Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΡΟΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κώστας Λύρος: Ένα χρόνο μετά την Ανατροπή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Newsteam 0 Comments

Ένα χρόνο μετά την Ανατροπή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ενημερώνει: 

Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις οποίες αναδείχτηκε η νέα δημοτική αρχή του τόπου δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να σταθούμε σε εκείνα τα δρώμενα με μνήμη και κρίση.
Ομολογουμένως οι πρόσφατες εκλογές στο Δήμο μας δεν είναι ότι καλύτερο έχει να αναδείξει η πολιτική ζωή του τόπου μας. Το αντίθετο μάλιστα.Αποτελεί μια θλιβερή σελίδα στην πολιτική μας ιστορία.

Η νεοσύστατη δημοτική ομάδα μας, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που σήμερα έχει με την εντολή των πολιτών την ευθύνη της διοίκησης του δήμου,κλήθηκε να αντισταθεί και να παλέψει με την – επιεικώς- μαύρη προπαγάνδα,των αμετροεπών πολιτικών και προσωπικών επιθέσεων, του ασύστολου ψεύδους,των άνευ ορίων και εκτός νόμου λόγων και πράξεων.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στάθηκε απέναντι σε όλα αυτά με ήθος, με σθένος, με αξιοπρέπεια, με αξιοπιστία και με την καρτερική σοβαρότητα που αρμόζει στο ύφος που την χαρακτηρίζει και στις αξίες που την διαπερνούν. Ήταν μια εκλογική μάχη που έδωσε σύσσωμος ο συνδυασμός μας με απαράμιλλη δύναμη και πίστη στην ανάγκη για ανατροπή, κάθαρση και επανεκκίνηση στο Δήμο μας.

Ένα χρόνο μετά και εννιά μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε έναν απολογισμό.Είναι αυτός που μας κάνει υπερήφανους και ικανοποιημένους.
Υπερήφανους γιατί παρά τα δύσκολα, τις αντιξοότητες, τις παγίδες από τις υφιστάμενεςπαθογένειεςπαραμένουμε όρθιοι και αταλάντευτα πιστοί στις δεσμεύσεις μας για πολιτική καθαρότητα. Και μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια καθαρά με βλέμμα αληθινό και έντιμο.
Και ικανοποιημένους γιατί ήδη οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς υγιείς που πολύ σύντομα θα έχουν την δυνατότητα οι πολίτες μας να τους γευτούν. Και αυτό θα είναι για εμάς η μεγάλη μας χαρά και συνάμα η ανατροφοδό της δύναμη. Και φυσικά δεν λύσαμε τα συσσωρευμένα προβλήματα. Δρομολογήσαμε όμως με τον πιο σωστό και μελετημένο τρόπο τις λύσεις πολλών από αυτά. Και φυσικά δεν αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες όλων των ανθρώπων.Αποδείξαμε όμως με τον καλύτερο τρόπο ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτούς και μπορούν να πιστεύουν σε μας.Και είναι πολύ σημαντικό για την τοπική μας κοινωνία ναυφανθεί σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας μεταξύ των διοικούντων και των διοικουμένων.
Πάνω σε αυτή θα βαδίσουμε και θα χτίσουμε τον σύγχρονο Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Να επισημανθεί το γεγονός ότι στη εννιάμηνη θητεία μας αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα πολύ σοβαρά προβλήματα όπως την έκτακτη ανάγκη λόγω πλημμύρας τον Νοέμβριο που μας πέρασε, την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας,την πρωτοφανή αναστάτωσησε όλα τα επίπεδα από τον covid 19.
Όραμά μας είναι καταρχήν να επανέλθει η χρηστή διαχείριση. Να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα που θα αποφέρει σίγουρα καρπούς! Οι περίεργες αναθέσεις, οι στημένοι διαγωνισμοί, οι συναλλαγές κάθε είδους είναι πέρα από την δική μας κοσμοθεωρία. Ήρθαμε για να δώσουμε στο Δήμο, όχι για να πάρουμε…

Παλεύουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα με ελάχιστο προσωπικό και επιδιώκουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των διαμερισμάτων.
Βάζουμε τα θεμέλια για μεγάλα, οραματικά έργα.
Δημιουργούμε ενεργειακή κοινότητα, διεκδικούμε με επιχειρήματα και προετοιμασία κτίρια που είναι εμβληματικά για την πόλη μας.
Σχεδιάζουμε το Μεσολόγγι του 2026 όταν και θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την ανυπέρβλητη Έξοδο.
Κάνουμε κινήσεις για την στήριξη του πρωτογενή τομέα. Με αγροτική οδοποιία και στήριξη προϊόντων που είναι το brandnameτου τόπου μας όπως η ελιά και τα εσπεριδοειδή.
Στοχεύουμε στην προσέλκυση τουρισμού χαράσσοντας την επικοινωνιακή εκστρατεία και το brandingτου τόπου μας.
Διεκδικούμε έργα υποδομών για το Δήμο μας, όπως ύδρευση σε Μεσολόγγι και Οινιάδες.

Αγαπητοί συνδημότες,

Ένα χρόνο πριν δώσατε εντολή για Ανατροπή. Για σπάσιμο των αποστημάτων. Υλοποιούμε την εντολή σας απαράβατα και με σεβασμό προς το δημοτικό χρήμα και προς όλους σας.Στη δική μας αντίληψη διοίκησης δεν υπάρχουν καπετανάτα, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, παραγοντισμοί. Αλλά σκληρή δουλειά, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια.
Σκοπός μας είναι όταν τελειώσει η θητεία μας να σας κοιτάζουμε στα μάτια. Να έχουμε βάλει πολλά λιθαράκια και να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες.
Η βοήθειά σας είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Μαζί θα προσπαθούμε καθημερινά για ένα καλύτερο δήμο. Το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, οι Οινιάδες σίγουρα δικαιούνται και πρέπει να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν το πιστεύουμε μόνο, αλλά αρχίσαμε να το κάνουμε πράξη…

Με Αξιοπρέπεια, Αξιοπιστία, Ανιδιοτέλεια!

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Συνάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

Newsteam 0 Comments

Με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή συναντήθηκε στο Γραφείο του ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούν και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, όπως είναι το πρώην στρατόπεδο Χρήστος Καψάλης όπου σήμερα στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ, αλλά και η επαναφορά σε πλήρη λειτουργία του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

Ο Κώστας Λύρος παραδίδοντας το σχετικό υπόμνημα προς τον Υφ/γό το οποίο συνοδευόταν από πλήρη αποτύπωση του κτηρίου και των χώρων του (χάρτες), ζήτησε την παραχώρηση του συνόλου του πρώην στρατοπέδου προς το δήμο, προκειμένου ν’ αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σε ένα δυναμικό χώρο που θα εξυπηρετήσει πολλαπλές δραστηριότητες, αναπτυξιακού περιεχομένου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση αναφορικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνόδευσε τον Υφυπουργό στο πρώην στρατόπεδο.

Το πρώην στρατόπεδο (Χρήστος Καψάλης) είναι ένας ιδιαίτερα γνώριμος και λειτουργικός τόπος για τους συμπολίτες μας. Με την συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο.

Να κάνουμε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ακόμη εμβληματικό σημείο για την πόλη και το Δήμο μας. Με τον κ. Υφυπουργό είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Ελπίζω στην θετική ανταπόκριση του Υπουργείου σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος.

Πηγή: patrastimes.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Μητρώο Εθελοντών συντάσσει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Newsteam 0 Comments

Με την συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με σκοπό την ενημέρωση για την σύνταξη Μητρώου Εθελοντών του Δήμου, μια θεσμική πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που κατοχυρώνονται μέσα από την σχετική νομοθεσία.

Η αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση του σχεδίου σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και εγκυρότητάς του, έγινε από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Αρετή Γκόρου. Από τα κυριότερα σημεία αναφοράς είναι η δημιουργία πλατφόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία με την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί στην διάθεση των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι πρόεδροι των αιρετών οργάνων που συμμετείχαν, εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Μιλώντας για την σημασία της εφαρμογής του προγράμματος, ο Κώστας Λύρος επεσήμανε προς τους συμμετέχοντες πως ο Εθελοντισμός και οι δράσεις του αποτελούν την έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη όλων προς τον τόπο τους. Με πλήρη νομιμότητα, σεβασμό και διαφάνεια, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιήσει σωστά και συντονισμένα τους ίδιους τους πολίτες, κατά το θετικό πρότυπο άλλων Δήμων που σε αυτό τον τομέα έχουν ήδη προχωρήσει περισσότερο.
Το πλέγμα του Εθελοντισμού περιλαμβάνει και τις τρεις ενότητες Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιαδών, στις οποίες θα υπάρξουν συντονιστικά σημεία.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σημείωσε παράλληλα πως κάθε εθελοντική δράση δεν αντικαθιστά και δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της πολιτείας. Δρα επικουρικά προς τα πολιτικά και υπηρεσιακά όργανα, στηρίζοντας τις παρεμβάσεις τους.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής, τόνισε ο Κώστας Λύρος, …είναι η δημιουργική ενεργοποίησημιας οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, σε συνθήκες ρεαλισμού και απόλυτης ασφάλειας για τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεση κάθε πολίτη και αιρετού εκπροσώπου, να μιλήσουμε, να συντονιστούμε, να δράσουμε από κοινού. Και να μην ξεχνάμε πως η καρδιά του εθελοντισμού είναι το φιλότιμο όλων μας κατέληξε.

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο δήμο

Newsteam 0 Comments

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, έγινε αποδεκτό το αίτημα που υπέβαλλε ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, προκειμένου να παραταθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε κηρυχθεί ο Δήμος μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 3η Οκτωβρίου 2019.

Η παράταση της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως την 3η Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: patrastimes.gr

Διάβασε το »