Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΚΛΙΝΕΣ - Spoiler - Φωτογραφίες, video

Σωτηρία: Επίσκεψη Κικίλια – Κατασκευάζονται 50 κλίνες ΜΕΘ

Newsteam 0 Comments

Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» επισκέφθηκε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας για την επίβλεψη 50 κλινών ΜΕΘ, ενώ μάλιστα ήρθε σε επαφή και με τη Διοίκηση, για να ενημερωθεί για την πορεία των έργων.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για τη Δημόσια Υγεία, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με βάση την ενημέρωση που έχω, η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό στη μάχη που δίνουμε με αυτή την πανδημία, την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που γίνονται και διήρκησαν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε βάλει» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Διάβασε το »

Έρχονται 111 νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Newsteam 0 Comments

Έρχονται 111 νέοι εργαζόμενοι. Στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας.

 

Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενισχύονται ακόμη περισσότερο μιας και, όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, την επόμενη εβδομάδα θα πιάσουν δουλειά 111 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Οπως αναφέρει ο κ. Μπέζος, η απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη προβλέπει για το Νοσοκομείο Καλαμάτας 64 άτομα και για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας 45 άτομα.

Επιπλέον, βγήκε το ΦΕΚ διορισμού της παθολόγου-ογκολόγου που επίσης αναμένεται να ξεκινήσει εργασία τις επόμενες μέρες.

Από το πρώτο πακέτο των 40 προσλήψεων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν αναλάβει εργασία 25 νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και 15 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Οσον αφορά τη συλλογή αίματος, χθες οι εθελοντές της Μεσσηνίας για 3η συνεχιζόμενη μέρα δώρισαν 40 φιάλες αίμα, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Στο μεταξύ, χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας παραχώρησε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 2 παρακλίνιους αναπνευστήρες με στόχο να γίνουν λειτουργικές και οι 6 κλίνες ΜΕΘ (από 4 σήμερα).

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η συμπαράσταση της Εκκλησίας αλλά και φορέων προς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι σημαντική. Ετσι μετά τη δωρεά του Δικηγορικού Συλλόγου με το ποσό των 3.000€, την Τρίτη ακολούθησε δωρεά του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Μεσσηνίας με το ποσό των 10.000€, ενώ και ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Ξαναρχίζω αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 1.000€ για την αγορά ειδών ατομικής προστασίας για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Οπως τονίζει ο Γιώργος Μπέζος, έχει συνεχή επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο της Μεσσηνίας και τον πρόεδρό του Δημήτρη Τζωρτζίνη, ενώ μέλη του συλλόγου-ιδιώτες ιατροί έχουν εκδηλώσει εγγράφως την απόφασή τους να προσφέρουν εθελοντικά.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές κάθε βοήθεια και κάθε διάθεση εθελοντικής προσφοράς από ιδιώτες ιατρούς της Μεσσηνίας, όπως επίσης και από νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας, προς τα Νοσοκομεία μας -Καλαμάτας και Κυπαρισσίας- είναι πολύτιμη σημειώνει σε ανάρτησή του ο Γ. Μπέζος.

Διάβασε το »