Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ελλάδα-Ισραήλ: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει επικίνδυνα σε εθιμικότο Δίκαιο της Θάλασσας

Newsteam 0 Comments

Δεν φτάνει που το γεράκι του Ισραήλ , δυστυχώς πρωθυπουργός αυτής της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είπε ούτε λέξη αποδοκιμασίας της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και δεν τόλμησε ούτε καν να ψελλίσει το όνομα της Τουρκίας κατά την ομιλία του δίπλα στον τρεμάμενο δορυφόροτου των Αθηνών, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους στην παράνομη πρωτεύουσα του Ισραήλ, τα Ιεροσόλυμα.

Τα ίδια επαναλήφθησαν, δυστυχώς και στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ μετά το πέρας της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτή τη χώρα.

Πουθενά στο κοινό ανακοινωθέν το όνομα της Τουρκίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεδέχθη ταπεινωτικά την απαίτηση του Νετανιάχου να μην γίνει καμία ονομαστική αναφορά στην Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, έκανε κάτι πολύ χειρότερο και πιο επικίνδυνο: Στο κοινό ανακοινωθέν εξαφανίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και αντικατεστάθη με το Εθιμικό Δίκαιο της Θάλασσας.

Η διαφορά είναι όσο η μέρα με τη νύχτα. Διότι το Εθιμικό Δίκαιο μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν και μπορεί να παρακάμπτει τις ρητές και συγκεκριμένες ρυθμίσεις της Διεθνούς  Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Και αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Έγινε διότι το Ισραήλ, όπως και η Τουρκία και οι ΗΠΑ, δεν έχει προσυπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν την έχει υπογράψει διότι προτιμά να επιβάλλει τις θαλάσσιες οριοθετήσεις δια της ισχύος και όχι δια του Δικαίου.

Για χάρη του Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαταλείπει ακόμα και τα ιερά και όσια πάνω στα οποία στηρίζει η Ελλάδα τις δίκαιες θέσεις της  για τα θαλάσσια κυριαρχικά της δικαιώματα!

 

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Μητσοτάκης στα γεράκια Ισραήλ: Έδωσε γη και ύδωρ και έφαγε πόρτα!

Newsteam 0 Comments

Ρεζίλι έγινε στην κυριολεξία ο πρωθυπουργός της χώρας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τη συνάντηση με τον υπόδικο πρωθυπουργό του τελευταίου, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Δεν φτάνει που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνολικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν σταδιακά δώσει γη και ύδωρ στα γεράκια του Ισραήλ, έφαγε για άλλη μια φορά πόρτα στο αίτημα του για στοιχειώδη αλληλεγγύη τουλάχιστον απέναντι στην Τουρκία.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηρίασε, ενώπιον του Μπεντζαμίνν Νετανιάχου, την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στη δική του ομιλία όχι μόνο παρέμεινε παγερά αδιάφορος απέναντι στα λόγια του Μητσοτάκη αλλά και απέφυγε εντελώς να αναφερθεί στην Τουρκία, λες και η χώρα αυτή είναι ανύπαρκτη στη περιοχή.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά εκτίθεται βαρύτατα, υποστηρίζοντας μια κατοχική και επεκτατική δύναμη στην περιοχή μας όπως το Ισραήλ, η οποία κλιμακώνει με προκλητική βαρβαρότητα την εποικιστική πολιτική της στα παλαιστινιακά εδάφη, καταπατώντας βάναυσα κάθε ίχνος διεθνούς νομιμότητας και αποφάσεων του ΟΗΕ.

Και ενώ τα γεράκια του Ισραήλ κρατάνε επίμονα αυτή τη στάση Πόντιου Πιλάτου σε βάρος της χώρας μας και ταυτόχρονα επιχειρούν στο παρασκήνιο ανοίγματα στην τουρκική πλευρά, η Ελλάδα με επισκέψεις και δουλοπρεπείς κινήσεις σαν και αυτή του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ, επιμένει να δίνει στρατηγικό βάθος στην επεκτατική στρατηγική του, να προσφέρει τη χώρα μας ως στρατιωτικό οικόπεδο στις ασκήσεις του και να υποβοηθά την κατασκευή ενός αγωγού (EASTMED), που εξυπηρετεί αποκλειστικά το Ισραήλ και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό αντάλλαγμα, όχι φυσικά ότι αν υπήρχε ένα τέτοιο αντάλλαγμα, θα δικαιολογούσε μια ελληνική στάση κάλυψης της ισραηλινής βαρβαρότητας, ελληνική στάση που έχει καταντήσει να μην αναγνωρίζει ακόμα πλήρως και επισήμως το κράτος της Παλαιστίνης, παρά το επίσημο ψήφισμα-απόφαση της ελληνικής βουλής.

Δυστυχώς η ελληνική εξωτερική πολιτική, το μόνο που δεν εξυπηρετεί είναι τα ελληνικά συμφέροντα. Aντίθετα είναι μια εξωτερική πολιτική που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.

K.M

Υ.Γ: Έχουμε την περιέργεια να δούμε αν ακουστεί  μέχρι το τέλος των ελληνοισραηλινών συζητήσεων η λέξη Τουρκία από το στόμα του Μπεντζαμίν Νετανιάχου.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »