Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΝΕ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Διαμαρτυρία από την ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Newsteam 0 Comments

Διαμαρτυρία από την ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, καλεί την Τρίτη 2 Ιούνη η οργάνωση της ΚΝΕ στην Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση

Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατέλειωτων θυμάτων αστυνομικής και ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ. Αυτή η νέα δολοφονία, με την εικόνα του αστυνομικού με το γόνατο στο λαιμό του θύματος, ο οποίος πέθανε από ασφυξία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή και τον αποτροπιασμό εκατομμυρίων εργαζομένων και νέων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Δείχνει τη βαρβαρότητα με την οποία το αστικό κράτος, στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στην πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους και φτωχούς -όπως ήταν ο Φλόιντ- που ψάχνουν για ένα μεροκάματο.

Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Αφροαμερικανού Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με την πολιτική τους στις ΗΠΑ, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, τον φασισμό, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ εταίρο του ελληνικού λαού, που έχουν μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Ιδιαίτερα σήμερα τα αποτελέσματα της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η τεράστια ανεργία και η καλπάζουσα φτώχεια στις ΗΠΑ και διεθνώς αποκαλύπτουν την εγκληματική φύση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο αμερικανικός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου έχουν τη δύναμη να τσακίσουν την επιδίωξη της αστικής τάξης να βάλει στο γύψο τα λαϊκά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 2 Ιούνη στην Ανουντσιάτα στις 19.00.

Τώρα είναι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Capitalism means I can’t breathe – Καπιταλισμός σημαίνει Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!

ΠΗΓΗ: kerkyrasimera.gr

Πληροροφρίες από kede

Διάβασε το »