλεε στην απαγορευμένη περιοχή, χωρίς προειδοποίηση !

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αεροσκάφη αναγνωρίσεως, η Ελληνική νηοπομπή απετελείτο από 11 εμπορικά πλοία συνοδευόμενα από 9 πολεμικά πλοία εκ των οποίων 5 είναι βαρέα αντιτορπιλλικά κλάσεως Fletcher , τύπου ΛΟΓΧΗ …Λίγο αργότερα, νέα περιγραφή της νηοπομπής θα αναφέρει ότι αποτελείται από 9 αποβατικά σκάφη και 5 συνοδά πολεμικά, χωρίς αναφορά του είδους τους.
Τα 3 τουρκικά αντιτορπιλικά έφθασαν στις 12 στο ακρωτήριο Αρβανίτης, το δυτικώτερο σημείο της Βόρειας Κυπριακής ακτής και έστρεψαν προς νότο για να έλθουν σε οπτική επαφή με την υποτιθέμενη Ελληνική νηοπομπή.

Οι τούρκοι αξιωματικοί ανέφεραν επίθεση από τρία ελληνικά περιπολικά και ότι βύθισαν δύο! Βέβαια δεν υπήρχαν περιπολικά στην περιοχή . Η δε μόνη ναυτική απώλεια που είχε αναφερθεί μέχρι στιγμής ήταν της κυπριακής τορπιλλακάτου Τ3 του ήρωος υποπλοιάρχου Ε.Τσομάκη που είχε βυθισθεί αύτανδρη τα ξημερώματα της προηγουμένης ,από αεροσκάφη έξω από το λιμάνι της Κυρήνειας – δηλαδή περισσότερο από 60 μίλλια ανατολικά από το αναφερόμενο σημείο επιθέσεως και 31 ώρες ενωρίτερα – όταν προσπάθησε να επιτεθεί στα σκάφη της αποβάσεως. Παραλλάσσοντας το ακρωτήριο Αρβανίτης και παίρνοντας πορεία προς το νότο ούτε τα ραντάρ των Αντιτορπιλλικών ούτε οι οπτήρες στις γέφυρές τους μπόρεσαν να διακρίνουν κάποια νηοπομπή. Μόνο μετά από επίμονη έρευνα εντόπισαν 3 εμπορικά πλοία.

Το τουρκικό επιτελείο διέταξε τα αντιτορπιλλικά του να διατάξουν την ελληνική νηοπομπή! να αναστρέψει και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως να την βυθίσουν. Τα αντιτορπιλλικά ζήτησαν από τα αναγνωριστικά αεροσκάφη να εκτελέσουν άλλη μία πτήση επάνω από την περιοχή και να αναφέρουν ό,τι έβλεπαν. Τα αναγνωριστικά διεπίστωσαν ότι ήταν εμπορικά που δεν είχαν καμμιά σχέση με νηοπομπή. Η Άγκυρα όμως ήθελε επειγόντως μία σημαντική ναυτική επιτυχία και αποφάσισε να επιτεθεί με την αεροπορία της.

Στις 13.30, η ανύπαρκτη ελληνική νηοπομπή! , ανύποπτη έπλεε προς τα ανατολικά.
Στις 14.15, τρία σμήνη της τουρκικής αεροπορίας, από συνολικά 48 αεροσκάφη, οπλισμένα με βλήματα ΑSM και βόμβες είχαν απογειωθεί . Ήταν τα σμήνη 181 από την Αττάλεια, 141 από το Μουρτενέ και 111 από το Εσκί Σεχήρ. Και θα επετίθεντο κατά της ελληνική νηοπομπής !
Στις 15.00 το πρώτο σμήνος εντόπισε 3 πολεμικά πλοία Τα τρία τουρκικά αντιτορπιλλικά, δηλαδή.
Στις 15.05 τα αεροσκάφη επετέθησαν με ρουκέτες. Τα πολεμικά πλοία ανταπάντησαν με σφοδρά αντιαεροπορικά πυρά. Η κατάσταση θαλάσσης και αέρος ήταν σχετικά μέτρια ζωηρεύοντας λίγο, σιγά-σιγά. Πρώτο το Κοτσάτεπε δέχθηκε πλήγμα από ρουκέτα που κατέστρεψε το ΚΠΜ (κέντρο πληροφοριών μάχης).Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά σήματα ενός αεροσκάφους που κινείται με 900 χλμ. την ώρα. Και βέβαια ακόμη δυσκολώτερο, σχεδόν αδύνατο θα έλεγε κανείς, όταν αυτό εφορμά εναντίον σου εκτοξεύοντας ρουκέτες. Πάντως, αυτά τα επιτιθέμενα αεροσκάφη ήταν τύπων με τους οποίους οι ΗΠΑ εξόπλιζαν όλους τους συμμάχους των περιλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ανεξάρτητα όμως, από όλα αυτά οι οπτήρες του Αντάτεπε κατόρθωσαν να δουν και να επαληθεύσουν τα τουρκικά σήματα των αεροσκαφών. Η Άγκυρα ειδοποιήθηκε με ραδιοτηλέφωνο, ότι τα επιτιθέμενα αεροσκάφη ήταν, πιθανώς, τουρκικά.

Η μελετημένη κίνηση του Πλωτάρχου Ε.Χανδρινού ΠΝ, να κινηθεί, όπως περιγράψαμε, έξω από την περιοχή επιχειρήσεων, διέσωσε το πλοίο του, δημιούργησε, τέτοια σύγχυση στο Τουρκικό Γενικό Επιτελείο και στο πολεμικό ναυτικό των Τούρκων και στην αεροπορία, ώστε να βυθισθεί από τουρκικά πυρά το Α/Τ KOCATEPE D 354, με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Giuven Erkayia και να χαθούν 13 Αξιωματικοί και 64 άνδρες του πληρώματός του. Αλλά και τα δύο άλλα τουρκικά αντιτορπιλλικά, το Adatepe (Κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Rizah Nur Ontzu και το M.Fevzi Cakmak υπέστησαν σοβαρές και μικρότερες ζημιές, αντίστοιχα και ετέθησαν εκτός υπηρεσίας
γιά πολλούς μήνες !

Οι επιθέσεις των τουρκικών αεροσκαφών δεν σταμάτησαν παρά τις τουρκικές σημαίες που είχαν τα πλοία (πίστευαν ότι ήταν ένα φθηνό τέχνασμα των Ελλήνων). Εν τω μεταξύ , το αντιτορπιλλικό Τσακμάκ είχε ανασύρει από τη περιοχή της αποβάσεως, κοντά στην Κυρήνεια, ένα νεαρό τούρκο πιλότο που το αεροπλάνο του είχε καταρριφθεί από αντιαεροπορικά πυρά της ΕΛΔΥΚ. Αυτός, κατόρθωσε να μιλήσει από το ραδιοτηλέφωνο με τα αεροσκάφη. Τους έδωσε τα στοιχεία του και τους είπε ότι επετίθεντο εναντίον τουρκικών πολεμικών πλοίων !

Οι πιλότοι ζήτησαν να τους πει το σύνθημα. Ο νεαρός δεν είχε ιδέα διότι είχε καταρριφθεί πριν από την τελευταία αλλαγή συνθήματος. Έτσι τα λόγια του συνάντησαν γέλια και κοροϊδίες, οι πιλότοι έλεγαν: Άκου τι ωραία τουρκικά μιλάει..Το Κοτσάτεπε επλήττετο από ρουκέτες. Τα αεροσκάφη, βλέποντας ότι το Κοτσάτεπε φλεγόταν και ήταν σχεδόν τελείως ανυπεράσπιστο, εστράφησαν με κάποια κωμική σπουδή, στο να το αποτελειώσουν ,αντί να επιδιώξουν να επιτύχουν περισσότερα πλήγματα αχρηστεύοντας τελείως τα άλλα δύο αντιτορπιλλικά τους, προφανώς διότι αυτά συνέχιζαν να απαντούν ακόμη με σφοδρά αντιαεροπορικά πυρά στις επιθέσεις των. Το Αντιτορπιλλικό Κοτσάτεπε εβυθίσθη στις 22.00 περίπου της 21ης Ιουλίου 1974Τα σμήνη ανέφεραν στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην Άγκυρα ότι η η τουρκική αεροπορία επετέθη στα πλοία που μετέφεραν ενισχύσεις στην Πάφο και βύθισαν το ένα από αυτά. Στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ενθουσιασμένοι οι άνθρωποι αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο φωνάζοντας Ζήτω, τα αγόρια μας, πετύχαμε. Η πρωτεύουσα πήρε βαθιές αναπνοές.Η νηοπομπή είχε αναγκασθεί να σταματήσει.

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων και τύπου, του γενικού επιτελείου (Εθνικής Αμύνης) στην Άγκυρα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Παρόλες τις φιλικές προειδοποιήσεις οι οποίες συνεχώς εκδίδονταν μέχρι σήμερα το απόγευμα, μία μεγάλη Ελληνική αποβατική νηοπομπή, συνοδευόμενη από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, κατόρθωσε να διεισδύσει στη περιοχή η οποία είχε κηρυχθεί Απαγορευμένη από της εσπέρας της 20ης Ιουλίου, και να καταπλεύσει στις 16.00, στα ανοικτά της Πάφου. Η νηοπομπή απήντησε με πυκνά πυρά στις προειδοποιήσεις της αεροπορίας μας και του ναυτικού μας και άρχισε να αποβιβάζει στρατεύματα στη Πάφο. Η αποβίβασις απετράπη μετά από επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας στον λιμένα της Πάφου. Οι επιθέσεις της αεροπορίας μας προξένησαν βαριές απώλειες στα πολεμικά και τα αποβατικά μέσα των Ελλήνων.

Ο Αντιναύαρχος Χανδρινός έφυγε από την ζωή το 1994 χωρίς ποτέ να παραπονεθεί για την απίστευτη συνωμοσία σιωπής εναντίον του ,για τις επιτυχίες του Αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ κατά το 1974, αλλά και για τον παραγκωνισμό του. Το Ελληνικό κράτος ποτέ δεν ετίμησε ούτε ανεγνώρισε τα πολεμικά επιτεύγματα του Ελευθερίου Χανδρινού και του πληρώματος του Αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ .

Μιχάλης Σ. Βάρδας Έφεδρος (εξ εφέδρων) Σημ/ρος Π.Ν., Αθήνα.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ντοκουμέντο απο καφέ στο Περιστέρι. Μπαίνει μέσα και τον εκτελεί

Newsteam 0 Comments

Πρόκειται για την υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν από λίγες μέρες και όπως αποδείχθηκε, το θύμα ευθύνεται για τη δολοφονία ενός άνδρα στο Χαϊδάρι. Έτσι, η δολοφονία του Κούρδου ήταν από ότι φαίνεται μία πράξη αντεκδίκησης στην καφετέρια του Παπαγιάννη

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο δράστης την ώρα που μπαίνει οπλισμένος στην καφετέρια και στη συνέχεια πυροβολεί εν ψυχρώ τον Κούρδο. Αμέσως μετά την πράξη του, αντί να εξαφανιστεί, παραμένει στο σημείο και αρχίζει να χτυπάει το θύμα στο κεφάλι με το κοντάκι του όπλου του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια-σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το ΟΡΕΝ- και ενώ το κοντάκι του όπλου έχει σπάσει και η γεμιστήρα έχει πέσει κάτω, σπεύδει να εξαφανιστεί. Όμως, όλες του οι κινήσεις καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας και σχεδόν έναν χρόνο μετά οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών έφτασαν στην ταυτότητά του.

 

 

 

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Πόλεμος νεύρων: Βίντεο-ντοκουμέντο της προκλητικής συμπεριφοράς Τούρκων στρατοχωροφυλάκων στον Έβρο

Newsteam 0 Comments

Δεν σταματούν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε έναν πόλεμο νεύρων που συνεχίζεται στον Έβρο.

Βίντεο ντοκουμέντο του OPEN καταγράφει τις περιπολίες των Τούρκων με φουσκωτό στον ποταμό Έβρο.

Μόλις οι Ελληνικές δυνάμεις τους αντιληφθούν εκείνοι αυξάνουν ταχύτητα.

Όπως λένε Έλληνες συνοριοφύλακες, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες δρουν ως διακινητές πολλές φορές, προωθώντας μετανάστες προς την Ελληνική πλευρά.

Αυτοί είναι οργανωμένοι. Τους φέρνουν οι Τούρκοι κατά εκατοντάδες αλλά τα περάσματα έχουν κλείσει πλέον, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας Φερρών, Αθανάσιος Πεμούσης.

Οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικά μέσα σε ένα 24ωρο οι Ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. Πριν από ένα μήνα μόλις (για το ίδιο διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200.

Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Βιτριόλι: Εικόνα ντοκουμέντο! Αυτή είναι η αίτηση άδειας της 35χρονης από τη δουλειά της για την ημέρα της επίθεσης – Πώς το δικαιολόγησε

Newsteam 0 Comments

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Προσωπικούς λόγους είχε επικαλεστεί η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα για να απουσιάσει την 20η Μαΐου (σ.σ. την ημέρα της επίθεσης) από την δικηγορική εταιρεία στην οποία εργάζεται.
Η 35χρονη, όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας, την παραμονή της επίθεσης είχε αιτηθεί με email από τους προϊσταμένους άδεια, προκειμένου να απουσιάσει από την δουλειά της.

Στη αίτηση άδειας της η 35χρονη αναφέρει:

Καλημέρα σας,

Ήθελα να σας αιτηθώ άδεια αύριο στις 20/5/2020 για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένω στη διάθεση σας.

Με εκτίμηση,

Κ.Ε.

Τμήμα Ανάκτησης Απαιτήσεων

Δείτε την αίτηση της 35χρονης:

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ντοκουμέντο-Έτσι σακάτεψε Βούλγαρος οδηγός έναν ανθυποπλοίαρχο στην Κρήτη

Newsteam 0 Comments

Άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο. Άλλη μια σκηνή σε πραγματικό χρόνο που θυμίζει ταινία δράσης. Όμως δεν είναι έτσι. Δυστυχώς απο τις εικόνες αυτές ένας νέος άνθρωπος αυτή την ώρα που μιλάμε παλεύει να ζήσει.

Όπως θα δείτε, ο άτυχος ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού από τη μία στιγμή στην άλλη εκσφενδονίζεται στον αέρα και μετά στην άσφαλτο, μπροστά στα μάτια του φίλου του που τον ακολουθούσε με άλλη μοτοσυκλέτα. Οι μοτοσυκλετιστές κινούνταν κανονικά στη δεξιά λωρίδα, φορώντας τα προστατευτικά κράνη τους, όταν ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά στο ασημί ΙΧ που μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα, παρασύροντας τον 24χρονο και τη μοτοσυκλέτα του.

 

 

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται ο φίλος του γλυτώνει από θαύμα και είναι εκείνος που σπεύδει δίπλα του για να τον βοηθήσει, ενώ το ασημί ΙΧ που οδηγούσε ένας Βούλγαρος συνεχίζει την τρελή πορεία του και πέφτει πάνω σε μαντρότοιχο. Το τροχαίο ατύχημα που κόστισε τον σοβαρό τραυματισμό του 24χρονου ανθυποπλοίαρχου, σημειώθηκε στο Σαραντάρη Χερσονήσου, εκεί που οι στενοί δρόμοι δεν προσφέρονται για υψηλές ταχύτητες, όπως αυτές που συνετέλεσαν στο τροχαίο το οποίο σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα.

 

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

ντοκουμέντο από τη Θεσσαλονίκη: Οδηγός μοτοσυκλέτας παρασύρεται από τα νερά

Newsteam 0 Comments

Οδηγός μηχανής παρασύρεται από το νερό που κατεβαίνει με ορμή με αποτέλεσμα να ανατραπεί η μοτοσυκλέτα του και να βρεθεί στο δρόμο-ποτάμι

Ένας άλλος οδηγός που βλέπει τι έχει συμβεί, σταματάει και βάζει το αυτοκίνητό του ως ανάχωμα στο νερό, για να προστατέψει τον άτυχο μοτοσικλετιστή.

Ο χείμαρρος που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα το νερό να καλύψει δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ πεζοί και οχήματα να κινούνται με μεγάλη δυσκολία.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αυτοί μας ψεκάζουν ΚΑΡΚΙΝΟ. Δείτε για πρώτη φόρα φωτογραφίες από το εσωτερικό ενός αεροπλάνου

Newsteam 0 Comments

Περίεργες φωτογραφίες αναγνώστη δημοσίευσε η ιστοσελίδα pasmiellinbarbaros.blogspot.com.

Τις αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη καθώς δείχνουν το εσωτερικό αεροσκάφων που ψεκάζουν τον κοσμάκη:

Δείτε έδώ τις φωτογραφίες:

 

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτοιμοι να επιτεθούν οι Τούρκοι στον Έβρο – Παρακολουθούν τον φράχτη για επεισόδιο

Newsteam 0 Comments
Παρακολουθούν τον φράχτη μια ανάσα από τα σύνορα…

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, με σκοπό την ολοκλήρωση του φράχτη-τείχους κατά μήκος των συνόρων του Έβρου, αφήνουν να εννοηθεί πως η Αθήνα προετοιμάζεται για ανάλογο σκηνικό με αυτό που ζήσαμε τον Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου πριν από τον κορωνοϊό, όταν κύματα μουσουλμάνων εισβολέων προσπαθούσαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Βίντεο ντοκουμέντο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δείχνει τούρκους στρατοχωροφύλακες που παραμένουν στην επίμαχη περιοχή Μελισσοκομείο (σε τουρκικό έδαφος) που θα γίνει μέρος του φράχτη, σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Παρακολουθούν στενά τις προετοιμασίες για την κατασκευή του φράχτη, στο νότιο τμήμα του Έβρου, δείχνοντας πως η Τουρκία παραμονεύει για επεισόδιο, προκειμένου να εμποδίσει την Ελλάδα να προσχωρήσει στο σφράγισμα των συνόρων της.

Όπως μεταδίδεται ο φράχτης θα είναι ενισχυμένος, ενώ έχει ήδη οριοθετηθεί το σημείο που θα στηθεί.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι Ακρίτες κάτοικοι δεν σταματούν τις περιπολίες και είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Από αύριο πιάνουν δουλειά οι εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις που στάλθηκαν στην περιοχή με συνεχείς περιπόλους και ενέδρες.

Δείτε τα βίντεο:

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τούρκοι στρατιώτες παραμονεύουν στον Έβρο για επεισόδιο

Newsteam 0 Comments
Παρακολουθούν τον φράχτη μια ανάσα από τα σύνορα…

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, με σκοπό την ολοκλήρωση του φράχτη-τείχους κατά μήκος των συνόρων του Έβρου, αφήνουν να εννοηθεί πως η Αθήνα προετοιμάζεται για ανάλογο σκηνικό με αυτό που ζήσαμε τον Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου πριν από τον κορωνοϊό, όταν κύματα μουσουλμάνων εισβολέων προσπαθούσαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Βίντεο ντοκουμέντο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δείχνει τούρκους στρατοχωροφύλακες που παραμένουν στην επίμαχη περιοχή Μελισσοκομείο (σε τουρκικό έδαφος) που θα γίνει μέρος του φράχτη, σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Παρακολουθούν στενά τις προετοιμασίες για την κατασκευή του φράχτη, στο νότιο τμήμα του Έβρου, δείχνοντας πως η Τουρκία παραμονεύει για επεισόδιο, προκειμένου να εμποδίσει την Ελλάδα να προσχωρήσει στο σφράγισμα των συνόρων της.

Όπως μεταδίδεται ο φράχτης θα είναι ενισχυμένος, ενώ έχει ήδη οριοθετηθεί το σημείο που θα στηθεί.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι Ακρίτες κάτοικοι δεν σταματούν τις περιπολίες και είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Από αύριο πιάνουν δουλειά οι εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις που στάλθηκαν στην περιοχή με συνεχείς περιπόλους και ενέδρες.

Δείτε τα βίντεο:

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Μετά τα κελιά σουίτες νέο ντουκουμέντο από τις φυλακές Νιγρίτας – Αρχιφύλακας να μεταφέρει ταψί με γαλακτομπούρεκο για βαρυποινίτη

Newsteam 0 Comments

Ένα βίντεο που προβληματίζει τις αρχές ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μόλις δέκα μέρες μετά την έφοδο σε κελιά στις φυλακές Νιγρίτας όπου ανακαλύφθηκαν ολόκληρα… νοικοκυριά.


Στο βίντεο που μετέδωσε το Open φαίνεται ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να βοηθά την σύζυγο ενός βαρυποινίτη σπρώχνοντας ένα καρότσι το οποίο ήταν γεμάτο με διάφορα καλούδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο καρότσι βρίσκονταν από σοκολάτες και αντισηπτικά μέχρι κρέατα, όσπρια και ένα ταψί με γαλακτομπούρεκο.

Τόσο ο υπάλληλος όσο και ο διευθυντής της φυλακής απομακρύνθηκαν από τη θέση τους και λίγες μέρες μετά ακολούθησε η αποκαλυπτική έρευνα των αστυνομικών, οπότε και αποκαλύφθηκαν ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ. οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης κλπ.

Τέλος για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 30 κρατούμενων ενώ είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα για την προέλευση και την εισαγωγή των ψυγείων και των ηλεκτρικών συσκευών στις φυλακές.

Διαβάστε και

Φυλακές μέσα στη χλίδα στη Νιγρίτα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί με όσα αντίκρισαν – Κρατούμενοι ..μέσα σε σουίτες (ΦΩΤΟ)

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Η άγνωστη σφαγή Αιθιόπων & Ελλήνων από τους καλούς Ιταλούς (σκληρές εικόνες)

Newsteam 0 Comments

Ο Ιταλός στρατάρχης Ροντόλφο Γκρατσιάνι υπήρξε ένας από τους μεγάλους εγκληματίες πολέμου στην ιστορία. Ωστόσο ποτέ δεν πλήρωσε τα εγκλήματά του παραμένοντας στη φυλακή για μόλις 4 μήνες. Ο Γρατσιάνι διακρίθηκε στον πόλεμο της Ιταλίας κατά της Αιθιοπίας το 1936. Ο ίδιος ήταν φανατικός φασίστας, καχύποπτος στα όρια της παράνοιας και εκδικητικός. Έτρεφε μεγάλοι μίσος για τους Αιθίοπες και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Το 1936 όταν οι δυνάμεις του κατέλαβαν στην περιοχή της Ντιριντάουα ο ίδιος επισκέφτηκε μια εκκλησία. Σκόνταψε όμως στο σπασμένο πάτωμα, όπου υπήρχε μια τρύπα και έπεσε. Ο Γκρατσιάνι ήταν βέβαιος ότι οι Αιθίοπες ιερείς είχαν χαλάσει το πάτωμα για να πέσει αυτός… Το περιστατικό θα ήταν γελοίο, απλώς, αν δεν γεννούσε ένα τρελό μίσος του Ιταλού προς τους Αιθίοπες κληρικούς. Στις 19 Φεβρουαρίου 1937, ως αντιβασιλέας της κατεκτημένης Αιθιοπίας ανακοίνωσε πως οι ιταλικές αρχές κατοχής θα έδιναν ελεημοσύνη στους φτωχούς λόγω της γέννησης ενός νέου Ιταλού πρίγκιπα.

Όπως ήταν φυσικό συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και δύο άνδρες από την ιταλική αποικία της Ερυθραίας. Ο ένας, ο Αμπραχά Ντεμπός μιλούσε ιταλικά και εργαζόταν στο Φασιστικό Πολιτικό Γραφείο. Ο Ντεμπός όμως μισούσε τους Ιταλούς για την ρατσιστική συμπεριφορά τους και μετέβη στην τελετή με χειροβομβίδες, μαζί με τον φίλο του.

Η τελετή ξεκίνησε με τον Γκρατσιάνι να βγάζει λόγο και να δέχεται την υποταγή Αιθιόπων αξιωματούχων. Γύρω στις 11.00 άρχισε η διανομή του βοηθήματος στους φτωχούς. Οι δύο εκ Ερυθραίας άρχισαν τότε να ρίχνουν χειροβομβίδες. Έριξαν 10 και κατάφεραν, μέσα στην σύγχυση, να ξεφύγουν. Από τις χειροβομβίδες τραυματίσθηκε ο Γκρατσιάνι και άλλοι Ιταλοί αξιωματούχοι. Ο διάβολος φύλαξε τον Γκρατσιάνι που επέζησε αφού αφαιρέθηκαν από το σώμα του 365 θραύσματα! Στο μεταξύ οι δράστες κατέφυγαν στο μοναστήρι στου Ντέμπρα Λίβανος χωρίς οι μοναχοί να γνωρίζουν τίποτα. Από εκεί πέρασαν στο βρετανικό τότε Σουδάν αλλά δολοφονήθηκαν από τους ντόπιους.

Άδικη σφαγή

Πίσω στην Αιθιοπία η ιταλική αντίδραση ήταν άμεση. Ήδη την ώρα της επίθεσης οι καραμπινιέροι είχαν ανοίξει αδιακρίτως πυρ στο πλήθος σκοτώνοντας εκατοντάδες. Κατόπιν ο Γκουίντο Κορτέζε, στέλεχος της φασιστικής κυβέρνησης διέταξε την τριήμερη σφαγή των Αιθιόπων για να δείξουν την αφοσίωσή τους στον Γκρατσιάνι.

Για τρεις ημέρες έχετε την άδεια να σκοτώνετε και να κάνετε ότι θέλετε τους Αιθίοπες, είπε στους Ιταλούς καραμπινιέρους και στρατιώτες. Κι αυτοί με τις ιαχές Ντούτσε, Ντούτσε και Ιταλικός πολιτισμός εφόρμησαν… Έσφαξαν με μαχαίρια, περιέλουσαν με βενζίνη και έκαψαν ζωντανούς όχι μόνο Αιθίοπες, αλλά και Έλληνες της εκεί παροικίας καθώς και Αρμένιους. Κατόπιν οι πολιτισμένοι φωτογραφίζονταν με τα κακοποιημένα πτώματα των δολοφονημένων. Μόνο στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 30.000 αθώοι.

Επίσης ιδιαίτερα καταδιώχθηκαν όσοι Αιθίοπες είχαν σπουδάσει, ειδικά στο εξωτερικό. Πολλές χιλιάδες άλλοι Αιθίοπες και όχι μόνο στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – εξόντωσης στο Ντανάν, το Ογκαντέν, τη Νόκρα και στο αρχιπέλαγος Νταλάκ. Ο Γκρατσιάνι διέταξε να δίδεται στους κρατουμένους ελάχιστη τροφή και νερό, με αποτέλεσμα χιλιάδες να πεθάνουν. Οι Ιταλοί άλλωστε τους υποχρέωσαν σε καταναγκαστικά έργα.

Οι σφαγή διήρκεσε μέχρι τον Μάιο. Οι Ιταλοί ανακάλυψαν ότι οι δράστες είχαν μείνει στο μοναστήρι του Ντεμπρά Λίβανος και ο Γκρατσιάνι διέταξε προσωπικά τον τοπικό διοικητή να εξοντώσει όλους τους μοναχούς. Έτσι κι έγινε και 320 αθώοι εκτελέστηκαν στις 20 Μαΐου, ημέρα που πανηγύριζε η μονή… Μαζί τους δολοφονήθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 1.500 κάτοικοι της περιοχής. Αυτά έπραξαν οι κατά τα άλλα θεωρούμενοι καλοί Ιταλοί… Η εν λόγω σφαγή έμεινε γνωστή ως Η σφαγή του Γκρατσιάνι.

Ιταλοί παρατηρούν χαμογελώντας στοίβες πτωμάτων Αιθιόπων.

Πτώματα Αιθιόπων πετιούνται από φορτηγό.

history-point.gr

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Επιθέσεις με βιτριόλι: Από την χώρα μας των απατημένων του ’30 στο σκληρό νόμο του Πακιστάν. Στον Δυτικό κόσμο ήταν το όπλο της φρίκης στα χέρια απατημένων συζύγων ανδρών και γυναικών

Newsteam 0 Comments
Το βιτριόλι στον Δυτικό κόσμο ήταν το όπλο της φρίκης στα χέρια απατημένων συζύγων ανδρών και γυναικών, ήταν η δήθεν εκδίκηση

Στην ιστορία του Σέρλοκ Χολμς, Η περίπτωση του επιφανούς πελάτη, πρώην ερωμένη εκδικείται τον σκληρό βαρόνο εραστή της, ρίχνοντας στο πρόσωπό του θειικό οξύ, το γνωστό ως βιτριόλι. Το αποτέλεσμα της πράξης έχει περιγράφει με λεπτομερή ακρίβεια από τον συγγραφέα των ιστοριών του Σέρλοκ Χολμς, σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, που ήταν γιατρός: Το βιτριόλι κατατρώει τα πάντα και στάζει από τα αυτιά και το πηγούνι. Ενα μάτι ήταν ήδη λευκό και διάφανο. Το άλλο ήταν κόκκινο σαν αίμα. Τα χαρακτηριστικά που θαύμαζα πριν από λίγα λεπτά ήταν τώρα σαν μια όμορφη ζωγραφική πάνω από την οποία κάποιος έσυρε ένα υγρό και βρώμικο σφουγγάρι. Οι επιθέσεις με βιτριόλι, που ήρθαν ξανά στην επιφάνεια μετά την επίθεση σε νεαρή γυναίκα στην Καλλιθέα, έχουν ολέθριες συνέπειες στα θύματα.

Τι είναι το βιτριόλι

Το θειικό οξύ ή βιτριόλι είναι χημική ένωση. Είναι ανόργανο, ισχυρό οξύ, καυστικό που προκαλεί εγκαύματα αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Εχει πολλές εφαρμογές και είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα της χημικής βιομηχανίας. Κύριες χρήσεις του είναι τα υγρά μπαταρίας οχημάτων, η κατεργασία ορυκτών, η παρασκευή λιπασμάτων, η διύλιση του πετρελαίου, η κατεργασία αποβλήτων. Στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν – καταχρηστικά – και στον καθαρισμό οικιακών δεξαμενών συγκέντρωσης λυμάτων (βόθρων)! Το θειικό οξύ ανακάλυψε ο αλχημιστής Abu Musa Jābir ibn Hayyān al azdi (Geber) τον 8ο αιώνα. Το θειικό οξύ ήταν γνωστό στη Μεσαιωνική Ευρώπη ως έλαιο βιτριολιού ή πνεύμα βιτριολιού ή πιο απλά ως βιτριόλι. Η λέξη βιτριόλι προέρχεται από τη λατινική λέξη vitreus, δηλαδή γυαλί, και έχει να κάνει με την υαλώδη εμφάνιση του.

Οπλο στα χέρια απατημένων

Το βιτριόλι στον δυτικό κόσμο ήταν το όπλο της φρίκης στα χέρια απατημένων συζύγων ανδρών και γυναικών, ήταν η δήθεν εκδίκηση. Η χρήση του βιτριολιού έγινε γνωστή στην Ελλάδα από δημοσιεύματα της εποχής του ’30. Να σημειώσουμε ότι το θειικό οξύ παρήγαγε στη χώρα μας η Εταιρεία Ελληνικού Πυριτιδοποιείου. Η απιστία και η ταπείνωση ήταν οι βασικές αιτίες που όπλιζαν το αδίστακτο χέρι των δραστών με το καυστικό υγρό που δήθεν καθάριζε τη ντροπή.

Οι πρώτες επιθέσεις στην Ελλάδα

Η Κούλα Ράμμου προκάλεσε τύφλωση στον εργοδότη της, τον Ασημάκη Κουτσογιάννη, ο οποίος της είχε τάξει γάμο και δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Η Ειρήνη Πασχύλη, 31χρονη δακτυλογράφος, τύφλωσε τον εραστή της, τον 29χρονο πλασιέ φαρμάκων Κωνσταντίνο Πυρόβολο. Η Ειρήνη μάλλον δεν είχε βρει θειικό οξύ στην αγορα και κατέφυγε στο υδροχλωρικό οξύ, το γνωστό μας Aquaforte.

Τα χρόνια χύνονται και καίγονται και καίνε σαν το βιτριόλι και μπαίνουμε στη 10ετία του ’50. Μια 19χρονη, η Βασιλική έριξε το επικίνδυνο οξύ στον εραστή της αδελφής της ,γιατί όπως αποδείχτηκε αργότερα είχε ερωτικές σχέσεις και με εκείνη. Η ράφτρα από τη Λέσβο Βαρβάρα τύφλωσε τον φίλο της γιατί αν και είχαν προχωρήσει τη σχέση τους αυτός δεν συναινούσε στο να τη νυμφευθεί…

Και μπαίνουμε στη 10ετία του ’60. Η 35χρονη Ζωή έριξε βιτριόλι στον 29χρονο εραστή της Ανδρέα τον Σεπτέμβριο 1963 φωνάζοντάς του: Να, για να μάθεις να μην με παντρεύεσαι. Το 1965 η 39χρονη χήρα Μαρία από το Ψυχικό τύφλωσε τον 50χρονο δικηγόρο της, για λόγους οικονομικούς. Το 1968 ένας 62χρονος λαχειοπώλης έριξε βιτριόλι στον 49χρονο γιατρό του διότι, όπως ισχυριζόταν, είχε κάνει λάθος διάγνωση στην ασθένειά του.

Το 1979, η 25χρονη Χρύσα, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα όπου αντιδικούσε με τον πρώην σύζυγό της, τον 30χρονο Γιώργο,  έβγαλε από την τσάντα της ένα μπουκάλι από πορτοκαλάδα, που όμως περιείχε βιτριόλι και το έριξε στο πρόσωπό του. Τον τύφλωσε, προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα στο λαιμό και στο χέρι, ενώ ελαφρά εγκαύματα υπέστη και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος. Το 1982 ένα παράνομο ζευγάρι στον Πειραιά έκαψε τις διαφορές του με το βιτριόλι! Εκείνος διακεκριμένος πλοιοκτήτης και εκείνη γραμματέας της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων του Τζάννειου Νοσοκομείου. Η κοπέλα διακομίστηκε με εγκαύματα στο πρόσωπο, στο χέρι και στην ωμοπλάτη και εκείνος με κίνδυνο να χάσει την όραση από το ένα μάτι.

Η βιτριολίστρια του Πειραιά

Τον Ιούλιο του 1978, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδα Ακρόπολις φιλοξενείται δημοσίευμα με τίτλο Χαροπαλεύει το θύμα της βιτριολίστριας και την λεζάντα Άγρια επίθεση κατά του συζύγου με ακουαφόρτε και σκαλιστήρι.

Η επίθεση έγινε στην Αμφιάλη του Πειραιά, στο σπίτι που έμενε το θύμα με τη σύζυγό του. Το ζευγάρι καυγάδιζε αρκετά συχνά για οικονομικούς λόγους, Κυριότερος λόγος φέρεται να ήταν ένα σπίτι στη Σαλαμίνα, που ανήκε 100% στον συνταξιούχο με την σύζυγο του να απαιτεί να της γράψει το μισό ποσοστό της ιδιοκτησίας.

Εκείνος αρνούνταν και την ημέρα της επίθεσης, η γυναίκα καθώς βρισκόταν στο μπάνιο κάποια στιγμή, άρπαξε το σκαλιστήρι και επιτέθηκε στον άνδρα της. Παρά τα τραύματα του, εκείνος κατόρθωσε να αποσπάσει το φονικό όργανο απ’ τα χέρια της και τότε εκείνη του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά με βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι και εγκαύματα στο πρόσωπο, με κίνδυνο να τυφλωθεί. Η βιτριολίστρια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αμφιάλης, όπου έγινε η προανάκριση. Από εκεί, έγινε γνωστή η ιστορία του ζευγαριού, η οποία δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες. Από το ρεπορτάζ έγινε γνωστό ότι η γυναίκα, πριν παντρευτούν δούλευε ως μαγείρισσα και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 120.000 δραχμές τις οποίες έδωσε στον άντρα της για προίκα.

Τον Ιούλιο του 2002, ένας 61χρονος, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην παραλιακή λεωφόρο, δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο ίδιος είχε αφήσει υπόνοιες ότι η επίθεση εναντίον του προερχόταν από συμφέροντα ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και είχε διατυπώσει υπόνοιες εις βάρος ενός 36χρονου επιχειρηματία.

Τον Ιανουάριο του 2007, άγνωστος επιτίθεται με βιτριόλι εναντίον μιας 27χρονης κοπέλας σε στάση λεωφορείου στην οδό Ναθαναήλ, στη Θεσσαλονίκη. Μαζί της τραυματίζεται ένας 23χρονος νεαρός που προσπάθησε να βοηθήσει την κοπέλα και έγινε στόχος του δράστη.

Η περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2008, η πρώην καθαρίστρια στην ΟΙΚΟΜΕΤ και γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστών και Οικιακού Προσωπικού (πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον), δέχτηκε δολοφονική επίθεση µε βιτριόλι, επιστρέφοντας από τη εργασία στο σπίτι της, στα Ανω Πετράλωνα. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά και είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για άθλιες συνθήκες και εκμετάλλευση από τις εταιρείες καθαρισμού. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Δέκα χρόνια αργότερα, η κυρία Κούνεβα μίλησε στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κλεφτόγιαννη  για εκείνη τη νύχτα: Θυμάμαι τη µοτοσικλέτα, τα ρούχα του παιδιού. Θυµάµαι πώς καιγόµουνα. Πώς έκανε θόρυβο το οξύ που έτρωγε τη σάρκα μου. Εχανα ξαφνικά τη φωνή µου. Προσπαθούσα να δω το νούµερο της µηχανής…. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, είχε μπει 31 φορές στο χειρουργείο!

Η Μπέλλου και το βιτριόλι

Κίνδυνος θάνατος για πάρτε το χαμπάρι, καινούργια μέτρα οι γυναίκες έχουν πάρει κι όποιος στον έρωτα σωστά δεν περπατήσει, ένα μπουκάλι βιτριόλι θ’ αντικρίσει…. Ο Βασίλης Τσιτσάνης το έγραψε κι η Μαρίκα Νίνου το τραγούδησε το 1950. Λέγεται πως ο Τσιτσάνης εμπνεύστηκε το τραγούδι από την ιστορία της Σωτηρίας Μπέλλου. Το 1938 η Σωτηρία Μπέλλου δεν ήταν ακόμη η διάσημη ερμηνεύτρια των ρεμπέτικων τραγουδιών, έγινε όμως γνωστή από την επίθεση στον σύζυγό της με βιτριόλι. Τον Βαγγέλη Τριμούρα, έναν ελεγκτή λεωφορείων, τον γνώρισε στα 17 της. Ο Τριμούρας την προσέγγισε ερωτικά και μετά λίγους μήνες επισημοποίησαν τον δεσμό τους. Ο έγγαμος βίος όμως ήταν μαρτύριο για τη Σωτηρία. Ξενύχτια, αλκοόλ και ξύλο ήταν η καθημερινότητα τους. Όταν ήταν έγκυος η Μπέλλου, τη χτύπησε ο σύζυγός της τόσο σκληρά με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί. Όταν, αργότερα η Μπέλλου έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατούσε εξεμάνη και πάνω σε ένα διαπληκτισμό του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Η Σωτηρία Μπέλλου συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και έμεινε μέσα έξι μήνες .

Μια υπόθεση που έκαιγε

Το 2009 έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο μια πολύκροτη υπόθεση: Ο Αρθουρ Κόλινς, ο πρώην εραστής της τηλεοπτικής σταρ reality εκπομπών, Κέιτι Παίπερ, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης, επειδή της έριξε οξύ κατά τη διάρκεια διαγωνισμού χορού στο East End του Λονδίνου. Η Κάθι Πίπερ έμεινε τυφλή από το ένα μάτι. Η Παίπερ υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης υποκατάστατου δέρματος, για να αποκαταστήσει το πρόσωπο και την όρασή της.

Η πρόθεση του επιτιθέμενου με βιτριόλι είναι συχνά να ταπεινώσει ή να τρομοκρατήσει και όχι να σκοτώσει το θύμα. Στη Βρετανία ανάλογες επιθέσεις, ιδίως κάποιες κατά των ανδρών, πιστεύεται ότι δεν αναφέρονται, και ως εκ τούτου πολλές από αυτές δεν εμφανίζονται σε επίσημες στατιστικές. Μερικά από τα πιο κοινά κίνητρα των δραστών περιλαμβάνουν: Προσωπική σύγκρουση σχετικά με τις οικείες σχέσεις και τη σεξουαλική απόρριψη. Φυλετικά κίνητρα. Σεξουαλική ζήλια και λαγνεία. Κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά κίνητρα. Βία συμμορία και αντιπαλότητα. Επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων. Συγκρούσεις σχετικά με την ιδιοκτησία γης, τα ζώα εκτροφής και τη στέγαση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις με οξύ σ’ όλο τον κόσμο. Μόνο στο Λονδίνο, το 2016 είχαμε 454 επιθέσεις. Από τις 2078 επιθέσεις που έχουν διαπιστωθεί στα έτη 2011-2016, μόνο οι 414 έχουν καταγγελθεί. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πλειονότητα των θυμάτων είναι άνδρες και πολλές από αυτές τις επιθέσεις σχετίζονται με τη βία των συμμοριών.

Οι χώρες της Νοτίου Ασίας διατηρούν την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης επιθέσεων με βιτριόλι. Μια ακριβής εκτίμηση της αναλογίας φύλου των θυμάτων και των δραστών είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επειδή πολλές επιθέσεις με οξύ δεν αναφέρονται ούτε καταγράφονται από τις αρχές. Στη Τζαμάικα, οι γυναίκες που ρίχνουν οξύ σε άλλες γυναίκες ως πράξη εκδίκησης και αντιζηλίας είναι συχνό φαινόμενο! Από το 2013, οι τρεις χώρες με την μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεων με οξύ είναι το Μπαγκλαντές, η Ινδία και η Καμπότζη.

Η νομοθεσία

Πολλές χώρες έχουν αρχίσει να πιέζουν για αυστηρή νομοθεσία για περιπτώσεις επιθέσεων με οξέα. Στο Πακιστάν, ο δράστης μπορεί να έχει την ίδια τύχη με το θύμα, να τιμωρηθεί δηλαδή με την έγχυση σταγόνων οξέος στα μάτια του! Ο νόμος δεν είναι δεσμευτικός και σπάνια εφαρμόζεται σύμφωνα με μια έκθεση στους The New York Times. Στην Ελλάδα, η νομολογία του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις επιθέσεις με βιτριόλι, τις χαρακτηρίζει ως βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες. Προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι και 10 χρόνια στον δράστη, που να σημειωθεί, αν συλληφθεί δεν θα κρατηθεί προσωρινά· θα αφεθεί ελεύθερος!

Πηγές: The telegraph, Mηχανή του Χρόνου, Tα Αθηναϊκά: Ελευθέριος Σκιαδάς, Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΕΓΓΡΑΦΟ! Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ συγκρότησε ήδη (παρά τις διαψεύσεις) και Επιτροπή για τα θέματα μισθών των δημοσίων υπαλλήλων…

Newsteam 0 Comments
Ενώ η κυβέρνηση δια του Υπουργού Οικονομικών, καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα, διέψευδε ως ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι επίκεινται αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές στους μισθούς τους, το αρμόδιο για τα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού Υπουργείο Εσωτερικών εξέδιδε απόφαση, με ημερομηνία 15 Μαίου, με την οποία συγκροτεί επιτροπή για θέματα ανθρώπινου δυναμικού (τόσο γενικά και αόριστα) η οποία, μεταξύ άλλων, θα εισηγηθεί:
Την παρακολούθηση και καταγραφή του συνόλου των κανονιστικών ρυθμίσεων που αφορούν σε θέματα μισθολογίου / παροχών του Δημοσίου Τομέα και την διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα.
Στην Επιτροπή αυτή μετέχουν τρεις (3) γενικοί Γραμματείς, δηλαδή, ο ΓΓ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, ο ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής και ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών.
Να υποθέσω ότι αυτοί επικουρούμενοι από ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα καταγράψουν, λεπτομερώς, τις κανονιστικές ρυθμίσεις που είναι σκορπιες και θα προτείνουν διορθώσεις στις ατέλειες και τα κενά που, όντως, έχει το μισθολόγιο; Μήπως θα κάνουν και επισκόπηση της βιβλιογραφίας; Χρήσιμη θα ήταν!
Νομίζω, όμως, ότι είναι ηλίου φαεινότερο το τι θα κάνουν αυτά τα στελέχη εκεί. Νομίζω, επίσης, ότι καλύτερα όλων θα ξέρει η κυβέρνηση. Αφού, λοιπόν, δεν έχει να κρύψει τίποτα, θέλουμε να μάθουμε με τη λύση ποιών προβλημάτων του μισθολογίου θα καταπιαστούν οι 3 γενικοί γραμματείς (οι οποίοι, μάλιστα, συγκαταλέγονται στους παλιούς, τους κομματικούς κι όχι στους νέους, τους υπηρεσιακούς);
Αν δεν μας πει, όμως, τότε χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Έτσι δεν λέει ο σοφός λαός μας;

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Ανατροπή;; Νέο από την επίθεση στην Καλλιθέα δείχνει δύο μαυροφορεμένες γυναίκες! (BINTEO)

Newsteam 0 Comments

Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σοκαριστική υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.


Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μια ζωή καταστράφηκε, καθώς η 34χρονη γυναίκα είδε -με βάση τα όσα έχουν προκύψει- μια μαυροφορεμένη γυναίκα απέναντί της, πριν της πετάξει το βιτριόλι.

Ωστόσο νέο υλικό έρχεται στην επιφάνεια.
Παρουσιάστηκε στον Ant1 και δείχνει αρχικά την 34χρονη να απομακρύνεται από την πολυκατοικία, ωστόσο στο ίδιο βίντεο φαίνονται ακόμη δύο άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για δύο μαυροφορεμένες γυναίκες, ενώ να θυμίσουμε πως στα λίγα λόγια που έχει πει μέχρι στιγμής η 34χρονη στους αστυνομικούς, περιέγραψε την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι ως μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα…

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Κοντά στη δράστιδα της σχιζοφρενικής επίθεσης με βιτριόλι στη Καλλιθέα; Νέο ντοκουμέντο με δυο μαυροφορεμένες γυναίκες στο τόπο της εγκληματικής ενέργειας

Newsteam 0 Comments

Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σοκαριστική υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.


Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μια ζωή καταστράφηκε, καθώς η 34χρονη γυναίκα είδε -με βάση τα όσα έχουν προκύψει- μια μαυροφορεμένη γυναίκα απέναντί της, πριν της πετάξει το βιτριόλι.

Ωστόσο νέο υλικό έρχεται στην επιφάνεια.
Παρουσιάστηκε στον Ant1 και δείχνει αρχικά την 34χρονη να απομακρύνεται από την πολυκατοικία, ωστόσο στο ίδιο βίντεο φαίνονται ακόμη δύο άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για δύο μαυροφορεμένες γυναίκες, ενώ να θυμίσουμε πως στα λίγα λόγια που έχει πει μέχρι στιγμής η 34χρονη στους αστυνομικούς, περιέγραψε την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι ως μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα…

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Έτσι η Deutsche Bank χρηματοδότησε τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους

Newsteam 0 Comments

Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε Κάιζερ Γουλιέλμο Β΄ να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει τη διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας.

Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο-οδηγός Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού.

Ο τότε Κάιζερ, όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο, ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους Τούρκους αξιωματούχους.

Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από τη μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηροδρόμους.

Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σε βιβλίο της εποχής, Γερμανού περιηγητή, διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας.

Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του Γραφείου Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, στο βιβλίο Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας.

Ο Ροδάς έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για τη συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως κολακεύτηκε υπερβολικά από τη φιλία του Γερμανού.

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank
Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηροδρόμους.

Θέλοντας να μπουν στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής, κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.

Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού την Τράπεζα της Ανατολής.

Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική.

Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας, αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο.

Η ρήξη ήλθε, κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον μεγάλο Κάιζερ, που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας.

Η ίδρυση της νέας τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200(!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία.

Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα, και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθηση διώκεται.

Τη Γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank
Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από τη συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των Νεοτούρκων.

Η βοήθεια της Γερμανίας στους Νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των Νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με τη γερμανική σημαία.

Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακτηριστικά:

Η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων.

Ο Γερμανισμός τούς παρέχει όλα τα μέσα, αφού η Πανισλαμική πολιτική είναι τέκνο της Παγγερμανικής.

Ο Μιχαήλ Ροδάς αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή, τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.

Πηγή: Pontos News

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

BINTEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Άγριο ξύλο στην Καλλιθέα – Γέμισε ο τόπος αστυνομικούς

Newsteam 0 Comments

Άγριο ξύλο έπεσε σήμερα στην Καλλιθέα με αρκετές μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ να επεμβαίνουν. Μέχρι στιγμής, οι λόγοι του επεισοδίου παραμένουν άγνωστοι.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Το πε και το κανε: Η Ραχήλ Μακρή κοινώνησε στον Λυκαβηττό – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Newsteam 0 Comments

Στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό κοινώνησε σήμερα η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Η πρώην βουλευτής είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο κορωνοϊός είναι μούφα και ότι θα κοινωνήσει καθώς κανείς δεν μπορεί να της το απαγορεύσει.

Εγώ θα κοινωνήσω γιατί είμαι Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη και κανείς δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει! Γιατί αντιλαμβάνομαι πως αυτό το ελληνόφωνο πολιτικό προσωπικού του Χάρβαρντ του Ροκφέλερ εκτελεί σχέδιο και εντολές δίωξης του Χριστού και της ορθοδοξίας, γράφει χαρακτηριστικά σε μία εκ των αναρτήσεών της η Ραχήλ Μακρή.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Αμέσως μετά τα εγκαίνια! Λ@θρομετανάστες έχουν ΗΔΗ κατασκηνώσει στα χορταράκια δίπλα στο ΝΕΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ της Ομόνοιας – Τους επενδυτές δεν τους κουνάει κανείς {ΒΙΝΤΕΟ}

Newsteam 0 Comments

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ… ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΩΡΕΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

ΕΛΑ ΚΟΡΟΪΔΟ! Λ@θρομετανάστες έχουν ΗΔΗ κατασκηνώσει στα χορταράκια δίπλα στο ΝΕΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ της Ομόνοιας – Τους επενδυτές δεν τους κουνάει κανείς {ΒΙΝΤΕΟ}

Newsteam 0 Comments

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ… ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΩΡΕΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Συγκλονιστικές εικόνες: Αεροπλάνο χτυπάει σε καλώδια και συντρίβεται – Ένας νεκρός

Newsteam 0 Comments

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο καταγράφεται η στιγμή της συντριβής ενός μικρού αεροπλάνου το οποίο δευτερόλεπτα πριν είχε χτυπήσει σε καλώδια ρεύματος. Αποτέλεσμα της συντριβής ήταν να χάσει τη ζωή του ο 25χρονος μαθητευόμενος πιλότος και να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτής του.

Στα πλάνα φαίνεται το αεροσκάφος τύπου Piper PA-34 να χτυπάει πάνω στα καλώδια, να βγαίνουν σπίθες και στη συνέχεια να συντρίβεται. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στην πόλη Μιραμάρ στη Φλόριντα.

Ξαφνικά κάτι μου τράβηξε την προσοχή. Κοίταξα προς τα πάνω και είδα ένα αεροπλάνο να πετά εξαιρετικά χαμηλά. Πετούσε τόσο χαμηλά που σχεδόν διέκρινα το πρόσωπο του πιλότου, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε το βίντεο.

Ο αντιπρόεδρος της σχολής στην οποία ανήκε το αεροπλάνο ανέφερε ότι ο 25χρονος ήταν στην τελευταία φάση της εκπαίδευσής του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στο Local 10 δήλωσε ότι το αεροσκάφος εμφάνισε μηχανολογικό πρόβλημα.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

– ντοκουμέντο: Ωμή βία από χούλιγκαν στη μέση του δρόμου στο Ίλιον

Newsteam 0 Comments

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την επίθεση χούλιγκαν στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρει σε αναφορά της η ΕΛ.ΑΣ., περίπου 15 άτομα βγήκαν από το πάρκο Τρίτση στο Ίλιον και επιτέθηκαν σε μηχανάκι που επενέβαιναν δύο άτομα με πιθανότατα οπαδικό κίνητρο.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν ένας 19χρονος και έναν 17χρονος, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά από το περιστατικό. Ο 17χρονος μάλιστα, φέρεται να έχει προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσίευσε το Open:

 

  •  FACEBO

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Φρικτός θάνατος για 26χρονο σέρφερ – Βούτηξε στη θάλασσα με 15 λευκούς καρχαρίες και τον κατασπάραξαν

Newsteam 0 Comments

Φρικτό θάνατο είχε ένας 26χρονος σέρφερ, στην φημισμένη Sand Dollar Beach της Καλιφόρνια, καθώς τον κατασπάραξε λευκός καρχαρίας.

Ο νεαρός έσπασε την καραντίνα που υπάρχει στην περιοχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μπήκε στην θάλασσα.

Ωστόσο, στην περιοχή έχουν μαζευτεί πάνω από 15 λευκοί καρχαρίες καθώς η καραντίνα έχει προκαλέσει πολλές αλλαγές πάνω στην πανίδα, αφού η απουσία των ανθρώπων έχει επιτρέψει στα τεράστια αρπακτικά να πλησιάσουν την παραλία.

Ο άτυχος σέρφερ πέθανε αμέσως, καθώς η επίθεση του καρχαρία ήταν τόσο άγρια, που διαμέλισε τον 26χρονο.

Ο σερίφης της περιοχής απέκλεισε την περιοχή ενώ έχει ξεκινήσει η αναζήτηση του καρχαρία που ευθύνεται για τον θάνατο του νεαρού.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που φίλιος πύραυλος χτυπά στρατιωτικό πλοίο του Ιράν

Newsteam 0 Comments

Ενα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε το πρακτορείο IRIB και Mehr News δείχνει την στιγμή που το στρατιωτικό πλοίο του Ιράν χτυπήθηκε από φιλικά πυρά κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης στο λιμάνι του Γιασκ, ακριβώς έξω από τον κόλπο του Ομάν.
powered by Rubicon Project

19 μέλη του πληρώματος του πλοίου Konarak σκοτώθηκαν και πάνω από 15 τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή κοντά στο λιμάνι του Γιασκ, περίπου 1.270 χιλιόμετρα (790 μίλια) νοτιοανατολικά της Τεχεράνης, ανέφερε η κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα.

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διάβασε το »