Πατήστε ESC για κλείσιμο

Μένουμε σπίτι - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Η Alter Ego επέστρεψε τα χρήματα για την καμπάνια Μένουμε Σπίτι

Newsteam 0 Comments

Η Alter Ego Media εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία αναφέρει πως επέστρεψε τα κονδύλια της καμπάνιας Μένουμε στο σπίτι για ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, το MEGA, το in.gr

Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας Μένουμε στο σπίτι και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Αναδρομικά: Απόψε θα δοθούν στους δικαιούχους (pics)
  • Αγία Σοφία: Συλλογή υπογραφών από το Δημοκρατικό Κόμμα της Κύπρου
  • Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία των λογιστών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Διάβασε το »

Χαρδαλιάς: Δεν κληθήκαμε να αποφασίσουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει

Newsteam 0 Comments

Οι ευθύνες στη διαχείριση μιας κρίσης, ο γάμος μεταξύ υγείας και οικονομίας, καθώς και η πιθανότητα να αναδειχθεί ένα νέο προφίλ ηγετών στην πολιτική και στις επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του υφυπουργού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας του COVID-19, είπε:

Η κρίση έφερε πιο κοντά την ανάγκη να αναδείξουμε νέες δεξιότητες, όμως σε κάθε χώρα αυτό ποικίλλει ανάλογα με τους μηχανισμούς και τις δομές αυτής της χώρας. Δεν ανέδειξε απαραίτητα ένα νέο προφίλ ηγέτη, απλώς μας έφερε πιο κοντά στο ιδανικό, στο πρότυπο στιλ ηγέτη κι αυτό φαίνεται και στις διαφορετικές χώρες που κλήθηκαν οι επί τόπου ηγέτες να δείξουν την όποια αποφασιστικότητα, την όποια αναλυτική σκέψη και τις όποιες πραγματικές ικανότητες, δεξιότητες είχαν. Προσέθεσε δε ότι το ζήτημα της ηγεσίας είναι ένα σύνθετο θέμα το οποίο εν μέσω κρίσης βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένα δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά έχουν να κάνουν με τα αντανακλαστικά, έχουν να κάνουν με το πόσο αποτελεσματικός μπορείς να είσαι, και το βασικότερο έχουν να κάνουν με το πόσο μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο ώστε να μπορεί να ακολουθήσει. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε:

Το ζήτημα των αντανακλαστικών είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ πιο σύνθετο διότι χρειάζεται να έχεις όλη την εικόνα για να μπορέσεις να πάρεις κατάλληλες αποφάσεις σε γρήγορο χρόνο, πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν εκατομμύρια συνανθρώπους σου, την ίδια τη χώρα. Και από εκεί και πέρα το ζήτημα της έμπνευσης βασίζεται στο πόσο αποτελεσματικός είσαι και τι σχέση εμπιστοσύνης έχεις με την ίδια την κοινωνία. Αυτό χτίζεται βήμα βήμα.

Eρωτηθείς πόσο βαριά είναι η ευθύνη όταν κάποιος πρέπει να λάβει αποφάσεις που έχουν δεδομένα ανθρώπινο κόστος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να καλείσαι να διαχειριστείς κρίσεις, πόσο μάλλον όταν χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις, ή να κάνεις εισηγήσεις πολλές φορές που δεν θα επηρεάσουν μόνο εσένα αλλά που είσαι σίγουρος 100% ότι μπορεί να επηρεάσουν εκατομμύρια συνανθρώπους σου και την εξέλιξη της ζωής τους. Προσέθεσε δε ότι η πολιτική προστασία καλείται καθημερινά να πάρει μικρές ή μεγάλες αποφάσεις. Μια λάθος απόφαση, μια λάθος εφαρμογή της απόφασης ή αν ένα κύτταρο ή γρανάζι του μηχανισμού δεν λειτουργήσει, μπορεί να καταρρεύσει όλος ο μηχανισμός, άρα προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο. Για εμάς η προτεραιότητα είναι ξεκάθαρη στις επιχειρησιακές μας επιλογές. Ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινη περιουσία, φυσικό περιβάλλον. Όλες αυτές τις αρχές που με αυτή τη σειρά προβλέπονται στο Σύνταγμα, αυτές υπηρετούμε μέχρι τέλους, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, συμπληρώνοντας ότι δεν ξεκινάμε κάτι στη λογική ότι μπορεί να έχουμε ανθρώπινο κόστος -και έναν άνθρωπο να χάσουμε είναι βαρύ το τίμημα. Παράλληλα υπογράμμισε: Αν πετύχαμε κάτι σε αυτή την κρίση είναι ότι δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στην κατάσταση που έφτασαν άλλες χώρες και άλλοι συνάδελφοί μου στην πολιτική προστασία που καθημερινά έπρεπε να πάρουν αποφάσεις για το ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν. Εμείς δεν φτάσαμε σε αυτό. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος, τον υπηρετήσαμε όλοι με μοναδική στοχοπροσήλωση όλα τα συναρμόδια υπουργεία, και το Υγείας, και το Μεταφορών και το Τουρισμού τώρα, συντεταγμένα υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού, ακολουθήσαμε-υπηρετήσαμε το στόχο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να πάρουμε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Χαρδαλιάς: Κύριο μέλημά μας δεν είναι τα πρόστιμα

 

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση αναζωπύρωσης του ιού αντέχει η χώρα και κυρίως η οικονομία ένα νέο lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή εμπιστεύονται και ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, επιλογή που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της διαχείρισης αυτής της κρίσης. Έχουμε φύγει νομίζω από το μοντέλο των οριζόντιων αποφάσεων και διαδικασιών το οποίο το βιώσαμε σε εθνικό επίπεδο με την πρώτη φάση του μένουμε σπίτι’’ και του κλεισίματος σταδιακά της αγοράς, και πλέον είμαστε σε μία φάση που οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση θα την αντιμετωπίσουμε υπερτοπικά ή υπερθεματικά, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογραμμίζοντας πως άρα είναι πολύ μακριά η επιχειρησιακή λογική που αφορά σε οριζόντια lockdowns. Ακόμη σημείωσε: Παλεύουμε για να μην έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, προετοιμαζόμαστε για να μην έχουμε οποιοδήποτε ζήτημα, όμως σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε τα κριτήριά μας πλέον είναι καθαρά υπερτοπικά ή με βάση θεματικές επιλογές.

Όσον αφορά το γάμο υγείας και οικονομίας ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα που απασχολεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες γιατί η μετάβαση στην επόμενη φάση ήταν κάτι το οποίο αποτελούσε βασική προτεραιότητά έτσι ώστε να καθορίσουν και τα διαφορετικά δόγματα αντιμετώπισης αλλά και τις διαδικασίες μετάβασης. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί η πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα μας. Ακούγεται πάντα ότι μέσα από τις κρίσεις δημιουργούνται ευκαιρίες, αυτό πρέπει να το εξειδικεύσουμε όμως. Η χώρα κλήθηκε, σε αχαρτογράφητα νερά, να δημιουργήσει δομές, που αυτές οι δομές θα πρέπει να παραμείνουν μόνιμες δομές και δη δομές πολιτικής προστασίας, διότι είχαμε κληθεί στο παρελθόν να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις αλλά όχι καταστάσεις σαν την COVID-19. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη γρίπη, που ήταν το ένα άκρο, μέχρι τον Έμπολα που ήταν το άλλο άκρο. Η COVID-19 είχε ξεχωριστά χαρακτηριστικά και η χωροταξική εμπλοκή της ήταν παγκόσμια δηλαδή ήταν κάτι που στην αρχή δεν φάνταζε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι. Βεβαίως το ερώτημα του γάμου μεταξύ υγείας και οικονομίας είναι ένα σημαντικό δίλημμα που πρέπει να λυθεί, μία εξίσωση που πρέπει να λυθεί, επισήμανε.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά, η οικονομία σε αυτή τη φάση χωρίς απαραίτητους κανόνες και οδηγίες οι οποίες θα πρέπει από όλους να τηρηθούν. Δεν γίνεται να έχουμε εκπτώσεις σε αυτό το κομμάτι διότι αν ξεφύγει η κατάσταση αυτή και χρειαστεί να κάνουμε βήματα πίσω, σημαίνει ότι θα είναι και ολέθρια τα χτυπήματα στην οικονομία.

Πρωτίστως λοιπόν για εμάς είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας, της ανθρώπινης ζωής. Από την πρώτη στιγμή καταδείχθηκε αυτό και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και συνεχίζουμε βήμα βήμα ώστε να ανοίξει η αγορά, να ανοίξει με τους κανόνες που πρέπει, και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε δομές τέτοιες που και σε ένα δεύτερο κύμα, σε μία αυριανή, μεθαυριανή, ανάλογη περίσταση, η χώρα μας, η πατρίδα μας, οι πόλεις μας, θα είναι θωρακισμένες, θα είναι ασφαλείς και οι πολίτες όχι μόνο θα νιώθουν αλλά θα είναι και πραγματικά ασφαλείς απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, απέναντι σε οποιαδήποτε κρίση κληθούμε να διαχειριστούμε, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Απίθανο κράξιμο της Θεοδωρίδου στο Τwitter. Ο Μίκυ Ρούρκ και η Βανδή

Newsteam 0 Comments

Μελωδική η παρέα της Νατάσας χθες στο Mega με πολύ καψούρα. Πήγε πολύ καλά και σε τηλεθέαση, όπως σας γράψαμε νωρίτερα…όμως το Τwitter πήρε φωτιά για την εικόνα και την συνολική εμφάνισή της.

 

 

Δεν άφησαν ασχολίαστο το πειραγμένo-σε βαθμό κακουργήματος και πρηξίματος-πρόσωπο της, το τραγικό-υπερβολικόγια τηλεόραση-ντύσιμο της και οι συγκρίσεις που έσκασαν ήταν μοιραίες. Και συνάμα επικές και αστείες. Πολύ αστείες.

Απο Μάικλ Τζάκσον -ε αυτό ήταν της Βανδή- μέχρι Μίκυ Ρούρκ! Πάρτε μια γεύση.

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Οι Πρωταθλητές του Λιμενικού Σώματος μένουν σπίτι (BINTEO)

Newsteam 0 Comments
Οι διακεκριμένοι αθλητές του Λιμενικού Σώματος αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας έχουν αφήσει τα γήπεδα, τα γυμναστήρια, τους χώρους άθλησης και μένουν σπίτι, συμμετέχοντας στον αγώνα της ζωής με αντίπαλο τον κορoνοϊό.
Σε αυτή την αναμέτρηση μας καλούν να είμαστε όλοι συμπαίκτες. Να μείνουμε σπίτι και να βγούμε νικητές.
Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Βλοντάκης, πρωταθλητής υδατοσφαίρισης, Αρχικελευστής Λ.Σ. Βάσω Καραντάσιου, πρωταθλήτρια Beach Volley, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Ευτυχία Ματζαράκη, πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκη Ξάνθου, πρωταθλήτρια στίβου Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Χρύσα Μπισκιτζή, παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας,  Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Βασίλης Πολύμερος, Ολυμπιονίκης κωπηλασίας, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Έφη Σφυρή, πρωταθλήτρια Beach Volley, Υποπλοίαρχος Λ.Σ., Δημήτρης Μάζης, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Γεωργία Χειμώνα, πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Όλγα Βασδέκη, πρωταθλήτρια στίβου, Λιμενοφύλακας Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, πρωταθλήτρια δισκοβολίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Μπουγιούρης, παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας.

Διάβασε το »

Βγήκαν από την καραντίνα των είκοσι τεσσάρων ημερών οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας

Newsteam 0 Comments

Μετά από είκοσι τέσσερις ημέρες καραντίνας, λόγω κορονοϊού, οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας Καστοριάς επέστρεψαν από σήμερα και πάλι στην κανονικότητα.

Από του πρωϊ ακούγονται και πάλι οι χαρούμενες φωνές παιδιών στις αυλές των σπιτιών, οι γεωργοκτηνοτρόφοι επιστρέφουν στις δουλειές τους, ορισμένα καταστήματα άνοιξαν, ενώ πολλοί από τους 3.000 κατοίκους της ακριτικής μικρής πόλης, εφαρμόζοντας τα μέτρα μετακίνησης, επισκέφθηκαν την πόλη της Καστοριάς για ψωνίσουν και να διευθετήσουν υποθέσεις τους, σε εφορίες, τράπεζες, κ.α. υπηρεσίες.

Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, μετά απ΄όσα βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα ήταν αυστηρά, αλλά έφεραν αποτέλεσμα, ενώ, απευθυνόμενος στους κατοίκους, συνέστησε υπομονή ως προς την σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης και κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά, όπως και έκαναν το προηγούμενο διάστημα, το στοιχείο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Ο κτηνοτρόφος Κυριάκος Κοτανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να καλύψει λογαριασμούς οφειλές και υποχρεώσεις σε άλλους επαγγελματίες και προμηθευτές που πήγαν πίσω. Διαθέτει μια σύγχρονη μονάδα με 300 πρόβατα και σημείωσε ότι με την άρση της καραντίνας θα μπορεί να κάνει καλύτερα τις καθημερινές του εργασίες και να περιποιηθεί τα ζώα της φάρμας του.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας, δήλωσε ότι οι κάτοικοι αισθάνονται κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. Έφυγε από μπροστά μας ένα μεγάλο βάρος, αλλά το μυαλό των περισσοτέρων είναι πως θα επιστρέψουν στην επόμενη ημέρα στις εργασίες και τα καταστήματά τους, πρόσθεσε. Η Μεσοποταμία είναι μια κωμόπολη των 3.000 κατοίκων που διαθέτει σε μικρογραφία όλα τα οικονομικά χαρακτηριστικά μιας μικρής πόλης.

Ο Δημήτρης Ματσκαλίδης, κτηνοτρόφος, δηλώνει ότι δεν ένοιωσε σε έντονο βαθμό την πίεση της καραντίνας, καθότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του δύο φορές την ημέρα ημέρα μπορούσαν να βγαίνουν από το σπίτι και να βρίσκονται στη μονάδα τους. Η καραντίνα ήταν σκληρή για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας που δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν από την πόρτα, είπε και σημείωσε ότι η πρώτη εικόνα που αντίκρισε το πρωί, βγαίνοντας από το σπίτι για την φάρμα του, ήταν τα παιδιά στις αυλές των σπιτιών να παίζουν απολαμβάνοντας τον πρωινό ήλιο. Ήταν κάτι που μας έλλειψε τις τελευταίες 25 ημέρες κατέληξε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ανέφερε, ότι τις τελευταίες οκτώ ημέρες δεν έχει καταγραφεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και εκτιμά ότι ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εντάξουν συνολικά την Καστοριά στα μέτρα που ισχύουν για όλη την Ελλάδα. Εξήγησε, ότι ο αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας, από 8 μμ έως 8 πμ, είναι πρόβλημα για όσους πρέπει να βρίσκονται στις δουλειές τους και ότι το μέτρο θα πρέπει να αρθεί άμεσα, αφού έτσι η αλλιώς δεν κυκλοφορεί κανείς με δεδομένο ότιτα καταστήματα της πόλης είναι κλειστά. Τέλος, ανέφερε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έγιναν 197 τεστ σε πολίτες που υπήρχε υποψία για έκθεση τους στον ιό και βγήκαν όλα αρνητικά.

Διάβασε το »

Μιλλούση – Πετρούνιας: Μένουν σπίτι και κάνουν σπαγγάτο και κατακόρυφο με την… κόρη τους

Newsteam 0 Comments

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η σύζυγός του Βασιλική Μιλλούση καταφέρνουν να συνδυάσουν την εκγύμνασή τους, κατ’ οίκον, με τη φροντίδα της -λίγων μηνών- κόρη τους, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα εκπληκτικό βίντεο από το ζευγάρι των Ελλήνων γυμναστών! Η μαμά Βασιλική Μιλλούση κάνει ανοίγματα κουνώντας την ίδια ώρα την κούνια της μπέμπας για να κοιμηθεί, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, μπορεί να στείλει e-mail μέχρι και να δώσει 11 φιλάκια στην κόρη του στηριζόμενος στο ένα χέρι και με τα πόδια… στο ταβάνι!

Δείτε πως περνούν στην… απομόνωση, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Βασιλική Μιλλούση και η μπέμπα τους…

https://www.instagram.com/p/B_PiAyKnO5v/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="12">

<a href="https://www.instagram.com/p/B_PiAyKnO5v

Διάβασε το »

Το πασχαλινό βίντεο-μήνυμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Newsteam 0 Comments

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς! Δείτε το πασχαλινό βίντεο-μήνυμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο από τον καναπέ μας. Με αυτή την ατάκα από τα χείλη ενός νέου, ξεκινάει το νέο βίντεο που δημιούργησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για να στείλε το δικό της μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της ενόψει του Πάσχα: Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς!

Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ανέβασε το βίντεο-μήνυμα της ΠΑΜ-Θ στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, σημειώνοντας: Φέτος το Πάσχα μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μέχρι να γυρίσουμε πίσω σε όλα αυτά που μοιραζόμασταν και αγαπούσαμε όλοι μαζί! Ευχαριστώ θερμά την Ελένη Φωτάκη από την εταιρία Posidonia Brain για τη δημιουργία του σποτ αφιλοκερδώς καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον Μάριο Γιαννάκου, τον Κώστα Δουβαλίδη, τη Χριστίνα Βραχάλη και τη Βίκυ Καρατζόγλου.

 

Φέτος το Πάσχα μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μέχρι να γυρίσουμε πίσω σε όλα αυτά που μοιραζόμασταν και αγαπούσαμε όλοι μαζί!Ευχαριστώ θερμά την Ελένη Φωτάκη από την εταιρία Posidonia Brain για τη δημιουργία του σποτ αφιλοκερδώς καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον Μάριο Γιαννάκου, τον Κώστα Δουβαλίδη, τη Χριστίνα Βραχάλη και τη Βίκυ Καρατζόγλου.

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Μέτιος στις Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Διάβασε το »

Μένει σπίτι με τον σύντροφό της και κάνει κατασκευές με… πηλό

Newsteam 0 Comments

Με τον πιο δημιουργικό τρόπο περνάει το κορίτσι αυτό, την καραντίνα της μέσα στο σπίτι.

Η Εβελίνα Νικόλιζα παρέα με τον σύντροφό της βρήκαν τον τρόπο να περάσουν την ημέρα τους, κάνοντας κατασκευές με πηλό.

Η τραγουδίστρια και κόρη της Μπέσσυ Αργυράκη ποζάρει δείχνοντας τα χέρια της, που είναι άσπρα από τον πηλό και σχολιάζει: Σήμερα κάναμε κατασκευές από πηλό και ζήτησα στον Κλεάνθης να με βγάλει μια φωτογραφία και αυτή ήταν η καλύτερη. Φανταστείτε πως ήταν οι υπόλοιπες… Κλαίω.

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Λιμενικοί: Εμείς μένουμε στις Ελληνικές θάλασσες. Εσείς μένετε σπίτι!

Newsteam 0 Comments

Οι λιμενικοί άνδρες και γυναίκες ετοίμασαν βίντεο παρότρυνσης του Μένουμε Σπίτι. Στο βίντεο που ακολουθεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακης, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης και της Ελλάδας με πρώτο τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

Τους διαβεβαιώνουν ότι τόσο η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, όσο και η προστασία της ζωής στην θάλασσα είναι δύο αποστολές αδιαπραγμάτευτες και τους καλούν να μείνουν σπίτι.

Διάβασε το »

Γιατί εξόργισε τους αστυνομικούς το βίντεο Μένουμε Σπίτι

Newsteam 0 Comments

Γιατί εξόργισε τους αστυνομικούς το βίντεο Μένουμε Σπίτι

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε μερίδα συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω του νέου βίντεο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προσφορά όλων των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, αναφέροντας ότι από το σποτ απουσιάζει η εικόνα των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Αναλυτικότερα, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν:

Με ένα νέο βίντεο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες να μείνουνε σπίτι για να νικήσουν τον κορονοϊό. Έχει ως κεντρικό μήνυμα Μένουμε σπίτι – Βγαίνουμε νικητές και η μουσική του είναι του Διονύση Σαββόπουλου.

Το βίντεο σκιαγραφεί την πραγματικότητα, αποκρύπτει όμως τη μεγάλη αλήθεια. Με ένα συγκινητικό τρόπο παρουσιάζεται η αγωνιώδης προσπάθεια των σκληρά εργαζόμενων, διαφόρων κλάδων, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα αγαθά τους στους πολίτες που πειθαρχούν και μένουν σπίτι τους.

Αποκρύπτει όμως τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες Αστυνομικοί για να τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα υποχρεωτικά και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο νέος κορονοϊός Covid-19.

Αυτή την προσπάθεια μας την αποτύπωσε σε στιγμιότυπο του ενός δευτερολέπτου όπου εμφανίζεται μόνο ο αναμμένος φάρος περιπολικού οχήματος και τίποτα άλλο.

Εμείς, για να γνωρίζουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το βίντεο αλλά και αυτοί που το ενέκριναν, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και εκτελούμε το καθήκον μας. Η παρουσία όλων των αστυνομικών είναι παντού όλο το 24ωρο, λόγω της αναστολής των αδειών μας, και πραγματοποιούμε ελέγχους και τις απαραίτητες φυλάξεις σε δομές και περιοχές εκθέτοντας τον εαυτό μας και την υγεία μας σε πολλαπλούς κινδύνους.

Είμαστε δίπλα στον πολίτη και για αυτόν αγωνιζόμαστε. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα μας αφιερώσουν ολόκληρο βιντεάκι όταν θα μας κατακρίνουν για μία τυχόν φερόμενη ως λάθος και κατακριτέα κίνηση μας. Ειλικρινά απορούμε με όλη αυτή τη συμπεριφορά που δεν μας στεναχωρεί γιατί είναι πάγια και διαχρονική. Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Πηγή: newsbomb.gr

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Βρέθηκε στην εκκλησία η δήμαρχος Κέρκυρας – Σχηματίστηκε δικογραφία

Newsteam 0 Comments

Δικογραφία σε βάρος της δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, σχηματίστηκε λόγω του ότι χθες, Κυριακή των Βαΐων, εντοπίστηκε στην εκκλησία παρά τα μέτρα απαγόρευσης για την πανδημία του κορονοϊού. Ειδικότερα, ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε στη θεία λειτουργία που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ στο τέλος τελέστηκε και η θεία μετάληψη όπως αναφέρει το corfupress.gr.

Παρουσία περισσότερων από 3-4 ατόμων που επιτρέπονται από τα κυβερνητικά μέτρα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας τέλεσε την ακολουθία της ημέρας. Στον Ιερό ναό παρόντες, εκτός της δημάρχου, ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, εκπρόσωποι φιλαρμονικών και ιερείς.

Και μπορεί χθες η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου να ήταν στην εκκλησία, πριν από μερικές μέρες, όμως, είχε συμμετάσχει στην καμπάνια Μένουμε σπίτι, στην οποία έκανε έκκληση στους δημότες της Κέρκυρας να μείνουν σπίτι διότι κινδυνεύει η ζωή τους.

 

…Σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά όλος ο λαός, οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες να δίνουν το καλό παράδειγμα, όταν όπως τονίζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους επιστήμονες, η ανάγκη, κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και με αυστηρότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοιό είπε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής.

Και πρόσθεσε: Έχω την πεποίθηση ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την πίστη στην Ορθοδοξία και στον Πολιούχο του νησιού μας, της κυρίας Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα ήταν περιττή η παρουσία τους σήμερα στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Και όχι μόνο περιττή, αλλά και σε ένα βαθμό προκάλεσε τους υπόλοιπους πιστούς οι οποίοι και αυτοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, αλλά λόγω των μέτρων παρέμειναν στο σπίτι τους. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν το προνόμιο της εξουσίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία

Δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, σχημάτισε αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χθες το πρωί, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης η δικογραφία έχει αποσταλεί στις αστυνομικές Αρχές και εκτελείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δήλωση Χαρδαλιά

Μόλις έμαθε ο Υφ. Νικος Χαρδαλιάς τα όσα συνέβησαν σε Κέρκυρα και Κουκάκι δήλωσε: αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Διάβασε το »

Μας τρέλανε η Στικούδη. Με στρίνγκ στην παραλία… κολάζει

Newsteam 0 Comments

Με την προτροπή της να μείνουμε σπίτι η Κατερίνα Στικούδη κολάζει την καραντίνα μας.

Πώς;

Επιλέγει να μοιραστεί με το κοινό της μια φωτογραφία που την τοποθετεί σε μια παραλία ν΄απολαμβάνει το νερό φορώντας στρίνγκ μαγιό.

Ρε τι πάθαμε…

Πάρτε μάτι όσο μπορείτε…

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Διαγωνισμό για το Μένουμε Σπίτι, διοργανώνει ο Δήμος

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Κομοτηνής προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό δημιουργίας σύντομης ταινίας με θέμα: ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Ο Δήμος Κομοτηνής έχοντας ως στόχευση την επιβράβευση των δημιουργικών δραστηριοτήτων των δημοτών του καθ’ όλην αυτήν την περίοδο, κατά την οποία καλούμαστε όλοι μας να τηρήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών και να παραμείνουμε στο σπίτι μας, προκηρύσσει διαγωνισμό σύντομης ταινίας.

Ο διαγωνισμός έχει ως θέμα την πιστή και με θετική διάθεση τήρηση των συστάσεων να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας, να περιορίσουμε τις εξόδους μας αποκλειστικά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες και να σεβόμαστε και να ακολουθούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες της υγιεινής και της απολύμανσης.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

Η διάρκεια της κάθε σύντομης ταινίας δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) λεπτά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δημότες Κομοτηνής.

Στον διαγωνισμό θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαγωνιζόμενων:

Α΄ Κατηγορία: Συμμετέχοντες όσοι είναι ηλικίας μέχρι 15 χρόνων.

Β΄ Κατηγορία: Συμμετέχοντες όσοι είναι ηλικίας από 16 μέχρι 20 χρόνων.

Γ΄ Κατηγορία: Συμμετέχοντες όσοι είναι ηλικίας από 21 χρόνων και πάνω.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.

Η καλύτερη ταινία σε κάθε κατηγορία θα λάβει ως έπαθλο ένα δώρο.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα βραβευτούν από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της κρίσιμης περιόδου και κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθούν όλες οι ταινίες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής.

Οι διαγωνιζόμενες ταινίες, μαζί με τα στοιχεία των δημιουργών (Ονοματεπώνυμο, στοιχεία κηδεμόνων, αν πρόκειται για ανηλίκους, ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου) θα αποστέλλονται στο email: grtypoukomotinis@gmail.com

Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει ενεργά στην Εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού με ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.

Και θεωρεί πως μόνο αν συμπορευόμαστε αγαστά και δημιουργικά, Δημοτική Αρχή και πολίτες, θα τα καταφέρουμε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτήν την πανδημία.

Διάβασε το »

Κορονοϊός, νέες εξελίξεις: Αυτό είναι το νέο σποτ της καμπάνιας Μένουμε Σπίτι

Newsteam 0 Comments

Αυτό είναι το νέο σποτ στο πλαίσιο της καμπάνιας Μένουμε Σπίτιπου  ανέβασε στο Youtube, πρίν απο λίγες ώρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές! Το νέο μας βίντεο για όλους τους περήφανους Έλληνες που προσπαθούν με συνέπεια! Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε έχει ένα ρόλο για όλους μας.Ένα ρόλο που αν παίξουμε όπως πρέπει, με ευαισθησία, αλλά και με δύναμη, θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου.

 

 

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »

Άγιο Φως: Πως θα γίνει η διανομή στους κατοίκους του δήμου

Newsteam 0 Comments

Διανομή του Αγίου Φωτός στους δημότες Ελληνικού – Αργυρούπολης θα κάνει ο δήμος, καθώς οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, από τη στιγμή που θα παραληφθεί το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί στις εκκλησίες και τους Μητροπολίτες και στη συνέχεια αθόρυβα, ήσυχα, σιγά σιγά θα πάει κλιμάκιο του δήμου, μέσα από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα αυτοκίνητα που ούτως ή άλλως πάνε στα σπίτια του κόσμου, και θα αφήσει το Άγιο Φως σε όσους έχουν αφήσει φαναράκι έξω από τα σπίτια τους.

Αφού ανάψουν τα φαναράκι, θα περάσει περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας να ενημερώσει τους πολίτες για να κατέβουν να τα παραλάβουν.

Αυτό δεν θα γίνει σε μισή ώρα, εξήγησε, από τις 8 που υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε, θα έχουμε τελειώσει έως τις 12-1, το πολύ 2.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντάτος, έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους δημότες και η απόκριση ήταν ενθουσιώδης, ενώ ο δήμος το μόνο που τους ζήτησε είναι να προμηθευτούν το φαναράκι.

Ο λαός δοκιμάζεται, όλοι το περνάμε αυτό,πρέπει να έρθει η Ανάσταση και θα έρθει μέσα από την ελπίδα. Οι Έλληνες θα κάνουν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα στο σπίτι τους, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του δώσουμε το αναστάσιμο φως, που φέρνει την ελπίδα για την επόμενη ημέρα, κατέληξε, κάνουμε το χρέος μας

Διάβασε το »

Στα παιδιά που αγαπώ, παραμύθια εγώ θα πω

Newsteam 0 Comments

Ο Δήμος Ξάνθης από την Τρίτη 7 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι και κάθε ημέρα θα ταξιδεύει τα αγαπημένα του παιδιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της Ελληνικής Μυθολογίας με την Κάρμεν Ρουγγέρη, φροντίζοντας η συντροφιά των μικρών φίλων του να αποκτήσει ακόμη μία διάσταση θετικής ενέργειας, επικοινωνίας, αξιοποίησης του χρόνου, μένοντας στο σπίτι.

Το ταξίδι ξεκινά για όλους, με επίκεντρο βέβαια τους μικρούς φίλους του Δήμου Ξάνθης, στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της Ελληνικής Μυθολογίας με την Κάρμεν Ρουγγέρη, σε ένα πλαίσιο που συνδυάζει τόσο την ψυχαγωγία, όσο και την εκπαίδευση.

Μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε και είναι ευκαιρία να τα πούμε.

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει…  κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι

στο κανάλι: Youtube https://bit.ly/cityofxanthi-youtube

και στο Facebook https://www.facebook.com/cityofxanthigr

 

Διάβασε το »

Εκτοξεύτηκαν οι παραβάσεις για μετακινήσεις – 100 σε μια μόνο μέρα

Newsteam 0 Comments

Νέα αύξηση σημείωσαν οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, που έφτασαν σε 1.224, καθώς και οι συλλήψεις που ανήλθαν σε πέντε την Κυριακή 5 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 1.224 άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 456, στα Ιόνια Νησιά 117, στην Κρήτη 101, στη Δυτική Ελλάδα 101, στη Θεσσαλονίκη 84, στην Κεντρική Μακεδονία 64, στην Πελοπόννησο 61, στη Θεσσαλία 48, στην Ήπειρο 45, στο Νότιο Αιγαίο 45, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 40, στο Βόρειο Αιγαίο 31, στη Δυτική Μακεδονία 16 και στη Στερεά Ελλάδα 15.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 21.308 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις και συνελήφθησαν πέντε άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 359 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 353 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και χθες 6-4-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.509 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ως εξής :

Ανά Διεύθυνση Αστυνομίας :
• Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας : 681 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας : 386 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας : 222 παραβάσεις
• Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας : 220 παραβάσεις

Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Στις 5-4-2020 στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 101 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα για τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα στην Αχαΐα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Πηγή: pelop.gr

Διάβασε το »

Θεοδωρικάκος: Μαραθώνιος ο αγώνας ενάντια στον κορονοϊό – Πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις

Newsteam 0 Comments

Ο αγώνας ενάντια στον κορονοϊό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος και πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τέλεια καταιγίδα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα του κόμματος Μένουμε όρθιοι, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: Ο κ. Τσίπρας έχει μία ιστορία σε μαξιμαλιστικούς στόχους και πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμος οδηγός αυτήν τη στιγμή να επανέλθουμε σε πρόσθετα αιτήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να ικανοποιηθούν. Όλοι πρέπει να σκεφθούμε -και αυτό πρέπει να το σκεφθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι αυτή η υπόθεση είναι μαραθώνιος, δεν είναι δρόμος ταχύτητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, διέψευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για πρόωρες εκλογές, όπως κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας την τέλεια καταιγίδα, τεράστια προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενωμένοι και με συνεννόηση.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μεθαύριο, Πέμπτη 9 Απριλίου, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους δήμους, ενώ μίλησε και για τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει το υπουργείο για την αυτοδιοίκηση, για να αποτελέσουν έναν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και ανάπτυξης.

Για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι επανέλαβε ότι έχει την απόλυτη στήριξη της πολιτείας, επισημαίνοντας ότι χθες ζήτησε από τους δημάρχους της χώρας να επιταχύνουν τις διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων στο πρόγραμμα. Τα χρήματα, από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλονται κανονικά. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος σε αυτό το πρόγραμμα που να μην έχει πληρωθεί κανονικά αυτά τα οποία δικαιούται υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και θύμισε πως το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί με 1.200 εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί λόγω κορονοϊού.

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Ο Στέλιος Κρητικός και το τρελό χορευτικό στο σπίτι (βιντεο)

Newsteam 0 Comments

Ο γνωστός ηθοποιός και πρώην παίκτης του Survivor είναι και αυτός σε καραντίνα στο σπίτι με την οικογένειά του.

Τον τελευταίο καιρό ο Στέλιος Κρητικός με τους γιους του δημοσιεύει διάφορα χιουμοριστικά βίντεο, κάνοντας παρέα στους εγκλωβισμένους ακόλουθους.

Μάλιστα χθες ο ηθοποιός με την σύζυγο και τα τρία παιδιά του… το έριξαν στον χορό και το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικό.

Ο ίδιος σχολιάζει: Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε !!!

Δείτε το τρελό χορευτικό τους…

 

 

Κρητικός

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Ορέστης Τσάνγκ-Προσφέρει ένα διαμέρισμα σε γιατρούς και νοσηλευτές

Newsteam 0 Comments

Θέλω να προσφέρω, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας για έναν γιατρό ή νοσηλευτή που το έχει ανάγκη να μείνει εκτός της οικογένειας του, γιατί φοβάται να μην κολλήσει την οικογένεια του για όλη την διάρκεια του #covid19 στην χώρα μας. Ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μάχη για την δημόσια υγεία!! Παρακαλώ ας μου στείλετε προσωπικό μήνυμα και εγώ με την σειρά μου να μπορέσω να βοηθήσω κάποιον ή κάποια από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Ορέστης Τσάνγκ δείχνει την ευαισθησία του σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους. Μπράβο του

 

 

 

Θέλω να προσφέρω, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας για έναν γιατρό ή νοσηλευτή που το έχει ανάγκη να μείνει εκτός της οικογένειας του, γιατί φοβάται να μην κολλήσει την οικογένεια του για όλη την διάρκεια του #covid19 στην χώρα μας. Ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μάχη για την δημόσια υγεία!! Παρακαλώ ας μου στείλετε προσωπικό μήνυμα και εγώ με την σειρά μου να μπορέσω να βοηθήσω κάποιον ή κάποια από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό #thankyou #donation #fight #coronavirus #covid19 #greece #athens

Gepostet von Tsangk Orestis-Faidon am Freitag, 3. April 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Έλληνας ηθοποιός μένει σπίτι και… καθαρίζει τζάμια

Newsteam 0 Comments

Για τον Έλληνα ηθοποιό η καραντίνα λόγω κορονοϊού, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει δουλειές στο διαμέρισμα του.

Ο ίδιος μένει σπίτι και ποζάρει στο μπαλκόνι, με το πανί και γνωστό καθαριστικό για τα τζάμια, στα χέρια απολυμαίνοντας τα παράθυρα του.

Ο λόγος για τον Ρένο Ρώτα.

Νοικοκύρης ο εργένης… όχι αστεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Μαυροειδάκος: Αλλάζουν μέσω taxisnet τον τόπο κατοικίας για να πάνε Πάσχα στο χωριό

Newsteam 0 Comments

Κάθε δυνατό τρόπο σκαρφίζονται συμπολίτες μας για να φύγουν, εν μέσω κορονοϊού, Πάσχα στο χωριό.

Πατέντες για να ξεφύγουν από τα μέτρα για τον κορονοϊό

Πατέντες για να κάνουν οπωσδήποτε Πάσχα στο χωριό εμπνέονται ορισμένοι όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.
Λίγοι δεν υπακούν στα μέτρα για τον κορονοϊό.

Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς… Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό τόνισε.

Διάβασε το »

Προγράμματα κατάρτισης εξ αποστάσεως στο Κ.Ε.Κ.

Newsteam 0 Comments

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς με συντονισμένες ενέργειες της Προέδρου κ. Χρυσούλας Φιλίππου και του Διευθυντή του ΚΕΚ, κ. Παναγιώτη Μέλλιου, κάνοντας χρήση εμπειρίας πολλών ετών, συνεχίζει, εν μέσω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας, την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με μεθόδους τηλεκατάρτισης.

Ειδικότερα το περασμένο Σαββατοκύριακο (28 & 29 Μαρτίου) υλοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες εκπαιδευτικές συναντήσεις των δύο τμημάτων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση Σύγχρονης Τηλεκατάρτισης (λογισμικό Big Blue Button) στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 40 καταρτιζόμενοι.

Οι καταρτιζόμενοι χάρη στη σημαντική συμβολή της Συμβούλου Εκπαιδεύτριας (Κατερίνας Θεοδοσιάδου) αλλά και τον δικό τους ενθουσιασμό, συμμετείχαν σε μια βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία κάνοντας χρήση (από την ασφάλεια του σπιτιού τους) εργαλείων όπως πολλαπλά μικρόφωνα και βίντεο χρηστών, διαμοιρασμό οθόνης, whiteboard, chat, δωμάτια συνεργασίας κ.α. Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επανεκκίνηση δύο ακόμα τμημάτων στην ειδικότητα Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών η υλοποίηση των οποίων είχε ανασταλεί στις 11/3/2020.

Και στα προγράμματα αυτά, στα οποία συμμετέχουν 20 καταρτιζόμενοι, θα γίνει χρήση πλατφόρμας Σύγχρονης τηλεκατάρτισης σε συνδυασμό με πλατφόρμα Ασύγχρονης τηλεκατάρτισης (moodle) από την οποία οι καταρτιζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ομαλή συμμετοχή όλων των καταρτιζομένων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς ξεκίνησε να διαθέτει σε όσους από τους συμμετέχοντες το έχουν ανάγκη εκπαιδευτικό εξοπλισμό, όπως Η/Υ ακουστικά και μικρόφωνα.

Τέλος το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς έχει κάνει απαραίτητη προετοιμασία ώστε να παρέχει τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης και στο αναμενόμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης Επιστημόνων (Επιταγή κατάρτισης 600,00€), το οποίο καταρχήν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επίσημη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Διάβασε το »

Κορεντσίδης: Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί

Newsteam 0 Comments

Με ένα νέο μήνυμα ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για αύξηση των περιοριστικών μέτρων και αυστηρότητα των ελέγχων στο Δήμο Καστοριάς.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης επισημαίνει στο μήνυμά του ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη προστασία των συμπολιτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τις ώρες αυτές δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές όλων μας. Τηρήστε πιστά και εφαρμόστε τις οδηγίες. Προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας. Σώζουμε ζωές. Οι πολίτες του Δήμου Καστοριάς και ειδικά της Μεσοποταμίας δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί. #ΜένουμεΣπίτι για να βγούμε νικητές.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη προστασία των συμπολιτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τις ώρες αυτές δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές όλων μας. Τηρήστε πιστά και εφαρμόστε τις οδηγίες. Προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας. Σώζουμε ζωές. Οι πολίτες του Δήμος Καστοριάς και ειδικά της Μεσοποταμίας δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί. #ΜένουμεΣπίτι για να βγούμε νικητές.

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κορεντσίδης στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Φίλες και φίλοι

Απευθύνομαι για δεύτερη φορά προς όλους εσάς, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή μας και όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις. Πριν από λίγο, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κάποιες αποφάσεις για αύξηση των περιοριστικών μέτρων και αυστηρότητα των ελέγχων. Είναι αυτό ακριβώς που ζητούσαμε από τις 12 Μαρτίου. Εγγράφως και εγκαίρως. Γιατί βλέπαμε και προβλέπαμε την επιδείνωση της κατάστασης. Κατόπιν, ακολούθησε ο περιορισμός της κυκλοφορίας για όλη τη χώρα. Χωρίς όμως κάποια περαιτέρω μέτρα για την περιοχή μας.

Στο σημείο αυτό οφείλω να κάνω μία σημαντική διευκρίνηση. Και πρέπει να γίνει αντιληπτή και κατανοητή απ’ όλους. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι να εφαρμόζουμε στο ακέραιο της αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούμε πιστά τις επίσημες οδηγίες των αρμόδιων επιστημονικών φορέων, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου, έστω και με το προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας και ενημερώνοντας τους πολίτες και να είμαστε συνεχώς δίπλα τους.

Ο Δήμος Καστοριάς κι εγώ προσωπικά, αυτό κάναμε από την αρχή και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη προστασία των συμπολιτών μας και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε διαρκή και άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Βοηθούμε και υποστηρίζουμε το έργο τους με όποιες δυνατότητες έχουμε και όποια μέσα διαθέτουμε.

Χειριζόμαστε την δύσκολη κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτές τις στιγμές η συμμετοχή και η στάση του καθενός είναι σημαντική και καθοριστική. Κάνω νέα έκκληση στους δημότες και τους πολίτες της περιοχής. Ειδικά προς τους αγαπητούς συνδημότες της Μεσοποταμίας, όπου θα υπάρξει μια διαφορετική κατάσταση αλλά εξαιρετικά αναγκαία για τον περιορισμό της επικίνδυνης διασποράς. Χρειάζεται απλά λίγη υπομονή. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς θα είναι δίπλα σας σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση για την παροχή κάθε βοήθειας.

Τις ώρες αυτές δοκιμάζονται τα όριά μας, οι αντοχές όλων μας. Παράλληλα όμως, ανεβάζουμε στο κατακόρυφο τη δύναμη, την αποφασιστικότητα την υπομονή μας, την αισιοδοξία μας. Τηρήστε πιστά και εφαρμόστε τις οδηγίες και μείνετε μέσα. Προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας. Σώζουμε ζωές.

Με την προσπάθεια και τη συνεισφορά όλων θα τα καταφέρουμε Οι πολίτες της Καστοριάς και της Μεσοποταμίας δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί. Μένουμε σπίτι για να βγούμε νικητές.

 

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Μένουμε ΣΠΙΤΙ… νηστικοί

Newsteam 0 Comments

Με ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο… που προκαλεί γέλιο και παράλληλα… δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας… μια γυναίκα που όπως θα δείτε…το τρώει το φαϊ της δίνει συμβουλές για τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.

Δεν είναι ηθοποιός. Δεν είναι μαϊντανός. Είναι η Αγγελική Γκρασνέλη από την Αλεξανδρούπολη.

Είναι μια μεσίτρια με πολύ χιούμορ που με την βοήθεια μιας φίλης της κόπιαρε το σπότ του Σπύρου Παπαδόπουλου… για το απέδωσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.Μένουμε σπίτι νηστικοί… μας λέει…

 

Γιατί σε αυτές τις στιγμές το γέλιο είναι βάλσαμο.

Δείτε το:

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »