ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ - Τα τελευταία νεά & ειδήσεις

Με αντικατασταλτικά συνθήματα η μεγάλη πορεία για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Newsteam 0 Comments

Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας. Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού. Στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν μέλη του δικηγορικού κόσμου, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές. Χωρίς να υπάρξουν εντάσεις η πορεία πέρασε από την οδό Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στην Πλατεία Ομονοίας. Η πορεία είχε, επίσης, χαρακτήρα διαμαρτυρίας ενάντια της αστυνομικής βίας και της κυβερνητικής κάλυψης σε αυθαίρετες πρακτικές, με αφορμή τα θλιβερά περιστατικά στη Νέα Σμύρνη, ενώ κυριάρχησαν αντικατασταλτικά συνθήματα.

Διάβασε το »

Ε, όχι και Αλληλεγγύη στον Κουφοντίνα!

Newsteam 0 Comments

Απόλυτα δικαιολογημένη η οργή του Κώστα Μπακογιάννη, ως δημάρχου, αλλά κυρίως ως πολίτη απέναντι στα κρούσματα «νοσταλγών» της άνανδρης τρομοκρατικής δράσης Μια «είδηση» που δεν είναι σαφές ποιον θα μπορούσε να ενδιαφέρει, αλλά κυρίως ένα πραγματικά εξοργιστικό συμβάν, που την «ακολούθησε» αποτέλεσαν την κινητήρια ιδέα για αυτές τις αράδες. Μάθαμε λοιπόν ότι ο «Λουκάς» της 17Ν –κατά κόσμον Δ. Κουφοντίνας– εισήχθη, λέει, στο νοσοκομείο. Του Γιάννη Βασιλακόπουλου Κι εκεί που πήγαινε να συνεχιστεί η περιπλάνηση στην ειδησεογραφία της ημέρας, αίφνης ένα «πανό» που είχαν λέει αναρτήσει κάποιοι αναρχικοί που δηλώνουν  «μέλη επιτροπής συμπαράστασης» στους θρασύδειλους δολοφόνους της –για πολλά χρόνια– οργάνωσης – φάντασμα, έδωσε το έναυσμα Πρώτον, διότι η αθλιότητα της ειρωνείας της μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη, δεν χωρά σε κανένα πολιτιστικό ή ιδεολογικό πλαίσιο, έστω κι αν, για πολλά χρόνια, πάσχισαν αυτοί οι φονιάδες να βρουν ή να κατασκευάσουν ένα τέτοιο. Δεύτερον, διότι ακούγεται σχεδόν σχιζοφρενές να υπάρχουν σήμερα ομάδες «νοσταλγών» της 17Ν. Τι ακριβώς «νοσταλγούν» και σε τι ακριβώς «συμπαρίστανται»; Και τρίτον, γιατί πρέπει να γραφτεί κάτι κόντρα στο ρεύμα «οι πολιτικοί φταίνε για όλα και δεν έχουν το δικαίωμα ούτε καν ανθρώπινων αντιδράσεων» που έχει εδώ και χρόνια στρογγυλοκαθίσει σε άγονα μυαλά, κάτι για τον Κώστα Μπακογιάννη, όχι για τον δήμαρχο Αθηναίων, αλλά για τον άνθρωπο, που ως εντεκάχρονο παιδί βίωσε την πιο τραυματική εμπειρία της βίαιης πατρικής απώλειας και την αδελφή του Αλεξία –όχι ως δημόσιο πρόσωπο αλλά ως κοπέλα– που σε πολύ ευαίσθητη ηλικία στερήθηκε την πολύτιμη πατρική φιγούρα. Αυτοί λοιπόν οι δυο άνθρωποι μαζί με όλα τα άλλα θύματα της ωμής, αναίτιας κι άνανδρης τρομοκρατίας έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν με πολύ δυνατή φωνή αυτό το «γιατί» της αποστροφής και της οργής. Στην κλίμακα…

Διάβασε το »

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στο νοσοκομείο ο Λουκάς της 17 Νοέμβρη

Newsteam 0 Comments

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας. Μεταφέρθηκε από τις φυλακές Δομοκού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ Στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά ο καταδικασμένος για δολοφονίες και άλλα αδικήματα Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο “Λουκάς” της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” κρατείται στις φυλακές Δομοκού και η άρνηση της πολιτείας να τον στείλει στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου. Ο καταδικασμένος για δολοφονίες και ένα μεγάλο μέρος των τρομοκρατικών ενεργειών της “17Ν”, είναι καταβεβλημένος και αρκετά ταλσιπωρημένος από την έλλειψη φαγητού. Επειδή ο ίδιος αρνείται την λήψη οποιουδήποτε είδους βοήθειας, με εισαγγελική εντολή αποφασίστηκε η μεταγωγή του στο Γ.Ν.Λ. όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από ισχυρότατες ομάδες της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, καθώς και ομάδες της ΕΚΑΜ και των μυστικών υπηρεσιών.    

Διάβασε το »