Κυριάκος Πιερρακάκης - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Πιερρακάκης: Ασφαλέστατη η αυθεντικοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση

Newsteam 0 Comments

Με Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, Κ. Πιερρακάκη, παρέχεται η υπηρεσία αυθεντικοποίησης Υπαλλήλων Φορέων Δημόσιας Διοίκησης για επτά πληροφοριακά συστήματα Φορέων του Δημοσίου.  Ικανοποιείται έτσι η ανάγκη διασφάλισης σωστής χρήσης των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών των Φορέων του Δημοσίου Τομέα, οι οποίοι μέσω της αυθεντικοποίησης βεβαιώνονται για την ταυτότητα του χρήστη που εισέρχεται στο σύστημά τους. Αναλυτικότερα, διατίθεται η υπηρεσία αυθεντικοποίησης Υπαλλήλων Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (oAuth2.0.PA) στα κάτωθι πληροφοριακά συστήματα: 1)στο πληροφοριακό σύστημα Θυρίδα e-KEΠ του Υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 2)στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 3)στο πληροφοριακό σύστημα της πλατφόρμας επισκέψεων ΚΕΠ του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 4)στο πληροφοριακό σύστημα του κέντρου εξυπηρέτησης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 5)στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ, 6)στο πληροφοριακό σύστημα στην ενιαία υπηρεσία υποστήριξης πολιτώνsupport.services.gov.gr του e-ΕΦΚΑ, 7)στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Διαχείριση ατομικών αιτημάτων ασφαλισμένων» του ΕΟΠΥΥ. Η υπηρεσία διατίθεται για την είσοδο των Υπαλλήλων τους στις ψηφιακές εφαρμογές κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί το Νοέμβριο του 2020 για τη «Διαδικασία αυθεντικοποίησης Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες». Η διάθεση διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Διάβασε το »

Mετακινήσεις SMS:Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση δήλωσε ο Κ. Πιερρακάκης

Newsteam 0 Comments

«Είμαστε είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε ερώτηση για το θέμα των μετακινήσεων με τη χρήση SMS για τις μετακινήσεις. Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η εστίαση, για την οποία δε θα χρειάζονται sms, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν (τα sms) παρελθόν. Ωστόσο, όπως είπε, το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους μέσα στις επόμενες μέρες. Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης έθεσε προϋπόθεση για την κατάργηση των SMS. Το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις, έκρινε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ωστόσο, όπως είπε, τα SMS θα μπορούσαν να καταργηθούν τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε επίσης «dealine» λέγοντας πως στόχος είναι όταν ανοίξει ο τουρισμός να μην υπάρχει το SMS αλλά και αυτό εξαρτάται από τους εμβολιασμούς.

Διάβασε το »

Πιερρακάκης για self test: Εθελοντική και όχι υποχρεωτική η δήλωση των αποτελεσμάτων

Newsteam 0 Comments

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε πως οι πολίτες που θα πραγματοποιούν self test θα δηλώνουν μόνο αν εκείνοι θέλουν εάν είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι τα μισά ραντεβού για τον εμβολιασμό έχουν κλειστεί μέσα από τα φαρμακεία κι όχι ηλεκτρονικά, είτε μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. «Τα φαρμακεία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, καθώς «ξεκινήσαμε με τις μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν λιγότερες ψηφιακές δεξιότητες σε σχέση με τους νεότερους». Ο κ. Πιερρακάκης, δήλωσε πως μετά τη διενέργεια του τεστ, ο πολίτης θα πρέπει να μπει σε μια πλατφόρμα να δηλώσει εάν είναι θετικός, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πρόσθετο τεστ σε δημόσια δομή. «Υποχρέωση δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα, εθελοντική είναι η λειτουργία του. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση αν κάποιος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μάλιστα, σημείωσε ότι στις αρχές Απριλίου θα αρχίσουν να χορηγούνται τα self test. Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τον έναν χρόνο λειτουργίας του gov.gr όπου οι πολίτες εξυπηρετούνται ψηφιακά και μπορούν να λαμβάνουν έγγραφα και πιστοποιητικά που θέλουν από δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ανακοίνωσε και την υποβολή αιτήματος και την εύκολη διάθεση αντιγράφου του ποινικού μητρώου εντός ολίγων ωρών ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr. «Στόχος του υπουργείου είναι κάθε μέρα και μια μικρή αλλαγή» κατέληξε.

Διάβασε το »

Self test: Σε ειδική πλατφόρμα η καταγραφή των κρουσμάτων

Newsteam 0 Comments

Τα κρούσματα κορονοϊού που θα προκύπτουν από τα self test θα δηλώνονται πλέον σε ειδική πλατφόρμα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη «Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ για τους πολίτες που έκαναν το τεστ. Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δε θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης Ευπαθείς ομάδες  Για την την πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς, ο ίδιος δήλωσε ότι για τις ευπαθείς ομάδες, η οποία άνοιξε την περασμένη Παρασκευή, ήταν η πιο περίπλοκη διαδικασία, γιατί για να αναζητήσει το υπουργείο τους πολίτες με σοβαρά χρόνια νοσήματα, έπρεπε με βάση το σύστημα της συνταγογράφησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κατηγοριοποιήσεις νοσημάτων και σε συγκεκριμένα φάρμακα που συνταγογραφούνται. «Κάθε νόσημα έχει έναν κωδικό. Οι κωδικοί αυτοί είναι περίπου 72.000. Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμού προτεραιοποίησε περίπου 150 κωδικούς. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει για 250.000 συμπολίτες μας, πολλοί από αυτούς μπαίνουν και εγγράφονται, πολλοί έχουν λάβει μήνυμα από την άυλη συνταγογράφηση και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι επόμενες κατηγορίες θα είναι με βάση την ηλικία οι 70-74 και οι 65-69 ετών», επισήμανε. Στόχος οι πολίτες να έχουν κάνει μια δόση εμβολίου  Πρόσθεσε δε…

Διάβασε το »

Κορονοϊός, καινούριες εξελίξεις: Από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι χρειάζεστε για την έκδοσή του

Newsteam 0 Comments

Διαθέσιμο είναι από σήμερα Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Το πιστοποιητικό βεβαίως μπορούν να το λάβουν οι πολίτες που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου.     Η βεβαίωση εμβολιασμού χορηγείται μέσω της πλατφόρμας gov.gr τόνισε ο υπουργός. Το πιστοποιητικό εκδίδεται μετά και την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.   Έως τώρα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες λόγω νοσήματος.         Για την έκδοση του πιστοποιητικού θα χρειαστείτε: τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (απαιτείται ταυτοποίηση στοιχείων μέσω Taxisnet) τον ΑΜΚΑ σας   Το πιστοποιητικό που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα και μπορείτε: είτε να το αποστείλετε ηλεκτρονικά είτε να το εκτυπώσετε και να το καταθέσετε σε δημόσια υπηρεσία Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »