Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ρωσία προκαλεί κυβέρνηση: Συμφωνεί με Πάιατ ότι χώρα μας κλειδί ανάσχεσης Ρωσίας;

Newsteam 0 Comments

Η Μόσχα για πρώτη φορά δια μέσου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ρωτάει ευθέως την ελληνική κυβέρνηση αν είναι υπέρ η εναντίον της Ρωσίας.

Το θέμα ανέκυψε μετά από δηλώσεις του Τζέφρι Πάιατ στην Real News στις οποίες δήλωσε πως η Ελλάδα αποτελεί έναν σύμμαχο-κλειδί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής… επιρροής.

Συγκεκριμένα η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο twitter:  Είναι απορίας άξιο το σχόλιο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην εφημερίδα Real News ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σύμμαχο-κλειδί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της ρωσικής … επιρροής. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε εάν συμφωνεί η ίδια η Ελλάδα με την ως άνω ψευδή ανάλυση του χαρακτήρα των ρωσοελληνικών σχέσεων.

Το ανησυχητικό είναι πως το ερώτημα τίθεται από τη Μόσχα σε μία στιγμή που βράζει η τουρκική απειλή.

Η Αθήνα δεν έχει περιθώρια ελιγμών αφού από τη μία έχει ανάγκη τις ΗΠΑ για να μαζέψουν την Τουρκία από την άλλη δεν θα ήθελε η Ρωσία να μετατοπιστεί από την ουδέτερη μέχρι στιγμής στάση της, προς την Τουρκία, καθώς τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ρωσία κρατάει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια της τα κλειδιά της Λιβύης, άρα και την παγίωση ή όχι του τουρκολιβυκού μνημονίου, καθώς είναι εκείνη που αποσόβησε την επέλαση των Τούρκων με την προμήθεια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ, σύγχρονων αεροπλάνων και όπλων, ενώ στηρίζει οικονομικά την κυβέρνηση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Γι’αυτό και στην κυβέρνηση τηρούν σιγή ιχθύος.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το Oruc-Reis μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα εξευτελίζει κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο

Newsteam 0 Comments

Τα παχιά, ανέξοδα και μεγάλα λόγια της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εξαφανίστηκαν και πάγωσαν εδώ και πολλές ώρες με το Oruc Reis να κινείται επιδεικτικά, μετά την κυπριακή, στην ελληνική ΑΟΖ να έχει ποντίσει περιφρονητικά προς τη χώρα μας καλώδια και να διεξάγει ακώλυτα σεισμικές έρευνες.

Μόνο πικρά ειρωνικά σχόλια προκαλούν οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας της χώρας μας, οι οποίες ισχυρίζονται ότι το ερευνητικό σκάφος δυσκολεύεται στις έρευνες του λόγω του θορύβου που προκαλούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται κοντά του.

Την προηγούμενη φορά ήταν πάλι το Oruc Reis που το παρέσυραν οι ισχυροί αέρηδες και το κατηύθυναν στην ελληνική ΑΟΖ.

Τώρα, για να μην υπάρχει αμφιβολία, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν που βγήκε με δηλώσεις του να κάνει σόου για τη επέλαση του Oruc Reis επί των θαλασσίων ζωνών της χώρας μας.

Το γλεντάει, επίσης, με τουιτ του, αργά το βράδυ, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αναρτώντας φωτογραφίες που δείχνουν τον κινηματογραφικό σχηματισμό που περιλαμβάνει το Oruc Reis περικυκλωμένο από πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού. Στο δεύτερο τουιτ το τουρκικό υπουργείο αναφέρει: οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητας τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας.

Είναι απορίας άξιον πότε θα βαρεθούν οι ελληνικές φρεγάτες να εκπέμπουν μήνυμα κάθε 15 λεπτά προς το Oruc Reis και να το καλούν να αποχωρήσει από την ελληνική ΑΟΖ.

Κάποτε, άλλωστε, θα φύγει. Μέχρι τις 23 Αυγούστου που λήγει η τουρκική Navtex έχει αρκετό χρόνο μπροστά του.

Άραγε που πήγαν οι λεονταρισμοί της κυβερνητικής ηγεσίας; Που πήγαν οι κορόνες αποφασιστικότητας και εκτέλεσης του καθήκοντος του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας, των λαλίστατων άλλων υπουργών και της στρατιωτικής ηγεσίας; Δεν θέλω να γίνω πιο δηκτικός!

Ένα θα πω ότι όσο περνάνε οι ώρες και με  την Ελλάδα σε ρόλο παρατηρητή και συνοδού του Oruc Reis, τόσο περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο εξευτιλίζονται και δυστυχώς μαζί τους διασύρουν και την χώρα.

Κ.Μ

 

Υ.Γ: Θαυμάστε, επίσης, τους όπως πάντα αφοσιωμένους συμμάχους της χώρας μας. Τα καταφέρνουν μια χαρά στις ανέξοδες εκκλήσεις τους προς την Τουρκία και προκαλούν τον θαυμασμό για την ευγένεια με την οποία τις απευθύνουν. Σίγουρα, για άλλη μια φορά, αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να προωθήσει τις άνομες και επεκτατικές επιδιώξεις της.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ελληνο-αιγυπτιακή Συμφωνία: Οδηγεί σε συρρίκνωση την χώρα μας και Κύπρο σε καταστροφή

Newsteam 0 Comments

Η Συμφωνία Ελλάδας/Αιγύπτου ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών, όπως δηλώνει και ο επίσημος τίτλος του εγγράφου, δεν συνιστά συμφωνημένη, πλήρη οριοθέτηση της  ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών. Αποτελεί απλώς ένα έγγραφο ΠΡΟΘΕΣΗΣ των δύο πλευρών για να οριοθετήσουν μελλοντικά την μεταξύ τους ΑΟΖ, σιγουρεύοντας  μόνον τη μερική θαλάσσια οριοθετική γραμμή μεταξύ των Μερών...

Ως εκ τούτου, εμφανής πλέον στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ήταν να οριοθετήσει πλήρως την ΑΟΖ και να κλείσει την εκκρεμότητα με την Αίγυπτο, αλλά να σιγουρέψει το ..μέτωπο με την Τουρκία, παραχωρώντας στην Άγκυρα μέσω της συμφωνίας με την Αίγυπτο- την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ από τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικά. Σημειώνεται ακόμα ότι οι συντεταγμένες που αναφέρονται στο ελληνο/αιγυπτιακό έγγραφο δεν ακουμπούν καν τον 28ο μεσημβρινό, αλλα …φρενάρουν στον 27ο μεσημβρινό, ( 027-59-02.00Ε και 027-30-42.47 Ε είναι οι συντεταγμένες), αφήνοντας έτσι και..ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας  μέχρι το 28ο μεσημβρινό, που ορίζει η Τουρκία για την ΥΦ/ΑΟΖ της και ανατολικά.

Έτσι, σύμφωνα με την Πρόθεση Συμφωνίας ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ της ΑΟΖ, η Ελλάδα

 • Αποδίδει στην Τουρκία όλη την ΥΦ/ΑΟΖ στην Αν Μεσόγειο ανατολικά του 28ου μεσημβρινού
 • Καταργεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου και των ανατολικών ακτών της Ρόδου
 • Παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία διότι, αφήνοντας ελεύθερο τον χώρο από τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικά, υποχρεώνεται η Λευκωσία να διαπραγματευθεί μόνη της με την Τουρκία την μεταξύ τους ΑΟΖ, η οποία θα κατασπαραχθεί από την Άγκυρα
 • Αποδίδει στην Κρήτη ΑΟΖ μόνον 80νμ έναντι των 200νμ της πλήρους ΑΟΖ, ήτοι η Κρήτη έχει ΑΟΖ μόνον 40%. Αυτό ισοδυναμεί με παραχώρηση κυριαρχίας επί της ΑΟΖ 120νμ στην Τουρκία.
 • * Αποδίδει στην Κάρπαθο ΑΟΖ μόνον 40νμ έναντι των 200νμ της πλήρους ΑΟΖ ήτοι η Κάρπαθος έχει ΑΟΖ μόνον 20% .( σσ Υπενθυμίζεται ότι το militaire είχε κατάγραψει επακριβώς τις απαιτήσεις της Αιγύπτου για την ΑΟΖ των ελληνικών νησιών στο άρθρο της)

Αναλυτικότερα

Η απόσταση των ανατολικών ακτών της Κρήτης μέχρι τον 28ο μεσημβρινό, που είναι πλασματικά το ανατολικό άκρο της ελληνο/αιγυπτιακής ΑΟΖ, είναι μόνον 80νμ, ενώ η πλήρης ΑΟΖ της Κρήτης είναι 200νμ. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχεται ως ΑΟΖ της Κρήτης μόνον κάτι λιγότερο από το 40%, (τα 80νμ της συμφωνηθείσας ελληνικής ΑΟΖ αποτελούν το 40% της πλήρους ΑΟΖ των 200νμ σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.)

 • Οι ανατολικές ακτές της Καρπάθου απέχουν από τον 28ο μεσημβρινό μόνον 40νμ ενώ η πλήρης ΑΟΖ της Καρπάθου είναι 200νμ όπως ορίζει το Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχθηκε στην Κάρπαθο ΑΟΖ κάτι λιγότερο από το 20%
 • ΟΙ ανατολικές ακτές της Ρόδου και ολόκληρο το Καστελόριζο έχουν ΑΟΖ  0% διότι ο 28ος μεσημβρινός-πλασματικό ανατολικό όριο της Συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας/Αιγύπτου- περνά 15 νμ ανατολικά πάνω από τη Ρόδο, επομένως το σύμπλεγμα των νήσων Καστελόριζου έχουν ΑΟΖ  Ο%.

Τα στοιχεία αυτά, με βάση τις επίσημες συντεταγμένες της διμερούς Συμφωνίας, τεκμαίρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση απεμπόλησε χωρίς την έγκριση των Ελλήνων πολιτών τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επι της ΑΟΖ ,υπέρ της  Τουρκίας και τούτο διότι η τουρκική δηλωμένη ΑΟΖ στον ΟΗΕ  είναι ο 28ος μεσημβρινός  και ανατολικά.

Με την εκκωφαντική ελληνική παραχώρηση στην Τουρκία της ΥΦ/ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, η Αθήνα υποχρεώνει πλέον την Κύπρο να οριοθετήσει μόνη της την ΥΦ/ΑΟΖ με την Τουρκία. Δηλαδή να κατασπαραχθεί η Κύπρος από τον Ερντογάν και η δίκαιη λύση το Κυπριακού να μπει σε φέρετρο.

Για την ακρίβεια , η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ήδη ενημερώσει εμμέσως τη Λευκωσία  για την εξέλιξη αυτή μέσω του Αλ Διακόπουλου, Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού ,  οποίος διαχώρισε πλήρως τις τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία , όπως είπε, είναι άλλο ανεξάρτητο κράτος και δεν αντιμετωπίζει τουρκικές προκλήσεις για πρώτη φορά…

 • Το επίσημο έγγραφο της Συμφωνίας Ελλάδας/ Αιγύπτου ΔΕΝ είναι επίσημη Συμφωνία Οριοθέτησης της μεταξύ τους ΑΟΖ, αλλα διμερής συμφωνία ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ της ΑΟΖ .

Αυτό τεκμαίρεται από το κείμενο της Συμφωνίας που αναφέρεται μόνον σε μερική θαλάσσια οριοθετική γραμμή μεταξύ των δύο Μερών , και όχι στο σύνολο της οριοθετημένης ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που απαιτεί κατάθεση πλήρων συντεταγμένων.

Όμως το Δίκαιο της Θάλασσας δεν προβλέπει τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ και ως εκ τούτο ο ΟΗΕ είναι πολύ πιθανόν να μην καταχωρήσει στον πίνακα οριοθετήσεων των ΑΟΖ την επιμέρους ημιτελή συμφωνία Ελλάδας –Αιγύπτου, αλλά να την λάβει απλώς υπόψη του ως ΝΟΙ ( NOTICE of Intention),  δηλαδή ως ενημέρωση της πρόθεσης Ελλάδας Αιγύπτου για να οριοθετήσουν την μεταξύ τους ΑΟΖ.

Σε μια τέτοια περίπτωση  η τμηματική οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι δυνατόν να αποδειχθεί ένα πελώριο φιάσκο- ενδεχομένως και με την αποδοχή του Ερντογάν– ο οποίος όμως έχει κατοχυρώσει με ελληνική άδεια την τουρκική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Με αμφίβολο αντάλλαγμα, να δώσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον πολύτιμο χρόνο που έχει ανάγκη  για να μην αντιμετωπίσει τώρα τις επώδυνες λύσεις που απεργάζεται η Άγκυρα.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Τι δεν καταλαβαίνετε έχουμε κυβέρνηση σημιτικού ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Newsteam 0 Comments

Οι περισσότεροι στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και των αναλυτών αλλά και στον χώρο της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον με τις πρώτες αντιδράσεις τους, προτού ξυπνήσουν αργοπορημένα, μίλαγαν για ανούσιο ανασχηματισμό.

Όπως πρώτη επισήμανε η Iskra, όλοι αυτοί κάνουν πελώριο λάθος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε βέβαια, ένα ευρύ κλασσικό ανασχηματισμό αυτό, όμως, καθόλου δεν σημαίνει ότι ήταν και ανούσιος. Κάθε άλλο. Από τη σκοπιά του ήταν πολύ σημαντικός.

Καταρχάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψαλίδισε μέχρι αφαιρέσεως τις αρμοδιότητες υπουργών όπως ο Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας οι οποίοι δεν ανήκουν,  στο στενό  πολιτικό περιβάλλον του, αρμοδιότητες τις οποίες παρέδωσε σε υφυπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και γραμματείς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων υπερφαλαγγίζουν τους υπουργούς, αφού τα καθήκοντά τους ελέγχονται απευθείας από τον πρωθυπουργό στον οποίον και λογοδοτούν.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έγιναν δέκτες μιας ταπεινωτικής μεταχείρισης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο εξ’ αυτών να βλέπει την απώλεια των σημαντικότερων ευθυνών του ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης να υποχρεώνεται να υπογράψει την μεταβίβαση των πιο σημαντικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου του, των επενδύσεων και των ΣΔΙΤ, στον μέχρι σήμερα υφυπουργό του.

Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα, ο πλέον κερδισμένος του ανασχηματισμού αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, έμπιστος της οικογενείας Μητσοτάκη, βιτριολικά μνημονιακός και υπερνεοφιλελεύθερος, ο οποίος αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με αρμοδιότητα τα δημόσια οικονομικά  και τον σχεδιασμό και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε, στη βάση των κατεδαφιστικών απορρυθμίσεων της Επιτροπής Πισσαρίδη. Στην ουσία ο Θεόδωρος Σκυλακάκης γίνεται το δεύτερο πρόσωπο στη κυβέρνηση και ο ταμίας του Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να παίρνει προσωπικά  στα χέρια του την διαπλεκόμενη διανομή και κατανομή των κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων.

Και μια ακόμα ασήμαντη λεπτομέρεια, την οποία επισημαίνει σε σημερινό άρθρο του ο έμπειρος Μανώλης Κοττάκης:

Οι κ. Τσακλόγλου (υφυπουργός Ασφάλισης), Παπαθανάσης (αναπληρωτής Επενδύσεων), Θεμιστοκλέους (γραμματέας Υγείας), Κοντογεώργης (γενικός γραμματέας Συντονισμού), Κυριακού (γενικός γραματέας Βιομηχανίας, τέως Διευθυντής ΣΕΒ), Χρυσουλάκης ( γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας) είναι όλοι ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Λουκά Παπαδήμου, του  Κώστα Σκανδαλίδη, του Γιάννη Στουρνάρα, του Άκη Σκέρτσου και άλλων. Αν μάλιστα έχει κανείς την υπομονή να διαβάσει τη στελέχωση όλων των επιτροπών (2021, Πισσαρίδη) και όλων των δημόσιων θέσεων, θα διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι η Ελλάς κυβερνάται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ με σκιώδη πρωθυπουργό τον ακμαιότατο κ. Σημίτη.

Σακελλαρόπουλου, Αλιβιζάτος, Στουρνάρας, Πελαγίδης, Ροζάκης, Ντόκος και δεν ξέρω πόσοι άλλοι από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ , ελέγχουν σήμερα το κράτος. Ακόμα και ο έμπειρος Παύλος Αποστολίδης, που τίθεται επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διάλογο με την Τουρκία, ήταν διοικητής της ΕΥΠ του κ. Σημίτη.

Μόνο δύο παρατηρήσεις:

Σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους στην κυβέρνηση και στις κορυφές του κράτους, πρέπει να προσθέσουμε και τους κρυπτοΣημιτικούς Κεντροαριατερούς Γεραπετρίτη, Πιερρακάκη, Χρυσοχοϊδη κ.λ.π ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το σημιτικό ΠΑΣΟΚ είχε την τιμητική του και στη προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε όλες τις κυβερνήσεις από το 2004 και μετά.

Να γιατί λέμε ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο πολιτικός πυρήνας όσων τις συναπαρτίζουν και ο πολιτικός προσανατολισμός τους, παραμένει ο ίδιος και όλο πιο καταστροφικός οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά για την χώρα, μέχρι τελικής πτώσεως.

Εκτός και εάν κάποτε ξυπνήσουμε με άλλα μυαλά!

Ν.Ζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ανασχηματισμός: Στα χέρια ενός φανατικού μνημονιακού-νεοφιλελεύθερου-αντικοινωνικού ιερατείου οι πόροι από Ε.Ε

Newsteam 0 Comments

Κάνουν λάθος όσοι περιγράφουν τον ανασχηματισμό στον οποίον προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως ανούσιο. Ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο ενός ανασχηματισμού δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το  εύρος των προσώπων που αλλάζουν και των αλλαγών στον αριθμό του κυβερνητικού σχήματος.

Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα έχει πολύ ουσιαστικό χαρακτήρα και αναδεικνύει σε κεντρικό αναβαθμισμένο πρόσωπο της κυβέρνησης τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, του οποίου ο ρόλος είναι πολύ μεγαλύτερος  από την αυτή καθεαυτή υπουργική του ιδιότητα.

Στην πραγματικότητα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναλαμβάνοντας ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υποσκελίζει τον ρεαλιστή Χρήστο Σταϊκούρα και αναλαμβάνει ό ίδιος με μια ομάδα φανατικών υπερμνημονιακών και ακραίων νεοφιλελεύθερων, με βαθύ αντικοινωνικό στίγμα και με γνώμονα τις απαράδεκτες προτάσεις Πισσαρίδη,  την διαχείριση των πόρων της Ε.Ε και στην ουσία την οικονομική πολιτική της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ήταν πάντα πιστός ακόλουθος της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ το 2010 διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη γιατί υποστήριζε μανιωδώς την υπερψήφιση του πρώτου καταστροφικού μνημονίου, που εξήγγγειλε από το Καστελόριζο ο ΓΑΠ.

Όπως βλέπουμε, όσοι κατέστρεψαν περισσότερο την χώρα, επιβραβεύονται και αναρριχώνται όλο και πιο ψηλά, ως άνθρωποι εμπιστοσύνης, για να συνεχιστεί ταχύτερα η πορεία υποτέλειας και καταστροφής του τόπου.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό

Τα πρόσωπα που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, είναι τα εξής:

– Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναβαθμίζεται από υφυπουργός σε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική.

– Ο Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίζεται από υφυπουργός Ανάπτυξης σε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επίσης ανακοίνωσε την είσοδο τριών νέων προσώπων στην κυβέρνηση. Πρόκειται για τους:

 • Παναγιώτη Τσακλόγου, μέλος της επιτροπής Πισσσαρίδη, που ορίζεται υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.
 • Ζωή Ράπτη, βουλευτή, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας για θέματα ψυγική υγείας και
 • Νικόλαο Ταγαρά, βουλευτή, που αναλαμβάνει υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Προστασίας του περιβάλλοντος.

Απομακρύνθηκε ο Κωνσταντίνος Λούλης απ’ τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτή δίχως να διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο.

Η ορκομωσία των νέων μελών της κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο, Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

Νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς

Σημειώνεται ότι τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες οι παρακάτω Γενικοί (ΓΓ) και Ειδικοί (ΕΓ) Γραμματείς: 

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ιωάννης Κυριακού
ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Νίκη Δανδόλου
ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γεώργιος Ζερβός

Υπουργείο Εξωτερικών

ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ιωάννης Χρυσουλάκης

Υπουργείο Υγείας

ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Τουρισμού

ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Βίκυ Λοίζου

Προεδρία της κυβέρνησης

ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Αθανάσιος Κοντογεώργης

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: Τα αναδρομικά μια εξαπάτηση χωρίς αιδώ

Newsteam 0 Comments

Όταν  εκδόθηκε η πρόσφατη απόφαση  της Ολομέλειας του ΣΤΕ  (  1439-1443/2020), η οποία  νομιμοποίησε  τις περικοπές  των Κουτρουμάνη –Βρούτση( ν.4051/2012  και   4093/2012) και επέστρεφε   αναδρομικά μόνο  11 μηνών,    πάλι κρατούσαμε μικρό καλάθι, παρόλο που διάφοροι  Υπουργοί διατυμπάνιζαν στα κανάλια  ότι η κυβέρνηση  θα σεβόταν  τις δικαστικές  αποφάσεις. Είχαμε  πικρή πείρα, γιατί στο παρελθόν  όλες οι κυβερνήσεις  επικαλούνταν  τις δημοσιονομικές δυσχέρειες και  δεν  εφάρμοζαν  αποφάσεις   που ξέφευγαν  από τα καθιερωμένα  και ήταν   ευνοϊκές για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ή  χρησιμοποιούσαν νομικά τερτίπια  που ίδιες είχαν  ψηφίσει, μέχρι να ανατραπούν  οι αποφάσεις αυτές  με νεότερες.

Οι συνεχείς  διαβεβαιώσεις  των υπουργών της κυβέρνησης  Μητσοτάκη  ότι θα σεβαστούν   τις δικαστικές αποφάσεις είχαν  δημιουργήσει ψευδαισθήσεις  ότι  η κυβέρνηση μπορούσε τουλάχιστον  να ικανοποιήσει   ένα ελάχιστο   από τα κλεμμένα   των μνημονίων, αφού  απαλλάχθηκε   από τις αναδρομικές διεκδικήσεις  80 μηνών, μετά την απόφαση  του ΣΤΕ  ότι η σφαγή των συντάξεων με το ν. Κατρούγκαλου  ήταν συνταγματική.  Το  κόστος των αναδρομικών  11 μηνών,  συγκριτικά με αυτά  που μας  είχαν κατακλέψει ήταν πολύ μικρό.

Αποδείχθηκε  ότι  η κοροϊδία   δεν έχει όρια.  Όχι  μόνο  δεν επιστρέφουν  όλα τα αναδρομικά των 11 μηνών, αλλά ούτε καν  τήρησαν  τις τηλεοπτικές υποσχέσεις  τους ότι  θα  χορηγήσουν τα ψίχουλα που δίνουν  σε όλους ανεξαιρέτως  τους συνταξιούχους. Η απόφαση  της κυβέρνησης  είναι  προσβολή πρώτα- πρώτα για τους   χαμηλοσυνταξιούχους: Οι συνταξιούχοι  του ΟΓΑ των   360€,  του ΙΚΑ  των   300 και 400, των οποίων κόπηκε το   ΕΚΑΣ,  οι συνταξιούχοι που  είχαν  σύνταξη  κάτω από 1000 ευρώ,   δεν παίρνουν τίποτα.  Δηλ.   η κυβέρνηση  εξαιρεί περίπου 1.000.000  συνταξιούχους από τα ψίχουλα που δίνει. Γιατί   οι περικοπές των επικουρικών  και των δώρων   11 μηνών    δεν συμπεριλαμβάνονται στα αναδρομικά που επιστρέφει η κυβέρνηση.   Και οι χαμηλοσυνταξιούχοι   περίμεναν   αναδρομικά μόνο  από τα  δώρα και την επικουρική σύνταξη.  Και, όταν η εκτελεστική εξουσία με θράσος  νομοθετεί  ότι αποσβέννυνται   από δω και πέρα  με την καταβολή των εν λόγω ποσών  οι αξιώσεις των υπόλοιπων συνταξιούχων  για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα κατά το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 έως τη δημοσίευση του Ν. Κατρούγκαλου (13.5.2016),  τι νόημα έχει να συζητάμε για τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Σημειωτέον  από τα  4 δις. €  που ήταν τα αναδρομικά  11 μηνών, αυτά  που επιστρέφει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ, ανέρχονται σε 900 εκατ.€.

Για μια ακόμη  φορά θα γίνουμε  ενοχλητικοί,  αν για πολλοστή φορά τονίσουμε ότι  οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων  δεν κρίνονται  στις δικαστικές αίθουσες  και στα δικηγορικά γραφεία, αλλά στους δρόμους. Οι αποφάσεις  των δικαστηρίων  είναι παίγνιο   στα χέρια των κυβερνήσεων και  χρησιμοποιούνται, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Η απόφαση   του ΣΤΕ  του Ιουνίου του 2015  που δικαίωσε όλους τους συνταξιούχους, πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων  από την  τότε  κυβέρνηση  Σύριζα και δεν ειπώθηκε  τίποτα στη Βουλή από τους διαπρύσιους κήρυκες του σεβασμού των αποφάσεων των δικαστηρίων, κατά τη συζήτηση  της  σχετικής  τροπολογίας.

Το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  αισθάνεται  την υποχρέωση να καλέσει      όλους τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα αυτιά τους  στις    σειρήνες για νέες  προσφυγές που ετοιμάζουν   τα μεγαλο-δικηγορικά γραφεία. Στο   παιγνίδι  αυτό  είναι  και οι όψιμοι  συνδικαλιστές  που τηλεοπτικά  καλλιεργούσαν  ελπίδες  ότι ο ν. Κατρούγκαλου  θα κριθεί  αντισυνταγματικός  από το ΣΤΕ, ο νόμος δηλ. που θωράκισε θεσμικά όλες τις περικοπές των μνημονίων  και  επισημοποίησε  την πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ  στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.  Η  καλλιέργεια   φρούδων   ελπίδων  ότι  τα δικαστήρια  θα ανατρέψουν  τις μνημονιακές πολιτικές   όλων των κυβερνήσεων  δεν είναι  ευθύνη  μόνο των δικηγορικών γραφείων , αλλά  πρωτίστως ευθύνη της εκάστοτε  κυβέρνησης που υποκριτικά διατυμπανίζει  ότι θα …σεβαστεί  τις δικαστικές  αποφάσεις. Πιστεύουμε ότι   ψέματα τελείωσαν. Αρκετά χρόνια κράτησε το παραμύθι.

Συνάδελφοι    συνταξιούχοι,  ο δρόμος  δεν έχει μόνο τη δική του ιστορία, έχει και τη δική μας. Με τις συχνές πορείες  μας   αναγκάσαμε την κυβέρνηση  Σύριζα να  μην περικόψει  την προσωπική διαφορά.   Με  νέες  πορείες θα αναγκάσουμε  την κυβέρνηση  Μητσοτάκη να σταθεί με προσοχή  έξω από το Πρωθυπουργικό γραφείο, μπροστά στους απόμαχους της δουλειάς, όχι όμως και  των αγώνων.  Και  γρήγορα  θα καταλάβει  ότι δεν μπορεί να μας  εμπαίζει.

                                           Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                                     Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας
                              Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ρεκόρ οικογενειοκρατίας και προσλήψεων γαλάζιωνμετακλητών. Ετήσιο κόστος δεκάδες εκατομμύρια

Newsteam 0 Comments
Καταστρατηγείται κατάφωρα το ΑΣΕΠ και το Σύνταγμα προς δόξαν ενός πρωτοφανούς σε έκταση κομματικού κράτους

Οι διαχρονικές πελατειακές σχέσεις αλλά και η διάλυση και αποσύνθεση του κράτους και η μάταιη απόπειρα αποτελεσματικής διεύθυνσής του από μετακλητούς, φίλους και κολλητούς της κυβέρνησης, η οποία, πάντα, εξελίσσεται σε καρικατούρα και γάγγραινα, αποτελούν μια από τις πιο θεμελιώδεις αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας.

Αυτά είναι τα φριχτά έργα των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τα οποία, δυστυχώς, συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναδεικνύει η Εφημερίδα των Συντακτών, έχει υπάρξει, μέχρι τώρα, ένα όργιο παρασυνταγματικών τοποθετήσεων φίλων της κυβέρνησης και συγγενών του πρωθυπουργού και υπουργών του όχι μόνο σε απλές θέσεις του Δημοσίου αλλά και σε επιτελικές στελεχικές λειτουργίες.

Μετά τα υπουργικά γραφεία και την Προεδρία της κυβέρνησης, τώρα η βεντάλια ανοίγει σε δήμους και σε πλήθος άλλων φορέων του Δημοσίου.

Με βάση τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι συνιστάμενες θέσεις μόνο στους Δήμους, μπορεί να υπερβαίνουν τις 2000! Το όργιο του βολέματος, το οποίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον Απρίλιο του 2020 έφτανε τα 2774 άτομα, που αποτελεί ρεκόρ, εκτοξεύει τον σχετικό προϋπολογισμό για τις αμοιβές του στα ύψη.

Το ετήσιο ύψος τους υπολογίζεται στα 61 εκ. ευρώ, δηλαδή 244 εκ. την τετραετία, χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι που θα φτάσει αφού η λογική των πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης, μοιάζει να είναι ακόμα στην αρχή.

Οικογενειοκρατία με αιχμή το πρόσωπο του Πρωθυπουργού

Το κράτος όχι απλώς έχει μπουκώσει από γαλάζια παιδιά αλλά σε αυτό έχουν βρει απάγκιο και συγγενείς του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού.

Η εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank είναι ξαδέλφη του πρωθυπουργού.

Αντιπρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο είναι η αδερφή της πεθεράς του πρωθυπουργού.

Αντιπρόεδρος στη σχολή Ορχηστρικής Τέχνης διορίστηκε ο αδερφός της πεθεράς του κυρίου πρωθυπουργού.

Στη θέση, επίσης της ειδικής συμβούλου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, διορίστηκε η πρώην σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του Πρωθυπουργού.

Β.Ζ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Αναδρομικά συνταξιούχων: ο εμπαιγμός και η καταλήστευση συνεχίζονται

Newsteam 0 Comments

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους συνταξιούχους και συνεχίζει απτόητη την κλοπή του μεγαλύτερου μέρους των λεηλατημένων από τις μνημονιακές πολιτικές εισοδημάτων τους.

Με την (ν)τροπολογία της για τα αναδρομικά ένδεκα μηνών, που δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση την 1439/2020  απόφαση του ΣτΕ, τους περικόπτει αυθαίρετα και κατά παράβαση αυτής της απόφασης, τα ποσά που δικαιούνται, ως επιστροφή της μνημονιακής ληστείας των επικουρικών συντάξεων και δώρων τους. Ουσιαστικά με αυτή τη ρύθμιση αποκλείει από τα αναδρομικά τους μισούς και πλέον συνταξιούχους, και μάλιστα όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους με άθροισμα μικτών μηνιαίων συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ, που οι περικοπές τους έγιναν με μειώσεις όχι στις κύριες συντάξεις, αλλά στις επικουρικές τους και με την κατάργηση των δώρων τους.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι αυτή η απόφαση του ΣτΕ αποκαθιστά ένα πολύ μικρό μέρος (3,9 δις ευρώ), του συνόλου των μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις, που είχαν φτάσει τα 60 δις ευρώ, και μόνο για 11 μήνες, ακυρώνοντας ουσιαστικά προηγούμενη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, τον Ιούνη του 2015, που θεωρούσε άκυρες όλες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων που έγιναν τη διετία 2010 – 2012. Η κυβέρνηση, όμως, κι από αυτά τα λίγα βρήκε να κόψει το 60%, δίνοντας μόνο 1,4 δις ευρώ, δηλαδή καθαρά 900 εκατομμύρια ευρώ.

Έβαλαν, βέβαια, και ως τυρί στη φάκα ότι τα αναδρομικά των έντεκα μηνών (10/6/2015 έως 12/5/2016) για τις περικομμένες κύριες συντάξεις θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους που τις υπέστησαν, ανεξάρτητα από το εάν έκαναν αγωγή στα δικαστήρια ή όχι. Πανηγυρίζουν, μάλιστα γι’ αυτό, λες και δεν ήταν αυτονόητη υποχρέωσή τους να καταβάλλουν με πολιτική απόφαση τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, όχι μονό γι  αυτές, αλλά για όλες τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων.

Επειδή, όμως, το μόνο τυρί που δίνεται δωρεάν είναι αυτό στη φάκα, η κυβερνητική (ν)τροπολογία θέτει ως όρο ότι, όσοι/ες πάρουν αυτά τα αναδρομικά, παραιτούνται από τις δικαστικές ή άλλες αξιώσεις τους για τα οφειλόμενα σε αυτούς με βάση την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ υπόλοιπα αναδρομικά λόγω περικοπών των επικουρικών συντάξεων και κατάργησης των δώρων τους

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει υποκριτικά την κυβέρνηση της ΝΔ γι’ αυτή την κλοπή σε βάρος των συνταξιούχων, όταν η ίδια την είχε νομιμοποιήσει με τον αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου) και μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο (νόμος 4336/2015).

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει αυτή την (ν)τροπολογία και να εφαρμόσει πλήρως την 1439/2020 απόφαση του ΣτΕ καταβάλλοντας στο σύνολο των δικαιούχων, χωρίς εξαιρέσεις, το σύνολο των αναδρομικών του 11μηνου. Και για λόγους δικαιοσύνης και για να μην μπουν οι συνταξιούχοι σε επιπρόσθετα έξοδα για νέες δικαστικές προσφυγές.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνταξιούχοι οδηγούνται πλέον σε νέες δικαστικές περιπέτειες, δαπάνες και ταλαιπωρίες, που, όπως έδειξαν 8 χρόνια δικαστικών διενέξεων για επιστροφή των λεηλατημένων συντάξεών τους, δεν έχουν και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι συνταξιούχοι και οι συλλογικοί φορείς τους δεν πρέπει να αποδεχτούν και να θεωρήσουν τετελεσμένη τη λεηλασία των συντάξεών τους απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν το μόνο δρόμο που μπορεί να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα, τον μαζικό ενωμένο αγώνα τους, για την επιστροφή όλων των ποσών που τους αφαιρέθηκαν και τους κλάπηκαν με τους μνημονιακούς νόμους.

 

*Δημήτρης Στρατούλης, π. Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Καταργείται κάθε προστασία Α’κατοικίας-Ακολουθεί τσουνάμι πλειστηριασμών-Αμφίβολη προστασίαστους πληγέντες από κορονοϊό

Newsteam 0 Comments

Για πρώτη φορά καταργούνται από το τέλος Αυγούστου και τα τελευταία εναπομέιναντα ίχνη προστασίας της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια.

Από 1η Σεπτεμβρίου και πέρα ακολουθούν χωρίς το παραμικρό εμπόδιο μαζικοί πλειστηριασμοί και εξώσεις δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων κόκκινων δανειοληπτών, που λόγω φτωχοποίησης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες δόσεις των δανείων τους.

Τα μόνα μέτρα που προβλέπει η κυβέρνηση για τη στήριξη δανειοληπτών που έχουν δάνεια με υποθήκη την κύρια κατοικία τους, θα αφορούν μόνο όσους δανειολήπτες έχουν με διάφορους τρόπους αποδεδειγμένα πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό και αυτά τα μέτρα θα έχουν να κάνουν με επιδότηση για 9 μήνες και υπό προϋποθέσεις, των δόσεων των δανείων τους (βλέπε παρακάτω).

Η επιδότηση αυτή, πέραν των όποιων προβλημάτων αυτή εμφανίζει για αυτούς που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, αφήνει , σίγουρα, ακάλυπτους και ανυπεράσπιστους όλους, σχεδόν, εκείνους τους δανειολήπτες, των οποίων  τα δάνεια έχουν ήδη καταγγελθεί και οδηγούνται σε πλειστηριασμό, αφού τίθεται ως προϋπόθεση  για την επιδότηση των δόσεων των δανείων τους, το υπόλοιπο της οφειλής τους, μαζί με τους τόκους και τις άλλες χρεώσεις, να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ, πράγμα, σχεδόν, αδύνατο.

Έτσι, στην καλυτέρα των περιπτώσεων, το πρόγραμμα-γέφυρα το πολύ να καλύψει έως 200.000 δανειολήπτες και μόνο για 9 μήνες, γιατί πέραν του εννιαμήνου θα διακοπεί οποιαδήποτε επιδότηση και οι δανειολήπτες θα πρέπει να καταβάλλουν, πλήρως, οι ίδιοι τις δόσεις των δανείων τους, πράγμα, μάλλον, αδύνατο.

Άρα και για αυτούς η αναβολή πλειστηριασμού έχει μικρό ορίζοντα λήξης και αυτός είναι μόνο το εννιάμηνο.

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα-γέφυρα μπορεί να αγοράζει χρόνο, να δημιουργεί επικοινωνιακές εντυπώσεις και να δίνει μικρή αναβολή εκτέλεσης σε μερίδες δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορονοϊό αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει το ξεσπίτωμα εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, κάτι το οποίο αποτελεί την πιο μακάβρια, απάνθρωπη και αντικοινωνική επιχείρηση, από όλες όσες έχουν διεξαχθεί στη ιστορία αυτής της χώρας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξωραΐζουν την πραγματικότητα, κάνουν το άσπρο μαύρο και παίζουν το φριχτό ληστρικό παιχνίδι των τραπεζών.

N.Z

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Αλαλούμ! Αυξάνουν πληρότητα στα πλοία, ενώ την απέρριπταν πριν τρεις ημέρες

Newsteam 0 Comments
Σοβαρά ερωτήματα για την κυβερνητική απόφαση, ενώ τα κρούσματα έχουν αλματώδη άνοδο
 Στο 85% η πληρότητα από 65%
Την Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού είχε δηλώσει ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν επέτρεπε αυτή την ενέργεια

Ως κωμικοτραγικές μπορούν να ερμηνευθούν οι τελευταίες κυβερνητικές κινήσεις, καθώς η προσήλωση στο όλο και μεγαλύτερο άνοιγμα του τουρισμού δημιουργεί σημαντικά ερωτήματα, στη σκιά, πάντα, της επέλασης της πανδημίας.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Πολιτισμού, Υποδομών και Ναυτιλίας, με το οποίο ανακοινώνεται η αύξηση της πληρότητας στα πλοία, η οποία τίθεται σε εφαρμογή άμεσα. Το ΦΕΚ, το οποίο δεν υπογράφει ο υπουργός Τουρισμού, προβλέπει αύξηση του πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία στο 80% από το 60% και στο 85% από 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Ο Θεοχάρης μιλούσε για όχι από τους λοιμωξιολόγους

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι το γεγονός ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες, στις 30 Ιουλίου, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωνε μέσω του ΑΝΤ1 ότι το όριο στα πλοία δεν πρόκειται να αυξηθεί, καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι αρκετά αυστηρή σε αυτό το θέμα.

Πριν από 10 ημέρες η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αύξηση της πληρότητας των πλοίων. Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή. Επειδή σιγά σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά, έχουμε καταλήξει να έχουμε μαύρη αγορά για τα εισιτήρια, παίρνουν τηλέφωνα δεν βρίσκω εισιτήριο για το αυτοκίνητό μου. Έχουν φτάσει στα όρια τους οι εταιρείες. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Η επιτροπή και εμείς ακολουθούμε αυτό που λέει η επιτροπή είναι αυστηρή. Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεοτέρας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Ως δια μαγείας, όμως, την επόμενη ημέρα, καθώς το ΦΕΚ φέρει ημερομηνία 31 Ιουλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε σημαντική αύξηση στην πληρότητα των πλοίων και, μάλιστα, την ώρα που παρατηρείται αλματώδης άνοδος των κρουσμάτων, ενώ έχουν ανακοινωθεί έκτακτα περιοριστικά μέτρα πανελλαδικής εμβέλειας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις είναι, φυσικά, αρκετά: Οι αυστηρές, κατά τον κ. Θεοχάρη, συστάσεις της επιτροπής έχουν γίνει κατανοητές από την κυβέρνηση ή πήγαν… μεγάλο περίπατο; Ο υπουργός Τουρισμού είναι ενήμερος και σύμφωνος με μια απόφαση για την οποία είχε προαναγγείλει τα αντίθετα; Άλλαξε, μήπως, δραματικά κάτι μέσα σε ένα 24ωρο και η επιτροπή λοιμωξιολόγων μαλάκωσε;

Οι σημερινές ανακοινώσεις

Ανάμεσα σε άλλα το ΦΕΚ για την αύξηση στην πληρότητα των πλοίων περιλαμβάνει τα ακόλουθα

 • Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.
   
 • Διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.
   
 • Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.
   
 • Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
   
 • Με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
   
 • Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.
   
 • Ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία. Στην περίπτωση που θα διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Το ΦΕΚ για την αύξηση πληρότητας.

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Συντάξεις–Αναδρομικά: Έκλεψαν το 77% ακόμα και από τα κλεμμένα!

Newsteam 0 Comments

Οι κυβερνήσεις κόβουν, η Δικαιοσύνη ράβει

Οι κυβερνήσεις κόβουν και η Δικαιοσύνη ράβει. Αυτό είναι για μια ακόμα φορά το συμπέρασμα της ταξικής πολιτικής που εκδηλώνεται με την τακτική της επαναλαμβανόμενης ληστείας των συνταξιούχων.

Και δίπλα στην ληστεία έρχεται και η κοροιδία. Ετσι αυτοί που λήστεψαν τις συντάξεις, με τους άλλους που τις ξαναλήστεψαν κι έφτιαξαν νόμο για να κάνουν συνταγματικά νόμιμες και τις ληστείες των προηγούμενων και τις δικές τους, τώρα τσακώνονται για το μέγεθος της νέας ληστείας όσον αφορά την (μη) επιστροφή ενός ελάχιστου των κλεμμένων που μαζί έκλεψαν! Αυτό λέγεται νεοδικομματισμός. Και έλκει την καταγωγή του από την παλιά καλή πολιτική ξεδιαντροπιά και την επίσης παλιά και ακόμα καλύτερη πολιτική ξετσιπωσιά.

Τι συνέβη, λοιπόν, με τα αναδρομικά των συντάξεων; Ιδού:

Το Μνημόνιο Τσίπρα (ν. 4336/2015) και ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016, άρθρο 14 παρ. 2) νομιμοποίησαν τις περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των Δώρων που επιβλήθηκαν με τους νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση 4051/2012 & 4093/2012.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό της χώρας, ανατρέποντας τη δική του προηγούμενη αμετάκλητη απόφαση (2287/2015) που είχε δικαιώσει τους συνταξιούχους, αποφάνθηκε αμετάκλητα ότι οι μνημονιακοί νόμοι 4051/2012 και 4093/2012 που σφαγίασαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και κατήργησαν τα Δώρα, είναι ισχύουσες, νόμιμες και μόνιμες μετά τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)

Έτσι η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’αριθ. 1439-1443/2020 αποφάσεις του στερεί από τους Έλληνες συνταξιούχους αναδρομικά ογδόντα (80) μηνών, νομιμοποιώντας για δημοσιονομικούς λόγους την σφαγή των συντάξεων και των Δώρων με τους νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση το 2012 (ν.4051/2012 και 4093/2012).

Στην ουσία, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού, που δίκασε την πιλοτική δίκη (αγωγή και παρεμβάσεις) στις 10-1-2020 μετά από αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, ακυρώνει την προηγούμενη δική της απόφαση με αριθμό 2287/2015 (με την οποία είχαν δικαιωθεί οι συνταξιούχοι), επιδικάζοντας αναδρομικά ΜΟΝΟ για έντεκα (11) μήνες και όχι για ενενήντα (90) μήνες, όπως ζητούσαν.

Επίσης, το ΣτΕ αναγνωρίζει ότι πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά έντεκα (11) μηνών σε όσους έχουν καταθέσει αγωγές ενώπιον των Δικαστηρίων ανάλογα με τον χρόνο παραγραφής τής αξίωσης εκάστου συνταξιούχου.

Έτσι, ουσιαστικά, το Ανώτατο Ακυρωτικό, κυρίως με την υπ’αριθ. 1439/2020 απόφασή του μεταξύ των συναφών 1440, 1441, 1442 και 1443/2020 αποφάσεων, στερεί από 2.500.000 συνταξιούχους και από τον καθένα ξεχωριστά αναδρομικά ογδόντα (80) ολόκληρων μηνών!

Ειδικότερα, από τη μελέτη του πλήρους επίσημου κειμένου της υπ’αριθ. 1439/2020, προκύπτει ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ :

 1. Ακυρώνει την προηγούμενη δική του απόφαση 2287/2015, που είχε δικαιώσει τους συνταξιούχους αμετακλήτως!
 2. Κάνει δεκτή τη δεύτερη χρονικά αίτηση του κ.Ι.Βρούτση, ενώ είχε απορρίψει δική του επίσης αίτηση το 2015!
 3. Επιδικάζει αναδρομικά ΜΟΝΟ 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) αντί για 90 μήνες (Ιανουάριος 2013-Ιούνιος 2020), όπως διεκδικούσαν οι συνταξιούχοι (δηλαδή τους κουρεύει αναδρομικά 80 μηνών)!
 4. Αναγνωρίζει ότι δικαιούνται αναδρομικά 11 μηνών ΜΟΝΟΝ όσοι έχουν καταθέσει αγωγές μέσα στα όρια της παραγραφής που ισχύουν για κάθε συνταξιούχο (σκέψη 3)
 5. Επιδικάζει αναδρομικά τριάμισι (3,5) ετών (1/1/2013-12/5/2016) ΜΟΝΟΝ σε όσους συνταξιούχους είχαν καταθέσει αγωγές μέχρι 10-6-2015, ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθ. 2287/2015 απόφασης ΟλΣτΕ (σκέψεις 15, 20)
 6. Αποφαίνεται ότι τα μνημονιακά κόμματα που ψήφισαν το γ’ Μνημόνιο (ν.4336/2015) νομιμοποίησαν και κατέστησαν συνταγματικές τις περικοπές και την κατάργηση των Δώρων του 2012, από 13-5-2016 και μετά!
 7. Αποφαίνεται ότι τελικά με το άρθρο 14 παρ. 2 του ν. 4387/2016 νομιμοποιήθηκαν οι περικοπές του 2012 (σκέψη 18), βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στη διεκδίκηση των αναδρομικών από τους συνταξιούχους!
 8. Κρίνει ισχυρές, νόμιμες και ισχύουσες τις περικοπές των ν. 4051/2012 και 4093/2012 (νόμοι Κουτρουμάνη-Βρούτση), με τους οποίους έγιναν μεγάλες μειώσεις σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και καταργήθηκαν τα Δώρα των συνταξιούχων!
 9. Κρίνει συνταγματικό και ισχύοντα τον επανυπολογισμό όλων των παλαιών συντάξεων, ήτοι αυτών προ της 13-5-2016 (σκέψη 17)
 10. Κρίνει νόμιμη την κατάργηση σε βάθος πενταετίας της προσωπικής διαφοράς (σκέψη 18), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και τον νόμο Βρούτση (ν. 4093/2012)
 11. Αποφαίνεται υπέρ της συγκράτησης των συνταξιοδοτικών δαπανών μέχρι το 2060 νομιμοποιώντας τη ρήτρα ΔΝΤ
 12. Αποφαίνεται ότι οι συνταξιοδοτικές δαπάνες πρέπει να συνδέονται, σε διαρκή βάση, με το εθνικό χρέος και την οικονομία, σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ’αριθ. 668/2012 απόφασης ΟλΣτΕ (Πρόεδρος Παναγιώτης Πικραμένος), η οποία είχε απαραδέκτως νομιμοποιήσει όλες τις περικοπές του α’ Μνημονίου
 13. Αποφαίνεται ότι το διατακτικό της απόφασής του περιλαμβάνει κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τα τρία Δώρα-Επιδόματα (σκέψη 13)
 14. Επιχειρηματολογεί υπερβαλλόντως και αποτρεπτικά για τους συνταξιούχους, για μη προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σκέψη 17)
 15. Επιχειρηματολογεί ανεπαρκώς για ποιον λόγο απέρριψε το αίτημα των εκπροσώπων των συνταξιούχων για υποβολή προδικαστικού ερωτήματος προς το ΔΕΕ (σκέψη 17)

Και μετά από όλα αυτά έρχεται η κυβέρνηση αφενός με το εξουσιαστικό λεπίδι να κουρέψει κατά 77% ακόμα και τα αναδρομικά και με τους παπαγάλους της να… πανηγυρίζει στα ΜΜΕ για την…γαλαντομία της! 

Με τις κυβερνητικές αποφάσεις, λοιπόν, αποκλείονται από τα αναδρομικά οι μισοί και πλέον συνταξιούχοι, αφού οι επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα-Επιδόματα εξαιρούνται από τα επιστραφέντα αναδρομικά, κατά παράβαση της 1439/2020 απόφασης του ΣτΕ.

Το αποτέλεσμα είναι οι μεν μισοί συνταξιούχοι αποκλείονται, οι δε λοιποί και στερούνται αναδρομικά 80 ολόκληρων μηνών αλλά και τις επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα-Επιδόματα.

Ιδού πως γίνεται αυτό:

Τσεκούρι της τάξης του 77% επιβάλλει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, ακόμα και στα ήδη περιορισμένα αναδρομικά 11 μηνών που τους επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις τους.

Συγκεκριμένα, με απαράδεκτη τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε χτες στη Βουλή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους συνταξιούχους μόνο 900 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 3,9 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην απόφαση του ΣτΕ!

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ, με την περιβόητη πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά που προκάλεσε η κυβέρνηση, αξιοποιώντας ως πιστοποιητικό νομιμοποίησης των περικοπών στις συντάξεις τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016), απέρριψε οποιαδήποτε διεκδίκηση αναδρομικών από το νόμο – λαιμητόμο και μετά, ενώ αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016. Δηλαδή, από όλες τις περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ από το 2011 μέχρι σήμερα, τα αναδρομικά περιορίστηκαν στο χρονικό διάστημα από την έκδοση των προηγούμενων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ τον Ιούνη του 2015 (αποφάσεις 2287 – 2288 περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών του 2012) και μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάη του 2016.

Το ποσό των αναδρομικών για αυτό το 11μηνο είναι 3,9 δισ. ευρώ.

Η τροπολογία της κυβέρνησης, ωστόσο, αντί να επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους έστω αυτά τα 3,9 δισ. ευρώ, ορίζει ότι θα αποδοθούν μόνο τα 900 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στις κύριες συντάξεις αυτού του διαστήματος.

Στη συνέχεια μάλιστα ορίζει με το έτσι θέλω ότι με την καταβολή αυτού του ποσού, οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεωνεπιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα για το εν λόγω 11μηνο… αποσβέννυνται, δηλαδή διαγράφονται!

Δηλαδή, διαγράφονται χωρίς να αποδοθούν τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις, τα επιδόματα άδειας και τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Προκλητική επιχειρηματολογία για να στηριχθεί η απαράδεκτη τροπολογία

Το παραπάνω άγριο τσεκούρι επιχείρησε να παρουσιάσει ως… μεγάλη γενναιοδωρία η κυβέρνηση, διαφημίζοντας την… εφάπαξ καταβολή πριν το τέλος του έτους, αφού πρώτα κούρεψε το 77% του σχετικού ποσού!

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, κυβερνητικά σημειώματα και το ίδιο το κείμενο της τροπολογίας, επιχειρείται η απαράδεκτη τροπολογία να στηριχθεί με προκλητική επιχειρηματολογία, ότι τάχα δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια και ότι αν επέστρεφαν στους συνταξιούχους έστω αυτό το κλάσμα από τις περικοπές… θα έπρεπε να τα κόψουν από τους εργαζόμενους, αφού βέβαια το μεγάλο κεφάλαιο είναι πάντα στο απυρόβλητο!

Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων αυτού του είδους, ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία διαφημίζει τα πακέτα δεκάδων δισεκατομμυρίων που διασφαλίζει για τη στήριξη του κεφαλαίου, νομοθετεί νέες φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις και ενώ δρομολογεί νέα αντιασφαλιστική επίθεση για να ληστέψει υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων τα αποθεματικά για τις επικουρικές συντάξεις.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η αλήθεια είναι ότι οι συνταξιούχοι μας δεν χτυπήθηκαν όσο άλλες κατηγορίες από την πανδημία. Να πουν κι ευχαριστώ δηλαδή οι συνταξιούχοι, που συνέχισαν να παίρνουν τις πετσοκομμένες συντάξεις τους!

Με τις ίδιες προκλητικές ατάκες που συνοδεύουν και κάθε επίθεση στο Ασφαλιστικό, εξάλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι το να αποδοθούν κανονικά τα αναδρομικά θα ήταν άδικο για τους ανέργους, θα ήταν άδικο για τους εργαζόμενους, ο κόπος των οποίων χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα. Θα ήταν άδικο για τις επόμενες γενιές.

Με άθλιες προσπάθειες κάλπικης διαίρεσης των εργαζομένων και του λαού, επιχειρεί να κουκουλώσει το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι ζητάνε πίσω τα χρήματα που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις, όπως κλέβουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό, για να χρηματοδοτήσουν τους κεφαλαιοκράτες!

Εξίσου προκλητικά συνέδεσε τη νέα κλοπή σε βάρος των συνταξιούχων… με τη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων!

Ανέφερε συγκεκριμένα: Άδικο, λοιπόν (σ.σ. η απόδοση των κλεμμένων στους συνταξιούχους) και για το σύνολο της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με ενότητα, ομοψυχία και με επιτυχία, τολμώ να πω, τόσες αλλεπάλληλες προκλήσεις, από τα γεγονότα στον Έβρο και την πανδημία μέχρι τη διεθνή οικονομική αναταραχή και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας. Γιατί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλουμε να το κρατάμε ψηλά, οφείλουμε όμως και να το χρηματοδοτούμε.

Αυτό που χρηματοδοτούν βέβαια όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που ξεζουμίζουν όλο το λαό, είναι οι ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί, οι αποστολές και οι συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο των λυκοσυμμαχιών ΝΑΤΟ – ΕΕ, η προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή…

Σημειώνεται, τέλος, ότι από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μόνο το 1,4 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά, ωστόσο στην τροπολογία που κατατέθηκε τελικά και την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που την συνοδεύει, επισημαίνεται ότι η δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό είναι μόλις 900 εκατομμύρια

*Πηγή: imerodromos.gr

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Αναδρομικά συνταξιούχων: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα προσφύγουν για δικαίωση

Newsteam 0 Comments

Αναδρομικά συνταξιούχων: Νέες προσφυγές κατά της κυβέρνησης ζητώντας τα αναδρομικά για επικουρικές και εφάπαξ ετοιμάζουν χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κάτι που είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης σημειώνοντας ότι σύντομα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ασχοληθεί με τα νομικά ζητήματα που παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου και δεν απαντήθηκαν στην πρόσφατη Ολομέλεια του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει ψίχουλα ως αναδρομικά στους συνταξιούχους αναφέρει όταν οι μνημονιακές περικοπές υπερβαίνουν τα 80 δισ. ευρώ, είναι τουλάχιστον ντροπή να διαφημίζει η κυβέρνηση ως… επιτυχία την καταβολή 900 εκατ. ευρώ μεικτά (648 εκατ. ευρώ καθαρά, αν αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου και η εισφορά υγείας), από τα αναδρομικά που οφείλει. Ακόμα χειρότερα, όταν η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους συνταξιούχους για ένα ποσό της τάξης των 3,9 δισ. ευρώ! Στην ουσία όμως, με την εξαίρεση των δώρων και των επικουρικών, τα 2/3 εξ αυτών των συνταξιούχων δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν με την (ν)τροπολογία, διαψεύδει ο πρωθυπουργός και τον εαυτό του, που ενώ δήλωσε στη Βουλή ότι θα αποδοθεί ένα ποσό της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, η τροπολογία το κατεβάζει στα 900 εκατ. ευρώ. Ακόμα χειρότερα, αναφέρεται μόνο στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, αποκλείοντας επιπρόσθετα τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Είναι προφανές αναφέρει το ΕΝΔΙΣΥ ότι η κυβέρνηση, μπροστά στο κύμα αγωγών που έρχεται, βρίσκεται σε πανικό. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με μπαλώματα να διορθώσει ένα τεράστιο πρόβλημα, που η ίδια δημιούργησε, όταν το 2012 ήταν πάλι στην εξουσία.!.

Το ΕΝΔΙΣΥ έχει ταχθεί, ήδη από το 2015, υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος των συνταξιούχων να διεκδικήσουν τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές με τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ.

Όπως φαίνεται, μετά και τις κυβερνητικές επιλογές, η συγκεκριμένη διαδικασία θα αποτελέσει μονόδρομο για τα 2,1 εκατομμύρια των συνταξιούχων, οι οποίοι αισθάνονται τον εμπαιγμό στο πετσί τους.Πρέπει να τονιστεί ότι οι 400.000 περίπου συνταξιούχοι που έχουν καταθέσει αγωγές, θα λάβουν για το 11μηνο (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016), το σύνολο του ποσού που διεκδικούν έντοκα. Άρα θα λάβουν επιστροφή αναδρομικών για περικοπές στην κύρια και την επικουρική σύνταξη, αλλά και τα δώρα, σε κύρια και επικουρική.

Οι νόμιμες αξιώσεις των συνταξιούχων φθάνουν τουλάχιστον μέχρι 31.12.2018. Γι’ αυτό άλλωστε το ΕΝΔΙΣΥ θα υποστηρίξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΕΝΥΠΕΚΚ

Τα 15 σημεία της απόφασης του ΣτΕ

Το Ανώτατο Ακυρωτικό της χώρας, ανατρέποντας τη δική του προηγούμενη αμετάκλητη απόφαση (2287/2015) που είχε δικαιώσει τους συνταξιούχους, αποφάνθηκε αμετάκλητα ότι οι μνημονιακοί νόμοι 4051/2012 και 4093/2012 που σφάγιασαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και κατήργησαν τα Δώρα, είναι ισχύουσες, νόμιμες και μόνιμες μετά τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ.

Τα 15 βασικά σημεία της υπ’αριθ. 1439/2020 απόφασης:

 1. Ακυρώνει την προηγούμενη δική του απόφαση 2287/2015, που είχε δικαιώσει τους συνταξιούχους αμετακλήτως!
 2. Κάνει δεκτή τη δεύτερη χρονικά αίτηση του κ.Ι.Βρούτση, ενώ είχε απορρίψει δική του επίσης αίτηση το 2015!
 3. Επιδικάζει αναδρομικά ΜΟΝΟ 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) αντί για 90 μήνες (Ιανουάριος 2013-Ιούνιος 2020), όπως διεκδικούσαν οι συνταξιούχοι (δηλαδή τους κουρεύει αναδρομικά 80 μηνών)!
 4. Αναγνωρίζει ότι δικαιούνται αναδρομικά 11 μηνών ΜΟΝΟΝ όσοι έχουν καταθέσει αγωγές μέσα στα όρια της παραγραφής που ισχύουν για κάθε συνταξιούχο (σκέψη 3)
 5. Επιδικάζει αναδρομικά τριάμισι (3,5) ετών (1/1/2013-12/5/2016) ΜΟΝΟΝ σε όσους συνταξιούχους είχαν καταθέσει αγωγές μέχρι 10-6-2015, ημερομηνία δημοσίευσης της υπ’αριθ. 2287/2015 απόφασης ΟλΣτΕ
 6. Αποφαίνεται ότι τα μνημονιακά κόμματα που ψήφισαν το γ’ Μνημόνιο (ν.4336/2015) νομιμοποίησαν και κατέστησαν συνταγματικές τις περικοπές και την κατάργηση των Δώρων του 2012, από 13-5-2016 και μετά!
 7. Αποφαίνεται ότι τελικά με το άρθρο 14 παρ. 2 του ν. 4387/2016 νομιμοποιήθηκαν οι περικοπές του 2012 βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στη διεκδίκηση των αναδρομικών από τους συνταξιούχους!
 8. Κρίνει ισχυρές, νόμιμες και ισχύουσες τις περικοπές των ν. 4051/2012 και 4093/2012 (νόμοι Κουτρουμάνη-Βρούτση), με τους οποίους έγιναν μεγάλες μειώσεις σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και καταργήθηκαν τα Δώρα των συνταξιούχων!
 9. Κρίνει συνταγματικό και ισχύοντα τον επανυπολογισμό όλων των παλαιών συντάξεων, ήτοι αυτών προ της 13-5-2016
 10. Κρίνει νόμιμη την κατάργηση σε βάθος πενταετίας της προσωπικής διαφοράς σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και τον νόμο Βρούτση (ν. 4093/2012)
 11. Αποφαίνεται υπέρ της συγκράτησης των συνταξιοδοτικών δαπανών μέχρι το 2060 νομιμοποιώντας τη ρήτρα ΔΝΤ
 12. Αποφαίνεται ότι οι συνταξιοδοτικές δαπάνες πρέπει να συνδέονται, σε διαρκή βάση, με το εθνικό χρέος και την οικονομία, σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ’αριθ. 668/2012 απόφασης ΟλΣτΕ η οποία είχε απαραδέκτως νομιμοποιήσει όλες τις περικοπές του α’ Μνημονίου
 13. Αποφαίνεται ότι το διατακτικό της απόφασής του περιλαμβάνει κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τα τρία Δώρα-Επιδόματα
 14. Επιχειρηματολογεί υπερβαλλόντως και αποτρεπτικά για τους συνταξιούχους, για μη προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
 15. Επιχειρηματολογεί ανεπαρκώς για ποιον λόγο απέρριψε το αίτημα των εκπροσώπων των συνταξιούχων για υποβολή προδικαστικού ερωτήματος προς το ΔΕΕ.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το σήμα κατατεθέν της ελληνικής αποικίας: Θάψτα γιατί θα σε σκίσουμε

Newsteam 0 Comments
Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ και η αρχή του τέλους της Ν.Δ

Όπως και να κοιτάξεις τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα εκπέμπουν ρύπους και αποπνέουν μπόχα και δυσωδία.

Όσο περνάει ο καιρός με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται δυσώδη σκάνδαλα, βρώμικες πρακτικές, μαφιόζικες μεθοδεύσεις, δουλόφρονες συμφωνίες με ξένα κέντρα, παραδικαστικά κυκλώματα και εγκληματικές συγκαλύψεις επί διακυβέρνησης του.

Βουτηγμένοι πολλοί, μάλλον οι περισσότεροι, στα ηγετικά κλιμάκια του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ σε άθλια παιχνίδια εξουσίας, καμαρίλες, αθέμιτες συναλλαγές και σκοτεινά κυκλώματα, διαμόρφωσαν γύρω από τον σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών αλλεπάλληλους κύκλους τρωκτικών και πελατειακών εξυπηρετήσεων που περιέβαλαν όλους, σχεδόν, τους αρμούς του κράτους, αν όχι και της οικονομίας.

Το ΜΑΤΙ είναι η τελευταία και ιδιαίτερα αποκρουστική και κραυγαλέα στη μεθόδευση της, αποκάλυψη της συγκάλυψης και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν κι’ άλλες.

Κι’ όμως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδρώνει κανενός τ’αυτί, ούτε λαμβάνεται κανένα μέτρο αποπομπής ή τιμωρίας απέναντι σε κανέναν, αντίθετα, δικαιολογούνται και αλληλοκαλύπτονται οι πάντες, παρότι δεν διασύρονται μόνο κάποιοι εξ’ αυτών αλλά όλος ο  ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους διασύρεται ανεπανόρθωτα η Αριστερά, στο όνομα της οποίας διεπράχθησαν οι βρωμιές τους, όπως διασύρεται δυστυχώς και η ίδια  η πολιτική ως λειτουργία με συνέπειες που συμπαρασύρουν δυστυχώς και αυτές τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανατροπή του σημερινού συστήματος.

Μην περιμένει κανένας ότι μπορεί να υπάρξει θεσμική διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων και συνενόχων για εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές τους ούτε απαξία σε πρόσωπα και υπόγειες μεθόδους που χρησιμοποίησαν.

Όλα τούτα θα κουκουλωθούν εμπλεκόμενα στα γρανάζια των πολιτικών αντιπαραθέσεων και θα εμφανιστούν ως συνήθεις κατηγορίες και διώξεις ανάμεσα σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις ενώ οι πολίτες, τουλάχιστον, οι περισσότεροι εξ’ αυτών, σε μια περίοδο πείνας, φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης, θα κουνήσουν το κεφάλι τους συγκαταβατικά, θα επιβεβαιώσουν την κοινή αντίληψη ότι πολιτική=βρωμιά, ψευτιές και απάτες και θα βγάλουν το εύκολο αλλά τραγικό για τον τόπο συμπέρασμα ότι η ενασχόλησή τους με την πολιτική, είναι άξια, μόνο, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και πως η ψήφος τους πρέπει να δοθεί ως γραμμάτιο προς εξόφληση.

Το κωμικό αλλά αναμενόμενο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αντί να εξάγει συμπεράσματα από τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί  να τον αξιοποιήσει  για πολιτική και εκλογική κερδοσκοπία, επειχειρώντας να εμφανιστεί για άλλη μια φορά ως αρχάγγελος, τάχα, της κάθαρσης.

Βλέπετε ότι κάθε κατεστημένη παράταξη σε αυτήν την χώρα βλέπει, συνήθως, την καμπούρα της άλλης και όχι τη δική της και την παρατηρεί μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την αύξηση της δικής της.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία, ήδη στον 1 χρόνο διακυβέρνησης, μεγαλώνει ασταμάτητα την δική της καμπούρα και την φορτώνει με τις δικές της αμαρτίες: την γνωστή υπόθεση με τα voucher στους επιστήμονες-επαγγελματίες που κουκουλώθηκε και πρόσφατα, με τα δώρα στα ημέτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να μην μιλήσουμε για το μεθοδευμένο κουκούλωμα των ευθυνών των δικών της υπουργών και πολιτικών προσώπων στο μέγα σκάνδαλο της Novartis, από το οποίο οι ΗΠΑ αποκόμισαν 350 εκ. δολάρια για αθέμιτες συναλλαγές που έγιναν στην Ελλάδα, με την χώρα μας όχι μόνο να μην λαμβάνει ούτε ένα ευρώ αλλά και να πληρώνει από πάνω το φαγοπότι της Novartis.

Και είμαστε μόνο στην αρχή των σκανδαλωδών πρακτικών της ΝΔ γιατί είναι βέβαιον ότι στην πορεία θα βγουν στη φόρα πολύ περισσότερα. Βλέπετε, ο λύκος τρίχα αλλάζει και όχι τα χούγια του.

Δυστυχώς το πρόβλημα της χώρας είναι ένα διαπλεκόμενο, υποτελές σε ξένα κέντρα, παρακμιακό και διεφθαρμένο κατεστημένο πολιτικό σκηνικό και ας μην αυτοκολακευμεθα, πρόβλημα είναι και αυτοί που το ψηφίζουν, το αναπαράγουν και το διαιωνίζουν.

Ως πότε; Μέχρι τελικής πτώσεως;

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Δ.Στέφος:Αστυνομικός με γκλοπ με χτύπησε στο κεφάλι επειδή περνούσα δίπλα του

Newsteam 0 Comments

Νέα μαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ στην πορεία της περασμένης Πέμπτης, φέρνει στη δημοσιότητα το News 24/7. Ο Δημήτρης Στέφος, που φαίνεται σε βίντεο να περπατάει δίπλα στις μηχανές των αστυνομικών, χτυπήθηκε στον κρόταφο.

Ο 33χρονος Δημήτρης Στέφος εργάζεται ως προγραμματιστής και το βράδυ της Πέμπτης, 9 Ιουλίου, όπως λέει στο News 24/7, εργαζόταν στη Νέα Κηφισιά μέχρι τις 20:00. Στη συνέχεια μετακινήθηκε με την μοτοσυκλέτα του προς το κέντρο της Αθήνας, με πρόθεση να συναντηθεί με φίλους του, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονταν στην πορεία ενάντια στον νόμο για τις συγκεντρώσεις, που ήταν σε εξέλιξη.

Έφτασε στην οδό Φειδίου στις 20:30 όπου και πάρκαρε την μοτοσυκλέτα του. Βγήκα στην Πανεπιστημίου, προχώρησα τον δρόμο και πέρασα απέναντι προς την Κοραή.

Ενώ διέσχιζα τον δρόμο, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που ακολουθούσε με την μηχανή του την προσαγωγή ενός ατόμου, έβγαλε το γκλομπ και με χτύπησε στο κεφάλι. Το πρώτο που θυμάμαι είναι πως ήμουν στο οδόστρωμα όταν μια κυρία ήρθε να με σηκώσει. Έτρεχε αίμα από το πρόσωπό μου, ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να περπατήσω. Άνθρωποι που ήταν γύρω μου έφεραν πάγο και με μετέφεραν στην άκρη του δρόμου. Η κυρία που με τράβηξε στην άκρη του δρόμου ήταν γιατρός και μου είπε πως ήμουν τυχερός, γιατί αν το γκλομπ με έβρισκε λίγο πιο πάνω θα μπορούσα να χάσω το μάτι μου, καθώς από το σημείο περνούν αιμοφόρα αγγεία. Καλέσαμε ασθενοφόρο στις 20:45, περιγράφει ο Δημήτρης Στέφος.

Το ασθενοφόρο έφτασε στην πλατεία Κοραή στις 22:30 και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι γιατροί κατέγραψαν το περιστατικό, όπως φαίνεται και στην γνωμάτευση που δημοσιεύει το News 24/7.

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις από τον νευροχειρούργο και τον ορθοπεδικό και έφυγα για το σπίτι μου. Την επομένη, πήγα στη δουλειά μου, ωστόσο είχα έντονες ζαλάδες και τάσεις για έμετο, με αποτέλεσμα να πάω ξανά στο Γ.Ν.Α 251, για αξονική τομογραφία. Ευτυχώς ήταν καθαρή. Μέχρι σήμερα βρίσκομαι σε διαδικασία ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τον 33χρονο ο ίδιος δεν είχε κανέναν διαπληκτισμό, ούτε ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Δεν μίλησα στους αστυνομικούς και δεν μου μίλησαν. Το στόμα μου ήταν κλειστό, ενώ ούτε εκείνοι μου απευθύνθηκαν. Ξαφνικά, ο ένας έβγαλε το γκλομπ του και με χτύπησε κατευθείαν στο κεφάλι χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτα.

Η καταγγελία του 33χρονου επιβεβαιώνεται και με το βίντεο που θα βρείτε παρακάτω και εντόπισε ο ίδιος, ζητώντας πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα. Ευτυχώς κάποιος κατέγραφε την προσαγωγή που μόλις είχε γίνει και τυχαία έπιασε το περιστατικό με το χτύπημα σε εμένα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βρω την πινακίδα και να βρεθεί εκείνος που επέβαινε στη μηχανή και με χτύπησε. Στο βίντεο δυστυχώς η κάμερα κουνιέται και δεν είναι διακριτός ο αριθμός.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος και ακολουθούν, με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, δύο αστυνομικούς που έχουν προχωρήσει σε προσαγωγή. Στο 0:18 του βίντεο, ο Δημήτρης Στέφος εμφανίζεται να διασχίζει την Πανεπιστημίου. Δύο δευτερόλεπτα αργότερα, στο 0:20 ο νεαρός άνδρας δέχεται χτύπημα και φαίνεται πλέον σωριασμένος στο οδόστρωμα, έχοντας χτυπηθεί από έναν αστυνομικό που επέβαινε στην προτελευταία μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

 

*Πηγή: news247.gr

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ο δρόμος έχει την δική του ιστορία (και νόμους)…

Newsteam 0 Comments

 Οι περισσότεροι το αποκαλούν νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων. Την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο θα έχει γίνει νόμος του κράτους με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει βαριές ευθύνες για τον οργανωτή της συγκέντρωσης, και επιβάλλει τη συνεργασία του με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να διαλύσει κατά το δοκούν μια διαδήλωση εάν αυτή διεξάγεται χωρίς άδεια ή αν βάσει κριτηρίων που η ίδια θεσπίζει η πορεία μπορεί να προκαλέσει αναταραχές στην ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής. Οι αντιδράσεις ήταν και παραμένουν μεγάλες. Μάλιστα ο εμπνευστής του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε πίσω ορισμένες διατάξεις και τροποποίησε άλλες χωρίς να αλλάξει βέβαια ο κεντρικός αντισυνταγματικός πυρήνας του. Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι μονίμως διαδηλώνοντες αριστεροί είναι αυτοί που αντιδρούν στις… εμπνεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

 

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είναι το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα προστασίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στην επείγουσα παρέμβασή της, που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, προς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, η ΕΕΔΑ σχολιάζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, διαπιστώνει σειρά ασαφειών και προβληματικών ρυθμίσεων.

Παράλληλα, ζητάει να επεκταθεί η πρόβλεψη για μη προϋπόθεση γνωστοποίησης, εκτός της 17ης Νοεμβρίου και της Πρωτομαγιάς, όπως προβλέπεται και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως οι κινητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Ημέρα του Πρόσφυγα, την Ημέρα Περιβάλλοντος, Κατά της Ομοφοβίας κ.α. Το πιο αιχμηρό σημείο κριτικής της Επιτροπής αφορά τα άρθρα που προβλέπουν τους λόγους για τους οποίους η αστυνομία μπορεί να αποφασίσει την απαγόρευση μιας συγκέντρωσης. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, επικαλούμενη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

Οι διατάξεις αυτές εμπεριέχουν ένα αξιοσημείωτο σύνολο αόριστων νομικών εννοιών (επαπειλείται, δημόσια ασφάλεια, πιθανής διάπραξης, απειλείται, πιθανολογείται), απονέμοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ευρεία διακριτική ευχέρεια στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές για την επιβολή απαγορεύσεων και περιορισμών. Η πρόβλεψη αόριστων νομικών εννοιών προκειμένου να οριοθετηθούν περιορισμοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν συνιστά κατάλληλη νομοθετική προσέγγιση, καθώς τέτοιες έννοιες στερούνται ακρίβειας, σαφήνειας και προβλεψιμότητας

Η εγγυητική ευθύνη του οργανωτή για τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων στη συνάθροιση προσώπων, από την οποία μπορεί να απαλλαγεί εφόσον είχε γνωστοποιήσει εγκαίρως τη διεξαγωγή της συνάθροισης και αποδείξει ότι είχε λάβει όλα τα αναγκαία και πρόσφορα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζημίας, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως οιονεί αντικειμενική στον βαθμό που εν τοις πράγμασι αντιστρέφει το βάρος απόδειξης, καθόσον πρέπει να αποδείξει ο ίδιος ο οργανωτής την άσκηση της προσήκουσας επιμέλειάς του. Παρά ταύτα, τόσο το άρθρο 11 παρ. 2 Σ. όσο και το ίδιο το ΣχN απονέμουν την αρμοδιότητα διαφύλαξης της δημόσιας ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή των συναθροίσεων στις αστυνομικές αρχές. Είναι έτσι προφανές ότι η μετάθεση της ευθύνης για την ομαλή διεξαγωγή της συνάθροισης στον πολίτη-οργανωτή είναι συνταγματικώς μη συμβατή, ενώ στην πράξη μπορεί να καταστεί ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη αυτού του ρόλου και έμμεσο περιορισμό στην άσκηση του δικαιώματος.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αντιτίθεται στο νομοθέτημα επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι: Η προληπτική πλήρης απαγόρευση των συναθροίσεων με απόφαση της Αστυνομικής ή Λιμενικής Αρχής πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος και βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου. Οι περιορισμοί στην άσκηση του δικαιώματος σε οποιαδήποτε φάση της συνάθροισης και ενόψει της επιβαλλόμενης στάθμισης που επιβάλλει η σύγκρουση συνταγματικών δικαιωμάτων, αφενός του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και αφετέρου του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή, πρέπει να γίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό και υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι, λαμβανομένων υπόψη των συγκεκριμένων περιστάσεων, διαταράσσεται δυσανάλογα η οικονομική ζωή ώστε να θεωρείται η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος προδήλως καταχρηστική.

Έχει σημασία όμως, να δούμε τι έλεγε πριν από λίγα χρόνια ως πανεπιστημιακός, ο νύν υπουργός Επικρατείας Γιωργος Γεραπετρίτης. Mε την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου είχε αποφανθεί πως τέτοιου είδους ρυθμίσεις παραπέμπουν σε ανώμαλες περιόδους.Στον τόμο Ερμηνεία του Συντάγματος (έκδοση 2017), την ακαδημαϊκή ευθύνη για την συγγραφή και την έκδοση του οποίου είχε ο σημερινός υπουργός Επικρατείας κ.Γιώργος Γεραπετρίτης με τους συναδέλφους του Φ. Σπυρόπουλο, Ξ. Κοντιάδη και Χ. Ανθόπουλο, σημειώνονται (Άννα Τσιφτσόγλου, διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών) τα εξής:Το δικαίωμα στη συνάθροιση δεν υπόκειται σε καθεστώς άδειας, αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές, όπως γινόταν σε ανώμαλες περιόδους παλαιότερα (σελίδα 259).

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Τζαμί-Αγιά Σοφιά-Ο απόλυτος εξευτελισμός της χώρα μαςς-Ο τέλειος διασυρμός της Δύσης

Newsteam 0 Comments

Ο Ερντογάν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν λέει απλώς λόγια. Αυτό που λέει, συνήθως το κάνει πράξη. Η Αγιά Σοφιά, αυτό το μεγαλειώδες μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στο απόγειό της, το τελευταίο πιο μεγαλοπρεπές, ένδοξο και καλαίσθητο απομεινάρι του Ελληνισμού στην Ανατολή και το μεγαλύτερο ιστορικό σύμβολο του Χριστιανισμού, ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας, μετατράπηκε ανυπεράσπιστο και εγκατελειμμένο από όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, μέσα σε μια νύχτα σε τζαμί!

Η υποτελής Ελλάδα και σύσσωμη η ψοφοδεής Δύση έχουν μείνει αποσβολωμένοι μπροστά στην αποφασιστικότητα και τη θρασύτητα της τουρκικής απόφασης και απλώς ψελλίζουν κάποιες ακαταλαβίστικες φοβικές, αμήχανες, αναιμικές και ανούσιες κριτικές, που περισσότερο προσφέρονται για οίκτο και περιφρόνηση προς όσους την εκστομίζουν, ενώ οι ΗΠΑ, με μια δήλωση ντροπής, τόνισαν ότι ανυπομονούν να μάθουν τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για το πως η Αγιά Σοφιά θα παραμείνει προσβάσιμη σε όλους.

Πολλοί στη Δύση δίνουν πολλές ερμηνείες στην απόφαση του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά και φυσικά στο παιχνίδι της λύσης αυτού του αινίγματος μετέχει με τον πλέον καταγέλαστο τρόπο και η Ελλάδα.

Οι περισσότεροι ερμηνεύουν τη στάση του Ερντογάν με εσωτερικές πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες, άλλοι με την προσπάθεια Ερντογάν να υποσκελίσει τον Κεμάλ και άλλοι θεωρούν την κίνηση Ερντογάν ως αδιέξοδο αντιπερισπασμό, ο οποίος θα πληρωθεί, υποτίθεται, ακριβά από τον ίδιο και την Τουρκία.

Δυστυχώς, όλοι αυτοί μάλλον βρίσκονται, όπως βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια, εκτός κάθε πραγματικότητας και σκέφτονται με όρους άλλων εποχών και άλλων καταστάσεων στην περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Δυστυχώς στη Δύση και πολύ περισσότερο στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η βαθύτατα στρατηγική κίνηση του Ερντογάν, δεν ήταν καθόλου μια πράξη άμυνας αλλά πρώτα από όλα και κυρίως μια πολιτική και πολιτισμική κίνηση-ματ του καθεστώτος του, η οποία αντιπροσωπεύει μια σχεδιασμένη στρατηγική επίθεσης που από καιρό ξεδιπλώνει η Τουρκία, απέναντι σε μια ξιπασμένη, μέσα στη μιζέρια της και την φθίνουσα παρακμιακή πορεία της, Δύση και απέναντι σε ένα μουσουλμανικό κόσμο που αναζητεί ηγεσία για να τονίσει την παρουσία του, για να εκφράσει τις φιλοδοξίες του στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Ερντογάν και ο τουρκικός νεοθωμανισμός με ένα σύγχρονο ισλαμικό προσωπείο, το οποίο θεωρούν ότι ταιριάζει στις περιστάσεις, έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό το διπλό κενό στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, την κεντρική Ασία, την Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική και εν μέρει στα Βαλκάνια. Αφενός το κενό δυτικής ισχύος σε όλες αυτές τις νευραλγικές περιοχές, που διαμορφώνεται από την κρίση, την απόδραση και την φθίνουσα πορεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης και το κενό μιας μουσουλμανικής ηγεσίας, που θα μπορέσει να εκφράσει πέρα από τις ακραίες λογικές τύπου Al Qaida, τον μουσουλμανικό κόσμο κάτι, που είναι αδύνατον, πλέον, να συμβεί κάτω από άνευρες και υποδουλωμένες στη Δύση κοσμικές ηγεσίες.

Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει το καθεστώς Ερντογάν, προβάλλοντας μια νέα τουρκική ηγεμονία στην περιοχή και εκεί αποβλέπουν τόσο η θεωρία της γαλάζιας πατρίδας όσο και η τουρκική εισβολή στη Συρία, η τουρκική μισθοφορική παρουσία στη Λιβύη και η εξάπλωση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων και θυλάκων σε χώρες της Αφρικής, του Κόλπου, της κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων.

Η απόφαση  για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, μόνο αν συνδεθεί με όλο το πλέγμα των στρατηγικών και πολιτικών επιδιώξεων που αναπτύσσει η Τουρκία στην περιοχή, μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα. Και τότε θα αποκαλυφθεί ο πολύ ευρύτερος χαρακτήρας της, σε ένα ιδιαίτερα συμβολικό τομέα, τον θρησκευτικοπολιτιστικό και τον τομέα αναζήτησης μιας διακριτής και ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας, στον οποίον πάντα, δίπλα στη στρατιωτική και οικονομική ισχύ δοκιμάζονται στην ιστορία οι εκδηλούμενες ηγεμονικές φιλοδοξίες.

Όσοι περιμένουν ότι η σπαρασσόμενη και φθίνουσα Δύση και πολύ περισσότερο η φοβική και γονυπετής Ελλάδα θα αντιδράσουν πέρα των ανούσιων λόγων  και με ενοχλητικές πράξεις απέναντι στη μείζονα πρόκληση της Τουρκίας, έχουν, μάλλον, οικτρές αυταπάτες.

Η Δύση, είτε η γερμανική Ε.Ε είτε οι ΗΠΑ, θα βάλουν ανήμπορες την ουρά στα σκέλια και θα κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι συνέβη και πολύ περισσότερο δεν κατάλαβαν τίποτα από τις προεκτάσεις της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Η ελληνική πολιτική  και η οικονομική κατεστημένη τάξη, έρμαιη άλλων εποχών γονυπετής σε μια Δύση που θεωρεί τη χώρα μας ως πρόβατο επί σφαγή και ευρισκόμενη σε τέλεια σήψη και παραίτηση κάθε εθνικής φιλοδοξίας, πέραν του Ταμείου και του κορβανά, δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιληφθεί το κατάντημα στο οποίο έχει φέρει την χώρα. Αυτή η πολιτική τάξη έχει ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά απέναντι στην Τουρκία, έχει, ήδη, ουδετεροποιήσει και θέσει υπό αμφισβήτηση όλο το Αιγαίο (βλέπε πρωτόκολλο Βέρνης), έχει αποδεχθεί την ουδετερότητα ελληνικού εδάφους (βλέπε Ίμια) και έχει αναγνωρίσει ζωτικά συμφέροντα, πέραν των νομίμων, της Τουρκίας στο Αιγαίο και  έχει, περίπου, αποδεχθεί  τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής στη Βόρειο Κύπρο, είναι έτοιμη, πλέον, ακόμα και μέσω του bullying ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου, να δώσει την χαριστική βολή στη χώρα.

Αυτή η κατεστημένη πολιτική και οικονομική τάξη προτιμά να διακινδυνεύσει μεγάλες εθνικές συμφορές και περιπέτειες παρά να διακινδυνεύσει την ανατροπή της και την απώλεια των δικών της συμφερόντων και των συμφερόντων των κηδεμόνων της.

Το βάρος το επωμίζεται ο ελληνικός λαός, εφόσον έχει τη δύναμη και το κουράγιο να το σηκώσει για την πατρίδα του και το μέλλον των παιδιών του!

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ανησυχία στον τουρισμό: Έκτακτα μέτρα στα σύνορα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Newsteam 0 Comments

Νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού από τις βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα από την πύλη εισόδου του Προμαχώνα ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας μετά τη σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κανένας πολίτης δεν θα εισέρχεται στη χώρα μας αν δεν επιδεικνύει αρνητικό τεστ μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση του PLF . Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός τόνισε  ότι δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της χώρας πρέπει να  γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών.

Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι η Πατρίδα μας αναδείχθηκε σε διεθνές πρότυπο στον πόλεμο κατά του κορονοϊού.

Τονίσαμε, πως γυρίζουμε στη νέα κανονικότητα, τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών. Τονίσαμε, πως ανοίγουμε τις πύλες της χώρας, χωρίς καμιά έκπτωση στα ζητήματα δημόσιας υγείας, είπε ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα, χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί, να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κοροναϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται, από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, είπε ο Στ. Πέτσας.

Η Κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο  Υπουργός Επικρατείας  Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Aρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης, ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Χαμπίδης.
Νέα βόμβα κοροναϊού στον Προμαχώνα: Βρέθηκαν 29 θετικά κρούσματα

Σημειώνεται, ότι μετά την χθεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα50 στο σύνολο- βρέθηκαν σήμερα ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα.

Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία για διακοπές.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στα σύνορα, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα υπό έλεγχο υπόκεινται ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Μεγάλη πορεία και συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για κατάργηση διαδηλώσεων

Newsteam 0 Comments

Με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή στους διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένη για τις 22:00.
Χημικά κατά των διαδηλωτών

Παρά το γεγονός ότι η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ανέβαινε την Βασ. Σοφίας στο πλάι της Βουλής, ήταν ειρηνική, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μπλόκο από κλούβες των ΜΑΤ και εν συνεχεία με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης.

Ως αποτέλεσμα μέρος της πορείας υποχώρησε προς την Πανεπιστημίου, όπου ακολούθησε κυνηγητό στα στενά.

Παρά την επίδειξη δύναμης από την αστυνομία και τη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, το ΠΑΜΕ παρέμεινε στην πλατεία Συντάγματος και σύντομα άρχισαν να επιστρέφουν και διαδηλωτές από τα υπόλοιπα μπλοκ των οργανώσεων της Αριστεράς και των εργατικών σωματείων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρισκόταν εκείνη την ώρα συλλαλητήριο του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Με κεντρικά συνθήματα το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, ενώ προσθέτει ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο.

Εκείνη την ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες

Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες έγραψαν ξανά άγνωστοι.

Φαίνεται πως με σπρέι έγραψαν πάνω στις ζαρντινιέρες συνθήματα όπως Αντί για Ευρώπη γίναμε Χαβάη ή Λυτρώστε με, από δέντρο έγινα αξιοθέατο.

 

 

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Μισό εκατομμύριο(476.358) λιγότερους ανέργους μέτρησε η ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο 2020!!

Newsteam 0 Comments
Ελλάς ανέργων: Ευρώ ή δουλειά το δίλημμα για κάθε εργαζόμενο
ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ εμπαίζουν τους άνεργους
Διαφορά 8,95% μονάδων από τον ΟΑΕΔ!
ΟΑΕΔ: 1.185.013 (24,45%)
ΕΛΣΤΑΤ: 708.655 (15,5%)

Ιδού τα στοιχεία που ανακοίνωσαν ΟΑΕΔ-ΕΛΣΤΑΤ!

Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Απρίλιο του 2020!

Όπως φαίνεται από τον Πίνακα στη σελ. 4 της Έκθεσης του ΟΑΕΔ που παρατίθεται κατωτέρω, το σύνολο εγγεγραμμένων ανέργων για τον Απρίλιο του 2020 ανήλθε σε 1.185.013 ανθρώπους (ποσοστό 24,45%), δηλαδή 1.124.486 αναζητούντες εργασία και 60.527 που δεν αναζητούν εργασία!!

Το επισήμως αυτό καταγεγραμμένο νούμερο είναι σοκαριστικό!

Θλιβερή είναι και η διαπίστωση-ομολογία του Οργανισμού στη σελ. 5 της Έκθεσης ότι από τους 1.185.013 ανέργους, επιδοτούνται ΜΟΝΟ 192.411!! Οι υπόλοιποι άνεργοι με τις οικογένειές τους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!!

Δυσάρεστη έκπληξη επίσης, για άλλη μια φορά, αποτελεί και η απόκλιση των ανωτέρω στοιχείων του ΟΑΕΔ από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)!

Σύμφωνα με τον Πίνακα 1 (σελ. 2) της Έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ που παραθέτουμε, οι άνεργοι τον μήνα Απρίλιο 2020 ανήλθαν σε 708.655 (ποσοστό 15,5%)!

Βασισμένη πάνω σε αυτό το ποσοστό του 15,54%, επαίρεται η κυβέρνηση ότι δήθεν απέδωσαν τα μέτρα που εφήρμοσε και φρέναρε τις απολύσεις!

Αν προσέξουμε όμως καλύτερα στον ανωτέρω πίνακα οι άνεργοι διαχωρίζονται από τους οικονομικά μη ενεργούς, οι οποίοι ανέρχονται σε 3.331.748 ανθρώπους. Οικονομικά μη ενεργοί κατά την ΕΛΣΤΑΤ, είναι τα άτομα που δεν εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία και ενώ ΔΕΝ εργάζονται, δεν τους συνυπολογίζει στους ανέργους προκειμένου να φανεί χαμηλότερο το ποσοστό ανεργίας!

Έτσι, για τον ίδιο μήνα (Απρίλιος 2020), ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε 476.358 περισσότερους ανέργους συμπολίτες μας από όσους καταμετρά η ΕΛΣΤΑΤ!!

Η απόκλιση των δύο Οργανισμών, δηλαδή ποσοστό 24,45% για τον ΟΑΕΔ και 15,5% για την ΕΛΣΤΑΤ -που όμως είναι διαφορά 476.358 ανθρώπων και συνεπώς οικογενειών-  είναι προκλητική!

Το ποσοστό που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ (24,45% επί του ενεργού πληθυσμού) αποτελεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα!! Πολύ περισσότερο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πραγματικοί άνεργοι, όσοι δηλαδή δεν δύνανται να καταγραφούν από τον ΟΑΕΔ λόγω της αδήλωτης-μαύρης εργασίας, αυξάνουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ποσοστά!!

Με τα στοιχεία αυτά αλλά και με παλαιότερες Εκθέσεις του, ο ΟΑΕΔ ουσιαστικά διαψεύδει τόσο την ΕΛΣΤΑΤ όσο και το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση που με περίσσια θράσους διακηρύσσουν ότι έχουν πετύχει …σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της ανεργίας.

Εξάλλου, οι επεξηγηματικές σημειώσεις στη σελίδα 7 της Έκθεσης, δεν σώζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης ούτε της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία προκειμένου να αναδείξει μείωση της ανεργίας, εντάσσει στην Έκθεσή της και νέους όρους όπως εποχική προσαρμογή, ενώ δεν παραλείπει να επαναπροσδιορίζει έννοιες-ορισμούς και να επικαλείται ως νομικό της πλαίσιο Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 1998!!

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν πρώτο τους μέλημα την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές και όχι τις οικογένειες των 1.185.013 ανέργων!

Κατά τα άλλα, μετά το τέλος της καραντίνας και υπό την απειλή νέας αναζωπύρωσης της πανδημίας, ολοκληρώνεται η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και καταργούνται θεσμοί δεκαετιών από το Εργατικό, Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό Δίκαιο, γεγονός που οδηγεί σε βίαιη φτωχοποίηση τον λαό μας και ολόκληρη την κοινωνία για πολλά ακόμη χρόνια!!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Κοιτάξτε ποιος ομιλεί για σκάνδαλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsteam 0 Comments

Η δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα δεν επιβεβαιώνει, μόνο, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο προκλητικό σκάνδαλο. Αυτή η λίστα, της οποίας, βεβαίως, πρέπει να διασταυρωθούν τα ποσά ρίχνει στα σκουπίδια σε κάθε καλόπιστο το προσωπείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως σύγχρονου, τάχα, πολιτικού που κινείται στη βάση αξιόπιστων αρχών.

Η λίστα Πέτσα, κυρίως, αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί με τον πλέον ωμό, προκλητικό και ευτελή τρόπο την πεπατημένη των πελατειακών σχέσεων με τους μεγαλοσχήμονες, της ευνοιοκρατίας και της εξόφλησης γραμματίων, πεπατημένη που βάδισαν και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι τραγικό ότι για τους πρωθυπουργούς της άτυχης αυτής χώρας, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η διαιώνιση της καρέκλας τους και η διανομή των λαφύρων της εξουσίας.

Ακόμα, όμως, πιο τραγικό και αυτό που προκαλεί πολύ μελαγχολικές σκέψεις είναι ότι αυτούς τους πρωθυπουργούς, δυστυχώς, τους επιλέγουν οι πολίτες, με δύο λόγια ο ελληνικός λαός. Κρίμα και πάλι κρίμα! Διότι η ανατροπή που πρέπει να γίνει στην πατρίδα μας είναι πολύ πιο βαθιά από μια απλή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού!

Κ.Μ

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Με νόμο ανάλογο των διαδηλώσεων θα φιμώσουν τα social media

Newsteam 0 Comments

Διεργασίες και συζητήσεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, για τη σύνταξη νόμου λογοκρισίας και φίμωσης των social media, και ειδικότερα του twitter, αφού λόγω του πλήρη ελέγχου των ΜΜΕ, σκάνδαλα και μη αρεστές ειδήσεις διαδίδονται κυρίως από εκεί.

Τόσο βουλευτές, όσο και υπουργοί της ΝΔ είναι υπέρ μιας παρέμβασης φίμωσης του Twitter, που θα θυμίζει λογοκριτικό νομοσχέδιο… Ερντογάν,  καθώς εκεί  σε αντίθεση με το Facebook δεν υπάρχει, αυτολογοκρισία που να πιέζει υπό τον φόβο ποινών λόγω εύκολου χαρακτηρισμού ειδήσεων και ενημερώσεων ως Fake news.

Μάλιστα αυτή η παρέμβαση όπως και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα έχει την υποστήριξη του ξένου παράγοντα και θα εντάσσεται στην προσπάθεια κατάπνιξης και περιορισμού των λαϊκών αντιδράσεων ενόψει του νέου μνημονίου όπως και των εξελίξεων σε σχέση με τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Ο νόμος φίμωσης του Twitter θα περάσει μέσω της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής Οδηγίας  1808/2018. Σε αυτή προβλέπεται πως οι υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην Οδηγία 2010/12/ΕΕ, ώστε να προστατεύονται οι ανήλικοι από επιβλαβές περιεχόμενο, όπως η υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας.

Φυσικά η υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας θα ερμηνεύεται κατά το δοκούν στοχεύοντας κυρίως αντιπολιτευόμενες αναρτήσεις και λογαριασμούς.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Το σκάνδαλο της λίστας των ΜΜΕ που πήραν τα 20 εκατ.

Newsteam 0 Comments

Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγα λεπτά η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό για τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της λίστας  και την πολιτική προκατάληψη των επιλογών για τη χρηματοδότηση, ότι στη λίστα δεν υπάρχει ούτε ένα έντυπο ή ιστοσελίδα που να κινείται στον δημοκρατικό αντισυστημικό χώρο.

Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να εμεπεριέχετο στη λίστα η ιστοσελίδα της Iskra, κάτι που φυσικά ούτε η ίδια θα το ήθελε να υπάρχει σε μια λίστα κυβερνητικής διαπλοκής, η οποία συντάχτηκε με απολύτως συστημικά κριτήρια κυβερνητικής προπαγάνδας.

Δείτε την λίστα εδώ

Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται στη πρώτη θέση του βάθρου της λίστας με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ, καθώς έβαλε στα ταμεία του 1.029.200 ευρώ για να ενημερώσει τους τηλεθεατές του να μείνουν σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 με 967.188,84 ευρώ και στη τρίτη θέση ο τηλεοπτικός σταθμός STAR με 905.066,08 ευρώ.
Οι υπόλοιπες κατηγορίες:

ΕΝΤΥΠΑ

Πρώτο Θέμα: 124.000 ευρώ
Καθημερινή της Κυριακής: 123.380 ευρώ
Βήμα: 119.040

ΡΑΦΙΟΦΩΝIKOI ΣΤΑΘΜΟΙ

ΣΚΑΙ: 99.200,79 ευρώ
KISS: 86.800 ευρώ
Real FM: 62.000

SITES

In.gr: 313.720 ευρώ
Iefimerida.gr: 310.000 ευρώ
Protothema.gr: 310.000 ευρώ

Ακόμα και σάιτ όπως τα KISS.GR 49.600,00, LADYLIKE.GR 24.800,00, LAWANDORDER.GR 37.200,00, MAMA365.GR 12.400,00, MARIECLAIRE.GR 18.600,00, MENTA88.GR 18.600,00 πήραν έναν σκασμό λεφτά με χαμηλή επισκεψιμότητα, ακόμα και το BISKOTTO.GR πήρε 1.240,00 ευρώ.

 

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

K.Μητσοτάκης-F.T: Θα προωθήσουμε ως δικά μας τα σκληρά τροϊκανά μνημονιακά μέτρα

Newsteam 0 Comments

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στους Financial Times του Λονδίνου επιδόθηκε σε ένα μνημονιακό ντελίριο για το μέλλον της χώρας. Σχεδόν ωμά ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πανδημία θα αξιοποιηθεί για την επιβολή ακόμα πιο σκληρών μέτρων.

Εκτός τόπου και χρόνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια Ελλάδα όπου εξαπλώνεται η φτώχεια, η πείνα, η δυστυχία και η εξαθλίωση, έχει χάσει κάθε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες και την ανάγκη μιας νέας πολιτικής ρευστότητας και ανασυγκρότησης  του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, σχεδιάζει να εφαρμόσει τις αδιέξοδες μνημονιακές φαντασιώσεις του.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή της κυβέρνησης είπε: Εχω πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη δομή της οικονομίας, θα την κάνουν πιο ανοικτή, πιο εξωστρεφή, πιο ανταγωνιστική. Είναι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα στη διάρκεια των μνημονίων, η τρόικα μας ζητούσε, μας ανάγκαζε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν τις είχαμε υιοθετήσει ως δικές μας και νομίζω ότι αυτό έχει αλλάξει τώρα.

Απαντώντας δε στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η διαχείριση της πανδημίας δίνει στην κυβέρνησή του περισσότερη νομιμότητα και αξιοπιστία για τη λήψη ακόμη πιο σκληρών αποφάσεων, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά: Νομίζω ναι. Αυτό που προέκυψε από την πανδημία είναι μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, τα ινστιτούτα, τους τεχνοκράτες συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα γνώρισε άνοδο των λαϊκιστών οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν στους τεχνοκράτες. Εγώ πιστεύω οτι οι τεχνοκράτες και οι πολιτικοί μπορούν να συνεργαστούν και σήμερα είμαστε πιο δυνατοί.

Κατά τα άλλα, η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία στην επικείμενη σύνοδο κορυφής για το πακέτο ανάκαμψης που προτείνει η Κομισιόν, με τον Κ. Μητσοτάκη να λέει στην ίδια συνέντευξη πως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο που θα πρέπει να έχει αυτή η συμφωνία, είπε ότι πρέπει, κατ’ εμέ, να μοιάζει πάρα πολύ με την πρόταση της Επιτροπής για το Ταμείο των 750 δισ., όπου υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει για την Ελλάδα 32 δισ. (22,5 άμεσες επιχορηγήσεις και 9,5 δισ. δάνεια).

Προσέθεσε ακόμα ότι κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται μεγαλύτερος χρονικός ορίζοντας, τουλάχιστον τεσσάρων ετών, για να έχει αποτελέσματα το Ταμείο αυτό.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, έχει περιγράψει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι εφόσον επιτευχθεί πράγματι συμφωνία τον Ιούλιο, θα ακολουθήσει μακρύ χρονοδιάγραμμα, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Για τους όρους και προϋποθέσεις του Ταμείου που θα παραπέμπουν σε μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν είμαι διατεθειμένος να αποδεχθώ καμία πρόσθετη αυστηρή προϋπόθεση πέραν του φυσιολογικού πλαισίου του ευρωπαϊκού εξαμήνου, προσθέτοντας ότι εφαρμόζουμε ένα πλαίσιο για την παρακολούθηση των επιδόσεων των εθνικών οικονομιών και στον βαθμό που αυτό θα ισχύει για όλους, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη η επιβολή επιπλέον σκληρών προϋποθέσεων.

Αμέσως μετά βέβαια προχώρησε στην δήλωση που αναφέρεται αρχικά, με την οποία διαβεβαιώνει ότι οι μνημονιακές απαιτήσεις της τρόικας θα έρθουν με την μορφή κυβερνητικής πολιτικής.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Να μην περάσει το κυβερνητικό κατασκεύασμα (χουντικής προελεύσεως) για τις διαδηλώσεις

Newsteam 0 Comments

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις το οποίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και ειδικότερα τη διενέργεια δημοσίων συναθροίσεων. Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο είναι στη διαδικασία διαβούλευσης και δεν είναι άγνωστο. Ο Ημεροδρόμος από νωρίς είχε επισημάνει τι προβλέπει το νομοσχέδιο και που αποσκοπεί.

Διαβάστε το άρθρο στον Ημεροδρόμο που αποκαλύπτει το – χουντικής προελεύσεως- κατασκεύασμα που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα των διαδηλώσεων:

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Βρείτε τις διαφορές με τα χουντικά διατάγματα

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις δημόσιες συναθροίσεις (πορείες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις) βρίσκεται στην ουρά για ψήφιση στο κοινοβούλιο. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και παρά τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης ώστε να μην κατατεθεί βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Ως εκ τούτου θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν όταν – σύντομα – η Βουλή θα μπει σε καθεστώς νομοθετικής λειτουργίας. Κάτι που αναμένεται να συμβεί το αργότερο στα μέσα Μαΐου, αν όχι νωρίτερα.

Από την Δικατατορία της 21ης Απριλίου του 1967 έχουν περάσει 53 χρόνια. Η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου θα γίνει σε καθεστώς προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με βάση την αρχή της δεδηλωμένης και την κυβερνητική πλειοψηφία των 156 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, διόλου απίθανο είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου με τη συνδρομή των 10 βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, του Κυριάκου Βελόπουλου.

Παρ’ όλα αυτά το πνεύμα – και σε κάποιες περιπτώσεις το γράμμα της νομοθεσίας που είχε θεσπίσει η χούντα, μέσω διαταγμάτων για τις δημόσιες συναθροίσεις (δηλαδή τις διαδηλώσεις, τις πορείες κ.λ.π) – φαίνεται να… αναβιώνει με σύγχρονους όρους στο νομοσχέδιο που θα προωθήσει η Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε η κυβέρνηση δεν κρύβει την πρόθεση της να προσαρμόσει στα σύγχρονα δεδομένα το πνεύμα του νόμου των διατάξεων που θεσμοθετήθηκαν επί χούντας. Όπως ξεκαθαρίζει στο άρθρο 16 του νομοσχεδίου που ορίζονται οι καταργούμενες διατάξεις, δηλαδή οι διατάξεις που αντικαθίστανται, αναφέρεται ξεκάθαρα η χουντική νομοθεσία: Δηλαδή το ν.δ.794/1971 Περί δημοσίων συναθροίσεων (Α’1), το β.δ. 269/1972 Περί εγκρίσεως του κανονισμού διαλύσεως δημοσίων συναθροίσεων (Α’59) και το β.δ. 168/1972 Περί καθορισμού των χώρων πόλεων τινών εις τους οποίους απαγορεύεται η πραγματοποίησις δημοσίων συναθροίσεων εν υπαίθρω και η διέλευσις κινουμένων τοιούτων (Α΄35).   Φυσικά από το παραπάνω στοιχείο, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι τα χουντικά διατάγματα ισχύουν κανονικότατα μέχρι σήμερα.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορεί κανείς να συγκρίνει τις σημαντικότερες από τις  διατάξεις που προκρίνει η σημερινή κυβέρνηση και αυτές που ίσχυαν με τα δύο χουντικά διατάγματα.

Σε ορισμένα σημεία είναι εμφανέστατο ότι πρόκειται για ευθεία αντιγραφή και μεταφορά στη… δημοτική από την καθαρεύουσα. Συνολικά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διακρίνει ο αναγνώστης ουσιαστικές διαφορές.

(Σημείωση:Το νομοσχέδιο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2019, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κατάρτιση του είχε ξεκινήσει από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, ενώ το περιεχόμενό του έχει διαρρεύσει δύο φορές σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Άρα είναι προφανές ότι καμία σχέση δεν έχει με την πανδημία του Covid 19. Αν και προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί την περίοδο ιδιαίτερα ευνοϊκή για να το εισάγει για ψήφιση στην Βουλή για ευνόητους λόγους.) 

Να μείνει στα χαρτιά τους.-

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »

Ο εγκλωβισμός της χώρα μαςς στη Νατοϊκή–Ισραηλινή μέγγενη,προάγγελος επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή

Newsteam 0 Comments

Το περίφημο 3+1 σχέδιο που αφορά Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ με την ενεργειακή, γεωπολιτική ιμπεριαλιστική διείσδυση και την ταυτόχρονη νατοϊκή & Ισραηλινή στρατιωτικοποιήση στην περιοχή της ευρύτερης  ανατολικής Μεσογείου υπό την υψηλή καθοδήγηση των ΗΠΑ, αποτελεί την πεπατημένη που ξεκίνησε από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έφτασε στο ζενίθ με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα συνεχίζεται και βαθαίνει με την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Η μυωπική αντίληψη και η ατελέσφορη εμμονή των Ελληνικών κυβερνήσεων να αναζητήσουν την αγκάλη του Ισραήλ στην αντιπαράθεση της Ελλάδας με την Τουρκία ουσιαστικά εγκλωβίζει, δυσχεραίνει και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας σε μεγάλες, άμεσες, (τουλάχιστον) διπλωματικές στρατηγικές ήττες.

Μια χώρα σαν την Ελλάδα, που αναζητεί στο σημερινό πολυπολικό παγκόσμιο περιβάλλον την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, προχωρά σε στενή συμμαχία με Ισραήλ που έχει καταπατήσει και συνεχίζει να καταπατά κάθε έννοια διεθνών αποφάσεων στα πλαίσια των αποφάσεων των Γ.Σ. του  ΟΗΕ που αφορούν στην παράνομη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών, της περίφημης συνθήκης του Όσλο που σήμερα κατάντησε κουρελόχαρτο, και τον συνεχή παράνομο εποικισμό Παλαιστινιακών εδαφών, εκδιώκοντας με την βία παλαιστινιακές οικογένειες από της πατρογονικές  εστίες του.

Το κωμικό- τραγικό αποκορύφωμα της όλης υπόθεσης είναι ότι το Ισραήλ και η Τουρκία είναι δυο από τις ελάχιστες χώρες, μέλη του ΟΗΕ, που δεν αναγνώρισαν και δεν επικυρώνουν τις διεθνείς συμφωνίες του ΟΗΕ για τις ΑΟΖ.

Κάθε χρόνο το Ισραήλ συλλαμβάνει 500-700 ανήλικα παιδιά της Παλαιστίνης και αρκετά οδηγούνται σε Ισραηλινές φυλακές. Όλα τα παραπάνω και άλλες υποθέσεις μαζικής παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας από τα κυρίαρχα παγκόσμια ΜΜΕ ( μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά ΜΜΕ).

Οι μη επικυρωμένες  από την Ελληνική Βουλή αμυντικές συμφωνίες με το Ισραήλ παραμένουν χωμένες βαθειά σε συρτάρια μακριά από την Ελληνικό λαό.

Το πιο άδικο, διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στην ιστορική λήθη. Ιδιαίτερα από την Ελλάδα, που αναζητά και αυτή την εμπέδωση και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας.

Ισραήλ – Τουρκία: Ένας παλιός έρωτας αναθερμαίνεται

Για πολλές δεκαετίες η σχέση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της λεγόμενης  περιφερειακής σταθερότητας στην Εγγύς Ανατολή προς όφελος των ΗΠΑ. Οι δυο χώρες, με ισχυρούς  υπερ-ατλαντικούς  δεσμούς τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να ανταγωνίζονται για τον ρόλο του κυρίαρχου χωροφύλακα στην περιοχή.

Η Τουρκία ήταν η πρώτη μουσουλμανική χώρα που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ τον Μάρτιο του 1949 και έκτοτε τα δύο κράτη ανέπτυξαν ισχυρή στρατιωτική, διπλωματική και στρατηγική συνεργασία. Στην αντίληψη του Ισραήλ, χθες περισσότερο και λιγότερο σήμερα, για το τι μπορεί να ονομαστεί ψυχρός πόλεμος μεταξύ της Άγκυρας και του Τελ Αβίβ, ο οποίος ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας το 2008 και εντάθηκε  σε μια ανοιχτή διπλωματική σύγκρουση σχετικά με την Ισραηλινή  στρατιωτική επιδρομή στον στολίσκο βοήθειας που συνδέθηκε με τη Γάζα (μια κυρίαρχη Ελληνική πρωτοβουλία σε συνεργασία με διεθνή κινήματα  ειρήνης το 2010 ) είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε το Τουρκικό αίτημα συγγνώμης και μετά τη διαρροή έκθεσης του ΟΗΕ στους New York Times, η διπλωματική σύγκρουση κλιμακώθηκε. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ισραηλινή χρήση βίας ήταν υπερβολική και παράλογη.

Πρόσφατα, ο εθνικός Ισραηλινός εθνικός αερομεταφορέας ΕΛ-ΑΛ ξανάρχισε τακτικές πτήσεις μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας. Ανεπίσημες διπλωματικές προσεγγίσεις πρόσφατα ξεκίνησαν, επίσης.

Ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών φαίνεται να βγαίνει από την κατάψυξη αφού σε ανεπίσημο επίπεδο οι δυο πλευρές αναζητούν μια ελάχιστη συνεννόηση για τις σφαίρες επιρροής που διεκδικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Τουρκία και Ισραήλ αναζητούν ένα modus vivendi που θα επιτρέψει την αναθεωρητική τους πολιτική να επεκτείνεται . Το Ισραήλ κατέχει παράνομα τα υψώματα του Γκολάν, ενώ βομβαρδίζει αδιάκοπα την Συριακή  επικράτεια και η Τουρκία παραμένει δύναμη κατοχής στην Βόρεια Κύπρο καταρρακώνοντας τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Οι ομοιότητες των δυο χωρών που εφαρμόζουν μακροπρόθεσμη ατζέντα στρατιωτικοίησης στην ευρύτερη περιοχή, δεν αναγνωρίζουν ΑΟΖ και σύνορα, παραβιάζουν συστηματικά το διεθνές δίκαιο, προσπαθούν από κοινού να αποκτήσουν κοινό στρατηγικό  βηματισμό. Οι διάφορες τους παραμένουν σε τακτικό επίπεδο μεγάλες άλλα συζητήσιμες,  ενώ σε στρατηγικό επίπεδο σίγουρα τα πολλαπλά συμφέροντα τους δεν είναι αγεφύρωτα.

Ακόμα και οι εναλλακτικοί δρόμοι του πετρελαίου (αγωγοί) είναι στην ατζέντα, την ώρα που εμείς εμμένουμε στην επικοινωνιακή φούσκα του περίφημου αγωγού Κύπρος – Ισραηλ – Ελλάδα! Μιλάμε πάντα για έναν αγωγό που στα χαρτιά είναι οικονομικά μη βιώσιμος, πιθανά, περιβαλλοντολογικά επικίνδυνος αλλά στρατιωτικά χρήσιμος για τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα, για το Ισραήλ αναβαθμίζεται ως ένας δυναμικός πελάτης σε επίπεδο προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού, κυβερνο-ασφάλειας και  εμπορικών συναλλαγών. Στρατιωτικά βαθαίνει την επιρροή του Ισραήλ έως την κεντρική μεσόγειο, ενώ σε καμιά περίπτωση όλα τα παραπάνω δεν εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με το Ισραήλ να μετατρέπεται σε συμμαχική χώρα. Έξαλλου η ηχηρή σιωπή του Ισραήλ στα διεθνή φόρα στις Τουρκικές προκλήσεις που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε διαφορά μέτωπα (Αιγαίο, γκρίζες ζώνες, ΑΟΖ, σύμφωνο Τουρκίας Λιβύης,  κλπ), είναι εξαιρετικά αξιοπρόσεκτη.

Τέλος, το ότι αναβαθμισμένο κλιμάκιο της Ελληνικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό  και σημαντικούς υπουργούς, που αυτές τις μέρες επισκέπτεται το Ισραήλ και έστω για τους τύπους δεν μεταβαίνει στην Ραμάλα, στην Παλαιστινιακή  διοίκηση κάτι που διπλωματικά συνέβαινε από τις Ελληνικές  κυβερνήσεις για πολλά χρόνια και από πολλές, ακόμα και  σήμερα κυβερνήσεις της ΕΕ, δείχνει την απώλεια αυτογνωσίας και αξιοπρέπειας της χώρας μας, ώστε να μην ενοχληθούν οι Ισραηλινοί οικοδεσπότες.

Η Ελλάδα με τον  συνεχή στραγγαλισμό της από ΝΑΤΟ, Ισραήλ και ΗΠΑ δεν θα βρεθεί πιο ισχυρή σε μελλοντικές -ίσως και άμεσες- απειλές από την γείτονα. Το αντίθετο συμβαίνει: στη μετά μνημονική-εποχή, η κορύφωση του γεωπολιτικού μνημονίου που της επιβλήθηκε και οι κυρίαρχες πολιτικές  δυνάμεις που το αποδέχτηκαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) προϊδεάζουν για ιδιαίτερα δυσάρεστες τραγωδίες. Η αναβάθμιση της αντί ιμπεριαλιστικής, αντινατοϊκής πάλης του λαού σε συνέργεια με ισχυρές πολιτικές και κινηματικές παρεμβάσεις, είναι η μόνη εγγύηση για την πραγματική κατάκτηση  της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

* Ο Κώστας Ήσυχος είναι πρώην αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην βουλευτής.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

[wbcr_php_snippet id="14676"]

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ - ειδήσεις από την Ελλάδα

Διάβασε το »