Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΤΕΟ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Ποιοι δεν θα πληρώσουν πρόστιμο για εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ

Newsteam 0 Comments

Απαλλάσσονται από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους για τον Τεχνικό Έλεγχο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ, λόγω απουσίας στο εξωτερικό, με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος, κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματός για τον Τεχνικό Έλεγχο, βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τελωνειακής ή άλλης αρμόδιας ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Τα ανωτέρω ισχύουν αναλογικά και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος, με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογητικών (ταξιδιωτικά έγγραφα), αποδεικνύει την παραμονή του στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισης του οχήματος σε ΚΤΕΟ από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του.

Σκοπός της απόφασης είναι να αποφύγουν την επιβάρυνση πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Διάβασε το »

Τα ΚΤΕΟ άνοιξαν αλλά λειτουργούν μόνο με ραντεβού

Newsteam 0 Comments

Από το πρωί της Δευτέρας 4 Μαϊου ξεκίνησε η λειτουργία των ΚΤΕΟ με ραντεβού και πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τις δοθείσες οδηγίες.

Σε πλήρη λειτουργία είναι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα ΚΤΕΟ. Όπως είναι γνωστό για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες, αλλιώς οι παραβάτες κινδυνεύουν με βαρύτατο πρόστιμο.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο που προβλέπεται για την μη τήρηση των κανόνων, είναι 2.000 ευρώ.

Ο Ανδρεάς Κατσίνας, γενικός διευθυντής ΚΤΕΟ, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής LIVE NEWS και τον Κώστα Στάμου, ανέφερε πως: Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που μας έχει ζητήσει η πολιτεία. Οι υπάλληλοι φορούν μάσκες, υπάρχουν παντού αντισηπτικά. Τα ραντεβού κλείνονται είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά μέσω της σελίδας του ΚΤΕΟ. Έχουμε άνθρωπο στην πύλη με την κατάσταση που με τα ονόματα που έχουν κλείσει ραντεβού και μόνο αυτοί εξυπηρετούνται.

Πληροφορίες από το mega(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »