Πατήστε ESC για κλείσιμο

Κριστιάν Σενέ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Κορονοϊός, ζωντανά:Αυτός είναι ο 98χρονος γιατρός που αψηφά τον ιό και συνεχίζει να δουλεύει

Newsteam 0 Comments

Ένας γιατρός 98 ετών συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και εξακολουθεί να φροντίζει ασθενείς παρά την επικινδυνότητα που μπορεί να επιφέρει στην υγεία του ο κορονοϊός.

Άλλωστε ο κορονοϊός δεν είνα το μόνο θανατηφόρο νόσημα που έχει αντιμετωπίσει ο 98χρονος γιατρός Κριστιάν Σενέ καθώς έχει μνήμες από την ισπανική γρίπη που θέρισε κόσμο το 1918, ενώ περίλθαψε ασθενείς με τύφο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Σενέ παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τους ασθενείς του, ορισμένους εκ των οποίων παρακολουθεί εδώ και δεκαετίες, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, ενώ έχει αρχίσει να επισκέπτεται κάθε εβδομάδα έναν οίκο ευγηρίας για συνταξιούχους ιεραπόστολους, ύστερα από μία βραχεία περίοδο καραντίνας που πέρασε.

Ωστόσο, ο σχεδόν αιωνόβιος γιατρός χρειάσθηκε να σταματήσει να δέχεται ραντεβού στο χειρουργείο του του στο Σεβιγί-Λαρύ, ένα προάστιο του Παρισιού, όταν δύο ασθενείς του έγιναν επιθετικοί, απαιτώντας να τους παραδώσει το μικρό απόθεμα από προστατευτικές μάσκες προσώπου που διέθετε. Λίγο αργότερα έθεσε τον εαυτό του σε καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων καθώς παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού.

Αν είχα κρατήσει ανοιχτό το χειρουργείο μου αυτό θα μετατρεπόταν σε εργαστήριο για τον ιό, μια εστία λοίμωξης, δήλωσε ο Σενέ, ο οποίος εκτός από το μπαστούνι στο οποίο πρέπει να στηρίζεται για να περπατά κατά τ’ άλλα είναι καλά στην υγεία του.

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διάβασε το »