Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Δημιουργικά Σαββατοκύριακα για τα παιδιά του Αγίου Ευστρατίου

Newsteam 0 Comments

Δημιουργικά Σαββατοκύριακα στον Άγιο Ευστράτιο: Μια πρωτοβουλία που εκτός το αθλητικό σκέλος, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά του ακριτικού νησιού σε κοινωνικά ζητήματα όπως τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία 

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Με πρωτοβουλία της γυμνάστριας κ. Τζένης Ρόδιου, κάθε Σαββατοκύριακο διοργανώνονται δράσεις για τα παιδιά του Αγίου Ευστρατίου, σε μια προσπάθεια να απασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους, να διασκεδάσουν καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε κοινωνικά θέματα.

Μέσα από παιχνίδια που ξυπνάνε όλες τις αισθήσεις και προβολές ταινιών έχει ξεκινήσει μια μικρή εκστρατεία συνειδητοποίησης και κατανόησης για τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους!

 

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »

Καθημερινή κατ’ οίκον διανομή έτοιμων γευμάτων

Newsteam 0 Comments

Από σήμερα έως τις 27 Μαΐου η κατ’ οίκον διανομή έτοιμων γευμάτων σε 1.116 ωφελούμενους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από χορηγούς

Σε συνέχεια της κατ’ οίκον διανομής 1.500 κιβωτίων (20 τόνων) με τρόφιμα, σε αντίστοιχο αριθμό ωφελούμενων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η κατ’ οίκον διανομή έτοιμων γευμάτων σε 1.116 συνολικά ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, καθώς και σε μονογονεϊκές και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχων του ΤΕΒΑ.

Το Πρόγραμμα Σίτισης, που προσφέρεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνει δυο έτοιμα γεύματα, μεσημεριανό και βραδινό, και θα διαρκέσει από σήμερα,Δευτέρα 4 Μαΐου, έως και τις 27 Μαΐου 2020. Οι πρώτες μερίδες παραδόθηκαν το πρωί σε δύο σημεία του δήμου, στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, όπου τις παρέλαβαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ΠαρήΓενίτσαρη με τον πρόεδρο του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Αρίστο Γαλανό και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, αντίστοιχα, εκφράζοντας την αγαστή σύμπραξη με όλους τους φορείς για τη συνεχή στήριξη όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Και σε αυτή τη διανομή που πραγματοποιείται ταυτόχρονα από 15 συνεργεία, εκτός από τους εργαζόμενους του δήμου, ήρθε να προστεθεί και η πολύ σημαντική ενίσχυση από εθελοντές και επιχειρήσεις που διέθεσαν οχήματά τους, όπως και τα έξι επιπλέον οχήματα που προσφέρει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νεάπολης-Συκεών, στους οποίους εθελοντές ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και τα στελέχη της διοίκησης εκφράζουν θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τους και την ενίσχυση του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης.
Και σε αυτή τη διανομή, τα στελέχη του δήμου φρόντισαν ώστε η κατ’ οίκον διανομή των τροφίμων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των δικαιούχων, οι οποίοι ενημερώθηκαν πολύ νωρίτερα τηλεφωνικά για την επίσκεψη του συνεργείου, ώστε με την αστυνομική τους ταυτότητα να τα παραλάβουν στην πόρτα του σπιτιού τους.

Διευρυμένη κοινωνική ευαισθησία και στήριξη

Να σημειωθεί ότι, στο μεταξύ, έχει προηγηθεί η ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με έναν τόνο πατάτες από την εταιρεία MARMARAS, με διαμεσολάβηση-πρωτοβουλία της εθελόντριας δημότισσας Κυριακής Φράγκου, καθώς και η ενίσχυσή του με το ποσό των 500 ευρώ από την ΕΔΑ (Φυσικό Αέριο), σε διατακτικές-δωροεπιταγές των 20 ευρώ προς εξαργύρωση σε γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, ενώ δεκάδες οικογένειες του δήμου μας ανώνυμα προσφέρουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που διανέμονται στους δικαιούχους μαζί με τα άλλα τρόφιμα.
Τέλος, σημαντική είναι η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με 7.500 κρουασάν, προσφορά της εταιρείας OHONOSSNACK, που θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους μαζί με τα είδη διατροφής που διανέμονται καθημερινά. Η προσφορά προέκυψε μετά την επίσκεψη του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, όπου είχε εγκάρδια συνομιλία με τον ιδιοκτήτη της ΝώνταΌχονο, από τον οποίο ξεναγήθηκε στις αλυσίδες παραγωγής των προϊόντων.

 

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »