ΜΙΣΘΟΣ - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Survivor – Κώστας Παπαδόπουλος: Όλοι οι Μαχητές παίρναμε τον ίδιο μισθό

Newsteam 0 Comments

«Είχε ακουστεί στις καλύβες ότι ο Τριαντάφυλλος παίρνει 6000 ευρώ» Στο πλατό της εκπομπής «Happy Day» βρέθηκε σήμερα ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις αμοιβές των Μαχητών, ενώ τόνισε πως ακουγόταν στις καλύβες ότι ο Τριαντάφυλλος έπαιρνε 6000 ευρώ την εβδομάδα. «Είχε ακουστεί στις καλύβες ότι ο Τριαντάφυλλος παίρνει 6000 ευρώ την εβδομάδα. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά είχε ακουστεί. Πιο απλός άνθρωπος, πιο λίγα έξοδα. Κατάλαβες; Πιο δυναμικός άνθρωπος, πιο πολλά έξοδα. Αν ήξερε ο Τριαντάφυλλος ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη, θα πήγαινε και με 500 ευρώ την εβδομάδα», είπε αρχικά ο Κώστας Παπαδόπουλος. Ο Κώστας Παπαδόπουλος πρόσθεσε επίσης για τους Μαχητές: «Η Acun Medya είναι πάρα πολύ καλή εταιρία και πάρα πολύ δίκαιη. Όλοι οι Μαχητές παίρναμε τον ίδιο μισθό, δεν υπήρχε ούτε ένας που να παίρνει περισσότερα ή λιγότερα. Ήμασταν όλοι το ίδιο και μας αντιμετώπιζαν όλους το ίδιο».

Διάβασε το »

Θανάσης Πατριαρχέας: Έπαιζα σε παραστάσεις που ζήτημα να πληρωνόμασταν 5 ευρώ

Newsteam 0 Comments

Ο αγαπημένος ηθοποιός προχώρησε σε αποκαλύψεις Καλεσμένος στην εκπομπή «Pop Up» βρέθηκε ο ηθοποιός Θανάσης Πατριαρχέας και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον χώρο του θεάτρου, αλλά και στα συναισθήματα που ένοωσε όταν έμαθε πως θα γίνει πατέρας. «Ο ρόλος μου είναι περίεργος, αλλά θα πάνε όλα καλά στα “Καλύτερά μας χρόνια”. Μπήκα στο θέατρο όταν σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σπούδασα, έκανα μεταπτυχιακό και μιλάω τρεις ξένες γλώσσες. Ήταν σοκ για τους γονείς μου που ξαφνικά έγινα ηθοποιός. Όταν ο μπαμπάς μου με είδε σε παραστάσεις κατάλαβε ότι εκεί είναι το μέλλον μου. Μετά έγινα το καμάρι του. Έπαιζα σε παραστάσεις που ζήτημα να πληρωνόμασταν 5 ευρώ το σαββατοκύριακο» δήλωσε. Στη συνέχεια είπε για την προσωπική του ζωή «Έτυχε να αποκτήσουμε παιδί. Όταν το μάθαμε δεν υπήρχε τίποτα άλλο από εκεί και πέρα στο μυαλό μας. Είμαι ευλογημένος που έχω αυτή τη γυναίκα και βγάλαμε αυτό το παιδί. Μέσα σε όλα τα άσχημα της καραντίνας ήταν ευλογία που είχα χρόνο να γνωρίσω πραγματικά την κόρη μου. Αν αντέχει η γυναίκα μου και αντέχουμε και οικονομικά, θέλω πολλά παιδιά ακόμα».

Διάβασε το »

Φθινόπωρο οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό

Newsteam 0 Comments

Ελέω κορονοϊού αναμένεται να μείνει «παγωμένος» στα 650 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022 – Ποια η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος Στην άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ τον μήνα, μικτά, προχωράει η κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις πρόσφατες φήμες που έκαναν λόγο για ένα ακόμη -το τρίτο κατά σειρά από το 2019- προσωρινό «πάγωμά» τους. Ωστόσο, λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, το ενδεχόμενο αύξησης της ελάχιστης αμοιβής για τον ιδιωτικό τομέα μοιάζει σχεδόν αδύνατο για φέτος, με τους αρμόδιους υπουργούς να φαίνεται ότι παραπέμπουν, βάσει του πιο αισιόδοξου σεναρίου, την όποια αναπροσαρμογή του από το καλοκαίρι του 2022 και μετά. Την ανακοίνωση για την εκκίνηση της διαδικασίας επανακαθορισμού του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες, αντίστοιχα, έκανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν την εξέταση της Πρότασης Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τώρα που, λόγω των εμβολιασμών, φαίνεται ένα φως στο τούνελ της κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δώσει νέα παράταση, αλλά να ξεκινήσει η διαδικασία με βάση τις προβλέψεις του νόμου του 2013 που ψήφισε η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ και διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, θα ληφθούν υπ’ όψιν οι απόψεις της ΤτΕ και του ΚΕΠΕ, καθώς και τα όσα έχουν μεσολαβήσει την τελευταία διετία» ανέφερε ο υπουργός. «Η διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης «θα ξεκινήσει άμεσα, και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί». «Καθώς ολοκληρώνεται…

Διάβασε το »