Πατήστε ESC για κλείσιμο

Νίκος Παππάς - Spoiler

Ο Ευκλείδης κάρφωσε τον Παππά

Newsteam 0 Comments

Από A. AE
09:47 - 20/07/2020
Τελευταία Ενημέρωση 11:05 - 20/07/2020

Οι σχέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά δεν βρίσκονται στο καλύτερο τους σημείο και αυτό φάνηκε (και) στη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα Real News όπου έριξε τα καρφιά του.
Ο πρώην τσάρος διατύπωσε τη δική του θέση για τις ηχογραφήσεις Μιωνή και τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα.
Αφού υπενθυμίζει τον 99σέλιδο απολογισμό – αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική του θητεία (κάτι που δεν έχει γίνει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνει με ρητορικό του ερώτημα), επισημαίνει: Φυσικά το ηθικό μας πλεονέκτημα οφείλουμε να το αποδεικνύουμε κάθε μέρα.
Και νομίζω ότι η μεγάλη εικόνα της διακυβέρνησης έδειξε ότι δεν είχαμε καμία σχέση με όσους άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Την πεποίθησή μας δεν μπορούν να την αλλάξουν λογοκριμένες ηχογραφήσεις και κατασκευασμένες ιστορίες.
Βέβαια δεν σας κρύβω, τονίζει κλείνοντας, ότι με ενόχλησε -και ακόμα περισσότερο ενόχλησε τον κόσμο μας- τουλάχιστον η ποιότητα των συζητήσεων, το αγοραίο ύφος

Διάβασε το »

Εμφανίστηκε η Δούρου: Στηρίζει τον Παππά και αντεπιτίθεται

Newsteam 0 Comments

Από A. AE
12:43 - 20/07/2020
Τελευταία Ενημέρωση 12:45 - 20/07/2020

Η Ρένα Δούρου επανεμφανίστηκε. Η πρώην Περιφερειάρχης μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, στήριξε τον Νίκο Παππά μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον πρώην υπουργό και εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων.
Μιλώντας στην εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews  η υπεύθυνη εκ μέρους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή υπερασπίστηκε με θέρμη τον Νίκο Παππά: Να θυμίσω ότι ο Νίκος Παππάς ανέλαβε με παρρησία την πολιτική ευθύνη για λάθη ύφους και ουσίας όπως είπε. Να θυμίσω ότι συζητήσαμε εξαντλητικά το θέμα σε όλα τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Να θυμίσω ότι δεν έγινε το ίδιο σχετικά με πρόσφατες αποκαλύψεις σε βάρος στελεχών της ΝΔ. Από εκεί και πέρα η στοχοποίηση του Παππά δεν έχει να κάνει με δικαιοσύνη αλλά με πούρο πολιτικό ρεβανσισμό, εκείνων που θεωρούν εαυτούς τους νόμιμους και μόνιμους διαχειριστές της εξουσίας.
Εκείνων που θεωρούν τη διακυβέρνηση τσιφλίκι τους. Εκείνων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψουν νέο ατύχημα. Να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Αριστερά στην εξουσία.
Εκείνων που, αφού απέτυχαν να μας κάνουν αριστερή παρένθεση στην εξουσία, προσπαθούν τώρα με κάθε μέσο, να στριμώξουν στη γωνία τους δημοκράτες και προοδευτικούς. Να γυρίσουν το χρόνο στη δεκαετία του ‘50, επισήμανε χαρακτηριστικά η τέως περιφερειάρχης.
Ο Μητσοτάκης πυροβολεί τα πόδια του
Μάλιστα, ερωτηθείσα αν βλέπει σχέδιο στοχοποίησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει μία αμιγώς πολιτική διάσταση του θέματος: Δεν πρόκειται για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πυροβολεί τα πόδια του. Εξηγούμαι. Το πραγματικό πρόβλημα του τόπου είναι ότι σήμερα, με ανοικτά τα μέτωπα της πανδημίας, της ύφεσης, της κατάρρευσης του τουρισμού, η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει.
Αντί να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, οικοδομεί ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό του σύγχρονου Μωϋσή – Μητσοτάκη.
Κατασκευάζει εχθρούς στο πρόσωπο των πολιτικών της αντιπάλων, ενώ εγκαταλείπει στην τύχη τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους, βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δημιουργεί ψεύτικα διλήμματα του τύπου ανάπτυξη ή περιβάλλον.
Κατασπαταλά δημόσιο χρήμα για μετακλητούς και συμβούλους, κτίζοντας το γαλάζιο κράτος. Χρηματοδοτεί από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών τα φιλικά της ΜΜΕ.
Και το χειρότερο: μετατρέπει την πολιτική ζωή σε δικαστική αίθουσα, προσβάλλοντας και τη δικαιοσύνη και την πολιτική.
Απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα καθώς δημιουργείται ένας τοξικός φαύλος κύκλος αποκαλύψεων που τροφοδοτείται από εξωθεσμικούς παράγοντες, επισημαίνει η Ρένα Δούρου, για να καταλήξει ως εξής: Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέπεται η πολιτική σε… παραπολιτική!
Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της Πολιτικής και της Δημοκρατίας. Και την ευθύνη τη φέρει ακέραια ο κ. Μητσοτάκης.

Διάβασε το »

Ο Καλογρίτσας έχει κώδικες τιμής σικελικής μαφίας. Κρατά επτασφράγιστα μυστικά.

Newsteam 0 Comments

Οι έως τώρα αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Ο επιχειρηματίας, όπως συμπεραίνεται και από την χθεσινή του ανακοίνωση,  έχει πολλά να πει ακόμη. Τα οποία,  αν είναι έστω και  κατά το ήμισυ στο ίδιο μήκος  κύματος  όσων ήδη έχει υποστηρίξει,  αναμένεται να  προκαλέσουν  επιπλέον αναταράξεις, ειδικά  στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Ο άλλοτε αγαπημένος επιχειρηματίας  του κόμματος της  νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εν λόγω ανακοίνωση  μιλά για στοιχεία  που όχι μόνο αποδεικνύουν την αληθινή συμφωνία και κυρίως τα μέρη που πραγματικά συνήψαν αυτήν και θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας αλλά και  για άλλα που κρατά , τα οποία  αποδεικνύουν που και με υποδείξεις ποιών διατέθηκαν τα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ, προς προώθηση και προσαύξηση της αξίας εντύπου, φίλα προσκείμενου στην κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνηση και τα οποία θα προσκομιστούν αρμόδιος στις δικαστικές αρχές.. Εκείνοι μάλιστα που τον γνωρίζουν σημειώνουν πως όταν κάνει λόγο για στοιχεία, το εννοεί.

 

 

 

 

 

  • Ο Καλογρίτσας έχει κώδικες τιμής σικελικής μαφίας. Κρατά επτασφράγιστα μυστικά. Εφόσον όμως σήμερα παίρνει την απόφαση να ανοίξει το στόμα του και το δηλώνει, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μην το κάνει. Όπως  επίσης κι αυτά που θα πει να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

 

 

Τα όσα προαναγγέλλει αλλά και όσα εξιστορεί στην μήνυση-σύμφωνα με το dikastiko- που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα κατά του λιβανέζικου κολοσσού CCC, υποστηρίζοντας ότι η μεταξύ τους συμφωνία υπεργολαβίας του 2016 ήταν  εικονική  για να καλυφθεί ο πραγματικός λόγος της διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας, προφανώς και θα μπουν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Γιατί μπορεί να αναφέρει στην έγκλησή του μόνο τα αδικήματα της απάτης επί δικαστηρίω και του ψευδούς εγγράφου, τα όσα περιγράφονται όμως  παραπέμπουν σε τυχόν τέλεση βαρύτατων αδικημάτων αφενός σε  σχέση με τον διαγωνισμό, αφετέρου με την διαδρομή του χρήματος. Και ο εισαγγελέας βέβαια αναμένεται να μην τα προσπεράσει.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δικαστικές πηγές, εντός  των επόμενων ημερών, αναμένεται να ξεκαθαριστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής  που έχει ξεκινήσει,  πως και από ποιους θα συνεχιστεί η έρευνα. Γιατί ένα κομμάτι που αφορά τα όσα αποδίδει ο κ.Καλογρίτσας στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά προφανώς και θα καταλήξει στη βουλή. Τα υπόλοιπα ωστόσο δείχνουν και προς την πλευρά της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και προς αυτή του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Πληροφορίες από nassosblog

Διάβασε το »

Ν. Παππάς: Έχει κάνει κράτηση!!! (στην επόμενη Εξεταστική…)

Newsteam 0 Comments

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με τεχνητή πόλωση να σώσει το φιλαράκι του από τα νταραβέρια με επιχειρηματίες για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε λίγα 24ωρα αναμένονται τα πορίσματα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis και τις όποιες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Όπως συνηθίζεται το πόρισμα δεν θα είναι ένα. Σίγουρα θα είναι δύο. Ένα της πλειοψηφίας κι ένα της μειοψηφίας. Μάλιστα, της πλειοψηφίας (Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ) δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι κοινό. Μπορεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συμφωνούν ως συμπέρασμα πως πρέπει να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά ίσως υπάρχει διαφορετικό σκεπτικό. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκδώσει πόρισμα αθωωτικό.
Όταν δημοσιοποιήθηκε η ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή έπεσε η ιδέα όπως διευρυνθεί το κατηγορητήριο, αλλά και οι κατηγορούμενοι. Όμως το Μαξίμου αρνήθηκε τη διεύρυνση, διότι όπως εξηγούν όλοι σε μία δύσκολη περίοδο το τοξικό κλίμα που θα παραχθεί είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Ανάλογη στάση ήθελε να κρατήσει το Μαξίμου και στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα στη δικαστική αίθουσα για τον ρόλο του Παππά.
Όμως τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία. Κι αυτό διότι από την έγκληση του κ. Καλογρίτσα, όπου δημοσιοποίησε και την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποδεικνύονται κινήσεις μαύρου χρήματος με τον κ. Παππά να βρίσκεται σε θέση τροχονόμου. Οπότε, όταν η Δικαιοσύνη επέμβει και στείλει τον φάκελο στη Βουλή, τότε λόγω των δρομολογίων που έκαναν τα τρία εκατομμύρια ευρώ είναι πιθανό να στηθεί εξεταστική επιτροπή για τον κ. Παππά. Και ως φαίνεται, το Μαξίμου μάλλον θα την αποδεχθεί λόγω των τριών εκατομμυρίων. Όμως δεν είναι βέβαιο ότι η εξεταστική επιτροπή θα διερευνήσει και τον ρόλο του Τσίπρα. Αυτό, όπως μαθαίνουμε, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο σε μία περίπτωση δέχεται να στηθεί εξεταστική επιτροπή για τον προκάτοχό του. Μόνο εάν υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία για καραμπινάτο σκάνδαλο. Διαφορετικά, στο Μαξίμου θεωρούν ότι αρκεί μόνο η πολιτική ευθύνη.
Τεχνητή πόλωση
Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να καλύψει τον συνοδοιπόρο του και φίλο του, Νίκο Παππά, με τεχνητή πόλωση. Και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθεί να στήσει αντιδεξιό μέτωπο. Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν τον ακολουθεί, το ΚΚΕ δεν θέλει να τον βλέπει, ενώ το ΜέΡΑ 25 δεν καίγεται να μπει κάτω από το ίδιο λάβαρο.
Οπότε ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να στήσει ένα αντιδεξιό μέτωπο με την ελπίδα ότι θα τον ακολουθήσει ο απλός κόσμος. Πώς θα γίνει αυτό; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους βουλευτές τουRemaining Time-0:00FullscreenMute να επιστρέψουν στον δρόμο, λέγοντας: Παρόντες και παρούσες και στον δρόμο, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν. Το εάν οι πολίτες τούς ρωτούν για τα κυβερνητικά έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και του Παππά, αυτό δεν θέλει να το ακούει.

Διάβασε το »

Δεν κάνει μήνυση ο Παππάς γιατί φοβάται τον Καλογρίτσα

Newsteam 0 Comments

Από A. AE
11:43 - 09/07/2020
Τελευταία Ενημέρωση 11:43 - 09/07/2020

Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις μετά αποκαλύψεις για το πολιτικό σκάνδαλο στο Μαξίμου μίλησε στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει κάθε συναίσθηση της πραγματικότητας σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στην επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι άσχημο ένας πρώην πρωθυπουργός να κατηγορεί τη χώρα του ως αποτυχημένο κράτος βρισκόμενος σε μια ξένη χώρα.
Την ώρα που όλος ο πλανήτης θαυμάζει την Ελλάδα για τις επιδόσεις της και στον τρόπο που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό και την οικονομία, ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την κυβέρνηση στο εξωτερικό υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Η Νέα Δημοκρατία άλλαζε τα εκατομμύρια σαν τις σφαίρες μέσω κυπριακών εταιρειών όπως αποδεικνύεται από τα mail που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας; ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας: Η ΝΔ ονόμασε White House τον Παππά; Η ΝΔ ονόμασε White Porscha τον Τσίπρα;. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα στοιχεία από τα email εκείνης της περιόδου, δείχνουν πως λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Δεν κάνει μήνυση ο Παππάς γιατί φοβάται
Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο Χρήστος Καλογρίτσας για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως αν βρισκόταν ο ίδιος στη θέση του κ. Παπππά, θα είχε υποβάλλει μήνυση την επόμενη στιγμή.
Ο κ. Παππάς, ενώ στην περίπτωση του Σάμπυ Μιωνή είχε κάνει εμφανίσεις στα κανάλια, τώρα με τον κ. Καλογρίτσα δεν έχει κάνει ούτε tweet, έχει εξαφανιστεί σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτική στήριξη για πολιτικά ζητήματα και άλλο πράγμα να βγαίνεις να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου για ποινικά ζητήματα.
Αυτές οι καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, αν δεν απαντηθούν από τον κ. Παππά, που σημαίνει ότι τις αποδέχεται δια της σιωπής, είναι αδύνατον να μην απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, ενώ για το ερώτημα αν θα πραγματοποιηθεί εξεταστική στη Βουλή για το θέμα, απάντησε πως αν έρθει ο φάκελος στη Βουλή, θα εξετάσουμε τι θα γίνει.
Μπορεί να μη γίνει τίποτα, αν ο κ. Παππάς καταθέσει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα. Εφόσον κάνει μήνυση ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα έχει το βάρος της απόδειξης των λεγομέωνων του συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ο κ. Παππάς δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί φοβάται τον Καλογρίτσα, εξηγώντας πως αν ο Καλογρίτσας έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό των συνομιλιών του (όπως συνέβη στην περίπτωση Μιωνή), σε περίπτωση μήνυσης θα μπορεί να το παρουσιάσει, χωρίς κυρώσεις.
Δεν είναι αξιόπιστος ο Καλογρίτσας, αλλά αποκτά αξιοπιστία από τη συμπεριφορά του Παππά. Από την ώρα που ο άλλος κρύβεται, τι συμπέρασμα να βγάλουμε; συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε και αν η πολιτική σκανδαλολογία επηρεάζει το έργο της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η σκανδαλολογία δεν βοηθάει την ανάπτυξη, αλλά δεν μπορούμε να μην τα αποκαλύψουμε.
Όλο αυτό προέκυψε από μια δίκη, όχι από τη Νέα Δημοκρατία. Όμως ότι λέγαμε τότε για τον Καλογρίτσα, αποδεικνύονται αληθή πρόσθεσε.
Στο ερώτημα αν υπάρχουν και άλλες πτυχές στη συνεργασία Παππά – Καλογρίτσα ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η σχέση του Παππά με τον Καλογρίτσα είναι πολύ πιο βαθιά.
Συγκεντρώσεις με όρους και προϋποθέσεις
Για το νομοσχέδιο που προβλέπει τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως ο νόμος είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για πάνω από δέκα χρόνια, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες των πρώην δημάρχων Γιώργου Καμίνη και Νικήτα Κακλαμάνη.
Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, από το τέλος της καραντίνας έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 200 συγκεντρώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς όροι και προϋποθέσεις για να πραγματοποιούνται.
Δεν μπορούν 50 ή 100 άνθρωποι να κλείνουν το κέντρο και να ταλαιπωρούν 1.000.000 πολίτες. Ο νομοθέτης θα σταθμίσει τα δικαιώματα των πρώτων και των δεύτερων.

Διάβασε το »

Πλεύρης: Οι καταγγελίες του Καλογρίτσα πρέπει να διερευνηθούν

Newsteam 0 Comments

Οι κωδικές ονομασίες όπως ξέρετε δεν χρησιμοποιούνται για νόμιμες πράξεις, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Το ότι πρέπει διερευνηθούν τα όσα κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τον Νίκο Παππά, δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης.
Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες πρέπει να ελεγχθούν. Είναι λάθος να υπάρχει όλη αυτή η μεθοδολογία. Να βγαίνει ένα e-mail που, όποιος το διαβάζει, είναι προβληματικό. Γιατί μιλάει για τρία εκατομμύρια που θα πάνε στα Εμιράτα και θα γυρίσουν στο τοπικό. Το τοπικό εμένα με παραπέμπει ότι θα γυρίσουν από εκεί που ξεκίνησαν. Εμείς είμαστε το τοπικό και το champions league ήταν τα Εμιράτα. Όλα αυτά, λοιπόν, πρέπει να διερευνηθούν σημείωσε ο κ. Πλεύρης κάνοντας αναφορά για τη χρήση κωδικών ονομασιών. Οι κωδικές ονομασίες όπως ξέρετε δεν χρησιμοποιούνται για νόμιμες πράξεις.
Πλεύρης: Πολύ πειστικό και έχει να κάνει με το Μαξίμου
Αναφερόμενος ειδικά στο White House, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι είναι κάτι πάρα πολύ πειστικό ότι αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτοντας ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση χρήσης κωδικών ονομασιών και κλασική περίπτωση διαδρομής χρήματος.
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της μήνυσης του κ. Καλογρίτσα, ο Θανάσης Πλεύρης παρατήρησε ότι πρώτα από όλα έχουμε μια ταυτότητα ποσού. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα σημείο. Το δεύτερο σημείο είναι ότι προφανώς – αν κάποιος δει και τους χρόνους – που γίνονται όλα αυτά, μπορεί να δει και τη χρονική συνέχεια, σχετικά δηλαδή με τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Αν από την πορεία μπορεί να φανεί ότι δεν είχε αναλάβει κανένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η ΤΟΞΟΤΗΣ του κ. Καλογρίτσα και το συμφωνητικό είναι εικονικό, τότε είναι προφανές ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια πήγανε για μια άλλη δράση. Αν αυτή η άλλη δράση συμπίπτει με τους διαγωνισμούς, συμπίπτει με το ίδιο ποσό και συμπίπτει ενδεχομένως με χρήση αυτού του ποσού σε άλλες δραστηριότητες – τελικά δεν πήρε άδεια ο κ. Καλογρίτσας – φαντάζομαι ότι είναι εύκολη η διαδρομή να φανεί, αφού έχεις βρει την έναρξή της.
Τέλος, ο κ. Πλεύρης τοποθετήθηκε και αναφορικά με το ενδεχόμενο διενέργειας έρευνας και από τη Βουλή τονίζοντας ότι για μια τέτοια εξέλιξη χρειάζεται να ξεκινήσει μια έρευνα που ξεκινάει τώρα, το ξέρουμε, από την ελληνική Δικαιοσύνη και βάσει αυτής της έρευνας, εάν καταλήξει κάπου αυτή και πέσει πάνω σε πολιτικό πρόσωπο, η Δικαιοσύνη θα στείλει το φάκελο στη Βουλή. Οπότε, τότε γεννάται ένα σημαντικό θέμα: τι θα έχει βρει η Δικαιοσύνη; κατέληξε.

Διάβασε το »

Σάμπυ Μιωνής: Δεν είναι μόνο ο Παππάς-Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους

Newsteam 0 Comments

Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους, αναφέρει ο Σάμπυ Μιωνής, δανειζόμενος την τελευταία του φράση απ’ όσα είχε πει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έξω από το Μαξίμου όταν προέκυψε η υπόθεση Novartis.

 

 

 

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας σύμφωνα με το newsit, κάνει λόγο για ένα έγγραφο από την Κύπρο που αθώωνε τον ίδιο και τον Σταύρο Παπασταύρου, αλλά, όπως λέει, η Ελένη Τουλουπάκη το έθαψε για να μας θάψει. Στην ανακοίνωσή του, ο Σάμπυ Μιωνή τονίζει πως η ποινική δίωξη σε βάρος του ίδιου και του Σταύρου Παπασταύρου ξεκίνησε γιατί εκείνος αρνήθηκε να υποκύψει τον εκβιασμό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μέσα στο Μαξίμου και παρουσία του Νίκου Παππά.

Τον Μάρτιο του 2016, όταν αρνήθηκα να ενδώσω στον εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου για χρήματα μέσα στο Μαξίμου ενώπιον του Νίκου Παππά, ξεκίνησε σε βάρος μας ποινική προκαταρκτική εξέταση με την κατηγορία ότι το πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Σταύρος Παπασταύρου στις φορολογικές αρχές δεν ήταν αυθεντικό και βεβαίωνε ψευδή γεγονότα. Ένα μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, καλείται ο Σταύρος Παπασταύρου και μόνον, να δώσει εξηγήσεις με υποβολή υπομνήματος, κάτι που τελικά γίνεται τον Ιούνιο του 2016. Στο μεταξύ όμως στις 19.5.2016 ήρθε έγγραφο δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέρριπτε στην ουσία την κατηγορία σε βάρος μας, αναφέρει ο Σάμπυ Μιωνής.

 

Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται αφορούσε στο ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν πληρεξούσιος λογαριασμού και όχι δικαιούχος. Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή αυτό το έγγραφο αφενός αποσιωπήθηκε και η κα. Τουλουπάκη ως επικεφαλής της ομάδας των τριών εισαγγελέων που διεξήγαγαν την προκαταρκτική εξέταση, έθαψε την αθωωτική δικαστική συνδρομή που ήρθε από την Κύπρο. Την έθαψε για να μας θάψει.

Κάποια στιγμή οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών. ​Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για την δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους, καταλήγει ο επιχειρηματίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Δύο δρόμους έχει η ζωή για τον Παππά

Newsteam 0 Comments

Ο Παππάς ή να καταθέσει μήνυση κατά Καλογρίτσα ή να κάνει την πάπια και να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Alpha 989,σχολιάζοντας την κατάθεση του επιχειρηματία, στην οποία εμπλέκει τον πρώην υπουργό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Καλογρίτσας εκτός από εργολάβος, είναι ιστορικό πρόσωπο της Αριστεράς, ήταν στενός και προσωπικός φίλος του Χαρίλαου Φλωράκη. Λέτε να αποφάσισε να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει το χατίρι του Μητσοτάκη;, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και υπογράμμισε: Δύο δρόμους έχει η ζωή.
Ή να βγει ο Παππάς να καταθέσει μήνυση στον Καλογρίτσα κι αυτός να πάει στο δικαστήριο και να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Ή ο Παππάς να κάνει την πάπια, όπως κάνει μέχρι τώρα. Δεν έχει κάνει ούτε ένα tweet. Πρέπει να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν πάρει θέση.
Η έκδοση εικονικών τιμολογίων, που κόβονται για άλλο σκοπό, σε άλλη εταιρεία, είναι φορολογικό αδίκημα . Η ιδέας ότι ο Παππάς προσπαθούσε να στήσει διαγωνισμό, αποτελεί και πολιτικό και νομικό πρόβλημα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι όλο αυτό δεν συμβαίνει. Αν δεν πάνε στα δικαστήρια, σημαίνει ότι τα κάνανε μαζί. Τσακαλώτος, Φίλης, τι θα πουν; Δεν πειράζει που προσπαθήσαμε να στήσουμε τον διαγωνισμό;, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο, πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ εμπλέκονται σε υπόθεση παιδεραστίας, ο κ. Γεωργιάδης αφού υπογραμμίζει ότι του είναι άγνωστη η υπόθεση, καθώς δεν καταλαβαίνω πού αναφέρεται το δημοσίευμα, ξεκαθαρίζει ότι όποιος είναι εμπλεκόμενος σε τέτοιες υποθέσεις δεν μπορεί να έχει θέση στη ΝΔ.
Οι καταγραφές από την ΕΥΠ έγιναν το 2016. Λίγο αργά δεν το θυμηθήκανε; Αν έγιναν τότε, για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ερεύνησε την υπόθεση για τον πρώην υπουργό της ΝΔ;, διερωτάται ο κ. Γεωργιάδης.
Η Δικαιοσύνη τι έκανε;, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Τείνω να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Αν υπάρχουν και είναι αποδεδειγμένα, να δράσει η Δικαιοσύνη.
Αναφερόμενος στις εργασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό, ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου: Έχουμε περάσει νόμο στη Βουλή που προβλέπει ότι τα έξοδα των κατεδαφίσεων τα πληρώνει η εταιρεία. Η lamda επέλεξε ανάδοχο εταιρεία την ιντρακάτ, ιδιοκτησίας Κόκκαλη, όπου μέτοχος είναι ο ευρωβουλευτής τους Πέτρος Κόκκαλης. Δεν μπορούν να τον πάρουν τηλέφωνο και να τον ρωτήσουν από πού θα πληρωθεί η εταιρεία;.

Διάβασε το »

Ο Γεωργιάδης για τηλεοπτικές άδειες, Καλογρίτσα και Παππά-Έστησε τον διαγωνισμό και…

Newsteam 0 Comments

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι ο κ.Παππάς οφείλει άμεσα, αύριο να προχωρήσει σε μήνυση κατά του κ.Καλογρίτσα για τους ισχυρισμούς του ή σε διαφορετική περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποπέμψει τον κ.Παππά. Φάνηκε ότι ο Νίκος Παππάς έστησε τον διαγωνισμό για τις άδειες και μεσολάβησε υπέρ μιας εταιρείας κάνοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβεται, πρέπει να πάρει αποφάσεις.

 

 

  • -Η Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, είπε στη συνέχεια ο κ.Γεωργιάδης και παράλληλα κάλεσε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κύριοι Τσακαλώτος και Φίλης να μη μείνουν σιωπηλοί όταν σφυρίζουν εκατομμύρια.
  • – Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε παράλληλα επέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα υποστήριξε ο κόκκινος εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας: Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, δεν χρωστά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία CCC, αφού αυτά τα χρήματα, τα είχε πάρει με παρέμβαση Παππά προκειμένου να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Βορίδης για ΣΥΡΙΖΑ: Είχε οργανωμένο μηχανισμό παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που θα εξόντωνε τους αντιπάλους

Newsteam 0 Comments

Δριμεία επίθεση του υπουργού  Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δριμεία επίθεση προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε ένας οργανωμένος μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος, σχολιάζοντας εκ νέου τις αποκαλύψεις για Παππά, Καμμένο, Παπαγγελόπουλο.
Αν και η υπόθεση Novartis θεωρήθηκε κορυφή του παγόβουνου, δεν ήταν τελικά, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90, 1.
Ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε πώς μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης χειρίστηκε το τμήμα εκβιαστών και αναφερόμενος στο ηχητικό Μιωνή – Παππά είπε, κατηγορώντας το Νίκο Παππά ότι λέει ψέματα: Από πότε η κυβέρνηση γίνεται μεσάζοντας της δικαιοσύνης με κάποιον ιδιώτη ο οποίος ζήτησε παρέμβαση ώστε να δικαστεί δίκαια;
Όπως υποστήριξε, υπήρχε ένας οργανωμένος μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που –όπως είπε- θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος. Ο κ. Βορίδης τόνισε μάλιστα πως με τιςπρακτικές αυτές θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη αθώοι άνθρωποι.
Παράλληλα ανέφερε πως στην αριστερή διακυβέρνηση δεν υπήρχε σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών και κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί απλά παρακολουθεί τα όσα αποκαλύπτονται και δεν παίρνει θέση.

Διάβασε το »

Ο Βόλντεμορτ έχει ήδη κερδίσει

Newsteam 0 Comments

Έχοντας δει τρεις συνεντεύξεις του Νίκου Παππά για το θέμα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών με τον Μιωνή (σε Mega, ΕΡΤ και ΚΟΝΤRΑ) νομίζω πως ο πρώην υπουργός θα αντλούσε απείρως πιο πειστικά επιχειρήματα από τον κινηματογραφικό Harry Potter, ως εξής:

– ο συνομιλητής δεν ήταν ο Μιωνής αλλά ο Βόλντεμορτ (ίσως η φυσιογνωμική ομοιότητα να έπειθε περισσότερους)

– όταν αναφερόταν σε μαγαζί, εννοούσε το Χογκγουορντς (τη μεγάλη Σχολή Μαγείας) και

– όταν έλεγε για δική του ατζέντα προφανώς δεν εννοούσε του Παπαγγελόπουλου αλλά το τρομακτικό βιβλίο των τεράτων που ποτέ δεν πρέπει να ανοίξουν οι μαθητευόμενοι μάγοι.Αλήθεια, νομίζω θα συγκινούσε περισσότερο τουλάχιστον το κινηματογραφόφιλο κοινό και θα έδινε και μια διαφορετική νότα στην πολιτική αντιπαράθεση. Αντίθετα, τώρα, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ξενερώσει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που κάπως πρέπει να τα βολέψουν, κάτι πρέπει να απαντήσουν και κάπως να δικαιολογηθούν για πρακτικές που ο κόσμος της Αριστεράς έμαθε να κατακεραυνώνει ως κάτοχος του πραγματικού ηθικού πλεονεκτήματος.

 

Το μαγαζί του Χόγκγουορτς και η κρυφή ατζέντα με τα τέρατα.

Μην ετοιμάζεστε να ξεσπαθώσετε οι φιλελεύθεροι πασόκο-δεξιοί. Ο απλός κόσμος της Αριστεράς είναι ακόμα κάτοχος του ηθικού πλεονεκτήματος. Το πιστεύω πραγματικά. Ο κόσμος που δεν θεωρεί φυσιολογικά αυτά τα πράγματα για υπουργό αριστερής κυβέρνησης, που βλέπει, ακούει και εκπλήσσεται, αυτός ο κόσμος έχει ακόμα εκείνη τη διαφορετική μαγιά ανθρώπου που εσείς, της άλλης πλευράς, έχετε χάσει από τον καιρό των pampers, των χρηματιστηρίων και των εξοπλιστικών.

Απαντώντας στις αποκαλύψεις, ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ωρύονται για τις λαθροχειρίες και τις εξυπηρετήσεις της περιόδου Σαμαρά, για τα λεφτά του Παπασταύρου και για τις μίζες της Novartis. Προφανώς, επί της ουσίας έχουν δίκιο.

Το κάνουν όμως σε λάθος χρόνο και δυστυχώς το κάνουν πλέον αμυνόμενοι. Το επιχείρημα εσείς τα κάνατε χειρότερα, εγώ συνομιλούσα με έναν εμπλεκόμενο σε οικονομικό σκάνδαλο επειδή μου το ζήτησε μια άλλη κυβέρνηση δεν πείθει.
Το επιχείρημα ο Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα δεν πείθει.
Το επιχείρημα δεν καταλάβατε καλά, έλεγα ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά εννοώντας τον ίδιο τον συνομιλητή που είχα μπροστά μου δεν πείθει.

Αν και δεν πείθουν, τα επιχειρήματα αυτά είναι ταιριαστά στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών, με ερωτήσεις που τίθενται εκ δεξιών, με τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις όπου η μάχη κερδίζεται όχι από όποιον έχει το δίκιο στη μεγάλη εικόνα αλλά από όποιον μπορεί να μανιπουλάρει τη συζήτηση στο αποψινό μας πάνελ.

Επίσης, έχουν δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι οι κασέτες είναι προϊόν παράνομης υποκλοπής, όπως και ότι προφανώς ήταν σε συνεννόηση με τη ΝΔ ο Μιωνής αφού ήδη, μήνες πριν ο βουλευτής Θ. Πλεύρης ήξερε για το περιεχόμενο των συνομιλιών. Όμως ούτε και αυτά αλλάζουν την εικόνα βλέποντας την υπόθεση από τη θέση ενός αριστερού πολίτη. Ενός πολίτη που θα είχε δικαιολογημένα μερικά εξ αριστερών ερωτήματα, που νομίζω πως για άλλη μια φορά λείπουν από τον δημόσιο διάλογο των ημερών:

Θα προσπαθήσω να διατυπώσω παρακάτω μόνο 7 από αυτά όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ:

1 – Πώς γίνεται ένας υπουργός αριστερής κυβέρνησης να μπαίνει σε αυτού του είδους τη συζήτηση με έναν από τους διωκόμενους για τη λίστα Λαγκάρντ; Πώς γίνεται η συνομιλία μεταξύ ενός υπουργού και ενός ελεγχόμενου να είναι του τύπου ρε μαλάκα, ρε αγόρι μου, στ’ αρχίδια μου κτλ.

2 – Πώς γίνεται να καταδέχεσαι να χρησιμοποιείται το χαρτί του αντισημιτισμού εναντίον σου όταν πας να ελέγξεις έναν διωκόμενο για μαύρο χρήμα, που τυχαίνει να είναι Εβραίος; Στην ουσία ο κ. Μιωνής λέει στον Παππά ότι αν τον ελέγξουν για τις ατασθαλίες του, θα κατηγορήσει την τότε (αριστερή) κυβέρνηση για αντισημιτισμό μέσω των διεθνών του γνωριμιών και μέσω της Ισραηλινής κυβέρνησης. Και αντί ο Παππάς να τον στείλει στον διάολο κάθεται και συζητά μαζί του.

3 – Πώς γίνεται υπουργός αριστερής κυβέρνησης να δέχεται να μπει σε αυτή τη συζήτηση; Και πόσο οδυνηρή είναι η διαπίστωση ότι αποδεχόμαστε την πολιτική του Ισραήλ στις διακρατικές μας σχέσεις ως εξής: Στ’ αρχίδια μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό. Εντάξει, δεν θα βγεις να πεις είστε εγκληματίες ξέρω ‘γω και τα λοιπά. Τρία πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε; Έτσι έλεγε ο Παππάς ότι μας αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Είναι όμως ή όχι εγκληματίες έναντι των Παλαιστινίων οι ισραηλινές κυβερνήσεις κύριε Παππά; Ε χει σημασία ότι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού που ευθύνεται για τα εγκλήματα εις βάρος των Παλαιστινίων; Σε αφορά αυτό ως αριστερό υπουργό;

4 – Ποια ανάγκη επέβαλε την ακριβώς επόμενη μέρα των αποκαλύψεων ο πρώην υπουργός της αριστερής κυβέρνησης να ζητήσει συνάντηση από τον πρέσβη του Ισραήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επιτυχή επίσκεψη στο Ισραήλ του… Κυριάκου Μητσοτάκη. (Είχε αγωνία ο κ. Παππάς αν πήγε καλά η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ;). Και γιατί στην επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας τονίζεται ότι Ο κ. Παππάς είναι η απόδειξη της δικομματικής υποστήριξης των σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδας; Είναι χαρούμενοι οι άνθρωποι της Αριστεράς με αυτή τη διαπίστωση;

5 – Στο επίμαχο σημείο για την ατζέντα του Παπαγγελόπουλου και για τους κάποιους που βγάζουν λεφτά, ακόμα και αν υποθέσουμε πως αναφέρεται στην ατζέντα και στα λεφτά του Μιωνή όπως τώρα ισχυρίζεται ο Νίκος Παππάς, πώς γίνεται αμέσως παρακάτω να λέει ότι αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε; Κάνουν οι υπουργοί μιας αριστερής κυβέρνησης ότι δεν είδαν αυτούς που βγάζουν λεφτά (προφανώς παράνομα αφού επ’ αυτού γίνεται η συζήτηση);

6 – Πώς γίνεται ένας διωκόμενος τύπος σαν τον συνομιλητή σου να σου λέει ότι τον κυνηγάει άλλος υπουργός (ο Παπαγγελόπουλος) και να σου ζητά να τον κάνεις πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ για να αποκτήσει ασυλία και εσύ να μην έχεις σηκωθεί να φύγεις την ίδια στιγμή από τη συζήτηση; Πώς γίνεται ο υπουργός αριστερής κυβέρνησης σε αυτή τη συζήτηση να δέχεται ερώτηση: Τι θα κάνουνε, θα κυνηγάνε τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ; και να μην του έχει πετάξει το νερό στη μούρη, αλλά να απαντά δεν υπάρχει περίπτωση (να τον κυνηγάνε);

7 – Πώς γίνεται ένας υπουργός αριστερής κυβέρνησης να μιλά με έναν διωκόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και να του υπόσχεται πως Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω κορίτσι μου έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;. (Οπου η τύπισσα όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα είναι η εισαγγελέας που ερευνά τις υποθέσεις του διωκόμενου). Τα κάνουν αυτά οι υπουργοί αριστερών κυβερνήσεων;

Για ακόμα μία φορά γίνεται σαφές:

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με βήμα ταχύ (αν δεν έχει ήδη φτάσει) στην πλήρη και ανεπίστρεπτη πασοκοποίησή του. Έχω γράψει και άλλες φορές πως για να προσεταιριστεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι μπορεί να μοιάσει στο ΠΑΣΟΚ και αυτό φυσικά δεν εξαιρεί και τις συμπεριφορές και συναλλαγές αυτού του είδους που θέριεψαν μέσα στην Αλλαγή και που διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες.

Το παιχνίδι παίζεται πλέον μόνο στο επικοινωνιακό πεδίο και η πολιτική έχει στην ουσία πεθάνει. Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών έχει δυστυχώς αποδεχτεί αυτές τις συμπεριφορές, αυτού του είδους την ηθική στην πολιτική. Αυτή την ίδια που ασπάστηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και καθώς φαίνεται και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λίγοι που έμειναν ακόμα να εκπλήσσονται, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κοιμούνται ακόμα το βράδυ με τη συνείδησή τους ήσυχη ύπνον ελαφρύ. Γιαυτό και συνεχίζουν να πέφτουν από τα σύννεφα.

Η μεγαλύτερη αποκάλυψη από τις κασέτες Μιωνή είναι η συνειδητοποίηση ότι και η κυβερνώσα Αριστερά, παίζει πλέον με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι. Θα βρίσκεται μία από πάνω, όταν έχει ένα καλό χαρτί που θα της δίνει πόντους και μία από κάτω, όταν θα σκάει κάποια δική της υπόθεση με πάταγο. Οι κανόνες όμως θα παραμείνουν οι ίδιοι και τα μαγικά ξόρκια της ιδεολογίας και των κοινωνικών αγώνων δεν πιάνουν πια.

Ο Βόλντεμορτ έχει ήδη κερδίσει.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Γνήσια η ηχογραφημένη συνομιλία Μιωνή – Παππά

Newsteam 0 Comments

Μετά από την ειδική πραγματογνωμοσύνη την οποία παρήγγειλε ο επιχειρηματίας. Τι αναφέρει η έκθεση που μεταβιβάστηκε στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής

Γνήσια φαίνεται πως είναι η ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή, σύμφωνα με ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη η οποία εστάλη σήμερα το πρωί από τον επιχειρηματία στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.
Πρόκειται για έκθεση ειδικής πραγματογνωμοσύνης την οποία παρήγγειλε ο ίδιος σε πιστοποιημένο από το υπουργείο Δικαιοσύνης ιδιώτη πραγματογνώμονα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλοίωση ή συρραφή.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο συνολικός καταγεγραμμένος χρόνος της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν 47 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Η έκθεση εργαστηριακής εξέτασης έγινε στις 26/6 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από αυτή προκύπτει ρητώς ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της καταγραφής απότομες μεταβολές των ηχητικών συχνοτήτων. Αντιθέτως, η ομαλότητα των μεταβάσεών τους δεικνύει τη μη συρραφή του περιεχομένου του ηχητικού αρχείου.
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των εργαστηριακών ευρημάτων και συγκριτικών αποτελεσμάτων που εκτενώς αναφέρονται στα σχετικά κεφάλαια της παρούσης, καταλήγουμε στα τελικά συμπεράσματα που διατυπώνονται ως ακολούθως: Το υπό εξέταση ηχητικό αρχείο, το οποίο επικυρώνεται από τον εντολέα δικηγόρο ως ακριβές αντίγραφο εκ του ενιαίου σειριακού διαύλου που κατατέθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής την 22/6/2020 με διάρκεια 47 minutes 40 sec, παράχθηκε διαμέσου συσκευής καταγραφής ηχητικού σήματος και δεν φέρει κανένα ίχνος συρραφής, αποτελώντας ενιαία ηχητική καταγραφή.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε τμήμα της σελίδας 13 στο οποίο υπήρχε η αναφορά ακατάληπτο. Η φράση της σελίδας 13 του κειμένου απομαγνητοφώνησης η οποία δηλώνεται ως ακατάληπτη διαπιστώθηκε ύστερα από την αποθορυβοποίηση και ενίσχυση του ηχητικού αρχείου πως πρόκειται για την: (…) οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι.
Η φράση αφορά το επίμαχο απόσπασμα στο οποίο ο κ. Παππάς εμφανίζεται να μιλά για την ατζέντα του κ. Παπαγγελόπουλου και για κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά. Πλέον ο διάλογος, που διατηρεί απόλυτα το αρχικό του νόημα, έχει ως εξής:
Παππάς: Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…
Μιωνής: Τι; Πώς τον διαβάζεις;
Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να μας προσεγγίσουν να είναι απόλυτοι. Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!
Μιωνής: Βγάζουν λεφτά;
Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!
Μιωνής: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
Παππάς: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το conflict είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;
Μιωνής: Ναι, ναι, καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.
Παππάς: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Διάβασε το »

Η παρέα Πολάκη, Παππά, Σπίρτζη και Βαξεβάνη ξαναχτύπησε

Newsteam 0 Comments

Από A. AE
11:44 - 30/06/2020
Τελευταία Ενημέρωση 12:05 - 30/06/2020

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ένα άλμπουμ δέκα φωτογραφιών δημοσίευσε στο facebook ο Παύλος Πολάκης από το τραπέζι που έκανε για την ονομαστική εορτή του.
Συνδαιτημόνες του κ. Πολάκη ήταν η συνήθης παρέα του σε παρόμοιες συνάξεις. Μόνο που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η χαμεγελαστή και ευδιάθετη παρουσία του Νίκου Παππά, ακριβώς στο πλάι του εορτάζοντα, στέλνει και πολιτικά μηνύματα. Δεν έχουν, εξάλλου, περάσει παρά μόνο λίγα εισοκοτετράωρα από τις αν όχι θυελλώδεις, τουλάχιστον αμήχανες και ηλεκτρισμένες κομματικές συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις απέλπιδες -εν μέσω αντιπαραθέσων- προσπάθειες του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να βρει διέξοδο από τη δίνη της κασετολογίας Παππά, Μιωνή, Παπαγγελόπουλου.
Όμως, το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Νίκος Παππάς έκανε εμφάνιση, ποζάροντας δίπλα στον εορτάζοντα. Και μαζί του στο τραπέζι του Παύλου Πολάκη η παρέα των Βαξεβάνη, Σπίρτζη, Γ. Τσίπρα, Βαξεβάνη και άλλων. Η σύνθεση της παρέας θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως στήριξη προς των πανταχόθεν βαλλόμενο πρώην υπουργό. Ίσως, παράλληλα, να αποτελεί και ένα εσωκομματικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Διάβασε το »

Με τους κολλητούς Παππά και Βαξεβάνη γιόρτασε ο Παύλος Πολάκης

Newsteam 0 Comments

Από A. AE
11:44 - 30/06/2020
Τελευταία Ενημέρωση 11:52 - 30/06/2020

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ένα άλμπουμ δέκα φωτογραφιών δημοσίευσε στο facebook ο Παύλος Πολάκης από το τραπέζι που έκανε για την ονομαστική εορτή του.
Συνδαιτημόνες του κ. Πολάκη ήταν η συνήθης παρέα του σε παρόμοιες συνάξεις. Μόνο που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η χαμεγελαστή και ευδιάθετη παρουσία του Νίκου Παππά, ακριβώς στο πλάι του εορτάζοντα, στέλνει και πολιτικά μηνύματα. Δεν έχουν, εξάλλου, περάσει παρά μόνο λίγα εισοκοτετράωρα από τις αν όχι θυελλώδεις, τουλάχιστον αμήχανες και ηλεκτρισμένες κομματικές συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις απέλπιδες -εν μέσω αντιπαραθέσων- προσπάθειες του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να βρει διέξοδο από τη δίνη της κασετολογίας Παππά, Μιωνή, Παπαγγελόπουλου.
Όμως, το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Νίκος Παππάς έκανε εμφάνιση, ποζάροντας δίπλα στον εορτάζοντα. Και μαζί του στο τραπέζι του Παύλου Πολάκη η παρέα των Βαξεβάνη, Σπίρτζη, Γ. Τσίπρα, Βαξεβάνη και άλλων. Η σύνθεση της παρέας θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως στήριξη προς των πανταχόθεν βαλλόμενο πρώην υπουργό. Ίσως, παράλληλα, να αποτελεί και ένα εσωκομματικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Διάβασε το »

Νέα πυρά Άδωνι για Τσίπρα, Παππά, Τουλουπάκη και Novartis

Newsteam 0 Comments

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Νέα μαζικά πυρά εξαπέλυσε τόσο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Novartis αλλά και τις ηχογραφήσεις Μιωνή – Παππά που σήκωσαν θύελλα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα σημείωσε σήμερα μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης   Γεωργιάδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός καρατόμησε και τον Σταύρο Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης για χάρη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα φυλακίσεις πολιτικών μέσω της κ. Τουλουπάκη η οποία σταμάτησε την έρευνα για χρηματισμό γιατρών από τη Novartis. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε ποινικές ευθύνες στην εισαγγελέα για τη στάση της.
Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας κράτησε τον Παπαγγελόπουλο για να κλείσει εμάς φυλακή
Ειδικότερα, ερωτηθείς τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά αν αυτά γίνονταν όλα χωρίς γνώση του Τσίπρα ασφαλώς δε θα στήριζα Παππά, αν γίνονταν εις γνώση μου ασφαλώς και θα τον στήριζα. Ο Παπαγγελόπουλος ήταν οργανικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς; Γιατί ο Τσίπρας τον κράτησε τέσσερα χρόνια υπουργό;
Κατάφερε να φάει τον Κοντονή που ήταν σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Κοντονής προσπάθησε να βάλει φρένο στις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου ως υπουργός, ο Τσίπρας κράτησε τον Παπαγγελόπουλο και έδιωξε τον Κοντονή. Γιατί τον κράτησε; Επειδή μίλαγε με καλά λόγια για τη σύζυγο του Καμμένου; Ή τον κράτησε επειδή μίλαγε καλά για τον Μιωνή και του ζητούσε λεφτά; Τον κράτησε γιατί μέσω Παπαγγελόπουλου προσπαθούσε να ασκήσει πιέσεις στη Δικαιοσύνη για να κλείσει εμάς φυλακή.
Ο Παπαγγελόπουλος του υποσχόταν ότι δια της Τουλουπάκη θα κλείσει εμάς φυλακή, γι’ αυτό τον κράτησε ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Όταν βγήκε το ηχητικό του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη ο Σαμαράς τον διέγραψε μέσα σε 25 λεπτά γιατί γνώριζε ότι αυτά που έκανε του ήταν άγνωστα, τα έκανε πίσω από την πλάτη του, και έτσι τον διέγραψε. Εάν ο Σαμαράς είχε στείλει τον Μπαλτάκο στον Κασιδιάρη θα μπορούσε να τον διαγράψει; διερωτήθηκε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Γεωργιάδης για απόφαση των ΗΠΑ
Σε ό,τι αφορά την πολυσέλιδη απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κάνει λόγο για foreign officials δήλωσε ότι όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κάνουν προπαγάνδα, το μεταφράζουν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ενώ στη σελίδα 2 της έκθεσης των Αμερικανών έχει παράρτημα που διευκρινίζει ότι ως foreign officials εννοούνται οι γιατροί. Αυτό δεν είναι θέμα ερμηνείας το γράφει το κείμενο, δηλαδή συνεχίζουν και σήμερα τη λάσπη, αφότου φάγανε το χαστούκι από τις ΗΠΑ. Η Τουλουπάκη έλεγε ότι δεν μπορεί να δώσει τα έγγραφα του FBI γιατί είναι μόνο για εσωτερική της χρήση… Με το που βγήκε η απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης την έστειλε αμέσως μόνο που έκανε λαθροχειρία στη μετάφραση για να παραπλανήσει το Κοινοβούλιο κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως τόνισε, η απόφαση που βγήκε στις ΗΠΑ είναι κόλαφος για την κ. Τουλουπάκη και τη Δικαιοσύνη. Η Ράικου ως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε ξεκινήσει έρευνα για γιατρούς που έπαιρναν λεφτά από τη Novartis. Η Τουλουπάκη σταμάτησε την έρευνα για τους γιατρούς για τρία χρόνια, δεν είχε καλέσει κανέναν, και έψαχνε να βρει στοιχεία για τους 10 πολιτικούς. Δεν βρήκε τίποτα για μας αλλά άφησε ανενόχλητους τους γιατρούς αυτούς. Σε λίγο καιρό παραγράφεται η υπόθεση για τους γιατρούς και το δημόσιο δεν θα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis γιατί δε θα υπάρχει αδίκημα.
Γεωργιάδης για Novartis
Η Novartis πληρώνει 310 εκατ. για τους γιατρούς που πληρώνονταν στην Ελλάδα, αλλά ούτε 1 ευρώ στην Ελλάδα για τους γιατρούς που πληρώνονταν στην Ελλάδα… Η Τουλουπάκη κανονικά θα έπρεπε να ήταν ένοχη και για το αδίκημα της απιστίας και της βλάβης κατά του ελληνικού δημοσίου τόνισε.
Έχεις κάνει κυβέρνηση που ο ένας βρίζει τον άλλον. Ο Τσίπρας σε αυτά δε θα πει τίποτα; Είχε μια κυβέρνηση γινόταν το πράγμα αυτό από κάτω του κι αυτός καθόταν και διαιτήτευε; Η περίπτωση Παππά ήταν ακόμα χειρότερη. Όταν βγήκε το ηχητικό Μιωνή είπε ότι ήταν συρραφή του είπαν ότι δεν ήταν, μετά είπε είναι παράνομη η ηχογράφηση του είπαν ότι με νόμο Παπαγγελόπουλου δεν είναι παράνομη, μετά είπε δεν εννοούσα τον Παπαγγελόπουλο εννοούσα τον Σαμαρά, είπε εννοούσα Παπασταύρου, μετά εννοούσα Μιωνή. Μετά είπε ότι τα ‘πα, αλλά επειδή ο Μιωνή ήταν σε παραλήρημα σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διάβασε το »

Νίκος Παππάς και Σάμπυ Μιωνής: Μήπως δεν είναι η εξαίρεση;

Newsteam 0 Comments

Η αθλιέστατη στιχομυθία Νίκου Παππά και Σάμπυ Μιωνή, ανεξάρτητα αν είναι προϊόν τηλεφωνικής υποκλοπής είναι φοβερά αποκαλυπτική για το κλίμα που κυριαρχεί στην πολυδιαπλεκόμενη πολιτική ζωή της χώρας, όπου το πάθος της πολιτικής αναρρίχησης και εξουσίας συμπλέκεται με το χρήμα, την κατασκοπεία και τις πιο ελεεινές κρατικές μεθοδεύσεις αναδεικνύοντας δυσοσμία, κατάπτωση και βούρκο.

Δυστυχώς, όλα τούτα δεν είναι ένα μεμονωμένο νοσηρό σύμπτωμα και δεν αφορά μόνο την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τις εμπλοκές της με τα βρώμικα κατοχικά γεράκια του Ισραήλ και τις υπηρεσίες τους αλλά αποτελούν, χωρίς καμία υπερβολή, τη νέα κανονικότητα της συστημικής πολιτικής ζωής στον τόπο μας.

Κατά τραγικό τρόπο αποτελούν νέα κανονικότητα η διαπλοκή, τα σκάνδαλα, οι εκδουλεύσεις, οι αλληλοεξυπηρετήσεις, οι συναλλαγές, οι υπόγειες μεθοδεύσεις και το ρυπαρό παρασκήνιο .

Οι πολιτικές σχέσεις, δυστυχώς, έχουν εκφυλιστεί σε σχέσεις εκδουλεύσεων και σχέσεις δούναι και λαβείν όπου το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον έχουν εξατμιστεί και εξαφανιστεί ή χρησιμοποιούνται μόνο ως προκάλυμμα για να καλύψουν σκοτεινές παρασκηνιακές συναλλαγές.

Δυστυχώς, την ώρα που οι δυνάμεις που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας μας είναι υπεύθυνες για την μεγαλύτερη οικονομική και εθνική κρίση που έχει βιώσει η χώρα, την ίδια ώρα οι ίδιες αυτές δυνάμεις εκμαυλίζουν και κατακουρελιάζουν αρχές και αξίες τόσο βάναυσα ώστε να μοιάζουν να θέλουν να πνίξουν μέσα στην κοινωνία μας, όλες τις εστίες εντιμότητας, ελπίδας και οραμάτων που έχουν απομείνει.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο παραλυτικό από μια κοινωνία και από πολίτες που έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στον διπλανό τους, στο κοινωνικό σύνολο και συλλήβδην στις πολιτικές δυνάμεις και διεργασίες της χώρας

Προτού όλα τούτα οδηγήσουν σε πολύ μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές, εθνικές τραγωδίες ακόμα και σε εθνικούς ακρωτηριασμούς, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να δώσουμε χώρο μέσα μας στην ελπίδα, στην αλληλεγγύη και σε ένα νέο όραμα υπεύθυνης δουλειάς και δικαιοσύνης στην πατρίδα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που αξίζουν σε αυτή τη χώρα, όλο και περισσότερο σιωπούν και όταν μιλάνε περισσότερο ψιθυρίζουν, λέγοντας ότι χάθηκαν με ευθύνη μας πολλές ευκαιρίες και έχουν απομείνει μπροστά μας ελάχιστες, πλέον, αν όχι η τελευταία.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

ΝΔ: Τσίπρας και Παππάς παίζουν θέατρο – Ανάληψη ευθύνης δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει

Newsteam 0 Comments

Πηγές της Πειραιώς σχολιάζουν τα όσα ειπώθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα ειπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αποκαλύψεις Μιωνή με τους διαλόγους που είχε με τον ΣΥΡΙΖαίο βουλευτή, σχολίασαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.
Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει είναι το σχόλιο της ΝΔ.
Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει, αναφέρουν κλείνοντας το σχόλιό τους κύκλοι της Πειραιώς.

Διάβασε το »

Καθαρό άδειασμα του Τσίπρα σε Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή

Newsteam 0 Comments

Καθαρό άδειασμα φανέρωναν οι κουβέντες του Αλέξη Τσίπρα προς τον βουλευτή του Νίκο Παππά, μετά τα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τις αποκαλυπτικές ηχογραφήσεις Μιωνή – Παππα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Με φόντο τις αποκαλύψεις Παππά – Μιωνή, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες.
Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση του κόμματος που διήρκησε περίπου έξι ώρες, επιτέθηκε και στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να εδραιωθεί.
Νίκος Παππάς: Αναλαμβάνω την ευθύνη
Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τοποθετηθεί με την σειρά του.
Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε.
Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη.
Αναλυτικά, η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
Έναν μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της.
Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της.
Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορονοιό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα.
Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία.
Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας.
Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά.
Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας.
Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να να εδραιωθεί.
Και διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όλοι όσοι πίστεψαν ότι η δεξιά ήρθε στην εξουσία με ένα αλλαγμένο μετριοπαθές πρόσωπο.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους.
Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη.
Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους.
Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλήψεις ή αστοχίες.
Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε.
Από εκεί και πέρα όμως δε πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος.
Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους.
Σας καλώ λοιπόν στη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης μα δώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, συστράτευσης και επανεκκίνησης.
Και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Προτείνω να εισηγηθούμε ομόφωνα στη ΚΕΑ να υιοθετήσει και επίσημα την προσθήκη του όρου Προοδευτική Συμμαχία στο όνομα του κόμματος και να σχεδιάσουμε το συνέδριό μας για το φθινόπωρο.
Οι οριστικές αποφάσεις και η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στο τέλος του καλοκαιριού.
Επίσης η ΚΕΑ να πρέπει να αναθέσει στο Πολιτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου στο τέλος του καλοκαιριού.
Και να αξιοποιήσουμε το χρόνο του καλοκαιριού για να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα, να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της κρίσης.

Διάβασε το »

Γεννηματά: Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή

Newsteam 0 Comments

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από την Πτολεμαΐδα επιτέθηκε ξανά στην Κουμουνδούρου για τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή

Επίθεση για ακόμα μία φορά εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τις ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά – Μιωνή, μετά την σημερινή επίσκεψή της στην 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας,
Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, το μαγαζί και τα παραμάγαζα, σοκάρουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή. Οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι μεγάλες και καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο και αναξιόπιστο να ασκήσει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα δήλωσε η κ. Γεννηματά.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε πως ίσως γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να τον βγάλει από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών. Δεν θα τον αφήσουμε όμως ανενόχλητο να συνεχίσει τις συντηρητικές του πολιτικές. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ασπίδα για τη δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία.
Ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, σήμερα και αύριο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε πως είμαστε εδώ να ενώσουμε τη φωνή μας με τους πολίτες, για να μην γίνει η Δυτική Μακεδονία η παράπλευρη απώλεια των επιλογών της κυβέρνησης. Αγωνιζόμαστε για να εξασφαλιστούν ο απαραίτητος χρόνος και οι πόροι για δίκαιη μετάβαση. Με νέο σχέδιο, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η περιοχή, όχι μόνο θα διατηρήσει αλλά και θα ενισχύσει το ενεργειακό της brand name. Με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία.

Διάβασε το »

Τι πραγματικά αποκαλύπτουν οι διάλογοι Παππά–Μιωνή

Newsteam 0 Comments

Αναμφισβήτητα, οι αποκαλύψεις του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού και απόφοιτου του Κολλεγίου Αθηνών Σάμπυ Μιωνή αποτελούν μια προσπάθεια αλλαγής ατζέντας, ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να φύγουν από δύο ζητήματα που φθείρουν, όσο τίποτε άλλο μέχρι στιγμής, το προφίλ της κυβέρνησης: Το πρώτο αφορά τα 2,6 εκατ. ευρώ που ο Σταύρος Παπασταύρος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να του παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του σημερινού κυβερνώντος κόμματος. Το δεύτερο είναι οι αποκαλύψεις για το ζεστό χρήμα που μοίρασε η κυβέρνηση της ΝΔ σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης πολιτικών της φίλων.

Αναμφισβήτητα επίσης οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο στικάκι Μιωνή είναι πετσοκομμένοι και προϊόν μοντάζ. Μια προσεκτική ανάγνωση διακρίνει πλήθος ασυνεχειών, με τους δύο ομιλητές να πετάγονται από το ένα θέμα στο άλλο. Ωστόσο, η επιλεκτική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων από την επίμαχη συνομιλία δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τον τότε υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες που κανένας δεν ήθελε να βγουν στην δημοσιότητα. Ενδέχεται να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για έναν δεύτερο γύρο αποκαλύψεων.

Πρόκειται δε για αποκαλύψεις που σε κάθε περίπτωση σήμερα ευνοούν τη ΝΔ, αν δεν γίνονται κατά παραγγελία της, που είναι και το πιθανότερο. Αρκεί να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι ο Θάνος Πλεύρης ήξερε το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στην προανακριτική επιτροπή. Τούτου δοθέντος, καθόλου δεν αποκλείεται οι αποκαλύψεις να είναι ένα ακόμη σέρβις του Μιωνή προς τη ΝΔ, ώστε η κυβέρνηση να του κάνει τις χάρες που ζητούσε από τον Νίκο Παππά.

Παρόλα αυτά, οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στο στικάκι Μιωνή ντροπιάζουν και ξεγυμνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αποκαλύπτουν το βάθος των σχέσεων που ανέπτυξε με το Ισραήλ. Αυτές οι σχέσεις επωάστηκαν από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση (ποιος ξεχνάει την επίσκεψη Πέρες τον Αύγουστο του 2012;). Κορυφώθηκαν ωστόσο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, με τις πέντε επισκέψεις του Τσίπρα στο Ισραήλ (Νοέμβριο 2015, Γενάρη 2016, Δεκέμβριο 2016, Ιούνιο 2017 και Δεκέμβριο 2018) να αποτελούν ιστορικό ρεκόρ.

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι αποτελούν ντροπή για ένα αριστερό κόμμα όχι επειδή ο Νίκος Παππάς ζητάει στοιχεία για την Μαρέβα Μητσοτάκη, ως αντάλλαγμα για να βοηθήσει τον Μιωνή να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο στην εφορία. Οι στιχομυθίες Παππά – Μιωνή αποτελούν ντροπή ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δείχνουν την υποταγή του στο Ισραήλ. Ας κρατήσουμε τις ακόλουθες φράσεις του τότε υπουργού: Μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στην πληροφορία!. Επίσης, ο Μπίμπι του ζήτησε τρία πράγματα και ο Τσίπρας του τα έκανε, ο Τσίπρας του ζήτησε 4-5, ο Μπίμπι του τα έκανε αμέσως… δεν γίνεται δουλειά. Δηλαδή αυτή (η κόκκινη γραμμή) ότι σηκώνει ένα τηλέφωνο και του μιλάει ‘Τι γίνεται; Πώς πας;’ αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζητούμενο δεν είναι η απομόνωση του κράτους-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής που εφαρμόζει ένα ρατσιστικό απαρτχάιντ σε βάρος εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Δεν είναι καν ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΟΗΕ για δημιουργία δύο κρατών. Αν κάτι πρέπει να διαφυλαχθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κόκκινη γραμμή μεταξύ του υπόδικου Μπίμπι Νετανιάχου και του Τσίπρα…

Η συζήτηση του Μιωνή με τον Παππά είναι διαφωτιστική επίσης λόγω των αποκαλύψεων που περιλαμβάνονται για τον ρόλο των εβραϊκών οργανώσεων, όπως το ακροδεξιό, φιλοσιωνιστικό World Jewish Congress. Ο Μιωνής λέει ότι αν δεν τον βοηθήσουν εισαγγελείς και εφορίες να καθαρίσει από τις καταδίκες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό. Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η συνέχεια: Εμένα μου είπαν ευθέως ‘εσύ κουβέντα για αντισημιτισμό’, μου είπαν από την Αμερική. Εμείς! Εδώ!. Η τελευταία φράση σημαίνει ότι αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις ήταν ήδη πιασμένες και είχαν συμφωνήσει να εξαπολύσουν τα βέλη με τις κατηγορίες του αντισημιτισμού στην περίπτωση που οι αρχές στην Ελλάδα δεν κάνουν τα χατίρια του Μιωνή. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τους επικαλείται εν αγνοία τους. Το δείχνει ένας καταμερισμός εργασίας που τον έχουμε δει να χτυπάει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Αποδεικνύεται έτσι ότι το εβραϊκό λόμπι χρησιμοποιεί την κατηγορία του αντισημιτισμού κατά το δοκούν όχι για να προστατεύσει τους Εβραίους από τον αντισημιτισμό, όπως είναι υποτίθεται η αποστολή του, αλλά για να διευκολύνει διεφθαρμένους επιχειρηματίες να γλυτώσουν πρόστιμα των εφοριακών αρχών! Ως μέσο άσκησης πολιτικής και δουλειών! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των εξοντωμένων Εβραίων, τη μνήμη των οποίων υποτίθεται ότι προστατεύουν…

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα στην εφημερίδα Τα Νέα, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Το μήνυμα μάλλον αφορούσε τη σταθερότητα των σχέσεων ανεξαρτήτως διαρροών και αδειασμάτων. Για μια άλλη δε σύμπτωση, την επίσκεψη του Νίκου Παππά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό την επομένη των αποκαλύψεων, αν μπορούσε να κάνει κάτι ο πρέσβης μάλλον θα το είχε κάνει πριν το στικάκι πάει για επίσημη μετάφραση. Πλέον είναι αργά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έρμαιο των πολιτικών και ενίοτε προσωπικών επιλογών που τον έφεραν στην εξουσία και τον στήριξαν και σήμερα δεν διστάζουν να τον πουλήσουν μέρα – μεσημέρι!

Η προδοσία και οι προσωπικές στρατηγικές ποτέ δεν ήταν δρόμος μονής κατεύθυνσης…

Υ.Γ.: στο πλαίσιο των ίδιων αποκαλύψεων για τη δράση του πολυπράγμονα Μιωνή αποκαλύφθηκε ότι επιχειρήσεις του ίδιου και συμφέροντα που συνδέονται στενά μαζί του εποφθαλμιούν την ΛΑΡΚΟ. Στο ίδιο μάλιστα ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι η ΝΔ με προσεκτικές κινήσεις οδηγούσε από τη κυβέρνηση Σαμαρά ακόμη την ΛΑΡΚΟ στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ισραηλινού στρατού. Οι μαφιόζικοι χειρισμοί που έχουν προηγηθεί δείχνουν ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια περί εξυγίανσης της εταιρείας η ΝΔ την παραδίδει με σκανδαλώδεις, γκανγκστερικές διαδικασίες σαν λάφυρο πολέμου σε σκοτεινά κέντρα κι από κει κατ’ ευθείαν στο Ισραήλ. Μόνο που αυτό ούτε κατ’ ευφημισμό δεν λέγεται ελεύθερος ανταγωνισμός. Μαφιακός καπιταλισμός είναι το όνομά του.

*Πηγή: Κοσμοδρόμιο

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ο Μίμης πήρε το όπλο του και απειλεί τον Τσίπρα

Newsteam 0 Comments

Η αναφορά του Παππά στον Μιωνή για τις παρακολουθήσεις Ρουμπάτη έχει προκαλέσει ανησυχία στον Παπαγγελόπουλο, και γι’ αυτόν τον λόγο δήλωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τα πάντα

Από τις 5 Μαΐου έχουμε αναφερθεί ενδελεχώς στον τρόπο που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα, έχουμε τέσσερις φορές κάνει συγκεκριμένες αναρτήσεις που δείχναμε πώς πάει το πράγμα. Η αρχή ήταν όταν η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε να διευρύνει το κατηγορητήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Τότε, λοιπόν, είχαμε επισημάνει την εξόχως soft αντίδραση της Κουμουνδούρου στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.
Στις 15 Μαΐου είχαμε αποκαλύψει ότι ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ο Δημήτρης Τσοβόλας, επικοινώνησε με το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από τον πελάτη του. Ακολούθησε και τρίτη ανάρτηση στις 20 Μαΐου, όταν βγήκε στην φόρα η συνάντηση Παππά-Παπαγγελόπουλου-Μιωνή στο Μαξίμου. Εκεί όπου όπως παραδέχθηκαν όλοι, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον Μιωνή να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα που έκανε ο Φιλιππάκης. Και τέλος στις 27 Μαΐου ήταν η 4η ανάρτηση, όπου αποκαλύψαμε ότι έχουν αυξηθεί οι εισηγήσεις (σε επίπεδο πιέσεων) προς τον Τσίπρα να παρατήσει έρμαιο τον Παπαγγελόπουλο για να προχωρήσει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ.

Πυροβολεί ο Μίμης
Αυτές τις αποκαλύψεις ο Παπαγγελόπουλος τις θεωρούσε ότι δεν ήταν αληθινές. Τώρα, όμως, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στη μαγνητοφωνημένη συνομιλία Παππά–Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος βλέπει ότι όντως όλα όσα έχουμε αποκαλύψει είναι αληθινά. Έτσι αποφάσισε να παίξει κι αυτός το δικό του χαρτί. Να στείλει ένα μήνυμα προς την ηγεσία ότι θα μιλήσει. Βεβαίως, ως πρώην διοικητής της ΕΥΠ γνωρίζει τον τρόπο και βάζει στον κάδρο τον κ. Τσίπρα σιγά-σιγά.

Έτσι δήλωσε: Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλες τις ενέργειές μου ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά και πουθενά δεν παρενέβη. Φυσικά, ο κ. Παπαγγελόπουλος με το να βάζει στο κάδρο τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ξέρει πράγματα που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στον κ. Τσίπρα.
Διότι, όπως αναφέρουν συνομιλητές του κ. Παππαγγελόπουλου, αυτό που ανησύχησε περισσότερο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης είναι η αναφορά του Παππά για τον Ρουμπάτη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ. Αυτό που είπε ο Παππάς, ο Γιάννης είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο και δεν ξέρεις τι μας έχει δώσει, έχει ανάψει φωτιές στον Μίμη. Οπότε, η δήλωσή του ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας.

Διάβασε το »

Εντολή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίξτε όλοι τον Παππά

Newsteam 0 Comments

Έχουν ξινίσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι 53 και τα ιστορικά στελέχη, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν φροντίσει να εξαφανιστούν

Έχουν ξινίσει οι περισσότεροι εκ των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία να στηριχθεί ο Νίκος Παππάς. Αρκετοί έχουν ενστάσεις, θεωρώντας ότι η δικαιολογία περί κοπτοραπτικής είναι παιδική. Έτσι κάποιοι και να μιλούν δεν λένε τίποτα, ενώ κάποιοι άλλοι αποφεύγουν να βγουν στα ΜΜΕ.
Το κεντρικό μήνυμα που έχει δοθεί σε όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι, στην παρούσα φάση, πρέπει όλοι και όλες να στηρίξουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει ότι εάν υπάρξει άδειασμα προς τον Νίκο Παππά, τότε ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι χαρούμενος, ούτε θα το αφήσει έτσι.
Αλλά, όπως αναφέραμε και χθες, στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό που ανησυχούν περισσότερο είναι τι άλλο κρύβουν οι συναντήσεις του Παππά με τον Μιωνή, καθώς ήδη έχουν αποκαλυφθεί δύο. Μία στο Μαξίμου και μία στην Κύπρο. Και η ανησυχία εντάθηκε, καθώς ο δικηγόρος του κ. Μιωνή, ο Π. Πανταζής, ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία προτίθεται να καταθέσει σε χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει.

Διαφορετικές εκδοχές
Στο μεταξύ, οι συνεχόμενες εμφανίσεις του Νίκου Παππά στα ΜΜΕ προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στην Κουμουνδούρου, καθώς κάθε φορά χρησιμοποιεί διαφορετική εκδοχή και προβάλλει διαφορετική δικαιολογία. Στην πρώτη του τοποθέτηση έκανε λόγο για αντιπερισπασμό της Ν.Δ. και παρακράτος. Λίγη ώρα αργότερα, ήλθε η πρώτη διευκρίνιση υποστηρίζοντας πως όταν έλεγε πως κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου.

Στο Mega είπε πως το μαγαζάκι δεν ήταν του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αλλά του Σάμπυ Μιωνή. Ωστόσο, φαίνεται στο ηχητικό ντοκουμέντο να λέει χαρακτηριστικά: Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι, ρε! Κάτσε, ρε!

Διάβασε το »

ΝΔ: Θα βάλει σε καραντίνα τον Παππά ο Τσίπρας ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;

Newsteam 0 Comments

Επιμένουν στην διαγραφή του ΣΥΡΙΖαίου βουλευτή οι κυβερνητικές πηγές

Στην διαγραφή του Νίκου Παππά επιμένει η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις από το ηχητικό της συνάντησής του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Κυβερνητικές πηγές, μετά τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, σημείωναν: Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σήμερα στον τουρισμό χρησιμοποίησε τη λέξη καραντίνα. Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν υπουργός της κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του. Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;
Πέτσας: Είναι θέμα δημοκρατίας να πει ο Τσίπρας αν γνώριζε
Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο κλίμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα: Είναι θέμα δημοκρατίας να πει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για όλα αυτά. Πρέπει να τοποθετηθεί με ελάχιστο σεβασμό στην δημοκρατία μας, να αποπέμψει τον κ. Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Δεν έχουμε ξανακούσει υπουργό Επικρατείας να αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός παρακράτους που έβγαζε πολλά λεφτά τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφερόμενος στη συνομιλία Μιωνή – Παππά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση του κόσμου από την οικονομική κρίση, πήραν την εξουσία και δεν κοίταξαν να βοηθήσουν τους πολίτες αλλά θέλησαν να κάνουν καθεστώς και να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Διάβασε το »

Στα μανταλάκια ο Νίκος Παππάς. Έχουμε κι άλλες αποδείξεις. Καμία συρραφή

Newsteam 0 Comments

Ο Π. Πανταζής, δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, είπε ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει κι άλλες αποδείξεις στα χέρια του. Δεν διευκρίνισε αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις. Είπε όμως ότι η πλευρά Μιωνή θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά εν ευθέτω χρόνω.

 

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή μιλώντας στον Τάκη Χατζή προκάλεσε, όπως είπε, τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει καμία συρραφή. Τόνισε δε ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Διάβασε το »

Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν μίλησε για τον φόνο  

Newsteam 0 Comments

Κολλημένος με τα 37 δισ. ο Αλέξης Τσίπρας (κάνει ότι) δεν βλέπει παρακράτος και σκάνδαλο Παππά, παρά μόνο κακή διαχείριση της οικονομίας από τον Μητσοτάκη

Η δεύτερη… εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, μετά τις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για παρακρατικό κύκλωμα την εποχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του βουλευτή και πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι.
Η ατζέντα της προγραμματισμένης επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερή Πόλη που περιελάμβανε επαφές και ενημέρωση για τα προβλήματα των αλιέων και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής δεν άλλαξε. Δεδομένων ωστόσο των καταιγιστικών εξελίξεων, στάθηκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον τέως πρωθυπουργό να… ψαρέψει στα θολά νερά του λαϊκισμού και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.
Σε ελεύθερη απόδοση της λαϊκής θυμοσοφίας, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Αλέξης Τσίπρας προσπέρασε τα όσα καταμαρτυρούνται για τον άλλοτε συγκυβερνήτη του αλλά και για το δεξί του χέρι αναγνωρίζοντας ως ένα(!!!) και μοναδικό(!!!) σκάνδαλο στη χώρα τη διαχείριση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη των διαθεσίμων των 37 δισ. ευρώ.

Την ώρα, δε, που η κυβερνητική πλειοψηφία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Ν. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει απαντήσεις για το αν ο ίδιος γνώριζε την ύπαρξη του καταγγελλόμενου παρακράτους, καθώς και για το τι έπραξε  για το ξερίζωμά του, ο τέως πρωθυπουργός αφενός κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για τον φόνο, αφετέρου καλύπτει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο τον για χρόνια προσωπικό φίλο και πολιτικό συνεργάτη του.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας στριμώχνεται στα σχοινιά εξαιτίας του Ν. Παππά. Το ίδιο έπαθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις αρχές του 2013 όταν ο σύντροφος Νίκος κατηγορήθηκε από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι είχε στην κατοχή του την περιβόητη  λίστα Λαγκάρντ και τη μοίραζε στα ΜΜΕ.

Την ξαναπάτησε ο Τσίπρας μερικά χρόνια μετά, με το αλήστου μνήμης φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών που στην… ούγια έγραφε το όνομα του Ν. Παππά. Όταν, τέλος,  προέκυψε η υπόθεση Πετσίτη που ειρήσθω εν παρόδω ήταν παιδικός φίλος και συμμαθητής του Ν. Παππά, ο Αλέξης Τσίπρας απλώς παρακολουθούσε τον τότε υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να καλεί τους καταγγέλλοντες να απευθυνθούν στον… Πετσίτη για εξηγήσεις!

Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους  κάνεις τους εχθρούς…

Διάβασε το »